|
|
#3061 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Jak dla mnie powinnaś dostać medal, za ten czas przebywania w szpitalu. No i dla teściowej, a dla położnych A jak kp? Pamiętam, że bardzo Ci zależało Cytat:
A co do czkawki, to wcale nie musi być od zimna. Sara miała ![]() Cytat:
super że się odezwałaś No i kolejna, która poleca bycie w domu, też uważam, że na nerwy, ból i kp nie ma jak domekCytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61698006]Kupiłam sobie len mielony :-D [/QUOTE] brawo Ty! ![]() Cytat:
A z tą wysypką, pytałaś położnej? Bo raczej nie sądzę żeby jej Twoje mleko z tego powodu miało jakoś szkodzić Cytat:
pięknie. A jutro też możesz rodzić czy nie bardzo? ![]() Cytat:
A co do dziadków...jakie szczęście, ze moja mama się nie wbija na kąpiel, szczególnie, że o działka TżCytat:
Sesja męcząca, ale czujesz, że będziecie zadowoleni? Książki nie czytałam, ale koleżanka z pracy mi bardzo polecała. Mówiła, że jej i jej siostrze baaaardzo pomogła przy kp Cytat:
Brakowało mi Cię tu wieczorami Dobrze, że napisałaś o tej łazience, za Twoją podziękuję, ale w mojej fugi jakieś nie bardzo, chyba padnę na kolana z szczoteczką do zębów ![]() Powodzenia w głodowaniu! Haneczki mi nie pocytowało, a też jej chciałam baty zapodać. Aniu jesteś najlepszą mamą dla swojej Hani, ale niestety nie jesteś czarnoksiężnikiem, ani nawet lekarzem czy położną dlatego, mimo wielkiego bólu, nie zawsze będziesz umiała jej pomóc ani też wiedzieć co jej dolega. Taki nasz los niestety.
|
|
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi na pewno lekarz mówił, żeby pamiętać, że środki przeczyszczające zażyć rano przed szpitalem, a nie wieczorem i przekreślił na karteczce ten wieczór. Ja mam na 7:45. Mam nadzieję, że jednak nie trzeba będzie tak długo czekać, bo padnę tam z nerwów, głodu i pragnienia A i ja kupiłam lewatywę enemę, bo akurat nie mieli tych czopków w aptece :P: Jutro mam wizytę to jeszcze zapytam na wszelki wypadek swojego lekarza, czy na pewno wieczorem.
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Dzanet dziękuję za odpowiedz o szpitalu
Honcia szczerze, to mnie mama tym tekstem, a bardziej wyjazdem wkurzyła. Bo to nie jest tak, że sobie rok temu wczasy wykupili, tylko domek mają w górach i jadą, "bo trzeba skosić, bo trawa już pewnie duża". Nosz kurde, a niedawno mi marudziła, jak to będzie jak zacznę rodzić, jak Tż będzie w pracy (20km ma do pracy w jedną stronę, do szpitala mamy 9km, Miqesi nie jestem, więc chyba w godzinę nie urodzę), a teraz już nie ma problemu, że nie będę miała z kim Sary zostawić:/. Jak mi jeszcze kiedyś ktoś powie, ze nie ma jak u mamy...albo z rodzicami mieszkasz, ale masz super (czyt. dzieci Ci pilnują) to chyba zabiję conajmniej wzrokiem. Dobrze, że Ewka pytałaś o to drugie imię, bo my mamy, Sara ma, więc i teraz jakieś trzeba. Sarcia ma po prababciach (bo i Tz i ja mamy babcie Łucje), to teraz do tego siedliśmy, poszliśmy jeszcze jedno pokolenie w dól i chyba będzie Wiktoria, bo też się w obu rodzinach powtarza, a Tż się dodatkowo podoba. A u Was jak? Znalazłam jeszcze książkę z biblioteki, która czeka na przeczytanie, mam też Rodzeństwo bez rywalizacji i Księgę Estery do przeczytania, więc mogę nie rodzić. Śmiało wbijajcie się w kolejkę
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
MariaFrancesca - PODZIWIAM i gratuluję wytrwałości!
My dalej w dwupaku, ale w sobotę miałam kryzys. W piątek byłam w Warszawie i dosyć mocno się zmęczyłam. Nie spałam az 37 godzin. Wstałam w sobotę lekko po 12.00 i mimo silnego uderzania w brzuch, Bobo nie dawało znaku życia. Nic, a nic. Od razu na SOR i pod KTG. Na szczęście wyniki wyszły dobre, a Bobo łaskawie odezwało się dopiero po całym cyrku. Przeżyłam stres jakich mało i nawet się popłakałam przed gabinetem Teraz po odespaniu długiej podróży, kopie jak szalona, a ja momentami aż się zwinę z bólu. Poza tym miewam ohydne zgagi, które nie dają mi spać. Byle do CC, które będzie już za tydzień! <3
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się na 1 nocnym karmieniu. Beznadziejna ze mnie matka- o 21 poszłam spać, dziecko niedojedzone,budzik nienastawiony... Jakby mnie położna nie obudziła to bym sobie dalej smacznie spała. A tak to karmilam godzinę, młoda niedojedzona to poszłam po mm. Zjadła 30 ml,ech. Pewnie żeby się najeść z mojego cyca pptrzebowalaby jeszcze z godziny. Chętnie bym ściągnęła na następne karmienie,ale pewnie nie będę mogła,głupie szpitalne zasady...
Nic zbytnio nie nadrobilam,widziałam tylko fotkę córci Asiek |
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Ola zakochana w bracie! Ale palec w oko byl
![]() Właśnie odciagam mleczko. To jedyny czas kiedy jestem w stanie tu zajrzec. Gratulacje maluszkow! Radena nic sie nie martw jestes najlepsza MAMA! Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-06-14 o 03:40 |
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne aby Basia była najedzona i miała siłę żeby wyzdrowiec ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mi wywalilo wypowiedz
![]() VERONIQUE uzywam zwyklejboliwki z babydream.pod prysznicem. Całą ciążę używałam, po umyciu sie navieralam jeszcze pod woda ołiwka i zanim.wychodzilam.spod prysznica bylam ladnie natluszczona, ale juz nie brudzilam recznikow. Żałuję, ze dopiero w tej.ciąży sie przekonalam do tego.sposobu, bo lepszy niz kremy ani jednego rozstepu!CIERPLIWOSC myślę, ze efekty mi.sie spodobają. Robilismy u tego.fotografa w poprzedniej ciąży brzuszkowa i noworodkowa sesje, potem wrzucę do klubu i bylismy zadowoleni. Teraz trochę innych motywów powymyslalam, zeby nie bylo tak.samo. brzuszkowa ze wzgledu na kasę odpuscilismy Warto karmic piersią czytalam w pierwszej ciazy, a teraz nafal chetnie wracam do wybranych fragmentow. Tutaj tez o niej pisalam: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...tac-w.html?m=1 CHUDZIASZEK KIARA ogromne kciuki dzisiaj! I czekamy na wieści OLINKA super, ze Ola tak fajnie podchodzi do malej... Hm.. Gabi mi zwymiotowala:/ no nic, zapytam dzisiaj położną, czy już mam się martwić, bo to drugi raz w jej krotkim zyciu. Polecam wam do notatek i obserwacji taki kalendarz. Z Igim.zaczelam prowadzic, jak zaczęły sie alergie, czyli ok. 3mies. Teraz zamierzam.od razu, by w razie czego szybko wyeliminować uczulajace elementy.
|
#3069 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super!! Bardzo dobre wieści przynosisz z przybieraniem. A co do starszego braya, to te chlopaki lipiec-sierpień to kochane i troskliwe sa takze FIAZO nie martw sie![]() Cytat:
gratulacje!!! Cytat:
a do.23 kawal czasu.---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- RADENA, HANECZKA, ANIA przytulam was i nawet glupot takich nie piszczcie i nie mowciet, bo jestescie na pewno cudownymi mamusiami
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
Kurde Elaine skad wiedzialas????
---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Od 3 nie spie bo skurcze i wlasnie wody mi zaczely odchodzic |
|
|
|
#3071 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
Jedziemy do szpitala. Nie wiedzialam ze to bedzie sie tak lac
|
|
|
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
Elaine fajny ten dzienniczek!
Madzia siemię lniane można jak nAjbardziej przy kp. To był, jest i będzie mój sposób na kaszel-gotuje ziarenka i pije małymi lyczkami ten kisiel. Bardzo mi pomaga i nie raz dzięki temu uniknelam lekarstw. Mojej małej też podaję, tylko bardziej rozcienczony Witam się w dwupaku of courseWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Ja też sobie tego nie mogę wyobrazić, jak to jest jak wody odchodzą ![]() Pewnie dzisiaj przytulisz maleństwo. Kciuki żeby wszystko poszło ok i czekamy na wieści
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa powodzenia!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61710261] Ja też sobie tego nie mogę wyobrazić, jak to jest jak wody odchodzą ![]() Pewnie dzisiaj przytulisz maleństwo. Kciuki żeby wszystko poszło ok i czekamy na wieści[/QUOTE]Ja też w sumie tego nie doświadczyłam, ze mnie się sączyły pół dnia, więc nie doświadczyłam takiego spektakularnego chlustu niczym na hollywoodzkim filmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla teściowej i dla Ciebie ze tyle wytrzymałas!
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-14 o 07:03 |
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mleko się pojawilo. Polozna stwierdzila ze teraz mam nawal i wielkie cycki. Wypilam tylko 3 saszetki femaltiker i tyle wystraczylo. Mala super ciagnie. Jest tylko problem ze mam pogryzione brodawki bo za slabo wkladalam na to wygląda. Bede stosować kapturki na czas zagojenia sie ran. Smaruje maścią maltan i mam nadzieje ze pomoze. Maja okazuje się na duze pragnienie ssania i bede jej dawac smoka Dzisiaj wychodzimy tylko kwestia o której godzinie.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-14 o 07:00 |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
PAULINAHM kup sobie Femaltiker i będziesz spokojniejsza.a te schodki bezsensu.
MADZIA ja pilam bocianka Medeli, seietnie w kryzysach laktacyjnych sie sprawdzala i potem z babydream. Aaa jak mnie draznia Pampersy newborn. Mialysmy juz Dady i Babysream ( b.fajne, poprawa w srosunku do tego co pamietam sprzed trzech lat), a Pampersy niby pachnace, ale jak zalane siuskami to potwornie smierdza
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() W końcu będziecie mogły pójść na spacerek
|
||
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Kiara92 powodzenia trzymam kciuki!!!!! Czekam na wiesci.
Wsxystkiego dobrego naszym cesarzowym na jutro! Glowy do gory maluszki juz zobaczycie!! Ciasto nazywa sie : pod kazdy owoc.ja robilam z jablkami zazwyczaj i raz z gruszkami super smakuje a skladniki ma takie ze zawsze masz je w domu i mozna robic wlasnie jak cie najdzie
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko pojawiły się i skurcze
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
KIARS przeczucie
)) pojawilo sie po porodzie![]() ANIA brawo za mleko.! Ktoras pisala ze ma TYLKO siare poki co. Ale to mega wazna faza w rozwoju.mlwka. zawiera wszystko co niezbedne dla malucha i jest przyswajalne dla niego
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61706256]Haneczka jak mAła się męczy może warto skonsultować to z pediatra
Poczytaj sobie o probiotykach. Nie wiem jakie inne dziewczyny Mają zdanie na ten temat, ja podawałam probiotyki chyba do 6mc życia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Właśnie mi położna tez polecala probiotyki Podobno działają także przy kolkach ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() Ja w ciąży miałam spokój, tak teraz mi się zaczęła pojawiać
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara kciuki za szybką akcję
Ania super że dziś wychodzicie Haneczka przypomniało mi się że koleżanki córka miała problem z kupą, który trwał od maleńkości do chyba ok 2lat, może krócej. Wiem że medycznie miał jakaś nazwę. Mała nie dała rady sama zrobić. Spróbuję ją podpytać. Mi przez noc brzuch odpadł. Teraz jadę na wizytę, zobaczymy co powie lekarka. Jeszcze przed ktg będzie. |
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Kiara dawaj! a może bobas już.na świecie bo porody sn na wątku widzę ekspresowo idą ![]() Co do zgagi to moja została z łożyskiem na bloku operacyjn hahha
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś beznadziejna tylko zmęczona ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Elaine Zuzia od piątku, od wyjścia ze szpitala do wczoraj przybrała 70 Ga skąd masz ten notatnik? Ja w pierwszej ciąży dostałam taki od położnej, i sobie tam wszystko notowana,a teraz nie mam
|
||
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam Niecierpliwy Twój synek, chce juz do rodziców ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Teraz już będzie tylko lepiej
|
||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieszę się
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj noce mieliśmy. A właściwie miałyśmy z Zuzia.
Prawie dwugodzinny maraton ![]() Najpierw przewiniecie, karmienie, znów kupa wiec znów przebranie i znów kp, trzecie przebranie, znów kp. I co zasnęła , odkładalam do łóżeczka bo juz oczy mi leciały na siedząco to się rozbudzala. Az w końcu gdzieś koło 2:30 wzięłam ja do siebie do łóżka, bałam się trochę bo Bartek dziś przyszedł ze mną spać, a on się strasznie kręci. No ale jakoś ja oslonilam i w końcu zasnęła ![]() jak przelozylam do łóżeczka to do 6 spala A teraz mąż w pracy, dzieci śpią. A ja zamiast tez korzystać to wizaż nadrabiam Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-14 o 07:41 |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam taką nadzieję
Dzisiaj pierwsza noc w domku ... mam stresa!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Jak dla mnie powinnaś dostać medal, za ten czas przebywania w szpitalu. No i 
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
No i kolejna, która poleca bycie w domu, też uważam, że na nerwy, ból i kp nie ma jak domek

ehh ja chciałam rodzić 16.06 i dupa w tego wyszła 

żeby wszystko poszło ok i czekamy na wieści