Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 22:00   #4171
Justynak89
Przyczajenie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Nie smuc się! Głową do góry a uda zaciskaj byle do grudnia! Razem damy rade

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ja jeszcze nie wiem jaki to będzie wózek w sensie model ale wiem ze będzie krwistoczerwony
Dzięki😃 Ja póki co tez jeszcze nie kompletuję wyprawki, jak dowiem się za dwa tyg jaka płeć Malucha, to zacznę buszować😃
Justynak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 22:50   #4172
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Gratuluję córki
Lekarz wyraził Ci zgodę na wyjazd do Egiptu? Nie widział przeciwwskazań?

Specyficzne masz podejście, bo mi się wydaje, że podczas seksu więcej jest śmiesznych pozycji i również w pełnym negliżu
My z TŻ nie mamy żadnych skrępowań przed sobą (któraś pisała o goleniu - mnie bikini TŻ nieraz golił, bo ja nie umiem sobie tak szczegółowo ogolić i jak chcę na super zero to proszę TŻta o pomoc ), bo wydaje mi się, że poród, czy badania USG to jest mały pikuś w porównaniu w opiece nad naprawdę chorą osobą, a ja nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy "wstydzę/brzydzę" się TŻ jak jest stary i niedołężny. Ale wiadomo, wszystko zależy od relacji i dojrzałości w związku.
Ginekolog powiedział, że do końca 7 miesiąca mam sobie latać ile zechcę A potem prawdopodobnie już mnie nie wpuszczą na pokład ;-)

A jeśli chodzi o moje podejście, to po prostu sama nie wiem jak to będzie. Ja też nie wstydzę się mojego tżta. Może nawet siedzieć na WC kiedy ja się kąpie, ale jakoś z tym porodem do mnie nie przemawia. Oczywiście wiem, że i tak będzie przy tym porodzie, bo zapewne będę przestraszona moim stanem jak mysz, no ale ponarzekać muszę!

Cytat:
Napisane przez Justynak89 Pokaż wiadomość
Dzięki�� Ja póki co tez jeszcze nie kompletuję wyprawki, jak dowiem się za dwa tyg jaka płeć Malucha, to zacznę buszować��
ja już od dziś zaczęłam. byłam w h&m i kupiłam 6sztuk body za 30zł. co prawda na pol roku, ale myślę, że będą lepsze niż takie małe, bo takich małych bede mieć od siostry dużo. kupiłam białe z zielonymi nadrukami słodkich dinozaurów. niby dinki są dla chłopców, ale powiem Wam, ze są piękne i dziewczynka też bedzie ślicznie wyglądać. kupiłam też dwie sukienki i bluzeczkę dla córci mojej siostry, bo nie mogłam się opanować
no i dla siebie gacie. wzięłam sobie rozmiar 40, bo jakieś takie małe wypadały. normalnie noszę 38, ale te przyznajmniej w brzuchu nie uciskają. 3 pary za 20zł więc zrobiłam biznes życia!

czekam aż sie wypierze pranie i idę spać, bo czuje się jak KUPA! masakra! jestem tak zmęczona, że już od godziny chce spać. głowa mi dziś pęka. ale muszę rozwiesić to pranie bo jutro pakuje walizki... inaczej nie wyschnie

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

W ogole to jestem zła dziś na tż.
zrobił mi jazde że nie posprzątałam łazienki, a do niego ktoś tam przychodził. on wysprzątał kuchnię i pokój, a mi zostawił łazienkę.
ja tu po robocie, zajechana jak kupa, wróciłam po zakupach (również dla niego!) z bólem głowy a on na mnie twarz wydziera że niby nie może na mnie liczyć. bo miałam wrócić o 18 i szybko sprzątnąc, a wróciłam 19:30 (bo byłam w h&m i w hebe) i tak jakoś nie zdążyłam już
Powiedziałam, że ma sobie sam sprzątać jak jest taki mądry. i za chiny ludowe nie ruszę palcem. ja ciągle sprzątam w tym domu, myje naczynia i robie pranie wiec jak raz on coś zrobił, to mu korona z głowy nie spadnie. ale w ogole... te argumenty, że niby ON sprząta w domu, no seriooo ?

kumpel był u niego jakąś niecałą minutę, pożyczył tylko pS4 i poszedł, a ten czubek dziś pół dnia chatę sprzątał a myslałam, że tylko ja jestem nienormalna w tym związku
Stary 2016-06-14, 23:42   #4173
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy.
Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
Super! Cieszę się razem z tobą

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Moj tz też na 1000% nie bedzie
Gratuluję torby powiedz tylko czy ona jest duża czy raczej średnia wystarczy!? Ile tego tam się bierze? Boże ja jestem taka zielona z tym wszystkim aż się sama siebie boje
Kupiłam o taką
Wiesz, jak szłam do szpitala, to tam wtedy wszystko dawali - i koszulę i ciuszki dla maluszka. Teraz podobno trzeba mieć nawet koszulę do porodu, swoje pieluchy itp. Liczę, że się zmieszczę.

Miałam dziś okna umyć, ale przez ten deszcz zajęłam się przetworami. Odstawiłam właśnie ostatnie słoiki i padam. Idę w końcu spać.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 07:21   #4174
ewelinuus
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Witam sir w 15 tygodniu ale ten czas szybko leci jak juz zleca wakacje to zanim zie obejrzymy to bedziemy mialy swoje kruszyny ze soba
Kociulek jakie robisz przetwory?
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 07:35   #4175
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

Kupiłam o taką
Wiesz, jak szłam do szpitala, to tam wtedy wszystko dawali - i koszulę i ciuszki dla maluszka. Teraz podobno trzeba mieć nawet koszulę do porodu, swoje pieluchy itp. Liczę, że się zmieszczę.

Miałam dziś okna umyć, ale przez ten deszcz zajęłam się przetworami. Odstawiłam właśnie ostatnie słoiki i padam. Idę w końcu spać.
Kociulku bardzo ładna ta torba

Mmm przetwory co dobrego? Ja może dziś kupię truskawki i też spróbuję coś z nich zrobić do słoików, ale muszę znaleźć jakieś przepisy bo jeszcze przetworów nigdy nie robiłam :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 07:42   #4176
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam o taką

Bardzo ladna torba

Ja jak codzien dzis znowu ide na uczelnie, mam dwie wejsciowki. Do niedzieli wlacznie, codziennie jakies zaliczenia.
Ale pociesza mnie mysl ze to ostatnia sroda na uczelni w tym semestrze
Potem juz tylko trzy egzaminy, ale bede mogla sie w koncu wysypiac

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:19   #4177
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:

Kupiłam o taką

Fajna torba ale jak znam siebie ja musze miec większa

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość

Ja jak codzien dzis znowu ide na uczelnie, mam dwie wejsciowki. Do niedzieli wlacznie, codziennie jakies zaliczenia.
Ale pociesza mnie mysl ze to ostatnia sroda na uczelni w tym semestrze
Potem juz tylko trzy egzaminy, ale bede mogla sie w koncu wysypiac

Podziwiam za to ze zdecydowałaś sie na dziecko tak wcześnie jeszcze w trakcie studiów. Dla mnie w Twoim wieku ciaza była najstraszliwszym koszmarem mimo ze moje koleżanki tez juz niektóre miały dzieci.
Powodzenia na wejściówkach

Pisalyście o wózkach - mi podoba sie Evado - poki co widziałam go tylko w necie wiec całkiem możliwe ze na żywo jest do kitu ale gamę kolorystyczna ma taka ze aż cieżko wybrać
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:21   #4178
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Co do męża przy porodzie zgadzam się z itstoolatex3 i Blondi, my bardzo chcieliśmy, żeby był przy pierwszym porodzie, niestety musiałam mieć cc. Teraz nie wiem co to bedzie, chciałabym spróbować sn, ale ginekolog sugeruje cięcie. Mnie po cesarce mąż musiał myć przed dwa dni, bo sobie nie radziłam w łazience i ani mnie ani jego to nie krepowalo ani nie wpłynęło w żaden sposób na nasza relacje.

Co do wyprawki, ja jeszcze nic nie planuje ani nie kupuje, w ogóle o tym nie myślę. Mam 1,5 roczne dziecko, więc większość rzeczy mam. Jak będzie chłopiec tak jak przewiduje lekarz kupię kilka ubranek, bo większość pożyczy mi przyjaciółka.

U nas wszyscy znajomi rodziła dzieci jak byłam w ciąży z pierwszym. Teraz jestem ja i jedna bliska znajoma.
przy pierwszym porodzie był mój mąż i bardzo sobie to chwalę, przynajmniej zobaczył co kobieta musi znieść a i wcale, a wcale nie zmieniło się jego podejście do mnie i mojego ciała.
Ja też mam dwuletnie dziecko, więc sporo rzeczy jeszcze mam, to jest plus. To co trzeba będę kupować, ale jeszcze nie teraz, jakoś tak wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu. Z tych droższych to chcę kupić tylko nowy wózek, bo tamten miałam używany i średnio byłam zadowolona z niego

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Witam sir w 15 tygodniu ale ten czas szybko leci jak juz zleca wakacje to zanim zie obejrzymy to bedziemy mialy swoje kruszyny ze soba
Kociulek jakie robisz przetwory?
ja w
16 jestem i wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:28   #4179
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Fajna torba ale jak znam siebie ja musze miec większa

Podziwiam za to ze zdecydowałaś sie na dziecko tak wcześnie jeszcze w trakcie studiów. Dla mnie w Twoim wieku ciaza była najstraszliwszym koszmarem mimo ze moje koleżanki tez juz niektóre miały dzieci.
Powodzenia na wejściówkach
Jakos nie czuje pasji do nauki, a poza tym teraz latwiej mi bylo sie zdecydowac i wziac urlop dziekanski niz czekac jak dostane prace, a pozniej czekac na umowe... Nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Czas bedzie lecial, a na jednym dziecku nie chcielibysmy skonczyc
No i moj TZ jest starszy o 6 lat ode mnie i moze to tez nas przyspieszylo

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 08:40   #4180
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

ej to ja mam torbe sportowa to ja wezme do szpitala o

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 08:50   #4181
kociulek
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Torba spodobała się również mojej córce i to ona zaproponowała, że mi ją kupi Ale ja nie mam sumienia brać od niej pieniążków na coś z czego będę korzystać. A tak naprawdę to poszłam szukać butów do wody bo u nas to katastrofa żeby coś znaleźć, a wyszłyśmy z dwiema torbami. Druga dużo większa, przeznaczona typowo na wczasy.

Co do przetworów, to robiłam oczywiście truskawki. Sąsiadka ma plantację i przywiozła mi po 2,50, a na ryneczku u nas po 4zł. Zrobiłam soki, truskawki takie np. do makaronu, a część pomroziłam - będą zima do kompotów Z następnej dostawy planuję zrobić dżemy. Uwielbiam takie truskawka + agrest (choć tu znowu musiałabym je pomrozić, bo agrestu jeszcze nie ma).
Emosz, przyznam się bez bicia, że u mnie w większości przetwory robił mój mąż, bo ja tak średnio lubię się z tym bawić, ale ze względu na jego obecną pracę ta przyjemność spadła na mnie. Tym bardziej, że moje dzieciaki bardzo lubią sok z wodą i kompoty.

papaPapaya, to już z górki. I tak dzielna jesteś
Mam wrażenie, że ja bym teraz tak nie dała rady, choć wiem, że jak jest konieczność to wszystko się udźwignie. Jak zaszłam w pierwszą ciążę broniłam wtedy licencjat, uczyłam się zaocznie i pracowałam na cały etat. Z córą w brzuchu broniłam magistra i z własnego doświadczenia muszę powiedzieć, że zdecydowanie łatwiej było mi się uczyć z bobasem w brzuchu niż już przy piersi.

Co do wózka, to ja na razie poczytam wasze uwagi i opinie, bo podobnie jak Pestka, nie mam zbyt dobrego doświadczenia z tym co miałam. Choć fakt, teraz są zupełnie inne i jest z czego wybierać

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Jakos nie czuje pasji do nauki, a poza tym teraz latwiej mi bylo sie zdecydowac i wziac urlop dziekanski niz czekac jak dostane prace, a pozniej czekac na umowe... Nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Czas bedzie lecial, a na jednym dziecku nie chcielibysmy skonczyc
To dokładnie tak jak u mnie

My + A + K +
Stary 2016-06-15, 08:51   #4182
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ten czas niby tak szybko a jednak tak wolno...

Kurcze, ledwo w II trym weszłyśmy a Wy już o torbach do szpitala
Mi się wydaję, że na tym wątku jesteśmy wszystkie zeschizowane

Witam się w 16
Ruchów oczywiście jeszcze nie czuć
Wizyta dopiero za 3 tygodnie Już tyle czasu nie widziałam... Od 27 Maja!
Stary 2016-06-15, 09:06   #4183
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ten czas niby tak szybko a jednak tak wolno...

Kurcze, ledwo w II trym weszłyśmy a Wy już o torbach do szpitala
Mi się wydaję, że na tym wątku jesteśmy wszystkie zeschizowane

Witam się w 16
Ruchów oczywiście jeszcze nie czuć
Wizyta dopiero za 3 tygodnie Już tyle czasu nie widziałam... Od 27 Maja!
he he coś w tym jest

A tak prawdę mówiąc to mi jakoś szybko czas leci. Wizytę miałam ostatniego maja, a już we wtorek kolejna. To chyba dlatego, że wróciłam do "starego" lekarza czuję się jakaś spokojna.
No dobra, codziennie piję melisę

My + A + K +
Stary 2016-06-15, 09:09   #4184
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to samo Między nami jest ponad 7 lat różnicy, więc nie chcieliśmy czekać zanim ja się wyedukuje bo Bóg wie, kiedy to się stanie Poza tym obydwoje bardzo chcieliśmy, chociaż też nie zakładaliśmy, że nam się uda za pierwszą próbą A ja mam 22 lata, bronię licencjat w tym roku, pracuję w zawodzie od 3 lat i mam umowę o pracę, więc nie jest tak źle Robię rok przerwy i dalej na magistra

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:12   #4185
papaPapaya
Zakorzenienie

wiem, że to straszne, ale właśnie przygotowałam sobie ściągę, bo nic mi nie wchodzi do głowy
licze, ze uda mi sie zaliczyc ta wejsciowke i juz bede miala kolejny przedmiot z głowy

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 09:23   #4186
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
wiem, że to straszne, ale właśnie przygotowałam sobie ściągę, bo nic mi nie wchodzi do głowy
licze, ze uda mi sie zaliczyc ta wejsciowke i juz bede miala kolejny przedmiot z głowy
to kciuki za zaliczenia
Stary 2016-06-15, 09:26   #4187
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam o taką
[/IMG]
Fajna torba 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:34   #4188
kamisha
Zakorzenienie

ja bym chciała znać płeć :P
Stary 2016-06-15, 09:35   #4189
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne? Ja całe liceum i studia wspomagałam się ściągami
Stary 2016-06-15, 09:44   #4190
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Straszne? Ja całe liceum i studia wspomagałam się ściągami
ja zawsze jak ściągam to przechodze mini zawał serca, migotanie przedsionków i takie tam, więc robie to rzadko

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 09:46   #4191
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze jak ściągam to przechodze mini zawał serca, migotanie przedsionków i takie tam, więc robie to rzadko
Ja miałam ściągi drukowane, czcionka 2,5 i naklejane na długopis 😉 i tylko wymieniałam długopisy.
Stary 2016-06-15, 09:49   #4192
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja miałam ściągi drukowane, czcionka 2,5 i naklejane na długopis �� i tylko wymieniałam długopisy.
zobacze co da sie zrobic

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 09:58   #4193
kamisha
Zakorzenienie

kuźwa znowu się za wcześnie ucieszyłam ze nie mam wymiotów..
Stary 2016-06-15, 10:09   #4194
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
nie no strasznie wam tych wymiotów współczuję, ja to ani razu na szczęście tego nie doświadczyłam, za to moja koleżanka to całą ciążę, pod koniec to mąż już ją do łazienki na rękach zanosił, taka bidula była wycieńczona
Stary 2016-06-15, 10:10   #4195
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
o masakra, wspolczuje ci bardzo

mi sie udalo ani razu nie wymiotować, tylko mdłosci mnie meczyly

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 10:13   #4196
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
nie no strasznie wam tych wymiotów współczuję, ja to ani razu na szczęście tego nie doświadczyłam, za to moja koleżanka to całą ciążę, pod koniec to mąż już ją do łazienki na rękach zanosił, taka bidula była wycieńczona
no masakra, ja na szczęście mam rano ale to jednak męczy

Cytat:
o masakra, wspolczuje ci bardzo

mi sie udalo ani razu nie wymiotować, tylko mdłosci mnie meczyly
mdłości mam rano ale to odbije mi się i tyle.
a tak to tule kibelek a pies obok
Stary 2016-06-15, 10:17   #4197
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
mdłości mam rano ale to odbije mi się i tyle.
a tak to tule kibelek a pies obok
masakra, mi już nawet mdłości minęły i teraz mam mega apetyt i muszę się hamować

naklejenie ściągi na długopis okazało się być swietnym pomysłem! Przeprowadziłam sobie już próbę generalną i wszystko pięknie da się spisać, a ściągi nie widać
i po co ja sie uczyłam przez cały semestr?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-15, 10:21   #4198
kamisha
Zakorzenienie

ja apetytu nadal nie mam jakoś , jem normalnie bez szału.
dziś mam ochote na truskawki
Stary 2016-06-15, 10:32   #4199
Velvet Wave
Rozeznanie

Ja mam mdłości "poranne" głównie z wieczora Ale u mnie wszystko zawsze jest na odwrót Nie miałam jakichś strasznych nudności nigdy, ale mam takie niespodziewane akcje do dziś dnia, ostatnio mojemu maleństwu nie podszedł świeży groszek, który ja kocham i było

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:32   #4200
papaPapaya
Zakorzenienie

ja codziennie wcinam 0,5 kg truskawek, jedno jabłko i czasami uda mi się kupić ładnego arbuza
a na obiad teraz mam ochotę na fasolkę szparagową zaraz ide na zakupy to kupie sobie zapas na dwa obiady

jeszcze mi sie przypomniało: wczoraj przegryzałam żurek truskawkami, chyba jestem w ciąży

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości