|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Dzięki😃 Ja póki co tez jeszcze nie kompletuję wyprawki, jak dowiem się za dwa tyg jaka płeć Malucha, to zacznę buszować😃
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem prawdopodobnie już mnie nie wpuszczą na pokład ;-)A jeśli chodzi o moje podejście, to po prostu sama nie wiem jak to będzie. Ja też nie wstydzę się mojego tżta. Może nawet siedzieć na WC kiedy ja się kąpie, ale jakoś z tym porodem do mnie nie przemawia. Oczywiście wiem, że i tak będzie przy tym porodzie, bo zapewne będę przestraszona moim stanem jak mysz, no ale ponarzekać muszę! ![]() Cytat:
![]() no i dla siebie gacie. wzięłam sobie rozmiar 40, bo jakieś takie małe wypadały. normalnie noszę 38, ale te przyznajmniej w brzuchu nie uciskają. 3 pary za 20zł więc zrobiłam biznes życia! czekam aż sie wypierze pranie i idę spać, bo czuje się jak KUPA! masakra! jestem tak zmęczona, że już od godziny chce spać. głowa mi dziś pęka. ale muszę rozwiesić to pranie bo jutro pakuje walizki... inaczej nie wyschnie---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- W ogole to jestem zła dziś na tż. zrobił mi jazde że nie posprzątałam łazienki, a do niego ktoś tam przychodził. on wysprzątał kuchnię i pokój, a mi zostawił łazienkę. ja tu po robocie, zajechana jak kupa, wróciłam po zakupach (również dla niego!) z bólem głowy a on na mnie twarz wydziera że niby nie może na mnie liczyć. bo miałam wrócić o 18 i szybko sprzątnąc, a wróciłam 19:30 (bo byłam w h&m i w hebe ) i tak jakoś nie zdążyłam już ![]() Powiedziałam, że ma sobie sam sprzątać jak jest taki mądry. i za chiny ludowe nie ruszę palcem. ja ciągle sprzątam w tym domu, myje naczynia i robie pranie wiec jak raz on coś zrobił, to mu korona z głowy nie spadnie. ale w ogole... te argumenty, że niby ON sprząta w domu, no seriooo ? ![]() kumpel był u niego jakąś niecałą minutę, pożyczył tylko pS4 i poszedł, a ten czubek dziś pół dnia chatę sprzątał a myslałam, że tylko ja jestem nienormalna w tym związku
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, jak szłam do szpitala, to tam wtedy wszystko dawali - i koszulę i ciuszki dla maluszka. Teraz podobno trzeba mieć nawet koszulę do porodu, swoje pieluchy itp. Liczę, że się zmieszczę. Miałam dziś okna umyć, ale przez ten deszcz zajęłam się przetworami. Odstawiłam właśnie ostatnie słoiki i padam. Idę w końcu spać.
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Witam sir w 15 tygodniu
ale ten czas szybko leci jak juz zleca wakacje to zanim zie obejrzymy to bedziemy mialy swoje kruszyny ze soba Kociulek jakie robisz przetwory? |
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mmm przetwory co dobrego? Ja może dziś kupię truskawki i też spróbuję coś z nich zrobić do słoików, ale muszę znaleźć jakieś przepisy bo jeszcze przetworów nigdy nie robiłam :P
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak codzien dzis znowu ide na uczelnie, mam dwie wejsciowki. Do niedzieli wlacznie, codziennie jakies zaliczenia. Ale pociesza mnie mysl ze to ostatnia sroda na uczelni w tym semestrze Potem juz tylko trzy egzaminy, ale bede mogla sie w koncu wysypiac
|
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam za to ze zdecydowałaś sie na dziecko tak wcześnie jeszcze w trakcie studiów. Dla mnie w Twoim wieku ciaza była najstraszliwszym koszmarem mimo ze moje koleżanki tez juz niektóre miały dzieci. Powodzenia na wejściówkach ![]() Pisalyście o wózkach - mi podoba sie Evado - poki co widziałam go tylko w necie wiec całkiem możliwe ze na żywo jest do kitu ale gamę kolorystyczna ma taka ze aż cieżko wybrać
|
||
|
|
|
#4178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i wcale, a wcale nie zmieniło się jego podejście do mnie i mojego ciała.Ja też mam dwuletnie dziecko, więc sporo rzeczy jeszcze mam, to jest plus. To co trzeba będę kupować, ale jeszcze nie teraz, jakoś tak wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu. Z tych droższych to chcę kupić tylko nowy wózek, bo tamten miałam używany i średnio byłam zadowolona z niego Cytat:
16 jestem i wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu
|
||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i moj TZ jest starszy o 6 lat ode mnie i moze to tez nas przyspieszylo
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
ej to ja mam torbe sportowa to ja wezme do szpitala o
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ale ja nie mam sumienia brać od niej pieniążków na coś z czego będę korzystać. A tak naprawdę to poszłam szukać butów do wody bo u nas to katastrofa żeby coś znaleźć, a wyszłyśmy z dwiema torbami. Druga dużo większa, przeznaczona typowo na wczasy.Co do przetworów, to robiłam oczywiście truskawki. Sąsiadka ma plantację i przywiozła mi po 2,50, a na ryneczku u nas po 4zł. Zrobiłam soki, truskawki takie np. do makaronu, a część pomroziłam - będą zima do kompotów Z następnej dostawy planuję zrobić dżemy. Uwielbiam takie truskawka + agrest (choć tu znowu musiałabym je pomrozić, bo agrestu jeszcze nie ma). Emosz, przyznam się bez bicia, że u mnie w większości przetwory robił mój mąż, bo ja tak średnio lubię się z tym bawić, ale ze względu na jego obecną pracę ta przyjemność spadła na mnie. Tym bardziej, że moje dzieciaki bardzo lubią sok z wodą i kompoty. papaPapaya, to już z górki. I tak dzielna jesteś Mam wrażenie, że ja bym teraz tak nie dała rady, choć wiem, że jak jest konieczność to wszystko się udźwignie. Jak zaszłam w pierwszą ciążę broniłam wtedy licencjat, uczyłam się zaocznie i pracowałam na cały etat. Z córą w brzuchu broniłam magistra i z własnego doświadczenia muszę powiedzieć, że zdecydowanie łatwiej było mi się uczyć z bobasem w brzuchu niż już przy piersi. Co do wózka, to ja na razie poczytam wasze uwagi i opinie, bo podobnie jak Pestka, nie mam zbyt dobrego doświadczenia z tym co miałam. Choć fakt, teraz są zupełnie inne i jest z czego wybierać ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ledwo w II trym weszłyśmy a Wy już o torbach do szpitala ![]() Mi się wydaję, że na tym wątku jesteśmy wszystkie zeschizowane Witam się w 16 ![]() Ruchów oczywiście jeszcze nie czuć ![]() Wizyta dopiero za 3 tygodnie Już tyle czasu nie widziałam... Od 27 Maja!
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tym jest ![]() A tak prawdę mówiąc to mi jakoś szybko czas leci. Wizytę miałam ostatniego maja, a już we wtorek kolejna. To chyba dlatego, że wróciłam do "starego" lekarza czuję się jakaś spokojna. No dobra, codziennie piję melisę
|
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Między nami jest ponad 7 lat różnicy, więc nie chcieliśmy czekać zanim ja się wyedukuje bo Bóg wie, kiedy to się stanie A ja mam 22 lata, bronię licencjat w tym roku, pracuję w zawodzie od 3 lat i mam umowę o pracę, więc nie jest tak źle Robię rok przerwy i dalej na magistra
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że to straszne, ale właśnie przygotowałam sobie ściągę, bo nic mi nie wchodzi do głowy
![]() licze, ze uda mi sie zaliczyc ta wejsciowke i juz bede miala kolejny przedmiot z głowy
|
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała znać płeć :P
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze jak ściągam to przechodze mini zawał serca, migotanie przedsionków i takie tam, więc robie to rzadko
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
kuźwa znowu się za wcześnie ucieszyłam ze nie mam wymiotów..
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
nie no strasznie wam tych wymiotów współczuję, ja to ani razu na szczęście tego nie doświadczyłam, za to moja koleżanka to całą ciążę, pod koniec to mąż już ją do łazienki na rękach zanosił, taka bidula była wycieńczona
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra, wspolczuje ci bardzo
mi sie udalo ani razu nie wymiotować, tylko mdłosci mnie meczyly |
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak to tule kibelek a pies obok
|
||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naklejenie ściągi na długopis okazało się być swietnym pomysłem! Przeprowadziłam sobie już próbę generalną i wszystko pięknie da się spisać, a ściągi nie widać i po co ja sie uczyłam przez cały semestr?
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
ja apetytu nadal nie mam jakoś , jem normalnie bez szału.
dziś mam ochote na truskawki
|
|
|
|
#4199 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam mdłości "poranne" głównie z wieczora
Ale u mnie wszystko zawsze jest na odwrót
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
ja codziennie wcinam 0,5 kg truskawek, jedno jabłko i czasami uda mi się kupić ładnego arbuza
![]() a na obiad teraz mam ochotę na fasolkę szparagową zaraz ide na zakupy to kupie sobie zapas na dwa obiady ![]() jeszcze mi sie przypomniało: wczoraj przegryzałam żurek truskawkami, chyba jestem w ciąży |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

masakra! jestem tak zmęczona, że już od godziny chce spać. głowa mi dziś pęka. ale muszę rozwiesić to pranie bo jutro pakuje walizki... inaczej nie wyschnie
że niby nie może na mnie liczyć. bo miałam wrócić o 18 i szybko sprzątnąc, a wróciłam 19:30 (bo byłam w h&m i w hebe
a myslałam, że tylko ja jestem nienormalna w tym związku 

Już tyle czasu nie widziałam... Od 27 Maja! 

zaraz ide na zakupy to kupie sobie zapas na dwa obiady