|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
Muszę iść się ogarnąć na jutro. Kopnijcie mnie w tylek |
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyd stosowalam gruuuubo kremu i skarpety bawełniane i pod koldre.. tylko nie wiem czy w tym upale dam rade..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz??? |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nikogo nie kopie bo nie dam rady tak wysoko podnieść nogi :P
Wieczór się zaczyna i znowu czuje ból leciutki jakby na okres...
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj rano byłam u gin z LM, głównie zrobić gbs. I tu się zdziwiłam, bo jeden miałam w pakiecie, a drugi niby nie jest konieczny, więc za dodatkową opłatą. A że w szpitali pobierali 2x to już go zrobiłam, wyszło 50zł, trochę dużo. Lilka waży 2,5kg szyjka długa, afi13, waga 2500, więc nic się nie zmieniło. Byłam też z hurtowni, chciałam kupić smok do laktatora medeli, ale skusiłam się na butlę calma, bo przy zakupie butli, druga gratis i kupiłam jeszcze nakładki formujące na sutki, ciekawe, co to warte.
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wód jest dużo, szyjka długa czyli nie rodzimy! ![]() Piękne zakupy poczynilas!
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A te nakladki to mierzylas wielkosc ze wzornikiem czy na oko? |
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
O nieeee, leżę juz w łożku a przypomniało mi się, że rano musze isc do labu. Pojemnik na mocz piętro niżej, a musze go ustawić na kibelku piętro wyżej - tyle schodów do pokonania... A meza nie ma, zeby się nim wysłużyć
Problemy 9.mca ciazy |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Ananka - gratki. Waga chyba ok 😄
Kattoo - dobra idę 😒 |
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dobrze ze mi przypomnialas
|
|
|
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Butla medela calma jest beznadziejna niestety, miałam i leżała i się kurzyła bo córka nie umiała z niej pic. No i tez pic na wodę ze nie zaburza techniki ssania piersi lepiej butli nie podawać dopóki dziecko nie nauczy się dobrze ssać i dopóki laktacja się nie unormuje - czyli przynajmniej 6 tygodni.
|
|
|
|
|
#646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję dobrych wieści z wizyty!! Ja gbs miałam pobierany w LM w sobotę - z obydwu miejsc i obydwa bezpłatnie... Cytat:
Znam takie problemy bardzo dobrze
|
||
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Ananka wizyta udana, zakupy udane - fajny dzień
![]() Aloffkowa a dziękuję, jakoś leci..nie przemęczam się a wręcz zalegam - jedyna moja aktywność to chwile przed lapkiem no i po synka chodzę kawałeczek do pla i na plac zabaw - zalegam na ławce w cieniu tak pół leżąc pół siedząc, mały szaleje i wracamy powolutku do domku i znów leżę...brzuch twardnieje często i na długo, pobolewanie okresowe się zdarza ale leki biorę i mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje..byle do środy wtedy mam kontrolę u gina..gdyby moja szyjka nie była taka twarda sztuka to pewnie mogłoby być już po wszystkim ale póki co trzyma się dzielnie
|
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie, teraz już nie czuję kopniaków tylko bardziej wiercenie i często jest to średnio przyjemne:P:
Byliśmy dziś w Liroy Merlin i w witrynie zauważyłam, że moja piłeczka jakoś nisko jest?! i tak mnie ścisnęło, że musiałam zwolnić, za chwilę luz i znówâŚ.to na pewno był Braxton |
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Olutka ale żal mi Twojej koty!
Mnie serce ściska jak coś dolega mojemu sierściuchowi Dobrze, że masz dla niej tyle miłości. Co za paskudna choroba, nie wiedziałam że koty mogą tak przechodzić alergię.Ananka im dalej w las, tym więcej dobrych wieści. Też płacę za GBS 50zł z dwóch miejsc. Jeszcze w temacie laktatora - laska odpisała, że to słowo "do negocjacji" to tak w sumie na wyrost trochę i skasuje je z oferty, a w ogóle to ona nie chcę tak bardzo sprzedawać tego laktatora, więc jeszcze poczeka, zastanowi się i może się odezwie. Normalnie klient nasz pan! ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Jestem jedyna, która nigdy nie miała zgagi
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Ananka bardzo ładna waga córy a straszyli cię hipotrofią
Dobrze że już jesteś spokojna o wagę malutkiej.Ja słyszałam bardzo dobre opinie o Medeli Calmie- sama bardzo poważnie rozważałam jej zakup, jednak wygrały względy ekonomiczne
|
|
|
|
#652 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie miałam przeciwciał, nie są obowiązkowe przy odczynie rh+, po prostu nic nie wnoszą ![]() Chyba że chodzi o inne przeciwciała? Różyczka? Toxo? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie, przepływy, wszystko ok, ale będę miała malutkie dzieciątko - dzisiaj ma 2650, ponoć nie przekroczy 3kg do dnia porodu. I powiem Wam szczerze jestem załamana... Nie chodziłam na sr, nie mam położnej, a moja gin za tydzień idzie na urlop, wraca po moim TP, jakbym miała mieć wywołanie to dopiero będzie. A tak się cieszyłam, że będę mogła do niej zadzwonić, że jakby co będzie kogo prosić o pomoc... Jestem załamana, serio. Nie wiem co z tym zrobić. Na szybko wykupić położną? Teraz pewnie nikt nie będzie miał miejsc ![]() Popłakałam się jak wróciłam do domu, mój spokój wewnętrzny dotyczący porodu wziął w łeb. |
||||||
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie panikuj kochana! Na spokojnie spróbuj jutro podzwonić do położnych ze szpitala i moze któraś bedzie wolna jezeli chcesz. |
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Wuncek nie rozumiem, po co Ci lekarka do porodu? Pracuje w szpitalu? Wywoływałaby Ci poród?
Może lepiej zadbaj o dobrą położną?
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za tydzień mam jeszcze jedną wizytę żeby mogła mi L4 wypisać do końca i wtedy muszą jej się otwarcie o to wypytać. |
|
|
|
|
#656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na długo przyjechali?Cytat:
Cytat:
![]() o dzizas, jakie kombinacje, współczuję. Cytat:
Ja się trochę przespałam, obudził mnie telefon od cioci Od jutra będę odbierać tylko telefony od męża, bo mam już dość. Zapisz
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba jeszcze Olutka się nam tu chwaliła że nigdy nie miała zgagi Szczęściary!
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z imprezy było bardzo fajnie, tyko deszcz nas przegonił. Wszyscy wokół mnie skakali co bym nie urodziła jeszcze dziś i w sumie mogłabym się przyzwyczaić do bycia taka uprzywilejowaną
Ja ruchy też już często czuje wyjątkowo boleśnie i na pewno nie na już nie kopów co najwyżej jest rozpychanie się lub wpychanie różnych części ciała nie tam gdzie trzeba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Wnucek, dostałam właśnie teraz na miesiąc L4 i wyszło do tego 7.07. Wizytę mamy jescze 23-ego, ale i tak L4 już poszło do pracodawcy i do ZUS więc oby było przed tą datą
Dokładnie, lekarz nie odbiera porodu, ważna jest położna, no chyba że wywoływanie przez lekarza, w sumie nie wiem, nie doradzę nicâŚ
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Iza0808- gratuluję udanej wizyty. Lilka ma piękną wagę i dobrze, że jest obrócona główką w dół.
Margosia- ale akcja z tymi przepustkami. Trzymam więc kciuki o poród w terminie, bo coś takiego to podwójny stres. Alloffkowa- mi opadł brzuch, lekarz to stwierdził, a zgagę miałam dwa dni pod rząd, więc wygląda na to, że nie ma to większego wpływu Olutka- dobrze, że kociak trafił na taką troskliwą właścicielkę Flowerbombka- mnie też ruchy córki bolą. Przez to często zastanawiam się czy to mała czy skurcz. A najbardziej boli na dole. Katoo- była tylko jedna wielkość, są uniwersalne Aclerya- mam ogromną nadzieję, że butla się nie przyda. Naczytałam się dobrych opinii, myślałam, że będzie lepsza, niż taka standardowa ![]() C_w_k- z tą zgagą też tak pomyślałam i dopadła mnie następnego dnia, to tej pory nie wiedziałam co to jest, więc nie kracz ![]() Wuncek- przesadzasz, ja mam tp kilka dni wcześniej i się cieszę, że mała ma już 2500g. Spoko, myślę, że jak zadzwonisz do położnej, to na pewno się uda coś zorganizować. Ich jest dużo, a przecież tp są ruchome. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Problemy 9.mca ciazy

Dobrze, że masz dla niej tyle miłości. Co za paskudna choroba, nie wiedziałam że koty mogą tak przechodzić alergię.