|
|
#2971 |
|
Mother of Cats
|
Dot.: Scent Bar LIX
Już mi przeszło - nieaktualne
![]() Zapisz Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2016-06-16 o 20:33 Powód: Zmiana stanu rzeczy |
|
|
|
#2972 |
|
BAN stały
|
A w ogóle (wiem, nie zaczynamy zdania od "a"), przeglądając wczoraj pudło z odlewami, znalazłem zapomniane na śmierć Nu w wersji La Collection, no fajne nawet, fajne, ale to cień dawnego zapachu niestety - brak tego przyprawowo-kadzidlanego "kopa", teraz są bardzo ugładzone, trwałość i projekcja baaardzo przeciętne
|
|
|
|
#2973 |
|
Nindżopesz
|
Aileenn, nie wiem czy to pytanie było podchwytliwe i nawet nie wiem co to jest AMH, ale jak na moje oko to przecież w normie.
Gryxiu, przestań mnie naśladować, wczoraj też je porównywałam Jednak stwierdziłam, że to nowe bardziej mi się podoba... Nie ma tyle tej upierdliwej orchidei. Ale faktycznie kąpot.
|
|
|
|
#2974 | ||||||
|
Panaroja
|
snad białek cherbaty
![]() Cytat:
Cytat:
) : wieloetapowość to - dla mnie żaden problem , bo lubię kosmetyczenie , natomiast trzeb sobie dobrać środki pielęgnacyjne metodo prób i błędów kolejne etapy w moim wykonaniu to : 0.usunięcie farby z oczu micielem i zasadniczej warstwy tapety z ryja mleczkiem/micielem w żelu bez użycia wody - rozmiękczyć i zetrzeć wacikiem . 1.mycie olejem - argan z retinolem Bielendy 2.mycie środkiem na bazie wody - tu już jest ciekawiej rano żel tymiankowy Sylveco , wieczorem manuka Ziai lub koreańska pianka do mycia I Want z Hebe 3.peeling - wymiennie żele z pilingiem manuka ziai albo perfecty skin drink - delikatne, do codziennego użytku , albo peeling gommagowy I Want też można codziennie bo bardzo delikatny, albo z grubszej rury papajowy peeling orientany , przy czym i tak nie pilinguję sie codziennie nawet codziennymi , tylko tak ze 2-3x w tygodniu max. 4.tonik - wymiennie zależnie od potrzeb manuka , mezolaser bielendy albo kręcielne z biochemii urody kocankowy na naczynka i blizny lub zielonoherbaciany z drożdżami na syfy i tłuszcz na ryju , bywa też że idzie jedne na drugi albo różne na różne rejony zależnie od sytuacji .5. i tu się zaczyna zabawa - dotychczasowe etapy są stałe u każdego , a teraz jest etap zależny od tego , czego dana skóra w danym momencie potrzebuje , więc tu można stosować wszystko co się chce , z generalną zasadą co do ciężkości kosmetyku - od najlżejszego i najrzadszego do najgęstszego i najcięższego . U mnie to są różne sera i kremy-sera, bo żółtkowej esencji ani lotionu na razie się nie dorobiłam więc kombinuję z naszymi . Leci Bielenda z hialuronem , druga z takimi perłowo różowymi kulkami we środku i to rano i wieczorem , na to rano coś z wit.C albo większą ilością witamin , na to coś przeciwzmarchowego , krem pod łocy i na to nawilżający i dopiero na to tapeta wieczorem po serach Bielendy ( ) leci jakaś maska w kremie całonocna , na to bywa że płachciana , po zdjęciu płachcianej krem nawilżający i jeszcze jedna całonocna żelowa . I koniec ![]() i powiem szczerze, że po kilku dniach takiego działania zauważyłam znaczą poprawę stanu elewacji aż małż sam na to z zachwytem też zwrócił uwagę niepytany , a to jest coś ![]() jedna rzecz jest istotna - przez pierwsze tygodnie może być tak , że pojawi się wysyp wągrów, zaskórników i inszego syfu z głębi skóry wychynowującego na skutek regularnego oczyszczania i złuszczania, ale to mija . I się posiłkuję w zdobywaniu odnośnej wiedzy blogiem Azjatyckiego Cukru i Beautikonu . No i ksionszkom Charlotte Cho ale pewnie to znacie , blogi znaczy .No i dobrze jest dołożyć do tego masaż paszczy . to nie mów , nieeee ![]() dołanczam ![]() Cytat:
w sumie w naszych też są składniki żółtkowych , nie wszystkie ale są . Cytat:
Cytat:
a jak jeszcze się spilingujesz regularnie to fogle Cytat:
starzenia nic nie zatrzyma , można tylko niwelować jego objawy pielęgnacją . Też żałuję że nie poznałam koreanizacji tfarzowej 10 a jeszcze lepiej 20 lat temu , ale cóż
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z tym pobiegnę
Nie wiem, Ty chyba coś linkujsz, a mi się tylko wyświetlajo słowa ZapiszZapiszZapisz? ![]() Parabell - thnx Czyli dla mnie żadna rewolucja ![]() Wynika z Twoich produktów, że się zaczęłaś po prostu solidnie nawilżać i emolientować, co razem czyni, zwłaszcza suchą skórę, zauważalnie ładniejszą, elastyczniejszą i o jednolitszym kolorycie. A ja chyba powinnam co tydzień piec cytrynowe ciasto, żeby się go naumieć wreszcie. Dziś przeżywałam katusze, milion pińcet przepisów, KAŻDY inny Wyszło mi 2centymetrowe kremożel mam grubszy od ciasta, więc chyba lipa, ale się nie poddam. Będę piec cytrynowce aż nie osiągnę swojego ideału. Normalnie bym się nie męczyła, bo przecież ciasto można kupić, ale problem w tym, że nie ma dobrych kupnych cytrynowców ale okolicznie, nie ma choć dla mnie to wciąż kosmos co z czym i dlaczego.Jak mi 20ste ciasto nie wyjdzie, to uznam, że faktycznie, nie mam do tego daru ![]() I w ogóle blogi kłamio! Dys http://smakdomu.blox.pl/2010/02/Ciasto-cytrynowe.html No jakim cudem mogło nie wyjść takie, tylko płaskie jak dysk? Ale żelo krem o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pyyyyszny! A, bo żelo-krem z tego przepisu, jakby ktoś chciał - http://zszywka.pl/p/ciasto-cytrynowe...i-5488741.html Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-06-16 o 17:03 |
|
|
|
#2976 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No dobra, a jak nałożysz te warstwy to nie masz wrażenia, ze Ci to wszystko na skórze zalega jedno na drugim hurtem w taką ciężką, zalepiającą masę?
Po takim zestawie: "Leci Bielenda z hialuronem , druga z takimi perłowo różowymi kulkami we środku i to rano i wieczorem , na to rano coś z wit.C albo większą ilością witamin , na to coś przeciwzmarchowego , krem pod łocy i na to nawilżający i dopiero na to tapeta " zwłaszcza rano, to bym miała na gembie ser z masłem i na to twaróg przykryty budyniem - albo bym musiała zaczekać godzinę, zanim mi się to wchłonie, a z kolei na noc to bym prała poduszkę co drugi dzień, bo by mi cały ten syf wsiąknął w pościel zamiast w oblicze....Ja nie neguję, ze to działa, pytam o odczucia. Jak nałożę na noc serum Bielendy z algami to wiem, ze rano muszę myć głowę, bo mi to wszystko wsiąka we włosy i som tłuste. Jakbym jeszcze miała na serum nałożyć inne serum albo krem - olaboga!
|
#2977 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Białek? A co z żółtkami? Cytat:
Zdążyłbym w tym czasie ukończyć półmaraton |
||
|
|
|
#2978 |
|
Piers do przodu
|
Ja na noc wklepuję sobie serum Sesdermy a rano dopieszczam się kremem z serii - i tyle z moich facjatowych warstw
jak czytam o tych wszystkich warstwach to się czuję jak na wykładzie Mercedes z szybiego i naturalnego makijażu składającego się z 9 warstw
|
#2979 | |
|
Nindżopesz
|
Zmęczyłam się w połowie postu Parabelki
Ostatecznie mam smutną konkluzję - możne se miziać facjatę czym popadnie, a i tak najważniejsze są hormony ![]() Ja obecnie myję mydłem jakim popadnie, czasami nakładam mezokrem bodajże Bielendy i jest cud miód... Podejmuję listonosza bez makijażu A kiedyś kombinowałam, oczyszczałam, nawilżałam, natłuszczałam, kwasiłam i d...a. Niestety tylko czekam na powrót @ i paszczowej tragedii ![]() Generalnie tak se myślę coby jednak coś wdrożyć zamiast tego mydła, ale tak strasznie mi się nie chce póki nie muszę. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
O proszę: http://www.pudelek.tv/video/Mercedes...-warstw-12535/
|
|
#2981 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam mojo porażkę ciastową, może na konkurs na nabjrzydsze ciasto świata. Tak, wiem, że wygląda jak krowi placek, ale krem miał być w środku, a że wyszło za cienkie, to się nie dało przeciąć na pół. No właśnie się aż popłakaliśmy ze śmiechu z małżem nad ta tragiczną farsą. Pierwsza reakcja świadków - co to k...a jest? Słuszna jak najbardziej, ja leżę Edit: Krowi placek wyszedł zaâ☠â☠â☠isty w smaku! Małż mi uratuje ciasto vel krowiego placka! Pieczemy drugie coby nim nakryć tego dziada, of kors klin jeden już zjedzony ale dotniemy.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-06-16 o 18:01 |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja ten filmik widziałam, bardzo lekki, dobrze dobrany do urody, delikatny makijaż.
|
|
|
|
#2984 | ||
|
BAN stały
|
Znad delicji i lodowego rożka
Cytat:
Cytat:
To na górze to je lemon curd? |
||
|
|
|
#2985 |
|
Piers do przodu
|
Lemon curd to ja ostatnio użyłam do bezy a'la Pavlova i wyszło bosko z mascarpone i sokiem z cytryny
do tego owoce leśnie na górę
|
#2986 |
|
Nindżopesz
|
Ten filmik dopiero obejrzałam, rzeczywiście spoko. Bo tamten na czerwony dywan był przegięty, strasznie dużo na siebie nałożyła.
|
|
|
|
#2987 |
|
BAN stały
|
Nigdy nie robiłem samodzielnie lemon curd, ale wszelkie cytrynowe wypieki uwielbiam
Gotowi na mecz? Piwo już schłodzone?
|
|
|
|
#2988 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2989 |
|
BAN stały
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
robiłam malzonowi a sama większośc wciągnęłam
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-06-16 o 20:16 |
|
|
|
|
#2991 |
|
Nindżopesz
|
Niedawno mówię do TŻ-ta: "obejrzałabym jakiś dobry, europejski dramat".
A on na to: "obejrzyj sobie mecz Polski" . ...To może obejrzę
|
|
|
|
#2992 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2993 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
#2994 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chociaż nie, nie, NIE! Wypluj te słowa, tfu-tfu-tfu! ![]() Wygląda jak babka kokosowa Raz piekłem w formie z kominem, mamy taką ceramiczną i ciężką jak skur... czybyk, nagrzewa się chyba z godzinę, ciasto nie chce rosnąć, więc już w niej nie piekę |
|
|
|
|
#2995 | ||||
|
Mother of Cats
|
Zawsze do usług
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale grunt, że w normie i wcale nie tak blisko jej krawędzi ![]() AMH (hormon antymullerowski) - wskaźnik rezerwy jajnikowej. Artykuł nt. zbliżania się menopauzy, który onegdaj Rejcz linkowała, nieco mnie przeraził, bo część objawów brzmiała zbyt znajomo. Musiałam sprawdzić, co u mnie, bo schizy zaczynałam łapać. ZapiszZapiszZapisz |
||||
|
|
|
#2996 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Mnie ciasta wychodzą, lubie piec z nowych przepisów, za to gotować nie lubie
|
|
#2997 | ||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Szacun! Ta ilość warstw i konieczności nakładań mnie przeraża, ale skoro są efekty, to kusi Na okoliczność od niedawna prawie ślicznych porów szukam kremidła/żeli mocno nawilżającego i bez / z małą ilością emolientów, olei itp. I tańszego niż krem w cenie trzech botoksów Znacie ktoś coś? Cytat:
A propos biegania na badania: w Diagnostyce do końca czerwca można pobrać (w zamian za dane osobowe i odpowiedź na jedno pytanie) bony na dwa różne zestawy badań ze zniżką 60% - klik. Cytat:
![]() Moje zakalce są zwykle smaczniejsze niż te ładne ciasta ![]() Cytat:
ZapiszZapiszZapiszZapisz ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Mniam! ![]() ZapiszZapisz |
||||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja dziwna jestem ![]() oglądam mecz
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w robocie zrobili przed firma strefę kibica i zapraszali na wspólne oglądanie. Szkoda, ze tak późno jest, nie chciało mi się siedzieć pól nocy w waw
|
|
#3000 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Skrót myślowy mi się zrobił: "zbliżanie się menopauzy" -> "wygasanie płodności". A z wygasaniem AMH ma sporo wspólnego ![]() ZapiszZapisz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Jednak stwierdziłam, że to nowe bardziej mi się podoba... Nie ma tyle tej upierdliwej orchidei. Ale faktycznie kąpot.

kremożel mam grubszy od ciasta, więc chyba lipa, ale się nie poddam. Będę piec cytrynowce aż nie osiągnę swojego ideału. Normalnie bym się nie męczyła, bo przecież ciasto można kupić, ale problem w tym, że nie ma dobrych kupnych cytrynowców
pyyyyszny! 

Wypluj te słowa, tfu-tfu-tfu!