Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-19, 08:25   #4471
pestka_11
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

cześć dziewczyny
ja też się jeszcze zapominam, chociaż brzuszek już ewidentnie widać, aż w szoku jestem, no i w sumie wczoraj pisałam, że przybyło mi 2, a dziś z rana wyszło że 1 kg, ale to chyba zależy od pory dnia. No ale w sumie to nie wiem, patrząc na mój brzuch to powinnam conajmniej 3 kg być na plusie
Justynagratulacje dziewczynek
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Muffinove_love witam

Mi wszystkie znajome polecaja na poczatek kupic wszystko do ubrania z podstaw x15. Tj. 15 kaftanikow, spioszkow, body. Pajace x5 to takie minimum... wiec chyba pojde za rada doswiadczonych kolezanek, ktore to juz przerabialy.
tak z własnego doświadczenia to zaznaczę, że ja kaftaników to nie używałam w ogóle, mało praktyczne, zwijają się i miałąm wrażenie, że dziecko uwierają jak leży. Dlatego lepiej zainwestować w większą ilość bodów.
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:26   #4472
ewelinuus
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

A co do wyprawek jakos jeszcze uwazam że mam czas i nie mam jeszcze nic a nic ale u mnie pewnie tez by byla afera bo mama przesądna jak nie wiem ale co tam..ostatnio coraa bardziej ciezko jest sie nam dogadav pod jednym dachem
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:26   #4473
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Kurczę codziennie mi sie śnią jakies koszmary jak mnie nie porywaja to zlodzieje przychodza masakra:/
dziwne sny w ciąży to normalka
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:28   #4474
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny Witam siee w piękny poranek
Monika trzymaj sie
Justyna no trzy dziewuxhy niezle
A mnie ciagle pobolewa kluje nie wiem jak ro nazwac brzuch z prawej strony tak u góry i nie wiem czy to normalne czy jak..chyba jak tak bedzie codzien pobalalo tp odwiedze mojego gina..
Kurczę codziennie mi sie śnią jakies koszmary jak mnie nie porywaja to zlodzieje przychodza masakra:/
Może macica Ci się tak intensywnie rozciąga?

Co do koszmarów to podobno normalne, ja już miałam apokalipse zombi i śmierć babci, reszta to raczej dziwne, aż naddto realistyczne sny
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:33   #4475
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Może macica Ci się tak intensywnie rozciąga?

Co do koszmarów to podobno normalne, ja już miałam apokalipse zombi i śmierć babci, reszta to raczej dziwne, aż naddto realistyczne sny
Nie mam pojęcia...no a co do tych snow to u mnie one są tak realistyczne ze daj spokoj..

Ktos pisal ze musi kostium kąpielowy kupic ze względu na piersi...u mnie to samo muszr na wyjazd cos kupic nowego, i z biustonoszami tak samo..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:41   #4476
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Monika trzymaj sie
A mnie ciagle pobolewa kluje nie wiem jak ro nazwac brzuch z prawej strony tak u góry i nie wiem czy to normalne czy jak..chyba jak tak bedzie codzien pobalalo tp odwiedze mojego gina..
Może masz tak jak ja ze śni ci się to o czym myślisz tuż przed zaśnięciem?
Ja dlatego zrezygnowałam z przeglądania monitoringu w nocy
Bo śniło mi się że przyszli złodzieje i chcieli mi ukraść ...
I tu byłam w szoku
Moj rower, moja czerwona torebkę i szminke
Niezły system wartościowania, uznawania co dla mnie jest teraz ważne

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Ja w swój kostium już dawno nie wchodzę
Piersi mi się wylewaly a teraz to już w ogóle jakby dodać ten brzuch to by szwy poszły
Muszę kupić jakieś wieksze tanie bikini na tej wyprzedaży bo czekają mnie w lipcu mazury
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 08:49   #4477
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Podczytuje Was tajniakiem, ale nie mam siły pisać.
Tydzień temu miałam badanie prenatalne i wszystko jest ok, ale płeć nadal nie rozpoznana, może w piątek na badaniu będzie już coś widać. Wg prenatalnego termin mam na 19.12, więc jest szansa że dziecko powtórzy wyczyn swojego ojca i przyjdzie na świat w Wigilię
W pon. zaczynam 13 tydzień i martwi mnie, że mam nietolerancję na prawie wszystkie zapachy

Widzę, że Wy już poważnie zabieracie się za wyprawki....i wózki macie już jakieś upatrzone, a ja zielona w temacie
Mnie już tak wydęło, że w mało rzeczy się dopinam, więc wybrałam się na ciuchacz po letnie kiecki i przy okazji zakupiłam 2 szt body dla malucha, na razie unisex. A w ogóle to jak myślicie ile tych ciuszków na start trzeba? Kupujecie też body z krótkim rękawkiem, czy raczej na start wszystko z długim?

Pozdrowionka i Monika trzymaj się, pamiętaj że spokój najważniejszy
Hejka Ty dopiero w 13 a tu juz 16-17 leca spokojnie, na wyprawke jest czas
W 13 tez mialam okropny wstret do zapachow i zatrulam sie tostami :/ zygi jak kot...
Ja juz nic nie kupuje bo ma siostra i mama sie na to napalily Może cos pod koniec dokupie jesli bedzie brakowalo

Cytat:
Wow! Super! No to rzeczywiście tż będzie miał sporo kobitek Gratulacje

Co do zapinania o ciąży to też mi się jeszcze zdarza a potem sobie myślę "kobieto Ty jesteś w 4 miesiącu ciąży" czasem samą mnie to szokuje

Dziś witam się w 17 tygodniu
Pieknie, jestes 3 dni przede mna Jak sie czujesz?

Cytat:
Hej dziewczyny
Mnie boli najczesciej po srodku w dole, takie rozrywanie, potem puszcza, czuje takie delikatne sekundowe pieczenie i spokoj. To pewnie wszystko rozciaganie macicy, ale jesli Cie to niepokou to moze zadzwon do ginka? Moj mi mowil ze dopoki nir boli mocno, nie ma skuczy i plamien to sie nie martwic, taki luzak :P

Co do snow to tez ostatnie 2 dni miewam koszmary... Jakies potwory, morderstwa :/ Budze sir na siku lekko zdolowana. Zauwazylam ze gorsze sny mam gdy leze na prawym boku...

Dzis moj tz mi obiecal wypad do wloskiej restauracji
Ciekawe czy pamieta, pojadlabym...
Milego dnia

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-06-19 o 08:50
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 09:01   #4478
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!
Tydzień temu miałam badanie prenatalne i wszystko jest ok, ale płeć nadal nie rozpoznana, może w piątek na badaniu będzie już coś widać. Wg prenatalnego termin mam na 19.12, więc jest szansa że dziecko powtórzy wyczyn swojego ojca i przyjdzie na świat w Wigilię
W pon. zaczynam 13 tydzień i martwi mnie, że mam nietolerancję na prawie wszystkie zapachy
Gdyby nie teściowa, to chyba umarlibyśmy z głodu, bo ja nawet lodówki nie otwieram
Jeżeli coś sprzątam to tylko wodą, bez żadnych płynów, łazienkę zawsze myje mąż więc tu się nic nie zmieniło, ale nawet kostki zapachowej w kibelku nie wieszamy bo mnie drażni.... Miałam nadzieję że powoli będzie przechodzić, a jak mnie najdzie to haftuję jak kółko gospodyń wiejskich
Mam nadzieję, że na urlopie wypocznę i mi przejdzie, a jak tam u Was z mdłościami?

Widzę, że Wy już poważnie zabieracie się za wyprawki....i wózki macie już jakieś upatrzone, a ja zielona w temacie
Mnie już tak wydęło, że w mało rzeczy się dopinam, więc wybrałam się na ciuchacz po letnie kiecki i przy okazji zakupiłam 2 szt body dla malucha, na razie unisex. A w ogóle to jak myślicie ile tych ciuszków na start trzeba? Kupujecie też body z krótkim rękawkiem, czy raczej na start wszystko z długim?

hej
najwazniejsze ze badania udane, i wszystko jest dobrze

na mdlosci i wymioty jak juz to mam rano.

jeszcze nic nie mam kupione czekam na plec

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 09:05   #4479
DoDoo
Zakorzenienie

Hellol, ja mialam w czwartek wizyte na nfz, bez usg ale posluchalam serduszka 😍💝, 152 uderzenia/minute. Teraz mam za 1,5 tyg wizyte. Mam juz piekne pudeleczko w kolorowe sowy, a w nim buciki i skarpetki 😍
Stary 2016-06-19, 09:09   #4480
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Monika trzymaj sie
Kochana ja tez mam bole w prawym gornym rogu. Mnie to czesto boli po kilku godzinach siedznia przy komputerze... moze zvyt dlugo w jednej pozycji. Nie jest to mocny bol. Raczej klucie co jakis czas.

Ja mam bole podbrzusza po nocnym powtocie z toslety do lozka. Potrzebuje kilka sekund zeby sie dobrze ułożyć, bo czuje bol w podbrzuszu. Pytalam ostatnio o to lekarza na usg i moeila mi babeczka zeby wszystko robic wolniej. Tak samo jak kucham na lezaco to dol brzuszke boli i zawsze wczrsniej6 sie kule w klebek. Moze faktycznie wszystko sie powiększa i stad te bole.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 09:51   #4481
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czy wy macie tak, że czasami zapominacie, że jesteście w ciąży?
Robicie jakieś cięższe rzeczy albo szybsze ruchy, jakiś wysiłek i wtedy się przypomina?
Dzisiaj zagadałam się stojąc na działce i chciałam złapać nagle patyk, który gryzł mój pies, żeby mu zrobić psikusa, więc tak szybko się schyliłam kolanem do przodu (pies jest mały) i dopiero jak tym kolanem nacisnęłam na brzuch przypomniałam sobie lekko boleśnie, że przecież w ciąży jestem i nie mogę tak robić
Też się zapominam np przesuwając cieżkiego arbuza. Także Mąż musi mnie pilnować co bym się za bardzo nie zapomniała.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!!
Gdyby nie teściowa, to chyba umarlibyśmy z głodu, bo ja nawet lodówki nie otwieram
Jeżeli coś sprzątam to tylko wodą, bez żadnych płynów, łazienkę zawsze myje mąż więc tu się nic nie zmieniło, ale nawet kostki zapachowej w kibelku nie wieszamy bo mnie drażni.... Miałam nadzieję że powoli będzie przechodzić, a jak mnie najdzie to haftuję jak kółko gospodyń wiejskich
Mam nadzieję, że na urlopie wypocznę i mi przejdzie, a jak tam u Was z mdłościami?

Hej dzięki
Super, że na badaniu wszystko wyszło pięknie

Ja na start wiekszosc body z długim rekawkiem ale tez kupie z krótkim. Jeżeli chodzi o ilość to jeszcze nie mam pojęcia 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 09:51   #4482
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Witajcie Kilka dni nie byłam na bieżąco ale nie jestem w stanie Was nadrobić, bo idziecie z postami jak burza

Kochane, ja dzisiaj byłam na wizycie u jednego z moich lekarzy i mam nowiny. Moje trojaczki to będą 3 dziewczynki, a nie tak jak wcześniej podejrzewano chłopiec i nie wiadomo było jak z jednojajowymi
Dzieci zdrowe i to jest najważniejsze ale nie ukrywam, że kamień spadł mi z serca, że to nie 3 chłopców
Szyjka ładna, bo 4 cm i to był jej pierwszy pomiar. Dziewczyny w sumie mają już 30 cm ale to pomiary od główki do pupy No i już czuję ból pod żebrami, to oczywiście ciąża, także teraz to aż się boję co będzie później
Gratulacje A imiona już wybrane?

Ja o wyprawkach jeszcze nie myślę,uważam,że jeszcze za wcześnie.Może po wakacjach coś ruszę z tematem.

Cd snów.Dziś np.śniło mi się,że dostałam miesiączki a za chwilę śniło mi się,że urodziłam dziewczynkę.Ale w pierwszej ciąży też tak miałam.Najlepiej jest już przed porodem ,koszmar za koszmarem

Miłego dnia
Stary 2016-06-19, 09:53   #4483
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Gratulacje A imiona już wybrane?

Ja o wyprawkach jeszcze nie myślę,uważam,że jeszcze za wcześnie.Może po wakacjach coś ruszę z tematem.

Cd snów.Dziś np.śniło mi się,że dostałam miesiączki a za chwilę śniło mi się,że urodziłam dziewczynkę.Ale w pierwszej ciąży też tak miałam.Najlepiej jest już przed porodem ,koszmar za koszmarem

Miłego dnia
Ja tez jus raz mialam sen, ze urodziłam coreczke. Sniolo mi sie, ze karmilam piersia
Stary 2016-06-19, 09:57   #4484
mewkaa
Zadomowienie

Nic nie wiem w sprawie wyprawki także w pelni liczę na was
To ubranko ktore pierwsze kupiłam jest letnie i wzięłam 80
Teraz już wiem że bez sensu ten rozmiar bo będzie w tym chyba pływać
Muszę się ogarnąć bo zalicze jeszczecmnóstwo takich wpadek
I to bardziej kosztownych niż 10 zl.
Stary 2016-06-19, 09:58   #4485
LuckySparkle
Zadomowienie

No to moj maz sie dzis prawie poplakal. Widzialam lzy w jego oczach. Mialam mu dac body "I ♡ daddy" 23 czerwca w polski dzien ojca, a ze dzis jest angielski to poszlam po prezencik(wczesniej zapakowalam) i zlozylam życzenia z okazji dnia ojca. Jak rozpakowal to był w szoku i sie lezka w oku zakrecila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1466323074817.jpg (54,5 KB, 7 załadowań)
Stary 2016-06-19, 09:58   #4486
mewkaa
Zadomowienie

Dziewczynom gratuluję dobrych wyników badań
To w sumie najważniejsze
Stary 2016-06-19, 10:10   #4487
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
No to moj maz sie dzis prawie poplakal. Widzialam lzy w jego oczach. Mialam mu dac body "I ♡ daddy" 23 czerwca w polski dzien ojca, a ze dzis jest angielski to poszlam po prezencik(wczesniej zapakowalam) i zlozylam życzenia z okazji dnia ojca. Jak rozpakowal to był w szoku i sie lezka w oku zakrecila
Super pomysł! Muszę go od Ciebie ukraść
Stary 2016-06-19, 10:19   #4488
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Super pomysł! Muszę go od Ciebie ukraść
Jak najbardziej masz jeszcze 4 dni
Stary 2016-06-19, 10:30   #4489
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Hejka Ty dopiero w 13 a tu juz 16-17 leca spokojnie, na wyprawke jest czas
W 13 tez mialam okropny wstret do zapachow i zatrulam sie tostami :/ zygi jak kot...
Ja juz nic nie kupuje bo ma siostra i mama sie na to napalily Może cos pod koniec dokupie jesli bedzie brakowalo

Pieknie, jestes 3 dni przede mna Jak sie czujesz?

Mnie boli najczesciej po srodku w dole, takie rozrywanie, potem puszcza, czuje takie delikatne sekundowe pieczenie i spokoj. To pewnie wszystko rozciaganie macicy, ale jesli Cie to niepokou to moze zadzwon do ginka? Moj mi mowil ze dopoki nir boli mocno, nie ma skuczy i plamien to sie nie martwic, taki luzak :P

Co do snow to tez ostatnie 2 dni miewam koszmary... Jakies potwory, morderstwa :/ Budze sir na siku lekko zdolowana. Zauwazylam ze gorsze sny mam gdy leze na prawym boku...

Dzis moj tz mi obiecal wypad do wloskiej restauracji
Ciekawe czy pamieta, pojadlabym...
Milego dnia

Ogólnie czuję się super dziś śniadanie poszło do toalety, ale to chyba dlatego że za szybko je zjadłam :P

Zawsze możesz się zacząć zbierać do wyjścia to wtedy nie zapomni :P w sumie muszę mojego też namówić, może zamiast robić imprezę urodzinową w lipcu pójdziemy sobie gdzieś we dwoje (tzn. troje)

Cytat:
Kochana ja tez mam bole w prawym gornym rogu. Mnie to czesto boli po kilku godzinach siedznia przy komputerze... moze zvyt dlugo w jednej pozycji. Nie jest to mocny bol. Raczej klucie co jakis czas.

Ja mam bole podbrzusza po nocnym powtocie z toslety do lozka. Potrzebuje kilka sekund zeby sie dobrze ułożyć, bo czuje bol w podbrzuszu. Pytalam ostatnio o to lekarza na usg i moeila mi babeczka zeby wszystko robic wolniej. Tak samo jak kucham na lezaco to dol brzuszke boli i zawsze wczrsniej6 sie kule w klebek. Moze faktycznie wszystko sie powiększa i stad te bole.
Mi się zdarza ból jak kucne i za szybko wstanę albo jak się skręce jakoś za bardzo ale na szczęście trwa tylko chwilę

Cytat:
Też o tym myślałam ale nie widziałam nigdzie takich ubranek, tylko na necie a takie to już nie zdążą dojść :P

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-06-19 o 10:31
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 11:19   #4490
kamisha
Zakorzenienie

my chcemy sie nad morze wybrac na kilka dni odpoczac

Stary 2016-06-19, 11:57   #4491
mademoiselle_m
Zadomowienie

Standardowo gratuluje wszystkich wizyt wszystkim mamusiom którym jeszcze nie pogratulowałam

Justyna cudownie tak czekać na 3 dziewuszki ale będziecie mieć wesoło

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość

tak z własnego doświadczenia to zaznaczę, że ja kaftaników to nie używałam w ogóle, mało praktyczne, zwijają się i miałąm wrażenie, że dziecko uwierają jak leży. Dlatego lepiej zainwestować w większą ilość bodów.
Tez właśnie słyszałam taka opinie ze kaftaniki sa mało praktyczne bo sie podwijają wiec ja chyba nie kupie zadnego.

Cytat:
Tak samo jak kucham na lezaco to dol brzuszke boli i zawsze wczrsniej6 sie kule w klebek. Moze faktycznie wszystko sie powiększa i stad te bole.
Ja tez zanim kichne zwijam sie w kłębek w przeciwnym razie mam wrażenie ze macica mi sie urwie

Piszecie tak o tych wyprawach , przesądach , kiedy za wcześnie kiedy za późno... Dla mnie zabobony to jakis śmiech na sali.. Sory mamy 21 wiek..
Jak ma się coś stać złego to sie stanie i tyle. A jak ma byc dobrze to będzie. Koleżanka robiła wyprawkę na ostatnich nogach w książkowej ciazy (zarówno pod względem rozwoju dziecka, jej samopoczucia, wyglądu itd). W 38 tyg odkleiło się łożysko i niestety dziecko nie przeżyło... Pewnych rzeczy nie przewidzisz
Do mnie przemawia argument ze trzeba wyprawkę zacząć robić dużo wcześniej żeby rozłożyć wydatki. Poza tym kupując ciuszki wczesniej można je kupować okazyjnie w lumpeksach i na promocjach a na ostatnia chwile to juz raczej wyjdzie drożej.
Co do wózka tez zgadzam sie ze im później tym lepiej bo szkoda gwarancji.
Ja trochę ciuszków juz kupiłam używanych, trochę nowych. Za dużo tez nie chce bo mamy plan sie w sierpniu przeprowadzać wiec dopiero po przeprowadzce tak zacznę na dobre.
Ponoć w SMYKU są przeceny , może dzisiaj pojadę obadać
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 12:54   #4492
kamisha
Zakorzenienie

uwielbiam Smyka! jakie tam sa cudne rzeczyy

ja jutro jade na prenatalne, i prosze o kciuko na 14 wizyta

Stary 2016-06-19, 13:08   #4493
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie czuję się super dziś śniadanie poszło do toalety, ale to chyba dlatego że za szybko je zjadłam

Zawsze możesz się zacząć zbierać do wyjścia to wtedy nie zapomni w sumie muszę mojego też namówić, może zamiast robić imprezę urodzinową w lipcu pójdziemy sobie gdzieś we dwoje (tzn. troje)

Mi się zdarza ból jak kucne i za szybko wstanę albo jak się skręce jakoś za bardzo ale na szczęście trwa tylko chwilę

Też o tym myślałam ale nie widziałam nigdzie takich ubranek, tylko na necie a takie to już nie zdążą dojść :P
Zdaza, ja wlasnie zamowilam

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Ja kupilam to http://allegro.pl/show_item.php?item=6131607727
Stary 2016-06-19, 13:24   #4494
LuckySparkle
Zadomowienie

A ja wlasnie bylam w next. Cuda.... i rakie tanie wszytko bo bylismy na outletach. No ale albo niebieskie albo rozowe wiec nic nie kupilam. Kupilam sobie tylko sukienki na urlop i kilka duperelek, ktorych mi brakowalo na wyjazd.
Jednak jak robic zakupy dla malucha w uk to a outletach w next i gap. Jakosc niesamowita.

Wiecie... kazdy za czyms w ciazy teskni... ja tesknie tylko na moją energia, ktorej przed ciaza mialam az nadmiar, a teraz nie mam wogole. Sama sie lapie na tym,ze zawsze unikalam ruchomych schodów i wind a dzis tylko sie oglądam za nimi... probowalam wczoraj cwiczyc z ta nowa plyta od chodakowskiej i poległam po 9 minutach... kiedys to 2 godziny dziennie spedzalam na silowni...

mysialam sie chyba wygadac;*
Stary 2016-06-19, 13:28   #4495
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wlasnie bylam w next. Cuda.... i rakie tanie wszytko bo bylismy na outletach. No ale albo niebieskie albo rozowe wiec nic nie kupilam. Kupilam sobie tylko sukienki na urlop i kilka duperelek, ktorych mi brakowalo na wyjazd.
Jednak jak robic zakupy dla malucha w uk to a outletach w next i gap. Jakosc niesamowita.

Wiecie... kazdy za czyms w ciazy teskni... ja tesknie tylko na moją energia, ktorej przed ciaza mialam az nadmiar, a teraz nie mam wogole. Sama sie lapie na tym,ze zawsze unikalam ruchomych schodów i wind a dzis tylko sie oglądam za nimi... probowalam wczoraj cwiczyc z ta nowa plyta od chodakowskiej i poległam po 9 minutach... kiedys to 2 godziny dziennie spedzalam na silowni...

mysialam sie chyba wygadac;*
Ja wlasnie sie zastanawiam czy kupic ta plyte, przed ciaza cwiczylam i juz czuje ze jestem jakas zastygla
Stary 2016-06-19, 13:59   #4496
folinka
Zadomowienie

Hejka!
Ale fajna taka zmiana, jak co poniektóre piszą już o dzieciach po imieniu
Ja też bym już chciała bardzo poznać płeć z tego właśnie powodu najbardziej, żeby nie myśleć już tak bezosobowo o dziecku, tylko tak właśnie imiennie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki,
ja wczoraj miałam gości, kuzyn z dziewczyną, także od dwóch dni nic nie robiłam tylko sprzątałam, bo ona to taka mega czyściocha, a ja odkąd jestem w ciąży to nie mam weny do sprzątania, także nazbierało się, ale powiem wam, że wykończyło mnie to, pod koniec dnia to mnie trocszke brzuch bolał, ale niestety nie miał mi kto pomóc, tylko dziecko przeszkadzałoprzeszk adzało
na tym forum na szczęście nie dostaje się bęcek jak nie pisze się regularnie, także luz, no i powodzenia na usg
To poszalałaś z tym sprzątaniem. Uważaj na siebie
Dziękuję No, ja miałam na myśli takie bęcki z sympatii

Cytat:
0Mi też się pajero podoba, bardzo fajny wózeczek
Tylko trzeba się zastanowić nad tym które koła są najwygodniejsze. Bo niby te które się kręcą są wygodne, jednak te stałe są stabilniejsze...

Spokojnie, jeśli tu się napisze chociaż raz na 3-4 tygodnie to się nie trafia na listę zagubionych

Ok, to ja po śniadanku.
Dzisiaj mam wenę na Mcdonalda Chętnie bym pojechała się tam nażreć... Ale sama nie wiem, jeździcie do Maca?
Koła ZDECYDOWANIE skrętne, zawsze można je zablokować do jazdy na wprost. Ich brak to mordęga, przy każdym skręcie trzeba unosić wózek.
Hehe, to super Do trafienia na listę jeszcze duuużo by mi brakowało
Rany, nawet nie mów o Macu Pomimo pełnej świadomości jakie to niezdrowe, smakuje mi baaardzo, najlepsze frytki W ciąży byłam chyba do tej pory 2 lub 3 razy.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ehhh wylądowałam w szpitalu. Rano dostałam lekkich plamień i pojechaliśmy sprawdzić na IP. Na fotelu ginekologicznym zaczęłam krwawić. Potem usg. No i coś z kosmówką lub coś się odkleja i krwiak lub to wina polipa, który podobno dość wystaje z szyjki i to z niego leciała krew. Sama w końcu nie wiem dokładnie. Lekarka mnie nastraszyła i oczywiscie zostawiła w szpitalu. Na drugim badaniu krew już tak nie leciała. I niech już nie leci! Chyba z tydzień będę w szpitalu. Krew pobrali, kolejne badania na pewno w poniedziałek. Jest dobrze i musi być dobrze!
Będzie dobrze, oczywiście! Zdróweczka i kciuki

Cytat:
Myślę, że raczej większość z krótkim na początek, bo skoro to będzie zima, to i tak pajace raczej na wierzch jeszcze będę zakładać. Nie wspominając, że na spacery jakiś ciepły sweterek. Więc tyle długich rękawów jeden na długi zakładać, to niewygodnie
Kaftaniki to przeżytek Jak już pisałyście, zwijają się i to przede wszystkim wkurza. Inna sprawa, że to najdelikatniejsze ubranko, bo nie wchodzi w pachwiny, nie ma zapięć w kroku, nie gniecie pępuszka. Ja moich chłopców chyba tylko pierwsze dwa dni po porodzie w szpitalu w kaftaniki i śpioszki ubierałam, a potem już tylko body i pajace albo półśpioszki.

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja jutro jade na prenatalne, i prosze o kciuko na 14 wizyta
Kciuki
Ja też, ja też!!! O 8:30, więc na szczęście ominie mnie odliczanie tych ostatnich godzin

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-06-19 o 14:01
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 14:04   #4497
kamisha
Zakorzenienie

folinka - to moze plec poznamy ja musze dojechac do Poznania plus taki ze sie wyspimy hehe

kciuki i ja trzymam!

Stary 2016-06-19, 14:09   #4498
papaPapaya
Zakorzenienie

justyna - gratuluje córek!

reszte czytałam, ale przyznaje się, że ze zmęczenia zapomniałam co miałam napisać
właśnie skończyłam ostatni dzień zajęć! w koncu się wyspie!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 14:30   #4499
mewkaa
Zadomowienie

Muszę rozminic nazwy tych ubranek
Bo na razie mówicie do mnie szyfrem

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Trzymam kciuki oby jutrzejsze badania poszły wzorcowo !
Ja dopiero za 3 tyg się wybieram...wydaje się długo ale zleci jak z bicza
Stary 2016-06-19, 15:36   #4500
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Muszę rozminic nazwy tych ubranek

Bo na razie mówicie do mnie szyfrem

Ja tez ostatnio studiowałam co to np rampers
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości