|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Haneczka ściskam
będzie dobrze ! ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
To chyba najgorsze co może być tyle godzin się męczyć w bólach a na koniec i tak cc byłaś bardzo dzielna ![]() Wzruszylam się oczywiście Twoim opisem, dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Piękna ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ania wycierpialas się biedna Justyna kciuki za wizytę ![]() Kociak melduj się!
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61977986] Ania wycierpialas się biedna [/QUOTE] TAK! Największa moja Miłość
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Dzanet
![]() Ania, wymeczylas sie, ale wazne ze wszystko w porzadku z mala Madzia, kciuki, aby pomogli z nerkami ![]() W poczekalni duszno strasznie, a potem sie dziwia ze mam wysokie cosnienie. Jeszcze para hindusow czeka na wizyte, sorry ale smierdza, i mi gorzej.
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Aniusia ales sie naszarpala! Dzielna bylas kochana i dla tzta wielkie buziaki za wsparcie!
Bole mi nie wrocily tego kregoslupa ale roznie bywa czasami sie od takich boli porod zaczyna. Ale starszak byl ekstra dzielny! W pizamce juz byl ale sie zerwal ubral spakowal do babci na noc.ale sie okazalo ze jednak nie jedziemy i dziecko sie troche zawiodlo
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, współczuję takich przeżyć podczas porodu
Na szczęście otrzymałaś za to najpiękniejszą nagrodę w życiu ![]() Od nocy z małymi przerwami pada deszcz u nas, nic tylko spać Ale od czwartku mają nadejść upały, to już nie wiem co gorsze
|
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Ania, byłaś baaaardzo dzielna, przezylas to, a teraz masz już swoją prześliczna Dzidzie
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- A u mnie wieści takie,że młoda znów ma bilirubine 14, 15, hemoglobina 10, więc jutro będzie mieć transfuzje i chyba po cichu też lekarze liczą,że bilirubine trochę zbije. Wczoraj była super noc,bo raz tylko wstała na karmienie,przybrała 60 g, a dziś wstawanie co 2 godziny i waga stoi w miejscu. W dodatku nie ma siły ssac:-( moje biedne,chore dziecko:-( jakoś się trzymam,ale tak mi się chce ryczec strasznie... |
|
|
|
#3939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aniu trudny poród już za Tobą
Twoje Szczęście już śpi obok i to jest najważniejsze Cytat:
Uparty Twöj synek Cytat:
Starszak dzielny, przynajmniej mozesz być spokojna o jego zachowanie w razie alarmu Cytat:
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Maja wstala i cyca
w łóżeczku lezymy
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
Radena biedna ta twoja Basieńka, ale jest dzielna, oby transfuzka pomogla
![]() Pikpik brawa dla starszaka, juz taki rezolutny chlopak ![]() U mnie nic nowego, cisnienie podwyzszone ale spoko, reszta tez ok. Tylko czekac. Gabrys nie ma zamiaru narazie wyjsc. Ciekawe czy na wizycie w szpitalu w czwartek cos mi zaproponuja.
|
#3943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna w tej poczekalni i śmierdzący hindusi :/ Cytat:
Ja akurat szybko doszłam do siebie po cc. Ale to pewnie indywidualna kwestia.Cytat:
To smutne ile Twoje maleństwo musi znieść zanim pojdziecie do domku.Jak długo jesteście w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Radena będzie dobrze
trzymam mocno kciuki aby wszystko się udało! I Basia przybywala na wadze i zdrowiala.---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Maja zasnela na mamusi. Postram sie ja przełożyć i cosik porobić.
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Madzia,w czwartek będziemy równo 4 tygodnie
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko odniosę do jednej wypowiedzi. Głowa mnie dzisiaj na maksa boli, a Gabrysia od rana niespokojna i prawie nie spi. Wczoraj kupy nie bylo wiec pewnie dlatego.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Ale ogolnie nie jest źle myslalam.ze,trudniej bedzie dasz radę
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Elainn mój we wrześniu kończy 3latka i wtedy idzie do przedszkola także 2 miechy w domu
![]() Was też cycki łaskoczą jak karmicie?
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas położna, Zuzia w tydzień przybrała 340 g
W następnym tygodniu jak do nas przyjedzie to przywiezie mi ten kalendarz pierwszego roku życia dziecka z Nivea ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Podziwiam Cię ze tyle już znioslas, jesteś bardzo dzielna
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mialam stresa przez chwilę... Myślałam, że mi się wody sączą
poszlam siku a wkładka cala mokra Wymienilam i chwilę pochodzilam ale już jest caly czas sucha więc wychodzi na to, że polecialo siku a ja nie czułam... Kurczę takiego przyśpieszenia dostalam, że obiad, ogarnięcie kuchni i nastawienie malosolnych zajęło mi 45min Za to teraz mogę poleżeć
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie przybrala. Ja się zastanawiam czy nie spróbować zważyć Malej max wadze elektronicznej. W piątek mam podejść na ważenie.
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
A może jednak coś juz zaczyna się dziać?
|
||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Pare razy poczulam takie igielki i tyle.
|
#3953 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Halo halo rodzi dziś ktoś? Dziś pełnia tak dla przypomnienia
![]() Aniu ciężki prod miałaś. Konta w takiej chwili powinna mieć chyba większe wsparcie ze strony szpitala niż miałaś ty. Ale twoja malutka to sama słodycz Cytat:
J Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, wybaczcie że nie wiem co się dzieje. Gratuluję mamusiom i trzymam też kciuki za pozostałe porody. Dziewczyny, wybudzacie maluchy co 3godz do karmienia?? Bo mnie pediatra kazała wybudzać, ale wtedy ciumkają godzinę i zjedzą po 30, a jak wstaną same, to i 100 zjedzą.
|
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
Ania- ale się wycierpiałaś dla swojej Mai. Dzielna jesteś
Madziuś- brawo za imponujący przyrost wagi! Co ta matka ma w piersiach- śmietanę? ![]() Radena- trzymam kciuki za Basię. Może w końcu ta transfuzja pomoże. Honcia- a może to jednak wody? Kaska- ja mam 2latka w domu. Od czwartku zostajemy sami, bo mąż wraca do pracy, a niedługo już w ogóle go nie będzie pon-pt bo zmienia pracę. Jak pomyślę o tym, że zostanę sama z dwójką małych dzieci w domu, to mam deprechę. Najgorsze jest to, że Rafek ma teraz etap na "nie" i jedyną metodą na niektóre rzeczy typu wsadzenie do wanny, do krzesełka, ubranie, jest przymus na zasadzie złapać i wykonać. A ja dźwigać nie mogę po cesarce Nie chcę komuś psuć humoru narzekaniem więc post na biało: Chyba dopadł mnie poporodowy zjazd hormonów- chodzę non stop wkurzona Małemu nic w nocy nie pasowało- a to cycek, kupa, smoczek, głaskać, znowu cycek, bąki, przesikany Dobrze, że mama mi pomogła i wyszłam dziś rano z domu na godzinę do SH i na szybką kawę "na mieście", bo bym chyba eksplodowała. A jutro ma wpaść koleżanka i zrobić mi żele na stopy. Robię co mogę żeby się nie dać chandrze, ale mam wrażenie że wszystkie demotywatory o trudnym macierzyństwie są prawdziwe...
Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-06-20 o 15:51 |
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Czy normalne ze przy cycusiu Maja dostaje czkawki?
|
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Wiem sie w dwupaku krazek ściągnięty rozwarcie na 2 cm kazal sie pokochać z mężem i iść rodzic hehe jak do tygodnia nie urodze w poniedziałek wizyta i ktg
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah mozesz miec gorsze dni! Dobrze ze masz kogoś kto Ci pomoże i mozesz sobie gdzieś wyskoczyć
kazdy dzień jest inny.
|
#3959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wcale bym się nie obraziła gdyby moje dziecko zadecydowało wyjść przed czwartkiem
Cytat:
Mam nadzieję, że stres się ulotni jak u Ciebie ![]() Cytat:
na razie nic sie nie dzieje...Zebrah moja siostra była sama ( mąż pracowała za granicą) jak się urodzili jej synkowie. Mieszkają od nas kilkaset kilometrów i nie miała pomocy z żadnej strony i dała radę A do tego starszą córkę musiała codziennie odwozić do szkoły bo nie było autobusu... Matka zawsze da radę dla swoich dzieci---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, podczytuję Was przy karmieniach, ale nie mam kiedy odpisywać. Niestety za bardzo Małych nie rozróżniam, różnią się tylko wagą i kształtem głowy ze względu na ułożenie w macicy, nawet położne nie potrafiły znaleźć różnicy. Karmię kp, góra raz dziennie dostają mm. Dzisiaj trochę dają mi w kość, co godzinę na cycku, jedna w nocy, druga w dzień, sutki bolą ja cholera. Dobrze, że mam mamę do pomocy.
Poród na szybko, odeszły wody o 4:30, na porodówce rozwarcie z 3 cm do 7 cm, skurcze szybko się rozkręciły, szybciej niż się lekarze spodziewali, więc ekspresowo na cc. Ledwo dostałam znieczulenie już mnie kroili, czułam ból przy cięciu i wyciąganiu pierwszej gwiazdki. Po cc doszłam bez problemu do siebie, gorzej z tą infekcją, ale już jest dobrze. Radena trzymam kciuki, oby szybko problem się rozwiązał. Śliweczka gratulacje. ![]() PikPik trzymam kciuki, oby szybko skończyła się zła passa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

będzie dobrze ! 

. Myślałam że o tym że ona musi się urodzić a ja mogę odejść…. Jak ja się bałam że Malutkiej cos się stanie
ale myślę, że może jeszcze max z godzinkę i będzie się budziła.

teraz stres i ból nerki swoje zrobiły. Pokarmu mam znacznie mniej 

Ale od czwartku mają nadejść upały, to już nie wiem co gorsze 

Uparty Twöj synek

mój starszak ma prawie 3 latka ale ciągle coś kombinuje a mlodszy lubi czasem powisiec przy cycu... nie wiem co to będzie, martwię się
poszlam siku a wkładka cala mokra

Dobrze, że mama mi pomogła i wyszłam dziś rano z domu na godzinę do SH i na szybką kawę "na mieście", bo bym chyba eksplodowała. A jutro ma wpaść koleżanka i zrobić mi żele na stopy. Robię co mogę żeby się nie dać chandrze, ale mam wrażenie że wszystkie demotywatory o trudnym macierzyństwie są prawdziwe...
na razie nic sie nie dzieje...