Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 11:39   #3931
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Haneczka ściskam będzie dobrze !

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Znalazłam czas i tak w skrócie przebiegał mój poród:

Dnia 10 czerwca o godzinie 1.30 odeszły mi wody, powoli się sączyły. Obudziłam Tż mówiąc mu że musimy jechać do szpitala bo się zaczęła a ona zrobił wielkie oczy i powiedział Anuś to nie możliwe za wcześnie i się uśmiechnął. Prawdopodobnie nie dochodziło do niego co mu powiedziałam. Wzięłam prysznic, zebraliśmy się i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu byliśmy na godzinę 3:30. Przyjęcie trwało około godziny czasu. O 4.30 już byłam na patologii ciąży w pokoju z trzema innymi dziewczynami. Powiedzieli mi ze do 14 na pewno urodzę. Pożegnałam się z Tż. Podłączyli mnie do ktg i monitorowali ruchy Mai. Malutka spała i od czasu do czasu się odezwała. O godzinie 8.30 był obchód i lekarz kazał mi iść na usg, więc się udałam i tam usłyszałam że mam rozwarcie na 2 palce. Koło godziny 10 otrzymałam dwie butle specyfików. Zaczęły mnie bardzo boleć krzyże i zgłaszałam to pielęgniarkom, ale nic na to nie poradziły. Musi boleć. O godzinie 14.30 przewieźli mnie na porodówkę. Trafiłam do pokoju numer 2 i opiekowała się mną studentka. Cały czas zgłaszałam że co raz bardziej bolą mnie krzyże i nie czuje żadnych skurczów. O godzinie 16.00 przyszedł lekarz (tak ten chuj) zbadałam mnie i stwierdził że trzeba podłączyć oksytocynę aby szyjka szybciej się rozwierała. Zrobił usg i powiedział że Maja jest ułożona kręgosłupem do mojego kręgosłupa i potylicą w dół a nie do góry tak jak powinno być. Leżałam na lewym boku, studentka mnie wspierała mówią cyt „ da sobie pani radę , będzie dobrze , ból przejdzie „ a ja miałam ochotę jej powiedzieć żeby się zamknęła bo gówno wie jak bardzo mnie boli. Nie pomagała piłeczka, krzesło, drabinki. Nic nie pomagało. Otrzymałam butle z cudownym środkiem przeciwbólowym który miał mi pomóc a nic nie pomagał. Wraz z studentka i Tż poszliśmy pod prysznic. Oblewał mnie po plecach i je masował. Ból dalej nie przechodził, łzy mi płynęły po oczach… widziałam w Jego oczach, że Go to boli że tak cierpię. Cały czas był przy mnie, trzymał za rękę i pocieszał a w Jego oczach cały czas widziałam strach. Malutka bardzo powoli się przekręcała i schodziła w dół. Szyjka mimo oksytocyny nie rozwierała się tak szybko jak powinna. Co jakiś czas przychodził lekarz i położna i pytali jak się czuję. Mówiłam im nie bardzo bolą mnie krzyże to od lekarza usłyszałam „ że poród boli i żebym nie przesadzała „ a od położnej „ że mam się wziąć w garść”. Koło godziny 17 szyjka rozwierała się co raz bardziej, a ja dalej cierpiałam z powodu bólu. O 19 otrzymałam znieczulenie zewnątrzoponowe pani anestezjolog wkuwała się 3 razy bo nie udawało jej się to i na dodatek cały czas moje bóle krzyżowe utrudniały jej wkucie. Działało może z 2 godziny potem bóle wróciły z podwojoną mocą. Około 21.30 zaczął się poród. Przyszedł lekarz i kazał działać. Ja nie czułam żadnych skurczy, a on kazał przeć. Przy każdym parciu czułam wielki ból w krzyżach. Parłam a Malutka nie posuwała się do przodu. Nie potrafię opisać jaki to był ból. Rozwarcie na 10 cm a ja nie czuję skurczy tylko krzyże. Było mi duszno, gorąco.. Tż wachlował ręcznikiem żebym się ochłodziła. Nie mogłam złapać oddechu. Próbowałam z całych sił urodzić naturalnie, bardzo tego pragnęłam. Lekarz przychodził i odchodził i robił wielkie oczy jak mu mówiłam że bardzo bolą krzyże, że nie czuje skurczy, że nie mam siły przeć. Powiedziałam mu ze dla dobra mojego dziecka chce cięcie to usłyszałam cyt „ że każda by chciała cięcie bo to najprostsze” po czym nie wytrzymałam i wydarłam się na niego że mam prawo decydować o moim porodzie. Wyszedł w pokoju zostawiając mnie z Tż. Biedny nie wiedziałam co ma robić i mówić… Był w szoku. Trzymał mnie za rękę, kładł mi odkłady z lodu na krzyże, podawał wodę do picia… Około godziny 24 przyszła jeszcze jedna pani doktor i mnie zbadała, powiedziałam jej że chcę cięcie bo nie czuję skurczy. Powiedziała że to skonsultuje z drugim lekarzem. Chuj mnie trafiał bo bolała i moje dziecko było w połowie drogi. Zaczęłam się martwić czy Jej nic się nie stanie… czy nie umrze . Myślałam że o tym że ona musi się urodzić a ja mogę odejść…. Jak ja się bałam że Malutkiej cos się stanie Kolo 24.30 przyniosła położna dokumenty do wypełnienia na cięcie. Tż wszystko wypełniam za mnie ja tylko złożyłam podpis. O godzinie 1 przeszłam do Sali gdzie mnie do wszystkiego podłączyli. Mówili co robią. O godzi 1:16 pokazali mi moje SZCZEŚCIE, moją NAJWIĘKSZĄ MILOŚĆ. Usłyszałam Jej płacz to mi łzy popłynęły z oczy. Dostała 10 punktów. Lekarz powiedział, że i tak bym nie urodziła siłami natury bo miałam zrosty w szyjce, które uniemożliwiały przejście Mai. Pielęgniarka pokazała mi Maję.. przyłożyła do policzka. Mogłam pocałować moją córeczkę…. Boszeee nasze oczy się spotkały , wtedy dopiero poczułam spokój. Zabrali Ją do Tż, a mnie przewieźli na oddział ginekologiczny. Po 30 minutach pojawiła się przy mnie moja Księżniczka, została przystawiona do piersi. Tż mi pomagał. I tak koło godziny czasu byliśmy wszyscy razem. Od razu złapała za cycusia i mocno ssała. Łzy szczęścia cały czas mi płynęły z oczu… wiedziałam że teraz Jej już nic nie grozi!

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

U Nas w nocy były 3 pobudki. Teraz sobie smacznie śpi ale myślę, że może jeszcze max z godzinkę i będzie się budziła.

Nie mam dzisiaj żadnych gości więc będziemy się kładły do łóżka i cycusiały wszystko oby laktacja się rozkręciła

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

U mnie 3 razy to się już zdarzyło

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Super tylko pozazdrościć za taką ilość mleka.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Mocne kciuki!!!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

gratulacje :d!!!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Madziu Będzie wszystko dobrze. Hania potrzebuje zdrowej Mamy
Aniu ależ się wymeczylas
To chyba najgorsze co może być tyle godzin się męczyć w bólach a na koniec i tak cc
byłaś bardzo dzielna
Wzruszylam się oczywiście Twoim opisem, dziękuję

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
haneczka kciuki za zabieg

ania jejku namęczyłaś się dziewczyno, najważniejsze że już po wszystkim, z czasem zapomnisz-wiem co mówie

Byłam dziś w SR i położna (najbardziej doświadczona) mnie pomacała i powiedziała, że raczej nie przewiduje bym miała szansę na SN , mały nawet nie kieruje się w kanał, powiedziała że po cc muszę wyrazić zgodę na sn i zaczynam się zastanawiać czy jednak nie iść w cc , sama czuje że mi w brzuchu szaleje i często zmienia pozycje, jutro mam wizytę u ginki więc może czegoś więcej się dowiem
To może faktycznie nie ma co ryzykować i upierać się przy SN

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mój Skarb
Piękna

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Foto olejku z gemini chyba Dzanet pytała Załącznik 6493441

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mam ten sam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:40   #3932
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Foto olejku z gemini chyba Dzanet pytała Załącznik 6493441

Dziękuję

Ania wycierpialas się biedna najważniejsze że Masz już Maję ze sobą!

Justyna kciuki za wizytę

Kociak melduj się!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:45   #3933
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jakk miałam więcej pokarmu z,piersi też szła kupa za kupą teraz stres i ból nerki swoje zrobiły. Pokarmu mam znacznie mniej staram się wyluzować i odciagam ile tylko jest.

Fiazo a chciałabyś teraz sn spróbować?

właśnie ja się caly czas zastanawiam czy mam odciągać czy nie ... kurde i nie wiem.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61977986]
Ania wycierpialas się biedna najważniejsze że Masz już Maję ze sobą!
[/QUOTE]

TAK! Największa moja Miłość

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:01   #3934
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dziekuje Dzanet
Ania, wymeczylas sie, ale wazne ze wszystko w porzadku z mala
Madzia, kciuki, aby pomogli z nerkami

W poczekalni duszno strasznie, a potem sie dziwia ze mam wysokie cosnienie. Jeszcze para hindusow czeka na wizyte, sorry ale smierdza, i mi gorzej.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:30   #3935
fiazo
Zakorzenienie

Madzia chciałam spróbować, wszyscy mówią że po sn sie szybciej dochodzi do siebie, zobaczymy...jeszcze tydzień do terminu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:31   #3936
PikPik09
Raczkowanie

Aniusia ales sie naszarpala! Dzielna bylas kochana i dla tzta wielkie buziaki za wsparcie!

Bole mi nie wrocily tego kregoslupa ale roznie bywa czasami sie od takich boli porod zaczyna. Ale starszak byl ekstra dzielny! W pizamce juz byl ale sie zerwal ubral spakowal do babci na noc.ale sie okazalo ze jednak nie jedziemy i dziecko sie troche zawiodlo
Stary 2016-06-20, 12:38   #3937
australia87
Zakorzenienie

Ania, współczuję takich przeżyć podczas porodu Na szczęście otrzymałaś za to najpiękniejszą nagrodę w życiu

Od nocy z małymi przerwami pada deszcz u nas, nic tylko spać Ale od czwartku mają nadejść upały, to już nie wiem co gorsze
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:53   #3938
Radena
Zadomowienie

Ania, byłaś baaaardzo dzielna, przezylas to, a teraz masz już swoją prześliczna Dzidzie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

A u mnie wieści takie,że młoda znów ma bilirubine 14, 15, hemoglobina 10, więc jutro będzie mieć transfuzje i chyba po cichu też lekarze liczą,że bilirubine trochę zbije.
Wczoraj była super noc,bo raz tylko wstała na karmienie,przybrała 60 g, a dziś wstawanie co 2 godziny i waga stoi w miejscu. W dodatku nie ma siły ssac:-( moje biedne,chore dziecko:-( jakoś się trzymam,ale tak mi się chce ryczec strasznie...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 13:00   #3939
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ania, byłaś baaaardzo dzielna, przezylas to, a teraz masz już swoją prześliczna Dzidzie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

A u mnie wieści takie,że młoda znów ma bilirubine 14, 15, hemoglobina 10, więc jutro będzie mieć transfuzje i chyba po cichu też lekarze liczą,że bilirubine trochę zbije.
Wczoraj była super noc,bo raz tylko wstała na karmienie,przybrała 60 g, a dziś wstawanie co 2 godziny i waga stoi w miejscu. W dodatku nie ma siły ssac:-( moje biedne,chore dziecko:-( jakoś się trzymam,ale tak mi się chce ryczec strasznie...
Kochana niech w końcu ktoś małej pomoże! Tak długo już walczycie w tym szpitalu!!! Dzielna jesteś, mała też, trzymam mocno kciuki żeby jutrzejsza transfuzja pomogła i byście mogły wreszcie wrócić do domu!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 13:03   #3940
Honcia
Zakorzenienie

Aniu trudny poród już za Tobą Twoje Szczęście już śpi obok i to jest najważniejsze
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Honcia, ja nadal w dwupaku
Ide zaraz do lekarza puerwszego kontaktu sprawdzic siuski, cisnienie i tentno bobo. Kazali mi przyjsc to musze isc, choc i tak z tego nic noe wynika. Babka w rejestracji jak slyszy moje imie to juz wie kto, do kogo i ze najwczesniejsza godzine
Doczytalam, ze już jesteś w poczekalni Uparty Twöj synek
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Aniusia ales sie naszarpala! Dzielna bylas kochana i dla tzta wielkie buziaki za wsparcie!

Bole mi nie wrocily tego kregoslupa ale roznie bywa czasami sie od takich boli porod zaczyna. Ale starszak byl ekstra dzielny! W pizamce juz byl ale sie zerwal ubral spakowal do babci na noc.ale sie okazalo ze jednak nie jedziemy i dziecko sie troche zawiodlo
Dobrze, że przeszło
Starszak dzielny, przynajmniej mozesz być spokojna o jego zachowanie w razie alarmu
Cytat:

Mocne kciuki za Basienkę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 13:06   #3941
ania230
Zakorzenienie

U mnie Maja wstala i cyca w łóżeczku lezymy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 13:48   #3942
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Radena biedna ta twoja Basieńka, ale jest dzielna, oby transfuzka pomogla
Pikpik brawa dla starszaka, juz taki rezolutny chlopak

U mnie nic nowego, cisnienie podwyzszone ale spoko, reszta tez ok. Tylko czekac. Gabrys nie ma zamiaru narazie wyjsc. Ciekawe czy na wizycie w szpitalu w czwartek cos mi zaproponuja.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 13:49   #3943
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Dzanet
Ania, wymeczylas sie, ale wazne ze wszystko w porzadku z mala
Madzia, kciuki, aby pomogli z nerkami

W poczekalni duszno strasznie, a potem sie dziwia ze mam wysokie cosnienie. Jeszcze para hindusow czeka na wizyte, sorry ale smierdza, i mi gorzej.
Justyna kciuki za wizytę
Biedna w tej poczekalni i śmierdzący hindusi :/

Cytat:
Madzia chciałam spróbować, wszyscy mówią że po sn sie szybciej dochodzi do siebie, zobaczymy...jeszcze tydzień do terminu
Rozumiem Ja akurat szybko doszłam do siebie po cc. Ale to pewnie indywidualna kwestia.
Cytat:

Radena z całego serca Wam dopinguje! To smutne ile Twoje maleństwo musi znieść zanim pojdziecie do domku.
Jak długo jesteście w szpitalu?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 14:05   #3944
ania230
Zakorzenienie

Radena będzie dobrze trzymam mocno kciuki aby wszystko się udało! I Basia przybywala na wadze i zdrowiala.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Maja zasnela na mamusi. Postram sie ja przełożyć i cosik porobić.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 14:07   #3945
Radena
Zadomowienie

Madzia,w czwartek będziemy równo 4 tygodnie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 14:29   #3946
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ja sie tylko odniosę do jednej wypowiedzi. Głowa mnie dzisiaj na maksa boli, a Gabrysia od rana niespokojna i prawie nie spi. Wczoraj kupy nie bylo wiec pewnie dlatego.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają dwójkę, jak dajecie sobie radę? Mąż póki co ma wolne do końca czerwca, później kilka dni moja mama ale jak pomyślę, że mam zostać sama to płakać mi się chce mój starszak ma prawie 3 latka ale ciągle coś kombinuje a mlodszy lubi czasem powisiec przy cycu... nie wiem co to będzie, martwię się
Igi 9.07 konczy 3lata, maz w środę wraca do pracy. Lekko nie jest, szczegolnie jak starszy coś chce, a ja Gabi karmię. Dzisiaj poszedł po dwoch tygodniach przerwy do przedszkola. A Twoj starszak w domu z Toba?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Ale ogolnie nie jest źle myslalam.ze,trudniej bedzie dasz radę

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 14:41   #3947
kaska87
Zakorzenienie

Elainn mój we wrześniu kończy 3latka i wtedy idzie do przedszkola także 2 miechy w domu

Was też cycki łaskoczą jak karmicie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 14:47   #3948
madzius90
Zakorzenienie

Była u nas położna, Zuzia w tydzień przybrała 340 g
W następnym tygodniu jak do nas przyjedzie to przywiezie mi ten kalendarz pierwszego roku życia dziecka z Nivea

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

Oby w końcu pomogło Basi! I żebyście mogły opuścić ten szpital. Ileż można
Podziwiam Cię ze tyle już znioslas, jesteś bardzo dzielna
Stary 2016-06-20, 14:47   #3949
Honcia
Zakorzenienie

Ale mialam stresa przez chwilę... Myślałam, że mi się wody sączą poszlam siku a wkładka cala mokra
Wymienilam i chwilę pochodzilam ale już jest caly czas sucha więc wychodzi na to, że polecialo siku a ja nie czułam... Kurczę takiego przyśpieszenia dostalam, że obiad, ogarnięcie kuchni i nastawienie malosolnych zajęło mi 45min
Za to teraz mogę poleżeć

Stary 2016-06-20, 15:16   #3950
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Była u nas położna, Zuzia w tydzień przybrała 340 g
W następnym tygodniu jak do nas przyjedzie to przywiezie mi ten kalendarz pierwszego roku życia dziecka z Nivea
Super ładnie przybrala. Ja się zastanawiam czy nie spróbować zważyć Malej max wadze elektronicznej. W piątek mam podejść na ważenie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 15:23   #3951
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Elainn mój we wrześniu kończy 3latka i wtedy idzie do przedszkola także 2 miechy w domu

Was też cycki łaskoczą jak karmicie?
Ogólnie mnie swedza, ale nie podczas karmienia

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ale mialam stresa przez chwilę... Myślałam, że mi się wody sączą poszlam siku a wkładka cala mokra
Wymienilam i chwilę pochodzilam ale już jest caly czas sucha więc wychodzi na to, że polecialo siku a ja nie czułam... Kurczę takiego przyśpieszenia dostalam, że obiad, ogarnięcie kuchni i nastawienie malosolnych zajęło mi 45min
Za to teraz mogę poleżeć

A może jednak coś juz zaczyna się dziać?
Stary 2016-06-20, 15:24   #3952
ania230
Zakorzenienie

Pare razy poczulam takie igielki i tyle.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 15:46   #3953
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Halo halo rodzi dziś ktoś? Dziś pełnia tak dla przypomnienia

Aniu ciężki prod miałaś. Konta w takiej chwili powinna mieć chyba większe wsparcie ze strony szpitala niż miałaś ty. Ale twoja malutka to sama słodycz

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A dziękuję, że pytasz
Szczerze to z każdą godziną coraz bardziej myślę o tym jak to będzie i strach mnie zaczyna ogarniać
Ale ja z tych co po sobie nie dają nic poznać i staram się zachowywac spokój
Doskonale rozumiem te emocje. Ja miałam tak samo aw dniu CC stres się ulotnił . Obyś miała tak samo.
J
Cytat:
Honcia, ja nadal w dwupaku
Ide zaraz do lekarza puerwszego kontaktu sprawdzic siuski, cisnienie i tentno bobo. Kazali mi przyjsc to musze isc, choc i tak z tego nic noe wynika. Babka w rejestracji jak slyszy moje imie to juz wie kto, do kogo i ze najwczesniejsza godzine
A jaka pogodę macie? Choć w 9 miesiącu to i jak zimno to też ciężko.
Cytat:
Jakk miałam więcej pokarmu z,piersi też szła kupa za kupą teraz stres i ból nerki swoje zrobiły. Pokarmu mam znacznie mniej staram się wyluzować i odciagam ile tylko jest.

Fiazo a chciałabyś teraz sn spróbować?

A pijesz coś na laktacje Madzia? Jeśli nie to może warto spróbować

Cytat:
haneczka kciuki za zabieg

ania jejku namęczyłaś się dziewczyno, najważniejsze że już po wszystkim, z czasem zapomnisz-wiem co mówie

Byłam dziś w SR i położna (najbardziej doświadczona) mnie pomacała i powiedziała, że raczej nie przewiduje bym miała szansę na SN , mały nawet nie kieruje się w kanał, powiedziała że po cc muszę wyrazić zgodę na sn i zaczynam się zastanawiać czy jednak nie iść w cc , sama czuje że mi w brzuchu szaleje i często zmienia pozycje, jutro mam wizytę u ginki więc może czegoś więcej się dowiem
Fiazo na pewno uda Ci się podjąć najlepszą decyzję. Chociaż dylematu nie zazdroszczę.
Cytat:

Rasenator nawet sobotę nie wyobrażam jak musi Ci być ciężko. Tyle czasu w szpitalu i biedna malutka. Strasznie mocne kciuki dla was. Oby w końcu bilirubine spadła,młoda przybrała i żebyś mogła zebrać malutką do domku.
Stary 2016-06-20, 15:48   #3954
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, wybaczcie że nie wiem co się dzieje. Gratuluję mamusiom i trzymam też kciuki za pozostałe porody. Dziewczyny, wybudzacie maluchy co 3godz do karmienia?? Bo mnie pediatra kazała wybudzać, ale wtedy ciumkają godzinę i zjedzą po 30, a jak wstaną same, to i 100 zjedzą.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 15:50   #3955
zebrah
Rozeznanie

Ania- ale się wycierpiałaś dla swojej Mai. Dzielna jesteś

Madziuś- brawo za imponujący przyrost wagi! Co ta matka ma w piersiach- śmietanę?

Radena- trzymam kciuki za Basię. Może w końcu ta transfuzja pomoże.

Honcia- a może to jednak wody?

Kaska- ja mam 2latka w domu. Od czwartku zostajemy sami, bo mąż wraca do pracy, a niedługo już w ogóle go nie będzie pon-pt bo zmienia pracę. Jak pomyślę o tym, że zostanę sama z dwójką małych dzieci w domu, to mam deprechę. Najgorsze jest to, że Rafek ma teraz etap na "nie" i jedyną metodą na niektóre rzeczy typu wsadzenie do wanny, do krzesełka, ubranie, jest przymus na zasadzie złapać i wykonać. A ja dźwigać nie mogę po cesarce

Nie chcę komuś psuć humoru narzekaniem więc post na biało:
Chyba dopadł mnie poporodowy zjazd hormonów- chodzę non stop wkurzona Małemu nic w nocy nie pasowało- a to cycek, kupa, smoczek, głaskać, znowu cycek, bąki, przesikany Dobrze, że mama mi pomogła i wyszłam dziś rano z domu na godzinę do SH i na szybką kawę "na mieście", bo bym chyba eksplodowała. A jutro ma wpaść koleżanka i zrobić mi żele na stopy. Robię co mogę żeby się nie dać chandrze, ale mam wrażenie że wszystkie demotywatory o trudnym macierzyństwie są prawdziwe...

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-06-20 o 15:51
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 15:52   #3956
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, wybaczcie że nie wiem co się dzieje. Gratuluję mamusiom i trzymam też kciuki za pozostałe porody. Dziewczyny, wybudzacie maluchy co 3godz do karmienia?? Bo mnie pediatra kazała wybudzać, ale wtedy ciumkają godzinę i zjedzą po 30, a jak wstaną same, to i 100 zjedzą.
Mi polozna powiedziala żeby nie wybudzac bo raz dziecko spi 2-4 godziny a raz tylko jedna. Ze jak potrzebuje snu to zeby spal.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Czy normalne ze przy cycusiu Maja dostaje czkawki?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 15:53   #3957
Weronia93
Rozeznanie

Wiem sie w dwupaku krazek ściągnięty rozwarcie na 2 cm kazal sie pokochać z mężem i iść rodzic hehe jak do tygodnia nie urodze w poniedziałek wizyta i ktg
Stary 2016-06-20, 15:55   #3958
ania230
Zakorzenienie

Zebrah mozesz miec gorsze dni! Dobrze ze masz kogoś kto Ci pomoże i mozesz sobie gdzieś wyskoczyć kazdy dzień jest inny.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-20, 16:00   #3959
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

A może jednak coś juz zaczyna się dziać?
Wcale bym się nie obraziła gdyby moje dziecko zadecydowało wyjść przed czwartkiem

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Halo halo rodzi dziś ktoś? Dziś pełnia tak dla przypomnienia

Doskonale rozumiem te emocje. Ja miałam tak samo aw dniu CC stres się ulotnił . Obyś miała tak samo.
Ja bym bardzo chciała rodzić
Mam nadzieję, że stres się ulotni jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ania- ale się wycierpiałaś dla swojej Mai. Dzielna jesteś

Madziuś- brawo za imponujący przyrost wagi! Co ta matka ma w piersiach- śmietanę?

Radena- trzymam kciuki za Basię. Może w końcu ta transfuzja pomoże.

Honcia- a może to jednak wody?

Kaska- ja mam 2latka w domu. Od czwartku zostajemy sami, bo mąż wraca do pracy, a niedługo już w ogóle go nie będzie pon-pt bo zmienia pracę. Jak pomyślę o tym, że zostanę sama z dwójką małych dzieci w domu, to mam deprechę. Najgorsze jest to, że Rafek ma teraz etap na "nie" i jedyną metodą na niektóre rzeczy typu wsadzenie do wanny, do krzesełka, ubranie, jest przymus na zasadzie złapać i wykonać. A ja dźwigać nie mogę po cesarce

Nie chcę komuś psuć humoru narzekaniem więc post na biało:
Chyba dopadł mnie poporodowy zjazd hormonów- chodzę non stop wkurzona Małemu nic w nocy nie pasowało- a to cycek, kupa, smoczek, głaskać, znowu cycek, bąki, przesikany Dobrze, że mama mi pomogła i wyszłam dziś rano z domu na godzinę do SH i na szybką kawę "na mieście", bo bym chyba eksplodowała. A jutro ma wpaść koleżanka i zrobić mi żele na stopy. Robię co mogę żeby się nie dać chandrze, ale mam wrażenie że wszystkie demotywatory o trudnym macierzyństwie są prawdziwe...
Może i wody na razie nic sie nie dzieje...

Zebrah moja siostra była sama ( mąż pracowała za granicą) jak się urodzili jej synkowie. Mieszkają od nas kilkaset kilometrów i nie miała pomocy z żadnej strony i dała radę A do tego starszą córkę musiała codziennie odwozić do szkoły bo nie było autobusu... Matka zawsze da radę dla swoich dzieci

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Wiem sie w dwupaku krazek ściągnięty rozwarcie na 2 cm kazal sie pokochać z mężem i iść rodzic hehe jak do tygodnia nie urodze w poniedziałek wizyta i ktg
Jak pan doktor kazał to wykonać Sex maraton urządzić

Stary 2016-06-20, 16:01   #3960
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej, podczytuję Was przy karmieniach, ale nie mam kiedy odpisywać. Niestety za bardzo Małych nie rozróżniam, różnią się tylko wagą i kształtem głowy ze względu na ułożenie w macicy, nawet położne nie potrafiły znaleźć różnicy. Karmię kp, góra raz dziennie dostają mm. Dzisiaj trochę dają mi w kość, co godzinę na cycku, jedna w nocy, druga w dzień, sutki bolą ja cholera. Dobrze, że mam mamę do pomocy.

Poród na szybko, odeszły wody o 4:30, na porodówce rozwarcie z 3 cm do 7 cm, skurcze szybko się rozkręciły, szybciej niż się lekarze spodziewali, więc ekspresowo na cc. Ledwo dostałam znieczulenie już mnie kroili, czułam ból przy cięciu i wyciąganiu pierwszej gwiazdki. Po cc doszłam bez problemu do siebie, gorzej z tą infekcją, ale już jest dobrze.

Radena trzymam kciuki, oby szybko problem się rozwiązał.
Śliweczka gratulacje.
PikPik trzymam kciuki, oby szybko skończyła się zła passa.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości