Mamy styczniowe 2017 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-23, 19:50   #1831
NataliaMB
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Mam do Was cos z innej beczki. Musze sie wygadac, osoba, ktorej sie nie zna (os. trzecia) zawsze lepiej powie (jak psycholog). A wiec oczekuje rady, bo jestescie starsze i doswiadczone mimo, ze moze takich sytuacji nie mialyscie. A wiec nie wiem juz jak rozmawiac ze swoja mama... Mam z nia dobry kontakt, ale codziennie narzeka na mnie. Wczoraj odkurzalam, sprzatalam, mam duzo zwierzat wiec siersc ciagle jest w domu mimo sprzatania codziennie. Codziennid po pracy przychodzi i krzyczy, zs nic nie robie, ze moglam sobie dziecka nie robic, ze jakie ja bede miala zycie.. Co prawda ciagle leze, ale non stop SPRZATAM, daje psom i kotom jesc, sobie musze gotowac, zmywac, wkladac i wyjmowac ze zmywarki. Takie codzienne obowiazki, zeby po prostu bylo czysto w domu, bo ja sama balaganu nienawidze, ale na litosc boska mama tego w ogole nie widzi. Ostatnio jak odwiedzila nas babcia to matka skarzyla sie babci, ze ja i moj chlopak nic nie robimy. A potem jeszcze babcia mi gada... Jak posprzatam i jest wszystko idealnie to twierdzi, ze i tak musi po mnie wszystko poprawic, a jak sprzatam to robie to porzadnie... Zwykla rozmowa tutaj nic nie daje. Czasem ide sie kolo niej polozyc, przytule sie i mowie, ze nie chce zeby ciagle tak na mnie narzekala itp. Wtedy mowi, ze nie narzeka i chodzi jej tylko o porzadek. A ja dzien w dzien sprzatam, czesze zwierzaki zeby tak z nich nie lecialy te klaki. A dla niej to i tak za malo. Za to gdybym zaczela pracowac (a szukam teraz pracy) to bedzie mi mowila, ze to zly pomysl, bo nie bede miala czasu na sprzatanie. Najlepsze jest to, ze mama wraca z pracy i nic nie robi... Ciagle sprztaam caly dom (bo mieszkam w jednorodzinnym), oczywiscie w tym sypialnie rodzicow. A jak ostatnio poprosilam, zeby raz w przeciagu 3 miesiecy posprzatala moj pokoj, bo sie fatalnie czuje to byla wielka awantura. Juz czaeem nie wyrabiam.. Mimo tego, ze faktycznie nie pracuje i nic takiego nie robie to jestem wykonczona ciaglym krzykiem i krytykowaniem... Dodam, ze wedlug niej mam siedziec tylko w swoim pokoju, gdyz jak korzystam z salonu to tez jest wieeelka awantura. Chcialabym miec swiety spokoj, bo nawet mieszkajac sama sprzatalabym NAWET Z NUDOW jak to sie mowi... Ale nikt nie gadalby mi nic pod nosem. Czasem mowi, ze mam sie wynosic, a z tz-tem nawet nie mam jak zamieszkac, bo za jego mieszkanie placi jego matula i nie zgada sie na to zebym ja mieszkala "za frajera", a na pieniadze od rodzicow nie mam co liczyc... Napiszcie mi moze, ja faktycznie cos zle robie i nie dostrzegam tego, jesli tak uswiadomcie mi to prosze, bo ja juz sama nie wiem, czy to ja sie buntuje czy moja mama ma nierowno pod sufitem

może mama się jeszcze nie pogodziła z twoją ciążą i ma do ciebie o to żal. Pewnie przechodzi jej przez myśl że będzie zaraz utrzymywać nie tylko ciebie ale i dziecko.Moim zdaniem powinnaś jej jeszcze dać trochę czasu az się z tym pogodzi, do tego częsta rozmowa z nią o twoich uczuciach ,związanych z krzykami na Ciebie też się przyda.

No i na pewno jeśli znajdziesz jakąś pracę po porodzie i się usamodzielnisz, to sytuacja się poprawi.Ja mam dobry kontakt z rodzicami ale nie wyobrażam sobie z nimi wychowywać dziecka. Jak zakładasz swoją rodzinę powinnaś to robić już bez nich nad głową. Wiem że w twoim wieku to strasznie trudne, ale innego wyjścia nie widzę.
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 20:07   #1832
furjatka
Zadomowienie

Ode mnie ta sama rada - spokój i czas. Jak się doagdywalas z mama przed ciążą? Pewnie chciała dla Ciebie inny scenariusz dorosłości i chwile jej zajmie zanim się przegryzie. Dziecko to duży obowiązek, duży wydatek i mama być może potrzebuje trochę więcej czasu żeby zaakceptować ze to spadnie po części na nią - a na pewno tak będzie. Twój chłopak z Wami mieszka?

Karoloo - cudowne informacje, Ty masz już chłopca, tak? To będzie śliczna rodzinka 😍 dwie siostrzyczki najlepsze przyjaciółki i starszy brat opiekun

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-23, 20:42   #1833
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej

Melduje się po badaniach prenatalnych i......... prawdopodobnie będą 2 dziewczynki
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 21:52   #1834
NataliaMB
Raczkowanie

Karoloo gratuluję będą dwie księżniczki
Stary 2016-06-23, 22:00   #1835
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
hej

Melduje się po badaniach prenatalnych i......... prawdopodobnie będą 2 dziewczynki
Łoooo super!!!! Ja jutro o 19 mam A ktory tydzien dokladnie?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Ah dziekuje bardzo dziewczyny. A wiec rozmawialam z nia przed chwila, ale odpowiedziala to co zawsze, ze chodzi jej o porzadek itp... A powoedzialam co mi nie pasuje, czego oczekuje ona i ja... Szczerze mowiac przed ciąża bylo gorzej, bo teraz mniej krzyczy (i tak bardzo duzo), ale juz nie tak jak kiedys. Moja siostra ma 25 lat i miala z nia pieklo... Bo ja mam z mama (poza tymi klotniami o PORZADEK ktpry i tak utrzymuje) i tak bardzo fajny kontakt, bo ona pokrzyczy 30 min i potem normalnie, a moja siostra nawet majac 20/21lat bardzo sie buntowala i potrafila nawet byc agresywna co do mamy, a mama do niej. Ciezkie sytuacje. Woec ja mam duzo lepiej, moj terapeuta kazal mamie isc na terapie, ale nie zgodzila sie. A co do relacji np. Moja siostra tez dopiero po wyprowadzeniu sie, zaczela sie dogadywac z mama. Zobaczymy jak to bedzie, moze moj chlopak za jakis czas dostanie wyzsze stanowisko, wiec moze nas bedzie stac na cos malego na poczatek, chociaz wiem, ze 3 tys na dziecko i dwoje osob to tak na prawde malo, ale ludzie z 1,500 zl zyja. Mam nadzieje, ze to szkolenie otworzy mi drzwi na zawod wizazystki, bo wtedy od razu po porodzie, bede mogla sie tym zajac.
Stary 2016-06-23, 22:06   #1836
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas

Karoloo, ale super Nie mogę się doczekać, kiedy ja się dowiem, ale czuję, że będzie chłopak.

Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 22:10   #1837
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62163166]Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas

Karoloo, ale super Nie mogę się doczekać, kiedy ja się dowiem, ale czuję, że będzie chłopak.

Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola [/QUOTE]

Ja też już się nie mogę doczekać poznania plci mój mąż miał bardzo głupi pomysł żeby się nie pytać, ale go wysmialam :p
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-23, 22:12   #1838
NataliaMB
Raczkowanie

dontbesoshine :
moja przyjaciołka wprowadziła się przed ciążą z chlopakiem do mamy.wszyscy męczyli się 3 lata aż wystarczyła jedna impreza urodzinowa jej dziecka i akcja z mamą, żeby sie ogarneli i wynieśli do wynajętego mieszkania po 2 dniach szukania.
Ona nie pracuje,dziecko kosztuje,on nie zarabia wiecej jak 3,1tys ale dają sobie radę.Może możesz dostać 500+ jako ,,samotna matka" ? Trzeba się dowiedzieć. A jeśli możesz to zrób kurs wizażystki szybciej i zacznij od razu pracować jeśli zdrowie Ci nie przeszkadza.
Stary 2016-06-23, 22:30   #1839
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
dontbesoshine :
moja przyjaciołka wprowadziła się przed ciążą z chlopakiem do mamy.wszyscy męczyli się 3 lata aż wystarczyła jedna impreza urodzinowa jej dziecka i akcja z mamą, żeby sie ogarneli i wynieśli do wynajętego mieszkania po 2 dniach szukania.
Ona nie pracuje,dziecko kosztuje,on nie zarabia wiecej jak 3,1tys ale dają sobie radę.Może możesz dostać 500+ jako ,,samotna matka" ? Trzeba się dowiedzieć. A jeśli możesz to zrób kurs wizażystki szybciej i zacznij od razu pracować jeśli zdrowie Ci nie przeszkadza.
Zastanawiamy sie z chlopakiem nad slubem cywilnym, mozemy wtedy dostac mieszkanie od gminy.
Poza tym tż pracujac caly miesiac max zarobi 3 tys. Po urodzeniu dziecka bedziemy mieli 1000 zl miesiecznie do pierwszego roku zycia dziecka. Ale nie wiem jak z 500+, moze tez sie uda
Stary 2016-06-24, 06:50   #1840
chupacabra88
Zadomowienie

Karoloo łaaaaaa ale super będzie piękna rodzinka taka mi się marzy

dontbesoshine uważam podobnie jak dziewczyny, starajcie się więcej ze sobą rozmawiać, pomagaj jej, ale na dłużą metę pomoże tylko usamodzielnienie się i wyprowadzka. A wtedy spotkania z rodziną stają się przyjemnością

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 07:28   #1841
NiEBiE
Zakorzenienie

dontbesoshine, jesteś pewna, że tak łatwo dostać mieszkanie z gminy? Wydaje mi się, że oczekujących i potrzebujących jest wielu i czeka się na nie bardzo długo. Ale mogę się mylić.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 08:26   #1842
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Heej
Dziewczyny czy wam zaczynają się robić już brzuszki ?
Ja jestem pulchna i coś widać - ale bardziej na ciążę spożywczą lub pozostałości po poprzednim porodzie.

Cytat:
Okazało się że lekarz u ktorego bylam po tym krwawieniu, zle zmierzyl dziecko i ma zamiast 1,7cm jest 1,13cm.No i zamiast 8t 5d z daty ostatniej miesiaczki ma tak według pomiarów 7t 2d. Mam się w każdym razie tym nie martwić, chociaż jakoś sie niepokoję że jest takie małe. Podobno to dopiero poźniej ma znaczenie,teraz nie.
Apararty do usg mają spory margines błędu +/- 20%. Póki lekarz nie sygnalizuje problemu, jest dobrze. Poza tym zagnieżdżenie mogło mieć miejsce później.
Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Tyle tej krwi wam pobierają - o mamma mia, o które badania chodzi? Ja idę w poniedziałek. Nie mam nic do pobrań krwi, jestem honorowym dawcą, ale na czczo to makabra, zaraz słabnę
Na czczo to tylko glukoza. Po pobieraniu krwi na klinice hematologii już przestałam chodzić na czczo na zwykłą morfologię (tam nikomu to nie przeszkadzało).
Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
NataliaMB wszystko będzie ok! musimy się w końcu zacząć cieszyć ciążą...

a ja zaczęłam się rozglądać z wózkami. Doświadczone mamy jakie polecacie? Miała któraś Joolz Day?
Ja mam Bugaboo Cameleon. Jest niezniszczalny, lekki plus duża gondola. Zastanawialiśmy się jeszcze nad ABC Design Cobra/ Mamba.
Polecam Ci ten ranking: http://domowa.tv/ranking-10-najlepszych-wozkow/

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
My z mężem mamy taki patent, że jak muszę być na czczo to on ze mną jedzie i jak wychodzę z gabinetu to już podsatawia mi kanapkę i herbatę w termosie
Dobry mąż

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Miałam robiony mocz, glukozę, morfologię, tsh, HBS Ag, Anty HCV, HIV, WR, przeciwciała i toxo IgG oraz IgM.
Wyszło mi: ketony w moczu, leukocyty powyżej normy, MCV poniżej, RDW - CV powyżej normy (te 2 ostatnie wskazują na niedokrwistość z niedoboru żelaza) no i toxo IgG wyszło >650IU/ml. Brak wyniku IgM, a wiem, że miałam zlecone...
Czy to oznacza, że IgM mam ujemne i dlatego nie napisali, czy po prostu mi nie zrobili? I martwię się tym wysokim IgG...
Przedzwoń do labu. Albo przebyłaś toksoplazmozę (stąd wysokie IgG), albo jesteś w trakcie infekcji (mało prawdopodobne).
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...oze_40612.html

Cytat:
Taki mam brzuchol.... ewidentnie żarłoczkowy a nie ciążowy... wypukłość się zaczyna na mojej standardowej fałdce (płaskiego brzucha nigdy nie miałam), a przy ciąży to chyba powinna tak niżej.
Piękny ciążowy brzuszek

Cytat:
hej

Gratulacje Myślicie już nad imionami?

Cytat:
Mam do Was cos z innej beczki. Musze sie wygadac, osoba, ktorej sie nie zna (os. trzecia) zawsze lepiej powie (jak psycholog). A wiec oczekuje rady, bo jestescie starsze i doswiadczone mimo, ze moze takich sytuacji nie mialyscie. A wiec nie wiem juz jak rozmawiac ze swoja mama... Napiszcie mi moze, ja faktycznie cos zle robie i nie dostrzegam tego, jesli tak uswiadomcie mi to prosze, bo ja juz sama nie wiem, czy to ja sie buntuje czy moja mama ma nierowno pod sufitem
Mama może mieć problem sama ze sobą - pisałaś o tym, ze terapeuta proponował jej podjęcie terapii, to może wiele wyjaśnić.
Jak na moje oko najlepiej byłoby, gdybyś się wyprowadziła - byłabyś na swoim - ten kontakt się zmienia.
Mama moze być też przerażona Twoją ciążą, czy sobie poradzisz, jak dacie sobie radę, jakie macie konkretne plany - stąd to gadanie o tym, że nic nie robisz.

Cytat:
Zobaczymy jak to bedzie, moze moj chlopak za jakis czas dostanie wyzsze stanowisko, wiec moze nas bedzie stac na cos malego na poczatek, chociaz wiem, ze 3 tys na dziecko i dwoje osob to tak na prawde malo, ale ludzie z 1,500 zl zyja. Mam nadzieje, ze to szkolenie otworzy mi drzwi na zawod wizazystki, bo wtedy od razu po porodzie, bede mogla sie tym zajac.
Mam koleżankę, która żyje w fatalnych warunkach - jest zamężna, starali się o dziecko dość długo. Z tego, co wiem, to mają własny dom (w fatalnym stanie - brud, grzyb, zniszczone meble) i po urodzeniu dziecka będą żyć z mniej niż 2400 na 3 osoby. Nie można mówić, że ludzie żyją z 1500 zł, bo przy dziecku to byłby objaw oderwania od rzeczywistości... Różne rzeczy się dzieją, być może dziecko będzie wymagać specjalnego mm, być może kosmetyki dla alergika, wizyty lekarskie, diagnostyka etc. Wyprawka dla dziecka pożera sporo pieniędzy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 08:58   #1843
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mam do Was cos z innej beczki. Musze sie wygadac, osoba, ktorej sie nie zna (os. trzecia) zawsze lepiej powie (jak psycholog). A wiec oczekuje rady, bo jestescie starsze i doswiadczone mimo, ze moze takich sytuacji nie mialyscie. A wiec nie wiem juz jak rozmawiac ze swoja mama... Mam z nia dobry kontakt, ale codziennie narzeka na mnie. Wczoraj odkurzalam, sprzatalam, mam duzo zwierzat wiec siersc ciagle jest w domu mimo sprzatania codziennie. Codziennid po pracy przychodzi i krzyczy, zs nic nie robie, ze moglam sobie dziecka nie robic, ze jakie ja bede miala zycie.. Co prawda ciagle leze, ale non stop SPRZATAM, daje psom i kotom jesc, sobie musze gotowac, zmywac, wkladac i wyjmowac ze zmywarki. Takie codzienne obowiazki, zeby po prostu bylo czysto w domu, bo ja sama balaganu nienawidze, ale na litosc boska mama tego w ogole nie widzi. Ostatnio jak odwiedzila nas babcia to matka skarzyla sie babci, ze ja i moj chlopak nic nie robimy. A potem jeszcze babcia mi gada... Jak posprzatam i jest wszystko idealnie to twierdzi, ze i tak musi po mnie wszystko poprawic, a jak sprzatam to robie to porzadnie... Zwykla rozmowa tutaj nic nie daje. Czasem ide sie kolo niej polozyc, przytule sie i mowie, ze nie chce zeby ciagle tak na mnie narzekala itp. Wtedy mowi, ze nie narzeka i chodzi jej tylko o porzadek. A ja dzien w dzien sprzatam, czesze zwierzaki zeby tak z nich nie lecialy te klaki. A dla niej to i tak za malo. Za to gdybym zaczela pracowac (a szukam teraz pracy) to bedzie mi mowila, ze to zly pomysl, bo nie bede miala czasu na sprzatanie. Najlepsze jest to, ze mama wraca z pracy i nic nie robi... Ciagle sprztaam caly dom (bo mieszkam w jednorodzinnym), oczywiscie w tym sypialnie rodzicow. A jak ostatnio poprosilam, zeby raz w przeciagu 3 miesiecy posprzatala moj pokoj, bo sie fatalnie czuje to byla wielka awantura. Juz czaeem nie wyrabiam.. Mimo tego, ze faktycznie nie pracuje i nic takiego nie robie to jestem wykonczona ciaglym krzykiem i krytykowaniem... Dodam, ze wedlug niej mam siedziec tylko w swoim pokoju, gdyz jak korzystam z salonu to tez jest wieeelka awantura. Chcialabym miec swiety spokoj, bo nawet mieszkajac sama sprzatalabym NAWET Z NUDOW jak to sie mowi... Ale nikt nie gadalby mi nic pod nosem. Czasem mowi, ze mam sie wynosic, a z tz-tem nawet nie mam jak zamieszkac, bo za jego mieszkanie placi jego matula i nie zgada sie na to zebym ja mieszkala "za frajera", a na pieniadze od rodzicow nie mam co liczyc... Napiszcie mi moze, ja faktycznie cos zle robie i nie dostrzegam tego, jesli tak uswiadomcie mi to prosze, bo ja juz sama nie wiem, czy to ja sie buntuje czy moja mama ma nierowno pod sufitem
Ciężka sytuacja, widzę że Twoja mama jest typem "ja i tak wiem i widzę najlepiej" a jak Twój tata? Może z nim warto porozmawiać żeby on pogadał z mamą? Ja też mam o wiele lepszy kontakt z rodzicami jak się wyprowadziłam

Cytat:
hej

Cudownie niech rosną zdrowo ja miałam przeczucie że będzie dziewczynka a wszyscy mi mówią że na pewno będzie chłopak

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-06-24 o 09:00
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:12   #1844
dontbesoshine
Zadomowienie

No coz dziekuje jeszcze raz dziewczyny! dowiadywalismy sie o to mieszkanie i naeet teraz moglibysmy dostac, ale dlugo czekajac, a slub daje szybsze rozwiazanie tego problemu ale sama nie wiem. A co do taty, tata jest typem "mam wszystko gdzies", jak mama na niego wrzeszczy to podglasnia telewizor ahaha

Stary 2016-06-24, 10:51   #1845
NataliaMB
Raczkowanie

Cytat:
No coz dziekuje jeszcze raz dziewczyny! dowiadywalismy sie o to mieszkanie i naeet teraz moglibysmy dostac, ale dlugo czekajac, a slub daje szybsze rozwiazanie tego problemu ale sama nie wiem. A co do taty, tata jest typem "mam wszystko gdzies", jak mama na niego wrzeszczy to podglasnia telewizor ahaha

Wiesz co jako samotna matka bedziesz mogla dac dziecko do żłobka w pierwszej kolejnosci.Jakiś zasiłek też dostaniesz. Nie wiem czy nie bardziej by ci sie oplacalo jednak nie brac slubu. Zreszta nawet sam slub cywilny brany po to by miec wieksze szanse na mieszkanie, to nie za dobry pomysl. To jest tylko moje osobiste zdanie, wiadomo że zrobisz jak uważasz.Jak dla mnie decyzja o ślubie musi być bardzo dobrze przemyślana, bo to jednak zobowiązanie.Wiadomo że można się kiedyś rozstac ale to też stres, plus jeszcze podzial praw rodzicielskich,sądy itp.Moze pomieszkajcie razem, poczekajcie co będzie po porodzie, bo dziecko dużo zmienia między ludzmi. Zobaczysz jakim on jest ojcem i potencjalnym mężem i wtedy decyzja będzie podjęta bardziej świadomie.

tak mnie dzis rano bolał brzuch... no ale poleżałam chwile i mi prawie przeszło.Basen w ogrodzie mam juz nadmuchany i pewnie sie trochę pomoczę

podobno lepiej nie malowac paznokci w I trym. Slyszalyscie o czyms takim?
Wczoraj siostra tżta sie dowiedziala o dziecku i była podekscytowana, że jej córeczka będzie miala się z kim bawić oczywiscie już była chętna dawać mi ubranka itp.także fajnie że jest taka pomoc
Stary 2016-06-24, 10:54   #1846
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co jako samotna matka bedziesz mogla dac dziecko do żłobka w pierwszej kolejnosci.Jakiś zasiłek też dostaniesz. Nie wiem czy nie bardziej by ci sie oplacalo jednak nie brac slubu. Zreszta nawet sam slub cywilny brany po to by miec wieksze szanse na mieszkanie, to nie za dobry pomysl. To jest tylko moje osobiste zdanie, wiadomo że zrobisz jak uważasz.Jak dla mnie decyzja o ślubie musi być bardzo dobrze przemyślana, bo to jednak zobowiązanie.Wiadomo że można się kiedyś rozstac ale to też stres, plus jeszcze podzial praw rodzicielskich,sądy itp.Moze pomieszkajcie razem, poczekajcie co będzie po porodzie, bo dziecko dużo zmienia między ludzmi. Zobaczysz jakim on jest ojcem i potencjalnym mężem i wtedy decyzja będzie podjęta bardziej świadomie.

tak mnie dzis rano bolał brzuch... no ale poleżałam chwile i mi prawie przeszło.Basen w ogrodzie mam juz nadmuchany i pewnie sie trochę pomoczę

Wczoraj siostra tżta sie dowiedziala o dziecku i była podekscytowana, że jej córeczka będzie miala się z kim bawić oczywiscie już była chętna dawać mi ubranka itp.także fajnie że jest taka pomoc
Zalezy czym te paznokcie chcesz malowac.
Hybrydy sa niewskazane przez uzycie lampy uv oraz aceton potrzebny do sciagniecia. Poza tym to chemia.
Ja zrobilam hybrydy kilka dni temu ale ja juz dzis zaczynam II trymestr.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 11:02   #1847
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

Wiem, rozumiem, ze trzeba to przemyslec i wlasnie jak juz to dopiero chcemy podjac decyzje jak bedzie juz z nami maluszek, w sumie my ze soba mieszkamy, bo tz jest codziennie u mnie, a zanim bylam w ciazy to przez tydziwn u niego pomieszkiwalam, albo on u mnie. Juz kiedys Wam na niego narzekalam, ale teraz widze, ze coraz bardziej sie "docieramy" i z dnia na dzien jest coraz lepiej, czasem zrobie jakas scene, bo humorki, ale tz juz nie zwraca na to uwagi dziekuje za rade Natalia co do basenu zazdroszcze!! Ja chetnie popluskalabym sie, ale na dniach moze pojedziemy nad jakies jeziorko. Dzisiaj jestem cala w nerwach... Normalnie az nie mam ochoty nawet na sniadanie. Denerwuje sie tymi prenatalnymi...

Btw dziewczyny czy slyszalyscie takie sytuacje, ze przez porod zwiazek sie popslu? Oczywiscie szczerze watpie, ze moj bedzie "obrzydzony" czy cos, bo oboje za przeproszeniem jestesmy strasznymi oblechami Ale czytalam ostatnio opowiesc dziewczyny, ktora rodzac juz widziala, ze relacje sie zmienia miedzy partnerami. I po porodziw podobno sie rozstali...dziwne

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Moja siostra jest manicurzystka (czy jak to sie pisze) i cale dwie ciaze nosila nawet zelowe paznokcie. Mysle, ze raczej na czas porodu lepiej miec niepomalowane, bo po paznokciach widac czy jest wszystko w porzadku
Stary 2016-06-24, 11:18   #1848
NataliaMB
Raczkowanie

mi chodziło o zwykły lakier na własnych paznokciach.Bez hybryd ani nic.W sumie to może poczekam jeszcze miesiąc, niż jak mam pozniej sobie cos wkręcać że zrobiłam coś złego.
Stary 2016-06-24, 11:22   #1849
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:

Moja siostra jest manicurzystka (czy jak to sie pisze) i cale dwie ciaze nosila nawet zelowe paznokcie. Mysle, ze raczej na czas porodu lepiej miec niepomalowane, bo po paznokciach widac czy jest wszystko w porzadku

Nie wiem jak dokładnie jest w I trym. mnie odrzuciło od zapachu lakieru i zmywacza, więc jedynie smyrałam odżywką z eveline.

Ale do porodu to chyba zakazane mieć pomalowane, czy jakiekolwiek hybrydy, żele. Trzeba pościągać. W razie cesarki paznokcie muszą być naturalne.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 11:58   #1850
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak dokładnie jest w I trym. mnie odrzuciło od zapachu lakieru i zmywacza, więc jedynie smyrałam odżywką z eveline.

Ale do porodu to chyba zakazane mieć pomalowane, czy jakiekolwiek hybrydy, żele. Trzeba pościągać. W razie cesarki paznokcie muszą być naturalne.
Ja z kolei słyszałam że odżywka tego typu odpada - bo ma formaldehyd w składzie. A lakiery normalne nie są szkodliwe, bardziej chodzi o zapach, który może odrzucać. Nawet jak zmywasz lakier zmywaczem to się przecież nie zaciągasz i nie wdychasz tego z butelki, tylko zmywasz jak najprędzej.

Moje podejrzenie co do ciąży spożywczej potwierdzone - dziś rano brzuch dużo mniejszy

Witam się w 10 tc i trzymam kciuki za dzisiejsze badania! dontbesoshine nie stresuj się i daj znać po
Stary 2016-06-24, 11:59   #1851
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Ja z kolei słyszałam że odżywka tego typu odpada - bo ma formaldehyd w składzie. A lakiery normalne nie są szkodliwe, bardziej chodzi o zapach, który może odrzucać. Nawet jak zmywasz lakier zmywaczem to się przecież nie zaciągasz i nie wdychasz tego z butelki, tylko zmywasz jak najprędzej.

Moje podejrzenie co do ciąży spożywczej potwierdzone - dziś rano brzuch dużo mniejszy

Witam się w 10 tc i trzymam kciuki za dzisiejsze badania! dontbesoshine nie stresuj się i daj znać po
Dzieki, na pewno dam od razu znac
Stary 2016-06-24, 12:11   #1852
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Można malować - tylko uważać na sklady lakierów (bez toluenu i formaldehydów), zmywacz bez acetonu, malować paznokcie w dobrze wywietrzonym pomieszczeniu.
Bardzo miła reakcja

Cytat:
Btw dziewczyny czy slyszalyscie takie sytuacje, ze przez porod zwiazek sie popslu? Oczywiscie szczerze watpie, ze moj bedzie "obrzydzony" czy cos, bo oboje za przeproszeniem jestesmy strasznymi oblechami Ale czytalam ostatnio opowiesc dziewczyny, ktora rodzac juz widziala, ze relacje sie zmienia miedzy partnerami.
U mnie mąż byl przy porodzie - sporo widział. Mamy się dobrze

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 12:39   #1853
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Używam jej od lat i nie wiedziałam zawsze jedna warstwa pod lakier i tyle. Na czas ciąży przestanę ją używać w takim razie

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-24, 12:50   #1854
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Używam jej od lat i nie wiedziałam zawsze jedna warstwa pod lakier i tyle. Na czas ciąży przestanę ją używać w takim razie
mi też szkoda, bo cuda robiła z paznokciami. Ale trudno, obejdę się bez zwłaszcza ze paznokcie w super kondycji, tak jak włosy zresztą. Czego nie mogę powiedzieć o cerze.
Stary 2016-06-24, 12:56   #1855
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
mi też szkoda, bo cuda robiła z paznokciami. Ale trudno, obejdę się bez zwłaszcza ze paznokcie w super kondycji, tak jak włosy zresztą. Czego nie mogę powiedzieć o cerze.
Trochę się wystraszyłam, ale użyłam jej zaledwie z 3 razy po jednej warstwie, więc myślę, że nie powinno nic się stać maleństwu. Paznokcie mam spoko, włosy średnio w ciąży (zwłaszcza że zapuszczam do ślubu i mam już ich serdecznie dość) i najgorzej - cera. Ale już tu wcześniej narzekałam to nie będę się powtarzać hehe

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-24, 13:09   #1856
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Trochę się wystraszyłam, ale użyłam jej zaledwie z 3 razy po jednej warstwie, więc myślę, że nie powinno nic się stać maleństwu. Paznokcie mam spoko, włosy średnio w ciąży (zwłaszcza że zapuszczam do ślubu i mam już ich serdecznie dość) i najgorzej - cera. Ale już tu wcześniej narzekałam to nie będę się powtarzać hehe
eeee nie szalejmy, od trzech użyć nic się nie stanie ;-)
Stary 2016-06-24, 13:16   #1857
NiEBiE
Zakorzenienie

U mnie paznokcie też w dobrym stanie, a do tej pory była tragedia. Włosy takie sobie, szybko się przetluszczaja na grzywce. Cera też tak sobie, ale miałam z nią problemy, leczylam się u dermatologa i teraz odstawiłam maść.

Dzwoniłam do laboratorium zapytać czemu nie mam wyniku toxo igm i pani powiedziała, że nie zrobili, bo nie można ich zrobić już bezpłatnie. Bez sensu, za część badań placilam (tag, glukoza, mocz), to czemu mi nie powiedzieli o tym, tylko po prostu nie zrobili? Teraz muszę w poniedziałek iść znowu się kłuć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:53   #1858
nadia_85
Raczkowanie

Dziewczyny mozna robić żele i hybrydy nie wolno akrylu !
I do cc miałam żele na rękach pytałam lekarza to pow ze w stopach tez sa paznokcie i nie ma powodu zeby z rak zmywać / ściągać
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 13:55   #1859
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
I do cc miałam żele na rękach pytałam lekarza to pow ze w stopach tez sa paznokcie i nie ma powodu zeby z rak zmywać / ściągać
No ja mam nawet aktualnie zel i hybryde, ale zel mam zawsze w sumie nawet jak nie przedluzam, bo moje paznokcie jak i wlosy sa tragicznie i wszystko sie lamie. Genetykaa
Stary 2016-06-24, 14:05   #1860
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Widzisz chyba wszystko zależy od lekarzy. Moja mama pracuje na porodówce, to mówiła że lekarze potrafili strasznie się drzeć na kobiety ze sztucznymi paznokciami i kazali natychmiast ściągać. Jakby to było takie proste.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości