|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
może mama się jeszcze nie pogodziła z twoją ciążą i ma do ciebie o to żal. Pewnie przechodzi jej przez myśl że będzie zaraz utrzymywać nie tylko ciebie ale i dziecko.Moim zdaniem powinnaś jej jeszcze dać trochę czasu az się z tym pogodzi, do tego częsta rozmowa z nią o twoich uczuciach ,związanych z krzykami na Ciebie też się przyda. No i na pewno jeśli znajdziesz jakąś pracę po porodzie i się usamodzielnisz, to sytuacja się poprawi.Ja mam dobry kontakt z rodzicami ale nie wyobrażam sobie z nimi wychowywać dziecka. Jak zakładasz swoją rodzinę powinnaś to robić już bez nich nad głową. Wiem że w twoim wieku to strasznie trudne, ale innego wyjścia nie widzę. |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Ode mnie ta sama rada - spokój i czas. Jak się doagdywalas z mama przed ciążą? Pewnie chciała dla Ciebie inny scenariusz dorosłości i chwile jej zajmie zanim się przegryzie. Dziecko to duży obowiązek, duży wydatek i mama być może potrzebuje trochę więcej czasu żeby zaakceptować ze to spadnie po części na nią - a na pewno tak będzie. Twój chłopak z Wami mieszka?
Karoloo - cudowne informacje, Ty masz już chłopca, tak? To będzie śliczna rodzinka 😍 dwie siostrzyczki najlepsze przyjaciółki i starszy brat opiekun Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Karoloo gratuluję
będą dwie księżniczki
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ktory tydzien dokladnie? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ah dziekuje bardzo dziewczyny. A wiec rozmawialam z nia przed chwila, ale odpowiedziala to co zawsze, ze chodzi jej o porzadek itp... A powoedzialam co mi nie pasuje, czego oczekuje ona i ja... Szczerze mowiac przed ciąża bylo gorzej, bo teraz mniej krzyczy (i tak bardzo duzo), ale juz nie tak jak kiedys. Moja siostra ma 25 lat i miala z nia pieklo... Bo ja mam z mama (poza tymi klotniami o PORZADEK ktpry i tak utrzymuje) i tak bardzo fajny kontakt, bo ona pokrzyczy 30 min i potem normalnie, a moja siostra nawet majac 20/21lat bardzo sie buntowala i potrafila nawet byc agresywna co do mamy, a mama do niej. Ciezkie sytuacje. Woec ja mam duzo lepiej, moj terapeuta kazal mamie isc na terapie, ale nie zgodzila sie. A co do relacji np. Moja siostra tez dopiero po wyprowadzeniu sie, zaczela sie dogadywac z mama. Zobaczymy jak to bedzie, moze moj chlopak za jakis czas dostanie wyzsze stanowisko, wiec moze nas bedzie stac na cos malego na poczatek, chociaz wiem, ze 3 tys na dziecko i dwoje osob to tak na prawde malo, ale ludzie z 1,500 zl zyja. Mam nadzieje, ze to szkolenie otworzy mi drzwi na zawod wizazystki, bo wtedy od razu po porodzie, bede mogla sie tym zajac.
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas
![]() Karoloo, ale super Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola
|
|
|
|
#1837 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62163166]Mi też kontakt z mamą poprawił się jak się wyprowadziłam... dontbesoshine, bądź cierpliwa i daj mamie czas
![]() Karoloo, ale super Nadal mam zerowy apetyt, wchodzą mi tylko owoce (w małych ilościach) i... cola [/QUOTE]Ja też już się nie mogę doczekać poznania plci mój mąż miał bardzo głupi pomysł żeby się nie pytać, ale go wysmialam :p
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
dontbesoshine :
moja przyjaciołka wprowadziła się przed ciążą z chlopakiem do mamy.wszyscy męczyli się 3 lata aż wystarczyła jedna impreza urodzinowa jej dziecka i akcja z mamą, żeby sie ogarneli i wynieśli do wynajętego mieszkania po 2 dniach szukania. Ona nie pracuje,dziecko kosztuje,on nie zarabia wiecej jak 3,1tys ale dają sobie radę.Może możesz dostać 500+ jako ,,samotna matka" ? Trzeba się dowiedzieć. A jeśli możesz to zrób kurs wizażystki szybciej i zacznij od razu pracować jeśli zdrowie Ci nie przeszkadza. |
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym tż pracujac caly miesiac max zarobi 3 tys. Po urodzeniu dziecka bedziemy mieli 1000 zl miesiecznie do pierwszego roku zycia dziecka. Ale nie wiem jak z 500+, moze tez sie uda
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Karoloo łaaaaaa ale super
będzie piękna rodzinka taka mi się marzy ![]() dontbesoshine uważam podobnie jak dziewczyny, starajcie się więcej ze sobą rozmawiać, pomagaj jej, ale na dłużą metę pomoże tylko usamodzielnienie się i wyprowadzka. A wtedy spotkania z rodziną stają się przyjemnością
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
dontbesoshine, jesteś pewna, że tak łatwo dostać mieszkanie z gminy? Wydaje mi się, że oczekujących i potrzebujących jest wielu i czeka się na nie bardzo długo. Ale mogę się mylić.
|
|
#1842 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem pulchna i coś widać - ale bardziej na ciążę spożywczą lub pozostałości po poprzednim porodzie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polecam Ci ten ranking: http://domowa.tv/ranking-10-najlepszych-wozkow/ Cytat:
![]() Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...oze_40612.html Cytat:
![]() Cytat:
Myślicie już nad imionami?Cytat:
Jak na moje oko najlepiej byłoby, gdybyś się wyprowadziła - byłabyś na swoim - ten kontakt się zmienia. Mama moze być też przerażona Twoją ciążą, czy sobie poradzisz, jak dacie sobie radę, jakie macie konkretne plany - stąd to gadanie o tym, że nic nie robisz. Cytat:
|
|
#1843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja miałam przeczucie że będzie dziewczynka a wszyscy mi mówią że na pewno będzie chłopak
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-06-24 o 10:00 |
||
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
No coz dziekuje jeszcze raz dziewczyny!
dowiadywalismy sie o to mieszkanie i naeet teraz moglibysmy dostac, ale dlugo czekajac, a slub daje szybsze rozwiazanie tego problemu ale sama nie wiem. A co do taty, tata jest typem "mam wszystko gdzies", jak mama na niego wrzeszczy to podglasnia telewizor ahahaWysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak mnie dzis rano bolał brzuch... no ale poleżałam chwile i mi prawie przeszło.Basen w ogrodzie mam juz nadmuchany i pewnie sie trochę pomoczę ![]() podobno lepiej nie malowac paznokci w I trym. Slyszalyscie o czyms takim? Wczoraj siostra tżta sie dowiedziala o dziecku i była podekscytowana, że jej córeczka będzie miala się z kim bawić oczywiscie już była chętna dawać mi ubranka itp.także fajnie że jest taka pomoc
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hybrydy sa niewskazane przez uzycie lampy uv oraz aceton potrzebny do sciagniecia. Poza tym to chemia. Ja zrobilam hybrydy kilka dni temu ale ja juz dzis zaczynam II trymestr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje za rade Natalia co do basenu zazdroszcze!! Ja chetnie popluskalabym sie, ale na dniach moze pojedziemy nad jakies jeziorko. Dzisiaj jestem cala w nerwach... Normalnie az nie mam ochoty nawet na sniadanie. Denerwuje sie tymi prenatalnymi... ![]() Btw dziewczyny czy slyszalyscie takie sytuacje, ze przez porod zwiazek sie popslu? Oczywiscie szczerze watpie, ze moj bedzie "obrzydzony" czy cos, bo oboje za przeproszeniem jestesmy strasznymi oblechami Ale czytalam ostatnio opowiesc dziewczyny, ktora rodzac juz widziala, ze relacje sie zmienia miedzy partnerami. I po porodziw podobno sie rozstali...dziwne---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Moja siostra jest manicurzystka (czy jak to sie pisze) i cale dwie ciaze nosila nawet zelowe paznokcie. Mysle, ze raczej na czas porodu lepiej miec niepomalowane, bo po paznokciach widac czy jest wszystko w porzadku
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
mi chodziło o zwykły lakier na własnych paznokciach.Bez hybryd ani nic.W sumie to może poczekam jeszcze miesiąc, niż jak mam pozniej sobie cos wkręcać że zrobiłam coś złego.
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak dokładnie jest w I trym. mnie odrzuciło od zapachu lakieru i zmywacza, więc jedynie smyrałam odżywką z eveline. Ale do porodu to chyba zakazane mieć pomalowane, czy jakiekolwiek hybrydy, żele. Trzeba pościągać. W razie cesarki paznokcie muszą być naturalne.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje podejrzenie co do ciąży spożywczej potwierdzone - dziś rano brzuch dużo mniejszy ![]() Witam się w 10 tc i trzymam kciuki za dzisiejsze badania! dontbesoshine nie stresuj się i daj znać po
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo miła reakcja ![]() Cytat:
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze jedna warstwa pod lakier i tyle. Na czas ciąży przestanę ją używać w takim razie
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza ze paznokcie w super kondycji, tak jak włosy zresztą. Czego nie mogę powiedzieć o cerze.
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie paznokcie też w dobrym stanie, a do tej pory była tragedia. Włosy takie sobie, szybko się przetluszczaja na grzywce. Cera też tak sobie, ale miałam z nią problemy, leczylam się u dermatologa i teraz odstawiłam maść.
Dzwoniłam do laboratorium zapytać czemu nie mam wyniku toxo igm i pani powiedziała, że nie zrobili, bo nie można ich zrobić już bezpłatnie. Bez sensu, za część badań placilam (tag, glukoza, mocz), to czemu mi nie powiedzieli o tym, tylko po prostu nie zrobili? Teraz muszę w poniedziałek iść znowu się kłuć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mozna robić żele i hybrydy nie wolno akrylu !
I do cc miałam żele na rękach pytałam lekarza to pow ze w stopach tez sa paznokcie i nie ma powodu zeby z rak zmywać / ściągać |
|
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz chyba wszystko zależy od lekarzy. Moja mama pracuje na porodówce, to mówiła że lekarze potrafili strasznie się drzeć na kobiety ze sztucznymi paznokciami i kazali natychmiast ściągać. Jakby to było takie proste.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

A ktory tydzien dokladnie?