|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Bubbel mój też tak sapie czasami, po karmieniu czasem jak go biorę na ramię żeby odbił to sapie i charczy jak gruźlik
![]() Co do pieluch to już mam 3 kupione, ale wykańczam na razie pozostałe 2 i bella te najmniejsze. Nie wiem ile Oskar wży ale jest ciężkim kabanem. W dwójkach osrywa sie po pachy, że tak powiem Miałam kilka pampersów newborn, ale przerzuciłam się na Libero - nie wiem czy są w PL? Tutaj tylko pampersy i libero mozna kupić... Ale nie narzekam, chociaż te 3 takie mniej chłonne mi się wydają. Może wypróbuję pampersy 3 jak skończę te...
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie stwierdzilam (nie po raz pierwszy) ze jestem strasznym leniem
A mialam sie poprawic, zeby byc dobra i zorganizowana mama i zeby Hania mogla brac ze mnie przyklad w przyszlosci I wogole duzo sobie obiecywalam bedac w ciazy... =>
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
U mnie znowu kryzys laktacyjny
Wczoraj w nocy byłam bliska podania butli, ale wolę żeby on mi pobudzał piersi. Młody je co godzinę. Zmęczona jestem i zestresowana tym, że się stresuję...
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze latwo powiedziec...Ja w sumie kryzysu laktacyjnego nie mialam, ale wieczne problemy z brodawkami i relaks byl niezbedny (ja wlaczalam tv i ogladalam co popadlo byle by nie myslec o bolesnym karmieniu)
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Joanna Małgorzata
|
hejka dziewuszki
dziewczynki moje dziecie całymi dniami nie spalo i krzyczalo - tak jak myslalam z glodu teraz dostaje 2 butle mleka i spi nie krzyczy aniol poprostu mleka mam mnóstwo az mi wycieka ale takie wodniste ze az przezroczyste polozna poradzila bym wiecej jadla pila i raz w tygodniu zaproponowala szklaneczke piwa Nie przerywam karmienia cycem pierw dostaje z cyca a potem daje butle i Mikus jest szczesliwy a mnie rece przestaly bolec dzis skonczyl miesiac jest kochaniutki
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Inka ja slyszalam ze niby bawarka pomaga... tzn wlasnie by pokarm byl gestszy,ale ile w tym prawdy... nie mam pojecia
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
szperrr to masz tak samo ja
Była u mnie health visitor i było mi głupio, że nie zdążyłam ogarnąć domu. Wiadomo- czysty dom to druga dewiza przykładowej matki-Polki ![]() Natomiast HV powiedziała mi, żebym się nie przejmowała bałaganem, najważniejsze są dzieci i to im należy poświęcić uwagę.
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak jest z przewozeniem dziecka autem? chodzi mi o to czy mozna przewozic dziecko na przednim siedzeniu... rozumie jak jade ja i mąz i mała... że ja z małą np jadę z tyłu, ale w przypadku jak samochod prowadze ja... to wolalabym by mala byla przy mnie, z przodu... jak to jest w swietle prawa?
|
|
|
|
#1089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak wypiję karmi - to tez później mam trochę pełniejsze piersi, no ale kurczę nie będę przecież codziennie karmi pić? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogole mam wrazenie, ze mam duzo wiecej zachcianek teraz niz jak bylam w ciazy.
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie smieje co do zachcianek,ze po ciazy to moj mąż ma ich za duzo...
teraz mu sie rozne zachcianki zachcianeczki włączyły... czyli powiadacie tyłem do kierunku jazdy i bez poduszki? No poduszki nie mamy, wiec problem z głowy... a co do pokarmu, to nie wiem jak z gęstością, ale u mnie duze ilosci spozywanych napoi wplywaja na ilosc pokarmu... pije duzo wody, a najwiecej pokarmu wytwarza mi sie po soczkach typu kubuś... kupujemy z mężem te z biedronki vitanella... |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Primavera dziękujemy za komplement
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w jakiejś mądrej gazecie dla mam czytałam, że to mit z tą bawarką i karmi to mit . Bawarki nie piję, raz chyba wypiłam i nie zauważyłam, żeby było więcej ale czasem popijam sobie Lecha bezalkoholowego i wydaje mi się, że mam po nim trochę wiecej pokarmu.Juz sama nie wiem
|
||
|
|
|
#1095 |
|
Joanna Małgorzata
|
yoolia ja też słyszałam że bawarka to mit a po drugie ja nie mogę mleka bo alergia nam grozi
Primciu co do ilości i jakości naszego jedzenia i związku z ilością i jakością pokarmu to potwierdziły mi 3 panie doktor i jedna położna więc chyba prawda ale czy p kazdym karmieniu zalezy co ile karmisz ja karmilam co pol godziny wczoraj miki dostał 2 butle a dziś już jedną bo w nocy też był głodny kurcze chyba dojdzie do tego że i w nocy będe go dokarmiać :-(
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj też tak miał, cały dzień na rękach i przy piersi - bo zasypiał przy piersi, ale spał po 15 minutek tylko ![]() W końcu wieczorem po kąpieli nakarmiony - pospał całe pół godziny, znów go nakarmiłam - i tylko 5 min snu - no toi zrobiliśmy butlę. Zjadł 70ml - czyli był głodny ![]() Już nie wiem, co robić - jak wpłynąć na to, żeby to mleko było bardziej treściwe? Tak bardzo chciałabym karmić piersią, no ale nie chcę, żeby moje dziecko było głodne... Czy jeśli dokarmiam sporadycznie ( w sumie wczoraj pierwszy raz, bo kiedyś zjadł sztucznego 20 ml tylko) to powinnam dopajać herbatką? |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie po wyjatkowo ciezkiej nocy..... Maly jadl normalnie co 1-1,5 godziny
A juz normalnie mial rytm ze spal po 11 godzin z tylko dwiema przerwami na jedzonko (ok 2.30 i 6.00). A tu dzisiaj niespodzianka: jedzonko o 1.00, jedzonko o 3.00,jedzonko przed 5.00, jedzonko o 6.00, ....... No i oczywiscie przed snem jedzonko przez 1,5godziny... Kurde - chyba wlasnie zalapalam jakis kryzys laktacyjny Wieczorem cyce byly pusciutkie, a maly nadal chcial jesc. Normalnie leje mi sie strumieniami, ale wczoraj maly wszystko wyjadl. Tylko ze mam tez inne podejrzenie - ze malemu chcialo sie po prostu pic! Bo jadl bardzo krotko i nawet nie staral sie oproznic cyca - tylko zasypial. Rano podalam mu wode z butelki - wypil dosc chetnie z 40ml. Wiec moze o kiepska wilgotnosc powietrza chodzilo i mu sie chcialo pic... No bo takiej jazdy to juz dawno nie mialam (jakos przed wigilia, ale wtedy maly jadl co 2godziny, a teraz nawet czesciej).No i w nocy po 1.00 to takiego kupola na przewijaku walnal, ze az maz sie obudzil i mi pomagal ogarnac mieszkanie. JA oczywiscie pod prysznic, bo bylam cala osr..na. Maly zasnal slodko a my nie moglismy przed 10 minut wejsc do pokoju fuuuuRano pobudka z wrzaskiem i bolem brzuszka. I znowu akcja przewijak (juz mniejsza). Takze juz sama nie wiem co to bylo. Grunt ze noc sie skonczyla Ide spac
|
|
|
|
#1098 | |
|
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
a nasza mała dzisiaj pierwszy raz prawie dwie godzinki w nocy nie spała, coś ją bardzo w brzuszku kreciło i czyściło, a nic z nowych rzeczy nie zjadlam... no nie wiem. Ale i tak nie płakała, po prostu się kręciła i wierciła... wkońcu zabrałam ją do naszego łóżeczka i usnęła ładnie
Celko: i kupą też mnie Łucja dziś atakowała... i do teraz sadzi ładne niespodzianki, dosć ciężkie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja butlę dałam na noc - o 22 i spał do 4, o 4 już go sama przystawiłam, bo czułam ( w końcu) że mam pełną pierś. Zjadł - ale o 6 już znów był głodny. Wynika, że po pierwsze mam mało pokarmu, a po drugie kiepskiej jakości ![]() W dzień mogę go przystawiać nawet i co godzinkę, ale widzę po nim, że on sam jest zmęczony i senny - co go dodatkowo rozdrażnia, dlatego chyba będę dawałą butlę na noc, żeby się wyspał i odpoczął. Smutno mi tylko, bo kurczę - tak bardzo chcę karmić, a tu jakieś problemy z mlekiem - a np żona kuzyna nie karmi (nawet w szpitalu nie karmiła, bo pali i nie chce uważać z jedzeniem) i odciąga pokarm - i ma mnóstwo i podobno aż żółty ( a mój czasami to półpzrezroczysty )
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem |
|
|
|
#1102 |
|
Joanna Małgorzata
|
Primciu jak ja cie rozumiem ale nie damy sie zobaczysz bedzie dobrze moj żółwik teraz wlasnie przy cycusiu i lecimy na spacerek wiec glowka do gory bedzie dobrze
|
#1103 |
|
Joanna Małgorzata
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem moj zółwik jadl co pol godziny
|
|
#1104 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce
Olivier choc w nocy spi 12 godzin z jedna tylko pobudka na jedzenie tak w dzien jak w zegarku je co 2 godziny, czasem nawet czesciej Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ... |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie... w sprawie spania dziecka przez noc. Widze ze u wiekszosci maluchy spia praktycznie po 10 godzin z jedna przerwa na karmienie... ogolnie nie trzeba wstawac co chwile... po jakim czasie od narodzin dzieci wam sie tak przestawily? u mnie z małą ogólnie nie ma wiekszych problemow... je ładnie, ale mniej wiecej co 3 godzinki w nocy budzi sie do jedzenia, co 2,5 roznie... i zastanawiam sie kiedy sie przestawi
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226739]Dziewczyny, dlaczego wy sie dziwicie, ze dziecko chce co 2 godziny jesc?? Przeciez mleko matki trawi sie 1,5 godziny i to normalne, ze maluch jest potem glodny
Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem lea - ja rozumiem, że trawi szybciej, ale od 3 dni on pół godzje, potem godzina marudzenia, w trakcie której też przystawiam i possie kilka razy, potem pół godz snu i ryk ![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6226774]Ja dzieki naszej kochanej Rzabbce Trzymam kciuki za laktacje i nie poddawac sie tak szybko prosze ...[/quote] chyba też tak zacznę robić i dziekujemy za trzymanie kciuków |
|
|
|
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
Primavero nie poddawaj sie
Dostawialam do cycka na zadanie a Nathaniel i tak sie szybciutko upominal znowu o jedzonko. Z wielkim bole i po ogromnych namowach mamy dokarmilam za dnia. nie duzo 40-50 ml i maly byl szczesliwy Pije herbatki Hippa na pobudzenie laktacji i ostatnio jest coraz wiecej pokarmu a w szczegolnosci w ciagu nocy (az robie wielkie plamy na przescieradle). Doktor i polozne mi mowily, ze dokarmiac jak trzeba ale najpierw podawac cyca caly czas, dziecko wyssa z niego wszystko i wtedy dokarmic za Ciebie. Glowa do gory, wszystko bedzie dobrze A i najwazniejsze nie stresuj sie
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
lea - 12 godz z jedna pobudka???
A czu Olivierowi zdarzaja sie jeszcze gorsze noce? (moj juz spal ladnie z 2 pobudkami a tu dzis niespodzianka w postaci pobudek co 1-2godz). No i jak wyglada Wasz wieczor? Bo mysle ze to jest dosc wazne. Tzn. np. karmisz, kapiesz, karmisz i lulu? Czy karmisz np. co godzine od jakiejs tam godziny? Czy po prostu caly dzien co 2 godz i nadchodzi pora spania, Olivier idzie spac i tyle spi... Bo u mnie z ostatnich dni wyszlo, ze musze porzadnie nakarmic przed snem. Jak dawalam butelke z wlasnym mlekiem to bylo najlatwiej - bo maly wtedy sie objadl i szedl spac. A teraz jak daje tylko cyce to po pierwsze jest tego mleka wieczorem mniej (wtedy mialam uzbierane z kilku godzin) a po drugie szybciej zasypia bo sie meczy jedzeniem i pewnie jest nadal glodny...
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a po jakim czasie dzieci tak ladnie przez noc spaly? przestawily sie na spanie...
mysmy wczoraj pierwszy raz byli na mini bardzo mini spacerku... kawalek przeszlismy do drugiej babci... w srode powinien byc wozek to spacer bedzie dluzszy
|
|
|
|
#1110 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A najlepiej to widać jak porównasz swoje z trochę młodszym Moja szwagierka (mieszkają "na dole") urodziła Anetkę prawie miesiąc później niż ja Kasię i powiem tobie, że jak patrzę na Anetkę to zastanawiam się kiedy Kasia tak urosła ![]() U nas pępek też odpadł 12 dnia Cytat:
Cytat:
Cytat:
- Pampers newborn - były oki i miały fajn a siateczkę w środku - Bella Happy - mieli w szpitalu - też były oki - pieluszki Dada z Biedronki (3 - 6 kg) - też są oki, Misia nie ma po nich czerwonej pupy więc narazie zostaliśmy przy nich Cytat:
Od czasu do czasu popijam też herbatkę dla matek karmiących z Hippa. Nie wiem czy to zasługa tych herbatek czy nie ale narazie (odpukać) nie miałam problemu z pokarmem
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Miałam kilka pampersów newborn, ale przerzuciłam się na Libero - nie wiem czy są w PL? Tutaj tylko pampersy i libero mozna kupić...
Ale nie narzekam, chociaż te 3 takie mniej chłonne mi się wydają. Może wypróbuję pampersy 3 jak skończę te...

Wczoraj w nocy byłam bliska podania butli, ale wolę żeby on mi pobudzał piersi. Młody je co godzinę. Zmęczona jestem i zestresowana tym, że się stresuję...

takze dobrze, ze idziecie do neurologa 

Ide spac
Wiadomo, ze sztuczne mleko trawi sie dluzej i maluch ma dluzsza przerwe miedzy posilkiem
za Ciebie. Glowa do gory, wszystko bedzie dobrze
A czu Olivierowi zdarzaja sie jeszcze gorsze noce? (moj juz spal ladnie z 2 pobudkami a tu dzis niespodzianka w postaci pobudek co 1-2godz). No i jak wyglada Wasz wieczor? Bo mysle ze to jest dosc wazne. Tzn. np. karmisz, kapiesz, karmisz i lulu? Czy karmisz np. co godzine od jakiejs tam godziny? Czy po prostu caly dzien co 2 godz i nadchodzi pora spania, Olivier idzie spac i tyle spi... Bo u mnie z ostatnich dni wyszlo, ze musze porzadnie nakarmic przed snem. Jak dawalam butelke z wlasnym mlekiem to bylo najlatwiej - bo maly wtedy sie objadl i szedl spac. A teraz jak daje tylko cyce to po pierwsze jest tego mleka wieczorem mniej (wtedy mialam uzbierane z kilku godzin) a po drugie szybciej zasypia bo sie meczy jedzeniem i pewnie jest nadal glodny...