Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-26, 12:01   #4681
Miqesi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Witam się, dziewczynki

Trochę się ochłodziło, ale jak na złość, strasznie wieje, więc zostaniemy chyba dzisiaj w domu.

Izunia dzisiaj skończyła tydzień.
O tej godzinie już ją do siebie tuliłam.
Cudowna jest ta mała istotka Jest taka grzeczniutka i kochana. Można przy niej dużo zrobić, właściwie mam dużo czasu, kiedy śpi, mogę zrobić obiad, posprzątać, napić się kawy Oby to się tak szybko nie skończyło, ale póki co, wdrażanie do życia we czwórkę idzie super
Izunia, kiedy się budzi, to nie od razu z rykiem, tylko najpierw chwilę mruczy, potem tak fajnie chrząka, więc mam czas, żeby jej przygotować mleczko. Najpierw z piersi, potem mm.

Soffinka, też tak mam, że podczas karmienia piersią, z drugiej leci mleczko

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja z kolei podziwiam mamy które karmią butelką- czy to mm czy tymbardziej swoim odciaganym mlekiem.
ja jestem za leniwa
Tak wyciągam cyca i posiłek gotowy. W nocy sama przysypiam przy karmieniu. A tak bawić się z butelkami, wyparzaniem itd.
Mycie butelki po karmieniu - 10 sekund, 5 sekund włożenie do sterylizatora. ( nie gotuję butelek, nie chce mi się, po to mam właśnie sterylizator). Ale tym i tak przeważnie zajmuje się mąż.
Także nie demonizujmy tego karmienia mm.

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
staram sie czesciej przystawiac do tej chorej, od niej zaczynac ale wtedy druga mi sie zapycha....
próbuje raczej dobudzac ale to wychodzi tak co 3-4h. a i tak sie bawi memla i przysypia.
dzis mi dal popalic w nocy. nie dal zasnac do samej 1 w nocy. nie dzikie wrzaski ale stale cos, zasnelam po pierwszej i juz od 3 maraton byl na nowo all inclusive i zasnal dopiero po 4 u mnie na klacie i juz tak zostalismy do 6,spalismy razem chociaz ja to sie boje ze on mi spadnie albo upuszcze przez sen.ale to byla jedyna szansa na zmruzenie oka.dzis nieprzytomna jestem.juz na chodzie od 5:30 bo tz do pracy szedl na 6 a starszak wedrowal miedzy łóżkami,
tekst tza mnie wnerwił przeokropnie
: starszak do niego poszedl rano a on do niego:idź do mamy (gdzie ja ledwo zdazylam zasnac z dzieckiem na sobie) bo ja musze sie wyspac bo do pracy ide a mama i tak do malego stale wstaje.
sorry, PIK PIK, ale jakbym go piznęła w ten głupi łeb po takim tekście, że by zap*******ł w podskokach zająć się starszym!! Nosz ja pier**le!!!! Jak czytam coś takiego, to nóż mi się w kieszeni otwiera!!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża

Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych!

U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić...�� mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-(

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzanet, współczuję Ja też strasznie tęskniłam za synkiem, ale na szczęście, szybko go zobaczyłam.
A ile ma bilirubiny? Trzymam kciuki, aby szybko spadła.

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dzanet dziękuję za pdf z,książka trzymam mocno kciuki za poprawę wyników!

Tz chcę mi przywieźć Hanie na trochę, pielęgniarki tutaj się zgodziły i cieszę się tylko troszkę boję czy dziecko nie jest za małe na spędzenie czasu w szpitalu ale z,drugiej strony cholernie mi się tęskni
Nie wyjdę na dwór bo mam cewnik i sonde z nerki :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A długo będziesz w szpitalu? Trzymam kciuki, aby lekarze Ci pomogli.

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
W ten upał to ja się chyba ugotuję, cały dzień i noc chłodzi mnie wiatrak i 3 razy dziennie chłodny prysznic, po prostu się zagotuję ale do czwartku już niewiele dni zostało (chyba jestem jedyna która się cieszy że będzie miała wywoływany poród).
Tż i rodzice pojechali nad jeziorko, ja zostałam z pieskiem, jeszcze bym załapała jakiejś infekcji, bo te jezioro nie należy do najczystszych, a do tego plaża pozbawiona cienia więc zrezygnowałam.
Ja to myślałam, że będziesz jedną z pierwszych, która się rozpakuje, a tu proszę... Jak to mówią, ostatni będą pierwszymi
Jak się czujesz?
Zapisz
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 12:18   #4682
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Sliweczka, pierwodrodka trzy dobry, pp drugim i kolejnym porodzie jesli bylo wszystko dobrze to jedna dobe po SN, po Cesarce chyba standardowo trzy doby.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 12:40   #4683
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Justyna pewnie Ci przykro jak tak Ci mama gada. Pewnie, że Wy też macie swoje problemy i rozterki tyle, że,daleko i mama tego nie widzi co nie zmienia faktu, że nie macie sielanki non stop.

Teraz Kochana odpoczywaj,niech kobity się wezmą i ugotuja obiad mozesz dawać teściowej złote rady co do gotowania w międzyczasie haha
Dziewczyny mając ok miesieczne dzieciaczkki spacerki w taką pogodę przy malutkim wietrze/braku wiatru w czapce czy bez? Moja Hania wychodzi bez bo inaczej ma potowki i tak mamę instruje że jak cieplutko jest to lepiej bez czapeczki.

Mój ma 16 dni i wychodzimy bez czapki
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 13:14   #4684
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Sliweczka, pierwodrodka trzy dobry, pp drugim i kolejnym porodzie jesli bylo wszystko dobrze to jedna dobe po SN, po Cesarce chyba standardowo trzy doby.
3 doby w szpitalu to już coś . Zdążycie już nieco się z Gabrysiem poznać przed powrotem do domu i do teściowej...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 13:24   #4685
Madzia9999
Zakorzenienie

Miquesi nie wiem ile tutaj będę, póki co antybiotyk i płyny dozylnie muszę pełne 7dni mieć i nerka musi się oczyścić jutro będzie o prof to na wizycie dopadne go z milionem pytań o rokowania i przypomninajka, że w domku czeka maleństwo i muszę być szybko z powrotem!

Hania też mruczy a w,zasadzie kweczy jak się obudzi tylko czasem w środku nocy obudze się już na większy płacz i w te pędy trzeba mleczko mm zrobić z myciem butekek też nie mam problemu kupiłam sterylizator! 100zl a życie łatwiejsze i się człowiek przy garach nie koczuje haha butelki myje na bieżąco w płynie Frosh baby jest też z firmy Nuk płyn do butelek i akcesoriów niemowlęcych.

Soffinko dziękuję za odpowiedź przy takiej pogodzie to bez czapki pewnie nic się nie stanie.

Hania przyjedzie do mnie jutro. Dziś u Nas 35stop szkoda mi jej taki upał do auta i potem w szpitallu gdzie samej jest mi bardzo ciepło. Poza tym mama mówiła, że co chwila się budzi nie jest głodna a pomrukuje napije się herbatki lub wody i zasypia. Jutro zapowiadają chłodnej na dworze to ją ta wycieczka tak nie zmeczy.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 13:46   #4686
miszkaaa
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci też mają okresy czuwania w takich samych godzinach jak miały w brzuszku?
Moj ma idealnie w tym samym czasie czyli 20-22 a czasami dłużej

I nie wiem jak to zmienić bo czasami chciałabym się położyć wcześniej spać a dziec nie współpracuje.
I próby zamawiania w dzień nic nie dają bo śpi jak susel

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 13:47   #4687
ania230
Zakorzenienie

Kikut odpadl sciagnelam 30 ml. Maja teraz się obudziła i cyca. Od razu dostanie ściągniete mleko

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 13:48   #4688
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Tak. Wiadomo ze byl poslizg tak do 10 - 15 min ale dawalam rade. Mialam alarm w tel
Szacun

Żabinek
Stary 2016-06-26, 13:50   #4689
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kikut odpadl sciagnelam 30 ml. Maja teraz się obudziła i cyca. Od razu dostanie ściągniete mleko
Suuuper! U Nas się jeszcze trzyma :/ ale już na niteczce dosłownie.

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 13:53   #4690
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Tz zawolal mnie bo zobaczyl ze nie ma pepka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 13:53   #4691
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
staram sie czesciej przystawiac do tej chorej, od niej zaczynac ale wtedy druga mi sie zapycha....
próbuje raczej dobudzac ale to wychodzi tak co 3-4h. a i tak sie bawi memla i przysypia.
dzis mi dal popalic w nocy. nie dal zasnac do samej 1 w nocy. nie dzikie wrzaski ale stale cos, zasnelam po pierwszej i juz od 3 maraton byl na nowo all inclusive i zasnal dopiero po 4 u mnie na klacie i juz tak zostalismy do 6,spalismy razem chociaz ja to sie boje ze on mi spadnie albo upuszcze przez sen.ale to byla jedyna szansa na zmruzenie oka.dzis nieprzytomna jestem.juz na chodzie od 5:30 bo tz do pracy szedl na 6 a starszak wedrowal miedzy łóżkami,
tekst tza mnie wnerwił przeokropnie
: starszak do niego poszedl rano a on do niego:idź do mamy (gdzie ja ledwo zdazylam zasnac z dzieckiem na sobie) bo ja musze sie wyspac bo do pracy ide a mama i tak do malego stale wstaje.: mur:
Oj. Nagadalabym mężowi.

Moj mężu przy pierwszym dziecku jak i teraz super pomaga, nawet nocami, choć na dużo innej pracy i pada na twarz. Ale to on usypia starszaka, on wstaje do niego w nocy jak zawoła i rano. No i jak ja nie mogę dać sobie rady z młodszym bo np. nie śpi 3godz. Bo męczy go brzuszek to też mąż przejmuje.

Żabinek
Stary 2016-06-26, 13:55   #4692
Kociak85
Zadomowienie

Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy

Stary 2016-06-26, 14:02   #4693
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
W ten upał to ja się chyba ugotuję, cały dzień i noc chłodzi mnie wiatrak i 3 razy dziennie chłodny prysznic, po prostu się zagotuję ale do czwartku już niewiele dni zostało (chyba jestem jedyna która się cieszy że będzie miała wywoływany poród).
Tż i rodzice pojechali nad jeziorko, ja zostałam z pieskiem, jeszcze bym załapała jakiejś infekcji, bo te jezioro nie należy do najczystszych, a do tego plaża pozbawiona cienia więc zrezygnowałam.
Zamienimy się?
U nad 16 st., ciągła mżawka od rana, szaro i depresyjnie

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Justyna pewnie Ci przykro jak tak Ci mama gada. Pewnie, że Wy też macie swoje problemy i rozterki tyle, że,daleko i mama tego nie widzi co nie zmienia faktu, że nie macie sielanki non stop.

Teraz Kochana odpoczywaj,niech kobity się wezmą i ugotuja obiad mozesz dawać teściowej złote rady co do gotowania w międzyczasie haha
Dziewczyny mając ok miesieczne dzieciaczkki spacerki w taką pogodę przy malutkim wietrze/braku wiatru w czapce czy bez? Moja Hania wychodzi bez bo inaczej ma potowki i tak mamę instruje że jak cieplutko jest to lepiej bez czapeczki.

Przy upałach bez czapki.
U nas nawet jak nie ma upałów to noworodki chodzą ubrane na letniaka, bez czapki i obowiązkowo gole nozki

Żabinek
Stary 2016-06-26, 14:04   #4694
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tz zawolal mnie bo zobaczyl ze nie ma pepka
Tz bedzie już mógł bez strachu zmieniać pieluszke
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy

Ojejj biedna Pewnie ogromnie martwisz się o Olka a z z drugiej stadniny niewyobrażalnie tęsknisz za Iga :/ niech szybko diagnozuja synka
I wracajcie do domku cieszyć się sobą nawzajem

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 14:09   #4695
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

U nas takze na niteczce
Przy KP sie nie przepaja woda albo herbatka, prawda? Nawet jak tak gorąco ?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 14:10   #4696
miszkaaa
Zakorzenienie

Kociak, Dzanet, Madzia współczuję szpitala i rozłąki z dziećmi. Przyulam. Oby szybko was wypuścili.

Justyna współczuję wizyty teściowej w tym czasie. Ja po porodzie miałam takie huśtawki nastroju, że ledwo z moją mamą wytrzymuje a co dopiero z obcą kobita. Powodzenia. U was też taka kiepska pogoda?

Żabinek
Stary 2016-06-26, 14:13   #4697
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
U nas takze na niteczce
Przy KP sie nie przepaja woda albo herbatka, prawda? Nawet jak tak gorąco ?
Podobno się nie przepaja.

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 14:42   #4698
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Głupi kundel (nasz pies podworkowy) ugryzl Bartka w rękę [COLOR="Silver"]
Madzius, a ten kundel szczepiony? Jak dalej będzie nieprzewidywalny, to pozostaje tylko go tylko odizolować od dzieci w jakimś kojcu. Szkoda Bartusia...

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Australia dziękuję że pytasz
Idką ewidentnie w upały woli w brzuszku posiedzieć
Termin mamy na wtorek a jak nic nie ruszy to wizyta 01.07
Ja już jestem bardzo zmęczona bo upał mi doskwiera.Wychodzę na dwór wieczorem dopiero a i tak jest gorąco.Brzuch się często stawia ale zero skurczy i bólu ani śladu wód.Już bym bardzo chciała urodzić.
Kanwa, jak ja Ci współczuję chodzenia w ciąży w te upały. Na szczęście już niedługo będziesz miała to za sobą.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odciągające mleko i karmiące przez butlę, ja Was podziwiam Jakby mi się nie udało karmić bezpośrednio z piersi to jestem pewna, że długo bym się z tym odciąganiem nie bujała. Bo nie dość, że jest to czasochłonne, to dochodzą jeszcze wszystkie te czynności związane z karmieniem butelką- mycie, sterylizacja, podgrzewanie, przechowywanie itp. A odciąganie w nocy to już w ogóle byłoby dla mnie nie do przejścia
Ja teraz jak Ignaś zaczyna coś pojękiwać daję mu cyca w półśnie i zasypiam, nawet nie wiem która godzina i jak długo je, bo budzę się przy następnym jego jęczeniu z odkrytym cycem Przekładam go tylko do drugiej piersi i śpimy dalej. .
U nas jak noc jest dobra (tzn. Leoś nie umyśli sobie kwęczeć od 1 do 5 rano), to wygląda tak samo. Przekładka z cyca do cyca i rodzina śpi. Muszę się mocno dobudzać żeby zmienić pampersa tak o 2 i potem o 5-6. Też podziwiam dziewczyny odciągające swoje mleko.
Dla mnie ten cały ambaras z butelkami byłby męczący.

Cytat:
Ja przyznaje, że czasem w nocy jak Hania zje i już pod koniec jedzenia zasnie to wiem, że jej się nie odbije i nawet jak ją do góry biorę to nie odbije. Odkładam ją na bok i obserwuje, albo zasypia już,z,Nami w łóżku.-w ciągu dnia jest dużo zywsza i zwykle jej się odbija
Madzia u nas Leoś bardzo rzadko odbija i w nocy to nawet go nie ustawiam do odbicia. Nie ma problemów z ulewaniem ani z brzuszkiem jak do tej pory.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Nam kikut nie odpadł a na brzuszku leżymy raz na jakiś czas

Mamy KP czy u was tez tak jest ze jak zaczynacie karmić to z drugiej piersi wam samo leci? Bo mnie to z lekka irytuje szczególnie w nocy, jak mi sie uda nie zmoczyć koszulki podczas snu to w czasie karmienia zawsze jest plama
Leci, leci. Ja chodzę cały czas z wkładkami laktacyjnymi- także w nocy śpię w staniku i we wkładkach. Te z Johnsona fajnie łapią- z Lovi miałam próbki i przeciekały.

Cytat:
Kociak, mam nadzieję że u Olcia nic groźnego nie będzie i wrócicie szybko do domu

Madzia- super że zobaczysz się z córcią

Leoś marudny przez te upały- non stop cycek. Kąpię go 3-4 razy dziennie pod letnią bieżącą wodą. Zamyka oczka z rozkoszy
Dzisiaj już się lekko zniecierpliwiłam i zaparzyłam herbatkę dla niemowląt do butelki. Wypił z 10ml, ale się krzywił, także jesteśmy skazani na cycolenie. Chyba, że jeszcze z samą wodą spróbuję.

Soffinka- w teorii się nie dopaja przy kp

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-06-26 o 14:43
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 14:42   #4699
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kociak wspolczuje porobia badania zobacza od czego i wylecza i do domu ;*
Skiweczka, no trzy doby to sporo, potem aby wytrzymac z tesciowa do soboty
Miszka zla Irlandie wybralas u mnie 18 st cieplutko, troche chmurek i troche slonca tak w sam raz dzieki tez soboe wspolczuje z ta tesciowa ale od jutra mnie w domu nie bedzie wiec z gorki najwyzej jak mnie bedzie jeszcze wkurzac to jej nagadam

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 14:46   #4700
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Tz bedzie już mógł bez strachu zmieniać pieluszke
Dokładnie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dzisiaj idziemy na spacer burza przeszla jest chlodniej

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Dziewczyny jak to jest z tym dopajaniem? Bo lekarka mi powiedziala ze dopaja sie tylko dzieci karmione mm i mieszanie. A kp nie wolno. Bo powiem szczerze ze zgupialam:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 14:55   #4701
Madzia9999
Zakorzenienie

Zebrah u mnie też Hania się krzywila na początku mocno przy podaniu wody/herbatki. Teraz lekko też się krzywi ale wypije tak max 30ml

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 14:55   #4702
madzius90
Zakorzenienie

Ja nie mam problemu z kp w różnych miejscach. Z Bartkiem przeżyłam, teraz tez dam rade. Nie krepuje mnie to, bo nie wywalam cyca na wierzch. Staram się ubierać na wyjścia tak żeby bez problemu można było wyciągnąć pierś i zawsze przykrywam się pieluszka tetrowa. Wiec robie to dyskretnie bez obnoszenia się.
Jak dziecko głodne to nie mam zamiaru się kitrac gdzieś po kątach czy kiblach
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 14:58   #4703
ania230
Zakorzenienie

Tz uważa ze 2 godziny spacerek to za długo :/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Dzisiaj Maja to inne dziecko...po kazdym karmieniu ładnie zasypia tylko ze na nas. Wiec jedno lezy a drugie coś robi.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 14:59   #4704
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam problemu z kp w różnych miejscach. Z Bartkiem przeżyłam, teraz tez dam rade. Nie krepuje mnie to, bo nie wywalam cyca na wierzch. Staram się ubierać na wyjścia tak żeby bez problemu można było wyciągnąć pierś i zawsze przykrywam się pieluszka tetrowa. Wiec robie to dyskretnie bez obnoszenia się.
Jak dziecko głodne to nie mam zamiaru się kitrac gdzieś po kątach czy kiblach
W wc to tak nawet niehigienicznie :/ w galeriach są te punkty przy wc dla matki z dzieckiem tam chyba są przwijaki i kącik żeby nakarmić dziecko. Chyba da siee nakarmić jeszcze w takim przybytku nie byłam.

Miquesi pewnie popedzi z Izunia do Mongolii i da relację jak to od praktycznej strony wygląda

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 14:59   #4705
ania230
Zakorzenienie

Mysle ze te upaly robily swoje i była taka niespokojna m

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 15:03   #4706
madzius90
Zakorzenienie

Miqesi ja absolutnie nie demonizuje karmienia butelką.
Nie chciałam żeby to tak zabrzmiałświatapisałam ze podziwiam mamy które karmią butla bo ja jestem na to za leniwa .
Wiem ze da się- jak Bartka odstawiłam od piersi to tez przechodzilismy na mm- i nie był to koniec świata. I tak jak długo karmiłam go piersią, tak też długo później dostawał butlę.
Tylko dla mnie podanie piersi jest jednak wygodniejsze, bez tych wszystkich ceregieli
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 15:08   #4707
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Miqesi ja absolutnie nie demonizuje karmienia butelką.
Nie chciałam żeby to tak zabrzmiałświatapisałam ze podziwiam mamy które karmią butla bo ja jestem na to za leniwa .
Wiem ze da się- jak Bartka odstawiłam od piersi to tez przechodzilismy na mm- i nie był to koniec świata. I tak jak długo karmiłam go piersią, tak też długo później dostawał butlę.
Tylko dla mnie podanie piersi jest jednak wygodniejsze, bez tych wszystkich ceregieli
W,nocy czy jak dziecko mo się nagle rozplacze podanie piersi jest na pewno szybsze i bez ceregieli ale z butelkami i mm to pewnie kwestia przyzwyczajenia. To już potem wchodzi w nawyk i z,automatu się pewne rzeczy robi

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 15:24   #4708
Cierpliwosc
Zadomowienie

honcia GRATULACJE!
Super, że już w domku Trzymam żeby ze zdrowiem malutkiej było wszystko ok

PikPik GRATULACJE!
Jejku na tym Waszym selfie Benio taka kluseczka

ania230 to dla Ciebie, ale innym też polecam http://www.hafija.pl/2012/03/nowonar...elegnowac.html
Jest o "widzeniu na cycu" i produkcji pokarmu

sliweczko jestem z Wami na bieżąco, tylko pisanie jakoś odpuściłam

kochane dwupaki myślałam ze przy tych ostatnich burzach wszystkie urodzicie, ale skoro nie, to nadal trzymam za szczęśliwe rozwiązania

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-06-26 o 15:28
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 16:36   #4709
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
honcia GRATULACJE!
Super, że już w domku Trzymam żeby ze zdrowiem malutkiej było wszystko ok

PikPik GRATULACJE!
Jejku na tym Waszym selfie Benio taka kluseczka

ania230 to dla Ciebie, ale innym też polecam http://www.hafija.pl/2012/03/nowonar...elegnowac.html
Jest o "widzeniu na cycu" i produkcji pokarmu
Dziekuje przeczytałam.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Kolejne odciagniete mleko 40 ml i juz zjedzone. Teraz dojada Maja i będzie sen a mama o 18-19 znowu mleko ściągnie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 17:11   #4710
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dzanet a Ty za pierwszym porodem mialas najpierw zel na szyjke, czy od razu kroplowke? Bo mi tu lekarz powiedzial ze najpierw daja trzy razy co 6 ten zel, a potem beda myslec.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Madzia, bo ja sie nie zale, no i tez fakt ze mama nie jest obok i nie widzi. Przykro mi, ale wiem ze czasami tak mowi, bo wie ze daje sobie rade. Co do obiadu niech robia, pojde do siebie i przyjde na gotowe.
Justynko ja miałam pierw serie zastrzykow w które miały pobudzić macice do skurczów. Tak przez trzy dni po jednym. W czwarty dzień przerwa i dopiero na piąty dzień oxy. Po kroplowce ruszylo jak z płatka i ledwo mąż zdążył dojechać. I wcale nie bolalo bardziej niz teraz bez oxy a przynajmniej te skurcze były mocne i szybkie dzięki czemu raz dwa było po sprawie! Tak jak pisałam, tym razem blagalam o oxy!
O tym żelu też słyszałam, chyba ma podobne działanie jak te zastrzyki. Jesli po samym żelu nie ruszy, to przynajmniej przygotuje szyjke do porodu będzie dobrze!

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:

Kociak mam nadzieje że szybko znajdą przyczynę gorączki i wrócicie do domu ,: mok:
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości