Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-26, 17:27   #4711
agusiia69
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kikut odpadl sciagnelam 30 ml. Maja teraz się obudziła i cyca. Od razu dostanie ściągniete mleko
Nam po dwóch tygodniach odpadł właśnie ściągam mleczko

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
W,nocy czy jak dziecko mo się nagle rozplacze podanie piersi jest na pewno szybsze i bez ceregieli ale z butelkami i mm to pewnie kwestia przyzwyczajenia. To już potem wchodzi w nawyk i z,automatu się pewne rzeczy robi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie tak. To kwestia przyzwyczajenia
Stary 2016-06-26, 17:35   #4712
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Kolo 19 pójdziemy na spacer Właśnie brat tz z dziewczyną i córka przyjezdzaja. Wiec goście :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 17:39   #4713
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja też tak robię. Karmię wrzucam do wózka i wracam zanim się zacznie domagać. Karmienie w miejscu publicznym to dla mnie ostateczność

Ja to jak wywalę mojego cyca rozmiar F to będzie sensacja, bo jak karmię to wygląda to tak jak bym młodego chciała cycem zabić

Ja do porodu szlam z rozmiarem H do jakiego urosną kto to wie... Jak karmië Mala to faktycznie muszę bardzo uwazac żeby jej noska nie przydusić
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też mają okresy czuwania w takich samych godzinach jak miały w brzuszku?
Moj ma idealnie w tym samym czasie czyli 20-22 a czasami dłużej

I nie wiem jak to zmienić bo czasami chciałabym się położyć wcześniej spać a dziec nie współpracuje.
I próby zamawiania w dzień nic nie dają bo śpi jak susel

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Moja ewidentnie jest aktywna nocą tak jak bylo w brzuszku... Ale ona ma 3 doby wiëc mogla nie zajarzyć, żecwyszla
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy

Kocial zdrowia dla synka i siły dla Ciebie

Dziewczyny my po pierwszej nocy w domu... Było ekstremalnie, spalam w sumie 3 godziny. Wprawdzie odniosłysmy sukces bo udalo się chwycic za sutek i już ssie normalnie
Dziś popołudniu byl mega kryzys bo mielismy gosci, Mała ssala chyba 2 godziny i zasnęła a potem goscie ją obudzili i bardzo płakała i nie dala się uspokoic nawet piersią... W koncu rozebrałam ją do samej pieluchy i tak zasnęła... Owinęłam ją tylko pielucha bambusową. Biedulinka moja
Mąz bardzo mi pomaga, jest mocno przejęty i wszystko za mnie robi zebym ja mogla tylko karmić
boję się kolejnej nocy

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 18:16   #4714
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Tak. Wiadomo ze byl poslizg tak do 10 - 15 min ale dawalam rade. Mialam alarm w tel
Podziwiam.. Ja nieraz mam sytuacje, ze np mala wstanie czy cos i nie moge akurat ściągać.. Wiec często mam spory poslizg..

pikpik- oj, maz by ode mnie zebral porządny opieprz:/

Cytat:
Dzanet dziękuję za pdf z,książka trzymam mocno kciuki za poprawę wyników!

Tz chcę mi przywieźć Hanie na trochę, pielęgniarki tutaj się zgodziły i cieszę się tylko troszkę boję czy dziecko nie jest za małe na spędzenie czasu w szpitalu ale z,drugiej strony cholernie mi się tęskni
Nie wyjdę na dwór bo mam cewnik i sonde z nerki :/

spokojnie, nic jej nie będzie a spedzicie chwilę razem

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Chudziaszek gdybym nie poznala tutaj ludzi z Twoich okolic to bym zachodzila w glowe co oznacza "isc na pole"

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Co do wywalania cycka, to jesli bede mogla kp, to mieszkam w centrum i w kazdym wiekszym sklepie jest pokoj dla matki i dziecka, i mozna sobie spokojnie wejsc i nakarmic cyckiem. A czy w parku wywake to jeszcze nie wiem, ale pewnie tak, bo droga do parku zajmie mi z polgodziny, wiec zaraz bym musiala z niego wracac. Ale poki co to tylko plany. najpierw trzeba urodzic

moja babcia tak mowi, i jak byłam mala, to właśnie kazano mi isc na pole, a ja w szoku, czemy każą mi isc samej tak daleko

Cytat:
Justyna pewnie Ci przykro jak tak Ci mama gada. Pewnie, że Wy też macie swoje problemy i rozterki tyle, że,daleko i mama tego nie widzi co nie zmienia faktu, że nie macie sielanki non stop.

Teraz Kochana odpoczywaj,niech kobity się wezmą i ugotuja obiad mozesz dawać teściowej złote rady co do gotowania w międzyczasie haha
Dziewczyny mając ok miesieczne dzieciaczkki spacerki w taką pogodę przy malutkim wietrze/braku wiatru w czapce czy bez? Moja Hania wychodzi bez bo inaczej ma potowki i tak mamę instruje że jak cieplutko jest to lepiej bez czapeczki.

bez czapeczki

Cytat:
Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy

Oj dużo zdrowia dla Olusia daj znać co i jak

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Co do butelek - ja mam kilka, wiec zbieram i ide myc i wyparzac wszystkie rano i wieczorem najczęściej więc nie jest źle da się przeżyć.

Cytat:
Dokładnie

Dziewczyny jak to jest z tym dopajaniem? Bo lekarka mi powiedziala ze dopaja sie tylko dzieci karmione mm i mieszanie. A kp nie wolno. Bo powiem szczerze ze zgupialam:/

moja mama mówi, ze karmiła nas piersią i trochę dopajala.
Ja mojej Hani tez daje troche wody.
Ale to ile ludzi tyle opinii..

Cytat:
Tz uważa ze 2 godziny spacerek to za długo :/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Dzisiaj Maja to inne dziecko...po kazdym karmieniu ładnie zasypia tylko ze na nas. Wiec jedno lezy a drugie coś robi.
Dlaczego za długo?
A jak próbujecie odlozyc mala to sie budzi?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 18:19   #4715
Paulinagm
Zadomowienie

my od samego początku chodzimy bez czapeczki na spacery i wg mnie jest ok. jak byliśmy w przychodni w mniej ciepły dzień niż dziś (25 stopni) położna mówiła, że dobrze ubraliśmy. natomiast dobijają mnie mama i teściowa bo w kółko gadają o czapeczkach - w dodatku one ze sobą czasem gadają przez tel i się wzajemnie nakręcają ! Upał 30 stopni niech same siedzą w czapkach

mój Krzys w te upały jest bardziej senny niż niespokojny, nie wiem czy to dobrze czy mam sie martwić, ale przez cały tydzien okresy aktywności juz były na prawdę długie a wczoraj i dziś śpi jak noworodek. nie wiem, czy o dobrze.

A co do karmienia w trudnych warunkach - ja już dwa razy karmilam Krzysia w samochodzie i było ok. Przy czym jak mamy z TŻtem coś do załatwienia to jedziemy wszyscy w trojkę - tzn ja mam coś do zalatwienia, ja załatwiam a mąż siedzi z małym w aucie z klimą. I też zawsze było że najpierw nakarmić na maksa i dopiero do samochodu, ale dwa razy po 2 godzinach mojego latania zgłodniał w samochodzie super się karmi, ale na ławce w parku jeszcze się nie odważyłam.

ja wodą nie dopajam bo w ten upał widzę, że moje mleko na prawde jest bardziej wodniste i myslę, że jest ok. Krzys w dzień chce cyca co 1 albo 2 godziny, myślę, ze nie ma potrzeby dopajać.

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-06-26 o 18:21
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 18:48   #4716
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania uswiadom tz że 2godz spacer to nie jest długo!
Ja na 4dobę po urodzeniu byłam już z Hania na z spacerze 20min i codziennie po ok 15-20min dłużej. Po ok 14dniach zdarzało się że i 3godz byłam z wózkiem na dworzek. Mieszkamy na zamkniętym osiedlu więc czasem brałam po prostu książkę i ja czytałam książkę na ławeczce a Hania spała w wózku.
Teraz u rodziców codzień do południa jest na dworze, dom na przewijanie/karmienie i na mega słońce 12-16 i pod wieczór dalej na dwór
Niech maleństwo oddycha świeżym powietrzem.

Paulina moja mama też ma jakąś fazę na punkcie czapeczkinoo ale jak jest tak jak teraz 30stop to kategorycznie jej zabraniam ubierać czapeczke dzieccku

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Haneczka też mam kilka butelek a dokładnie z 9 wow! Ale 5 dostałam od teściowej. Jej pierwszy wnuk tolerowal tylko butekki z Aventu i jej zdaniem są najlepsze. Dla mnie szału nie robią. Osobiście jestem bardzo zadowolona z butelek Dr Brown! Zmniejszyły problemy z brzuszkiem u Hani także moim zdaniem są warte swojej ceny!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:35   #4717
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

To na razie nie znacie jeszcze przyczyny tej gorączki?
Dużo zdrówka dla Olusia i szybkiego powrotu do domku dla Was !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:35   #4718
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
moja mama mówi, ze karmiła nas piersią i trochę dopajala.
Ja mojej Hani tez daje troche wody.
Ale to ile ludzi tyle opinii..

Dlaczego za długo?
A jak próbujecie odlozyc mala to sie budzi?
Moje dziecie tylko w nocy spi w łóżeczku bo w ciągu dnia jest w salonie ze mna.

Spaceru nie bylo bo znowu deszcz spadl:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 19:36   #4719
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
U nas takze na niteczce
Przy KP sie nie przepaja woda albo herbatka, prawda? Nawet jak tak gorąco ?
Przy kp nie
Stary 2016-06-26, 19:37   #4720
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na 4dobę po urodzeniu byłam już z Hania na z spacerze 20min i codziennie po ok 15-20min dłużej. Po ok 14dniach zdarzało się że i 3godz byłam z wózkiem na dworzek. Mieszkamy na zamkniętym osiedlu więc czasem brałam po prostu książkę i ja czytałam książkę na ławeczce a Hania spała w wózku.
Teraz u rodziców codzień do południa jest na dworze, dom na przewijanie/karmienie i na mega słońce 12-16 i pod wieczór dalej na dwór
Jak tylko dojde do siebie to będziemy chodzic na spacery tz gdzies przeczytał ze dopiero po 2 tyg i tego sie trzyma- uparciuch.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 19:41   #4721
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mając ok miesieczne dzieciaczkki spacerki w taką pogodę przy malutkim wietrze/braku wiatru w czapce czy bez? Moja Hania wychodzi bez bo inaczej ma potowki i tak mamę instruje że jak cieplutko jest to lepiej bez czapeczki.
Moja ma tydzień i nie zakładam jej czapki. Przecież by się tylko upociła.

Cytat:
Miquesi nie wiem ile tutaj będę, póki co antybiotyk i płyny dozylnie muszę pełne 7dni mieć i nerka musi się oczyścić jutro będzie o prof to na wizycie dopadne go z milionem pytań o rokowania i przypomninajka, że w domku czeka maleństwo i muszę być szybko z powrotem!

Hania też mruczy a w,zasadzie kweczy jak się obudzi tylko czasem w środku nocy obudze się już na większy płacz i w te pędy trzeba mleczko mm zrobić z myciem butekek też nie mam problemu kupiłam sterylizator! 100zl a życie łatwiejsze i się człowiek przy garach nie koczuje haha butelki myje na bieżąco w płynie Frosh baby jest też z firmy Nuk płyn do butelek i akcesoriów niemowlęcych.

Soffinko dziękuję za odpowiedź przy takiej pogodzie to bez czapki pewnie nic się nie stanie.

Hania przyjedzie do mnie jutro. Dziś u Nas 35stop szkoda mi jej taki upał do auta i potem w szpitallu gdzie samej jest mi bardzo ciepło. Poza tym mama mówiła, że co chwila się budzi nie jest głodna a pomrukuje napije się herbatki lub wody i zasypia. Jutro zapowiadają chłodnej na dworze to ją ta wycieczka tak nie zmeczy.
My przez te upały nie wychodziliśmy. Ja tylko wyszłam na balkon, to już byłam mokra. To jakaś masakra jest. Nie będę męczyć siebie i dziecka, bo spacer ma być przyjemnością, a nie męczarnią.
Dzisiaj, na szczęście, jest chłodniej.

Co do płynu do butelek, to my mamy NUK. Jest OK.

To będziesz tydzień w szpitalu, a potem do domu?

Cytat:

Ojej, a wiadomo, od czego ta gorączka?
W którym szpitalu jesteście?
Trzymam kciuki, aby Oluś szybko doszedł do siebie.

Cytat:
W wc to tak nawet niehigienicznie :/ w galeriach są te punkty przy wc dla matki z dzieckiem tam chyba są przwijaki i kącik żeby nakarmić dziecko. Chyba da siee nakarmić jeszcze w takim przybytku nie byłam.

Miquesi pewnie popedzi z Izunia do Mongolii i da relację jak to od praktycznej strony wygląda

TO już dawno obczajone . Akurat w Mongolii zrobili niedawno całkiem fajny pokoik do karmienia niedaleko Smyka Będziemy stałymi bywalczyniami
Cytat:
W,nocy czy jak dziecko mo się nagle rozplacze podanie piersi jest na pewno szybsze i bez ceregieli ale z butelkami i mm to pewnie kwestia przyzwyczajenia. To już potem wchodzi w nawyk i z,automatu się pewne rzeczy robi
Dokładnie.

Cytat:

Paulina moja mama też ma jakąś fazę na punkcie czapeczkinoo ale jak jest tak jak teraz 30stop to kategorycznie jej zabraniam ubierać czapeczke dzieccku

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Haneczka też mam kilka butelek a dokładnie z 9 wow! Ale 5 dostałam od teściowej. Jej pierwszy wnuk tolerowal tylko butekki z Aventu i jej zdaniem są najlepsze. Dla mnie szału nie robią. Osobiście jestem bardzo zadowolona z butelek Dr Brown! Zmniejszyły problemy z brzuszkiem u Hani także moim zdaniem są warte swojej ceny!

ja nie wiem, co te starsze pokolenie ( rodzice, dziadkowie) mają z tymi czapeczkami . Przecież dziecku jest tak samo gorąco, jak nam. Nie będę ubierać czapy dziecku, skoro jest taki upał.
A kiedyś powiedziałam jednej osobie z rodziny, jak kazała ubrać synkowi czapkę : bo wiatr jest' ( upał 30 stopni), to powiedziałam, że jak sama ubierze, to ja mu tez założę. Nic się nie odezwała

Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:41   #4722
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja Zosie urodziłam w październiku i mówili nam że pierwszy dzień werandowanie pół godziny max a potem już spacerki ile chcemy wtedy ładna pogoda była, ok 20st i słoneczko.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:42   #4723
madzius90
Zakorzenienie

U nas od 15 non stop burza dopiero teraz się uspokaja ale deszcz pada.
Plus taki ze się ochlodzilo bo na zewnątrz jest 19 stopni, gdzie przed 12 było 34 w cieniu
Ale w domu mimo wierzenia dalej 29
Stary 2016-06-26, 19:43   #4724
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tylko dojde do siebie to będziemy chodzic na spacery tz gdzies przeczytał ze dopiero po 2 tyg i tego sie trzyma- uparciuch.
My z małą od razu poszliśmy. ładna pogoda, nie ma co siedzieć w domu. Odpuściłam tylko w te straszne upały.

Jak urodziłam synka w lutym, to wyszliśmy po 5 dniach na spacer.
Nie wyobrażam sobie siedzieć tyle czasu w domu.
Zapisz

Stary 2016-06-26, 19:53   #4725
ania230
Zakorzenienie

Zauważyłam ze po mleku nan1 Maja jest nadpobudliwa:/ pojechali goście tz poszedl na zakupy jak wróci na spokojnie sobie mleko ściągne bo tak przy gościach nie wypadalo.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Po moim mleczku dzisiaj spokojnie i nawet dość długo spala.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Dzisiaj tylko jedna butla byla

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
My z małą od razu poszliśmy. ładna pogoda, nie ma co siedzieć w domu. Odpuściłam tylko w te straszne upały.

Zapisz
Tez sobie nie wyobrażam dlatego chce wychodzić z Mała. Tylko jeszcze rana się nie zagoila wiec musze poczekac a nie mam kogo poprosic o zniesienie wózka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 20:09   #4726
PikPik09
Raczkowanie

Ja bardzo bym chciala juz wyjsc na spacer ale to dopiero 4 doba ja srednio sie czuje upal okropny ostatnio a w chwili obecnej kropi.
Jak ubieracie dzieci do spania na noc w te upaly? W dzien body i skarpetki ale noc mimo wszystko inaczej odbieram choc parowa straszna na dworze.
Ja karmilam starszaka na dworze kp.i w parku na lawce i w innych publ miejscach.nie krepowalo mnie to choc staralam sie zachowywac dyskretnie.
W nocy jestem tak zaspana/zmeczona ze trudno mi podac piers.zle chwyta i nerwowka sie robi.karmilam dzis w nocy na siedzaco i po chwili zorientowalam sie ze czolo opieram o boczek dziecka:/
Stary 2016-06-26, 20:11   #4727
Kociak85
Zadomowienie

Wyniki (morfo, mocz) u Olusia okej. No wlasnie nie wiadomo skad ta goraczka. Moze byc z przegrzania (wczoraj było u nas 34 stopnie) i babka powiedziała że te maluszki mają jeszcze nie ustabilizowana termoregulacje i tak może być. Tym bardziej że oprócz gorączki rano 38,3 to już się taką wysoka nie pojawiła. Czekamy jeszcze na wyniki posiewu. I jutro na obchodzie będę pytać co dalej. Ja myślę tak sobie- a może to taka goraczka poszczepienna? Bo przecież Olek był w środę szczepiony... eh, no nic mam nadzieję ze będzie okej i ze szybko nas wypuszcza

Stary 2016-06-26, 20:59   #4728
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Każde dziecko jest inne nie ma co sztywno trzymać się schematów.
Wy lada chwila bedziecie świętować skończone 2tyg wiec luuzik

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62264081]Ja Zosie urodziłam w październiku i mówili nam że pierwszy dzień werandowanie pół godziny max a potem już spacerki ile chcemy wtedy ładna pogoda była, ok 20st i słoneczko.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
W październiku pewnie bym werandowala dziecko, ale w maju po Szpitalu od razu wyszliśmy na spacer. Zresztą wyjście ze szpitala i powrót do domu to już mini spacer

Nie wracajmy do metod i teorii babć spacery po chrzcie.
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

Zapisz
Jasne, że nie ma co siedzieć i kisic dziecka w domu jak taka ładna pogoda

Tak coś czułam, że Ty już miejscówki do karmienia w Mongoli masz zweryfikowane czyli teren wybadany można Izunie na shopping brać

Nie wiem ile będę w tym szpitalu chcą mi od razu szczegółowe badania zrobić żeby wiedzieć jak mi pomoc z nerkami. Do wtorku to takie minimum chociaż nie chcę tutaj być to wiem, że to konieczne bo potem zdrowa będę mogła z,pełni cieszyć się macierzyństwem.

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 21:02   #4729
Paulinagm
Zadomowienie

U nas w mieszkaniu dzis i wczoraj 30 stopni, cala noc tak samo - nic sie nie ochlodzilo mimo uchylonego okna wieczorem polozylam Krzysia w body i owinelam bambusowa pieluszka, przy pierwszym karmieniu balam sie ze moze w nocy sie ochlodzi i wlozylam go w otulacz, ale przy drugim karmieniu byl caly spocony wiec do rana przespal body + pieluszka.

Teraz u nas spadl deszcz, na dworze 21 stopni, w mieszkaniu 29 i nie mam pojecia jak go ubrać na noc - chyba body i otulacz a potem zobaczymy
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:07   #4730
Madzia9999
Zakorzenienie

Hania śpi w bodziaku okryta pieluszka duża bambusowa.

Przed tymi upalami spała w pajacykach okryta rozlozonym rozkiem - funkcja małej kolderki albo pod kocykiem po prostu.

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 21:12   #4731
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

No to bylam na spacerze i wlezlam po schodach na wysoka gore, praktycznie sama. Zdyszana ale gore zdobylam moge rodzic ale pewnie i tak nic nie pojdzie.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:17   #4732
haneczkab92
Ania

1.Dziewczyny, mam pytanie. Pisałyśmy co prawda o tym krwawieniu po cc..ale dziś zaczęło ze mnie lecieć tak, jakbym miała okres.. normalnie żywa, czerwona krew, z kawałkami skrzepów(przepraszam, że pisze tak bezpośrednio), lekko pobolewa mnie lewa strona, jakby jajnik(tak miałam podczas okresu). Normalne to? jestem prawie 6 tygodni po cc..
Jutro dzwonie do ginekologa, bo i tak czas na wizytę..

2.Ja na spacer wyszłam na drugi dzień, jak wróciłam do domu, na pół godziny ponad, później na godzinę,a następny dzień prawie cały na dworze.
Teraz Hania większość dnia spędza na świeżym powietrzu. Mam ogród, pod drzewami jest cień, jest przyjemnie, że nawet w upały dało się posiedzieć na dworze, a jak nie, to pozostawał garaż

Dziś na szczęście chłodniej

3. A faktycznie, starsze pokolenia umierają, patrząc, jak np moja Hania bez czapeczki, w gołych stópkach, nie przykryta przy ponad 30stopniach na dworze!

Cytat:

Ja mam z aventu, nie próbowałam tych dr Brown.
Mam 5 z aventu, więc spokojnie nie muszę myć i sterylizować od razu

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Ja bardzo bym chciala juz wyjsc na spacer ale to dopiero 4 doba ja srednio sie czuje upal okropny ostatnio a w chwili obecnej kropi.
Jak ubieracie dzieci do spania na noc w te upaly? W dzien body i skarpetki ale noc mimo wszystko inaczej odbieram choc parowa straszna na dworze.
W nocy jestem tak zaspana/zmeczona ze trudno mi podac piers.zle chwyta i nerwowka sie robi.karmilam dzis w nocy na siedzaco i po chwili zorientowalam sie ze czolo opieram o boczek dziecka:/
U mnie w pokoju wczoraj było 29 stopni, a więc Hania spała na początku w samych bodach.. ale rano, około 4, mąż ją karmił i stwierdził, że jest spocona, bo gorąco, więc spała z nami w samym pampersie, lekko przykryta bambusową pieluchą.

Masz prawo być zmęczona;/

Cytat:
Wyniki (morfo, mocz) u Olusia okej. No wlasnie nie wiadomo skad ta goraczka. Moze byc z przegrzania (wczoraj było u nas 34 stopnie) i babka powiedziała że te maluszki mają jeszcze nie ustabilizowana termoregulacje i tak może być. Tym bardziej że oprócz gorączki rano 38,3 to już się taką wysoka nie pojawiła. Czekamy jeszcze na wyniki posiewu. I jutro na obchodzie będę pytać co dalej. Ja myślę tak sobie- a może to taka goraczka poszczepienna? Bo przecież Olek był w środę szczepiony... eh, no nic mam nadzieję ze będzie okej i ze szybko nas wypuszcza

Możliwe, że po szczepionce, a lekarze co na to??

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
No to bylam na spacerze i wlezlam po schodach na wysoka gore, praktycznie sama. Zdyszana ale gore zdobylam moge rodzic ale pewnie i tak nic nie pojdzie.
Podziwiam!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-06-26 o 21:19
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:35   #4733
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Każde dziecko jest inne nie ma co sztywno trzymać się schematów.
Wy lada chwila bedziecie świętować.
Juz świętujemy 2 tyg i 1 dzień

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 21:38   #4734
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Juz świętujemy 2 tyg i 1 dzień
Łeee to wg teorii TZ można już na dwór z Mają śmiało iść

Sophia Loren
Stary 2016-06-26, 21:38   #4735
soffinka
Zadomowienie

Ania230 poczytaj
http://www.hafija.pl/2013/10/uniwers...-w-piersi.html
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:55   #4736
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Łeee to wg teorii TZ można już na dwór z Mają śmiało iść

Haha dokładnie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Przeczytane super dziekuje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 22:07   #4737
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Haha dokładnie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Przeczytane super dziekuje

Wierze w Ciebie ze rozkręcisz swoje KP
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 22:48   #4738
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Wierze w Ciebie ze rozkręcisz swoje KP
Dziekuje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-26, 23:21   #4739
Miqesi
Wtajemniczenie

Madzia, dla mnie butelki Dr Brown's są bezkonkurencyjne

Stary 2016-06-26, 23:35   #4740
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny ostatnio nie mogę się dogadać z tz nie mam już siły

Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości