Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-26, 15:43   #4921
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Monia ja juz jestem na l4 ale jeszcze chodzę raz po raz do pracy tzn 2 albo 3 razy w tyg bo po prostu jest masakra z nowymi pracownikami. I jak koleżanka wyżej napisała, nie chce zostawiać po sobie złego wrażenia skoro nie ma kim grafiku wypełnić.
Wiem ze na dłuższą metę robie źle bo i tak nikt tego nie doceni. Ale pracuje tu z siostra i szwagrem i nie chce żeby potem musieli słuchać na mój temat wywodów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-26, 17:42   #4922
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Ale fajnie patrzeć na listę, jak się taka kolorowa robi Jak nam sypną połówkowe, to się dopiero kolorowo zrobi

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzis spalam pierwszy raz na nowym mieszkaniu i mialam takie koszmary !!! Ale mimo tych snów to się wyspalam mam meeega duze i wygodne lozku i sypialnia jest najzimniejszym pokojem
Gratuluję przeprowadzki!
To udało Ci się postraszyć myszami i dostać wreszcie meble do kuchni?

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ja jakiś kryzys co do płci mojego maluszka przechodzę... jak wiecie strasznie chciałabym mieć córcię (wiadomo, że zdrowie najważniejsze ale od dawna marzyłam o córeczce) a coraz częściej mam przeczucie, że to jednak chłopak jeszcze dobiłam się tym "wróżeniem" z bety bo u mnie przyrost coś w okolicach 110% był oczywiście jeśli będzie chłopiec to będe kochała tak samo jak pozostałą dwójkę ale wiem, że wtedy już nie będzie mi dane być mamą córeczki bo zdecydowaliśmy, że będziemy mieli troje dzieci i koniec. Zresztą ta ciąża jest gorsza od poprzednich więc nie chciałabym znów tego przechodzić.
motylku, trzymaj się i nie smutaj Wiesz jak jest z wróżbami - zawsze jest 50% szans, że się sprawdzi, więc w sumie to można je między bajki włożyć A jak nam się teraz nie uda, to jeszcze jest szansa, że wnuczkom będziemy warkoczyki pleść

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie będzie chłopiec i mierzy całe 6,3cm Mamy 12t6d a następną wizytę za dwa tygodnie, bo wtedy kończy mi się zwolnienie. Będą też już wyniki genetyczne i mam nadzieję, że już się całkowicie wszystkiego dowiem A tak wyniki wszystkie są ok
Gratki

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Jestem już w Chorwacji. Podróż długa i męcząca ze względu na upal. Dziś już jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję, że jutro już was poczytam żeby być na bieżąco.
A, i pochwalę się - dziś pierwszy raz tak na 100% poczułam maluszka Już zapomniałam jakie to cudowne uczycie
Cudownie Wypoczywaj!

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jeszcze nie zakładam nowego wątku, chyba w 1 dzień nie naprodukujecie 100 postów
Chyba nie W weekendy zawsze jest spokojniej i nie mam co czytać

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
aha też już czuję maluszka, na razie takie niewinne muśnięcia, ale już. We wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać, bo standardowo, jak już minie dwa tygodnie po wizycie, to zaczynają się schizy czy wszystko ok.
Wspaniele
Oczywiście, że wszystko ok! Nie schizujemy

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Co do tygodnia ciąży to ja nie wiem którym tp się sugerować
Z om czy z usg
Pierwszy 6 grudzień drugi 30 listopad
Na razie mi to bez roznicy
Zaczne o tym myslec we wszystkich swietych
Wszyscy lekarze z którymi miałam do czynienia, trzymali się tylko i wyłącznie terminu z om Owszem, pod koniec I trym sprawdzają jaki wychodzi z usg i nawet gdzieś to zapisują, ale i tak potem jako główny termin jest zawsze brany pod uwagę ten z om. Wg mnie ten termin z usg kilka dni w tą czy w tamtą niewiele mówi. Dzieci się tak różnie rodzą, czasem 2 tyg przed terminem, czasem 2 tyg po i wszystko to jest w normie. Na dodatek moi chłopcy wychodzili na każdym usg od tych pierwszych bardzo duzi i duzi się urodzili (obydwaj po 4 kg), więc gdybym miała się tym sugerować, to powinnam urodzić niemało przed terminem, a rodziłam po i to jeszcze raz miałam wywoływany poród.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 18:09   #4923
mewkaa
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62251161]Zazdroszczę i arbuza, i piwoni! Mój by pewnie o bukieciku nie pomyslal

Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg. Mi w każdym razie się sprawdził z dokładnością co do dnia. Potem dzieci rosną w różnym tempie i te terminy już nie są takie pewne ciekawe który ci się sprawdzi...[/QUOTE]

Nie bądź wobec swojego zbyt krytyczna
Nie narzekam na swojego ani go nie wynosze pod niebiosy
Jest ok ale tu mnie naprawdę miło zaskoczył zwłaszcza po tym dniu matki

Będziemy pamiętać obie daty i zobaczymy która się sprawdzi
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 18:09   #4924
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A ja lece 16 tydzień i czekam na upragnione kopniaczki w 17. Gin mi mówił, że poczuje w ok 20 tygodniu. Nieprawda, bo poczuje na dniach 😉

W sumie to jestem zaskoczona jak macica tłumi takie ruchy. Przecież w brzuchu mam już całkiem pokaźne dziecię, ok 9 cm! Do tego doliczyć nogi to jak nic z 14 cm 😊
Ale gin wróżbita Najszersze normy jakie kojarzę, to chyba 16-22 tc na pierwsze ruchy, więc zgadzam się, że możesz mu nie wierzyć

Prawda? Też mi to nieraz chodzi po głowie, jak to możliwe, że tam już taki duży człowiek się rusza, a my jeszcze tego nie czujemy. Ale o tym co piszesz, to nie pomyślałam, że to macica tłumi, coś w tym chyba jest W końcu chroni maleńkie dziecko przed bodźcami z zewnątrz, np. jakimiś naszymi szybszymi ruchami, to i w drugą stronę to działa
Stary 2016-06-26, 18:43   #4925
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość

My za 2 dni zaczynamy 18 tydz ale ruchów póki co nie czuje ( albo nie wiem ze to to)

Brzuch juz mam taki że tylko w nielicznych kreacjach go nie widać. W obcisłej sukience wyglądam na ostro zaawansowana ciaze.

Do dentysty tez chyba się przejdę choć wydaje mi sie ze zęby mam względnie ok. Od wielu lat chodzę do takiego który zamiast borowania stosuje abrazje wiec u mnie problem znieczulenia odpada

O połowie i tak zapomniałam co chciałam pisać..
My mamy chyba bliski termin i obydwie spodziewamy się 1 dziecka
Ja też jeszcze nic nie czuje

A brzucha to już nie ukryje pod niczym
Wyciagnelam luzniejsze sukienki ale jak idę to i tak go widać
Czas się oswajać z sytuacją bo szybko się nie zmieni

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Na policje tego nikt nie zgłosił?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

U nas dzisiaj grzmiało i lało i powietrze fajne Ale wiatrak idzie 24h. Teraz mam skierowany do okna i wydmuchuje ciepłe powietrze 😊
Wrąbałam dzisiaj trochę śledzi, tak mi się ich zachciało. Teraz cały czas mi się nimi odbija
I chce mi się frytek... oj bardzo omniom mniom

Mewkaa uroczy ten Twój Mąż, skoro o 23 do Tesco pojechał 😊

Ja do dentysty pójdę na kontrolę w najbliższym czasie. Przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby ale to będzie już pół roku temu więc trza iść znowu 😊
Monia smaka mi na frytki zrobilas
Ale santo subito od wczoraj odmawia dziś już współpracy
Czas wrócić na ziemię

Ja też w grudniu byłam ale choroba lepiej dmuchać na zimne
Zwłaszcza że słyszałam że zeby bardzo cierpią przez ciążę
Prawda to dziewczyny?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Monia ja juz jestem na l4 ale jeszcze chodzę raz po raz do pracy tzn 2 albo 3 razy w tyg bo po prostu jest masakra z nowymi pracownikami. I jak koleżanka wyżej napisała, nie chce zostawiać po sobie złego wrażenia skoro nie ma kim grafiku wypełnić.
Wiem ze na dłuższą metę robie źle bo i tak nikt tego nie doceni. Ale pracuje tu z siostra i szwagrem i nie chce żeby potem musieli słuchać na mój temat wywodów

Daria aleś namieszala z tą pracą
Rozumiem że robisz to dla siostry i szwagra
Ale są jakieś granice tego wszystkiego
Ten szef i tak będzie im ciebie wypominac
Bo to taki typ człowieka
Zatroszcz się już teraz o siebie
Siostra i Szwagier poradzą sobie jakos

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ale fajnie patrzeć na listę, jak się taka kolorowa robi Jak nam sypną połówkowe, to się dopiero kolorowo ..

Wszyscy lekarze z którymi miałam do czynienia, trzymali się tylko i wyłącznie terminu z om Owszem, pod koniec I trym sprawdzają jaki wychodzi z usg i nawet gdzieś to zapisują, ale i tak potem jako główny termin jest zawsze brany pod uwagę ten z om. Wg mnie ten termin z usg kilka dni w tą czy w tamtą niewiele mówi. Dzieci się tak różnie rodzą, czasem 2 tyg przed terminem, czasem 2 tyg po i wszystko to jest w normie. Na dodatek moi chłopcy wychodzili na każdym usg od tych pierwszych bardzo duzi i duzi się urodzili (obydwaj po 4 kg), więc gdybym miała się tym sugerować, to powinnam urodzić niemało przed terminem, a rodziłam po i to jeszcze raz miałam wywoływany poród.
Też zerkam z przyjemnością na pierwszą strone
I nie mogę się doczekać aż sama zmienię kolor

Za tym terminem też co do zasady trzymam się om
Jak ktoś pyta kiedy dziecię będzie
4 kg? Omg a poród jaki był? SN? Az mnie zabołałona sama myśl
Folinka oni tam w UK preferują który?
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:09   #4926
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem 😊

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ale gin wróżbita Najszersze normy jakie kojarzę, to chyba 16-22 tc na pierwsze ruchy, więc zgadzam się, że możesz mu nie wierzyć

Prawda? Też mi to nieraz chodzi po głowie, jak to możliwe, że tam już taki duży człowiek się rusza, a my jeszcze tego nie czujemy. Ale o tym co piszesz, to nie pomyślałam, że to macica tłumi, coś w tym chyba jest W końcu chroni maleńkie dziecko przed bodźcami z zewnątrz, np. jakimiś naszymi szybszymi ruchami, to i w drugą stronę to działa
Chyba tak jest, czuć jak rośnie macica ale od środka chroni dziecię jak mówisz
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:11   #4927
PaniMigdalek
Zadomowienie

Ja się tego 6 nie mogę doczekać, żeby zobaczyć kogo tam mam

Wróciłam z grilla
Zdążyliśmy sprzątnąć, wsiąść w auto i wyjechać na główną (ja kierowałam bo tż sobie piwko wypił) i JAK LUNĘŁO! NIC nie było widać, nic! Przejechałam może 100m 20km/h i skręciłam na jakąś zatoczkę, żeby przeczekać... Się nieźle wystraszyłam... Wiatrzycho wiało tak mocno, że czułam jak auto spychało Autobus przede mną spychało na drugi pas jezdni...
Ale 10 minut i przeszło, to dojechałam do domku

Podjadłam mięska, a co dla mnie smaczniejsze, zrobiłam owocowe szaszłyki (winogrono, malina, melon, jabłko, brzoskwinia, ananas) i mam jeszcze z tych owoców sałatkę

A co z papaya? Weekendzik gdzieś z tż...?

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-06-26 o 19:13
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:14   #4928
snufey
Raczkowanie

Ja dzisiaj zaniosłam zwolnienie do pracy i kierownik mi tu wywód walną, że teraz to wszyscy na urlopach i na chorobowych i do kiedy mam zwolnienie, bo trzeba pracować
No chyba go pogrzało, że ja w ciąży przyjdę im pracować, bo nie mają ludzi Przeczuwam, że gdy zaniosę następne zwolnienie to mi dadzą znać, abym po drugie się nie fatygowała, bo zakończą współpracę ze mną

U mnie brzuszek widać Nie jest jakiś pokaźny, ale ładnie zaokrąglony

Mam cichą nadzieję, że zostanie synkiem, bo jakoś od początku myślę o maleństwie jako o chłopcu Ale to się okaże, wszystko jeszcze może się zmienić

Mąż dzisiaj zrobił placki ziemniaczane
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:41   #4929
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość

Wczoraj zaczelam 17t, czekam na kopy
Ja już w 18, ale nadal czekam

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
no to u mnie już jest taki niczego sobie, szczególnie wieczorem ewidentnie widać, że jestem w ciąży
Ja też 18 tydzień i ewidentnie widać,że jestem w ciąży również z rana

My pojechaliśmy na basen, ale było tyle ludzi, że zrezygnowaliśmy bo bałam się żeby mnie ktoś gdzieś nie kopnął albo coś. Mimo tego dzień przyjemny z tż, więc jestem zadowolona

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:52   #4930
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Wróciłam z grilla
Zdążyliśmy sprzątnąć, wsiąść w auto i wyjechać na główną (ja kierowałam bo tż sobie piwko wypił) i JAK LUNĘŁO! NIC nie było widać, nic! Przejechałam może 100m 20km/h i skręciłam na jakąś zatoczkę, żeby przeczekać... Się nieźle wystraszyłam... Wiatrzycho wiało tak mocno, że czułam jak auto spychało Autobus przede mną spychało na drugi pas jezdni...

Podjadłam mięska, a co dla mnie smaczniejsze, zrobiłam owocowe szaszłyki (winogrono, malina, melon, jabłko, brzoskwinia, ananas) i mam jeszcze z tych owoców sałatkę

u nas też tak było, ale wczoraj, myslałam, że mnie zdmuchnie jak szliśmy z parkingu z tym wiatrakiem z castoramy.
eeekh.. to gdzie mam wpaść na te szaszłyki ?

ja dziś pożarłam opakowanie borówek.

Cytat:
Ja dzisiaj zaniosłam zwolnienie do pracy i kierownik mi tu wywód walną, że teraz to wszyscy na urlopach i na chorobowych i do kiedy mam zwolnienie, bo trzeba pracować
No chyba go pogrzało, że ja w ciąży przyjdę im pracować, bo nie mają ludzi Przeczuwam, że gdy zaniosę następne zwolnienie to mi dadzą znać, abym po drugie się nie fatygowała, bo zakończą współpracę ze mną

Mam cichą nadzieję, że zostanie synkiem, bo jakoś od początku myślę o maleństwie jako o chłopcu Ale to się okaże, wszystko jeszcze może się zmienić

masakra z tymi baranami w pracy.
Boziu, powiedźcie mi dziewcyzny, że wszyscy szefowie są tacy, bo serio tracę wiarę w ludzi.

a ja nażarłam się jak głupia chłodnika wczoraj. i od wczoraj woda z tyłka :/ zjadłam już smectę bo to można w ciąży,ale gó... dało :/
dziś nawet wymiotowałam. być może mam jelitówkę albo spóźnioną zemstę faraona. no trudno. przemęczę się. piję dużo, więc spoko.

są fajne przeceny na zalando. dla dzieciów też

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-06-26 o 19:54
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 19:53   #4931
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Nie mogą z Tobą zakończyć współpracy, bo dzięki ciąży masz teraz okres ochronny, więc czy szefowi się podoba czy nie masz prawo być na zwolnieniu lekarskim

Ja miałam przeczucie od początku, że będzie dziewczynka i jest wiec jest nadzieja
Ale bym zjadła placki ziemniaczane i do tego sosik czosnkowy... mniam mniam
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 20:03   #4932
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Nie mogą z Tobą zakończyć współpracy, bo dzięki ciąży masz teraz okres ochronny, więc czy szefowi się podoba czy nie masz prawo być na zwolnieniu lekarskim

Ja miałam przeczucie od początku, że będzie dziewczynka i jest wiec jest nadzieja
W Niemczech niestety mogą
Ale nie będę żałowała, choć finanse domowe nam się trochę uszczuplą
Stary 2016-06-26, 20:05   #4933
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

nie przejmuj sie praca, bedzie dobrze

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 20:11   #4934
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie praca, bedzie dobrze

Taka praca to nie powód do zmartwień Najważniejsze jest dziecko i własne zdrowie niż tyranie za marne grosze.

Teraz bardziej przejmuję się tym, że musimy znaleźć nowe mieszkanie, bo 2 pokoje nam nie wystarczą (takie tutaj mają wytyczne, że jak jest dziecko to co najmniej 2,5 pokoju musi być). Szukam jakiegoś rozwiązania, bo najlepiej by nam uzyskać mieszkanie od spółdzielni, ale nie bardzo wiemy jak się za to zabrać
Stary 2016-06-26, 20:12   #4935
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja też w grudniu byłam ale choroba lepiej dmuchać na zimne
Zwłaszcza że słyszałam że zeby bardzo cierpią przez ciążę
Prawda to dziewczyny?

4 kg? Omg a poród jaki był? SN? Az mnie zabołałona sama myśl
Folinka oni tam w UK preferują który?
I tak, i nie. Tak jak mówisz, lepiej dmuchać... Ja zawsze miałam bardzo słabe zęby, więc kiedy w ciąży z młodszym synem ani przez rok karmienia go nie zepsuł mi się ani jeden ząb i ani jedna plomba nie naruszyła, byłam w ciężkim szoku. Dentyska mi powiedziała, że tak czasem bywa, że przychodzi taka przerwa, że co się miało popsuć, to się już popsuło i jest trochę spokoju

Tak, dwa razy sn. Oj tam, bywa, że dziewczyny nawet 4,5 kg rodzą i żyją W UK to nie wiem, bo chłopców rodziłam w Pl, ale wydaje mi się, że zawsze sn Tyle, że jak gdzieś mi wpadły w oko na necie statystyki poródów w UK, to wydało mi się, że sporo jest cc i porodów zabiegowych, ale to pewnie dlatego, że tu dają zzo jak leci... Ja właśnie z tego względu nie chcę zzo, ale obawiam się, że jak będzie za darmo i dostępne od ręki, to pęknę i wezmę

Ktoś już pytał o Papayę... Faktycznie długo się nie odzywa jak na nią

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-06-26 o 20:14
Stary 2016-06-26, 20:19   #4936
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Taka praca to nie powód do zmartwień Najważniejsze jest dziecko i własne zdrowie niż tyranie za marne grosze.

Teraz bardziej przejmuję się tym, że musimy znaleźć nowe mieszkanie, bo 2 pokoje nam nie wystarczą (takie tutaj mają wytyczne, że jak jest dziecko to co najmniej 2,5 pokoju musi być). Szukam jakiegoś rozwiązania, bo najlepiej by nam uzyskać mieszkanie od spółdzielni, ale nie bardzo wiemy jak się za to zabrać
ja po porodznie juz tez do pracy nie wroce, potem bede szukac ale najwazniejsze jest dziecko

powodzenia z mieszkaniem, my czekamy na decyzje z banku...

Stary 2016-06-26, 20:24   #4937
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja po porodznie juz tez do pracy nie wroce, potem bede szukac ale najwazniejsze jest dziecko

powodzenia z mieszkaniem, my czekamy na decyzje z banku...

Musimy być dobrej myśli
Stary 2016-06-26, 20:29   #4938
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
u nas też tak było, ale wczoraj, myslałam, że mnie zdmuchnie jak szliśmy z parkingu z tym wiatrakiem z castoramy.
eeekh.. to gdzie mam wpaść na te szaszłyki ?
Do mnie, a gdzie? Dawaj, objemy się że szok

U mnie z mieszkaniem to wygląda tak, ze w tym miesiącu kończy mi się umowa, ale przedłużam, bo nie znalazłam innego, tańszego mieszkania bliżej pracy tż... I mam dylemat ile przedłużyć, bo jednak nadal chciałabym szukać gdzieś tam bliżej...
Z domem jesteśmy przy zalaniu 1 piętra. Może za tydzień ruszą ściany no a potem dach... Ale już nie wierzę w to, że do grudnia zdążymy

Tworzę nowy wątek, bo podejrzewam, że jutro mogą się posty wyczerpać
Stary 2016-06-26, 20:30   #4939
itstoolatex3
Zakorzenienie

Tak się nażarłam, że teraz to wyglądam na ciężarną nawet z kosmosu

Stary 2016-06-26, 20:30   #4940
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:

Jak juz masz L4 to sie nie wyglupiaj i nie chodz do pracy bo sie sama w klopoty wpedzisz. Niby ZUS raczej nie sprawdza kobiet w ciazy ale zawsze sie ktos wredny moze trafic i jakis donos napisac.
Twoj szef to jakis mega baran. Rozumiem, ze masz rodzine, ktora tez tam pracuje ale tak jak dziewczyny pisza - szef i tak bedzie wypominal ze smialas w ciaze zajsc
Wiadomo, ze ciaza to nie choroba, sama tez myslalam ze dluzej popracuje niz do 5,5 miesiaca (taki mam plan) ale widze, ze zmeczona caly czas chodze a im dalej w las tym bedzie gorzej, wiec nie zamierzam sie katowac do dnia porodu

Co do dentystow to ja bylam na przegladzie ok 10 tygodnia chyba i wtedy mi dentystka powiedziala, ze nic robic nie trzeba ale ze nie ma zadnego problemu zeby dzialac jak cos sie popsuje - potwierdza sie z ginekologiem i maja jakies znieczulenia, ktore mozna w ciazy - mnie boli juz jak slysze wiertlo
Stary 2016-06-26, 20:35   #4941
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No co Ty, to gdzie Ty się jutro wybierasz, że nie będzie Cię na posterunku?

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Stary 2016-06-26, 20:43   #4942
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tego 6 nie mogę doczekać, żeby zobaczyć kogo tam mam

Wróciłam z grilla

Ooo to niebezpiecznie było! Dobrze, że szybko przeszło.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A my się objedliśmy frytkami 😀 a na deser po małym snickersie

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość

A ja miałam przeczucie na synka i wyszła dziewczynka 😀

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
W Niemczech niestety mogą
Ale nie będę żałowała, choć finanse domowe nam się trochę uszczuplą
Ale wtedy dostaniesz jakiś socjal?
Stary 2016-06-26, 20:44   #4943
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Musimy być dobrej myśli
pewnie!
Cytat:
Do mnie, a gdzie? Dawaj, objemy się że szok

U mnie z mieszkaniem to wygląda tak, ze w tym miesiącu kończy mi się umowa, ale przedłużam, bo nie znalazłam innego, tańszego mieszkania bliżej pracy tż... I mam dylemat ile przedłużyć, bo jednak nadal chciałabym szukać gdzieś tam bliżej...
Z domem jesteśmy przy zalaniu 1 piętra. Może za tydzień ruszą ściany no a potem dach... Ale już nie wierzę w to, że do grudnia zdążymy

uda sie zobaczysz

Stary 2016-06-26, 20:49   #4944
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
To zadziwiające jak teraz po nas widać, że jesteśmy pojedzone

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Co do zębów to słyszałam, że się bardziej psują bo kobiety w ciąży podjadają w nocy i nie myją potem zębów.
Stary 2016-06-26, 20:57   #4945
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Jak juz masz L4 to sie nie wyglupiaj i nie chodz do pracy bo sie sama w klopoty wpedzisz. Niby ZUS raczej nie sprawdza kobiet w ciazy ale zawsze sie ktos wredny moze trafic i jakis donos napisac.
Niestety ale od 2 lat ZUS bardzo często sprawdza kobiety w ciąży!! Ponoc dlatego ze ciążowe l4 stały sie plagą.
Sądziłam, ze jak mam na zwolnieniu ze mogę chodzić i nie musze leżeć to moga mnie cmoknąć w tyłek jak przyjdą i mnie nie zastaną w domu. Ale jednak ZUS ma swoje zasady. Ponoć wtedy wzywają na wyjaśnienia i choć dla mnie to absurdalne ale potrafią cofnąć zasiłek kobietom które nie beda miały uzasadnienia typu wizyta lekarska lub potwierdzone paragonem zakupy.
No ale jak ZUS wzywa ludzi bez kończyn na kontrole żeby stwierdzić czy sie należy renta to chyba nie ma co gadac o logice tej instytucji ...
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:00   #4946
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Ooo to niebezpiecznie było! Dobrze, że szybko przeszło.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A my się objedliśmy frytkami 😀 a na deser po małym snickersie

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A ja miałam przeczucie na synka i wyszła dziewczynka 😀

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Ale wtedy dostaniesz jakiś socjal?

Z tego co wiem, to... nie
Mam przepracowane jedynie pół roku (aby dostać zasiłek z powodu utraty pracy trzeba mieć minimum rok), a nie bardzo chcą ze mną rozmawiać w urzędach, bo zbyt słaby język. Teść ma skontaktować się ze swoją prawniczką, to może czegoś więcej się dowiem, ale nie liczę ani nie nastawiam się na nic do końca ciąży
Stary 2016-06-26, 21:01   #4947
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, to... nie
Mam przepracowane jedynie pół roku (aby dostać zasiłek z powodu utraty pracy trzeba mieć minimum rok), a nie bardzo chcą ze mną rozmawiać w urzędach, bo zbyt słaby język. Teść ma skontaktować się ze swoją prawniczką, to może czegoś więcej się dowiem, ale nie liczę ani nie nastawiam się na nic do końca ciąży
Trzymam kciuki abyś jednak coś dostała 😊
Stary 2016-06-26, 21:06   #4948
snufey
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Co do zębów to słyszałam, że się bardziej psują bo kobiety w ciąży podjadają w nocy i nie myją potem zębów.
To ja

Ale muszę się już wziąć za siebie, bo najpierw tyle czasu nie jadłam, bo mdłości i wymioty, a jak mi już przeszło to zaczęłam wrzucać w siebie co popadnie, a między innymi słodycze, słodkie bułki czy chrupki

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki abyś jednak coś dostała 😊
A dziękuję, przyda się
Z wypłaty męża damy jakoś radę, ale nic nie odłożymy
Dobrze, że meble mamy swoje, to w razie przeprowadzki nie trzeba będzie dodatkowych pieniędzy wyrzucać (tutaj praktycznie każde mieszkanie do wynajęcia jest 'gołe' - szczęście jak jest zrobiona łazienka)
Stary 2016-06-26, 21:10   #4949
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie tak
Ale zęby psuja się też od żelaza zawartego w witaminach.

Stary 2016-06-26, 21:11   #4950
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
To ja

Ale muszę się już wziąć za siebie, bo najpierw tyle czasu nie jadłam, bo mdłości i wymioty, a jak mi już przeszło to zaczęłam wrzucać w siebie co popadnie, a między innymi słodycze, słodkie bułki czy chrupki

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

A dziękuję, przyda się
Z wypłaty męża damy jakoś radę, ale nic nie odłożymy
Dobrze, że meble mamy swoje, to w razie przeprowadzki nie trzeba będzie dodatkowych pieniędzy wyrzucać (tutaj praktycznie każde mieszkanie do wynajęcia jest 'gołe' - szczęście jak jest zrobiona łazienka)
Na bank dacie radę 😊
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości