Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-26, 21:13   #4951
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Mademoiselle, ale mnie nastraszyłaś z tym ZUS-em :/ Ale skąd masz takie informacje? Nie mogą cofnąć ot tak zasiłku...

Dziewczyny, macie tu link do drugiej części.
Tylko zanim tam napiszecie, dobijcie tutaj do tych 5000

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=917531
Stary 2016-06-26, 21:17   #4952
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak
Ale zęby psuja się też od żelaza zawartego w witaminach.
I pewnie jeszcze od kwasów żołądkowych jak ktoś często wymiotuje.
Te nasze organizmy niezły szok przeżywają w ciąży.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mademoiselle, ale mnie nastraszyłaś z tym ZUS-em :/ Ale skąd masz takie informacje? Nie mogą cofnąć ot tak zasiłku...

Piękny pierwszy post

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A z tym zusem to niby dlaczego mają cofnąć zasiłek? Przecież nie przestajemy być w ciąży tylko dlatego, że nas w domu nie było... chore. To bym już do sądu oddała.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:24   #4953
CAR0LKA
Rozeznanie

Hmmm ale to mnie tez dobilas troche tymi kontrolami ZUSu ;/ Przeciez nie da sie zamknac w domu i nie wychodzic czekajac na kontrolera Zwlaszcza, ze niemoznosc pracy w ciazy czesto polega na tym, ze np wysiedziec sie nie da bo plecy bola. Wnerwia mnie takie cos - pracuje od 10 lat, place regularne skladki i jeszcze mi sie tu ktos bedzie czepial jak w koncu chce z tego choc troche skorzystac

Cytat:

Super pierwszy post! Dzieki za wlozony trud!!!

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-06-26 o 21:27
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:30   #4954
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Hmmm ale to mnie tez dobilas troche tymi kontrolami ZUSu ;/ Przeciez nie da sie zamknac w domu i nie wychodzic czekajac na kontrolera Zwlaszcza, ze niemoznosc pracy w ciazy czesto polega na tym, ze np wysiedziec sie nie da bo plecy bola. Wnerwia mnie takie cos - pracuje od 10 lat, place regularne skladki i jeszcze mi sie tu ktos bedzie czepial jak w koncu chce z tego choc troche skorzystac
Dokładnie - zwolnienie podczas ciąży to nie jest przecież normalne chorobowe. Bardziej profilaktycznie się działa, bo kobieta w ciąży potrzebuje odpoczynku, spokoju i dużo świeżego powietrza, a zwłaszcza ruchu, co wyklucza się z siedzeniem w domu.
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:35   #4955
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Migdałku jak zwykle świetnie się spisałaś! Może dorzucimy tam jeszcze info o klubie?
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:51   #4956
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A z tym zusem to niby dlaczego mają cofnąć zasiłek? Przecież nie przestajemy być w ciąży tylko dlatego, że nas w domu nie było... chore. To bym już do sądu oddała.
Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Dokładnie - zwolnienie podczas ciąży to nie jest przecież normalne chorobowe. Bardziej profilaktycznie się działa, bo kobieta w ciąży potrzebuje odpoczynku, spokoju i dużo świeżego powietrza, a zwłaszcza ruchu, co wyklucza się z siedzeniem w domu.
Dla mnie to logiczne ze kobiecie w ciazy potrzeba spokoju, świadomości ze w każdej chwili moze się położyć , izolacji od zbędnych stresów itd. Tak samo logiczne ze nie bede niewolnikiem adresu podanego na l4 bo moze przyjsc kontrola. Niestety to jest logiczne dla mnie.
Oni chcą chyba na sile udowodnić kobietom ze mogą spokojnie pracować a zamiast tego wyłudzają od zusu pieniądze
Kłóciłam sie nawet ze znajomą ze chyba ich pogięło ze np nie moge użyć argumentu ze byłam na spacerze! I ze bym poszła do sądu!! Ale usłyszałam ze do sadu zawsze moge isc , moze wygram a może nie, ale wszystko bedzie trwać.
Wszystko zalezy od zusu, od ludzi na których trafisz. Szukałam w necie jakis paragrafów na to ale trafiałam na same opowieści o kontrolach i stwierdziłam ze nie bede się schizować
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 21:58   #4957
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Niestety ale od 2 lat ZUS bardzo często sprawdza kobiety w ciąży!! Ponoc dlatego ze ciążowe l4 stały sie plagą.
Sądziłam, ze jak mam na zwolnieniu ze mogę chodzić i nie musze leżeć to moga mnie cmoknąć w tyłek jak przyjdą i mnie nie zastaną w domu. Ale jednak ZUS ma swoje zasady. Ponoć wtedy wzywają na wyjaśnienia i choć dla mnie to absurdalne ale potrafią cofnąć zasiłek kobietom które nie beda miały uzasadnienia typu wizyta lekarska lub potwierdzone paragonem zakupy.
No ale jak ZUS wzywa ludzi bez kończyn na kontrole żeby stwierdzić czy sie należy renta to chyba nie ma co gadac o logice tej instytucji ...

też się z taką informacja spotkałam w poprzedniej ciąży. Zwolnienie w ciąży nie wyklucza kontroli z zusu. A jeżeli osoby kontrolowanej nie ma w domu to zus ma prawo zawiesić wypłatę świadczenia.

Cytat:
To ja

Ale muszę się już wziąć za siebie, bo najpierw tyle czasu nie jadłam, bo mdłości i wymioty, a jak mi już przeszło to zaczęłam wrzucać w siebie co popadnie, a między innymi słodycze, słodkie bułki czy chrupki

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak
Ale zęby psuja się też od żelaza zawartego w witaminach.

a ja myślałam że to jest związane z niedoborem wapnia w ciąży...

Cytat:

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Piękny pierwszy post

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Bo zasiłek jest z tytułu chorowania, a nie z tytułu bycia w ciąży. I zawieszenie zasiłku chorobowego w ciąży nie jest takie rzadkie. Dużo dziewczyn na wątkach się dzieli swoimi historiami ile to trwało zanim zus wypłacił zaległości. a do tej pory musisz sobie radzić jak się da. akurat zus ma to głęboko gdzieś czy będziesz miała za co jeść...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 22:04   #4958
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Migdałku jak zwykle świetnie się spisałaś! Może dorzucimy tam jeszcze info o klubie?
Jasne, jutro to dopiszę Dziś juz komputer wyłączyłam.

Dziękuję za komplementy
Idę spać, dobranoc kobitki
Stary 2016-06-26, 22:27   #4959
monika0185
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62270391]też się z taką informacja spotkałam w poprzedniej ciąży. Zwolnienie w ciąży nie wyklucza kontroli z zusu. A jeżeli osoby kontrolowanej nie ma w domu to zus ma prawo zawiesić wypłatę świadczenia.

Bo zasiłek jest z tytułu chorowania, a nie z tytułu bycia w ciąży. I zawieszenie zasiłku chorobowego w ciąży nie jest takie rzadkie. Dużo dziewczyn na wątkach się dzieli swoimi historiami ile to trwało zanim zus wypłacił zaległości. a do tej pory musisz sobie radzić jak się da. akurat zus ma to głęboko gdzieś czy będziesz miała za co jeść...[/QUOTE]

To wiem, w końcu się to nazywa zasiłek chorobowy 😉
Trzeba walczyć o swoje i takie sprawy odwoływać. W końcu chory może chodzić - ma prawo wyjść z domu. Ale potem ma się stawić na kontrolę do zusu i nie powino być problemu. To już jest totalna złośliwość cofać zasiłek ciężarnym i kazać wracać do pracy, dosłownie stwarzanie zagrożenia dla matki i dziecka. ehh ten zus mnie wkurza, tyle lat się płaci składki...
Stary 2016-06-26, 22:37   #4960
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

nie myslmy kochane o tym zusie bo sfiksujemy...,

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 22:41   #4961
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

u nas w poznaniu sa kontrole zusu. u mojej koleżanki byli 3 razy. raz jej nie zastali, bo na świstku podała adres zameldowania, a nie zamieszkania-zawiesili jej wypłatę zasiłku, a potem przyszli jeszcze 2 razy. na ten nowy adres juz

mnie i tak mogą nie zastać, bo nie mam domofonu. tzn jest na klatce schodowej, ale nasza właścicielka mieszkania nie założyła nam odbiornika w mieszkaniu.
wiec jeśli zus nie bedzie miał szczęścia i otwartej klatki na dole, to i tak sie do mnie nie dobiją
Stary 2016-06-26, 22:45   #4962
itstoolatex3
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62270391]
[/QUOTE]

Pewnie też, mi o żelazie powiedziała moje dentystka. Mówiła, że w ciąży przez żelazo często się zęby psuj i częściej kazała przychodzić do kontroli

Cytat:
stworzenie nowego życia w ciele kobiety... to cud

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 23:13   #4963
monika0185
Zakorzenienie

Dziewczyny jeżeli mamy w l4 - 2 tzn. że możemy chodzić czyli wychodzić z domu. Jak zus przyjdzie na kontrole i nas nie zastanie to wtedy każe się zgłosić w określonym terminie. Nawet nie raz sami od razu wysyłają informację, że do tego dnia należy się zgłosić. Co innego kiedy mamy 1 - czyli leżymy w domu. Wtedy jak nas nie zastaną to mają prawo wstrzymać od razu zasiłek, chyba, że przyniesiemy zaświadczenie od lekarza, że u niego się było.
Pracowałam parę lat w kadrach i sama musialam zus nasyłać na kontrolę więc trochę tych przypadków przerobiłam 😉
Stary 2016-06-26, 23:17   #4964
aska8999
Rozeznanie

Arrow Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Jesli na zwolnieniu nie ma wpisabego ze pacjentka musi lezec to moxna wychodxic z domu, wydajemi sie ze jakies bzdury piszecie.
no wlasnie monika dobrze pisze

Edytowane przez aska8999
Czas edycji: 2016-06-26 o 23:18
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 23:21   #4965
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Jesli na zwolnieniu nie ma wpisabego ze pacjentka musi lezec to moxna wychodxic z domu, wydajemi sie ze jakies bzdury piszecie.
Dokładnie tak

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Dobranoc Mamusie 😊
Jutro dobijemy stary wątek
Stary 2016-06-27, 00:09   #4966
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
no wlasnie monika dobrze pisze
Można, ale tylko do lekarza, apteki, bądź po niezbędne zakupy. Jak nie zastana to zwykle wystarczy pisemne uzasadnienie, ze np. było się w sklepie bądź aptece. Natomiast w przypadku zwolnienia leżącego to już w ogóle robi się spory problem. Zresztą warto poczytać w necie.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 08:56   #4967
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jeżeli mamy w l4 - 2 tzn. że możemy chodzić czyli wychodzić z domu. Jak zus przyjdzie na kontrole i nas nie zastanie to wtedy każe się zgłosić w określonym terminie. Nawet nie raz sami od razu wysyłają informację, że do tego dnia należy się zgłosić. Co innego kiedy mamy 1 - czyli leżymy w domu. Wtedy jak nas nie zastaną to mają prawo wstrzymać od razu zasiłek, chyba, że przyniesiemy zaświadczenie od lekarza, że u niego się było.
Pracowałam parę lat w kadrach i sama musialam zus nasyłać na kontrolę więc trochę tych przypadków przerobiłam 😉
no tez mi sie zdawalo ze jesli mozesz chodzic to logiczne ze czasem sie wyjdzie..

nie ma ci sie stresowac

Stary 2016-06-27, 09:24   #4968
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień Dobry !!!
W końcu się dorwałam do laptopa to mogę spokojnie nadrobić bo na tel nie lubię cytować bo tel mi się zacina...Wyprawiłm męża do pracy i wróciłam do łóżka

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Okropność! I co zgłościliście to do pizzerii? Moi rodzice dostali kiedyś pizze z wyżutą gumą do żucia w rogu pudełka...
nie zgłosiliśmy ale my tam bardzo czesto chodzimy wiec mnie znają... następnym razem im pokażę fotki ich pizzy ;/

Cytat:
Hej

Tak się stresowałam wczorajszą wizytą, że prawie w ogóle nie korzystałam z Internetu, aby czegoś złego przypadkiem nie wyczytać
Ale okazało się, że wszystko jest okej Maluszek był baaaardzo aktywny, skakał i wił się na początku, a później gdy lekarka miała przejść do konkretniejszych oględzin to ułożył się z ręką pod głową i ciężko było zmusić go do zmiany pozycji

Prawdopodobnie będzie chłopiec i mierzy całe 6,3cm Mamy 12t6d a następną wizytę za dwa tygodnie, bo wtedy kończy mi się zwolnienie. Będą też już wyniki genetyczne i mam nadzieję, że już się całkowicie wszystkiego dowiem A tak wyniki wszystkie są ok

Teraz będę tu częściej

A, i zapomniałabym - mdłości mnie już, tfu tfu, nie nękają
gratulacje synka

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Jestem już w Chorwacji. Podróż długa i męcząca ze względu na upal. Dziś już jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję, że jutro już was poczytam żeby być na bieżąco.
A, i pochwalę się - dziś pierwszy raz tak na 100% poczułam maluszka Już zapomniałam jakie to cudowne uczycie
udanych wakacji ! gratulacje ruchów

[QUOTE=folinka;62260011]

Gratuluję przeprowadzki!
To udało Ci się postraszyć myszami i dostać wreszcie meble do kuchni?
niestety nie ;p mieszkamy bez niej ;p ale czajnik mamy i w razie czego mikrofalówkę ;D obiady u tesciowej poki co

Cytat:
W Niemczech niestety mogą
Ale nie będę żałowała, choć finanse domowe nam się trochę uszczuplą
to u nas jest zapewnione do porodu przynajmniej..
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja po porodznie juz tez do pracy nie wroce, potem bede szukac ale najwazniejsze jest dziecko

powodzenia z mieszkaniem, my czekamy na decyzje z banku...

3mam kciuki ;*

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Niestety ale od 2 lat ZUS bardzo często sprawdza kobiety w ciąży!! Ponoc dlatego ze ciążowe l4 stały sie plagą.
Sądziłam, ze jak mam na zwolnieniu ze mogę chodzić i nie musze leżeć to moga mnie cmoknąć w tyłek jak przyjdą i mnie nie zastaną w domu. Ale jednak ZUS ma swoje zasady. Ponoć wtedy wzywają na wyjaśnienia i choć dla mnie to absurdalne ale potrafią cofnąć zasiłek kobietom które nie beda miały uzasadnienia typu wizyta lekarska lub potwierdzone paragonem zakupy.
No ale jak ZUS wzywa ludzi bez kończyn na kontrole żeby stwierdzić czy sie należy renta to chyba nie ma co gadac o logice tej instytucji ...
a kojarzysz jak jest kiedy to zakład pracy wypłaca zwolnienie a zus im tylko zwraca? ( duży zakład pracy) wtedy do pracodawca moze kontrolowac czy tez zus?

Cytat:

super wątek naczelna mamusiu

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Ja też się pochwalę ruchami mojego maleństwa
Wczoraj stałam przed lustrem z podciągniętą bluzką bo smarowałam brzuch i nagle widzę w tym lusterku jak ze środka brzuszka przesuwa mi się na lewo normalnie widać było taką górkę która się przemieszcza uczucie jakby mi coś przepłynęło, widok cudowny to był 15t4d

Ostatnio Wam wklejałam fotkę brzucha, teraz nie mam nawet połowy takiego... chyba miałam jakieś wzdęcia wtedy czy coś ... ogólnie jestem dość szczupła więc pewnie dlatego poczułam tak wczesnie ruchy

No i wczoraj wchodząc na wagę zobaczyłam moje 55kg z przed ciąży czyli w 3 tyg odratowałam moje 3 kg

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-06-27 o 09:26
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 09:42   #4969
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja też się pochwalę ruchami mojego maleństwa
Wczoraj stałam przed lustrem z podciągniętą bluzką bo smarowałam brzuch i nagle widzę w tym lusterku jak ze środka brzuszka przesuwa mi się na lewo normalnie widać było taką górkę która się przemieszcza uczucie jakby mi coś przepłynęło, widok cudowny to był 15t4d

Ostatnio Wam wklejałam fotkę brzucha, teraz nie mam nawet połowy takiego... chyba miałam jakieś wzdęcia wtedy czy coś ... ogólnie jestem dość szczupła więc pewnie dlatego poczułam tak wczesnie ruchy

No i wczoraj wchodząc na wagę zobaczyłam moje 55kg z przed ciąży czyli w 3 tyg odratowałam moje 3 kg
Hejo,
To musiał być super widok!
Ja niestety wciąż czekam na ruchy mojej fasolki, ale tłumaczę sobie, że mam łożysko na przedniej stronie macicy i to ono tłumi te ruchy, byle nie za długo :P
No to teraz będziemy tylko zbierać dodatkowe kg moja jeszcze musi się wyrównać, mieszkamy teraz u moich rodziców, bo pojechali na wczasy i ktoś musi pilnować domu to liczę, że uda mi się trochę podtuczyć
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 09:57   #4970
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Ja też się pochwalę ruchami mojego maleństwa

Ale cudownie zobaczyć taki ruch!
Stary 2016-06-27, 09:59   #4971
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

to u nas jest zapewnione do porodu przynajmniej..
3mam kciuki ;*

Ja też się pochwalę ruchami mojego maleństwa

nie dziękuję zeby nie zapeszyć

ale musiał być super widok , zazdroszczeee
Stary 2016-06-27, 10:06   #4972
Blondi2989
Blond forever!

Dziewczyny, nie było mnie kilka dni, ale czytałam Was regularnie. Miałam taki bardzo mieszany humorzasto czas i nie mogłam jakoś zmobilizować się do napisania. Mam nadzieję, że teraz już będę na bieżąco

Chciałam się odnieść do starych tematów, ale nie będę odgrzewać kotletów
Widzę, na tapecie ruchy dziecka - ja jeszcze nic nie czuję (jutro zaczynam 16t), brzuch mam stosunkowo mały (choć ja widzę sporą różnicę, ale dla otoczenia jest niezauważalna ).

Co do pracy - ja chciałam pracować jak najdłużej, ale... z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca mi się, a poza tym mój aktualny wysiłek nie jest również doceniany co podcięło mi tak skrzydła...
Idę na wizytę 12.07 (nie do swojej gin, bo jest na urlopie, ale do jej koleżanki, też prywatnie, mam nadzieję, że nie będzie problemu z L4), a mój TŻ ma od 10.07 miesiąc urlopu, więc spędzimy wspólnie ten czas
Stary 2016-06-27, 10:13   #4973
motylek85
Zakorzenienie

gratuluję ruchów!!! niesamowite uczucie prawda ja na te 100%-we jeszcze czekam ale już chyba pomału się zaczyna trochę się martwiłam bo szwagierka jest w dwa tygodnie starszej ciąży (pierwszej) i już od kilku dobrych dni czuje ruchy tak konkretnie a to moja trzecia ciąża i coś się maleństwu nie spieszy... no nic, dałam dzidzi czas do końca 17 tygodnia i jakby nic się nie rozkręciło to chyba skoczę do gina żeby chociaż tętna posłuchać, czy wsio ok. Folinka pytałaś mnie w którymś poście o te ruchy z poprzedniej ciąży ale ja nie pamiętam w którym tygodniu za drugim razem je poczułam (mam na pewno gdzieś zapisane ale nie mogę znaleźć).

No i mamy wakacje - w piątek synek miał zakończenie przedszkola leniuchowanie dziś było do 9 ja co prawda nadal z łóżka do was piszę ale już chłopaki moje nie śpią

tak w ogóle witam się poniedziałkowo u nas dziś trochę chłodu po wczorajszych burzach i takie uffff. Wczoraj w kościele myślałam, że zemdleję, tak mi się słabo z tego gorąca robiło:/

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 10:16   #4974
kamisha
Zakorzenienie

mi został tydzień do wizyty nareszcieee
Stary 2016-06-27, 10:18   #4975
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
mi został tydzień do wizyty nareszcieee
a moja jutro !
Stary 2016-06-27, 10:21   #4976
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
a moja jutro !
ale super!
też bym chciała ale musze poczekać
Stary 2016-06-27, 10:27   #4977
mmgi
Zadomowienie

Ja mam dziś wizytę.

Pani Migdałek i jak, czujesz ruchy?
Pestka, w jakim wieku masz starsze dziecko, które odpieluchowujesz?
Blondi, zazdroszczę tak dużo czasu spędzonego z partnerem.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 10:29   #4978
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
ale super!
też bym chciała ale musze poczekać
Ja już odliczam godziny mam nadzieję że następna wizyta czyli połówkowe przypadnie za 3 tyg na 19.07( moja gin tylko we wtorki przyjmuje) bo wtedy mąż ma urlop i pierwszy raz by poszedł zemną póki co zawsze w pracy a wyjść niestety nie może..
według belly mogę robić połówkowe od 13.07
Stary 2016-06-27, 10:30   #4979
kamisha
Zakorzenienie

o której dzisiejsza wizyta?

mój tż był teraz w domu na l4, na początku lipca chce iść na urlop
Stary 2016-06-27, 10:32   #4980
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Ja musze czekac na wizytę do 13 lipca :-(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości