Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-27, 09:36   #4771
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzanet świetne wieści

Justyna mój też uparciuch. Skurcze od środy co 10min i nic się dalej nie rozkręca. Główka wysoko więc jak ma wleźć w kanał, a tp jutro
Ja też miałam takie skurcze. Jak kociak mówi, laz ile wlezie. Poczytaj o masazu sutkow i działaj. Brakuje tylko.oksytocyny by coś ruszyło. Ale Ty masz mieć cc przeciez nie?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 09:38   #4772
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No właśnie.. No muszę pojsc w takim razie... Bo naprawdę wygląda to jak okres :/
Aniu, a nie dźwigałaś czegoś ciężkiego? Bo ze mnie tak leciało, jak dźwignęłam wózek półtora tygodnia po porodzie :P
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 09:49   #4773
ania230
Zakorzenienie

Kupilam butelke mr browns zobaczymy jak będzie sie sprawowac

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Koleżanka ma do mnie dzis wpaść

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ciekawe czy dziś moja córcia będzie dla mnie laskawa i tez pospi tak ładnie jak wczoraj.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 09:58   #4774
Konto usunięte

Australia gdzie Twój opis porodu?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 10:04   #4775
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62282916]Australia gdzie Twój opis porodu?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

No nie mogę się coś zebrać...
Stary 2016-06-27, 10:11   #4776
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No nie mogę się coś zebrać...

Dawaj, będziesz miała pamiątkę
Stary 2016-06-27, 10:27   #4777
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Madzia, dla mnie butelki Dr Brown's są bezkonkurencyjne
Też ich używamy są naprawdę dobre
Stary 2016-06-27, 10:39   #4778
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kociak, trzymam kciuki
Dzanet oby wyniki byly leosze i zebyscie mogly isc do domu nie pocieszylas mnie tym ze u Ciebie wywolanie zajelo trzy dni.
Weronia, sliczna coreczka

Tak jak myslalam, gora mi nie pomogla, sex wieczorny i masaz sutkow tez nie, moje dziecko noe chce ze mnie wyjsc. Za 7 h bede juz w szpitalu, zaczynam sie juz stresowac tym wywolaniem. Wiem ze bedzie dobrze i sobie poradze, ale mam stracha. I ciesze sie ze to juz i ulga, z drugiej strony ze to juz sie stanie, bede mama i bede odpowiedzialna za kruszynke w ramionach. Juz chcialabym miec to za soba. )
Powodzenia!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62278821]Wychodzimy! Bilurbina fajnie spadła, i wychodzimy z wagą uodzeniowa już 👍🏻😁

Super

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Super )

Justyna - powodzenia juz niedługo maleństwo będzie z Tobą )

U mnie wychodzi na to ze chyba dostałam okres... W każdym razie tak to wygladaod wczoraj leci ze mnie cały czas.
Zadzwonię do lekarza, ale mam, moze glupie, pytanie ? Jak mi tak leci, to lekarz normalnie mnie zbada?...
W takiej sytuacji chyba musi Cię zbadać.
Szybko jak na okres.
Trzymam i daj znać co tam lekarz powiedział
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 10:41   #4779
PikPik09
Raczkowanie

Dzanet gratuluje wyjscia do domu! Nareszcie po swojemu wszystko zrobisz

Fiazo pamietam jak podgladalam ktora jestem na liscie do rodzenia na forum i tak zerkalam na ciebie ze sam koniec a tu juz nadszedl czas!! Ale zlecialo! Powodzenia!

Justynian oby szybko poszlo.mi przy pierwszym jak podlaczyli oxy to po 3 h juz mialam bobasa.szybkiego rozwoju akcji!

Wiecie ze zderzylam sie z rzeczywistoscia choc niby wiedzialam czego oczekuje?dom po powrocie wyglada jakby inaczej,starszak ten sam ale jakby cos odmieniony tylko tz zostal jaki byl- wkurzajaco-marudzacy.chetnie bym go objechala ale robie oddechy ze wzgl na kp :#
Okazalo sie ze to co bralam za bolaczki poporodowe to hemoroid.bede musiala powawlczyc jakos z tym.

Pamietacie jak pisalam o tym potwornym bolu plecow? Karetki zastrzyki i masaz ostatecznie? W szpitalu zaczelo mnie brac.od razu na dzien powrotu do domu zamowilam masazystke i wymaglowala mnie konkretnie.narazie skutkuje i boli mnie tak normalnie od zmeczenia.ufff

A Beniś rewela chlopak jak go ogarne cyc pampers itp to spi po 3 h i moge ponadrabiac troche dom
Stary 2016-06-27, 10:52   #4780
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie wychodzi na to ze chyba dostałam okres... W każdym razie tak to wygladaod wczoraj leci ze mnie cały czas.
Zadzwonię do lekarza, ale mam, moze glupie, pytanie ? Jak mi tak leci, to lekarz normalnie mnie zbada?...
ale, że już?
hmm ja miałam już lekkie plamienie, a nagle dwa dni takie mocne krwiste, ale upały+ wysiłek pewnie były powodem i teraz spoko znowu może u Ciebie też tak będzie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My tez sie cycamy tak kolo 22 2 i 4.30.

Tz wyjechal na dwa dni. Wiec dziś po raz pierwszy bede sama kapac Maje ( stres).
dacie radę, masz tylko Maję, ja się boję bo mąż od czwarku idzie do pracy już, a mój Miki daje w kość+ Michałek, który już nie chce tyle spać w dzień co wcześniej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 10:56   #4781
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Też ich używamy są naprawdę dobre
Potwierdzam tutaj dziewczynki mi polecaly te butelkami i jestem zadowolona tzn mała ma trochę problemów z brzuszkiem ale nie płacze przy nich.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 11:05   #4782
Honcia
Zakorzenienie

Witam się po pierwszej w muarę przespanej nocy
Dzanet super, ze idziecie do domu

Dziewczyny mam nawał, piersi twarde jak kamienie... Wymasowalam i udoilam trochę mleka i po pół godzinie jest to samo... Tak ma być?
Mala ma problem ze zlapaniem przez to i nerwówka przy przystawianiu

Jutro będzie u nas położna

Spadam budzić Marcelinkę na karmienie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 11:06   #4783
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania bez paniki dasz radę! Ja co drugi tydzień kapie Hanie sama bo TZ w pracy na pewno dasz radę tylko wszystko na spokojnie

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 11:14   #4784
fiazo
Zakorzenienie

Tak mam mieć cc ale czekają na akcję skurczową. Dziś znów miałam badanie i dalej nic się nie zmienia.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 11:14   #4785
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam nawał, piersi twarde jak kamienie... Wymasowalam i udoilam trochę mleka i po pół godzinie jest to samo... Tak ma być?

To trudna sytuacja bolesna bardzo ale wlasciwie kazda z krmiacych to przerabia predzej czy pozniej.sciagac trzeba przed karmieniem bo naprawde sa nerwy jak nie moze chwycic twardego cycka.sciagajac mozna sobie ulzyc ale to tez pobudza laktacje.zapytaj poloznej.ja wczoraj po karmieniach obkladalam sie zimna kapusta nawet swoj rozmiar liscia trafilam jak syrena wygladalam no i prysznicuje sie - przed karmieniem ciepla woda dla lepszego wyplywu.
Stary 2016-06-27, 11:26   #4786
haneczkab92
Ania

Zaczynam sie martwić... Moj lekarz dopiero przyjmuje od 14.00..a ja mam dużą podpaske i jeszcze ratuje sie papierem toaletowym, tak ze mnie leci co wstane, to od razu do lazienki i wszystko wymieniam
To na pewno nie od wysilku ani upałów ...

A do tego wszystkiego moje dziecko tak ulalo, ze cala mokrq byla.. Az jej nosem poszlo
I trzy dni jadl tylko moje mleko.. Wczoraj mi nie starczylo i trzy porcje mm dostała.
I po nim tak chlustala
Chyba musze znowu zmienic mleko na inne..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-06-27 o 11:41
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 11:40   #4787
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:

A masz laktator? Ja sciagam do poczucia ulgi ale wtedy zaraz znowu twarde. Mi już powoli się uspokaja ten nawał ale staram się robić tak, że sciagam przed karmieniem trochę żeby młodemu lepiej się jadło i on mi resztę opróżnia. I zawsze podaje tą pierś która jest twardsza. Po karmieniu okłady z zimnej rozbitej kapusty.

U nas bez zmian. Wyniki ok, gorączki nie ma. Jutro ma nas jeszcze zobaczyć laryngolog ale jak on nic nie znajdzie to mam nadzieję że wyjdziemy.
Stary 2016-06-27, 11:47   #4788
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Śliweczka dzięki za filmik. Jednak muszę jeszcze trochę nabrać odwagi zanim go w tym wiaderku wykąpie, bo bałabym go na tagów tak trzymać ...
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy

Kociak dużo siły Co życzę i zdrowia dla Olusia . Kciuki za szybki wypis
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
U nas takze na niteczce
Przy KP sie nie przepaja woda albo herbatka, prawda? Nawet jak tak gorąco ?
Ja czytałam że nie ma potrzeby dopajania dziecka będącego na kp. Acz spotkałam się też z opinią, że można przy takich upał upałach więc w sumie nie wiadomo
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja nie mam problemu z kp w różnych miejscach. Z Bartkiem przeżyłam, teraz tez dam rade. Nie krepuje mnie to, bo nie wywalam cyca na wierzch. Staram się ubierać na wyjścia tak żeby bez problemu można było wyciągnąć pierś i zawsze przykrywam się pieluszka tetrowa. Wiec robie to dyskretnie bez obnoszenia się.
Jak dziecko głodne to nie mam zamiaru się kitrac gdzieś po kątach czy kiblach
Madzia to bardzo dobre podejście. Przecież nie chodzi o obnoszenie się z tym karmieniem, ale jak trzeba to przecież nie będę się po kiblach kryć.
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mysle ze te upaly robily swoje i była taka niespokojna m
Najważniejsze że Ty i Maja jesteście spokojniejsze
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
honcia GRATULACJE!
Super, że już w domku Trzymam żeby ze zdrowiem malutkiej było wszystko ok

PikPik GRATULACJE!
Jejku na tym Waszym selfie Benio taka kluseczka

ania230 to dla Ciebie, ale innym też polecam http://www.hafija.pl/2012/03/nowonar...elegnowac.html
Jest o "widzeniu na cycu" i produkcji pokarmu

sliweczko jestem z Wami na bieżąco, tylko pisanie jakoś odpuściłam

kochane dwupaki myślałam ze przy tych ostatnich burzach wszystkie urodzicie, ale skoro nie, to nadal trzymam za szczęśliwe rozwiązania
Cierpliwości dobrze, że jesteś
Cytat:
Ja do porodu szlam z rozmiarem H do jakiego urosną kto to wie... Jak karmië Mala to faktycznie muszę bardzo uwazac żeby jej noska nie przydusić

Moja ewidentnie jest aktywna nocą tak jak bylo w brzuszku... Ale ona ma 3 doby wiëc mogla nie zajarzyć, żecwyszla

Kocial zdrowia dla synka i siły dla Ciebie

Dziewczyny my po pierwszej nocy w domu... Było ekstremalnie, spalam w sumie 3 godziny. Wprawdzie odniosłysmy sukces bo udalo się chwycic za sutek i już ssie normalnie
Dziś popołudniu byl mega kryzys bo mielismy gosci, Mała ssala chyba 2 godziny i zasnęła a potem goscie ją obudzili i bardzo płakała i nie dala się uspokoic nawet piersią... W koncu rozebrałam ją do samej pieluchy i tak zasnęła... Owinęłam ją tylko pielucha bambusową. Biedulinka moja
Mąz bardzo mi pomaga, jest mocno przejęty i wszystko za mnie robi zebym ja mogla tylko karmić
boję się kolejnej nocy
Podobno później trochę maleją jak się unormuje laktacja, więc jest jeszcze nadzieja
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
my od samego początku chodzimy bez czapeczki na spacery i wg mnie jest ok. jak byliśmy w przychodni w mniej ciepły dzień niż dziś (25 stopni) położna mówiła, że dobrze ubraliśmy. natomiast dobijają mnie mama i teściowa bo w kółko gadają o czapeczkach - w dodatku one ze sobą czasem gadają przez tel i się wzajemnie nakręcają ! Upał 30 stopni niech same siedzą w czapkach

mój Krzys w te upały jest bardziej senny niż niespokojny, nie wiem czy to dobrze czy mam sie martwić, ale przez cały tydzien okresy aktywności juz były na prawdę długie a wczoraj i dziś śpi jak noworodek. nie wiem, czy o dobrze.

A co do karmienia w trudnych warunkach - ja już dwa razy karmilam Krzysia w samochodzie i było ok. Przy czym jak mamy z TŻtem coś do załatwienia to jedziemy wszyscy w trojkę - tzn ja mam coś do zalatwienia, ja załatwiam a mąż siedzi z małym w aucie z klimą. I też zawsze było że najpierw nakarmić na maksa i dopiero do samochodu, ale dwa razy po 2 godzinach mojego latania zgłodniał w samochodzie super się karmi, ale na ławce w parku jeszcze się nie odważyłam.

ja wodą nie dopajam bo w ten upał widzę, że moje mleko na prawde jest bardziej wodniste i myslę, że jest ok. Krzys w dzień chce cyca co 1 albo 2 godziny, myślę, ze nie ma potrzeby dopajać.
My też bez czapeczki. Na spacery w te upały to tylko body z krótkim rękawem i pielucha bambusowa

Stary 2016-06-27, 11:50   #4789
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dziekuje dziewczyny
Kociak na pewno bede lazic, skakac na pilce, tanczyc, robic przysiady oby tylko szybko poszlo. Mam nadzieje ze po pierwszym zelu cos zaczbie sie dziac.

Fiazo to wspolczuje Ci skurczy.

Ja troche ogarniam pokoj, potem sie naszykuje i do szpitala.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 12:28   #4790
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Przy nawale tak jest. Dobę-dwie musisz się przemeczyc i będzie ok

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Zaczynam sie martwić... Moj lekarz dopiero przyjmuje od 14.00..a ja mam dużą podpaske i jeszcze ratuje sie papierem toaletowym, tak ze mnie leci co wstane, to od razu do lazienki i wszystko wymieniam

A do tego wszystkiego moje dziecko tak ulalo, ze cala mokrq byla.. Az jej nosem poszlo
I trzy dni jadl tylko moje mleko.. Wczoraj mi nie starczylo i trzy porcje mm dostała.
I po nim tak chlustala
Chyba musze znowu zmienic mleko na inne..
Niepokojące to krawienie
sama jesteś z Hania w domu?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Śliweczka dzięki za filmik. Jednak muszę jeszcze trochę nabrać odwagi zanim go w tym wiaderku wykąpie, bo bałabym go na tagów tak trzymać ...

Kociak dużo siły Co życzę i zdrowia dla Olusia . Kciuki za szybki wypis

Ja czytałam że nie ma potrzeby dopajania dziecka będącego na kp. Acz spotkałam się też z opinią, że można przy takich upał upałach więc w sumie nie wiadomo

Madzia to bardzo dobre podejście. Przecież nie chodzi o obnoszenie się z tym karmieniem, ale jak trzeba to przecież nie będę się po kiblach kryć.

Najważniejsze że Ty i Maja jesteście spokojniejsze

Cierpliwości dobrze, że jesteś

Podobno później trochę maleją jak się unormuje laktacja, więc jest jeszcze nadzieja

My też bez czapeczki. Na spacery w te upały to tylko body z krótkim rękawem i pielucha bambusowa

Chudziaszek a jak u Ciebie? Krwawienie ja ustąpilo na dobre?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 12:30   #4791
201711281320
Konto usunięte

Nareszcie chłodniej dzisiaj Od razu lepiej się spało.

dzanet, super że wychodzicie w końcu Ciekawe jak Zosia zareaguje na siostrzyczkę i na mamunę

kociak kciuki za unormowanie temperatury u Olka i wyjście do domu

honcia jak masz bardzo twarde piersi to odciągaj trochę przed karmieniem. Czasem wystarczy tylko zdjąć stanik, pochylić się i tak jakby pohuśtać piersiami żeby sam zaczął nadmiar mleka kapać. Prysznic też pomaga (ciepły).

justyna kciuki z to żebyś jeszcze dziś Gabrysia tuliła i żeby szybko i sprawnie Ci poszło

fiazo dla Ciebie również kciuki za rozwój akcji

weronia, śliczniutka ta Twoja Haneczka

Ignaśkowi zaczęły ropieć oczka :-( Dzisiaj rano miał aż zaklejone. Pamiętam że niektóre z Was też miały ten problem. Co stosowałyście? Pomogło już?

Cierpliwość Miło że się odezwałaś Skrobnij czasem co tam u Was. Jak Sarcia zareagowała na siostrzyczkę i jak sobie radzicie...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 12:32   #4792
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dacie radę, masz tylko Maję, ja się boję bo mąż od czwarku idzie do pracy już, a mój Miki daje w kość+ Michałek, który już nie chce tyle spać w dzień co wcześniej
Oj, mojej też się pozmieniało, w dzień trochę dłużej jest aktywna Muszę zmienić system i kąpać się rano jak jeszcze mąż jest, bo potem nie mam kiedy i mogę spokojnie iść do łazienki dopiero o 11-12... I jak tu na spacer się wygrzebać?
A wczoraj ja sama kąpałam po raz pierwszy... Ale strasznie nieporadnie mi to wyszło, mojemu mężowi jakoś tak sprawniej to wychodzi

Cytat:

No niestety, tak jest przy nawale, musisz przeczekać... Przystawiaj często, ściągaj do poczucia ulgi, rób zimne okłady

Cytat:
Ojej Oby Ci to szybko przeszło, koniecznie do lekarza jedź

Cytat:
U nas bez zmian. Wyniki ok, gorączki nie ma. Jutro ma nas jeszcze zobaczyć laryngolog ale jak on nic nie znajdzie to mam nadzieję że wyjdziemy.
Kciuki za szybciutkie wyjście

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Zaraz nam się wątek skończy, urodzi któraś w tej części jeszcze?

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-27 o 12:31
Stary 2016-06-27, 12:34   #4793
kaska87
Zakorzenienie

Australia ja też sama Michałka przedwczoraj kąpałam- mąż był w castoramie po deski itd. ok 19 akurat bo buduje domek dla starszaka na podwórku, spociłam się jak mysz ze strachu takie to małe kurde matka roku ze mnie, drugie dziecko a ja mało tam nie zeszłam, no ale u nas mąż zawsze kąpie więc ja wprawy nie mam Mikusia wiadomo teraz to już tylko pilnować trzeba a on sam wchodzi/wychodzi myję się itd.

ja po nawale mam już spokój, wręcz czasem mam wrażenie, że cycki puste bo już się twarde aż tak nie robią, ale jak widać mleko jest bo młody nawtryniał się i śpi
chyba jednak jego aktywność w dzień wzmaga starszy braciszek, który hałasuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 13:04   #4794
haneczkab92
Ania

Cytat:

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Niepokojące to krawienie

nie. Jest mama. Ale czekam ns telefon od lekarza.. Bo on oddzwania.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Nareszcie chłodniej dzisiaj Od razu lepiej się spało.

dzanet, super że wychodzicie w końcu Ciekawe jak Zosia zareaguje na siostrzyczkę i na mamunę

kociak kciuki za unormowanie temperatury u Olka i wyjście do domu

honcia jak masz bardzo twarde piersi to odciągaj trochę przed karmieniem. Czasem wystarczy tylko zdjąć stanik, pochylić się i tak jakby pohuśtać piersiami żeby sam zaczął nadmiar mleka kapać. Prysznic też pomaga (ciepły).

justyna kciuki z to żebyś jeszcze dziś Gabrysia tuliła i żeby szybko i sprawnie Ci poszło

fiazo dla Ciebie również kciuki za rozwój akcji

weronia, śliczniutka ta Twoja Haneczka

Ignaśkowi zaczęły ropieć oczka :-( Dzisiaj rano miał aż zaklejone. Pamiętam że niektóre z Was też miały ten problem. Co stosowałyście? Pomogło już?

Cierpliwość Miło że się odezwałaś Skrobnij czasem co tam u Was. Jak Sarcia zareagowała na siostrzyczkę i jak sobie radzicie...
U mnie zatkane kanaliki wiec masaz, plus sol fizjologiczna. Mleko Twoje-przemywaj

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 13:42   #4795
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witamy się popołudniu moje śliczności śpi a ja zamiast spać, wiadomo co robię
My też od wczoraj walczymy z ropiejące ropiejącym oczkiem. Mamy walczyć z nim 2 dni solą fizjologiczną potem jak nie ustąpi to idziemy po krople do lekarza.
Byla też położna i ważyła i UWAGA UWAGA waży już 3450g a pięć dni temu było 3170g

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile będę w tym szpitalu chcą mi od razu szczegółowe badania zrobić żeby wiedzieć jak mi pomoc z nerkami. Do wtorku to takie minimum chociaż nie chcę tutaj być to wiem, że to konieczne bo potem zdrowa będę mogła z,pełni cieszyć się macierzyństwem.

Madzia i tak trzymać. A córka już była u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie z nocnego karmienia i przedstawiam wam moja 5 dniowa Hanie

Niestety jestem mało aktywna bo Hania zabiera mi całym czas ale kocham to ze mogę sie nią zajmować zmagamy sie z potomkami bo jest tak ciepło i malutka strasznie ma delikatna skórkę chociaż jej nie przegrzewam leZy w samym pajacu lub czasem nago
Muszę wejść na komputer, żeby zobaczyć Hanie acz na pewno jest śliczna. Ciężko w taką pogodę ubierać te nasze maluchy. Dziś się u nas ochłodziło i tez nie wiem jak go ubrać, a kilka potówek też już mamy. Wieczorem przypudrujemy je skrobią ziemniaczaną i powinno zejść.

Cytat:
Kociak, trzymam kciuki
Dzanet oby wyniki byly leosze i zebyscie mogly isc do domu nie pocieszylas mnie tym ze u Ciebie wywolanie zajelo trzy dni.
Weronia, sliczna coreczka

Tak jak myslalam, gora mi nie pomogla, sex wieczorny i masaz sutkow tez nie, moje dziecko noe chce ze mnie wyjsc. Za 7 h bede juz w szpitalu, zaczynam sie juz stresowac tym wywolaniem. Wiem ze bedzie dobrze i sobie poradze, ale mam stracha. I ciesze sie ze to juz i ulga, z drugiej strony ze to juz sie stanie, bede mama i bede odpowiedzialna za kruszynke w ramionach. Juz chcialabym miec to za soba. )
Justyno nie ma co sie stresować. Najważniejsze że coraz bliżej chwili, w której weźmiesz Gabrysia w ramiona. Mocne kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62278821]Wychodzimy! Bilurbina fajnie spadła, i wychodzimy z wagą uodzeniowa już 👍🏻😁

Super w domu najlepiej. Daj znać jak poszło poznanie się sióstr
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzanet świetne wieści

Justyna mój też uparciuch. Skurcze od środy co 10min i nic się dalej nie rozkręca. Główka wysoko więc jak ma wleźć w kanał, a tp jutro
Fiazo oby coś się w końcu podziało

Cytat:

Oby się okazało, że to rzeczywiście od szczepionki i żebyście szybko wyszli do domu cali i zdrowi

Cytat:

Niepokojące to krawienie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

U mnie już nie ma krwawienia. Miałam jeszcze trochę takiego brunatnego plamienia, ale tak to nic.

Haneczka dziewczyny mają rację. Zadzwoń albo do ginekologa albo do położnej z tym krawieniem

Stary 2016-06-27, 13:42   #4796
Honcia
Zakorzenienie

Kurczę ledwo to moje dziecko utuliłam... Drapala ją metka w pajacu i dopiero zmiana outfitu pomogla
Idę dokonać porannej toalety

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 14:30   #4797
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kociak wspolczuje porobia badania zobacza od czego i wylecza i do domu ;*
Skiweczka, no trzy doby to sporo, potem aby wytrzymac z tesciowa do soboty
Miszka zla Irlandie wybralas u mnie 18 st cieplutko, troche chmurek i troche slonca tak w sam raz dzieki tez soboe wspolczuje z ta tesciowa ale od jutra mnie w domu nie bedzie wiec z gorki najwyzej jak mnie bedzie jeszcze wkurzac to jej nagadam
Oj żebyś wiedziała, że mieszkam w takim miejscu, że wszędzie dookoła w miarę pogoda a u nas ciągle deszcze

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Ja do porodu szlam z rozmiarem H do jakiego urosną kto to wie... Jak karmië Mala to faktycznie muszę bardzo uwazac żeby jej noska nie przydusić

Moja ewidentnie jest aktywna nocą tak jak bylo w brzuszku... Ale ona ma 3 doby wiëc mogla nie zajarzyć, żecwyszla

Dziewczyny my po pierwszej nocy w domu... Było ekstremalnie, spalam w sumie 3 godziny. Wprawdzie odniosłysmy sukces bo udalo się chwycic za sutek i już ssie normalnie
Dziś popołudniu byl mega kryzys bo mielismy gosci, Mała ssala chyba 2 godziny i zasnęła a potem goscie ją obudzili i bardzo płakała i nie dala się uspokoic nawet piersią... W koncu rozebrałam ją do samej pieluchy i tak zasnęła... Owinęłam ją tylko pielucha bambusową. Biedulinka moja
Mąz bardzo mi pomaga, jest mocno przejęty i wszystko za mnie robi zebym ja mogla tylko karmić
boję się kolejnej nocy
Pociesze Cię, że ja kupilam biustonosz do karmienia z Anity rozm. I jak Irena, haha i jest za mały. Ubieram tylko na szybkie wyjścia.
Jak karmię na leżąco to też odchylam pierś od noska bo bidulek nie mógł by oddychać.
Ja mam wrażenie, że mój mając ponad 3tyg. Też jeszcze do końca nie wie, że wyszedł bo zachowuje się tak samo jak w brzuchu.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

boję się kolejnej nocy
Brawa dla męża za pomoc

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
my od samego początku chodzimy bez czapeczki na spacery i wg mnie jest ok. jak byliśmy w przychodni w mniej ciepły dzień niż dziś (25 stopni) położna mówiła, że dobrze ubraliśmy. natomiast dobijają mnie mama i teściowa bo w kółko gadają o czapeczkach - w dodatku one ze sobą czasem gadają przez tel i się wzajemnie nakręcają ! Upał 30 stopni niech same siedzą w czapkach

mój Krzys w te upały jest bardziej senny niż niespokojny, nie wiem czy to dobrze czy mam sie martwić, ale przez cały tydzien okresy aktywności juz były na prawdę długie a wczoraj i dziś śpi jak noworodek. nie wiem, czy o dobrze.

A co do karmienia w trudnych warunkach - ja już dwa razy karmilam Krzysia w samochodzie i było ok. Przy czym jak mamy z TŻtem coś do załatwienia to jedziemy wszyscy w trojkę - tzn ja mam coś do zalatwienia, ja załatwiam a mąż siedzi z małym w aucie z klimą. I też zawsze było że najpierw nakarmić na maksa i dopiero do samochodu, ale dwa razy po 2 godzinach mojego latania zgłodniał w samochodzie super się karmi, ale na ławce w parku jeszcze się nie odważyłam.

ja wodą nie dopajam bo w ten upał widzę, że moje mleko na prawde jest bardziej wodniste i myslę, że jest ok. Krzys w dzień chce cyca co 1 albo 2 godziny, myślę, ze nie ma potrzeby dopajać.
Ach te mamy...
Moja mama bez przerwy owija małego w ciepły rożek i przykrywa lekkim kocykiem jak śpi . I dziś rano stwierdziła, że Kubus ma podniesione rączki do góry i że to oznacza, że mu fajnie cieplo

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Super )

Justyna - powodzenia juz niedługo maleństwo będzie z Tobą )

Chyba trochę za wcześnie na okres, oby to było jeszcze oczyszczanie

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
nie. Jest mama. Ale czekam ns telefon od lekarza.. Bo on oddzwania.

U mnie zatkane kanaliki wiec masaz, plus sol fizjologiczna. Mleko Twoje-przemywaj
Ja też przemywaniu solą fizj., Moim mlekiem, ewentualnie woda przegotowaną. Myślę, że jak do następnego tygodnia nie będzie poprawy to pójdziemy do lekarza z.tym oczkiem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Kurczę ledwo to moje dziecko utuliłam... Drapala ją metka w pajacu i dopiero zmiana outfitu pomogla
Idę dokonać porannej toalety
Hihi, dobrze, że wpadlas co jest przyczyną

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Justyna, kciuki za rozwoj!

Dzanet. Fajnie, że idziecie do domku. Ciekawe jak siostra zareaguje

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 14:41   #4798
ania230
Zakorzenienie

Maja pieknie pospala 3 godzinki na balkonie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 14:54   #4799
201711281320
Konto usunięte

TZ z córą zabrali Ignasia na pierwszy spacer. Nie wiedziałam czy założyć mu czapeczkę i jednak ubrałam. Chłodny wietrzyk wieje- 19 stopni, zachmurzone. Mam nadzieję że nie wróci spocony. Nic mu poza tym pajacem w którym był w domu nie ubierałam tylko go przykryłam rożkiem...

Cytat:
Przemywam mlekiem A ten masaż to jak się robi? Ruchy okrężne między oczkiem a noskiem?

chudziaszek za wagę Wojtka. Dajesz radę

A ja podczas karmienia wzięłam dzisiaj kieliszek i podstawiłam pod drugą pierś zamiast wkładać wkładkę i mi samo nakapało do pełna czyli 25 ml. Mam do przemywania oczka, a resztę wleję dzisiaj do kąpieli.

Honcia- nie ma jak "poranna" toaleta
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-27, 14:57   #4800
fiazo
Zakorzenienie

Ja tych skurczy nie czuje jako bolesnych. Po prostu spięcie brzucha i dyskomfort

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości