|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
BAN stały
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Cytat:
![]() Czasami dziewczyna Ci się spodoba, prawie jej nie znasz, była miła, no i stwierdzasz: "aaa, zaproszę ją". No i umówicie się na za 2-3 dni i spoko, spotkanie dochodzi do skutku. No ale równie dobrze moglibyśmy się umówić na za 2-tygodnie i wtedy przestałbym czuć ten "moment". Wiesz, to jest raczkująca znajomość. Nie wszystko opiera się na wyglądzie. Są dziewczyny co się podobają, ale nie jest to jakiś tam efekt od razu "wow" (co wcale nie znaczy, że taka znajomość nie może się przerodzić w coś świetnego). I jak się za długo poczeka, to wszystko może się rozmyć. Więc do mnie argumenty typu: "jakby Ci się naprawde podobała", "jakby Ci naprawde zależało" nie trafiają ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
I śmiem twierdzić, że w drugą stronę działa to całkiem podobnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj ja też się podpisuje, jak bym chciała pantofla to bym se kupiła w markecie. Nie lubię takich ugodowych, ciągłe, tak kochanie, oczywiście kochanie, jak chcesz kochanie, mnie facet musi czymś stymulować, a jak jest taki uległy to się odechciewa w ogóle pytać bo i tak wiadomo :-P a w necie niestety głównie kapcie się ogłaszają, bo oni tak bardzo chcą dziewczynę ze tracą godność. Edytowane przez tardisgirl60 Czas edycji: 2016-06-28 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Oo, czeeść! Jest E. z Tobą??" ![]() ![]() Cytat:
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-28 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj ex mnie czesto do furii doprowadzal bo na pytanie gdzie gdzie hce isc (szlimy na obiad na miasto) czesto mi odpowiadal "tam gdzie ty". No ja pierdziele... juz nie mowie, ze ma mi narzucic gdzie mam isc no ale aby nie umiec nawet wyrazic opini na co ma sie ochote to juz bylo straszne.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
BAN stały
|
Widocznie mu było obojętne.
Jakby mnie ktoś spytał czy wolę na kebaba czy na pizze to też by mi to był obojętne w tym momencie xD Albo czy wolę marsa czy snicersa (to mi zawsze sprawiało największy problem, ciut większy snicers czy smaczniejszy mars ). Co za chwile któraś z was napisze ? Bo było mu obojętne czy sukienka ma być miętowa czy lazurowa ? ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-06-28 o 10:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
tylko mi chodzilo o to, ze on ZAWSZE byl obojetny.
Wiesz ja tez nie mam zamiaru za kazdym razem sie martwic do jakiej restauracji isc, co robic i co jesc... nie jestem organizatorem rozrywek. Powinno to troche byc pol na pol.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
BAN stały
|
Jaka hipokryzja. Jak ja narzekam na kryzys męskości i to że bycie fajtłapą i ciamajdą wcale nie jest seksowne u mężczyzny, to mnie hejtujecie, a teraz piszecie to samo i przytakujecie sobie...
Oczywiście, że większość mężczyzn patrzy tylko wrócić z roboty, pojeść i iśc spać, no teraz to jeszcze mecz obejrzeć bo euro. Zero inicjatywy i pomysłów. Nie wiem jak oni chcą kobietę zdobyć. Najgorsi są ci w internecie, codziennie mam nowe wiadomości na gg od jakichś nieznajomych pantofli, którzy w wieku 30-40 lat nie mieli kobiety i chcieliby się spotkać i mnie zdominować, nie wiem czym, chyba byciem nikim i fajtłapą... Do psychologa, a nie zacne kobiety podrywać, nie wasza liga niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też to denerwuje. Chciałabym żeby facet kiedyś powiedział coś w stylu: słuchaj, szykuj się i idziemy na kolacje, nie powiem gdzie, to niespodzianka. A nie zawsze tylko czeka aż ja coś wymyślę i zorganizuje. Tak zawsze było z moim exem. A nie zapomnę do dzisiaj jak mnie raz właśnie zabrał na taką kolacje niespodziankę tylko nawet nie sprawdził dokładnie adresu i chodziliśmy 3 godziny w kółko aż nam przypadła rezerwacja. Na to żeby mi podał nazwę restauracji i ja znajdę ja na telefonie to powiedział że nie bo to niespodzianka i już jesteśmy blisko. Ja tak sobie przypominam jego akcje to nie wiem jak ja wytrzymałam z nim prawie 3 lata.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I żeby nie było - ja nie twierdzę, że nie ma fajnych, męskich facetów. Po prostu ja na nich nie trafiam w wersji wolnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem o co Ci chodzi ![]() ![]() Zreszta co po wielbicielach, skoro kolezanka nadal jest sama i usilnie szuka partnera na portalu ![]() ![]()
![]() |
#4035 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam już dość problemów z cerą, czuję się na nie już po prostu za stara. Chyba jak skończę zimą 26 lat to zdecyduję sie na Izotek. Zapytam tylko endokrynologa co o tym sądzi. Jeśli podwyższone androgeny i DHEA nie będą miały żadnego podłoża to nic innego mi nie zostanie. Ja też czuję się strasznie samotna, jak nigdy. Moje dwie koleżanki mieszkają z chłopakami i dużo trudniej jednak o jakiś kontakt. Facet jednej z nich to już w ogóle jest jakiś dziwny.Nie odstępuje jej na krok, jest nawet z nią w pracy,zachowuje się jak jakis stalker.Poza tym jak do nich przychodze to on też zachowuje się co najmniej dziwnie, w ogóle nie patrzy mi w oczy. Rozmawia niby na ten sam temat, ale nie kieruje swoich słów do mnie, nie zwraca na mnie uwagi tylko patrzy na innych, albo gdzieś w przestrzeń. Czuję się z tym nieswojo, jakbym była ignorowana. W ogóle jakoś tak przez całe swoje życie nigdy nie doświadczyłam praktycznie żadnego zainteresowania ze strony mężczyzn. Zawsze wydawało mi się, że ja już po prostu taka jestem, nie pasuje to do mnie i nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić żadnej relacji damsko-męskiej ze mną w roli głównej. Nie wiem, czy ja zawsze odstraszałam czymś? Nie mam pojęcia... Po prostu do tej pory mi to aż tak nie przeszkadzało, ale im jestem starsza to tym bardziej odczuwam smutek z tego powodu. Szczególnie to da się odczuć jak spotykam się z koleżankami, które są w związkach i widać, że ci faceci o nie dbają i im zależy. Ja nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś mógłby tak sam z siebie o mnie dbać i być we mnie wpatrzony, chyba że w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Właśnie ja się obawiam, że trądziku hormonalnego Izotek może nie wyleczyć. Chociaż z drugiej strony może skóra nie będzie tak reagować po leczeniu na hormony? Słyszałam, ze Izotek leczy ogólnie trądzik, a mnie jak do tej pory leczenie dermatologiczne głównie zewnętrzne jakoś tam jednak pomagało. Za pół roku skończę 26 lat, chciałabym w końcu coś z tym zrobić bo jak do tej pory to robiłam tylko mase badań i nic z tego nie wynikło, a kompleksy tak się rozrosły, że mało nie wylądowałam u psychiatry z depresją. Edytowane przez Camomille91 Czas edycji: 2016-06-28 o 22:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To jeszcze bardziej zniechęca tych normalnych, "fajnych jakościowo" bo jak widzisz dziewczynę z samymi łajzami, no to raczej nie myślisz sobie, że ona taka biedna i chciałaby się wyrwać z tego towarzystwa, bardziej myślisz, że jej coś takiego odpowiada, pasuje jej zainteresowanie ze strony tych kolesi no i najzwyczajniej w świecie, że do nich pasuje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze inny z którym się zaczęłam umawiać jeszcze na studiach był zaskoczony tym, że chodzę na wolontariat i planuję jeszcze inne studia podyplomowe. Stwierdził, że z tego wszystkiego wynika , że dopiero szukam swojej drogi życiowej a on by chciał taką, która już planuje szukać stałej pracy a chce stabilizacji. Dodam, że facet studia przerwał i już na nie nie wrócił. Z tego wynika, że coraz więcej facetów szuka spokojnej domatorki, która przyjdzie z pracy, ugotuje obiad, a weekend spędzą przed tv. Oczywiście nie ma mowy o żadnym rozwijaniu się ( kursy, studia, hobby) bo przecież on czuł by się zaniedbany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te, które coś sobą reprezentują (studia-hobby-sprecyzowane plany na życie) mają problem ze znalezieniem faceta. No, ale nie oszukujmy się, mają też większe wymagania niż taka "cicha myszka" ciągle siedząca w domu. Ja myślę, że nie tyle facet czułby się zaniedbany... chodzi tutaj o to, że to on chce grać w związku "pierwsze skrzypce", większość woli przewyższać swoją partnerkę intelektem/dobrą pracą. Oczywiście zdarzają się wyjątki i bardzo dobrze ![]()
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ja powiem, poradzę (znamy się do podstawówki), to jak grochem o ściane, ale co powie jakis facet, to momentalnie we wszystkim słucha. Jakiś koleś poznany na imprezie powiedział, że nie zagadałby do panny z fajka i piwem? "Od dziś nie iję i nie palę w na imprezach!" Miała kupic kota, już rase wybrała, ale jakiś koles, z którym raz w życiu była na randce zażartował, że jak 30-latka kupi kota, to już będzie gwóźdź do trumny, więc kota nie kupiła itp. Plus flirtowanie zawsze i wszedzie dla sportu, nawet jak się facet nie podoba, to pójdzie na randkę "trenować" swoje umiejętności
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-29 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem MISZCZEM przyciąganie młodszych (max. -3lata), są to osoby po studiach, zaznaczam, że zawsze po dobrych studiach, z perspektywami, jednak nastawieni są wyłącznie na zabawę z dziewczyną ![]() ![]() Oczywiście nie ma co uogólniać i zawsze znajdzie się jakiś rozgarnięty w tej grupie wiekowej, ale ja nie miałam tego szczęścia. Z. Lew-Starowicz pisał w swoich książkach, że najlepszy wiek dla faceta to 35 l. Taki to już się wyszalał, myśli poważnie itp...itp. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z obserwacji i luźnych rowmów z kumplami przy piwku o tym, jak wolą dziewczyny mniej przebojowe, bo wedy moga im imponować itp. Cytat:
Mi eks młodszy o 2 lata (!) potrafił wyjeżdżac z tekstem, że glupio, że jestem starsza, że bedę się wkrótce starzeć itp ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-29 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy takiej sytuacji nie miałam, ale będąc ostatnio na wakacjach słyszałam jak facet, ok. 30l. wypominał swojej partnerce, że jest starsza ![]() ![]()
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kręciłam tez kiedyś z takim 4 lata młodszym - jaki niedojrzały dzieciuch ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-06-29 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Kurde... Aż mi dziwnie się czyta to co piszecie. Żaden mój kumpel nie wybrał nigdy sobie "szarej, cichej myszki", aby jej imponować. Zawsze wybierali i interesowali się dziewczynami inteligentnymi, pewnymi siebie i z zainteresowaniami bardziej oryginalnymi niż "paznokcie i włosy" (chociaż nigdy też nie słyszałam krytyki tego, że zdarzało nam się o kosmetykach pogadać w szerszym mieszanym gronie).
A z młodszymi też mi się zdarzało spotykać i żaden nigdy nie wytknął mi tego, że jestem starsza. Ani też żaden starszy (a rekordzista był rok po 40) nie wytknął mi, że jestem gówniarą. Przy czym ten po 40, to facet, którego mi najbardziej żal, "że nie wyszło". Jest to jedyny przypadek gdzie chciałabym spróbować jeszcze raz. Był to najbardziej męski mężczyzna z jakim się spotykałam. I miał tyłek lepszy niż 25latek ćwiczący crossfit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zadomowienie
|
Ja jestem uprzedzona do młodszych. Byly byl tok mlodszy ale i tak wyszlo przy zerwaniu i pod koniec zwiazku że był dzieciak i niedojrzaly. Poza tym nie cierpie kiedy facet mi rozkazuje a mlodszy to juz w ogole.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wieku, to jasne, że nawet ktoś koło 40 może być dla nas atrakcyjny. Ja nigdy nie skreślę osoby tylko dlatego, że jest starsza/młodsza, jednak wolałabym kogoś w zbliżonym do siebie wieku.
![]() |
#4049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie znam więcej związków gdzie kobieta jest o kilka lat starsza i na tyle na ile mi wiadomo są bardziej szczęśliwi i lepiej dobrani niż te gdzie facet starszy. Koleżanka z pracy w wieku 35 lat wyszła za mąż za 24 latka i są super para. Kwestia otoczenia i perspektywy, zwlaszcza ze sama się teraz zastanawiam nad konkretnym młodszym panem :-P A ten 35 letni... Ilu takich porządnych singli jeszcze istnieje? ;-) zgodzę się ze taki już wyszalany i gotowy na życie rodzinne ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, chociaż pewnie przyjdzie mi takiego brać kiedyś :-P I tez przyciągam młodszych, ale to chyba właśnie kwestia wyglądu. Jak się nie wygląda na 30 i nawet nie stara się by wyglądać :-P to nic dziwnego że jeszcze żaden biznesmen po 30stce mnie nie uwiódł skoro może zastanawiać się czy ja juz po maturze czy jeszcze nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.