![]() |
#1171 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzień dobry Mamusie!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Dbaj o siebie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że dostałaś po nim tylko zgagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie racja, jakby mnie do kibelka pogoniło ![]() Na oddziale była pacjentka mojego doktora, która po zdjęciu pessara miała od razu 4cm rozwarcia ![]()
![]() |
#1174 | |||||
Zadomowienie
|
Hej! Znowu jestem niewyspana, ale już sobie nie robię większych nadziei co do tych nocy. :P Dobrze, że dziś mam czas na drzemki, bo w zasadzie tylko czekam na przyjazd zamówionych mebli i nie mam rozbudowanych planów.
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby drugi dzidziuś (chłopczyk czy dziewczynka? ![]() Cytat:
![]() 30 km to jeszcze nie tak źle. Jednak o tym rodzeniu w aucie rzadko są newsy, chyba częściej są nieco dłuższe porody. ![]() Mój też szaleje i generuje twardnienia. Cytat:
![]() Taki przyrost wagi nie jest chyba czymś szokującym, po co to spojrzenie reprymendy? :/ Waga spoko, nie martw się. ![]() Cytat:
![]() Warto sprawdzić z tym wózkiem, ja myślałam że mamy w miarę duży bagażnik, ale wózek się nie zmieścił, zmieniliśmy więc nasz wybór na bardzo podobny tej samej firmy tylko z mniejszym stelażem. I to dotyczyło mojego samochodu, auto męża jest odrobinę mniejsze jeszcze. :P Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Moja opuchlizna nie zawsze znika po odpoczynku. Właściwie to w domu leżę i są opuchnięte a leżę w szpitalu i opuchlizna znika. A przez to ze nie znika każdego ranka to ciężko ocenić czy coś sie złego dzieje. Dlatego teraz raz na tydzień badanie moczu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój dzieć też zaczął ( w końcu, bo u innych dziewczyn od dawna o tym czytam) mocno się przeciągać, tak że widać to gołym okiem i nieraz aż zaboli. Nie wiem czy to kwestia tego łożyska z przodu czy czego ale do tej pory nie było to aż tak namacalne. To ogarnianie Bożenki też mnie stresuję, boję się, że nie będę w stanie jak już skurcze się pojawią a w tej chwili tak jak dziewczyny ogarniam raz w tyg bo jest to mega męczące i do tego jak nie widzę dokładnie to nieraz gdzieś tam się zadrapię czy coś i potem się musi goić ![]() TŻ faktycznie ostatnio kochany, chyba zobaczył w końcu ile energii zabiera mi ta ciąża, a staram sie nie poddawać i nie odpuszczać pracy. Poza tym on nie ma jako tako wielkiej możliwości dorobienia (poza zdjęciami) a wie ile kasy trzeba i na dokończenie wyprawki i na tą nieszczęsną łazienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mi palce zaczęły puchnąć, musiałam obrączkę na lewą rekę przełożyć bo już zaczęła się wżynać ![]() Mi stopy też czasem puchną ale to chyba nie jest nic niepokojącego bo siedzę długo przy biurku a wiadomo, że ciepło jest. W te upały puszczałam sobie wiatrak pod biurko i było o niebo lepiej ale jak tylko wychodziłam z pracy i wychodziłam na pole czułam jak z sekundy na sekundę robią się serdelki ![]() Brzuch się zmniejszył ![]() ![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Je brzuch tez zmienił ksztalt przez co wydawał sie mniejszy w pewnym momencie. A obwód zawsze był taki sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() |
#1179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1180 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ładnie Wam wyszła ta sypialnia! podziwiam jednak Twojego TŻ, że zgodził się na taką ilość różu w sypialni, u mojego by to nie przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uff nadrobiłam Was przy kawie. Pasowałoby coś zjeść i iść z psem na spacer... W ogóle pochwalę się Wam moim nieogarem- wstawiłam wczoraj pierwsze pranie ubranek. Swoją drogą kupę z tym roboty;/ zanim odcięłam wszystkie metki, przewróciłam ubranka na lewą stronę, posegregowałam... no ale nastawiłam pierwsze i już podczas rozwieszania stwierdziłam, że chyba jednak nie wlałam płynu do prania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
Ja odciniałam tylko metki z cenami. Te z rozmiarami i instrukcją prania poodcinam teraz, przy prasowaniu. A trochę mi zeszło. Mamy tylko nowe rzeczy, wiec popakowane, pozszywane (np skarpetki), niektóre mialy wklejki w środku (czapki). Ale wyprane
![]() Dzisiaj zawartość gondoli, rożek i może pościel. |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
Moje biodra już nie wyrabiają, w nocy tak okropnie mnie bolą mimo że śpię z wężem ![]() a tu jeszcze 2 m-ce ..... Na koncie zaczyna być posucha ![]() Cytat:
Z pieluszką zaszaleli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Tobie kiedy ściąga magiczny pierścień? pisałaś ostatnio coś na ten temat,ale wypadło mi z główki ![]() Cytat:
twardnień również współczuję..czytałam ostatnio,że jak nie skracają szyjki to jest ok i baaardzo często występują u szczupłych dziewczyn..także u Ciebie chyba mają prawo występować.. trochę mnie dziwi,że szpital "legalnie" oferuje takie usługi.. co np w sytuacji gdy wybrana położna ma akurat dyżur? jak się z tego położne rozliczają? powinny chyba mieć własna działalność? wystawiają rachunki na prywatna opiekę? pytam z czystej ciekawości..pewnie Tija będzie zorientowana.. Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba własnie jest tak jak piszesz..jesli się jest aktywnym to nie ma czasu na użalanie się nad sobą i rozmyślanie co kłuje i ciągnie.. no ale mi niestety nie było dane korzystać z takiej aktywności.. Cytat:
Cytat:
nieźle poszalałaś z praniem.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() waga mogłaby się już zatrzymać, bo moje nogi już nie wyrabiają ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja wczoraj powiedziałam tż, że trzeba się zabrać za składanie komody ![]() Niby jeszcze 7 tygodni, ale nogi mi puchną, brzuch coś kluję :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
florencee a gdzie Ty planujesz rodzić? którą porodówkę zwiedzaliście?
wczoraj Wam zapomniałam napisać że byłam po pracy truskawki kupić i mi pani nie sprzedała ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie pochwaliłam Wam się że zapisałam się na kurs szycia na maszynie ![]() ![]() ![]()
#1186 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moj Tz dopytuje kiedy w koncu zamowie lozeczko, bo on sie zaczyna stresowac ze nie zdazy zlozyc :P
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Metki są ogromne. A skóra Bobo delikatna. Jak ja bym miała leżeć na takich wszywkach to by mnie szlak trafił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W czwartek mam usg, także dopiero sie dowiem co tam u Maksa, bo nie widziałam go od 19 kwietnia! <3 ciekawe czy wazy juz ponad 2 kg ![]() Cytat:
dziekuje bardzo ![]() Wspolczuje z tym spaniem, u mnie jest rożnie, raz spie super, innym razem masakrycznie. Bez poduszki ciążowej to moge sie w ogole nie kłaść, bo biodra bola po nocy jak szalone i budzę sie co godzine :/ |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja coś na maszynie potrafię ogarnąć,ale to nie na moją "cierpliwość".. kurs on-line,że nam proponujesz czy propozycja zawiera ofertę wycieczki na Śląsk ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie z wagą..na początku mało przybierałam,a teraz szaleństwo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kombi jest zdecydowanie przydatne przy powiększającej się rodzinie. ![]() Z praniem nawet fajnie, nie trzeba się zastanawiać czy prać drugi raz, masz to z głowy. ![]() Cytat:
Ciekawa jestem właśnie jak to wygląda, gdyby położna miała w tym czasie inne, normalne obowiązki. U nas kasę za indywidualną opiekę się płaci szpitalowi, nie wiem jak dokładnie to działa, w sensie ile z tego i na jakiej zasadzie ma położna. ![]() Cytat:
![]() Ciekawy kurs, ja to problem mam z nawleczeniem igły na nitkę jak chcę przyszyć guziczek, więc nie wiem czy to dla mnie. ![]() ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-28 o 08:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
scoiatael86, jako dziecko szyłam u babci na maszynie ubranka dla lalek
![]() Teraz jedynie przyszywam guziki i zaszywam dziury w leginsach córki ![]() I to na tyle z moich umiejętności ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- ![]() A czekaj, wczoraj mój kuzyn pyta "kiedy wybuchasz?" więc może jest cos o czym nie wiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Floreenceeeee chodź ze mną na ten kurs do Gliwic ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
W ogóle nie wiem czy znacie sklep Endo, ale ja lubię robić tam zakupy dla córki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.