![]() |
#1201 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W nocy najadłam się strachu... obudziłam się z twardniejącym mocno brzuchem, po chwili zaczął też pobolewać. Szybko wzięłam nospę i na szczęście przeszło. Przestraszyłam się, że synek chce wyjść już ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Pierniku, to nie jest takie proste, atopia to dużo więcej niż swędząca skóra. To choroba autoimmunologiczna i jak każdej takiej, niestety nie da się jej wyleczyć, chocbyśmy polecieli na księżyc
![]() TinkerrBell puchnięcie niestety na tym etapie się ma prawo zdarzać, ważne tylko, żeby te obrzęki nie były na stałe. Tzn żeby np schodziły po nocy czy po odpoczynku. Pewnie te dziewczyny, o ktorych pisze Piernik miały takie na stałe i dlatego leżały w szpitalu. Przy obrzękach trzeba sprawdzać cisnienie i obecność białka w moczu, bo o ile same obrzęki to w ciąży norma, to już z tymi następnymi rzeczami mogą wskazywać na zagrażający stan przedrzucawkowy cxy rzucawkę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie z tym kursem! ![]() Cytat:
![]() np jaka nadzieja? że ktoś urodzi za nas? ![]() Ja dzisiaj na 17 mam sr, a później odbiera mnie stamtąd koleżanka i jedziemy do naszej kawiarni na nasze standardowe menu- szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną i lodami ![]()
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Pierniku co do położnej, to w moim szpitalu jest to na pełnym legalu. Jest szpitalny cennik, opłaca się położną w szpitalnej kasie i oni między sobą się rozliczają dzieląc ta kasą
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do metek, to te bym pewnie obciela, a nawet to zrobilam przed praniem ![]()
![]() |
#1206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do żartów to u mnie ze mnie najlepszy ubaw mam ja. Ostatnio w niedzielę u szwagierki jak zaczęło wiać i zbierać się na burzę powiedziałam "Mnie tam nic nie zdmuchnie teraz, nie?" ![]() ![]() No z praniem byłaś bomba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() o kurs szycia, fajna sprawa, ja się wybierałam na taki kurs dziergania na drutach przy kawie ale nie dotarłam na ani jedno spotkanie, eh.... ![]() Cytat:
![]() a ja się lelaczę na necie. A to coś w blogu swoim nasmaruję, a to obrazki na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ pooglądam... ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Dobradusza weź mnie ze sobą na tą mrożoną kawkę!!! ![]()
![]() |
#1207 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam 15 nie chwaląc się czyli do sierpnia 20 lekko pęknie ![]() No ale już trudno ... będę się ogarniać po porodzie ... albo zajdę w kolejną ciążę i będę miała wolne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj byłam w mięsnym poprosiłam o wołowinę a Pani na mnie popatrzyła i mówi: niech Pani przyjdzie jutro bo ta to już nie dla cieżarnej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby choroba się cofnęła.Serce pęka jak cierpi tak mały człowiek. Trzymajcie się ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ile masz ?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się do kosmetyczki na next week, w czwartek, w sam raz przed weselem. Będzie: depilacja nóżki
![]()
#1210 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!!
Przyszło zamówienie z gemini ![]() No to chyba już sie nie wymigam od spakowania torby/walizki do szpitala ![]() Dziewczyny od kilku dni mam takie kłucia bardzo nisko w brzuchu /bożenie? Cos jakby na okres, zakłuje i przechodzi ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
asicuha
![]() ![]() ![]() Magg33 Witaj, to mamy podobnie, ja mam synka z sierpnia 2014 z cc, a teraz też chcę urodzić sn. agnszp ![]() florencee, ziuta, tija93 Pierwszego syna urodziłam cesarką i niby on mówi że jak pierwsza cesarka to już zawsze cesarka. Ale ostatnio sprawdziłam i pierwszy synek tyle samo ważył w 32tyg a urodził się z wagą 3340gram więc drugi też powiniem urodzić się nie duży, więc powinnam podołać sn. Przypomniało mi się że lekarz wczoraj pobierał mi gbs, wydaje mi się że to trochę za wcześnie;/ Tak wogóle to dzieć masakruje mi od kilku dni brzuch, tak się kręci że praktycznie każdy ruch boli, nawet teraz daje mi popalić w bliznę po cc, co to będzie za parę tyg jak będzie większy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1200 lub 1400 nie jestem pewna. Raczej ta druga kwota. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Twój post mi przypomniał, że mam się umówić na pedicure ![]() Dzięki
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to ciekawe co sprzedają "nieciężarnym":rolley es: to,że truskawki pani odradza to jeszcze rozumiem,ale w mięsnym co jest takiego,że ciężarnej nie chce sprzedać ![]() szaleństwem to ja nazywam rozkład tej dychy w przeciągu ciązy.tzn na początku po pół kilo co 3 tyg.,a teraz 3kg w tym czasie..o! |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stawki rosną, 5 lat temu było to 500 zł ![]() choć słyszałam od znajomej, że w wawie w jednym ze szpitali położna krzyknęła 2000 pln. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Zbieram się na miasto i wybrać się nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() a propos obrzęków to ja też miewam jak tylko jest cieplej i dłużej posiedzę, są na stopach czasem też podudziach ale mijają szybko jak poleżę z nogami do góry ![]() w upał też waga szaleje i przez to gromadzenie wody pokazuje dobijające liczby.
#1219 | |
Zadomowienie
|
wieki zajęło mi nadrobienie Was gaduły.
trochę przez to że się rozpisałyście, a troche przez moją senność która po kilku postach kazała mi zamykać oczy i znikałam na turbo-drzemki ![]() wczoraj po powrocie do domu też sobie uciełam drzemkę od 13 do 19 pozniej wyczekałam mecz (1 połowę) a drugiej już nie dałam rady i odpadłam ![]() Dziś staram się tylko ucinać krótkie drzemki na regenerację ![]() Teraz żeby nie zasnąć - siedzę, bo jak położenie zmienię na horyzontalne od razu oczy się zamykają ![]() Lecę robić obiad - dziś fasolka szparagowa z chili ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() a to chyba gorsze niż złote rady teściowych i rodziny :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
trzeba się czasem porozpieszczać, nie? poza tym mam wymówkę bo te wesele. no i zawsze mogę powiedzieć, że robienie pedi to już nie dla mnie
![]() Cytat:
![]() Wiem Pierniczku, wiem... ![]() Cytat:
Kochana ja specjalnie tam idę. Unieruchomią mnie przynajmniej na czas jakiś ![]() ![]()
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
To tyle co i u mnie, widze ze idziemy rowno :P
Cytat:
![]() A jak to co sprzedaja nieciezarnym?? Nieswierze miesko ![]()
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Teścia nr będziemy musieli po prostu ponownie zablokować. Po wymianie tel TŻ nie zablokował (mojego nr na szczęście zgred jeden nie ma) na nowym i czasem się zdarzają jakieś telefony, że np. jakiś list do odbioru czy coś (TŻ przemeldował się na nasz adres ponad rok temu, pozmienialiśmy gdzie się da adres korespondencyjny, a i tak co niektóre zidiociałe firmy wysyłają uparcie na adres "tatusia"), ale po wczorajszym telefonie trzeba zblokować szanownego pana ponownie, jak będzie coś chciał to niech smsa rzeźbi i spieprza na drzewo. Nie mamy ochoty ani go oglądać ani słuchać. Porażka po prostu. Jak TŻ napisał swojej byłej smsa, że nie życzy sobie wygadywania głupot na jego temat, że alimenty chce obniżyć, bo 500+ dostała i że zwisa mu, co ona za pisma z sądu dostaje, ale na pewno nie od niego, to napisała tylko "No no, zobaczymy", a pismo wróciło już do sądu, bo nie odebrała - jej problem
![]() Moja waga od ostatniej wizyty niby stoi w miejscu, czyli jakieś + 14 chyba. Tak mi pokazała waga u bratowej, a niby pokazuje ona tyle co u lekarza. Zobaczymy w poniedziałek ![]() ![]() ![]() Z pielęgnacyjnych rzeczy do dziecia planuję tylko jakiś zwykły płyn do kąpieli nawilżający, nie chcę smarować oliwką bez potrzeby, zasypkę do pupy i na ewentualne odparzenia linomag pewnie kupię. Akurat z tych rzeczy jeszcze nie mam nic ![]() Mam dzisiaj mały brzuch, ale tak rozlany na boki, że mi przeszkadza jak siedzę i rąk nie mogę normalnie położyć wzdłuż ciała ![]() Brzuchol mniej twardnieje na szczęście, ale zdarza mu się. Daje mi już możliwość przejścia kilkudziesięciu metrów bez przebojów - wczoraj to było niemożliwe ![]() ![]() ![]() ![]() Rodzice pojechali nad morze i moja niedobra mama obudziła mnie dzisiaj telefonem o 10 rano ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm ciekawe, czy można przyjść na egzamin z adapterem do pasów. Powodzenia na usg! A z tym spaniem to ciężko mamy. :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie tak kłuje czasem po prawej stronie na dole, mam wrażenie, że to jest związane z ruchami. I w okolicach Bożenowych też kłuje, są takie jakieś jakby uderzenia w szyjkę. Cytat:
Cytat:
![]() Przyszły mi moje upragnione mebelki (teraz "tylko" je skręcić), a także różne prześcieradła. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Pochylam się też nad tematem zawartości torby do szpitala, bo wczoraj na porodówce dostaliśmy kolejną listę rzeczy do zabrania i bardzo mi się spodobała pozycja: oryginalny wynik grupy krwi + ksero, jeśli wynik grupy krwi jest na dyskietce to także ksero dyskietki. ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1225 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Tak tradycyjnie już spałam od 9 do 11
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Różnie z tym jest. Ja z kolei spotkałam się z tym, że jak położna miała dyżur to musiała być jednak na dyżurze, a nie u swojej pacjenki. I tak, położna ma własną działalność i ma podpisany kontrakt ze szpitalem, że jej są udostępniane sale porodowe na czas porodów jej pacjentek. No i zdecydowanie powinna wystawić rachunek ![]() Cytat:
![]() Bóle będą teraz coraz częściej się pojawiać i będą straszyć. Najważniejsze by się nie nasilały i żeby mało inwazyjne sposoby pomagały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1227 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Dziś mam dzień porządkowy ![]() ![]() Cytat:
![]() hehehe nie wygodzisz ![]() U mnie też największy rozrabiak koło 21-22 ![]() Cytat:
Mąż nalega, żebym dzwoniła do położnej umówić się z nią, a ja jednak mam inną wizję porodu.... Ostatnio moja ginekolożka pocieszyła mnie, że dopiero przy 5 porodzie namówiła swojego męża na poród w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wow, ciekawe jak u mnie będzie z tyciem w ostatnim miesiącu. W ciągu ostatnych 4 tyg przytyłam nie co ponad 1kg ![]() ![]() Tija zastanawiam się nad jedną małą paczką pampersów 0 one są do 2,5 kg spotkałaś się z nimi na porodówce? Pamiętam, że nie chcesz, żeby kąpali dziecko w szpitalu.... Tak nad taką opcją rozmyślam... tylko, że starszy syn urodził się w zielonych wodach.... i zastanawiam się, czy jak sytuacja się powtórzy to wtedy nie lepiej go umyć z tych zielonych wód ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie wyrabiam w tej jednej pozycji ![]() Cytat:
U mnie z waga to samo, nie chce sie ważyć :P zwlekam jak mogę... Jutro rano to zrobię przed śniadaniem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
U mnie po wizycie w szpitalu -0,5. Qrde a tyle sie starałam zajadalam sie twarogiem... A teraz znów muszę na masę pracować. Będziemy biżuterie podziwiać ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-28 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu i Ciebie wzięło z tym tyciem ![]() ![]() Co do mięcha to wolę nie wiedzieć ![]() W 99% procentach kupuję u jednej Pani i tam nigdy problemów nie miałam ale akurat nie było wołowiny więc polazłam do innego ... a tam chyba mają mięcho ponownie zdatne do jedzenia ![]() Cytat:
Mam teraz na dwóch paznokciach ![]() Cytat:
![]() Virginia zapraszamy na śląsk !! Będziesz miała wakacje na południu ![]() Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.