![]() |
#1351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Nie czuj sie gorsza bo to pózniej bardzo zostaje w psychice. Ja po Oliwii bardzo długo przeżywałam CC, wszędzie czytałam ze to nie porod, ze prawdziwe matki tylko SN. Pominę fakt, ze w moim przypadku to była kwestia życia i śmierci dziecka. Wiec sie nie dało inaczej. Ale nie ważne jaki jest powód. Medyczny czy po prostu własny to tak samo sie pózniej trzyma dziecko na rękach. Tak samo sie na nie patrzy. Tak samo sie je kocha a ono tak samo bedzie kochać Ciebie ![]() CC nie oznacza bycia gorszym rodzicem, bo nie żyjemy w średniowieczu i nie musimy sie biczować, sprawiać sobie bólu dla wyższych celów. To jest taki porod jak każdy inny ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam przez porazkę z kp, bardzo długo to we mnie siedziało, w sumie do dziś trochę siedzi. Myślałam, że "odbiję" sobie na drugim dziecku, ale przy bliźniakach raczej nie mam szans na to. W ogóle miałam ostatnio ciekawą rozmowę z naszą pediatrą nt doboru mm dla dziewczyn (chcę kupić jedną puszkę na wszelki wypadek), potwierdziła moje przypuszczenia, że od początku będą na mleku aptecznym ze względu na obciążenie genetyczne i historię brata. Nie będę was tu nazwami zarzucać, bo to bez sensu, no ale oznacza to na pewno dużo większe wydatki niż sklepowe mm. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jak u Ciebie decyzja o cc była podyktowana zagrożeniem życia mojej córki . Dziękuję lekarzom, za tą decyzję, bo skończyć mogłoby się różnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez musialam mieć mleko apteczne dla Oliwki ze względu na jelita i znam ten ból. Dopiero po roku przeszła na jakieś normalne bebiko. Ale u Ciebie ten ból bedzie razy dwa wiec nie zazdroszczę. A planujesz podać im swojego chociaż na początku albo siare? Na szkole rodzenia mówiła położna, ze nawet jak ktoś nie chce karmić piersią to żeby chociaż odciągnąć siare i podać. Ja aktualnie mam tak piersi pełne siary, ze mogłabym chyba przedszkole wykarmić. Jak widzę jakieś małe dziecko to oksytocyna powoduje u mnie niezłe zamieszanie w cyckach ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem jak można twierdzić, ze dziecko kocha sie wg bólu które sprawiło. To jak kochają swoje dzieci matki które miały bezbolesny i szybki porod SN? ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam że było pytanie o rożek, my kupiliśmy bo nie mamy wprawy w trzymaniu noworodków i chyba będziemy czuć się pewniej trzymając dziecko w rożku - jak będziemy brać na ręce ![]() ![]()
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Afrodita bo jesteś tam bo szkoła rodzenia to rodzenia tylko z nazwy. Więcej uwagi poświęca się opiece, karmieniu itp niz samemu porodowi.
I bez tekstów ze czujesz się gorsza z powodu cc. Bo normalnie będę lać pasem za takie bzdury. I bardzo dobrze ze jestes w sr, moja położna by cie pochwalila. Bo podobno jak kibieta wie ze ma wskazania do cc to soboe myśli po co mi szkoła rodzenia jak tam tylko sn. I co? Guzik prawda. O naturalnym porodzie 2 zajecia/7. |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
Kurka!!!! Kolejne 0,5 kg w tydzien!!!
Idę na dietę ![]() ![]() ![]() ![]() Przez cała ciąże nie tyłam tak szybko jak teraz w 3 tr. Koszmar. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, będę na pewno przystawiać, mam laktator i będę w szpitalu się doić w wolnych chwilach, ale szczerze mówiąc nie mam specjalnie nadziei, że się uda. Ale wiem, że każda kropla ważna. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja odwrotnie - schudłam pół kg... jem normalnie, no może w te upały trochę mniej... Jutro idę na wizytę to zapytam gina co o tym myśli
![]()
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jeszcze dodam do tego, ze w pierwszej ciąży miałam mieć planowane CC wiec nie poszłam na szkole rodzenia. Uznałam ze coś takiego jak odejście wód czy skurcze mnie nie dotyczą ![]() A tu mi wody odeszły w 35 tc i jak odeszły pojawiły sie skurcze. Byłam wystraszona i nie wiedziałam co sie dzieje. Nieprzygotowana ale na szczęście wszystko sie stało w szpitalu. ![]() ![]() Na mojej szkole tez głownie jest temat zdrowej niezagrożonej ciąży z pięknym SN na końcu. Ja wiem ze tak gadam o moim cudownym porodzie VBAC ale tez jestem przygotowana na ewentualne CC. Po prostu jestem optymistka i może pozytywna afirmacja pomoże mi zrealizować mój cel ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
A teraz coś "zabawnego"
Moja córka usłyszała od koleżanki w pkolu, że tamta urodziła się przez ....pupę ![]() ![]() I nie da się Jej wytłumaczyć, że dzieci tamtędy nie wychodzą, bo przecież tak Jej koleżanka powiedziała. Sikamy z mężem ze śmiechu, a ta swoje ![]() Moja wie, że wyszła brzuszkiem, ale teraz pyta jak braciszek wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do porodu z jednym z braci dziadek wiózł ja wozem. I nim tym wozem pod ośrodkiem zawrocil to brat był na świecie. Ona żadnego porodu nie wspomina jako godzin czekania, bólu, skurczów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia dostała na 4 urodziny encyklopedie było sobie życie i ta idealnie mi pomogła w rozwiązaniu tego tematu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ja podobno jakoś wszystko tak normalnie i bez żadnych porodowych histerii, ale mój brat sie wykluł w ekspresowym tempie w 7 mcu. I mi sie zawsze wydawało, ze rodzice go lepiej traktują niz mnie wiec ten ból porodowy i miłość chyba nie idą w parze jednak ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie o krew pepowinowa. Na który bank sie decydujecie? (te co się decydują)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh..nie ma tego złego..kupisz sobie nową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zawsze przy kolejnych spotkaniach w razie jakiegos pytania możesz odpowiedzieć,że to dla Ciebie zbyt osobiste i wolałabyś zachować dla siebie.. chyba mieszkasz w małej miejscowości,że takie spotkania na szkole rodzenia maja miejsce.. ja tez obawiałam czy kogoś nie spotkam, bo środowisko jest niewielkie,ale udało się bez znajomych twarzy.. może następnym razem te osoby nie przyjdą? i u nas da się odczuć presję porodu sn ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Umowa nam się kończy we wrześniu, chociaż nie widać po właścicielce by nas chciała się pozbyć. Chodzi jednak o metraż i uciążliwych sąsiadów. Płacimy 1300 plus opłaty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas w sr też polecają poród sn. Tzn. robiliśmy tabelkę i wpisywaliśmy plusy i minusy porodu cesarskiego i naturalnego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tego nie wie. Mój syn "przerobił" prawie wszystkie mm apteczne (od hydrolizantów po elementarne) i od 7 miesiąca jest na tej maksymalnie elementarnej, a ma już prawie dwa lata. Końca podawania nie widać, bo objawy alergii nadal silne. A dostawać musi, bo mm uzupełnia mu świetnie to, czego dieta eliminacyjna mu nie dostarcza (np wapń). U dziewczyn nie da się tego przewidzieć. Jak nie będzie źle z alergią, to może hydrolizant, czyli to co dostaną jako pierwsze, wystarczy. Może jak na nim będzie dobrze, to po pewnym czasie przejdziemy na sklepowe HA, ale to jest tylko takie gdybanie. Zobaczymy, jak one będą się czuły. Raczej na pewno czeka nas aptekowe eldorado. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
A co mają w sr polecać i promowac?
1. Cc nie ma na życZenie (oficjalnie i legalnie). 2. Cc to pewnie wiekszy koszt dla szpitala, wiecej personelu jest zaangażowane 3. Poród naturalny jak nazwa wskazuje jest czymś naturalnym. Nadal większość4 porodów to sn. 4. Patrząc od strony biol on ma więcej plusów niz cc. Natura sobie stworzyła, ustawiła to wszystko tak jak trzeba. On był tym pierwszym sposobem rodzenia na świecie. 5. Cc ma byc robione w uzasadnionych przypadkach czy w razie zagrożenia. Jest szansą na przeżycie matki i dziecka gdy nie ma szans na poród naturalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ty jeszcze nosisz dwójkę dzieci to pewnie jak siedzisz to mega nie wygodnie jest co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
Kasia ale te apteczne są na recepty i mają jakiea zniżki, prawda? Bo koszt puszki mleka w aptece (nawet HA w sklepie) to jakiś kosmos. Ale w aptekach widuję mamy ktore maja recepty na mleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jaki zdolny mąż ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie na wigilię mdłości ominęły, na szczęście bo byliśmy u teściów, a nie chcieliśmy jeszcze nic mówić. Czekaliśmy na wizytę u gina. Choć test już był pozytywny i wiedzieliśmy. Już się dziwnie patrzyli że żadnego alkoholu nie chciałam bo zazwyczaj wina nie odmawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() PS. superanckie paznokcie. Kiedyś godzinami oglądałam Tweety'ego ![]() Cytat:
![]() Wczoraj byłam rano w poradni patologii ciąży z moją cukrzycą, oczywiście się naczekałam ale tym razem w gabinecie byłam chyba ze 4 minuty a nie jak ostatnio 30 sek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale opowiem Wam historię z korytarz poradni. Siedziała tam dziewczyna po terminie już 8 dni- wczoraj była w innym szpitalu- robili jej ktg i inne badania i odesłali tu do poradni bo nie mają miejsca (ta poradnia jest w szpitalu i jak coś jest nie tak z pacjenką/dzieckiem to kładą od razu na oddział). Tu zrobili jej usg- powiedzili że dziecko waży 5200 ![]() Popołudniu byłam na sr, niestety okazało się że dziś komórki macierzyste- nastąpił jakaś zmiana planów bo miała być opieka nad noworodkiem. No ale jak już pojechałam to zostałam. Pani była zdziwiona że nie chcę się wpisać na listę bo tam było o przetwarzaniu danych osobowych żeby mogła do mnie zadzwonić z ofertą. A ja nie potrzebuje jej telefonów. No więc nic ciekawego się nie dowiedziałam. Dostałam tylko skarpetki firmowe dla dzidzi. Wczoraj straszna alergia mnie dopadła i trzyma cały czas ![]() Jak przewracam się z boku na bok nad ranem to mam problem ze złapaniem oddechu ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wszystko zależy od mleka. To, ktore mój syn teraz pije jest na ryczałt, bo to już towar dla naprawdę chorych dzieci. Za puszkę płacę 3,2 (cena bez recepty za puszkę to 146 zł). Natomiast mleko, które pił poprzednio ze zniżką kosztowało 32 zł, starczało na mniej niż dwa dni. Ale żeby dostać to pierwsze mleko naprawdę trzeba udowodnić, że dziecko go potrzebuje, co pół roku donosi się zaświadczenia od specjalistów, pediatra nie moze go ot tak wypisać sam. Natomiast mleko dziewczyn to będzie ok 17 zł (z receptą, bez ok 32), myslę, ze puszka gdzieś na dzień. Jak się nie sprawdzi, to przejdą na to za 32. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.