![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Rzabbko, Hanka ma juz ponad 2 miesiace, z mlekiem juz nie pierwszy raz wybrzydza, a kiedys juz mi sie zdazylo 250ml sciagnac. Wtedy wlasnie nakrecila mi laktacje ciaglym jedzeniem.. a teraz nie chce, denerwuje sie, wypluwa i nie je. Butle mamy takie w ksztalcie TT ale z dodatkowym wkladem (breast flow technology
![]() ![]() A moze powinnam oddzielnie sciagac to mleko Iej fazy i trzymac na "w razie czego" a jej dawac tylko tluste IIej fazy? Aaa przybrala ok. 1.2kg w ciagu 2 miesiecy. Kuseczko, mnie tez juz nie raz zmylily jej krzyki ![]() ![]() ![]() ![]()
#1142 |
Rzabbocop
|
Mozesz troche posciagac ale bez przejmowania sie iloscia, tylko tak, zeby pobudzic laktacje
przy jedzeniu z butli pracuje iles tam miesni mniej niz przy jedzeniu z piersi, po prostu inna jest technika ssania a z piersi faktycznie leci roznie - na poczatku szybko potem zwalnia, przy wyplywie oksytocynowym znowu szybko a to najtlustsze mleko leci najwolniej a moze sie denerwujesz przy karmieniu i wtedy slabiej mleko wyplywa? mozesz sprbowac herbatki z melisy |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Znowu troche zjadla.. denerwujac sie, ale zjadla i chyba juz usnela na noc. Rzabba, chyba faktycznie powinnam jakas melise wypic, obu nam sie to przyda, mi i Hance
![]() ![]() i dobranoc juz chyba ![]()
#1144 |
Joanna Małgorzata
|
dzieńdoberek
Ale macie ciężkie noce i wam się kopa chce włączać? ![]() u nas chyba jakiś postęp bo Miki dostal; butle rano a w ciągu dnia nie i na noc też nie dałam bo najadał się ładnie fakt że zaczełam sama lepiej jeść bo tak myśląc to ja jadłam tylko śniadanie i obiad i jabłko i to było tyle no i prawie nic nie piłam a teraz pilnuje siebie i chyba jest efekt Boje się bo mam egzaminy od poniedziałku i przez 2 tygodnie w dzień w dzień i jak zwykle będzie stres mam nadzieje że nie spowoduje to problemu z pokarmem Może też meliskę popije Jak myślicie pomoże to no i kiedy zacząć ją pić?
#1145 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny, za nami super noc... w zeszla mala troche sie wiercila i krecila, prawie dwie godziny,bo w brzuszku ja krecilo tak nie ladnie... a dzisiaj? obawialam se,ze tak bedzie tez... bo tatus na nocce w pracy, a my same we dwie... ale nie... Łucja dzisiaj spała idealnie, zjadła o 9, o 7 rano było trzecie karmienie, ogolnie pospala... no i po jedzonku w momencie zaspiala a nie tak jak ostatnio,ze sie wiercila wiercila w lozeczku nim usnela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
szperrr - a odbijasz mala podczas jedzenia? U nas czasem pomaga. Odpycha sie i wrzeszczy bo sie zapowietrzyl i jak sobie odbije to znowu je (choc ostatnio nie je
![]() Noc znowu ciezka....Karmienie o 2.20, potem o 5.30 i ... praktycznie koniec snu ![]() Juz sama nie wiem co jest grane! ![]() 1. Nie karmie juz butelka (brodawka wyleczona) 2. Podaje esputicon 3. Wczoraj pierwszy raz od dluzszego czasu pilam mleko (wlasciwie zrobilam sobie kasze manne). Ale normalnie jem jogurty, desery mleczne, serki homogenizowane.... Czy ktoras z powyzszych miala taki wplyw, ze dziecko mi sie meczy, albo je co godzine, albo placze z brzuchem.... Moze niepotrzebnie daje ten esputicon....Wczesniej jak dawalam sporo lekow to wcale nie bylo lepiej... Maly sie meczyl wtedy okropnie, ale tez sam wyproznial. Teraz od kilku tygodni (2-3) juz ladniej spal, mniej stekal, ale znowu sam nie potrafil sie wyproznic....ach.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Witajcie cioteczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1148 | |
Rozeznanie
|
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6234106]Na kazdego malego lobuziaka przyjdzie jego pora ustatkowania sie i zachowywania jak czlowiek ![]() miejmy nadzieję, że na nasze dzieciaczki również ![]() kurcze - nie zatrzymały się ![]() za nami też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() misia normalnie kopę czasu Cię nie było ![]() A moje dziecko wczoraj wieczorem zażyczyło sobie poleżeć w łóżeczku pod karuzelą ![]() ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Joanna Małgorzata
|
Miku usmiecha się całym soba wygląda to super
![]() ![]() ![]() Hihi ale się wzruszyłam ![]()
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Afiliks-no bo ona chciała poleżeć z karuzelką a Ty ją do cyca
![]() ![]() qrka,ja też nieraz mam taki matrix z Zuzą,że :mdeje: chyba byłabym koszmarem Tracy Hogg ![]() ![]() a właśnie-stosujecie jakieś jej wskazówki? wprowadzacie łatwy plan? bo ja chwilowo go sobie nie wyobrażam ![]() ![]() a ja tak na niego czekam ![]() Cytat:
![]() ale wydaje mi się,że to ze zmęczenia,z nadmiaru wrażeń trochę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hania przecież przybiera na wadze,więc się nie zamartwiaj ![]() moja przybiera ok.200g tygodniowo i to jest prawidłowo,bo norma to chyba min,100g/tydz. a jeśli Twoja nie je w nocy to i tak dużo przybrała ![]() jak chcesz ją podtuczyć to karm ją w nocy po prostu-wtedy jest bardziej treściwe to mleko ![]() mnie w szpitalu mówili,że najlepiej jak są min,2 karmienia w nocy a więc coś za coś ![]() odciągać możesz-ale po karmieniu ,bo jak będziesz ściągać 1 fazę to mała Ci się odwodni _________________________ _______ a my po szczepieniu-Zuzkowi się tylko nie spodobało,że unieruchomiłam jej mogę a tak to chyba nawet nie zauważyła ukłucia ![]() teraz śpi-budząc się swoimi pierdami ![]() waży już 4150 ![]() uśmiecha się półgębkiem jeszcze,ale za to dochtórka pochwaliła,że pięknie podnosi główkę ![]() ![]() (nie tylko wygląda) _________________________ ale oczywiście zapomniałam z wrażenia ją wypytać-więc pytam Was: -czy są jakieś przeciwskazania do spania na brzuszku oprócz uduszenia się? -czy myjecie już swoim dziewczynkom wargi sromowe "normalnie" bo ja już tak,ale w sumie tak delikatnie,bo się boję ![]() pamiętam ,że kiedyś pediatra powidziała,że jak ta pierwsza wydzielina zejdzie to już można myć normalnie,ale wolę się upewnić,żeby jej czegoś nie narobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Celko-może mleko
![]() chociaż u mnie po esputiconie szły takie pierdy,że chyba mała bardzej się męczyła niż bez niego ![]() albo po prostu ma gorsze dni-co się też zdarza ![]() wklejam Wam linka do skoków rozwojowych,jeśli jeszcze nie czytałyście http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...zwojowe-12723/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Nie udało mi sie wczoraj nic poczytać bo mały sie cały czas wiercił i co chwilę budził i nie było mowy o wypoczynku dla mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() Celko Adaś śliczny jest ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A Esputicon chyba jej pomogl w zeszlym tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na Hanke tez karuzela czesto dziala, zwlaszcza w polaczeniu ze zdjeciem pieluchy.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hanka w pierwszym tyg. zycia stracila 200g a przez kolejnych 7tyg przybylo jej 1260g.. to niby w normie, ale porownujac to z wieloma dzieciaczkami tutaj, to ona serio Pchelka jest! Caly czas planuje przystawianie jej w nocy, ale musze jakis budzik nastawic, inaczej nie dam rady ![]() Ni i podaje jej wode i tak, bo pomoga jej to z kupa.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hej Slaweczko ![]()
![]() |
#1154 |
Joanna Małgorzata
|
![]()
#1155 |
Zakorzenienie
|
AnnLee, przeczytalam wlasnie wszystkie te opisy skokow rozwojowych - genialne!
![]() slicznie wygladacie razem ![]() ![]() no wlasnie, dawno tu nie wklejalam fotek Pchelki.. czasem wydaje mi sie juz taka dorosla!! a jak spi, to taka totalna dzidzia ![]()
#1156 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Rozeznanie
|
Celko Adas jest taki radosny
![]() My tez mielismy ciezki dzien wczoraj. Synek chcial spac, ale dluzej niz 10 minut nie spal bo go to rzucanie rak budzilo. Zmeczony byl ogromnie, oczka czerwone, caly czas plakal ![]() ![]() ![]() P.S. Szperrr twoja pchelka rzeczywiscie jest juz duza, nie dlugo wyrosnie z koszyka ![]() Na pierwszym zdjeciu nasz synek zwiazany do snu ![]() ![]() a na drugim w objeciach tatusia ![]()
#1158 |
Zakorzenienie
|
Szperr no właśnie fajna ta książka? Ja czytałam kilka artykułów na temat migania ale sama nie wiem co na ten temat mysleć
![]() ![]() Inko ślicznie z Mikim wyglądacie A ja muszę się Wam pochwalić ![]() ![]() Celko Mati uśmiecha się podobnie do Adasia też tak pełną gębą ![]() Bubelku ależ Nathaniel ma karnację i oczy normalnie cudo ![]() śliczne mamy dzieci ![]()
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-01-11 o 21:22 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koszyk juz tylko czeka na przemeblowanie, musimy przeniesc kolyske z dolu, zeby malej bylo wygodniej.. chociaz ona najlepiej spi w tym koszyku - do spania ok, ale nie do zabawy, czasem to az sie trzesie caly jak mala zacznie kopac i mam wrazenie, ze stojak nie wytrzyma ![]()
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
A nam się dzisiaj po spacerku czujnik ruchu nie załączył i mały śpi już prawie pół godziny.
Ale czekam już na syrenę bo o 14 pora karmienia. A ja się dzisiaj cudnie wyspałam za wczoraj. Mały obudził się 2 razy co 4,5 godziny. Co za luksik!!! Śliczne te dzieciaczki. Wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!! A my dzisiaj kolędę mamy.
#1161 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie te Wasze dzieciaczki cudne! A jak sie juz usmiechaja - to to dopiero jest widok
![]() InKa - pieknie razem wygladacie ![]() szperr - sliczny usmiech maluszka ![]() ![]() bubbel - no karnacja to faktycznie the best ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie macie piękne bobaski
![]() Ja też może sie pochwalę Łukaszkiem ale najpierw muszę znaleźć miejsce w komputerze gdzie TŻ umieścił fotki ![]() ![]() ![]() Mogę was troszkę podczytywać bo mały po wczorajszym wojowaniu dziś śpi całkiem całkiem.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
Mam pytanko... co robicie żeby maleństwa nie miały w najbliższym czasie rodzeństwa? ja się zastanawiam nad pigułkami cerazette. Któraś może bierze?
Czy któreś z maluchów ma przesuszoną skórę? Co z tym robicie. Kąpię małego w Oilatum, pomaga, ale niewystarczająco. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | ||||
Rozeznanie
|
ślicznie razem wyglądacie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja w piatek idę do gina ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-01-11 o 21:24 Powód: post pod postem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Afiliks oprócz pigułek lekarz proponował zastrzyk. No i jest jeszcze metoda stara jak świat... szklanka wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki z UK mam pytanko apropos mleczek modyfikowanych
![]() jakimi dokarmiacie bądź polecacie. Szwagierka wybiera sie do UK i nie wie jakie mleczko najlepsze i najbardziej zblizone do Enfamilu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny z UK wyrobcie sobie European Heath Insurence Card. Jesli jezdzicie czesto poza granice uk warto miec taka karte, bo w razie naglej choroby twojej lub malenstwa mozecie skorzystac z uslug medycznych(za darmo) np w Polsce. Mozna ubiegac sie o nia przez internet ![]()
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Bubbel byłabym wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
przyszedl maz z pracy i mowi, ze ktos nam stuknal auto na parkingu i zostawil kartke: Przepraszam za szkode, podany jest numer telefonu i nazwisko. I co??? Oczywiscie NIE MA TAKIEGO NUMERU!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.