![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Dziewczyny, jaki żel na ząbkowanie polecacie? Naczytałam się w necie o różnych i mam mętlik w głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
biankaaa dziekujemy za komplement
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
ja mam ziołowy z herbapolu bajkadent chyba jest ok, ale bez rewelacji ...
Katarzynka77 ale boska panienka powiem Ci w sekrecie ze do wyboru mieliśmy imię Łucja także ale stanęło na Apolonii ![]() ![]()
![]() |
#2314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
oj daaawnooo mnie tu nie było.u nas wszystko ok. kubuś 25 12 skończył 3 mce, waży już 6800!!!problemy brzuszkowe pomału ustępują.od tygodnia zajadamy sie juz jabłkiem i marchewką.jejku kiedy ja nadrobię lekturę...tyle pisałyscie...wszystkie dzieciaczki cudne!buzka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Raczkowanie
|
Och, ale od wczoraj mam koncert w domu zgotowany przez małą. Cały czas marudzi, a gdy się ją położy, to płacze. Przy karmieniu też płacze
![]() ![]() Biankaa, jakiej firmy masz to nosidełko? Sama się zastanawiam nad kupnem, ale tyle tego jest.... może jakieś polecacie w rozsądnej cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zadomowienie
|
Nosidelko jest firmy baby bjorn - bardzo polecam!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ale sie wyspalam
![]() ![]() ![]() Ale slicznosci sa na zdjeciach. Buziaczki dla naszych malych ksiazniczek. ![]() Buianka ale ci zazdroszce ze Blanka lubi siedziec w nosidelku. Ja tez kupilam Baby Bjorna okolo 3 tygodni temu ale wydawalo mi sie to tak niewygodne dla Maxa ze oddalam w tym samym dniu . Kupilam Bjorna takiego siateczkowego podobno byl to najnowszy model.Wkleje zdjecie bo zdarzylam mu cyknac . Wydawalo mi sie ze zle jakos sie mu tam siedzi no i on sie darl histerycznie. Oprocz tego widzialam ze mu sie to wbija w te grubiutkie nozki ![]() Dziewczyny polecam przed kupnem wyprobowac w sklepie chusty lub nosidelka bo ja bylam przekonana , ze to super rzecz ale niestetu mnie i mojemu dziecku to nie podeszlo. Teraz juz nic nie bede kombinowac i zostaly mi trece do noszenia. Cale szczescie , ze od kilku dni Max polubil znow zabawe na macie i bujanie w lezaczku to troche moje "galezie" odpoczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj pogoda spacerowa. Poszliśmy na piechotę odprowadzić Kaca do szkoły, trochę się porzucaliśmy śnieżkami i tak jakoś czas zleciał, że nie poszedł na angiielski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny u mnie smutny dzien....okazalo sie ,ze nie bede miec wychowawczego powinno byc 504 zl a my mamy 530
![]() ![]() a z dobrych wiadomosci to to,ze prawdobodobnie bede mogla dorobic na umowe zlecenie u mojego pracodawcy ![]() co do zelu na zabki , to pisalam dzis do poissy w tej sprawie i polecala dentinox-gel
#2322 |
Zadomowienie
|
sylwia - nie dziwie sie ze jestes smutna:/ szczegolnie ze u was to bardzo malo brakowalo. Mam nadzieje ze wypali umowa zlecenie
![]() Ja nawet nie mam co liczyc na zasilek wychowawczy, nie ludzilam sie. Mimo to zdecydowalam sie zostać z malutka w domu - we Wrocławiu za opiekunke zapłacilabym mniej wiecej tyle ile bym zarobila wiec zaden biznes, zreszta i tak nie umialabym sie z nia teraz jeszcze rozstac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Wtajemniczenie
|
melduje sie
![]() zdjecia piekne,jak zawsze ![]() wrocilismy dzien wczesniej, bo nie ma jak w domu.poza tym babcia w ogole nie sluchala co do niej mowilam,chciala tylko nosic,bujac,nosic...grrrr Sylwia wracam do UK 20 stycznia.
#2324 |
Rozeznanie
|
Witam, witam. Dziś u nas była piękna słoneczna spacerowa pogoda. Z gorszych wieści, właśnie teściowa do nas zmierza
![]() Ja chyba zła kobieta jestem , bo nie przepadam za swoją teściową. Ona by nam nieba przychyliła, chciałaby, żeby dziennie do niej chodzić. Jak się wymigam to ona przyjdzie, wiecznie dzwoni co słychać , gdzie synuś do roboty pojechał itp. Tomkowi to wisi a mnie taka kontrola do szału doprowadza. Niestety kończę bo właśnie przyszła. Pa Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
no jestes poissy , gdzie bylas gdy Cie nie bylo?
![]()
![]() |
#2326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra widomość to ta Sylwia, że możesz dorobić u pracodawcy chociaż te parę godzin. Życzę Ci z całego serca oby się udało i będę trzymać ![]() Edit: Mąż w domu, więc wiesz jak to jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie, życzę Wam i Waszym bliskim pomyślności, spełnienia marzeń i przede wszystkim zdrowia w Nowym Roku ![]() Muszę podzielić swoją wypowiedź na kilka postów, bo robot krzyczy, że jest za długa. Cytat:
Cytat:
![]() Tak naprawdę ubraliśmy się "pod Jasia", bo tylko on miał stylowe, świąteczne ubranie ![]() A Kubuś słodki, jak zwykle ![]() Cytat:
![]() A mebelki mamy trochę podobne, Ty masz chyba bardziej mahoniowy odcień, a ja cieplejszy, czereśniowy ![]() Cytat:
![]() Dla zdrowotności ściskam również drugą chorowitkę, małą Gabunię ![]() Mam nadzieję, że obie dziewczynki juz czują się lepiej. Cytat:
![]() Młoda, atrakcyjna dziewczyna! I śliczna córeczka ![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6160293]To i ja dorzucam kilka fotek mojego malego spiocha: 1. Ciotka, nie nudz... 2. Wlasnie wrocilem ze spaceru, ale chyba jeszcze pospie... 3. Laaataaam...[/QUOTE] Śpioch-miodzio, a w kombinezonie wygląda odlotowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wklejałam już kiedyś na forum pewien cytat, ale wrzucę go raz jeszcze, bo warto mieć te słowa na uwadze ![]() Jedyną gorszą rzeczą od pokoju pełnego kobiet w ciąży, porównujących swoje brzuchy, jest pokój wypełniony świeżo upieczonymi matkami. Podobnie jak nie ma dwóch identycznych brzuchów u kobiet ciężarnych, nie ma też dwóch identycznych niemowląt. Normy, które zostały ustalone dla poszczególnych faz rozwoju dziecka, pozwalają na śledzenie ogólnego tempa rozwoju niemowlęcia, postępów, ewentualnie opóźnień, które w tym rozwoju występują. Przyrównywanie Twojego dziecka do innego może tylko spowodować niepotrzebne obawy i frustracje. Cytat:
![]()
![]() |
#2329 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
cd. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brakuje czasu na wizaż, ale wobec tak krótkich dziennych Jasiowych drzemek muszę ustawiać sprawy wg ich ważności i poświęcać czas tym priorytetowym. Poza tym bawię się z Jasiem, czytam mu, śpiewam, tańczymy albo po prostu leżymy sobie i "gadamy" - uwielbiam przebywać z nim, wciąż nie mogę się na niego napatrzeć i niekiedy ubolewam, że czas tak szybko leci, choć oczywiście cieszę się, że jest zdrowy, rośnie i prawidłowo się rozwija. Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze w szkole średniej zaczęliśmy chodzić z mężem (wówczas chłopakiem) na Warszawski Festiwal Filmowy (teraz: FilmFest Warszawa) i co roku, oprócz 2007 ![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6188703]A ja mam pytanie, czy po kazdej zmianie pieluchy smarujecie pupe kremem ![]() ![]() Ja smaruję Jasiową dupkę po każdej zmianie pieluchy, czyli co ok. 2-3 godz. Po zrobieniu kupy, co ostatnio zdarza się co 5 dni, myję mu tyłeczek pod kranem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dwa lata temu na ślubie, na którym panna młoda w widocznym 4 miesiącu ciąży miała długą, białą suknię, a konkretnie spódnicę z gorsetem ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2330 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
cd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do niedawna trochę mnie niepokoiły jego krótkie, dzienne drzemki, głównie z uwagi na to, że mnie trudniej coś zrobić w tym czasie ![]() Janusz Korczak pisał 90 lat temu, że "zmuszanie dzieci, by spały, gdy im się spać nie chce, jest przestępstwem, a tablica, która głosi, ile godzin snu dziecku potrzeba, jest absurdem". Dlatego nie wierz podręcznikom, które twierdzą, że dziecko w wieku X miesięcy powinno przesypiać Y godzin. Dane w takich książkach to jedynie wartości uśrednione. Wynika z nich, że noworodki przesypiają średnio około 16,5 godzin na dobę, dzieci trzymiesięczne - 15,5 godziny, a sześciomiesięczne - 14,5 godziny. Ale każde dziecko jest inne, jednemu noworodkowi wystarczy 12 godzin snu, a inny będzie spał niemal bez przerwy. PS Ja też jestem ciekawa, jak wygląda nasza Chemiczka... ![]() ![]() Cytat:
![]() Jaś potrafi długo leżeć na brzuchu, jednorazowo nawet 30 minut, ale on od początku musiał dużo polegiwać na brzuchu ze względu na słabe mięśnie. Teraz jest silny i szalenie ruchliwy, nawet lekarz to zauważył. Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6206269]Olivier tez zasnal ok. 19.30, po 5 minutach sie zbudzil z ogromnym krzykiem, nic nie pomagalo, w koncu mu dalam piers to possal troche i zasnal, wybudzil sie jeszcze raz, ale juz smoczek wystarczyl... To juz trzeci wieczor z rzedu, kiedy zasypia i budzi sie z rozpaczliwym krzykiem ![]() ![]() Jaś też od kilku tygodni budzi się z płaczem. Zasypia przed 20 i mniej więcej po godzinie krzyczy. Czasem wystarczy go pogłaskać, potrzymać za rączkę, czasem trzeba go przytulić i pokołysać, a czasem uspokaja się dopiero przy piersi. Cytat:
![]() Ja przytyłam 2 kg w czasie świąteczno-sylwestrowym ![]() ![]() Ale poza ta wyżerką to ja jadam normalnie... Może za dużo słodyczy, ale nie obżeram się nimi do upadłego. Raz dziennie, do kawy (Inki z mleczkiem ![]() ![]() Oczywiście, że Was pamiętamy! Uściski dla rumianej Pyzuni ![]() Cytat:
![]() Ja również polecam zakup dobrego aparatu, kupujemy taki niedługo w ramach mojej ostatniej, "13 pensji" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maksio cudny! Cytat:
![]() Ja także stosuję Dentinox-gel, również z polecenia Poissonivy ![]() ![]()
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Jutro mamy kolejne (trzecie) szczepienie, jak mi się uda, to napiszę, co u nas ![]() Ściskam Was mocno! Dobranoc, M&J. ![]()
#2332 |
Zadomowienie
|
demonik wymiata ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie było mnie tu przez chwilę, a Wy zdążyłyście kilka ładnych stron spłodzić. No i starałam się wszystko przeczytać i napisać coś od siebie... Ciekawe czy ktoś będzie miał cierpliwość do tych moich wypocin? ![]()
#2334 |
Zadomowienie
|
To byl komplement, Demoniku
![]() ![]() Czekamy jeszcze na jakies zdjatko Jasia ![]() Pozdrawiam cieplutko! |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja o swoich piersiach mówię najczęściej bar mleczny A tak normalnie wieszczem jestem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uff dobrnęłam do końca odpowiadania na post Demonika. Edit:Oczywiście jak to ja zapomniałam napisać, że Łusia jest Kastarzynko cudowna ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Rozeznanie
|
Jestem w szoku..jest 21.44 a moj ksieciunio jescze nie spi
![]() ![]() ![]() Demoniku jestes bardzo sumienna wizazanka. Uwielbiam czytac Twoje posty. ![]() Sylwia trzymaj sie. Zobaczysz wszystko sie ulozy bo nie moze byc inaczej jak tylko dobrze ![]() Troche mam dola bo maz mi dzisiaj powiedzial ze dali mu dodatkowy rynek do obslugi-Hiszpanie(oczywiscie bez podwyzki) . Wiaza sie z tym czestsze wyjazdy a i bez tego ciagle go nie bylo w domu. tak sobie mysle , ze ten okres macierzynstwa to chyba najbardziej smutny okres w moim zyciu. Siedze sama jak palec w domu na odludzi. Wszedzie musze brac samochod bo jak jest zimno to na nogach do miasta isc nie moge z wozkiem. Kolezanek takich od serca tez brak a jak jakies mam to sie bardzo dlugo nie widujemy bo one maja inne zycie...praca , szukanie facetow , wieczorne wyjscia do pubu lub na pizze. Do pracy nie pojde chociaz dosc latwo ja znalesc tu w moim rejonie ale nie mam z kim Maxa zostawic a moja tesciowa sie nie nadaje(zreszta ostatnio okreslila go jako bardzo zajmujace i zywe dziecko co w jej jezyku oznacza moge z nim byc max 1/2h. Opiekunki brac nie chce bo po 1 kosztuje prawie tyle ile bym zarobila a po 2 nie ufam obcym ludziom . Juz sie nie moge doczekac jak skonczy sie ta okropna zima i wezme Maxa i pojedziemy do moich rodzicow. Nareszcie zaspal. Juz byla najwyzsza pora bo nie chcialabym zeby sie nauczyl pozno chodzic spac. Niech chociaz z mezem mamy ta godzinke dla siebie wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
motylku - czuje sie czasami bardzo podobnie jesli chodzi o siedzenie w domu
![]() ![]() milej nocki!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
wpadłam na chwilkę polecić tym Mamusiom z Was, które karmią piersią www.laktacja.pl (może już ktoś o niej wspominał) Fajny punkt zaczepienia w razie małych wahań, wątpliwości ![]() Pozdrawiamy ![]() (ps. słyszałam o tym wprowadzaniu glutenu ok 6 m-ca, kolejna ustanowiona nowość... i kto tu ma rację? fajnie by było mieć zaufanego pediatrę w rodzinie ![]()
#2339 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was się orientuje jak jest z urlopem wypoczynkowym, tzn. czy muszę go wykorzystać przed urlopem wychowawczym??
U Nas ostatnio jakieś cięższe dni. Wczoraj Maja cały dzień marudziła, na wieczór urządziła koncert, dziś zresztą też. Nie chce być trzymana w poziomie, nie wiem dlaczego, czy ją coś boli, czy po prostu ma taki kaprys? Strasznie się wygina do tyłu i pręży. Kolki chyba w tym wieku nie dostała? Dziąsełka nie są zaczerwienione ani napuchnięte. Nie mam pomysłu co jej może być ![]() Dziewczynki cudne te Wasze dzieciaczki, oglądanie ich to sama radość ![]() dziękujemy za życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
No tak gluten wprowadza się po 6 miesiącu, ale przypominam są to dawki ekspozycyjne ok. 4g dziennie (pół łyżeczki). Potem jak z dzieckiem nic się nie dzieje to można zwiększyć ilość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.