Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 09:36   #1621
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
ja Ci tak odpowiem: talia?
Ja to mam tylk0 odciecie pod biustem, nawet szerokosc stanika mi sie nie zmieniła
TZ mówi, ze wcale nie zrobiłam sie szeroka. Jaki on miły

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 09:37   #1622
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
To powiem, ze tak sie czuje. Bo jestem krótka z wielkim brzuchem
Na zywo wygląda mi na wiekszy.

agnszp

Oj ja to w ogóle zaczynam miec lekkiego stracha, ze lada chwila moze sie cos zaczac dziac.
to tak jak ja, tylko mój termin to 30 lipca... :P
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Też mam talię tylną
Tylną ja też mam

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 09:40   #1623
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Znowu grzeje. Grrrr. A ja mam prasowanie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 09:41   #1624
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
to tak jak ja, tylko mój termin to 30 lipca... :P

Tylną ja też mam
No, to jeszcze lepiej torbe spakowałam, ubranka gotowe (na szczescie nie mam ich za duzo), crib gotowy, polozylam przescieradło i na to kocyk , zeby sie nie kurzyło i otworzyłam jeden bok, zeby TZ mogl tylko zaintalowac kolo łózka. Czuje sie w miare gotowa
Nie ma sensu robić super organizacji bo sie bedziemy przeprowadzać jak juz bede w stanie funkcjonować.

Stary 2016-06-30, 09:42   #1625
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
po 30tyg czytałam,że te parametry krwi fizjologicznie wzrastają

u mnie tak samo

tylko ja nie pamiętam nazwy tego co polecała i nie wiem czy to były kompresy..ja to tak nazwałam..
powiem Ci,że koleżanka z natury jest bardzo spokojna, opanowana, wyciszona, a nawet wiele mówić nie musiała, a było po niej widać,że dwa dni po porodzie nadal przeżywa to co się wtedy wydarzyło..

od stycznie to obowiązkowe chyba pneumokoki a nie rota będą..
ja chyba wezmę te, które są obowiązkowe i refundowane..zastanawiam się nad dodatkowymi/zalecanymi..

współczuję..jak reszta nocy mineła?

na temat materaca mogę powiedzieć Ci tyle,że wygląda na solidny, nie jest to jakiś badziew, ale jeżeli chodzi o właściwości samego lateksu to tyle ile w necie wyczytałam.. jak go ugniatałam to sprawia wrażenie wygodnego

jeżeli chodzi o hemo..to tak jak pisałam wyżej..teraz może fizjologicznie jechac już w górę, więc niekoniecznie wynik odzwierciedli działanie nasion..

fajny ten rampers

za zusik

hej czwartkowo..
jak dziewczyny u Was z ruchami? czujecie jakąś zmianę w odczuwaniu ruchów dziecia ostatnio? Tija jak w tych okolicach mogą się zmieniać?
ja czuję takie ruchy jak wcześniej plus do tego takie jakby wypinania, no i częściej czkawkę

fanta zaraz opczaję Twoją listę i pewnie się troszkę zainspiruję

aga, Talantea - śliczne brzuszki

a talii to ja już dawno nie mam

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 09:43   #1626
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No, to jeszcze lepiej torbe spakowałam, ubranka gotowe (na szczescie nie mam ich za duzo), crib gotowy, polozylam przescieradło i na to kocyk , zeby sie nie kurzyło i otworzyłam jeden bok, zeby TZ mogl tylko zaintalowac kolo łózka. Czuje sie w miare gotowa
Nie ma sensu robić super organizacji bo sie bedziemy przeprowadzać jak juz bede w stanie funkcjonować.
Z tego co wymieniłaś to ja mam tylko ubranka gotowe
Stary 2016-06-30, 09:52   #1627
iweczka
Zakorzenienie

hej,

Ja dziś sporadycznie będę zagladać.
Córka mi się coś pochorowała, od wieczora gorączkuje, 39 c a tu taki upał

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Super, będę czekać w sumie dobry pomysł z tymi zapasami w samochodzie...

Też biorę miniaturki Kupiłam żel do higieny intymnej, żel pod prysznic i szampon. Mam też w domu miniaturę płynu micelarnego i próbki kremów.

Fajnie, że Pani w Rossie Cię poprosiła jako pierwszą
Co do prania i prasowania to mąż dzisiaj powiedział, że mam mu po prostu mówić co trzeba zrobić i on to zrobi... ale kurczę kiedy jak nie dość, że późno wraca to jeszcze styrany, bo koniec kwartału i wszyscy cisną z wynikami no ale chyba jednak będę go musiała zaangażować...

hmm ja tych wielkich podpasek mam 1 paczkę i w sumie zastanawiam się czy przy cc potrzebne mi więcej
ja miałam cc i zużyłam 2 paczki tych wielgachnych podpasek.
Tak samo leci dołem jak po sn

Mi już 2 razy się zdarzyło, że Pani w ross porosiła mnie bez kolejki

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Weszłam na kompa, żeby trochę poobczajać jeszcze fotki

Krefetko, ale ogóry Wielkie jak cukinie!

Tija bardzo zgrabny brzuszek! I tyłek Esik słodki-je mięcho, tygrysek?
Ja kupiłam wczoraj na szybko (skończyła mi się mieszanka) trochę wieprzowiny w osiedlowym kerfurze i dziś Filon miał sraczkę, a Fabiola się porzygała Reklama sklepu jak ta lala, bo do tej pory po wieprzowinie nic się nie działo

Fanta za brzuszek.

Jak tak na Was patrzę po kolei, to czy żadna na sierpniówkach nie ma wielkiego brzucha?

Superhuman fajny pokój Wam wyszedł. Nadal podziwiam równe paski-wcale nie tak łatwo estetycznie je wymalować

Tinkerr, Fanta-fajne psiaki. My też chcielibyśmy, ale dwa koty, dziecko i jeszcze dwa psy (muszą być dwa, bo każde z nas ma koncepcję na innego, więc ustalilismy, że weźmiemy po jednym-tż z hodowli szczeniaka, a ja psa w srednim wieku ze schronu ) to za duzo. Jak już wybudujemy ten wielki dom, to wtedy

Kupiłam w Smyku takie coś, tylko inny wzór:

http://www.smyk.com/tega-baby-foteli...iezniczka.html

Na to pieluszka. Wydaje mi się, że będziemy się czuć pewniej na początku.

Pochwalę się tez ciuszkami-kombinezon na 68 (mniejszych rzeczy już nie kupuję), pod spód będę zakładać bodziaka z długim rękawem w razie czego oraz apaszki:

Do szpitala zabieram rzeczy w rozmiarach 52 i 56-po komplecie. Lekarze prorokują, że dziecko będzie ważyć 2900-3100, więc myslę, że takie zestawy jej przygotuję. Codziennie jednak zmieniam koncepcję, w co ubiorę moją gwiazdę na pierwsze wyjście w wielki świat

Jestem tez w trakcie zamawiania półki na scianę-półka dla kotów i dla nas, bo mamy zbyt dużo wolnej przestrzeni i taka półka idealnie to puste miejsce zapełni:

http://www.szarydesign.pl/produkty/eco-line/polka-fala

Czy wiecie, co te wszystkie zakupy oznaczają?
ZUS ZACZĄŁ WYPŁACAĆ KASĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!

Na MOJE konto
Super ubranka
za ZUS

Cytat:

ja chyba wezmę te, które są obowiązkowe i refundowane..zastanawiam się nad dodatkowymi/zalecanymi..

na temat materaca mogę powiedzieć Ci tyle,że wygląda na solidny, nie jest to jakiś badziew, ale jeżeli chodzi o właściwości samego lateksu to tyle ile w necie wyczytałam.. jak go ugniatałam to sprawia wrażenie wygodnego

jeżeli chodzi o hemo..to tak jak pisałam wyżej..teraz może fizjologicznie jechac już w górę, więc niekoniecznie wynik odzwierciedli działanie nasion..

fajny ten rampers

za zusik

hej czwartkowo..
jak dziewczyny u Was z ruchami? czujecie jakąś zmianę w odczuwaniu ruchów dziecia ostatnio? Tija jak w tych okolicach mogą się zmieniać?
Mi właśnie pod koniec najbardziej hemoglobina leciała w dół.
Mój Mały kręci się non stop, nie zauważyłam żeby jakoś mniej się ruszał.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Miska z zimną wodą, położyć się ze stopami wyżej, żele chłodzące... ja też lubię sobie same stopy przepłukać tak w ciągu dnia w zimnej wodzie...
Ja też mocze nogi w ciagu dnia
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 10:01   #1628
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Ja mam talie! resztki jeszcze zostaly, ale to dlatego ze moje siedzenie i boczki to rozmiarow takiej konkret szafy

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:02   #1629
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Wstawiam swoją listę Wszelkie uwagi mile widziane

http://przeklej.org/file/GzfIJ5/Torba.do.szpitala.pdf

a, jeszcze nie dopisałam do tej listy tuszu do rzęs i pudru - pewnie nie będę miała siły i głowy do tego po porodzie, no ale nigdy nie wiadomo, dużo miejsca nie zajmie, wole mieć stąd te chusteczki do demakijażu
Dzięki,
chętnie przejrze bo swojej jeszcze nie mam

Cytat:
Hej

U nas dzisiaj 34+0 W sumie mógłby czas przyspieszyć i mogłabym już rodzić

Cytat:
U mnie dzisiaj juz 35t0d
Woho nie moge uwierzyć.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:02   #1630
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Na moje to hormony sie włączyły i wicie gniazda u Ciebie sie rozwija , a kasa z ZUS tylko pomaga w pielęgnacji ego nowego hobby

Witam sie z rana. Śniło mi sie ze muszę pakować torbę dziecka do szpitala i cała noc sie glowilam co tam spakować. Tak sie umeczylam ze obudziłam sie bardziej zmęczona niż sie kładłam. Bede musiała to odespać dziś

Od kilku dni przeszkadzają mi łydki.
Nie są opuchnięte, nie maja jakiś znamion uszkodzenia a ciąża jak cholera. Macie jakiś pomysł na ulżenie?

Wysłane za pomocą magii
Mozliwe, choc tz powiedzialby pewnie, ze syndrom wicia gniazda mam zawsze, gdy mam jakas kase na koncie

Chyba jedyne wyjscie no nogi do gory i zel chlodzacy. Wspolczuje

Cytat:
po 30tyg czytałam,że te parametry krwi fizjologicznie wzrastają

u mnie tak samo

fajny ten rampers

za zusik

hej czwartkowo..
Ja czuje wypychanie, ale nie boli mnie to.

Fajnie, ze wyniki wzrastaja-moze obejdzie sie bez dodatkowego zelaza.

Ja szczepie na dodatkowe rzeczy, bo w moim wojewodztwie rodzinnym jest to refundowane. Musze tylko tam zameldowac mala. Nie chce tylko szczepionek skojarzonych-takie halo wokol tego, ze wole podac pojedynczo.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć zielarki!
Co Wy już ziółka parzycie, dzieci z brzuchów wyganiacie?

Ja wczoraj zgarnęłam córę i swoją mamę nad jezioro, dziś też się wybieramy . Aaa i mrowisko dostałam (takie ciasto) od babeczek z hospicjum, ale fajnie , będzie obżarstwo dziś. I jeszcze mówiły, że jak będę chciała od córek uciekać, to do nich .

No WINO oczywiście

Florence 2km w takie upały z brzuszkiem? Toż to sport wyczynowy!!!!

ślicznie!

a moje ostatnio lepiej, za to albo TŻeta gorzej albo tak się o dziecko obawia, ostatnio jak się kochaliśmy to tylko co chwila 'tylko brzucha nie uciskaj! na brzuch naciskasz!' i takie tam romantyczne, burzyły mi cały nastrój chwili .

To co dziś robicie Mamuśki?
Zazdroszcze jeziora. Wczoraj ugadywalam sie z kolezanka nad wode w przyszlym tygodniu, ale zastanawiam sie, czy nie zdechne pod jakims drzewem w te upaly. Niemniej pomoczylabym dupsko w wodzie.

Co do kilometrow, to ja mialam ostatnio faze i o 23:00 zrobilismy z tz 7 kilometrow. Do domu bylo 11 i na ostatnie 4 wzielismy takse. Strasznie dobrze mi sie szlo!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.

Cukry za wysokie, może przez upały się zaczęło, chociaż wcześniej jakoś nie wpływały one na mnie, może to taki etap ciąży. Wody staram się ostatnio bardzo pilnować.

Trzymam kciuki za wyniki hemoglobiny.

Też się denerwuję ostatnio, już było trochę lepiej, starałam się opanować hormony, ale wczoraj znowu wymyśliłam jakąś pierdołę i urządziłam focha.
...

Biedni tztowie, oni tez nie maja teraz latwo. Ja mojemu bardzo wspolczuje. Wszystkie kolezanki mi zazdroszcza (nawet mezatki ) takiego faceta, a ja sie potrafie go uczepic. Porazka, mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie mi wieczny foszek

Dobrze, ze pijesz. Ja pije duzo za malo, niestety Lekarz kiedys powiedzial mi, zebym nauczyla sie pic glowa, a nie pragnieniem, ale cos nie wychodzi...

Brawa za kolejny tydzien! Coraz szybciej te tygodnie mijaja

Cytat:
Wstawiam swoją listę Wszelkie uwagi mile widziane

http://przeklej.org/file/GzfIJ5/Torba.do.szpitala.pdf

a, jeszcze nie dopisałam do tej listy tuszu do rzęs i pudru - pewnie nie będę miała siły i głowy do tego po porodzie, no ale nigdy nie wiadomo, dużo miejsca nie zajmie, wole mieć stąd te chusteczki do demakijażu

Zrob sobie rzesy u stylistki Ja mam taki plan, nawet juz sie zapisalam. Bede zmeczona, spocona, wkurfiona bolem, ale rzesy bede miec piekne! 😂

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Fajne zakupy, zwłaszcza kombinezon Ja też czekam na kase z ZUS, właśnie tam dzwoniłam i powiedzieli że dziś przelali kase to mam nadzieję ze będzie po południu

Ja jeszcze czekam na zwrot podatku, bo juz wydalam te pieniadze Tzn. pojda na badania kotow, wiec mam nadzieje, ze na poczatku lipca mi przeleja...

Cytat:
Hej

Słodziak

Będziemy brać wszystkie obowiązkowe refundowane plus zastanawiam się nad rota.

Też mnie to zaskakuję Gaduły

Je używamy dopiero jak pojawią się jakieś problemy z brodawkami, nie od razu Wczoraj koleżanka mówiła, że ciulowe są z Canpolu, a ja takie dostałam

Nie mówicie o mojej pupie, bo się zawstydzam Je je Kończymy pierwszą mieszankę Teraz przed zrobieniem drugiej dam na sucho mięcho w kawałkach i jak zje chętnie to zrobię pół na pół mielone i kawałki Esik nie miał jeszcze żadnych rewolucji po mięsie, ale za to dużo sika.

No taki niewyrośnięty jest, za to inne części ciała nadrabiają
Tak sie nie mozesz doczekac? Ja bym mogla rodzic, ale tylko dlatego, ze nie chce mi sie juz byc w ciazy. Mam dosc.

Oklaski dla Esika! No i dla Ciebie, ze sie zdecydowalas i ze Ci sie chce. Zwroci Ci sie to w blyszczacej siersci oraz rzadkich wizytach u weta, bo barfowe zwierzaki ciesza sie dobrym zdrowiem

Ja kupilam dr Brownsa chyba. Musze luknac.

Brawa za kolejny tydz.!

Cytat:
Dziewczyny mam ochote na jakies dobre ciasto/ ciastka/ cos pysznego.
Dajcie jakies dla Was ulubione, moze z tego cos wybiore i dzis upieke?
Cos za mna chodzi juz od tygodnia P
Ostatnio zrobilam plesniaka z truskawkami. Teraz mam ochote na takiego z poziomkami i malinami. Przepis z neta, tylko jak zwykle dalam wiecej masla. Pyszka!

Wlasnie wczoraj nabylam droga kupna maliny i poziomki, zrobilam z kefirem i chia. Dzis powtorze. Jakie to dobre!

Dzis zaczynam SR (lepiej pozno niz wcale ). Wczesniej musze zmielic mieso pieronom, bo w Tesco zepsula sie maszyna. Nienawidze tego robic.

Milego dnia!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:03   #1631
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie miałam pytać, macie nadal talię?
ja jeszcze mam

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:04   #1632
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

IWECZKO, przekichane z goraczka dzieciatka:-( Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia. Najgorsze, ze goraczke trzeba wypocic, a tu taki skwar. Nie zazdroszcze...

znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:10   #1633
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Zrob sobie rzesy u stylistki Ja mam taki plan, nawet juz sie zapisalam. Bede zmeczona, spocona, wkurfiona bolem, ale rzesy bede miec piekne! ��
O! to jest myśl jeden problem mniej będzie
tylko mam taką samą zagwozdkę jak z brwiami: na kiedy się zapisać henna na brwiach krótko mi się trzyma a włoski odrastają strasznie szybko, powinnam co tydzień chodzić
Chyba na połowę sierpnia się zapiszę, powinno wystarczyć jak się Zuźka nie pospieszy to jeszcze najwyżej powtórzę

a dziś mam wizytę u gin ale strasznie nie chce mi się iść

Stary 2016-06-30, 10:20   #1634
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie jesteście same. Wszyscy nam mówią ze chłopiec.
Zresztą celowaliśmy w synusia.

Jak będzie córka to będę miała w domu magazyn broni, zeby tatuś swoją księżniczkę chronił.
Też mam jakieś takie przeczucia, że chłopak.

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość

My dziś 33t0d. Czyli bez zmian ciągle tydzień za Tiją chociaż z wagi dziecia wysunełyśmy się do przodu w 32t0d ważyła 2400...aż się boję wizyty za tydzień. Czy Wy też już macie częstsze wizyty?
Brawa za nowy tydzień.

Ja nie będę mieć częstszych wizyt, już jestem umówiona na kolejne do końca i są co ok. 3 tygodnie, tak jak przez całą ciążę. Trochę mnie to niepokoi. :P Ale w sumie z lekarzem jest dobry kontakt telefoniczny, do szpitala niedaleko, a 150 zł w kieszeni zostanie.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Apropo wielkich brzuchów, to moj jest wielki :P
Wcale nie! Ślicznie się prezentuje.

Cytat:
To co ja mam powiedziec? ze wielorybem jestem ?
Co też opowiadasz, ale piękny brzuszek.

Cytat:
Biedni tztowie, oni tez nie maja teraz latwo. Ja mojemu bardzo wspolczuje. Wszystkie kolezanki mi zazdroszcza (nawet mezatki ) takiego faceta, a ja sie potrafie go uczepic. Porazka, mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie mi wieczny foszek

Dobrze, ze pijesz. Ja pije duzo za malo, niestety Lekarz kiedys powiedzial mi, zebym nauczyla sie pic glowa, a nie pragnieniem, ale cos nie wychodzi...

Brawa za kolejny tydzien! Coraz szybciej te tygodnie mijaja

Zrob sobie rzesy u stylistki Ja mam taki plan, nawet juz sie zapisalam. Bede zmeczona, spocona, wkurfiona bolem, ale rzesy bede miec piekne!

Dzis zaczynam SR (lepiej pozno niz wcale ). Wczesniej musze zmielic mieso pieronom, bo w Tesco zepsula sie maszyna. Nienawidze tego robic.

Milego dnia!
Też mam nadzieję, że mi to przejdzie po porodzie, choć przyznam, że i przed ciążą byłam dość nerwowa.
Picie głową jest ciężkie, podobno pomaga umieszczanie napoju w jakimś ładnym większym naczyniu i kontrolowanie swoich postępów w ciągu dnia.

A jakie te rzęsy, henna czy jakieś doczepiane?

Miłej SR.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:22   #1635
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja co najwyżej hennę, mam długie i gęste rzęsy więc nie potrzebuję doczepiać Ale pomalowane wyglądają u mnie lepiej, więc je przyciemnię henną

Stary 2016-06-30, 10:26   #1636
tija93
Zakorzenienie

Iweczka zdrówka dla córeczki

Cytat:

Tak sie nie mozesz doczekac? Ja bym mogla rodzic, ale tylko dlatego, ze nie chce mi sie juz byc w ciazy. Mam dosc.

Oklaski dla Esika! No i dla Ciebie, ze sie zdecydowalas i ze Ci sie chce. Zwroci Ci sie to w blyszczacej siersci oraz rzadkich wizytach u weta, bo barfowe zwierzaki ciesza sie dobrym zdrowiem

Ja kupilam dr Brownsa chyba. Musze luknac.

No już mogłaby się urodzić

W sumie nie jest to skomplikowane, ale fakt używam teraz gotowych suplementów. Jak mi się skończą to spróbuje skompletować naturalne Póki co Esik wykazuje nadmiar energii

Ogólnie to chyba nie za mądry jest, bo "zakopuje" swoje jedzenie

Powodzenia na SR!
Stary 2016-06-30, 10:28   #1637
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ja co najwyżej hennę, mam długie i gęste rzęsy więc nie potrzebuję doczepiać Ale pomalowane wyglądają u mnie lepiej, więc je przyciemnię henną
Może też bym sobie zrobiła hennę, hmm.
Kiedyś myślałam o takich 1:1, chciałam sobie na ślub zrobić, ale nie wiedziałam jak by współpracowały z okularami. :P

U mnie tak brzuchol wygląda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0832.JPG (42,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0831.JPG (81,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-06-30, 10:31   #1638
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś myślałam o takich 1:1, chciałam sobie na ślub zrobić, ale nie wiedziałam jak by współpracowały z okularami. :P

ładny i zgrabny brzuszek

Kurcze wstalam i nadal chce mi sie spac moze przykimie jak wroce z wizyty

Stary 2016-06-30, 10:45   #1639
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Otóż jest mniejszy niż mój Śliczny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 10:46   #1640
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
p

.Znajoma mojej szwagierki narzekala, ze przykro jej, ze rodzila cc, bo czuje wewnetrznie, ze to nie byl taki pelny porod, ze czegos zabraklo. Mysle, ze takie poczucie winy (?) wywoluja fora z psychomuskami z odpieluszkowym zapaleniem mozgu, ktore twierdza, ze tylko porod sr jest prawdziwy, tylko kp dobre, a kazda, ktora tego nie robi jest gorsza matka. Chore. Ty nosisz dziecko 9 miesiecy, Ty je kochasz od momentu zobaczenia dwoch kresek, Ty na nie najbardziej czekasz, Ty czujesz jego ruchy, Ty pierwsza witasz je na swiecie, a potem jestes jedyna osoba na tym swiecie, ktora chocby skaly sraly, bez wzgledu na wszystko, zawsze bedzie mu dobrze zyczyc, zawsze bedzie miala jego dobro na pierwszym miejscu. W swietle tego wszystkiego-czy sposob wydostania sie dziecka na swiat moze swiadczyc o byciu lepsza lub gorsza mama? Nie sadze.
Poryczałam się.. pięknie to napisałaś..

Cytat:
Ja kupiłam wczoraj na szybko (skończyła mi się mieszanka) trochę

Kupiłam w Smyku takie coś, tylko inny wzór:

http://www.smyk.com/tega-baby-foteli...iezniczka.html

Na to pieluszka. Wydaje mi się, że będziemy się czuć pewniej na początku.

Pochwalę się tez ciuszkami-kombinezon na 68 (mniejszych rzeczy już nie kupuję), pod spód będę zakładać bodziaka z długim rękawem w razie czego oraz apaszki:

Czy wiecie, co te wszystkie zakupy oznaczają?
ZUS ZACZĄŁ WYPŁACAĆ KASĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!

Na MOJE konto :
Śliczny ten kombinezon!

Wypłatka? To lubię!

Cytat:

hej czwartkowo..
Ruchy odczuwam teraz mocniej, intensywniej.. czuć zdecydowanie siłę Malej Prócz kopniaków od dłuższego czasu czuję wyginanie, przeciąganie.. wtedy robią się takie górki Wczoraj czułam, jak wypchnęla swoje przedramię! całą długość rączki.. niesamowite..
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

hej hej
za mną kiepska noc... na 15 mamy lekarza, więc za wiele dzisiaj w domu nie zrobię, bo muszę dojechać do pracy tż, bo musi się urwać (miał pracować do 17:30D). Także dzisiaj podglądamy naszą Gosiunię i może już poznam termin cc...
Współczuję kiepskiej nocy..
Kciuki za wizytę!
Cytat:
Hej

Mógłby.. . Chociaż z drugiej strony będzie mi brakować tych kopńiaków
Cytat:
U mnie dzisiaj juz 35t0d
Woho nie moge uwierzyć.
Kurka wodna!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Reszta nocy była taka sama jak początek. Spałam na siedząco bo każda próba położenia powodowała mega refluks. Obrzydliwe.
Pózniej przed piąta rano młody zaczął swoje wygibasy i TZ zaczął sie śmiać bo akurat trzymaj rękę na moim brzuchu. Mi nie było do śmiechu 5 rano!!!
Udało mi sie wreszcie przerzucić na bok to młody dostał takiej czkawki, ze wtedy to ja już sie śmiałam. Jak już zaczęłam odpływać to koty przyszły mnie poinformować o pustej misce. To nic ze TZ już nie spał. One wszystkie idą zawsze do mnie.
Jedna zaczęła sie układać na "mymłonie" a druga ugniatala cycki....jak sie położyły i zaczęły mruczeć to znów udało sie odpłynąć .... I nastąpiła 8 rano u TZ obwieścił, ze śniadanie gotowe.... O boszzzzz umrę dzisiaj. Czuje sie jak po mocno zakrapianej imprezie.
Cukier znów rano mam taki, chyba najwyższy od samego początku. Ale litr mleka obaliłam w nocy...

No nic. W ramach odstresowania i z racji tego ze TZ ma wolne jedziemy na zakupy.
]
Współczuję ciężkiej nocy..
a mówi sie żeby kobieta korzystała z wolnego czasu i się wysypiała tiaa.. kiedy to im bliżej porodu tym coraz gorzej sie śpi..
Udanych zakupów

Cytat:

dzięki za listę..

ja tez wezmę krem bb i puder..nałożenie tego zajmie mi dwie minuty, a napewno poczuję się lepiej..
Do szpitala biorę róż do policzków, tusz do rzęs i kredkę do brwi..
Brwi zwykle mam zrobione henną, ale tak na wszelki zaś, gdyby coś nagle się działo, a nie 'miałabym w danej chwili brwi' tusz, tak zeby po wyjsciu jakoś szybko się maznąć a róż obowiązkowo, żeby dodać koloru twarzy i tak zmęczonej.. I ńie straszyć ludzi na korytarzu.. też będe lepiej się wtedy czuła..

Cytat:
Załącznik 6512426
Śliczny!
Cytat:
Gdzie Ty tu widzisz wieloryba? Ja widze pięknie rosnący brzusio

Kobietki, które już kupiły biustonosz do karmienia Babyono.. Jak leży? Nie wygląda się, jak w worku do karmienia, czy w miarę estetycznie się wygląda? Rozmiar obwodu adekwatny do waszego, czy zaniżona-zawyżona rozmiarówka? Mam dylemat co do kupna..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:48   #1641
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Piękny, malutki brzuszek <3
u mnie się wszystko wyjaśniło chyba, skąd waga wzrosła nagle, wyhodowałam w brzuchu małego kluseczka
waży ok. 2200 gram z pomiarów termin porodu wychodzi mi na 12 sierpnia a dodam że termin z OM mam na 24 sierpnia, a z poprzedniego usg na 18 sierpnia
moje mcdonaldy i kfc wyszły teraz, utuczyłam dziecko
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:52   #1642
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Ale szczuplutki i zgrabniutki brzuszek! przytyłaś coś w ogóle?
Gratki za wyniki badań.. Szkoda tylko, że te cukry szaleją ale to ponoć w 3 trym. to normalka..

a tak przy okazji..
Dzisiaj zaczynamy 32+0 tc

Co do przedłużania rzęs.. Myślałam o tym, żeby spbie zrobić, ale jednak zrezygnowalam.. Rok temu, 5 dni przed swoim ślubem zrobiłam sobie takie rzęsy i trochę kleju dostało się do oka i mi je oparzyło! Miałam baaardzo przekrwione oko.. Dostałam silne krople-antybiotyki, po których na szczęscie zaczerwieńienie zeszło do dnia ślubu i wyglądałam, jak czlowiek
Ze względu na własnie takie ryzyko i mozliwosc przyjmowania silnych antybiotyków daruję sobie przedlużanie w ciąży..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 10:52   #1643
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie się wszystko wyjaśniło chyba, skąd waga wzrosła nagle, wyhodowałam w brzuchu małego kluseczka
waży ok. 2200 gram z pomiarów termin porodu wychodzi mi na 12 sierpnia a dodam że termin z OM mam na 24 sierpnia, a z poprzedniego usg na 18 sierpnia
hahah XD
rzeczywiscie spora kluska

Stary 2016-06-30, 10:54   #1644
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Mógłby.. . Chociaż z drugiej strony będzie mi brakować tych kopńiaków
Będą inne atrakcje

Cytat:
Ładna masa!
Stary 2016-06-30, 11:00   #1645
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Reszta nocy była taka sama jak początek. Spałam na siedząco bo każda próba położenia powodowała mega refluks. Obrzydliwe.
Pózniej przed piąta rano młody zaczął swoje wygibasy i TZ zaczął sie śmiać bo akurat trzymaj rękę na moim brzuchu. Mi nie było do śmiechu 5 rano!!!
Udało mi sie wreszcie przerzucić na bok to młody dostał takiej czkawki, ze wtedy to ja już sie śmiałam. Jak już zaczęłam odpływać to koty przyszły mnie poinformować o pustej misce. To nic ze TZ już nie spał. One wszystkie idą zawsze do mnie.
Jedna zaczęła sie układać na "mymłonie" a druga ugniatala cycki....jak sie położyły i zaczęły mruczeć to znów udało sie odpłynąć .... I nastąpiła 8 rano u TZ obwieścił, ze śniadanie gotowe.... O boszzzzz umrę dzisiaj. Czuje sie jak po mocno zakrapianej imprezie.
Cukier znów rano mam taki, chyba najwyższy od samego początku. Ale litr mleka obaliłam w nocy...

No nic. W ramach odstresowania i z racji tego ze TZ ma wolne jedziemy na zakupy.

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Współczuję ciężkiej nocki i poranka. U mnie próba położenia się na prawym boku kończy się mega zgagą. Kciuki za udane zakupy

Cytat:
Załącznik 6512426
Cytat:

Śliczne macie brzuszki

Gratuluję nowych tygoni i trzymam kciuki za wizyty.

Dzisiaj skwar okropny... u kogo chłodno?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 11:02   #1646
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Współczuję ciężkiej nocki i poranka. U mnie próba położenia się na prawym boku kończy się mega zgagą. Kciuki za udane zakupy

Śliczne macie brzuszki

Gratuluję nowych tygoni i trzymam kciuki za wizyty.

Dzisiaj skwar okropny... u kogo chłodno?
u mnie chłodno przynajmniej dzisiaj nie pada deszcz.

Stary 2016-06-30, 11:06   #1647
asicuha
Wtajemniczenie

Znowuzapomnialamhasla - o plesniaku tez myslalam, ale w sumie nie mam takich owocow, co by sie nadaly :P

Chyba sie jednak skusze na ciacha od Piernika!
A tymczasem zajadam kaktusa :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 11:07   #1648
florencee
Zadomowienie

Cytat:
ładny i zgrabny brzuszek

Kurcze wstalam i nadal chce mi sie spac moze przykimie jak wroce z wizyty
Dzięki.

Też przysypiam, zastanawiam się czy iść na drzemkę teraz czy po obiedzie, ach te poważne problemy na L4... ;P

Cytat:
Otóż jest mniejszy niż mój Śliczny
Dzięki!

Cytat:
Kobietki, które już kupiły biustonosz do karmienia Babyono.. Jak leży? Nie wygląda się, jak w worku do karmienia, czy w miarę estetycznie się wygląda? Rozmiar obwodu adekwatny do waszego, czy zaniżona-zawyżona rozmiarówka? Mam dylemat co do kupna..
Jakiegoś szału ogromnego nie ma, jeśli chodzi o aspekty wizualne, ale nie jest to też jakiś worek. Rozmiar obwodu adekwatny, podpasował mi.
Chyba drugi taki sam zamówię, żeby mieć dwa jak poleca lista ze szkoły rodzenia. Nie chce mi się innych szukać, a cena jest w miarę ok.

Cytat:
Ale ładna waga, super!

Dziękuję.

Cytat:
Ale szczuplutki i zgrabniutki brzuszek! przytyłaś coś w ogóle?
Gratki za wyniki badań.. Szkoda tylko, że te cukry szaleją ale to ponoć w 3 trym. to normalka..

a tak przy okazji..
Dzisiaj zaczynamy 32+0 tc

Co do przedłużania rzęs.. Myślałam o tym, żeby spbie zrobić, ale jednak zrezygnowalam.. Rok temu, 5 dni przed swoim ślubem zrobiłam sobie takie rzęsy i trochę kleju dostało się do oka i mi je oparzyło! Miałam baaardzo przekrwione oko.. Dostałam silne krople-antybiotyki, po których na szczęscie zaczerwieńienie zeszło do dnia ślubu i wyglądałam, jak czlowiek
Ze względu na własnie takie ryzyko i mozliwosc przyjmowania silnych antybiotyków daruję sobie przedlużanie w ciąży..

Dzięki! Co do wagi to mam +3,5 kg. :P

Podobno normalka z tymi cukrami, w przyszłym tygodniu mam wizytę u diabetologa, to się może dowiem jak z tym najlepiej walczyć.

Brawa oraz piona za 32+0!

A jeśli chodzi o te rzęsy, to kiepska sprawa. :/ Faktycznie lepiej nie ryzykować w ciąży, jakby miał być jakiś problem.
Stary 2016-06-30, 11:39   #1649
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie z serii: "setki razy już temat się przewinął ale budyń ciążowy nie przyswoił" od kiedy jest ciąża donoszona?

My dziś 33t0d. Czyli bez zmian ciągle tydzień za Tiją chociaż z wagi dziecia wysunełyśmy się do przodu w 32t0d ważyła 2400...aż się boję wizyty za tydzień. Czy Wy też już macie częstsze wizyty?
37t0d to ciąża donoszona..ja kolejna wizyte mam wyznaczoną tak jak do tej pory co trzy tyg.

Cytat:
Załącznik 6512426
chyba żartujesz,że wielki..idealny..

Cytat:
A właśnie miałam pytać, macie nadal talię?
ja mam wcięcie,ale to nie talia bo wyżej..
zmierzyłam obwód..w ciągu 27dni mam "w brzuchu" o 5-6cm więcej.. 03.06. miałam 92cm, a teraz 97-98cm wychodzi..

Cytat:
ee tam..fajny bebzolek,ale musi Ci byc ciężko..

Cytat:
Z tego co wymieniłaś to ja mam tylko ubranka gotowe
ja tez.. i kosmetyki.. własnie przyszły organizery do szuflady i poukładałam wsio..
aa i mam wyprany pokrowiec od fotelika

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej,

Ja dziś sporadycznie będę zagladać.
Córka mi się coś pochorowała, od wieczora gorączkuje, 39 c a tu taki upał
biedna Mała..oby szybko wypociła dziadostwo.. tu w sam raz temperatura może pomóc..

Cytat:

mogę iść za Ciebie

Cytat:

ja zrobiłam raz 1:1, mimo że wziełam najkrótsze, najdelikatniejsze to mnie raził efekt w oczy i na drugi dzień jechałam je ściągnąć..

sliczny brzuszek
Cytat:

Do szpitala biorę róż do policzków, tusz do rzęs i kredkę do brwi..
Brwi zwykle mam zrobione henną, ale tak na wszelki zaś, gdyby coś nagle się działo, a nie 'miałabym w danej chwili brwi' tusz, tak zeby po wyjsciu jakoś szybko się maznąć a róż obowiązkowo, żeby dodać koloru twarzy i tak zmęczonej.. I ńie straszyć ludzi na korytarzu.. też będe lepiej się wtedy czuła..

zgadzam się- Twoje samopoczucie jest bardzo ważne i należy zadbać tak jak się lubi o siebie..

dla mnie ten stanik jest wygodny,ale brzydki.. nie jest to napewno atrybut kobiecości i seksapilu ale ja w obecnym stanie nie szukam takich rozwiązań,ale wygody..

Cytat:
najpierw masa potem rzeźba

di_anna dzięki za odpowiedź..cos mi ucieło cytowanie.. że tez nie wpadłam na pomysł,żeby Ciebie pytać...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 11:44   #1650
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Co to za ciasto- mrowisko? coś jak kopiec kreta?
Ja dziś mam wizytę u lekarza

za wizytę. Ja mam na 17:45.

Powiem Wam że dziwi mnie trochę ten dylemat tutaj o poród cc czy sn. Ja NIGDY nie słyszałam takiej teorii że kobieta która urodzi cc jest gorszą matką, a wszystkie moje najbliższe koleżanki rodziły cc. Pierwsze słyszę taką teorie od Was! I telepie mnie jak takie głupoty ktoś pisze. Ja nie wiem czym Wy się przejmujecie. To w ogóle nie ma ŻADNEGO znaczenia! A co powiedzieć o "matce" która rodzi sn i wyrzuca dziecko do śmietnika a potem inna kobieta adoptuje to dziecko i kocha je nad życie i wychowuje itp. To która z nich jest prawdziwą matką? No chyba nie ta która poczuła ból sn
To takie jakby chrusty/faworki ułożone w stosik (mrowisko), posypane makiem i rodzynkami i polane miodem.

za Wasze wizyty!

Mam podobne zdania co do cc, chociaż jest część kobiet, która nie ma żadnych wskazań do cc a z wygody decyduje się na cc właśnie - ja niestety nie mam nawet wyboru, muszę cc ale gdybym miała to na pewno nie rezygnowałabym z sn.
Ja natomiast sama na sobie doświadczyłam parcia na KP i poczucia, że jak nie karmisz to najwyraźniej nie chcesz dla swojego dziecka dobrze. I tu znowu zaznaczę, że bardzo zależało i zależy mi na KP, jednak sama się przekonałam, że nie zawsze i nie dla każdego jest to takie proste i naturalne a z widokiem wniebowziętej mamy, która przy piersi trzyma uśmiechniętego dzidziusia ma często bardzo mało wspólnego.
A propo's wczoraj rozmawiałam o tym z TŻetem, któremu chyba też się chyba wydaje to oczywiste i naturalne. Na początek powiedziałam mu 'po pierwsze to ty w ogóle na ten temat nie powinieneś się wypowiadać'..... bo rzeczywiście facetom najłatwiej się mądrzyć (choć on w sumie nie mówił nic w złej wierze, zapewniał tylko, że teraz on będzie obok, że będzie mi podawał dziecko, pomagał przystawiać itd).

Cytat:

Tak to od jakiegoś czasu dzieci są mniej akrobatyczne, bo im ciasno Tosia już jakieś 3 tygodnie z kulturą się przeciąga

No trzeba zacząć powoli mobilizować te nasze dzieciaki Ja dzisiaj idę po herbatę

No taki niewyrośnięty jest, za to inne części ciała nadrabiają
za kolejny tydzień!
Dobrze, że napisałaś dziewczynom o tych ruchach bo jeszcze niektóre zaniepokojone na IP by jechały . Chociaż moja Kasieńka potrafi jeszcze takiego kopa zasadzić, że się skręcam...
Które części ciała? Chyba paznokcie

Cytat:
U mnie dzisiaj juz 35t0d
Woho nie moge uwierzyć.

Jade dzisiaj do poloznych omawiac plan porodu
za 35!

Cytat:
Dziewczyny mam ochote na jakies dobre ciasto/ ciastka/ cos pysznego.
Dajcie jakies dla Was ulubione, moze z tego cos wybiore i dzis upieke?
Cos za mna chodzi juz od tygodnia :P
Teraz to pewnie takie lekkie, z owocami. A Ty jakie lubisz to może coś wymyślimy?

Cytat:
Załącznik 6512426
We we, teraz to pojechałaś, wielki phi!

Cytat:
Ja ostatnią miałam w 32tc i kazała przyjść jeszcze normalnie, czyli po miesiącu. Jak będzie później, zobaczymy.

Cytat:
Daj Ty spokój kobito, brzuszek super!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Znowu grzeje. Grrrr. A ja mam prasowanie.
Moje też już kilka dni leży ale w taką gorączkę nie myślę się za nie zabierać...

Cytat:
a czemu nie?

Cytat:
Następna chudzinka, brzuszek miodzio!!!

Aha, któraś z Was pisała o swoich humorkach i najeżdżaniu na TŻeta, ja też swojemu dałam wczoraj popalić, tak się nakręciłam, że aż go odesłałam z powrotem do mamusi , a potem w sumie zastanawiałam się o co mi poszło... . A najlepsze było wieczorem - TŻet wrócił z pracy a mnie/nas jeszcze nie było w domu, zaczął do mnie wydzwaniać, pisać smsy a ja nie odbierałam trochę jeszcze z focha, poza tym akurat jechałam autem. Jak podjechałam pod blok to TŻet aż zleciał na dół do nas, wyściskał mnie i powiedział, żeby więcej mu tak nie robić bo on się martwił, że coś się stało.

Zmykam na kursy w hospicjum, dziś ostatnie wreszcie a potem po córę i nad jezioro z babcią .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości