Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 19:58   #1171
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Cytat:
Napisane przez ewcia123 Pokaż wiadomość
Czy któreś z maluchów ma przesuszoną skórę? Co z tym robicie. Kąpię małego w Oilatum, pomaga, ale niewystarczająco.
A ile nakrętek dodajesz? Ja proponuję to co dajesz + 1 dodatkowa.
Oilatum wcale nie jest, aż takie dobre, ja używałam Oilatum, a teraz używam (według mnie lepszego, bo lepiej natłuszcza) Oillanu (ma jeszcze taki plus, że łatwiej sie go wlewa, a Oilatum zawsze wypaćkana cała butelka). Nie muszę dodawać, że jest tańszy niemal dwukrotnie.
Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
-czy myjecie już swoim dziewczynkom wargi sromowe "normalnie"
bo ja już tak,ale w sumie tak delikatnie,bo się boję
Ja przemywam przy zmianie pieluchy naparem szałwi (wcześniej stosowałam rumianek, ale szałwia jest lepsza), no i musiosz rozchylić, bo inaczej nic nie umyjesz.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:32   #1172
annLee
Zakorzenienie

Ivy-a dlaczego szałwia? profilaktycznie?
całą pupę czy tylko kaczuchę?

nie,no ja właśnie rozchylam i wymywam-tylko właśnie zaczęłam się zastanawiać czy czasem nie za dużo jej tam gmeram
jakiejś bariery nie uszkadzam czy cóś
bo ona taka malutka,delikatniutka,że i tak mam stresa podczas mycia
no,ale jak Wy też myjecie tzn.że dobrze,ufff...

jakie śliczne te Wasze bobaski
i rosną w zastraszającym tempie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 21:19   #1173
bassienkaw
Zakorzenienie

dziewczyny czytałam apropo Oilatum i Oillam... a macie jakies fajne kremy/balsamy do smarowania malenstwa z przesuszona skórą?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 21:21   #1174
primavera
Zakorzenienie

za linka.
My mamy 5 tydzień - i burze nad nami. Poczytałam trochę - i dziś po jedzeniu położyłam Huberta sobie na brzuchu - i przespał 2,5 godz (pierwszy raz od 3 dni)
Chyba faktycznie miał wzmożone zapotrzebowanie na bliskość i dlatego wybudzał sie w łóżeczku.

Po kąpieli zjadł - i od razu zasnął

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
no wlasnie, dawno tu nie wklejalam fotek Pchelki.. czasem wydaje mi sie juz taka dorosla!! a jak spi, to taka totalna dzidzia
Ślicznosci, zwłaszcza pierwsza fotka

Cytat:
Napisane przez bubbel Pokaż wiadomość
Na pierwszym zdjeciu nasz synek zwiazany do snu i obok jego najblizszy przyjaciel
a na drugim w objeciach tatusia
Heh, Nathaniel wygląda jak mała mumia
Podobny jest do tatusia - i powtorzę za innymi: karnacja cudo

Cytat:
Napisane przez ewcia123 Pokaż wiadomość
Mam pytanko... co robicie żeby maleństwa nie miały w najbliższym czasie rodzeństwa? ja się zastanawiam nad pigułkami cerazette. Któraś może bierze?
Ja jak mi sie skończy połóg wybieram sie do lekarza - i też już zaczęłam się zastanawiać, jak się zabezpieczać. Sama jeszcze nie wiem...
Zastrzyku nie chcę, chyba zostaj a te tabletki
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
przyszedl maz z pracy i mowi, ze ktos nam stuknal auto na parkingu i zostawil kartke: Przepraszam za szkode, podany jest numer telefonu i nazwisko. I co??? Oczywiscie NIE MA TAKIEGO NUMERU!!!
ale CHAM. Po co w ogóle zostawiał kartkę w takim razie? Żartownis jakiś głupi

Szukaj po nazwisku w książce telefonicznej może?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 21:23   #1175
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
dziewczyny czytałam apropo Oilatum i Oillam... a macie jakies fajne kremy/balsamy do smarowania malenstwa z przesuszona skórą?
Hubert był przenoszony i jak się urodził, to cały się łuszczył i skóra schodziła płatami.

Ja do kąpieli uzywam olejek z Rossmana, a po kąpieli oliwkę z tej serii - szybko sobie uporały z suchą skórą
Stary 2008-01-08, 21:32   #1176
celka2000
Zakorzenienie

bylo juz o myciu dziewczynki to teraz pytanie o chlopca i peniska. Czy ta skore trzeba jakos ruszac przy myciu? Czy po prostu wziac siurka w reke i polac woda i juz umyty? W sumie ja zawsze tak delikatnie na dol przesuwam ta skorke, ale bardzo bardzo malutko (moze milimetr lub dwa)., zeby w ogole woda dostala sie do ujscia.

Moj maly chyba juz zasnal wiec i ja sie zmykam (ostatnio jakas niedospana sie czuje, a rano jeszcze wizyta u rehabilitantki, wiec sobie nie pospie).

W ogole postanowilam przez tydzien nie jesc nabialu - zobacze czy to bedzie mialo jakikolwiek wplyw na malego. Choc zauwazylam ze on miewa po prostu lepsze i gorsze dni/tygodnie i nie mam pojecia czy to zalezy od tego co jem, od podawanych lekow, czy nie...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 21:37   #1177
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
bylo juz o myciu dziewczynki to teraz pytanie o chlopca i peniska. Czy ta skore trzeba jakos ruszac przy myciu? Czy po prostu wziac siurka w reke i polac woda i juz umyty? W sumie ja zawsze tak delikatnie na dol przesuwam ta skorke, ale bardzo bardzo malutko (moze milimetr lub dwa)., zeby w ogole woda dostala sie do ujscia.

.
Mi i położna i pediatra kazały naciągać - najlepiej w tarkcie kąpieli. Nie trzeba codziennie, tak z 2 razy w tygodniu.

Ja naciągam - ale nie wiem, ile
Hmm, tyle, ile "idzie", z 2-3 mm chyba?
Stary 2008-01-08, 21:40   #1178
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

celko: my juz poruszalysmy ten watek na jesiennych mamusiach, ze kategorycznie nic nie naciagamy ani nie przesuwamy u tak malych chlopcow jest to niepotrzebne

Ale jak juz wiadomo, co polozna i lekarz to inne zdanie...
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 22:04   #1179
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Ivy-a dlaczego szałwia? profilaktycznie?
całą pupę czy tylko kaczuchę?

nie,no ja właśnie rozchylam i wymywam-tylko właśnie zaczęłam się zastanawiać czy czasem nie za dużo jej tam gmeram
jakiejś bariery nie uszkadzam czy cóś
Nic nie uszkodzisz nie martw się. A szłwię stosuję profilaktycznie ma właściwości bakteriobójcze. Tak jak pisałam wcześniej, rumianek u nas się nie sprawdził miałam wrażenie, że tam jest niedomyta.

Tylko kaczuchę

Cytat:
Tak jeden za 2,17zł CIEKŁA PARAFINA, wprawdzie zapachu nie ma zbyt miłego, ale za to skuteczność nie porównywalną z niczym innym.

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-01-11 o 22:09 Powód: post pod postem
Stary 2008-01-08, 22:15   #1180
bassienkaw
Zakorzenienie

a to się normalnie tą parafiną smaruje? czy do kąpieli dodaje, bo ja nie wiem...

a tutaj kilka zdjęc mojego 3 tygodniowego dziecka... o tej porze to juz bylo blisko rozwiazania... mała pojawiła się na świecie o 22:35
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Luncia.jpg (42,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lunia2.jpg (28,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lunia3.jpg (51,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lunia i miś.jpg (26,9 KB, 5 załadowań)

Stary 2008-01-08, 22:20   #1181
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

annLee dzięki za linka o skokach! Ratujesz mi zycie, dając nadzieję, że to minie, bo my własnie mamy 5 tydzień...

Piękne Wasze bobaski, uwielbiam ogladac zdjęcia maluchow

U mnie wciąz kryzys laktacyjny, już 4 dzień, chyba jest lepiej, ale najgorzej wieczorami.

Własnie zamierałam iśc wczesniej spac a młody sie obudził i rządzi. Cycki muszą biec do niego.. Miłej nocki.

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 22:34   #1182
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
a to się normalnie tą parafiną smaruje? czy do kąpieli dodaje, bo ja nie wiem...
Normalnie się smaruje zamiast oliwki.
Do kąpieli nie dodasz, bo się nie rozpuszcza w wodzie. To co jest w Oilatum,. Oillanie, Balneum itp. to też ciekła parafina, ale w postaci emulsji i dlatego w wodzie daje zawiesinę (takie białe mleczko jakby).
Stary 2008-01-08, 22:41   #1183
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Normalnie się smaruje zamiast oliwki.
Do kąpieli nie dodasz, bo się nie rozpuszcza w wodzie. To co jest w Oilatum,. Oillanie, Balneum itp. to też ciekła parafina, ale w postaci emulsji i dlatego w wodzie daje zawiesinę (takie białe mleczko jakby).
a jak jest z wchłanianiem jej?

Stary 2008-01-08, 22:50   #1184
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
a jak jest z wchłanianiem jej?
Nie wchłonie się tak jak balsam, czy krem. Działa podobnie jak oliwka, ale ma uboższy skład i brak środków zapachowych. Czyli najogólniej rzecz biorąc pozostaje tłustawa warstwa.
Generalnie rzecz biorąc ja używam z kosmetyków (od 4 miesięcy): do kąpieli Oillan, rzadko do natłuszczania ciekłej parafiny (bo już po Oillanie nie ma potrzeby natłuszczać), Sudokremu (bo Olcia ma tendencje do odparzeń w fałdkach) i kremu Nivea baby Krem na każdą pogodę (to na dwór i na suchą skórę na policzkach od ślinienia).
Stary 2008-01-08, 23:03   #1185
bassienkaw
Zakorzenienie

no my mamy jeszcze oilatum,ale sie konczy powoli, a poza tym drogie jest... i wyczytalam dzisiaj tutaj o oillanie i ten mam zamiar kupic... zobacze jak skora po nim bedzie wygladac... narazie mam probke jednego aptecznego balsamu, i jest super.... sudokremu nie uzywam, jak dla mnie lipa straszna z nim, ogolnie ciezko sie wchlania,w sumie to malo co, ciezko go usunac... i wogole nie jestem na tak.

Stary 2008-01-08, 23:19   #1186
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
no my mamy jeszcze oilatum,ale sie konczy powoli, a poza tym drogie jest... i wyczytalam dzisiaj tutaj o oillanie i ten mam zamiar kupic... zobacze jak skora po nim bedzie wygladac... narazie mam probke jednego aptecznego balsamu, i jest super.... sudokremu nie uzywam, jak dla mnie lipa straszna z nim, ogolnie ciezko sie wchlania,w sumie to malo co, ciezko go usunac... i wogole nie jestem na tak.
Oillan ja kupuję po 17zł za 250ml, ale dłużej mi służy niż Oilatum, bo ma zrobioną małą dziurkę i można kontrolować ilość wlewanego płynu. Przy Oilatum jest wielka dziura i połowa potem zlatuje po butelce (co mnie szczególnie irytuje, bo potem mam całą szfkę wypaćkaną, bo go tam trzymam).

Widzisz Basiu masz złe pojecie o Sudokremie. Wlaśnie na tym pic polega, że on nie ma się wchłaniać, tylko podczas kontaktu ze skóra wysuszać. Tworzy on warstewkę oddzielającą skórę od powietrza i wtedy zaczyna działać tlenek cynku. Podkreślam jeszcze raz wysuszać. Nie jest to środek na suchą skórą, tylko doraźnie na odparzenia. A ja go usuwam suchą pieluszką to co się nie wchłonęło zwykle po nocy. Absolutnie go się nie zmywa!!!, nie rozpuszcza się w wodzie więc nie zejdzie w ten sposób.
Stary 2008-01-09, 07:35   #1187
Kancia
Zakorzenienie

apropos siusiaka, nam tez nie kazano ruszać. Kiedyś były zalecenia, zeby zsuwac skórkę ale teraz od tego się odchodzi bo mozna zrobic wiecej szkody jeśli strumien moczu jest mocny tzn, ze wszystko ok z siuskiem i lepiej nie ruszac. Około 2 - 3 roku życia lekarz sprawdza peniska i wtedy albo sie "cwiczy" albo robi zabieg ale najczęsciej samo do tego czasu sie rozkleja
Stary 2008-01-09, 07:39   #1188
InKa29
Joanna Małgorzata

dzieńdooberek
ale się wyspaliśmy

Ja na wysuszona skóre Mikusia (ż popękaną z wysuszenia) używałam alantanu podziałało w szybkim tempie

bassienkaw
jeśli chodzi o sudokrem zgadzam się z poissonivy Jak do niego w ten sposób podejdziesz to jest rewelacyjny

lea29
a czemu uważasz że nie naciągać napletka? ja przy pierwszym synku zaniedbałam i mieliśmy komplikacje

Ale śliczne te nasze dzieciaczki wszystkie wszyściusieńkie

Mamy ustalony termin chrzcin na 20 stycznia. Kogo macie za chrzestnych u nas siostra męża i kolega bo z rodziny nikogo nie moglismy wymyślić
Stary 2008-01-09, 08:48   #1189
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
lea29 [/B]a czemu uważasz że nie naciągać napletka? ja przy pierwszym synku zaniedbałam i mieliśmy komplikacje
Dlatego, ze:
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
apropos siusiaka, nam tez nie kazano ruszać. Kiedyś były zalecenia, zeby zsuwac skórkę ale teraz od tego się odchodzi bo mozna zrobic wiecej szkody jeśli strumien moczu jest mocny tzn, ze wszystko ok z siuskiem i lepiej nie ruszac. Około 2 - 3 roku życia lekarz sprawdza peniska i wtedy albo sie "cwiczy" albo robi zabieg ale najczęsciej samo do tego czasu sie rozkleja
Ale jak juz napisalam, ile lekarzy tyle zdan
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:52   #1190
Kancia
Zakorzenienie

Lea prawda ale jak usłyszałam co sie moze stać przy naciaganiu to stwierdziłam, ze skoro samo ma sie zrobic to sie zrobi a jesli sie nie uda to wtedy będziemy ingerować

edit: prosze znalazłam artykuł mozna poczytac

http://ww.babyonline.pl/niemowle_zdr...ykul,2336.html

a tu jeszcze taka informacja

Cytat:
W przypadku niemowląt i małych dzieci do ukończenia 3 roku życia niemożliwość odsunięcia napletka do rowka zażołędnego uważa się za stan fizjologicznie prawidłowy, zazwyczaj niespowodowany stulejką. Noworodki płci męskiej w większości przypadków przychodzą na świat z napletkiem mocno sklejonym mastką z żołędzią prącia. W żadnym przypadku nie wolno na siłę odsuwać napletka. Często rodzice, położne, a nawet lekarze pierwszego kontaktu próbują niemowlakom ściągnąć napletek. Prowadzi to do poważnych komplikacji - popękania napletka, naderwania wędzidełka, uszkodzenia powierzchni żołędzi - i jest bardzo bolesne dla dziecka. Tego typu działania są bezpośrednim powodem powstania właściwej stulejki, gdyż pęknięty napletek bliznowacieje i ulega zwężeniu. Działanie takie jest absolutnie nieprawidłowe z medycznego i pielęgnacyjnego punktu widzenia.
ze strony. www.stulejka.com
Stary 2008-01-09, 09:04   #1191
bassienkaw
Zakorzenienie

no my chciny będziemy mieć 17 lutego
a własnie przyszedl do mnie kurier z wozkiem, ale sie ciesze

Stary 2008-01-09, 09:56   #1192
InKa29
Joanna Małgorzata

KANCIA, LEA to co czytam jest logiczne tylko dlaczego specjalista jak jeździłam z Norbusiem zmieszał mnie z błotem? zwyzywał - flejtuch kobieto zamiast dziecka powinnaś mieć lalkę

bassienkaw chrzciny w tygodniu? u nas to tylko 2 razy w miesiącu i z tym problem
Stary 2008-01-09, 09:58   #1193
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość

Mamy ustalony termin chrzcin na 20 stycznia. Kogo macie za chrzestnych u nas siostra męża i kolega bo z rodziny nikogo nie moglismy wymyślić
my też 20

Crzestnymi będą mój brat i bratowa tż

Mieliśmy super noc
Hubert zjadł o 20 (bez płaczu, bez dokarmiania, bez wiszenia na cycku), potem o 1,4,7 no i teraz właśnie wcina. Nie dawałam mu butli - no i chyba się najadł moim mlekiem, bo inaczej by nie spał

A z tym napletkiem to już sama nie wiem?
Stary 2008-01-09, 10:25   #1194
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Dzień dobry wszystkim

Ja używam do kąpieli Oilanu i skórka jest super bo bardzo się łuszczyła a smaruje oliwką z hippa i też jestem zadowolona

Mnie położna powiedziała, że troszkę siusiaka można odsunąć ale ja sie tyle naczytałam, żeby tego nie robić , że jednak nie robię.. Wybieramy sie do lekarza w tym tygodniu zobaczymy co on powie...
Celka ma rację ile lekarzy tyle opini...

Mój mały chyba też ma problemy z kupką i purkaniem... Tak was troche podczytałam i myśle, że to to... Stęka pręży sie i nawet popłakuje i zasnąć nie może mam nadzieje, że lekarka coś na to poradzi

A co do chrzcin to my jeszcze nie wiemy Zastanawiamy sie nad lanym poniedziałkiem ale nie wiem czy to nie za późno... Chciałam pogadać z ksiedzem podczas kolędy a on będzie dopiero 26 stycznia A chrzesnymi będą siostra TŻ i mój kolega z Wiednia któremu pomagałam przy dzieciach no w zasadzie jego żonie A co... Niech sie chłop odwdzięczy

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:30   #1195
bassienkaw
Zakorzenienie

17 lutego - to niedziela... chyba przez przypadek nie dojrzalas i myslalas ze styczen owszem to bylby srodek tygodnia. U nas chrzty sa raz w misiacu, w 3 niedziele miesiąca... normalnie chrzest mielismy robic w styczniu, ale nie chcemy na hop siup sie spieszyc, mała dopiero 18ego skonczy miesiąc
nasza Łucja też dziś w nocy mniej więcej budziła się jak Hubert. Zjadła o 21, potem po 1, potem po 4 i o 7

a chrzestnymi będzie: mój brat, i siostra męża

Stary 2008-01-09, 10:42   #1196
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
A co do chrzcin to my jeszcze nie wiemy Zastanawiamy sie nad lanym poniedziałkiem ale nie wiem czy to nie za późno... Chciałam pogadać z ksiedzem podczas kolędy a on będzie dopiero 26 stycznia A chrzesnymi będą siostra TŻ i mój kolega z Wiednia któremu pomagałam przy dzieciach no w zasadzie jego żonie A co... Niech sie chłop odwdzięczy
a czemu za pozno?? my planujemy chrzciny właśnie w okolicy Wielkanocy. Teraz szkoda by mi było męczyć malucha.
Chrzestnych nie mamy jeszcze, bliskiego rodzeństwa brak, pozostają znajomi, a z tymi roznie bywa, często traci sie kontakt ze znajomymi. Takich prawdziwych przyjaciół mamy aż w Olsztynie, to kawałek drogi z Lublina, ale jakby się zgodzili to żaden problem.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 10:51   #1197
celka2000
Zakorzenienie

A u nas najblizszy termin chrzcin jest dopiero na wielkanoc. Rozmawialismy z ksiedzem na koledzie. W ogole to jest raz w miesiacu, a teraz z racji niebawem Wielkiego Postu nie ma chrzcin. A na Wielkanoc pewnie bedzie tak hurtowo jak teraz na Boze Narodzenie

Wiecie co - rano jechalismy na rehabilitacje - ja sie patrze a to nasze auto niezle wgniecione! No i ogladam - krzycze. A tu idzie pan ze sklepu obok i mowi ze ma namiary na to auto co nam wgniotlo I ze gosciu jak wyjezdzal to od razu dwa auta stuknal. Juz wiem dlaczego ten cham jeden zostawil kartke za wycieraczka - bo go ktos widzial!. Ale zeby zle namiary zostawic Ja bym sie bala, zwlaszcza ze ten ze sklepu go spisal. Ze tez sie nie bal. Moze podal wlasciwe nazwisko, a tylko numer tel NIBY PRZYPADKIEM mu sie pomylil.
Stary 2008-01-09, 11:04   #1198
Kancia
Zakorzenienie

Inka to jakis szajbus ale bym panu pojechała. Nawet jesli miał zastrzezenia to powinien normalnie powiedziec a nie tak Oczywiście rób jak uważasz
Stary 2008-01-09, 11:21   #1199
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Nic nie uszkodzisz nie martw się. A szłwię stosuję profilaktycznie ma właściwości bakteriobójcze. Tak jak pisałam wcześniej, rumianek u nas się nie sprawdził miałam wrażenie, że tam jest niedomyta.

Tylko kaczuchę
no co
dziękiszałwię mam to też wypróbuję

Celko-mojemu małżowi też jakaś baba rysnęła jak był w pracy,ale jakiś facet akurat ją namierzył i spisał
dla mnie to chamstwo uderzyć i odjechać

Inko-normalnie

cieszę się,że link się przydał-mnie też podniósł na duchu

a chrzciny ustaliliśmy wstępnie na 8 marca
i prawdopodobnie chrzestnymi będą brat małża i moja bratowa(ale jej jeszcze nie pytaliśmy)

a Zuzek po delikatnym marudzeniu i leżeniu przy cycu o 20 padł i spał do 1

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 11:29   #1200
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Celko-mojemu małżowi też jakaś baba rysnęła jak był w pracy,ale jakiś facet akurat ją namierzył i spisał
dla mnie to chamstwo uderzyć i odjechać
I co potem zrobiliscie? Mieliscie tylko numery tablic? Czy dane tej babki? Bo wiesz, u nas to nie jest jakas rysa, tylko porzadne wgniecenie nad kolem. I jak juz bede miec (mam przyjsc po poludniu do tego sklepu) numery tablic to co dalej? Na policje? Czy jak...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości