|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę mieć chwilę czasu to porobie fotki różnych zestawów.
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-04 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
MK_02 zgadzam się z dziewczynami, że koleżanki głupio gadają. U mnie w pierwszej ciąży widać było brzuch bardzo późno, chyba miałam najmniejszy na wątku, bo robiłyśmy zdjęcia z dziewczynami. Ruchy w pierwszej ciąży to się chyba bardzo rzadko zdążają tak wcześnie.
Mi też robicie smaka tymi pączkami i jagodziankami. A ja jestem znowu przeziębiona i czuję się okropnie. Ciągle mnie coś łapie w tej ciąży :/ Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Ja miałam dziecko z grudnia i używałam body z krótkim a na to pajac, jakoś nie lubiłam pajacow na gole ciało zakladac, bo one były luźne Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przed pójściem na zakupy muszę pooglądać trochę filmików i poczytać co kupić z ubranek dla takiego maleństwa zimowego, bo jestem zielona ![]()
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
A mnie dalej nic słodkiego przez gardło nie przechodzi
![]() Może nie mam już aż takich mdłości ale w dalszym ciągu co bym nie zjadła, to czuję nieprzyjemny smak w ustach. Bleee... Jeśli chodzi o body, to chyba już kiedyś Folinka pisała, że dobrze mieć z krótkim rękawem, bo jak będziemy wychodzić na dworek, to trochę za dużo będzie tych długich rękawów, a dziecko też się denerwuje przy takim ubieraniu. Natomiast na pewno zaopatrzę się w pajacyki z długim rękawem. Mieszkam w domu prywatnych, więc różnie jest z tym paleniem w piecu, szczególnie w nocy, więc krótki rękaw tu odpada. Mmgi, zdrowia ![]() Migdałku, a jak sytuacja w innym banku? Pamiętam, że my się nieźle nabiegaliśmy zanim dostaliśmy najkorzystniejsza ofertę. Justynia, dzięki za przyjęcie ![]() ![]()
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Pamiętak jak niedawno PaniMigdałek założyła wątek i się poznawałyśmy, a tu już powstały Mamy Marcowe
![]()
#517 |
Zadomowienie
|
Teraz dałam sprawę do doradcy finansowego i zobacze co z tego wyjdzie.
Spróbuję dodać fotki zestawów ciuszków z tel.
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Mnie mdłości chyba się skończyły. Mam nadzieję. Od zeszłego wtorku jest spokój i znów wróciła chęć na słodycze- niestety. W nocy wstaje co 2h na siku, i zaczęły łapać mnie mega skurcze w nogach, stopy i łydki. Takich skurczy jeszcze nie miałam, wczoraj jak mi wykrecilo stopę to się poplakalam
![]() Mmgi - zdrowiej ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Blond forever!
|
Kociulek â- z bijącym sercem czytałam Twoje przeżycia w Chorwacji. Cieszę się, że mimo wszystko dobrze zniosłaś podróż i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
![]() ![]() Pisałyście o ruchach â ja jeszcze nic nie czuję (17tc), brzuch mam mały, ale wierzę, że na wszystko przyjdzie odpowiednia pora ![]() Folinka - ja może i poszydełkuję, powyszywam, ale zostawiam to na długie jesienne dni ![]() ![]()
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiem już mniej więcej co jak łączyć i dobierać, dziękuję Ci ![]()
![]() |
#521 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
jest coś innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie dziś natchneło i właśnie w piekarniku piecze się ciasto z agrestem i pianką bezowa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
Gdybym umiała piec dobre ciasta..niestety nie mam takiego talentu. Oczywiście jagodzianke już zjadłam i poszła w bioderka 😌
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kuzynkę też bym się wkurzyła. nie chciałabym żeby ktoś mi rył po szufladach (bo zazwyczaj kuzynki są ciekawskie), bo różne rzeczy tam przechowuje... biżuteria, jakies osobiste notatki czy kondomy. nie chciałabym żeby ktoś to sobie oglądał. siostra może, a reszta niech spada. ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=kamisha;62574896 dzialka jest przepisana od pazdziernika.. i ona nawet sie nie zapytala czy moze sadzic w tym roku.. okej pewnie bysmy sie zgodzili.. ale teraz co chwila cos sadzi.. mowilam tż ze ma jej potem powiedziec ze na jesien bedzie plot dzielacy nas od dziadka i ma wszystko zebrac i kwiaty pozbierac bo nikt mi lazic tam nie bedzie.. to stwierdza ze ja ciagle o plocie.. :/ nosz a tam tyle krzaczorow i 5 drzew na 300 m2... i na niej dom stoi . ja chce tam miec sama trawe miejsce na grill i tyle.. dziadek tżta tez swojr madrosci czemu nie szopa, i garaz .. i tlumaczr mala dzialka i bedzie wiata na auto.. taki moj wywod na dzis.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] wątpie żeby tak od razu się wyniosla i zabrała ze sobą swoje roślinki. zapewne usłyszysz "no ale przecież nikomu nie przeszkadza te kilka krzaczków, a Ty i tak nic tam sadzić nie chciałaś. zawsze tu sadziłam roślinki i teraz się panoszysz i masz z tym problem" na twoim miejscu na jesień posadzilabym trawę i tyle by widziała swoje poletko :P ciężko zmienić przyzwyczajenia starszych osób, więc będzie pewnie problem i z teściową i z dziadkiem. ja pierdziele. kto teraz szopę stawia w ogródku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po co kupować jak można sobie upiec ![]() to nie koniec świata, dobrze że dałaś tą sprawę do doradcy. oni wiedzą co z takimi papierami zrobić. nie martw się, niedługo Wam się uda dostać kredyt. mam nadzieję, że na jeszcze lepszych warunkach niż są dostępne teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś załatwiłam przedłużenie oc na samochód, bo było do dziś. byłam też w pracy zobaczyć co to za nowa dziewczyna chce u nas pracować, ale tak... hm.. średnio ją widzę. serio trzeba będzie jej dużo czasu poświęcić, ale to nic. najważniejsze że chce pracować. młodziutka jest, więc niestety. teraz ta młodzież jakaś taka jest mało obrotna ![]() kupiłam też super ciasto z pianką, takie z owocem. zjadłam z tż. Ala zadowolona bo dynda w brzuchu i jest fajnie ![]() miałam jechać do koleżanki dzisiaj z tż, ale ten sobie gdzieś wybył i cholera wie gdzie jest. zaraz dzwonię i robię awanturę, bo chyba mu się w dupsku poprzewracało od nadmiaru wolnego ![]() ![]() Byłam ostatnio oglądać wózki (pisałam już Wam??) ale się wkurzyłam, bo obsługa kompletnie się nie zainteresowała kiedy chodziliśmy po sklepie. stali sobie za ladą i gadali. a ja nie będę im wszystkich wózków odsuwać i sama testować, bo są tam jak dupka od s** żeby pokazać przyszłym rodzicom. no cóż. wybiorę inny sklep. widziałam też cudną pościel z kołderką w tesco. biała z szarym misiem. śliczna. tylko na co mi ta kołderka na początek he he ![]() ![]() ok dzwonię i robię wywód tżtowi bo mi się nudzi samej i musze komuś popsuć trochę humoru ![]() ![]() EDIT: nosz kurrrr. wiecie jak mnie wykiwał? pojechał sobie gdzies za miasto bóg wie po co i powiedział, że mam sobie sama jechać. widzicie co ja mam z tym facetem ? przerąbane! całe zycie sama ![]()
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-07-04 o 18:53 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
malaDarunia- ja też całe życie sama
![]() ![]() ![]()
#525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Jak będę u gin za tydzień to muszę ją o to zapytać, bo suplementować się nie mam po co, bo wyniki dobre. Ale pewnie niczego się nie dowiem, bo niemieccy lekarze to tak nie panikują jak polscy, rzadko wypisują tabletki a najlepszym lekarstwem na wszystko jest 'kąpiel, do łóżka i odpoczywać' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||||
Zakorzenienie
|
piękna!
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj przyzwyczai się na pewno ze nie bedzie już Hani moze Henio ![]() Cytat:
bo to była ich działka ale z domem nic nie robili ale za to warzywa, kwiaty, krzaki i drzewka tam mają... i no nadal tam wojuje... mi jakoś wielce to nie przeszkadza tylko ze po co nasiewac itp jak potem my to wszystko rozwalimy.. ee ona się jeszcze mi chwali co tam posiala ![]() kurcze szkoda ![]() Cytat:
![]() idz do doradcy chociaż my np, z open finanse nie byliśmy zadowoleni. znaleźliśmy babkę z polecenia kciuki! my w pon podpisujemy umowe kredytowa ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- a właśnie po wizycie jestem: Płeć nadal nie znana za to dupka cudna :P serduszko bije miarowo z usg jest starsze o tydzień ![]() za miesiąc kolejna wizyta i już moze płeć poznam generalnie wszystko cud miód ![]() ruchliwe i raczkami machało ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Kurcze :-(
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ja chce mieć z długim i krótkim rękawem 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilkę bo cały czas przygotowuję się do środowej obrony ![]() ![]() Byłam na wizycie, wszystko idealnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#532 | |
Zakorzenienie
|
Tak radzicie, więc i ja kupię takie i takie
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj zaczęłam 15 tc i ciągle jem. Nie chcę myśleć ile będę miała na plusie hehe. Nie przejmuje się tym bardzo będzie co ma być ostatnio przytylam 22 kg a jadłam bardzo mało ale podobno u nas to rodzinne. Ja już zmęczona idę do wanny i spać. Małym dzisiaj zajmuje się tatuś ja mam wolne ![]() Dobrej nocki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zadomowienie
|
Kamisha najważniejsze, że wszystko dobrze
![]() Ja właśnie tego się obawiam, że pupę zaprezentuje ![]() Cytat:
![]() Jutro dopisze, ale dla pewności wyślij mi te info na priv ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
MK_02, ja już pisałam na temat skurczy łydek, ale to chyba było w pierwszej części. Jak czujesz, że cię łapie wyprostuj stopę do góry i skieruj palce do siebie. Ciągnij je mocno. Odkąd sposób ten pokazała mi położna w szpitalu nigdy więcej nie miałam takich skurczu jak wcześniej, a dochodziło do tego, że następnego dnia nie mogłam prawie chodzić. Nie wiem czy ta metoda sprawdza się u każdego, ale warto spróbować.
Kamisha, Velvet Wave, gratki za udane wizyty ![]() Migdałku, ale słodkie te twoje zestawy ![]()
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Rano mega mdlosci a teraz zjadlam kajzerke z kielbacha i musztarda i przegryzlam jogurtem naturalnym z winogronami. Moze nadchodza dobre czasy dla mnie
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Dziewczynki co ile się załatwiacie, w sensie te konkretne sprawy (figurki z brązu itp. itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.