Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 18:08   #2311
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
zdaje sobie z tego sprawę, ale jednak cos z tylu glowy mi mówi, ze jestem malo przygotowana . ehh nudzi mi sie.

czekam na decyzje w sprawie domu, narazie sprawdzaja aplikacje wiec moze jeszcze z pare dni poczekam. w czwartek przychodzi health visitor do domu.
Zaczelam powoli pakowac rzeczy do przeprowadzki, te najmniej uzywane rzeczy. Mialam tylko dwa pudełka do wykorzystania narazie. Musze wziasc wiecej z supermarketu, te od bananów sa fajne i mocne.
Zrobiłam pranie.
Cos bym jeszcze porobila, ale nie ma co. Sprzatniete, obiad zrobilam., TZta az do srody wieczor nie ma. Nosi mnie poprostu. chyba mam za duzo energii
Dostałam list od HV i też mnie odwiedzi. 20 lipca.
Stary 2016-07-04, 18:18   #2312
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moja teściowa nam powiedziała, że nie rozumie dlaczego nasze wybrane imię (Michał) jest takie zwykłe i że np Modest byłby fajny.
No może i by był. Nie wiem. Ale już mam dosyć dziwnych i oryginalnych imion. Miało być polskie i zwyczajne bo taki mamy kaprys.
Ciekawe w którym serialu był ten modest...[COLOR="Silver"]
)
Hahaha
Ja zawsze odpowiadam takim doradzającym "że swoją szansę na wybranie imienia dla dziecka już mieli"

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wracam po nieco ponad tygodniu nieobecności i widzę prawie 50 stron do nadrobienia - przepraszam, ale nie dam rady
Natomiast bardzo mnie zaskoczyła i ucieszyła wiadomość o rozpakowaniu przez DobraDusza88 GRATULACJE kochana

Nie było mnie, bo ostatni czas miałam dość intensywny: mimo L4 byłam 2 razy w pracy pokończyc jakieś tematy, do tego brat Tż zatrzymał się u nas na 2 dni po przylocie na urlop do PL. No i przede wszystkim ubiegły tydzień postanowiłam poświęcić w końcu na zrobienie wszystkich niezbędnych zakupów, prania, prasowania, przemeblowania i nie wiem co jeszcze Większość planu zrealizowana: łóżeczko przyszło, zostało skręcone i ustawione (jest piekne), materacyk, przewijak itd. jeszcze w folii (ochrona przed sierściuchem), ciuszki posegregowane rozmiarami, pościele, pieluchy, kocki itp. poprane, drugi dzieciowy rzut ubrankowy się suszy, pierwszy już wyprasowany, zamówienie na gemini skompletowane i odebrane dziś finalnie od kuriera, czekam jeszcze na jakieś 2 przesyłki z allegro z drobiazgami, ale nawet koszule i szlafrok dla siebie już mam. Myślę, że do końca tego tygodnia będę chciała spakować torby do szpitala, tak na wszelki wypadek

Pisałyście o wadze maluszków: tydzień temu moja koleżanka z bliźniakami pisała mi: Wazymy juz 2100 i 2500 i na 14 lipca mamy soe stawić na cesarkę. A tu nagle w sobotę napisała mi: Wczoraj przyszly na swiat nasze córeczki! (...) 1930g 9/10 pkt i o godz (...) 2130 g 10 pkt. Więc ta waga z USG nijak się do rzeczywistości i w tym przypadku miała Sama mam wizytę jutro i jestem b. ciekawa, co lekarka powie, bo martwi mnie mój znikomy (żeby nie powiedzieć żaden) przyrost wagi: wg pomiarów z książeczki ciąży od lutego do ostatniej wizyty 3 tyg. temu w sumie 2 kg Choc brzuch oczywiście urósł, a na ostatnim usg lekarz twierdził, że mała ma prawidłową wagę, ale teraz już sama nie wiem

Co do skurczy, to może to dziwne, ale ja żadnych nie czuję Albo nie wiem, że czuję Mała jest dość aktywna, zarówno w kwestii zwykłych kopniaczków, jak i przeciągania, wypinania, choć zauważyłam, że ma dłuższe okresy braku aktywności - tak do 2-3 godzin nawet. Częściej też zaczęła się wiercić w nocy i bardzo wczesnym rankiem - mam nadzieje, że jej tak nie zostanie

Wózek zamierzam porządnie wywietrzyć, sprawdzę co tam się da ściągnąć i wyprac. Nie mam specjalnego prześcieradła, będę wykładać pieluszkami.

Ze względu na zbliżający się termin, od tego tygodnia będę chodzic na sr u położnej 2 razy w tygodniu: najbliższe w środę o nawale i braku pokarmu, a w pt o planie porodu.
W ramach rehabilitacji za brak sił do nadrabiania, przesyłam Wam krótkie, ale treściwe opracowanie dotyczące laktacji i kp w pierwszych dniach/tygodniach po porodzie - korzystałam z niego na ostatnich zajęciach z moją położną - może się Wam przyda
Hej
fajnie, że tak ruszyłaś z wyprawką
Dzięki za opracowanie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:19   #2313
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Modest Amaro?? Czy cos pokrecilam?

Pati moje wypisy wyglądają inaczej. Z usg dostaję osobny wynik (kilka stron, bo z siatkami centylowymi), a przy badaniach krwi I moczu sa wpisane normy. Tak naciepielone tego ze ciężko szybko coś wyszukać. U ciebie chociaż przejrzyście.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:20   #2314
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Łożysko jedzą to i pępowinę można zjeść

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
na karcie wpisowej mam tylko to:

teściowa się diametralnie zmieniła jak jej powiedziałam o szpitalu. Nawet w dwa dni obiadki dla mnie dała mężowi i zaprosiła go na obiad. Inna kobieta normalnie
najważniejsze,że jest na tyle bezpiecznie,że możesz leżeć w domu..a te leki zalecone to na co? na grzybicę, chyba?

no widzisz..czasami w takich sytuacjach można poznać druga osobę..dobrze,że teściowa się "wykazała"..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:21   #2315
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

teściowa się diametralnie zmieniła jak jej powiedziałam o szpitalu. Nawet w dwa dni obiadki dla mnie dała mężowi i zaprosiła go na obiad. Inna kobieta normalnie
Ciekawe na jak długo
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:38   #2316
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Pati moje wypisy wyglądają inaczej. Z usg dostaję osobny wynik (kilka stron, bo z siatkami centylowymi), a przy badaniach krwi I moczu sa wpisane normy. Tak naciepielone tego ze ciężko szybko coś wyszukać. U ciebie chociaż przejrzyście.
ale mało można wywnioskować z tej karty bo nie ma długości szyjki np. podanej. Ale nie jest źle

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
najważniejsze,że jest na tyle bezpiecznie,że możesz leżeć domu..a te leki zalecone to na co? na grzybicę, chyba?

no widzisz..czasami w takich sytuacjach można poznać druga osobę..dobrze,że teściowa się "wykazała"..
No na szczęście w domu się przyjemniej leży niż w szpitalu.
leków nie mam przepisanych, po grzybicy nie ma śladu już.
Chociaż tyle, że się ogarnęła. Zobaczymy na jak długo

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ciekawe na jak długo
też mnie to zastanawia

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:48   #2317
asicuha
Wtajemniczenie

Zapraszam na rogaliki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1467650909419.jpg (68,7 KB, 14 załadowań)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:54   #2318
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja wrzuciłam do torby z grubsza rzeczy..dużo zostało do dopakowania na sam koniec jednak..takie przedmioty codziennego użytku typu suszarka/szczotka itp. no nic, mam nadzieję,że będzie czas to ogarnąć..

i mój system pakowania jest taki- duża torba rzeczy dla mnie na ewentualny pobyt przed porodem/oczekiwanie na poród, mała torba-rzeczy dla dziecka plus poporodowe, kosmetyczka osobno i ja standardowo wezmę koc , poduszki swoje, też osobno

Też już mi się do 2 rozrosło, jedną muszę pożyczyć, bo co prawda mam 2, ale w czasie jak moje bagaże powinny być już gotowe mąż będzie potrzebował jednej z nich. :P W weekend będę miała okazję pożyczyć torbę. No i niepoprane, więc nie spakowałam jeszcze nic w końcu.

Cytat:

Jak miło, że się poprawiła.

Cytat:
ale mało można wywnioskować z tej karty bo nie ma długości szyjki np. podanej. Ale nie jest źle

No na szczęście w domu się przyjemniej leży niż w szpitalu.
leków nie mam przepisanych, po grzybicy nie ma śladu już.
Chociaż tyle, że się ogarnęła. Zobaczymy na jak długo

też mnie to zastanawia

Dobrze, że grzybicy już nie ma.
No i super, że w domku sobie odpoczywasz.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:58   #2319
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Zapraszam na rogaliki!
Mniam masz jakiś sprawdzony przepis?

My dzisiaj zmontowaliśmy takie ciacho

mieliśmy ochotę na słodkie i żeby nie mieć wyrzutów sumienia to stwierdziliśmy że lepiej jak sami zrobimy niż takie kupne wyszło mniam
oczywiście było więcej ale jakoś tak... został jeden kawałek do zdjęcia

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 19:18   #2320
kasia_ruda
Zakorzenienie

Widzę, ze faza na słodkie. Ja piekę marchewkowe
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 19:28   #2321
Fantasmagori
Zakorzenienie

I kolejna sierpniówka z facebooka urodziła

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-07-04 o 19:30
Stary 2016-07-04, 19:30   #2322
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Mniam masz jakiś sprawdzony przepis?

My dzisiaj zmontowaliśmy takie ciacho

mieliśmy ochotę na słodkie i żeby nie mieć wyrzutów sumienia to stwierdziliśmy że lepiej jak sami zrobimy niż takie kupne wyszło mniam
oczywiście było więcej ale jakoś tak... został jeden kawałek do zdjęcia
Z moich wypiekow robilam- drozdzowe, bardzo dobre wyszly
A Wasze ciasto jakie ladne

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zdecydowanie faza na slodkie

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-07-04, 19:30   #2323
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Moja teściowa nam powiedziała, że nie rozumie dlaczego nasze wybrane imię (Michał) jest takie zwykłe i że np Modest byłby fajny.

No może i by był. Nie wiem. Ale już mam dosyć dziwnych i oryginalnych imion. Miało być polskie i zwyczajne bo taki mamy kaprys.

Ciekawe w którym serialu był ten modest...[COLOR="Silver"]

A to nie ten od gwiazdki michelin?
Co nosi nazwisko po byłej zonie bo swoje ma niezbyt medialne??

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 19:32   #2324
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ta, Wojciech Modest Amaro

Stary 2016-07-04, 19:33   #2325
Krefetka
Zadomowienie

Ale sie dziś napisałyście

Dzielnie Was nadrobiłam, niestety wiekocytowanie sie po drodze zgubiło...
Pisalyscie cos o Fabioli... A Fabiola to kotka Zapomialamhasła...

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-04, 19:33   #2326
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Z moich wypiekow robilam- drozdzowe, bardzo dobre wyszly
A Wasze ciasto jakie ladne
dzięki, zerknę lubię rogaliki

dziękuję takie letnie, kolorowe

Stary 2016-07-04, 19:40   #2327
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
A to nie ten od gwiazdki michelin?
Co nosi nazwisko po byłej zonie bo swoje ma niezbyt medialne??

Wysłane za pomocą magii

Nie mam pojęcia

Weźcie nie wrzucajcie już tych słodkości tutaj bo mi język do d...ucieka.
TZ wychodząc do pracy zapytał sie czy ma rano kupić tylko chleb...to jeszcze wykrzyczał, ze drożdżówki jeszcze
Zjadłabym cosssss bardzo słodkiego

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Tzn ja wykrzyczałam ale autokorekta wie lepiej

Stary 2016-07-04, 19:40   #2328
Krefetka
Zadomowienie

Ja dziś nam za sobą badania krwi s wyniki wskazują na rozpoczynająca sie cholestaze :/

Po powrocie z laboratorium ogarnęłam dwie pralki. Wczorajsze dwie juz poprasowane, poskładane czekają na założenie

Odłożyłam te najbardziej różowe w serduszka i kwiatuszki bedą jako awaryjne w domu

Czekam na paczkę z gemini- jak przyjdzie bede miała do prania pieluchy i bede mogła spokojnie spakować torbę małego.

Nie zeby mi sie jakoś specjalnie spieszyło...

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-04, 19:43   #2329
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

My po wizycie. Wszystko jest tak po kolei i w porzadku, ze jak tak dalej pojdzie to wstrzele sie idealnie w termin porodu Mlody na szczescie nie kloc, ma 2300, zanosi sie na 3000-3100 - ufff na to co sie dusilam mam zrobic ekg i d-dimery. 22.07 kolejna wizyta, typowo zeby pobrac gbsa. Pozniej 8.08 o zobaczymy co dalej. Uczuciem jakbym miala zgubic dziecko jak chodze mam sie nie przejmowac, normalne i wrecz wskazane uczucie Twardnienia moga sie coraz czesciej zdarzac, usiasc wtedy, odpoczac i przeczekac, czyli tak jak robie. Lekarz nie mogl sie nsdziwic eksponowaniem jajek i siusiaka i wydrukowal nam fote "zolwika" - bo tak to wyglada a buzia standardowo niewyrazna, ale druknal dla faktu. To chyba na tyle lece was ponadrabiac

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 19:44   #2330
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś nam za sobą badania krwi s wyniki wskazują na rozpoczynająca sie cholestaze :/

Po powrocie z laboratorium ogarnęłam dwie pralki. Wczorajsze dwie juz poprasowane, poskładane czekają na założenie

Odłożyłam te najbardziej różowe w serduszka i kwiatuszki bedą jako awaryjne w domu

Czekam na paczkę z gemini- jak przyjdzie bede miała do prania pieluchy i bede mogła spokojnie spakować torbę małego.

Nie zeby mi sie jakoś specjalnie spieszyło...

Wysłane za pomocą magii

A kiedy masz wizytę u lekarza?

Stary 2016-07-04, 19:44   #2331
Krefetka
Zadomowienie

Jeszcze tylko dodam ze u mnie z pralkami to dopiero początek. Siostra tyle ubrań nawiozla ze jeszcze przez tydzień nie ogarnę sie z praniem.
Na szczescie te najmniejsze rozmiary mam juz prawie poprane (zostały jeszcze jakies 2 pralki)
Pózniej to juz ubrania na 12m+

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-04, 19:46   #2332
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
My po wizycie. Wszystko jest tak po kolei i w porzadku, ze jak tak dalej pojdzie to wstrzele sie idealnie w termin porodu Mlody na szczescie nie kloc, ma 2300, zanosi sie na 3000-3100 - ufff na to co sie dusilam mam zrobic ekg i d-dimery. 22.07 kolejna wizyta, typowo zeby pobrac gbsa. Pozniej 8.08 o zobaczymy co dalej. Uczuciem jakbym miala zgubic dziecko jak chodze mam sie nie przejmowac, normalne i wrecz wskazane uczucie Twardnienia moga sie coraz czesciej zdarzac, usiasc wtedy, odpoczac i przeczekac, czyli tak jak robie. Lekarz nie mogl sie nsdziwic eksponowaniem jajek i siusiaka i wydrukowal nam fote "zolwika" - bo tak to wyglada a buzia standardowo niewyrazna, ale druknal dla faktu. To chyba na tyle lece was ponadrabiac

Pokaz fotę żółwika ja swojego zobaczę w środę

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Jeszcze tylko dodam ze u mnie z pralkami to dopiero początek. Siostra tyle ubrań nawiozla ze jeszcze przez tydzień nie ogarnę sie z praniem.
Na szczescie te najmniejsze rozmiary mam juz prawie poprane (zostały jeszcze jakies 2 pralki)
Pózniej to juz ubrania na 12m+

Wysłane za pomocą magii

Ja wypralam tylko 56/62. Większe będę dokładać już do prania w miarę potrzeby. Nie chciało mi sie tego wszystkiego pózniej prasować.

Stary 2016-07-04, 19:46   #2333
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Brawa za wizytę

Cytat:
A kiedy masz wizytę u lekarza?

Wizyta u gina 14.07 a te dzisiejsze badania robiłam dla hematologa.
Napisałam juz SMS do gina zobaczymy co on na to.

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-04, 19:47   #2334
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Brawa za wizytę

Wizyta u gina 14.07 a te dzisiejsze badania robiłam dla hematologa.
Napisałam juz SMS do gina zobaczymy co on na to.

Wysłane za pomocą magii

Żeby jednak to było nic:/ bo to cholerstwo jest paskudne:-/

Stary 2016-07-04, 19:50   #2335
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wypralam tylko 56/62. Większe będę dokładać już do prania w miarę potrzeby. Nie chciało mi sie tego wszystkiego pózniej prasować.aplikacji Zaczarowana Szkocja[/url]
tez tak zrobiłam a i tak szafa pełna...

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-07-04, 19:51   #2336
TinkerrBell
Zadomowienie

Wypralam dzis koce i ręczniki. Stwierdziłam, ze nie będę kupować rożka bo ze zwykłego mniejszego kocyka ten rożek można sobie zrobić a ja taki mam. Wiec wezmę do szpitala ten właśnie i jeden otulacz. Muszę sprawdzić czy Oliwia ma jakieś lalki i owinąć tym otulaczem bo takiego czegoś to ja jeszcze nie miałam

Stary 2016-07-04, 19:55   #2337
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Żeby jednak to było nic:/ bo to cholerstwo jest paskudne:-/

Właśnie dzwonił gin... Mam nie jeść smażonych potraw, majonezu i dietę cukrzycową "wzbogacić" o dietę wątrobowa. Moje kwasy żółciowe są nieznacznie podwyższone na co może wpływać dieta cukrzycowa.
Przed wizyta u niego mam powtórzyć badania i wtedy zobaczymy czy enzymy rosną czy sie utrzymują na podobnym poziomie.

Teraz mi pozostaje poczytać o diecie wątrobowej.

Myśle sobie ze po ciazy zrobię jakies studia dietetyczne
Stary 2016-07-04, 19:56   #2338
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dzwonił gin... Mam nie jeść smażonych potraw, majonezu i dietę cukrzycową "wzbogacić" o dietę wątrobowa. Moje kwasy żółciowe są nieznacznie podwyższone na co może wpływać dieta cukrzycowa.
Przed wizyta u niego mam powtórzyć badania i wtedy zobaczymy czy enzymy rosną czy sie utrzymują na podobnym poziomie.

Teraz mi pozostaje poczytać o diecie wątrobowej.

Myśle sobie ze po ciazy zrobię jakies studia dietetyczne

Dieta wątrobowa nie jest zła. Miałam taka po wycięciu woreczka żółciowego. Ale wszystko do kupy razem to wyzwanie:/// współczuje :/

Stary 2016-07-04, 19:58   #2339
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja wypralam tylko 56/62. Większe będę dokładać już do prania w miarę potrzeby. Nie chciało mi sie tego wszystkiego pózniej prasować.

Zobaczę ile bede miała sił i chęci ale założenie miałam takie zeby pobrać wszystko, bo pózniej nie bedzie mi sie chciało i nie bedzie tak dobrze schło jak teraz

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-07-04, 20:01   #2340
virginia
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
To ja dla odmiany mogłabym w ciąży byc jeszcze nawet kolejne 9 miesięcy tylko ze juz chciałabym miec Maksa przy sobie, wiec bede go niedługo wykurzac z ukrycia
Babcie mówią mnie i tŻtowi ze seks jest super na końcówce ciąży bo ma niby pomagać w łatwiejszym i szybszym porodzie....ciekawe czy się sprawdzi
ja tak miałam z Natalką, dlatego teraz jestem w lekkim szoku bo jest zupełnie inaczej.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie,że nie odniosę się do Waszych postów,ale ledwo ogarniam rzeczywistość i napisze tylko co u Nas

Przede wszystkim bardzo dziękuję za wszystkie życzenia i dobre słowa od Was! Jesteście kochane

Małgosia leży na noworodkach w inkubatorze otwartym i nie mogą mi jej przywieźć na salę... ja jednak byłam wczoraj tak zdeterminowana by ją zobaczyć, że wstałam z łóżka przy pomocy siostry i mąż zawiózł mnie do Małej na wózku jest przecudowna,przekochana.. . po prostu idealna! Jest definicją naszego szczęścia, naszej miłości. .. wszystkiego!
Jest tak malutka,że palec mojego męża jest długości jej przedramienia. Swoją drogą nie wiem czy widziałam kiedyś męża bardziej szczęśliwego

Ja się czuje średnio, choć Mała dodaje sił. Dostaje leki przeciwbólowe i opieka tutaj jest naprawdę cudowna. Wszyscy twierdzą,że dawno nie było tak zdeterminowanej pacjentki,która tak szybko wstała z łóżka. Ale robię to dla NIEJ!

Nie ma co,przetarłam Wam szlaki ale niech Wasze dzidziusie posiedzą jeszcze w brzuszkach i dadzą rodzicom czas na przygotowanie wszystkiego

Pozdrawiam Was serdecznie postaram się do Was zaglądać od czasu do czasu i napisać co u Nas
Pięknie to napisałaś , przekonaliście się już z mężem jak taki maluszek przewraca cały świat do góry nogami, i jak ogromnie kocha się taką istotkę. Życzę Wam obu dużo zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
aa z milszych rzeczy napiszę po krótce jak było na weselu
Ślub był o 15.30 więc bardzo wcześnie, a mimo to wytrwałam na weselu prawie do 3 było świetnie choć wiadomo, bez szaleństw. Piłam bezalkoholowe mojito (tyle czasu za mną chodziło)
Podobało mi się bardzo i zaczęłam żałować że zgodziliśmy się pójść tylko na te jedne wesele aa i śmiesznie było bo ktoś wylał coś na moje krzesło i jak usiadłam poczułam mokro na sukience pomyslałam - o matko wody mi odeszły
Tańczyłam z mężem tylko przy wolniejszych utworach..On właściwie tańczył bardziej z brzuchem niż ze mną kochany jest.
I ja myślałam, że może choć wolne zatańczymy na tym weselu w piątek ale też się obawiam, że to komicznie będzie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez aneks17 Pokaż wiadomość
Hej, czy można tutaj jeszcze dołączyć? Trochę późno, ale cóż...
Znalazłam Wasz wątek i zaczytuję się od kilku dni w Waszych wpisach i z przerażeniem odkryłam, że porody (poród) już się zaczęły...

Ja czekam na syna, tp mam na 19 sierpnia, aczkolwiek mój syn już od kilku tygodni główką siedzi w kanale rodnym. Mam nadzieję, że nie pospieszy mu się zbyt mocno i do początku sierpnia będzie sobie siedział jeszcze w moim brzuchu.
można, można, witaj!

Cytat:
Ja jadę na pedicure. Ciekawe, czy wysiedzę godzinę bez sikania :/
Dobre pytanie, ja też sikam jak szalona.

Cytat:
Zapraszam na rogaliki!
wyglądają pysznie!!!

Cytat:
jedno z moich ulubionych!

Cytat:
super, że wszystko OK.

Sorry że tak po łebkach ale humor mam dziś pod psem, nie chcę negatywnych fluidów rozsyłać..
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości