|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Przykro mi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja poki co mialam tylko raz skurcz w nocy i od tego czasu spokoj. Moze przez to ze staram sie bardzo duzo spacerowac? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dupke popodziwiac tez mozna, dzieciatko dba o prywatnosc ![]() Cytat:
Jak najbardziej taak ![]() Cytat:
![]() Ale codziennie na noc jem jakiegos owoca i jak wstaje to mnie przeczyszcza - wczoraj sie objadlam czeresni bo tesc zerwal chyba z 10 kg ![]() Ale ja przed ciaza mialam zdiagnozowany ZJD, w postaci biegunkowej, woec zebym miala zaparcia musialabym sie postarac ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Witam z Julianem w 19. tygodniu ![]() Chyba bede pisac jednego posta dziennie od rana, bo na praktykach glupio mi siedziec z telefonem, a pozniej przychodze do domu, obiad trzeba zrobic i padam na cycki juz ![]() Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Aaaaaa! Bede czekac na info od kociulka o wizycie! I gratuluje chlopca ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może spróbuj jeść więcej błonnika?
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Najważniejsze że wszystko się dobrze rozwija ![]() Cytat:
Powodzenia na obronie ![]() ![]() Cytat:
Jaka mieszanka! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
Monika0185 mialas badane tsh w ciazy?
Ja nie czuje kopniakow tylko np. czasem jakby rybka mi plywala i potem wybrzuszenie z jednej strony brzucha. Dotykam w tym miejscu a tam cos twardszego jakby czaszka. Jestem teraz w 18 tyg 0 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane
Ja właśnie wstałam a Mati jeszcze śpi ![]() ![]() Także też mam i te z długim i te z krótkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
No i zaczynam 19 tydzien a brzuch jakby zmalał ??? TZ sie śmieje ze dzidzia stoi w pionie wiec jej nie widać. Nie wiem o co chodzi, może woda ze mnie zeszła ???
Na dodatek od jakis chyba 2 tyg mam straszne kołatanie serca. Nawet jak leżę i nic nie robie nagle zaczyna mi tak walić serce jakby conajmniej maraton przebiegła! Wczoraj w nocy myślałam ze mi wysokoczy z piersi , aż mi sie cieżko oddychało. Dobrze ze jutro idę do lekarza to zapytam co z tym robic ... |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
morele suszone – 1666 mg figi suszone – 938 mg awokado – 600 mg banany – 395 mg ziemniaki – 357 mg seler – 320 mg kiwi – 290 mg pomidory – 282 mg grejpfruty – 277 mg
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Kurcze jak Wy tak codziennie się załatwiacie to ja coś z tym muszę zrobić. Mam z tym problem odkąd wrócilam ze szpitala. Tam to codziennie a w domu coś mnie przytkało. Może to przez dodatkową luteinę? Ale w szpitalu jeszcze więcej mi jej dawali. Kurde spróbuje z tymi owocami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli musze zaopatrzyć sie w morele i figi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ubranek to ja zawsze zakładałam body z krótkim lub długim rękawkiem, jakoś wydaje mi się iż trzymają pieluszkę no i robią za koszulkę. Na noc zakładałam pajace do spania, niestety dziecko na początku w nocy często trzeba przebierać więc trochę z tym roboty jest. W dzień nakładałam body a na to spodenki i bluzę lub pajac, jakieś skarpety ale w tych pierwszych miesiącach dziecko często zawija się w rożek lub otulacz więc lepiej moim zdaniem ubrać lżej i nakryć czymś dodatkowo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba bedzie u nas podobny termin bo moje tez o tydz starsze hehe ![]() dziekuje Cytat:
![]() no coz poczekamy hehe ![]() Cytat:
![]() gin sie smial ze piąstki pomazuje i macha raczkami aaa i o prentalnych powiedzial ze bywa i tak.. u mnie jest malusi procent takze zle nie bylo oczywiscie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wrąbałam brzoskwinie, czekam na efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Mademoiselle_m ja też miałam w pierwszej ciąży kolatania serca, byłam u kardiologa, miałam założony holter i stwierdził arytmie. Przeszło mi po porodzie.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wam wszystkim! Dziś od rana jestem zła..W nocy wlazł mi jakiś dziwny ból po lewej stronie lędźwi. Jakby nerw albo rwa.. Nie mogłam spać ani na lewym ani na prawym boku. Spałam na plecach sztywno jak deska.. tzn. nie spałam. Taka kulejąca przylazłam do pracy. Mam nadzieje że mi to przejdzie, bo mojej siostrze ten ból pozostał do porodu. Co do wypróżniania, ja radzę sobie śliwkami, morelami i pije dużo wody. Przed snem potrafię zjeść ze dwie morelki i rano wszystko idzie łatwo. Zadyszkę też miewam, ale podobno to normalne..
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Która z dziewczyn pisala, ze koleżanki gadaly o jej brzuszku? Ja dzis usłyszałam od jednej( tez ciężarnej), ze mam mega duzy brzuch jak na 16 tydzien i do porodu bede gigantyczna. Nosz..m muslalam, ze jej strzele...
Owszem mam troszkę tluszczyku poza brzuszkiem ciazowym bo ale takie konentarze mnie rozbrajaja. Chyba wam wstawie zdjecie do klubu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=LuckySparkle;626230 36]Która z dziewczyn pisala, ze koleżanki gadaly o jej brzuszku? Ja dzis usłyszałam od jednej( tez ciężarnej), ze mam mega duzy brzuch jak na 16 tydzien i do porodu bede gigantyczna. Nosz..m muslalam, ze jej strzele...
Owszem mam troszkę tluszczyku poza brzuszkiem ciazowym bo ale takie konentarze mnie rozbrajaja. Chyba wam wstawie zdjecie do klubu..[/QU Kolejna koleżanka z pracy - znawczyni.. Odnoszę czasami wrażenie że kobiety zamiast sie wspierać, to celowo dogryzają. Może chciała sie dowartościować bo ona sama jest pasztetem? Nie przejmuj się, takie komentarze są nie na miejscu. Ale są ludzie i ludziska, trzeba przebaczyć brak taktu. |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi brzuch sporo urósł i mam już piłeczkę mimo, że to dopiero 19 t, ale wcale nie zamierzam się tym przejmować ![]()
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
Nie dopisalam, ze ona w 20 tygodniu wyglada spkojnie na jakis 30... moze faktycznie stąd te gadanie. Ja tak kocham moj rosnacy brzuszek bo wiem, jakie to szczescie, ze on rośnie... a wraz z nim moja kruszynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Nie, powiedział, że w ciąży nie będziemy z tym nic robić, kazał przyjść na kontrolę kilka miesięcy po porodzie, ale było już ok
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Też, nie rozumiem takiego komentowania brzucha. W życiu bym nie komentowała koleżance z pracy. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za gratulacje i życzenia powodzenia na obronie, na pewno się przydadzą
![]() PaniMigdalek jeśli chodzi o sprawy kredytowe, to uważam, że doradca finansowy to dobra decyzja ![]() ![]() kamisha no proszę jak to dzidzie się wycwaniły i okazały się nieco starsze ![]() ![]() ![]() monika0185 nie wiem jak to jest z luteiną czy powoduje zaparcia, ale fakt jest taki, że ja też biorąc ją (szczególnie na początku 4x dziennie) miałam z tym ogromny problem ![]() ![]() A co do tych wszystkich koleżanek "dobra rada" to dramat ![]() ![]() ![]()
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie sama się boi, że w końcówce będzie jak słoń ![]()
![]() |
#565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W poniedziałek wizyta...nie mogę się doczekać by zobaczyć maluszka, może ginek potwierdzi mi płeć, ale najważniejsze aby wszystko było w porządku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
velvet wave - mi ten sam termin wyszedl
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- co do kolezanek wczoraj mi moja powiedziala ze nic sie nie zmienilam hehe, a jej maz zapytal czemu ja nadal taka chuda ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
A wiesz że ja też tego się obawiam. U mnie w sumie dopiero 15tc, i przytyłam 400g brzuch jak po dobrym bigosie i po za tym nic. Pewnie się rozpędzę około 20tc, zacznę nadrabiać straty. Zwłaszcza że jestem łasuchem słodyczowym. Jak na razie się ograniczam, ale wiadomo co będzie dalej. Zamiast kawałeczka ciasta na spróbowanie będzie na raz cała strucla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.