|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Poza tym polozna bedzie sprawdzac rozwarcie itp. i nie bedzie za kazdym razem majtek odchylac Dlatego najlepiej wziac koszule za tylek, zeby z Bozena na wierzchu nie lazic. Podpaski niepoporodowe na bank sie nie przydadza przez co najmniej tydzien ;-) Siateczkowych 2 sztuki, w domu mam jeszcze dwie. 10 chusteczek nawilzanych do higieny intymnej, by nie podmywac sie pod prysznicem co sikanie. Dla dziecka chusteczki nawilzone wezme i 5 pieluch-jesli w szpitalu nie dadza to tz dowiezie.Jestes pewna, ze chcesz uzywac Sudocremu? Mojej siostry dziecko baaardzo cierpialo po nim (odparzenia), a my z tz uzywamy go na pryszcze-idealnie wysusza ![]() Zastanawiam sie wlasnie, po co ten linomag kupilam, bo tylek zamierzam tylko dobrze osuszac i zasypywac skrobia. U mojej siostry, odkad zaczela tak robic, skonczyly sie odparzenia. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-05 o 15:10 |
|
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, poczytałam właśnie o tej rycynie, to dziewczyny skrętu kiszek dostawały, jak chciały sobie przyspieszyć w ten sposób
Podziękuję ![]() Ja biorę 10 pampersów, jak coś, to mi dowiozą, choć koleżanka mówiła, że zużyła chyba z 7 szt., a w szpitalu też dostała. Jedno op. podkładów poporodowych, 5 szt. majtek jednorazowych. Z kosmetyków pielęgnacyjnych tylko linomag a+e (ten zwykły, nie na odparzenia). Nie mam laktatora. W razie czego koleżanka mi pożyczy ręczny do szpitala, jak się okaże, że będę musiała go używać, to sobie kupię jakiś porządniejszy. W niektórych szpitalach podobno nie kąpią dzieci, u mnie ponoć od razu Myślicie, że położne się wkurzą, jak im powiem, że w ogóle nie chcę kąpieli w trakcie pobytu w szpitalu? Podobno kąpią, bo jak lekarz przychodzi, to ma być czyste. Mój szpital jest dość zacofany, kangurowanie trwa ponoć dwie minuty ... Ale z drugiej strony takie małe szpitaliki mają bardzo indywidualne podejście i ogólnie opinie (ze względu na położne głównie) ma OK.
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta kiedy masz wizytę?
Ja mam 2 rodzaje majtek z siatki (2+3 pary) i jedną jednorazowych. Pieluch szpital zaleca 20 sztuk. Laktatora, butelek, smoczków itp nie biorę. Będą czekały w domu. Mąż i tak dzień w dzien bedzie tutaj wracał, a jakby cos było potrzebne na już to ma kto dowieźć, ewentualnie moze coś malego dokupić (smoczek, majtki z siatki czy cos w tym stylu). |
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
następną wizytę mam wyznaczoną dopiero na koniec lipca bo byłam teraz w czwartek. Ale przejdę się już w tym tygodniu do gina dla spokoju sumienia
|
#2495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Laktator kupiłam też tani, ale bruździ mi w tej torbie i myślę że go nie wezmę do szpitala i mąż mi go przywiezie najwyżej. :P Cytat:
Racja, może w szpitalu będzie laktator, to nie biorę mojego i przetrzymałabym jakoś do dowiezienia. ![]() Właśnie w związku z wylotem różnych świństw myślałam o majtach i zwykłych podpaskach, ale no tak, skoro jest sprawdzane rozwarcie itp. to po co tańcować ze ściąganiem tego. :P Sudocrem to myślę, żeby używać tylko wyjątkowo na trudne sytuacje. Ja go stosuję na zapalenie mieszków włosowych.
|
||
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ty nadal +/- raz na miesiąc masz wizyty?
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze mnie poprawiasz z calkiem samymi kosmetykami moznaby sie zdziwic a zapomnialam dodac o tej liscie z ich strony ![]() Sw. Rodziny mnie jakos nie przekonal po tym co wyczytalam z opinii w internecie i ten szpital sobie odpuszczam, chcialabym Polna, bo gin do ktorego chodze tam tez pracuje, ale biorde pod iwage Raszei, bo bardziej mi po drodze ale bede celowac w Polna, pomimo, ze tam porody ida tasmowo
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-07-05 o 15:31 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biore laktatora, ale mam. Polozna powiedziala, ze mozna wypozyczyc w razie czego, nawet elektryczny.
Jedyne co to biore mm i butelke bo tego nie zapewniają. Poza tym dwie pary normalnych gatek i trzy siatkowe. Pieluszek 10, a jak cos to TZ dowiezie bo jest blisko do domu. Tak samo z czymkolwiek innym. Jestem jednak pewna, ze jak bede potrzebowala np nowa podpaske, a mi sie skoncza to mi dadzą
|
|
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
majtek siateczkowych biorę opakowanie (3?/5?sztuk..nawet nie wiem) jedna paczkę tych olbrzymich podpasek na początek dwie paczki cienkich podpasek jakis na noc..do tej pory stosowałam tylko tampony, więc nie wiem jak z chłonnością takich podpasek,ale wezmę i będę stosować tak jak piszesz przed plus majciochy bawełniane.. jak ma coś ze mnie wyciekać to wolę,żeby wyciekało na podpachę niż po nogach.. no i jak będę wychodzić ze szpitala to przecież też nie w tej olbrzymie podpasce poporodowej..chyba,że się zdziwię..laktatora nie biorę,będzie wyparzony czekał w domu, żadnych smoczków,butelek nic.. |
||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Położna radzi juz przed porodem majtki z siatki. Bo nie żal jak sie poplamia, wygodniejsze. A mniejszą wkładkę też mozna z nimi stosować.
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nadrobiłam od wczoraj (od północy tyyyyyle stron???
) i wpadłam tylko żeby napisać, że kupiliśmy dziś wózek!!!!!Cieszę się jak dziecko! Rico Nano Grey Fox A tymczasem wracam do "surfowania na desce do prasowania"
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie biorę laktatora, ale będzie w domu przygotowany w razie co
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Co do majtek bawełnianych to wczoraj stwierdziłam ze musze sobie kupic bawelniane babcine, takie wysokie. Moje kończą się pod pepkiem a w razie cięcia mogą trafiać w ranę albo kawałek nad nia i się zsuwac. Przydałyby się z wysokim stanem.
|
|
|
|
#2506 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za podpowiedzi. ![]() W takim razie pampersów 22, bo taką mam jedną z paczek. Łącznie 5 par majtek z siatki. Jedne z nich przed porodem, podpaska, a majtki bawełniane w sumie też będę miała ze sobą, bo w nich przyjadę, to coś wybiorę. Albo brak majtek, jakbym się darła z bólu i było mi wszystko jedno. ![]() I brak laktatora - i od razu się lepiej wszystko mieści.
|
|||||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zwykle podpaski bedziecie musialy zmieniac co 15 min.
Tzn. zalezy od porodu, ale np. moja kolezanka mowila mi, ze z niej cieklo jak z kranu ![]() No i na SR mowili, ze poporodowe tydzien sie uzywa mniej wiecej, bo krwawienie jest bardzo obfite. Pierniku, jak zamierzasz wyjsc ze szpitala ze zwykla podpaska? Przeciez Ci powycieka zanim do chalupy dojedziesz ;-) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-05 o 15:46 |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, lekarz zbadał dokładnie wody i przepływy i wtedy powiedział żeby się nie martwić ale wiecie jak jest ![]() nawet na koniec kazał mi się jeszcze raz położyć i zbadał jakoś moje tętnice - o ile dobrze go zrozumiałam i też było ok ![]() a tu moje Cudeńko
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta mała modelka z tej waszej córci.
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam czasu teraz nadrobić co naskrobałyście od rana ale będę czytać wieczorkiem ![]() Byłam u lekarza. Mały waży 2250 Lekarz mówi, że dość duży i wróży mu pond 3500 ![]() Oby się Janek za bardzo nie rozpędził z tym rośnięciem ![]() Oczywiście jajka na pierwszym planie, buźki nie pokazał. Całą litanię badań dostałam do zrobienia i weszlam na wagę u lekarza i się załamałam Nawet nie będę tego komentować
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2516 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak jęczy za każdym razie przy kasie. Wstyd z nim gdzieś chodzić :PCytat:
Dostałam też próbkę sudocremu na zakończenie SR, ale to tylko wtedy, kiedy odparzenia już będą. Mam nadzieję, że w ogóle nie będzie potrzebny... Nam położna mówiła, że olej kokosowy jest świetny na ciemieniuchę! Cytat:
![]() No ale wiadomo TV czy książka to będą w strefie marzeń :P Podczas porodu na pewno nawet do głowy mi nie przyjdzie, żeby czytać :P A potem to: odsypianie po porodzie i dzidziuś. Będę zbyt zaaferowana tym wszystkim. ![]() Ale na czas porodu możesz wziąć płytę z ulubioną muzyką, świece itp. Nam położna mówiła, żeby wziąć to, co sprawi, że będziemy czuć się lepiej i intymnie na sali. Nawet podkreślała, że jak poród będzie nocą, to żeby nie siedzieć przy zapalonym sztucznym świetle, tylko w lekkim półmroku, żeby sobie nie zaburzać rytmu dzień-noc i w ogóle. Ja generalnie nagrywam płytę ![]() Cytat:
, laktator będzie w aucie w razie czego, generalnie położna nam powiedziała, że mają, ale nie tyle, żeby dla każdej był, więc może być tak, że nie będzie od ręki, czy coś.
blog Edytowane przez aneks17 Czas edycji: 2016-07-05 o 15:57 |
||||
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
hihi
nie mogę się napatrzeć na nią TŻ oczy wychodziły na ten ekran u lekarza tak się wpatrywał żeby dokładnie zobaczyć telefonem i w pracy pokazuje mówi że podobna do niego a ja myślę że do mnie usta przynajmniej
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy wszystko dla Bobo, poza kilkoma kocykami. Nie dostaliśmy nawet 1 używanej skarpetki, to wszystko generuje koszty. Ale mąż nie wzdycha, że za dużo. Jutro idziemy po kolejną porcję, ale bardziej rozmiar 68, moze 62 (bo tego praktycznie nie mamy). A resztę będziemy kupować jak Bobo będzie na świecie. Zamowie jeszcze większe pajace na allegro, ale to już tylko do spania.
|
|
|
|
#2519 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mi się przypomina, że też mówili, że mają laktatory, ale nie tyle, żeby było pewne dla każdej położnicy (super słowo moim zdaniem ). Pewnie dlatego na liście rzeczy do zabrania z SR umieścili ów sprzęt.
|
|||
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo jest wielką tajemnicą. Poza profilem w 12 tyg i ostatnio noskiem w szpitalu ciężko złapać buzię. Leży to moje słoneczko głową do dolu i czasami odwraca ja w stronę mojego kręgosłupa. Ale mogłoby mieć nosek, oczy i rzęsy po tacie. I przemianę materii.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

podpaski niepoporodowe też się przydadzą?) i czy bierzecie laktator?

Myślicie, że położne się wkurzą, jak im powiem, że w ogóle nie chcę kąpieli w trakcie pobytu w szpitalu? Podobno kąpią, bo jak lekarz przychodzi, to ma być czyste.
W świni siła! W świni moc! 
) i wpadłam tylko żeby napisać, że kupiliśmy dziś wózek!!!!!
Pytał czy palimy - nie palimy 

<3
zakładam że olej kokosowy to do pielęgnacji ciała, ale do pupy co? Linomag krem na co dzień a maść na odparzenia? czy jak to się stosuje? no i co mam spakować do szpitalnej torby???