Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-05, 14:10   #571
MK_02
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

No cóż ktoś mi kiedyś powiedział że w okresie ciąży to nie my kobiety decydujemy o menu, tylko nasz mały kierownik maszynowni w brzuszku. On zamawia - ty dostarczasz Nawet jeśli są to najbardziej dziwne potrawy. Ja przez pierwsze 3 miesiące nie jadłam właśnie moich ulubionych słodyczy, pomyślałam - to dobrze, nie przytyje mi się za mocno i w ogóle zdrowiej. A teraz ? Napadłam wczoraj męża aby oddał mi swoja jagodziankę. Jaką ja musiałam mieć minę że oddał mi ją bez gadania z lekkim uśmiechem. . A ja? Żułam ją z taką satysfakcją i pewnie poszła w tyłek
MK_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 14:56   #572
snufey
Raczkowanie

Super dziewczyny, że wizyty udane

U mnie brzuszek lekko widać, ale wydaje mi się, że tylko ja i mąż to widzimy, a reszta pewnie myśli, że to tłuszcz

Chcę już mieć większy brzuch!

Jedziemy do Polski w połowie sierpnia na urlop i już tak nie mogę się doczekać... skreślam dni w kalendarzu na dwa kolory - jeden odliczanie do wizyty u gin, drugi do wyjazdu

A co do jedzenia, to wczoraj mąż przyniósł mi kebaba, ale podczas jego nieobecności tak mnie zemdliło, że zwymiotowałam. Jednak po tym, jak gdyby nigdy nic spałaszowałam prawie całego i czułam się świetnie Chyba będzie jednak chłopiec, bo takie zachowanie nawet 7centymetrowej dziewczynie nie przystoi

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-07-05 o 14:59
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 15:03   #573
papaPapaya
Zakorzenienie

Kociulek, co tam u ciebie?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 15:46   #574
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Która z dziewczyn pisala, ze koleżanki gadaly o jej brzuszku? Ja dzis usłyszałam od jednej( tez ciężarnej), ze mam mega duzy brzuch jak na 16 tydzien i do porodu bede gigantyczna. Nosz..m muslalam, ze jej strzele...
Owszem mam troszkę tluszczyku poza brzuszkiem ciazowym bo ale takie konentarze mnie rozbrajaja. Chyba wam wstawie zdjecie do klubu..
Niektórzy ludzię to chodzące świnie! Nie przejmuj się!

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MK_02 Pokaż wiadomość
Kolejna koleżanka z pracy - znawczyni.. Odnoszę czasami wrażenie że kobiety zamiast sie wspierać, to celowo dogryzają. Może chciała sie dowartościować bo ona sama jest pasztetem? Nie przejmuj się, takie komentarze są nie na miejscu. Ale są ludzie i ludziska, trzeba przebaczyć brak taktu.
Dlatego boje się kobiet ginekologów, położnych i pielęgniarek. Wiele z nich to chodzące ☠☠☠☠y złośliwe.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Kolejna mądra się znalazła Ludzie to w ogóle nie pomyślą, zamiast wspierać ciężarne to jeszcze nam stresów chcą dołożyć ja tam uważam, że wszystkie nasze brzuszki są cudowne mimo tego, że każdy inny
Otóż to! Wszystkie jesteśmy boskie Nawet ja z pełnymi jelitami i zatwardzeniem, a co!

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

monika0185 nie wiem jak to jest z luteiną czy powoduje zaparcia, ale fakt jest taki, że ja też biorąc ją (szczególnie na początku 4x dziennie) miałam z tym ogromny problem Jadłam jogurty, otręby, tylko pełnoziarniste rzeczy, piłam ciepłą wodę przegotowaną z cytryną i nic. Z czasem morele zaczęły pomagać. Później przy zmniejszaniu dawki mijało, teraz jak nie biorę już wcale to nie mam najmniejszego problemu, więc może faktycznie jest jakiś związek
Może to faktycznie wina luteiny. Jeszcze mam wiekszość czasu leżeć a to nie sprzyja. No ale przecież w końcu muszę się odetkać!

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MK_02 Pokaż wiadomość
A wiesz że ja też tego się obawiam. U mnie w sumie dopiero 15tc, i przytyłam 400g brzuch jak po dobrym bigosie i po za tym nic. Pewnie się rozpędzę około 20tc, zacznę nadrabiać straty. Zwłaszcza że jestem łasuchem słodyczowym. Jak na razie się ograniczam, ale wiadomo co będzie dalej. Zamiast kawałeczka ciasta na spróbowanie będzie na raz cała strucla
Ja się boję, że nagle dostanę jakiegoś kosmicznego głodu i będę myśleć tylko o jedzeniu Na razie jeszcze nie dobiłam wagi z początku ciąży. Ale ja do chudzinek nie należę więc dzidzia ma z czego korzystać (obecnie 73 kg/175cm).
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 15:47   #575
papaPapaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, w ogole sie nie pfzejmujcie opiniami 'kolezanek'. Wszystkie te zlosliwe komentarze sa na pewno z zazdrosci
Niestety, zawisc jest jedynym szczerym uczuciem jakim obdarzaja nas 'znajomi'

Mi nawet mama wczoraj powiedziala ze robie sie brzydka w tej ciazy. Slodko

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-05, 15:48   #576
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ja też tak mam. Jak mnie na coś najdzie ochota to nie ma mowy o spróbowaniu, tylko leci ilość konkretna Ale staram się nad tym panować Na razie jeszcze mam wstręt do pewnych potraw, które kiedyś uwielbiałam, nie mam ochoty na wiele rzeczy, ale nie wiem co będzie dalej bo zaraz się może zacząć ciążowy Masterchef i zagryzanie ogórka kiszonego, pączkiem z dżemem
Zjadłabym takiego wilgotnego pączka, pulchnego, z kremem w środku i polewą lukrową 😍😍😍 Albo taką oponkę z polewą lukrową.
Stary 2016-07-05, 15:59   #577
LuckySparkle
Zadomowienie

A my mamy dzis 8 rocznice jak jestesmy razem... chcemy gdzies wyskoczyc wieczorem... marza mi sie kregle ale tz sie bardzo o nas boi i nalega, zeby pojsc gdzieś gdzies indziej. Byla ktoraz z was w ciazy na kreglach??? Ja jakos bie widze przeciwskazan... ale w sumie to wysiłek rzucic kula;/ grgrgr sama nie wiem...
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 16:04   #578
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Zjadłabym takiego wilgotnego pączka, pulchnego, z kremem w środku i polewą lukrową 😍😍😍 Albo taką oponkę z polewą lukrową.
O jaaa
Zaraz jade po paczucia 😍😍😍

Cytat:
A my mamy dzis 8 rocznice jak jestesmy razem... chcemy gdzies wyskoczyc wieczorem... marza mi sie kregle ale tz sie bardzo o nas boi i nalega, zeby pojsc gdzieś gdzies indziej. Byla ktoraz z was w ciazy na kreglach??? Ja jakos bie widze przeciwskazan... ale w sumie to wysiłek rzucic kula;/ grgrgr sama nie wiem...
Cos ty! Jak dla mnie kregle odpadaja, przeciez trzeba podniesc ta ciezka kule, zamachnac sie i nia rzucic, a przy tych ruchach moze sie cos stac, odpukac!

Aa i moglabym prosic o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko i dopisanie wizyty 21.07?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-05, 16:08   #579
snufey
Raczkowanie

Dziewczyny, przestańcie, robicie mega ochotę!

A tu takie obleśne bułki w piekarniach, mega słodkie, jeść się nie da... a takiego prawdziwego polskiego pączka bym zjadła, o mniam <3
Stary 2016-07-05, 16:14   #580
LuckySparkle
Zadomowienie

Haha... ja wczoraj zjadlam jagodzianke i dzis grzecznie... samo zdrowe szamanko. Chociaz mam leczo w domu i sie skusze... w sumie to moje leczo jest zdrowe
Stary 2016-07-05, 16:25   #581
itstoolatex3
Zakorzenienie

ja zjadłam sałatkę warzywną i gołąbka w sosie pomidorowym Ale mam ogromną ochotę na makowiec

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 16:28   #582
snufey
Raczkowanie

A u mnie gotują się ziemniaki i zaraz wkładam dorsza do piekarnika
Stary 2016-07-05, 16:39   #583
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana odpuść kręgle, są cieżkie i trzeba się zamachnąć. Jakby to mój gin usłyszał to by z krzesła spadł
Ja to rozumiem, że chce się normalnie funkcjonkwać ale lepiej dmuchać na zimne. Ten krwiak przez którego ostatnio byłam w szpitalu mógł być (ale też nie musiał) przez podniesienie czegoś.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Kociulek jak po wizycie???
Stary 2016-07-05, 16:40   #584
mademoiselle_m
Zadomowienie

A my wracając znad morza wjechaliśmy do Szczecina i szukając bankomatu natknęłam sie na lumpeks i ... mamy dla bobo 3 pary spodni i bluzę za 17 zł
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 16:40   #585
LuckySparkle
Zadomowienie

Zdrowie i dzidzia najwazniejsza... idziemy na bilarda a potem na kolacje
Stary 2016-07-05, 16:40   #586
ewelinuus
Zadomowienie

A mi właśnie mąż odebrał wyniki badań i dopayrzylam się że moje imię i nazwisko się zgadza adres też a data urodzenia zamiast 1991 jest 1981 i pesel brak...
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 16:43   #587
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A my wracając znad morza wjechaliśmy do Szczecina i szukając bankomatu natknęłam sie na lumpeks i ... mamy dla bobo 3 pary spodni i bluzę za 17 zł
W lumpeksie można niezłe cacka upolować

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Zdrowie i dzidzia najwazniejsza... idziemy na bilarda a potem na kolacje
Oooo jak ja bym zagrała w bilarda! Bawcie się dobrze!

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
A mi właśnie mąż odebrał wyniki badań i dopayrzylam się że moje imię i nazwisko się zgadza adres też a data urodzenia zamiast 1991 jest 1981 i pesel brak...
A są tam wszystkie badania, które wykonywałaś? Bo mogli dać nie Twoje wyniki
Stary 2016-07-05, 16:51   #588
ewelinuus
Zadomowienie

Tak wlasnie wszystkie te które miały być są

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Chyba jutro pojadę do tej przychodni i zapytam o to;/ no bo tam miałam te badanie na hiv i hcv
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:16   #589
papaPapaya
Zakorzenienie

Jestem wsciekla na TZ. Bylismy w centrum handlowym gdzie jest cukiernia sowa. Przed wejsciem na spozywke spojrzalam czy sa paczki - byly dwa. Wyszlismy ze spozywczaka i juz nie bylo paczkow i mowie do TZ ze sie cofne na spozywke po paczka. On zrobil oczy jakbym nie wiadomo co wymyslala i powiedzial ze mu sie nie chce. Wkurzylam sie, poplakalam i poszlam do samochodu. On tez wsiadl i po drodze (dopiero jak zobaczyl ze placze!) kupil mi paczka i to jeszcze bez lukru lub pudru :/ wkurza mnie to ze chodze na te praktyki. Wypruwam sobie zyly, pomagam mu w firmie, a on niedosyc ze dzisiaj nie pomyslal zeby obrac ziemniaki jak przyjde z pracy, zebym miala mniej roboty z obiadem, szczycil sie ze on pierwszy jest najedzony, bo gotowal ryz to jeszcze laske robi ze mi paczka kupi jak mam ochote. Nie chce mi sie do niego odzywac

13.12.2016 Julian

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-05, 17:31   #590
kociulek
Zakorzenienie

Już jestem, już jestem i już wszystko piszę.
Póki co jest ok, ale mam leżeć, leżeć i tylko leżeć bo inaczej będzie źle. Nie wiem czy pamiętacie jak mniej więcej na początku ciąży poprzednia doktorka wykryła u mnie polip i to właśnie ten polip w połączeniu z przodującym łożyskiem + wysiłek + gorący chorwacki klimat doprowadziły do krwotoku. Lekarz mówi, że w dalszym ciągu mogę miewać lekkie krwawienia, ale żeby się tym mocno nie przejmować. Dopiero jeśli będzie to wyglądało jak przy okresie mam do niego dzwonić lub od razu do szpitala. Z Bąblem wszystko dobrze, łożysko całe szczęście się nie odkleja. Moje połówkowe z 20 lipca załatwił od razu teraz. Śmiał się, że sobie wszystko przyśpieszyłam i ja to chyba z jakiejś elity jestem skoro trafiłam aż do kliniki w Splicie, bo podobno nie każdy ma taką szansę. To ja mu na to, że teraz jak na elitę przystało dostanę piękny rachunek A wracając do tematu to wszystkie pomiary i parametry dzidziusia są jak najbardziej w porządku. Nie ma żadnych przepuklin, przerostów, serduszko bije miarowo. Dostałam końską dawkę leków za które aptekarka zwinęła 200zl No i potwierdziła się chorwacka "diagnoza" co do płci, także Migdałku, pokoloruj mnie na niebiesko, a przy 20 lipca zmień już tylko na wizytę
A, i waga znowu mi zleciała. To na pewno wina stresu bo i włosy znów lecą mi garściami.

Swoją drogą, czasem zastanawiam się czy to moje dzieciatko nie ma jakiegoś adhd. Ono chyba w ogóle nie śpi tylko cały czas skacze mi w brzuchu

Aaa, i byłam w Pepco, ale u mnie nie ma takich ładnych bodziaków Są już tylko z długim rękawem, ale i takich wzięłam x2 + pajacyk + skarpetki

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Jak to wszystko trzeba pilnować. Myślę, że to zwykłe ich niedopatrzenie, ale dla swojego spokoju lepiej to wyjaśnić.
A a propos takich pomyłek, to w chorwackim szpitalu papiery przyjęcia wystawili na mojego męża. Śmieję się do niego, że ciekawe co mu chcieli tam zrobić

Lucky, olej takie koleżanki. Ja wiem, że w ciąży czasem język rozwiązuje się na niekorzyść, ale szkoda naszych nerwów. To sobie i mężowi masz się podobać, a takie osoby trzecie dla mnie stoją w cieniu. Świętuj dziś z mężem i czuj się piękna

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:36   #591
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
No coś Ty! Przecież te kule są ciężkie, trzeba podnieść, rzucić. NIE! Nie wolno! Przecież możesz zaszkodzić
No, nakrzyczałam...

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Aa i moglabym prosic o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko i dopisanie wizyty 21.07?
Pokolorowane Kolejny chłopczyk

Cytat:
Jestem wsciekla na TZ. Bylismy w centrum handlowym gdzie jest cukiernia sowa. Przed wejsciem na spozywke spojrzalam czy sa paczki - byly dwa. Wyszlismy ze spozywczaka i juz nie bylo paczkow i mowie do TZ ze sie cofne na spozywke po paczka. On zrobil oczy jakbym nie wiadomo co wymyslala i powiedzial ze mu sie nie chce. Wkurzylam sie, poplakalam i poszlam do samochodu. On tez wsiadl i po drodze (dopiero jak zobaczyl ze placze!) kupil mi paczka i to jeszcze bez lukru lub pudru :/ wkurza mnie to ze chodze na te praktyki. Wypruwam sobie zyly, pomagam mu w firmie, a on niedosyc ze dzisiaj nie pomyslal zeby obrac ziemniaki jak przyjde z pracy, zebym miala mniej roboty z obiadem, szczycil sie ze on pierwszy jest najedzony, bo gotowal ryz to jeszcze laske robi ze mi paczka kupi jak mam ochote. Nie chce mi sie do niego odzywac
Faceci i ich współczucie...
Powiedz mu o tym, co Cie tak zraniło, powiedz mu co zrobił według Ciebie źle i jak byś chciała żeby się zachowywał i jak Ci pomagał, to na pewno pomoże

Kociulek, to teraz odpoczywaj, nie przemęczaj się, leniuchuj Gratki z chłopczyka

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-05 o 17:39
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:45   #592
DoDoo
Zakorzenienie

Mnie ostatnio zamurwalo jak szwagierka jechala po dwoch laskach w ciazy (ok 8 miesiac) byly na plazy w strojach kapielowych dwuczesciowych i to bylo takie naganne dla niej. Ponoc takie laski nie dbaja o swoje dzieci bo maja brzuch na wierzchu. Kurrr to co maja w burkach chodzic na plaze?? No idiotka, a sama ma dziecko, byla w ciazy i takie podejscie do tematu jak stara dewota 60letnia... Ja sama mam juz wystajacy brzuch i dodam, ze sie kapalam nad jeziorem, ja az cisnelo zeby mi cos powoedziec na ten temat. Masakra ludzie jak nie ma przeciwwskazan to ciaza to nie choroba. Ja duzo pilam i chodzilam to w cien, a to poszlam sie ochlodzic na chwile do wody. I wiecie co?? Nie umarlam od tego

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ona to juz zapomniala jak walila piwsko w ciazy...
Stary 2016-07-05, 17:45   #593
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
UFFFFFFFFF!!!!!!!
to teraz odpoczywaj i staraj sie nie stresowac gratuluje chłopczyka
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Pokolorowane Kolejny chłopczyk

Faceci i ich współczucie...
Powiedz mu o tym, co Cie tak zraniło, powiedz mu co zrobił według Ciebie źle i jak byś chciała żeby się zachowywał i jak Ci pomagał, to na pewno pomoże
wzielam gryza tego paczka i byl stary i suchy, bo bez lukru. Usatysfakcjonowało mnie to, że TŻ go zjadł, bo mu kazałam, bo powiedział, że przecież na pewno jest smaczny. Zeszlam na dół i zobaczyłam, że wyrzucił reszte tego paczka. Ja mu jeszcze to wygarne! niech nie myśli, że mu to daruje na sucho!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-05, 17:49   #594
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
No, zobaczymy jak to będzie w grudniu No proszę, takie komplementy lubimy : U mnie też wszyscy mówią, że się nie zmieniam, wręcz ładnie wyglądam, więc obstawiali chłopca a tu proszę A do swojej wagi z pierwszej wizyty jeszcze nie dobiłam, przybyło mi jakieś 600g w miesiąc Obawiam się, że jak mi sieknie to od razu kilkanaście kilo
no wiadomo hehe

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Super dziewczyny, że wizyty udane

U mnie brzuszek lekko widać, ale wydaje mi się, że tylko ja i mąż to widzimy, a reszta pewnie myśli, że to tłuszcz

Chcę już mieć większy brzuch!

Jedziemy do Polski w połowie sierpnia na urlop i już tak nie mogę się doczekać... skreślam dni w kalendarzu na dwa kolory - jeden odliczanie do wizyty u gin, drugi do wyjazdu

A co do jedzenia, to wczoraj mąż przyniósł mi kebaba, ale podczas jego nieobecności tak mnie zemdliło, że zwymiotowałam. Jednak po tym, jak gdyby nigdy nic spałaszowałam prawie całego i czułam się świetnie Chyba będzie jednak chłopiec, bo takie zachowanie nawet 7centymetrowej dziewczynie nie przystoi
zjadlabym kebaba mniam!
Cytat:
nie idz bo to ciezkie

a doczytalam ze juz na bilarda idziecie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Póki co jest ok, ale mam leżeć, leżeć i tylko leżeć bo inaczej będzie źle. Nie wiem czy pamiętacie jak mniej więcej na początku ciąży poprzednia doktorka wykryła u mnie polip i to właśnie ten polip w połączeniu z przodującym łożyskiem + wysiłek + gorący chorwacki klimat doprowadziły do krwotoku. Lekarz mówi, że w dalszym ciągu mogę miewać lekkie krwawienia, ale żeby się tym mocno nie przejmować. Dopiero jeśli będzie to wyglądało jak przy okresie mam do niego dzwonić lub od razu do szpitala. Z Bąblem wszystko dobrze, łożysko całe szczęście się nie odkleja. Moje połówkowe z 20 lipca załatwił od razu teraz. Śmiał się, że sobie wszystko przyśpieszyłam i ja to chyba z jakiejś elity jestem skoro trafiłam aż do kliniki w Splicie, bo podobno nie każdy ma taką szansę. To ja mu na to, że teraz jak na elitę przystało dostanę piękny rachunek A wracając do tematu to wszystkie pomiary i parametry dzidziusia są jak najbardziej w porządku. Nie ma żadnych przepuklin, przerostów, serduszko bije miarowo. Dostałam końską dawkę leków za które aptekarka zwinęła 200zl No i potwierdziła się chorwacka "diagnoza" co do płci, także Migdałku, pokoloruj mnie na niebiesko, a przy 20 lipca zmień już tylko na wizytę
A, i waga znowu mi zleciała. To na pewno wina stresu bo i włosy znów lecą mi garściami.

Swoją drogą, czasem zastanawiam się czy to moje dzieciatko nie ma jakiegoś adhd. Ono chyba w ogóle nie śpi tylko cały czas skacze mi w brzuchu

Aaa, i byłam w Pepco, ale u mnie nie ma takich ładnych bodziaków Są już tylko z długim rękawem, ale i takich wzięłam x2 + pajacyk + skarpetki

Jak to wszystko trzeba pilnować. Myślę, że to zwykłe ich niedopatrzenie, ale dla swojego spokoju lepiej to wyjaśnić.
A a propos takich pomyłek, to w chorwackim szpitalu papiery przyjęcia wystawili na mojego męża. Śmieję się do niego, że ciekawe co mu chcieli tam zrobić

Lucky, olej takie koleżanki. Ja wiem, że w ciąży czasem język rozwiązuje się na niekorzyść, ale szkoda naszych nerwów. To sobie i mężowi masz się podobać, a takie osoby trzecie dla mnie stoją w cieniu. Świętuj dziś z mężem i czuj się piękna
dbaj o siebie kochana , bedzie dobrze :-*

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:51   #595
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio zamurwalo jak szwagierka jechala po dwoch laskach w ciazy (ok 8 miesiac) byly na plazy w strojach kapielowych dwuczesciowych i to bylo takie naganne dla niej. Ponoc takie laski nie dbaja o swoje dzieci bo maja brzuch na wierzchu. Kurrr to co maja w burkach chodzic na plaze?? No idiotka, a sama ma dziecko, byla w ciazy i takie podejscie do tematu jak stara dewota 60letnia... Ja sama mam juz wystajacy brzuch i dodam, ze sie kapalam nad jeziorem, ja az cisnelo zeby mi cos powoedziec na ten temat. Masakra ludzie jak nie ma przeciwwskazan to ciaza to nie choroba. Ja duzo pilam i chodzilam to w cien, a to poszlam sie ochlodzic na chwile do wody. I wiecie co?? Nie umarlam od tego

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ooo, to niezła masz szwagierke! To ostatnie zostawiam bez komentarza

Cytat:
UFFFFFFFFF!!!!!!!
to teraz odpoczywaj i staraj sie nie stresowac gratuluje chłopczyka

wzielam gryza tego paczka i byl stary i suchy, bo bez lukru. Usatysfakcjonowało mnie to, że TŻ go zjadł, bo mu kazałam, bo powiedział, że przecież na pewno jest smaczny. Zeszlam na dół i zobaczyłam, że wyrzucił reszte tego paczka. Ja mu jeszcze to wygarne! niech nie myśli, że mu to daruje na sucho!
Tz się nieźle oberwalo! Następnym razem pewnie się powstrzyma od komentarza
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 17:55   #596
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość

oo masakra
smieszne sa takie kobiety
a to ostatnie zdanie.. nigdy tego nie zrozumiem. Naprawde, aż tak nie można sie powstrzymać??

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-05, 18:00   #597
DoDoo
Zakorzenienie

MrsDorota, no matka polka sie znalazla... Rozumiem jakby nie miala dziecka to takie podejscie latwiej byloby mi zrozumiec als osoba mloda, ktora ma dziecko jedzie po innych ciezarnych bo mialy bikini na sobie. Nie wiem czy to zazdrosc jakas czy co...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
oo masakra
smieszne sa takie kobiety
a to ostatnie zdanie.. nigdy tego nie zrozumiem. Naprawde, aż tak nie można sie powstrzymać??
Tez tego nie rozumiem, moze dla niej reds (4,5%) to nie piwo. Ja bym warki 2% nie ruszyla
Jeju przeciez bez tego da sie obejsc. Ja sama nie stronilam od weekendowego alkoholu ale od planowania ciazy moge smialo napisac, ze nie wypilam nic. I jestem z tego dumna
Stary 2016-07-05, 18:20   #598
Nesu
Raczkowanie

Hejka dziewczyny. Czuje ruchy i to jeste pewne !
Ale żeby nie było tak kolorowo to się wam wygadam. W domu bardzo napięta atmosfera mama moja chodzi taka zmartwiona ze już sama nie wiem jak ja pocieszać. Mój brat miał wypadek w pracy i ma prawdopodobnie zmiażdzona dłoń. Ona bardzo przeżywa ale mówię jej że był na izbie i zaraz go wypuścili do domu czyli to nic złego nic się nie dzieje. Sama w to wierzę więc tak musi być no nie ? Dostał skierowanie do chirurga żeby to jeszcze obejrzał jutro ma iść.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-05, 18:33   #599
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny. Czuje ruchy i to jeste pewne !
Ale żeby nie było tak kolorowo to się wam wygadam. W domu bardzo napięta atmosfera mama moja chodzi taka zmartwiona ze już sama nie wiem jak ja pocieszać. Mój brat miał wypadek w pracy i ma prawdopodobnie zmiażdzona dłoń. Ona bardzo przeżywa ale mówię jej że był na izbie i zaraz go wypuścili do domu czyli to nic złego nic się nie dzieje. Sama w to wierzę więc tak musi być no nie ? Dostał skierowanie do chirurga żeby to jeszcze obejrzał jutro ma iść.
skoro od razu go wypuscili, to wydaje mi sie, ze to nie moze byc nic groznego
odwiedzicie go? to powinno uspokoic mame

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-05, 18:35   #600
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
skoro od razu go wypuscili, to wydaje mi sie, ze to nie moze byc nic groznego
odwiedzicie go? to powinno uspokoic mame
Nie możemy niestety my w Anglii a brat w Szczecinie dlatego mama taka przerażona. Zawsze jak do nas przylatuje to coś się musi wydarzyć. Ostatnio Tata w szpitalu a teraz brat no co za pech nas prześladuje.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości