|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
No cóż ktoś mi kiedyś powiedział że w okresie ciąży to nie my kobiety decydujemy o menu, tylko nasz mały kierownik maszynowni w brzuszku. On zamawia - ty dostarczasz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Raczkowanie
|
Super dziewczyny, że wizyty udane
![]() U mnie brzuszek lekko widać, ale wydaje mi się, że tylko ja i mąż to widzimy, a reszta pewnie myśli, że to tłuszcz ![]() ![]() Chcę już mieć większy brzuch! ![]() Jedziemy do Polski w połowie sierpnia na urlop i już tak nie mogę się doczekać... skreślam dni w kalendarzu na dwa kolory - jeden odliczanie do wizyty u gin, drugi do wyjazdu ![]() A co do jedzenia, to wczoraj mąż przyniósł mi kebaba, ale podczas jego nieobecności tak mnie zemdliło, że zwymiotowałam. Jednak po tym, jak gdyby nigdy nic spałaszowałam prawie całego i czułam się świetnie ![]() ![]() Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-07-05 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w ogole sie nie pfzejmujcie opiniami 'kolezanek'. Wszystkie te zlosliwe komentarze sa na pewno z zazdrosci
![]() Niestety, zawisc jest jedynym szczerym uczuciem jakim obdarzaja nas 'znajomi' ![]() Mi nawet mama wczoraj powiedziala ze robie sie brzydka w tej ciazy. Slodko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
A my mamy dzis 8 rocznice jak jestesmy razem... chcemy gdzies wyskoczyc wieczorem... marza mi sie kregle ale tz sie bardzo o nas boi i nalega, zeby pojsc gdzieś gdzies indziej. Byla ktoraz z was w ciazy na kreglach??? Ja jakos bie widze przeciwskazan... ale w sumie to wysiłek rzucic kula;/ grgrgr sama nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz jade po paczucia 😍😍😍 Cytat:
Aa i moglabym prosic o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko i dopisanie wizyty 21.07? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przestańcie, robicie mega ochotę!
![]() A tu takie obleśne bułki w piekarniach, mega słodkie, jeść się nie da... a takiego prawdziwego polskiego pączka bym zjadła, o mniam <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
Haha... ja wczoraj zjadlam jagodzianke i dzis grzecznie... samo zdrowe szamanko. Chociaz mam leczo w domu i sie skusze... w sumie to moje leczo jest zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
ja zjadłam sałatkę warzywną i gołąbka w sosie pomidorowym
![]() ![]()
#582 |
Raczkowanie
|
A u mnie gotują się ziemniaki i zaraz wkładam dorsza do piekarnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to rozumiem, że chce się normalnie funkcjonkwać ale lepiej dmuchać na zimne. Ten krwiak przez którego ostatnio byłam w szpitalu mógł być (ale też nie musiał) przez podniesienie czegoś. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Kociulek jak po wizycie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
A my wracając znad morza wjechaliśmy do Szczecina i szukając bankomatu natknęłam sie na lumpeks i ... mamy dla bobo 3 pary spodni i bluzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zadomowienie
|
Zdrowie i dzidzia najwazniejsza... idziemy na bilarda a potem na kolacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zadomowienie
|
A mi właśnie mąż odebrał wyniki badań i dopayrzylam się że moje imię i nazwisko się zgadza adres też a data urodzenia zamiast 1991 jest 1981 i pesel brak...
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- A są tam wszystkie badania, które wykonywałaś? Bo mogli dać nie Twoje wyniki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zadomowienie
|
Tak wlasnie wszystkie te które miały być są
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Chyba jutro pojadę do tej przychodni i zapytam o to;/ no bo tam miałam te badanie na hiv i hcv |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Jestem wsciekla na TZ. Bylismy w centrum handlowym gdzie jest cukiernia sowa. Przed wejsciem na spozywke spojrzalam czy sa paczki - byly dwa. Wyszlismy ze spozywczaka i juz nie bylo paczkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Już jestem, już jestem i już wszystko piszę.
Póki co jest ok, ale mam leżeć, leżeć i tylko leżeć bo inaczej będzie źle. Nie wiem czy pamiętacie jak mniej więcej na początku ciąży poprzednia doktorka wykryła u mnie polip i to właśnie ten polip w połączeniu z przodującym łożyskiem + wysiłek + gorący chorwacki klimat doprowadziły do krwotoku. Lekarz mówi, że w dalszym ciągu mogę miewać lekkie krwawienia, ale żeby się tym mocno nie przejmować. Dopiero jeśli będzie to wyglądało jak przy okresie mam do niego dzwonić lub od razu do szpitala. Z Bąblem wszystko dobrze, łożysko całe szczęście się nie odkleja. Moje połówkowe z 20 lipca załatwił od razu teraz. Śmiał się, że sobie wszystko przyśpieszyłam i ja to chyba z jakiejś elity jestem skoro trafiłam aż do kliniki w Splicie, bo podobno nie każdy ma taką szansę. To ja mu na to, że teraz jak na elitę przystało dostanę piękny rachunek ![]() ![]() ![]() A, i waga znowu mi zleciała. To na pewno wina stresu bo i włosy znów lecą mi garściami. Swoją drogą, czasem zastanawiam się czy to moje dzieciatko nie ma jakiegoś adhd. Ono chyba w ogóle nie śpi tylko cały czas skacze mi w brzuchu ![]() Aaa, i byłam w Pepco, ale u mnie nie ma takich ładnych bodziaków ![]() ![]() Cytat:
A a propos takich pomyłek, to w chorwackim szpitalu papiery przyjęcia wystawili na mojego męża. Śmieję się do niego, że ciekawe co mu chcieli tam zrobić ![]() Lucky, olej takie koleżanki. Ja wiem, że w ciąży czasem język rozwiązuje się na niekorzyść, ale szkoda naszych nerwów. To sobie i mężowi masz się podobać, a takie osoby trzecie dla mnie stoją w cieniu. Świętuj dziś z mężem i czuj się piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, nakrzyczałam... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedz mu o tym, co Cie tak zraniło, powiedz mu co zrobił według Ciebie źle i jak byś chciała żeby się zachowywał i jak Ci pomagał, to na pewno pomoże ![]() Kociulek, to teraz odpoczywaj, nie przemęczaj się, leniuchuj ![]() ![]()
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-05 o 17:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio zamurwalo jak szwagierka jechala po dwoch laskach w ciazy (ok 8 miesiac) byly na plazy w strojach kapielowych dwuczesciowych i to bylo takie naganne dla niej. Ponoc takie laski nie dbaja o swoje dzieci bo maja brzuch na wierzchu. Kurrr to co maja w burkach chodzic na plaze?? No idiotka, a sama ma dziecko, byla w ciazy i takie podejscie do tematu jak stara dewota 60letnia... Ja sama mam juz wystajacy brzuch i dodam, ze sie kapalam nad jeziorem, ja az cisnelo zeby mi cos powoedziec na ten temat. Masakra ludzie jak nie ma przeciwwskazan to ciaza to nie choroba. Ja duzo pilam i chodzilam to w cien, a to poszlam sie ochlodzic na chwile do wody. I wiecie co?? Nie umarlam od tego
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ona to juz zapomniala jak walila piwsko w ciazy...
#593 |
Zakorzenienie
|
UFFFFFFFFF!!!!!!!
to teraz odpoczywaj i staraj sie nie stresowac ![]() ![]() wzielam gryza tego paczka i byl stary i suchy, bo bez lukru. Usatysfakcjonowało mnie to, że TŻ go zjadł, bo mu kazałam, bo powiedział, że przecież na pewno jest smaczny. Zeszlam na dół i zobaczyłam, że wyrzucił reszte tego paczka. Ja mu jeszcze to wygarne! niech nie myśli, że mu to daruje na sucho! |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a doczytalam ze juz na bilarda idziecie Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#595 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smieszne sa takie kobiety ![]() a to ostatnie zdanie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
MrsDorota, no matka polka sie znalazla... Rozumiem jakby nie miala dziecka to takie podejscie latwiej byloby mi zrozumiec als osoba mloda, ktora ma dziecko jedzie po innych ciezarnych bo mialy bikini na sobie. Nie wiem czy to zazdrosc jakas czy co...
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() Jeju przeciez bez tego da sie obejsc. Ja sama nie stronilam od weekendowego alkoholu ale od planowania ciazy moge smialo napisac, ze nie wypilam nic. I jestem z tego dumna ![]()
![]() |
#598 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny. Czuje ruchy i to jeste pewne !
![]() Ale żeby nie było tak kolorowo to się wam wygadam. W domu bardzo napięta atmosfera mama moja chodzi taka zmartwiona ze już sama nie wiem jak ja pocieszać. Mój brat miał wypadek w pracy i ma prawdopodobnie zmiażdzona dłoń. Ona bardzo przeżywa ale mówię jej że był na izbie i zaraz go wypuścili do domu czyli to nic złego nic się nie dzieje. Sama w to wierzę więc tak musi być no nie ? Dostał skierowanie do chirurga żeby to jeszcze obejrzał jutro ma iść. |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odwiedzicie go? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Raczkowanie
|
Nie możemy niestety my w Anglii a brat w Szczecinie dlatego mama taka przerażona. Zawsze jak do nas przylatuje to coś się musi wydarzyć. Ostatnio Tata w szpitalu a teraz brat no co za pech nas prześladuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.