|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem wysoko i kolejny malutki brzusio tak tu narzeka każda a jak przychodzi co do czego to same szczuplaczki :pała:Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie same ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#2585 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok. ![]() Fakt, oby coś z ulubionych się ostało. ![]() Cytat:
Super wyglądasz, mega zgrabnie! ![]() Cytat:
Czasem widuję jakieś świadectwa obecności siary. ![]() Cytat:
Dzięki za info o tych krwawieniach. ![]() Mebelki skręcone, hurrra!
|
||||
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już kilka razy było pisane - brak siary w trakcie ciąży nie ma wpływu na laktacje po porodzie ![]() To teraz fotki
|
|
#2587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#2588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny!!! Też mi się wydaje, że raczej wysoko umiejscowiony.Cytat:
Jeszcze trochę sprzątania i ozdabiania i się pochwalę efektem.
|
||
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki i pomyśleć że niedługo te nasze brzuszki będą już na świecie
I tak nikt mi nie daje 35 tc Wlaśnie tez mi się wydaje że jeszcze wysoko. |
|
|
|
#2590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wow, jaki zgrabny a Ty jak modelka! ![]() u mnie podobnie Cytat:
![]() Cytat:
super te Wasze brzuszki!
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Zaglądam regularnie co kilka godzin, ale nie mogę się zebrać aby coś napisać.. Śliczne brzuszki i zakupy 👏💜
|
#2592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ps. Kociak Od 3 dni jak ścisnę sutek wypływa z niego kropelka pomarańczowego płynu ale póki co stanika nie brudzi.
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję pomyślnych wieści na wizytach oraz życzę wszystkiego co najlepsze dzisiejszym solenizantkom
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Hm, co do badania GBS, mi w obydwu szpitalach, w jakich byłam ogarnąć temat przyjęcia na izbie, mówili, że jak ma się wynik GBS tylko z pochwy, to oni i tak traktują wynik, jakby się w ogóle go nie miało i podają antybiotyk profilaktycznie... Strasznie uczulali na to, że lekarze czasem nie robią obu wymazów i żeby się samemu na wizycie upominać, bo to jest ważne badanie...
Ja mam już siarę w piersiach od kilku tygodni, ale to nie jest tak, że się leje z nich czy coś. W końcu laktacja stymulowana nie jest ![]() Zostałam dzisiaj wstępnie zakwalifikowana do Domu Narodzin przy św. Zofii. Super warunki tam mają, bo udało mi się też podejrzeć sale. Tylko jeszcze nie wiem, czy na pewno chcę tam rodzić. Muszę sobie to jeszcze przemyśleć, bo to jednak poród naturalny w 100% ale za to możliwy poród w wodzie... Ma zagwozdkę.
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nacierać się będę tą mieszanką migdałowo - rycynową. Widzę, że riko nano bardzo u nas popularny. Nawet kolor grey fox się powtarza. Ja będę mieć brata bliźniaka, czyli exapandera mondo (ta sama firma produkuje), ale kolor też wybraliśmy ten sam Z taką tylko różnicą, że grey fox expandera ma czarną ramę ;-)
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-07-05 o 22:33 |
|
|
|
|
#2596 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fantasmagori pięknie się dzidzia do zdjęcia ułozyła Cytat:
Przeciez wiadomo, że szczególnie teraz każda kasa ważna![]() Cytat:
![]() Ja bym Ci z 10 tyg. ciąży odjęła, jakbym Cię na żywo zobaczyła...pięknie wyglądasz Cytat:
![]() Cytat:
Do tej pory zawsze uzywałam tamponów i przeraża mnie myśl, że mam się przerzucić na jakieś wielgachne podpaski i będą się ze mnie wydobywać tego typu wydzieliny przez kilka tygodniCytat:
![]() Byłam dzis na wizycie i troche mnie lekarka wkurzyła. Na moje pytanie o mały przyrost wagi poradziła zapisywać przez najbliższe kilka dni wszystko co jem, żeby sprawdzić kaloryczność posiłków i tu się z nia zgadzam, to będzie dobre doświadczenie. Potem na fotelu pomacała po brzuchu i powiedziała, że na pewno dziecko nie jest małe, macica wysoko, a szyjka nie do porodu. Ale ile ma cm itp. to już nie powiedziała (zresztą nigdy nie mówiła i do tej pory wystarczały mi zapewnienia, że długa i twarda, ale teraz zadawałam konkretne pytania). USG trwało jakieś 30 sekund (i chyba powinnam się cieszyć, że w ogóle zrobiła, bo ona jest z tych co robią 3 przepisowe "nfz-owe" i nie widzą potrzeby więcej): pokazała, że mała głową w dół wciąż i że serce bije. Ale ani pomiaru wagi (a mówiłam, że martwi mnie czy dziecko rośnie itp.), ani sprawdzenia szybkości bicia serca nie było. Pytanie o stopień dojrzałości łozyska zbyła stwierdzeniem, że chyba za dużo chyba czytam internetów i że zapewnia, że jeszcze nie do porodu (ale nie odpowiedziała który stopień) Na KTG skierowanie dopiero od 38 tygodnia (gdzie ona w moim 38 tyg. akurat będzie na urlopie) - Tija, czy to nie za późno? Gbs po 36 tyg. czyli akurat po następnej wizycie za 2 tyg. i oczywiście ona nie pobiera wymazu, bo w tej przychodni sie tego nie robi Bogu dzięki za prywatną opiekę medyczną...Tym sposobem wiem, że nic nie wiem I poważnie zastanawiam się nad wizytą u jakiegos innego lekarza, który zrobi USG i rozwieje moje obawy. Już sama nie wiem co robić
|
||||||
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym brała gdybym mogła )) marzy mi sie właśnie taki ale niestety po raz kolejny względy medyczne wykluczają ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Super! |
|||
|
|
|
#2599 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że ja mam przeciwwskazania do takiego miejsca. ![]() Cytat:
![]() Może wybierz się do innego lekarza jeśli masz możliwość - zawsze to lepiej mieć dokładniejsze wiadomości z usg, spokojniej. Ale nie martw się za bardzo tą wagą, kaloriami, będzie dobrze, diabetolog mi tłumaczyła, że dziecko wysysa wszystko co się da. I widzę to po sobie, synek na razie jednak przybiera (jutro liczę na update od mojego gina), a ja zmieniam się powoli w kościotrupa z wystającym brzuchem. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do garderoby to stwierdziłam dzisiaj właśnie, że sporo sukienek mam (kilka nie ciążowych nawet ale wyglądam w nich lepiej z brzuszkiem niż bez:P) i że szkoda, że już tak krótko je ponoszę . Bluzek też sporo, ale ze spodniami zaczyna się problem, bo tylko jeansy i dresy ciążowe. Za to zdołowałyście mnie ilościami ciuszków w Waszych wyprawkach, ja mam połowę tego i wszyscy mi powtarzają, ze wystarczy bo szybko wyrośnie |
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
padam na pysk, dziś też mam takie niskie ciśnienie ![]() Cytat:
a do domu już w swoich wychodziłam nie lało się jak z kranu Cytat:
mam nadzieje, że sprawa się wyjaśni bo to za czas 7 tygodni..... ![]() Nadrobiłam ale nie mam siły odpisywać
|
|
|
#2602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Powiedziałam, że owszem, dziś lekarz mi wystawił zwolnienie, ale logiczne, że jeszcze nie doniosłam. Chciała, żebym wysłała scan mailem a doniosła jak zwykle w ciągu 7 dni. Zaniosłam po czterech chyba i pieniążki były w terminie To się nazywa przyjazny urząd |
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
KTG tak na prawdę najczęściej się robi już przy porodzie. Jak nie ma wcześniej wskazań to nie ma potrzeby. No ale to też zależy od miejsca. U mnie np. każda ciężarna przed wizytą od 30 tygodnia ma ktg. Więc tym KTG się nie przejmuj
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam nadrobić, ale wybaczcie bo nie dam rady...
My dalej w szpitalu, Gosi podskoczyla bilirubina i będą ją prawdopodobnie naswietlać. Nie leży już w inkubatorze,ale dalej ją obserwują i nie mogę jej mieć na sali Mała nie ma też odruchu ssania,wie ciężko z karmieniem, ale staram się jej odciagac. Wczoraj mogłam ją przytulic na dłużej bo prawie godzinę i powiem Wam że to było najpiękniejsze uczucie od dawna![]() Mam nadzieje,że po wizycie noworodków będę wiedziała coś więcej ja bym była już gotowa do wyjścia, ale czekamy aż Malutka będzie na to gotowa![]() Ps. Tija jako matka założycielka jak mi wyślesz na pw nr tel to wyślę Ci zdjęcia Małej i mogłabyś wkleić dziewczynom do klubu jeśli nie będziesz chciała podawać danych to może jakaś inna dziewczyna z klubu?
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.. Znowu do was troche czasu nie pisałam ale Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć ze o 4:30 odeszły mi wody w 36+2tc!! Jestem na porodowce trzymajcie kciuki!!
|
|
|
|
#2606 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..
Pati - śliczny brzuszek Florence - ja też czekam na fotki pokoju Arturka.. ponoć nie ma złych brodawek do kp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2608 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Słonko urodziny, a Kasmina imieniny?
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-07-06 o 07:13 |
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

tak tu narzeka każda a jak przychodzi co do czego to same szczuplaczki :pała:

i proszę-nie pocieszajcie mnie..widziałam to wszystko na własne oczy..

<3

Ale nacierać się będę tą mieszanką migdałowo - rycynową.
Do tej pory zawsze uzywałam tamponów i przeraża mnie myśl, że mam się przerzucić na jakieś wielgachne podpaski i będą się ze mnie wydobywać tego typu wydzieliny przez kilka tygodni
. Bluzek też sporo, ale ze spodniami zaczyna się problem, bo tylko jeansy i dresy ciążowe.