|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Zamówiłam poduszkę do karmienia 😊 ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
PaniMigdalek Gratulacje
![]() ![]() Blondi2989 Jeszcze nie magister, dopiero licencjat ![]() ![]() monika0185 My mieliśmy bana na początku na seks ![]() ![]() ![]()
#663 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Co do lozyska z przodu to nic niepokojacego, grunt ze jest wysoko to najwazniejsze. W pierwszej ciazy mialam wlasnie takie lozysko i ruchy poczulam w 19 tc. Odczuwalam glownie wypuchanie dziecka z roznych stron.
Teraz mam lozysko z tylu i czekam na kopniaki bo bardzo za nimi tesknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa ![]() Imienia jeszcze nie mam wybranego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Na prenatalnych miałam łożysko z przodu i wysoko a trzy tygodnie później - z tyłu i niskoschodzące. Że też tak mu się chciało wędrować
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ale słodkie zawieszki na smoczki znalazłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Widzę, że czas humorków króluje ![]() U mnie też ostatnie dni takie sobie. Ostatnio się cieszyłam, że czuję się dobrze, zupełnie nie jak w ciąży, to mnie teraz jakieś zmęczenie znowu dopadło. Leniłam się, robiłam na szydełku i czytałam, nawet mi się na forum nie chciało zajrzeć ![]() ![]() Gratuluję ślicznych brzuszków, udanych wizyt i odkrytych płci ![]() Kociulku, coś strasznego... Brak mi słów, uważaj już na siebie ![]() ![]() Biedna Karolinka... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drugi bardzo duży, który przychodzi mi na myśl to chyba nazywa Entliczek i jest na Dobrego Pasterza. Cytat:
![]() Ja na pierwsze miesiące zdecydowanie preferuję bodziaki i pajace. Koszulki, bluzy, spodenki/półśpioszki, skarpetki to może wszystko urocze jest, ale albo zjeżdża albo podwija się... Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż nas masz! ![]() Jeszcze chyba z drugie tyle mam Wam do napisania, ale czas po małego do szkoły iść. Będę później ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
Velvet Wave - gratuluje obrony
![]() PaniMigdalek - super, ze wizyta udana i gratuluje dziewczynki ![]() Folinka - dzieki za polecenie sklepu, zaciagne tam malza, ale dopiero chyba za dwa tygdnie w weekend. Czuje sie taka opozniona przy Was bo w sumie to jeszcze nic nie kupilam ![]() ![]() A u nas rozmowy na temat imienia trwaja.... |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Planujecie zakup laktatora? Ręczny czy elektryczny? Macie coś upatrzone albo już sprawdzone dotychczas?
czytam o rankingach elektrycznych i polecane są np. Lovi prolactis, canpol easystart i medela swing. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra dzis kupila dla kruszynki kilka par body i jakas czapeczke i rekawiczki niedrapki. Uprzedzila mnie... bo ja prawie nic nie kupilam. Ona ma byc chrzestna i sie smieje, ze moze robic prezenty juz przed narodzinami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nic nie mam dla maluszka. Ani jednej pary czegokolwiek ![]() Łóżeczko teoretycznie mamy wybrane i jeśli nic się nie zmieni (tj. nie trafi się jakaś okazja) to kupimy je w ikei. I to w zasadzie tylko tyle z moich dotychczasowych przemyśleń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Wtajemniczenie
|
Lucky ja chcę ale taka krowę medyczną jak używają w pokojach laktacyjnych. Jest elektryczny i ściąga w try migi. Nie mam zamiaru bawić się w jakieś pompki ręczne bo się wykończe nerwowo.
A tak to 15-20 minut i dwa cycki na raz odciągniete ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#676 |
Raczkowanie
|
Monika0185 ja miałam wcześniej ręczny tomee tippee i jako dawał radę sciagalam nim dużo ale długo. Teraz na pewno będę chciała elektryczny. Poducha super sprawa a te zawiszki śliczne. Nigdy nic nie zamawialam z tej strony a mają śliczne rzeczy.
Himery 3 dodatkowe usg to rzeczywiście dużo i nie spotykane. Ja ja bym na twoim miejscu zadzwoniła i się zapytała. Ja dzisiaj dostałam list z nhs ze szpitala ze mam jakieś spotkanie z lekarzem umówione. Kompletnie nie wiem o co chodzi ale już późno jutro zadzwonię i zapytam. PaniMigdalek gratuluję dziewczynki ! Ja na początku chciałam ale teraz już mi wszystko jedno. Edytowane przez Nesu Czas edycji: 2016-07-06 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Wiecie tak czytam teraz, że butelki trzeba sterylizować albo wygotowywać do 6 m-ca. a nie wszystkie butelki nadają się do gotowania. O jasna dupa ładnie z tym jest roboty. To jak ja mam zamiar sporadycznie dawać odciągnięte mleko w butelce to muszę kupić sterylizator?
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy tu taką małą grupkę tyjących ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O, Kripsy Kreme jest boskie ![]() Ja a propos mieszkam bardziej na południe niż Nesu i Lucky - East Midlands. A Ty? To ciekawe z tymi dodatkowymi usg... ![]() ![]() Cudownie! Ogromne gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() I brawo za wagę. Obyś nie wracała do grupy tyjących za dużo ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw się, na pewno sporo z nas jeszcze nic nie ma. Jeszcze mamy sporo czasu. Ja mam w sumie tylko 3 bodziaki, które kupiłam przy okazji szukania ubrań dla siebie. A z wózkiem to mam masakryczny mętlik w głowie ![]() ![]() Cytat:
Ciężko mi się zdecydować, czy będę kupować, bo mam wrażenie, że moje piersi są stworzone tylko dla dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem absolutną wielbicielką butelek aventu. Kiedyś ze zdziwieniem stwierdziłam po jakimś dłuższym karmieniu, kiedy synek mi tak mocno wyciągnął sutka, że sutek w buzi dziecka ma dokładnie taki kształt jak smoczki aventu ![]() ![]() Heh, to sobie pogadałam znowu ![]() Idę jeszcze zajrzeć do klubu ![]() motylek, halo, a co u Ciebie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dopiero bede to ogarniac Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w mieście tez jest kilka polskich sklepów, ale rzadko bywam, no i przyznam się, że poza pieczywem, mięsem i wędlinami za duzo tam nie kupuję, bo mieszkam na obrzeżach ![]() ![]() ja też East Midlands, a dokładnie bedfordshire ![]() ![]() Najbliższą wizytę u położnej mam w ten piątek, także zabiorę ze sobą te listy i o wszystko się wypytam. Dowiem się tez w końcu o limit wagi jaki możemy teraz dźwigać, bo w pracy targam pudła co i po 15kg mają. Anglicy się śmieją, że przesadzam, że ciąża to nie choroba, ale jakby to dźwiganie zaszkodziło dziecku to bym sobie nie wybaczyła ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj wróciłam z okropnym bólem pleców leżę już kolejna godzinę i nic nie pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
obroniłam się tzn obroniliśmy się
![]() ![]() ![]() odezwiemy sie jutro do Was dziewczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Velvet Wave gratulacje
![]() Pani Migdałek, super że wszystko ok i też gratuluję córeczki. Ja marzyłam a córce, mąż o synu i podobno będzie chlopiec. Jan, a ja chciałam Helenke. Monia, fajne zawieszki. Skąd? Chociaż przed narodzinami powstrzymam się od kupna, bo moja córka nie akceptowala smoczka. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Tak sterylizator się przydaje ja miałam i korzystałam kilka razy dziennie ale ja karmilam mlekiem mm już po pierwszym miesiącu. Mam elektryczny firmy tomee tippee i super się sprawdził więc polecam. Butelki też tej firmy miałam i też super. Ogólnie byłam z tej firmy zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Mewkaa Wam również gratuluje
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.