Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-06, 13:24   #661
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Tak to niestety w ciąży bywa, że bez powodu mamy różne humorki Przejdzie Ci, ja też mam czasem takie dni, że wszystko wkurza, wszystko ponure... Najlepiej jest się wtedy wygadać komuś albo przeczekać...

Gratuluję

Tak więc jestem po wizycie, pierwsze usg przez brzuchol a dzidzia... Normalnie kukaraczę tam tańczyła! Na początku leżała pupą, jakby wiedziała, że tego się obawiam i chciała nastraszyć, potem się odwróciła i machała rączką jakby tańczyła otwierając i zamykając buzie. Kojarzycie może scenę z "Maski" jak jego syn skakał w brzuchu?
Straszny wierciuch! Ale udało się wszystko pomierzyć i jest wszystko cacy. Ginek mówi, że to na 99%.....
DZIEWCZYNKA!
Jeszcze jedno.. Zważyłam się i waga nie dość, że nie drgnęła, kiedy myślałam, że będzie co najmniej 3 kg więcej, to nawet 100g mniej :P
Gratuluję dziewczynki!

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Zamówiłam poduszkę do karmienia 😊

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
U mnie tez ciasno jakos sie zrobio i jak wkładam luteine to taki dyskomfort..no zrobilam 80 pierozkow polowa z jagodami a polowa z serem
Wow sporo pierogów! Szacun

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może by dopisać na pierwszej stronie imiona naszych maluchów? Ciężko zapamiętać wszystkie, a dobrze wiedzieć kto kogo pod sercem nosi
Dobry pomysł 😊

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja w opisie badania prenatalnego z 13 tygodnia mam informację, o tym, że łożysko jest z przodu, ale lekarka nic nie mówiła mi na ten temat… Więc może nie chciała mnie stresować, bo jeszcze łożysko ma czas się wycofać. I przeczytałam gdzieś, że jeżeli łożysko jest z przodu to może hamować ruchy dziecka i stąd można je poczuć później.
A to co innego, jest dobrze! Przodujące to jak zakrywa ujście macicy. Taka mylna nazwa. Prawidlowe ułożenie łożyska to wysoko na przedniej, tylniej lub bocznej ścianie 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 13:32   #662
Velvet Wave
Rozeznanie

PaniMigdalek Gratulacje Kolejny róż na pierwszej stronie

Blondi2989 Jeszcze nie magister, dopiero licencjat Z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej

monika0185 My mieliśmy bana na początku na seks I też po tym miałam wrażenie, że jest tam dużo ciaśniej. I w sumie dalej mam takie wrażenie Ale jest ktoś kto nie narzeka na to

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 13:34   #663
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A to co innego, jest dobrze! Przodujące to jak zakrywa ujście macicy. Taka mylna nazwa. Prawidlowe ułożenie łożyska to wysoko na przedniej, tylniej lub bocznej ścianie 😊
A widzisz Bo ta moja lekarka jest taka, że jeżeli coś było nie tak to od razu mówiła i dlatego mnie zdziwiło, że nic na ten temat nie powiedziała Dzięki za rozjaśnienie
Stary 2016-07-06, 13:36   #664
iwona335
Zakorzenienie

Co do lozyska z przodu to nic niepokojacego, grunt ze jest wysoko to najwazniejsze. W pierwszej ciazy mialam wlasnie takie lozysko i ruchy poczulam w 19 tc. Odczuwalam glownie wypuchanie dziecka z roznych stron.
Teraz mam lozysko z tylu i czekam na kopniaki bo bardzo za nimi tesknie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 13:59   #665
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może by dopisać na pierwszej stronie imiona naszych maluchów? Ciężko zapamiętać wszystkie, a dobrze wiedzieć kto kogo pod sercem nosi
Jeśli chcecie, to mogę dopisywać To już wasza wola :P

Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa
Imienia jeszcze nie mam wybranego
Stary 2016-07-06, 14:03   #666
monika0185
Zakorzenienie

Na prenatalnych miałam łożysko z przodu i wysoko a trzy tygodnie później - z tyłu i niskoschodzące. Że też tak mu się chciało wędrować Teraz na bank już jest na mecie czyli wysoko! I innej opcji nie przyjmuje!

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ale słodkie zawieszki na smoczki znalazłam
Stary 2016-07-06, 14:11   #667
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Na prenatalnych miałam łożysko z przodu i wysoko a trzy tygodnie później - z tyłu i niskoschodzące. Że też tak mu się chciało wędrować Teraz na bank już jest na mecie czyli wysoko! I innej opcji nie przyjmuje!

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cudowne te zawieszki.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-06, 14:46   #668
folinka
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Widzę, że czas humorków króluje
U mnie też ostatnie dni takie sobie. Ostatnio się cieszyłam, że czuję się dobrze, zupełnie nie jak w ciąży, to mnie teraz jakieś zmęczenie znowu dopadło. Leniłam się, robiłam na szydełku i czytałam, nawet mi się na forum nie chciało zajrzeć To teraz pewnie dużo popiszę

Gratuluję ślicznych brzuszków, udanych wizyt i odkrytych płci Cudnie kolorowo robi się na pierwszej stronie. Zdecydowanie popieram, żeby wpisywać imię na liście jak ktoś już jest zdecydowany i chce.

Kociulku, coś strasznego... Brak mi słów, uważaj już na siebie Oby to już koniec takich akcji u Ciebie, już za dużo jak na jedną ciążę, tylko masz leżeć teraz
Biedna Karolinka... Mam nadzieję, że zmieni zdanie. Na dodatek między nimi będzie taka różnica, że ciężko tu raczej będzie mówić o wspólnej zabawie i na pewno będzie jako dumna starsza siostra zajmować się tak samo dobrze małym braciszkiem Chociaż ja też tak myślałam o moich chłopakach, że 6 lat różnicy to za dużo, żeby mieli takie bardzo bliskie relacje (może potem jako trochę starsi, ale nie jako małe dzieci), a jednak mnie miło rozczarowali, bo są najlepszymi kumplami i bardzo dużo bawią się razem, choć wiadomo kłótni też nie brakuje

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości to zaczęli nam montować meble w sobote, dziś albo jutro będą kończyć , tyle czasu na to czekałam ;D
Nie... Te kuchenne wreszcie? Gratki

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odwiedzilam na razie dwa sklepy w KRK i troche mnie przeraza ze wybor wozkow jest taki maly, musze chyba poszukac jakiejs hurtowni. Boje sie kupowac wozek online jezeli go wczesniej nie sprawdze "fizycznie" - jak sie prowadzi, czy da sie wygodnie podniesc itp...
A byłaś na os. Zgody? To chyba mój ulubiony sklep w Kr. Wybierałam w nim wózek i 10 i 4 lata temu. Nie jest jakiś ogromny, ale jednak wybór dla mnie był super. Pojechałam z listą wybranych przeze mnie modeli (niektórych dość rzadkich) i wszystkie były, wszystkie mogłam pomacać I obsługa jest bardzo kompetentna.
Drugi bardzo duży, który przychodzi mi na myśl to chyba nazywa Entliczek i jest na Dobrego Pasterza.

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o body, to chyba już kiedyś Folinka pisała, że dobrze mieć z krótkim rękawem, bo jak będziemy wychodzić na dworek, to trochę za dużo będzie tych długich rękawów, a dziecko też się denerwuje przy takim ubieraniu. Natomiast na pewno zaopatrzę się w pajacyki z długim rękawem. Mieszkam w domu prywatnych, więc różnie jest z tym paleniem w piecu, szczególnie w nocy, więc krótki rękaw tu odpada.
Jaka dobra pamięć Tak, dokładnie tak pisałam.
Ja na pierwsze miesiące zdecydowanie preferuję bodziaki i pajace. Koszulki, bluzy, spodenki/półśpioszki, skarpetki to może wszystko urocze jest, ale albo zjeżdża albo podwija się...

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
już się tego obawiam, że na tym l4 będę tu spamować

widzicie co ja mam z tym facetem ? przerąbane! całe zycie sama
Eee tam, nie ma się czego obawiać, tylko cieszyć
Dobrze, że chociaż nas masz!

Jeszcze chyba z drugie tyle mam Wam do napisania, ale czas po małego do szkoły iść. Będę później
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 14:53   #669
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcecie, to mogę dopisywać To już wasza wola :P

Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa
Imienia jeszcze nie mam wybranego
no to ja poproszę o wpisanie Marcel na pierwszą stronę

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 15:33   #670
CAR0LKA
Rozeznanie

Velvet Wave - gratuluje obrony

PaniMigdalek - super, ze wizyta udana i gratuluje dziewczynki

Folinka - dzieki za polecenie sklepu, zaciagne tam malza, ale dopiero chyba za dwa tygdnie w weekend.

Czuje sie taka opozniona przy Was bo w sumie to jeszcze nic nie kupilam eksploruje internet w posuzkiwaniu idealnego lozeczka, troche poogladalam ciuszki, ale jeszcze na nic sie nie zdecydowalam. Musimy zrobic remont pokoju dla Synka i na razie nawet nie mam miejsca gdzie moglabym cokolwiek chowac. Dobrze przynajmniej ze zaczelam porzadkowac swoje za ciasne ciuchy, to moze wygospodruje troche miejsca u nas w szafie

A u nas rozmowy na temat imienia trwaja....
Stary 2016-07-06, 16:19   #671
monika0185
Zakorzenienie

Planujecie zakup laktatora? Ręczny czy elektryczny? Macie coś upatrzone albo już sprawdzone dotychczas?
czytam o rankingach elektrycznych i polecane są np. Lovi prolactis, canpol easystart i medela swing.
Stary 2016-07-06, 16:22   #672
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Planujecie zakup laktatora? Ręczny czy elektryczny? Macie coś upatrzone albo już sprawdzone dotychczas?
czytam o rankingach elektrycznych i polecane są np. Lovi prolactis, canpol easystart i medela swing.
Medela... wszystkie dobre znajome tu o tej firmie mowia... podobniez bardzo dobry wiec pewnie sie skusze.

Moja siostra dzis kupila dla kruszynki kilka par body i jakas czapeczke i rekawiczki niedrapki. Uprzedzila mnie... bo ja prawie nic nie kupilam. Ona ma byc chrzestna i sie smieje, ze moze robic prezenty juz przed narodzinami
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 16:25   #673
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Ja planuję, ale jeszcze tematu nie zgłębiałam

Ja jeszcze nic nie mam dla maluszka. Ani jednej pary czegokolwiek
Łóżeczko teoretycznie mamy wybrane i jeśli nic się nie zmieni (tj. nie trafi się jakaś okazja) to kupimy je w ikei.
I to w zasadzie tylko tyle z moich dotychczasowych przemyśleń
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 16:29   #674
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Medela... wszystkie dobre znajome tu o tej firmie mowia... podobniez bardzo dobry wiec pewnie sie skusze.

Moja siostra dzis kupila dla kruszynki kilka par body i jakas czapeczke i rekawiczki niedrapki. Uprzedzila mnie... bo ja prawie nic nie kupilam. Ona ma byc chrzestna i sie smieje, ze moze robic prezenty juz przed narodzinami
Ale fajnie! 😊 I niech siostra sobie nie żałuje!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja planuję, ale jeszcze tematu nie zgłębiałam

Ja jeszcze nic nie mam dla maluszka. Ani jednej pary czegokolwiek
Łóżeczko teoretycznie mamy wybrane i jeśli nic się nie zmieni (tj. nie trafi się jakaś okazja) to kupimy je w ikei.
I to w zasadzie tylko tyle z moich dotychczasowych przemyśleń
Ja to mam ciuszki z lumpka i zamówioną poduszkę do karmienia. A co do reszty to zgłębiam temat, żebym miała poczucie, że coś się rusza do przodu mimo mojego leżenia
Stary 2016-07-06, 16:37   #675
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Lucky ja chcę ale taka krowę medyczną jak używają w pokojach laktacyjnych. Jest elektryczny i ściąga w try migi. Nie mam zamiaru bawić się w jakieś pompki ręczne bo się wykończe nerwowo.
A tak to 15-20 minut i dwa cycki na raz odciągniete

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-06, 16:57   #676
Nesu
Raczkowanie

Monika0185 ja miałam wcześniej ręczny tomee tippee i jako dawał radę sciagalam nim dużo ale długo. Teraz na pewno będę chciała elektryczny. Poducha super sprawa a te zawiszki śliczne. Nigdy nic nie zamawialam z tej strony a mają śliczne rzeczy.

Himery 3 dodatkowe usg to rzeczywiście dużo i nie spotykane. Ja ja bym na twoim miejscu zadzwoniła i się zapytała. Ja dzisiaj dostałam list z nhs ze szpitala ze mam jakieś spotkanie z lekarzem umówione. Kompletnie nie wiem o co chodzi ale już późno jutro zadzwonię i zapytam.

PaniMigdalek gratuluję dziewczynki ! Ja na początku chciałam ale teraz już mi wszystko jedno.

Edytowane przez Nesu
Czas edycji: 2016-07-06 o 16:58
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 16:58   #677
monika0185
Zakorzenienie

Wiecie tak czytam teraz, że butelki trzeba sterylizować albo wygotowywać do 6 m-ca. a nie wszystkie butelki nadają się do gotowania. O jasna dupa ładnie z tym jest roboty. To jak ja mam zamiar sporadycznie dawać odciągnięte mleko w butelce to muszę kupić sterylizator?
Stary 2016-07-06, 17:06   #678
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam 15 tc i ciągle jem. Nie chcę myśleć ile będę miała na plusie hehe. Nie przejmuje się tym bardzo będzie co ma być ostatnio przytylam 22 kg a jadłam bardzo mało ale podobno u nas to rodzinne.
Witaj w klubie!
Mamy tu taką małą grupkę tyjących Ja też próbuję pogodzić się z tym, że taki mój urok, że tyję sporo (27 i 25 kg ), choć normalnie jestem raczej szczupła. Pocieszam się, że dwa razy to zgubiłam, to i trzeci musi się udać, choć lata już nie te, więc może być trudniej

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
ale musze poczytac, bo ja nie wiem czy takim malym dzieciom jest szybko chlodno czy cieplo, nie wiem nic 😨 wszyscy w rodzinie mieli letnie dzieci
Dziecko też człowiek To znaczy nie ma jednej reguły, jednemu maluchowi może być cieplej, drugiemu zimniej, więc dopiero po urodzeniu stwierdzisz, jak Twój bobas lubi (sprawdzasz karczek, ma być ciepły, ale nie spocony)

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
ja tam uważam, że wszystkie nasze brzuszki są cudowne mimo tego, że każdy inny
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez himery Pokaż wiadomość
Podzielam twoj bol Angielskie paczki czy slodkie bulki sa wstretne - wszystkie rownie slodkie i bez jakiegos konkretnego smaku. No chyba, ze z Krispy Kreme

Jestem z powrotem, dziewczyny Wiem, ze i tak rzadko sie udzielam, ale teraz zniknelam na 2 tygodnie z racji na urlop i przyjazd rodzicow. Bylo super Walia bardzo mi sie podobala, ale niestety pogoda nie dopisala. Po powrocie siedzielismy tydzien w domu i o 9 rano budzily mnie halasy z kuchni, a po zejsciu na dol okazywalo sie, ze mama a to golabki ugotowala (tak, jadlam golabki o 10 rano na sniadanie ), a to rosol

Dostalam tez trzy listy ze szpitala - bede miec trzy dodatkowe USG, co jest dosc dziwne na UK, bo zazwyczaj sa tylko dwa. Kolezanka mnie straszy, ze moze mam cos z lozyskiem, ale na USG nikt mi nic nie powiedzial. Przypuszczam, ze chodzi o moje zbyt wysokie BMI Coz, cisnienie, cukier i morfologie mam w normie, wiec nie bede sie zbytnio przejmowac na razie, a tylko cieszyc, ze zobacze Bobo jeszcze 4 razy.
Miło, że jesteś znowu Super, że urlop udany!
O, Kripsy Kreme jest boskie Ale z polskimi rzeczami nie mam problemu, u mnie jeden polski sklep na drugim. Ostatnio nawet przypomniałam sobie o istnieniu kwaśnego mleka i kupuję namiętnie.
Ja a propos mieszkam bardziej na południe niż Nesu i Lucky - East Midlands. A Ty?
To ciekawe z tymi dodatkowymi usg... Dobrze, że będą kontrolować częściej i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze A kiedy masz następną wizytę u położnej?

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Obroniłam się Ale stresik był
Cudownie! Ogromne gratulacje

Cytat:
Straszny wierciuch! Ale udało się wszystko pomierzyć i jest wszystko cacy. Ginek mówi, że to na 99%.....
DZIEWCZYNKA!
Jeszcze jedno.. Zważyłam się i waga nie dość, że nie drgnęła, kiedy myślałam, że będzie co najmniej 3 kg więcej, to nawet 100g mniej :P
Gratulacje!
I brawo za wagę. Obyś nie wracała do grupy tyjących za dużo
Stary 2016-07-06, 17:42   #679
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Folinka - dzieki za polecenie sklepu, zaciagne tam malza, ale dopiero chyba za dwa tygdnie w weekend.

Czuje sie taka opozniona przy Was bo w sumie to jeszcze nic nie kupilam eksploruje internet w posuzkiwaniu idealnego lozeczka, troche poogladalam ciuszki, ale jeszcze na nic sie nie zdecydowalam. Musimy zrobic remont pokoju dla Synka i na razie nawet nie mam miejsca gdzie moglabym cokolwiek chowac. Dobrze przynajmniej ze zaczelam porzadkowac swoje za ciasne ciuchy, to moze wygospodruje troche miejsca u nas w szafie
Nie ma sprawy Udanych łowów
Nie martw się, na pewno sporo z nas jeszcze nic nie ma. Jeszcze mamy sporo czasu. Ja mam w sumie tylko 3 bodziaki, które kupiłam przy okazji szukania ubrań dla siebie.

A z wózkiem to mam masakryczny mętlik w głowie Dla chłopców jak wybierałam, to miałam bardzo sprecyzowane na czym mi zależy (zwłaszcza przy drugim, jak już wiedziałam jak to jest tego używać) i byłam stosunkowo zadowolona z tego, co wybrałam. A teraz niedawno zdałam sobie sprawę, że właściwie poza ceną (żeby nie wydać jakiejś szalonej kwoty) czy gustem, to niewiele mnie ogranicza, bo tak - mieszkam w domu i mam sporo miejsca na wózek, schodów nie mam, autobusem miejskim jeżdżę sporadycznie, ale nawet jeśli to nie istnieją inne niż niskopodłogowe i mam "osiołkowi w żłobie dano"

Cytat:
Zawsze najwięcej dobrego słyszałam o medeli. Jedne z najpopularniejszych i dobrych to były też zawsze aventu.
Ciężko mi się zdecydować, czy będę kupować, bo mam wrażenie, że moje piersi są stworzone tylko dla dziecka Tzn. nie miałam nigdy obaw typu "czy mam mleko", jak naciskałam ręką, to też przecież widziałam, że leci, przy karmieniu czułam zdecydowanie wypływ (takie charakterystyczne mrowienie), ale do laktatora z trudem cokolwiek odciągałam Miałam elektryczny, ale nie żadnej z tych topowych marek. Już nawet chyba ręczne odciąganie lepiej mi szło. Generalnie odciąganie to była czasochłonna i mało owocna męczarnia dla mnie Pierwsze pół roku to dla mnie jest czas absolutnie dla dziecka i nie mam problemu z tym, że nie wychodzę na dłużej bez dziecka, a po pół roku mam zawsze w domu awaryjnie mm na jakieś moje wyjścia i nagłe napady głodu dziecia. No i wiadomo, że po pół roku też wprowadza się już posiłki stałe.

Cytat:
Wiecie tak czytam teraz, że butelki trzeba sterylizować albo wygotowywać do 6 m-ca. a nie wszystkie butelki nadają się do gotowania. O jasna dupa ładnie z tym jest roboty. To jak ja mam zamiar sporadycznie dawać odciągnięte mleko w butelce to muszę kupić sterylizator?
Ale jakich nie można gotować? Pierwsze słyszę...
Ja jestem absolutną wielbicielką butelek aventu. Kiedyś ze zdziwieniem stwierdziłam po jakimś dłuższym karmieniu, kiedy synek mi tak mocno wyciągnął sutka, że sutek w buzi dziecka ma dokładnie taki kształt jak smoczki aventu Taki symetryczny, dookoła taki sam i nawet lekko skręcony, a nie taki spłaszczony z jednej strony jak np. nuk jak mi się kiedyś wydawało. Wypróbowałam też właśnie nuka i tommee tippee, ale bezapelacyjnie wg mnie najlepszy w swej prostocie jest avent. Mam też przy tym na myśli bardzo ważne odpowietrzanie. Są butelki z przeróżnymi cudami, systemami odpowietrzania, rurkami, natomiast w avencie na brzegu smoczka jest maleńka dziureczka i robi robotę Jak dziecko pije to przepięknie widać i słychać, jak wpadają do butelki bąbelki powietrza.
Heh, to sobie pogadałam znowu
Idę jeszcze zajrzeć do klubu

motylek, halo, a co u Ciebie? Jak się czujesz?
Stary 2016-07-06, 17:50   #680
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Ja chcesz używać sporadycznie to nie musisz mieć wystarczy jak wygotujesz. Spokojnie nie ma butelki której nie da się wygotowac. Ja o takich nie słyszałam.
Stary 2016-07-06, 18:09   #681
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

piekne te zawieszki
Cytat:
na prewno zakupie
dopiero bede to ogarniac

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:24   #682
himery
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Miło, że jesteś znowu Super, że urlop udany!

O, Kripsy Kreme jest boskie Ale z polskimi rzeczami nie mam problemu, u mnie jeden polski sklep na drugim. Ostatnio nawet przypomniałam sobie o istnieniu kwaśnego mleka i kupuję namiętnie.

Ja a propos mieszkam bardziej na południe niż Nesu i Lucky - East Midlands. A Ty?

To ciekawe z tymi dodatkowymi usg... Dobrze, że będą kontrolować częściej i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze A kiedy masz następną wizytę u położnej?

U mnie w mieście tez jest kilka polskich sklepów, ale rzadko bywam, no i przyznam się, że poza pieczywem, mięsem i wędlinami za duzo tam nie kupuję, bo mieszkam na obrzeżach w poniedziałek byliśmy uzupełnić zapasy i właśnie będziemy wcinać kaszę gryczaną z gulaszem i tarte buraczki

ja też East Midlands, a dokładnie bedfordshire moze jesteśmy sąsiadkami

Najbliższą wizytę u położnej mam w ten piątek, także zabiorę ze sobą te listy i o wszystko się wypytam. Dowiem się tez w końcu o limit wagi jaki możemy teraz dźwigać, bo w pracy targam pudła co i po 15kg mają. Anglicy się śmieją, że przesadzam, że ciąża to nie choroba, ale jakby to dźwiganie zaszkodziło dziecku to bym sobie nie wybaczyła

Sent from my iPhone using Tapatalk
himery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:34   #683
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez himery Pokaż wiadomość
U mnie w mieście tez jest kilka polskich sklepów, ale rzadko bywam, no i przyznam się, że poza pieczywem, mięsem i wędlinami za duzo tam nie kupuję, bo mieszkam na obrzeżach w poniedziałek byliśmy uzupełnić zapasy i właśnie będziemy wcinać kaszę gryczaną z gulaszem i tarte buraczki

ja też East Midlands, a dokładnie bedfordshire moze jesteśmy sąsiadkami

Najbliższą wizytę u położnej mam w ten piątek, także zabiorę ze sobą te listy i o wszystko się wypytam. Dowiem się tez w końcu o limit wagi jaki możemy teraz dźwigać, bo w pracy targam pudła co i po 15kg mają. Anglicy się śmieją, że przesadzam, że ciąża to nie choroba, ale jakby to dźwiganie zaszkodziło dziecku to bym sobie nie wybaczyła

Sent from my iPhone using Tapatalk
Absolutnie nie dzwigaj tyle ! Oczywiście że nie choroba ale stan wyjątkowy. ja też to słyszę codziennie od jednej osoby niby ze śmiechem ale powiedziałam że to moje zdrowie i moje dziecko i to ja decyduje. Na szczęście nie mam większego problemu z tym zawsze jest ktoś kto mi pomaga.
Dzisiaj wróciłam z okropnym bólem pleców leżę już kolejna godzinę i nic nie pomaga.
Stary 2016-07-06, 18:34   #684
mewkaa
Zadomowienie

obroniłam się tzn obroniliśmy się : jupi:
odezwiemy sie jutro do Was dziewczynki
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:49   #685
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
gratulacje

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 18:56   #686
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Ja sterylizator kupię Na początku może się przydać jak ściągniemy do wyjścia a potem też do większych buteleczek

Cytat:
Super
Stary 2016-07-06, 19:11   #687
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 19:27   #688
mmgi
Zadomowienie

Velvet Wave gratulacje

Pani Migdałek, super że wszystko ok i też gratuluję córeczki. Ja marzyłam a córce, mąż o synu i podobno będzie chlopiec. Jan, a ja chciałam Helenke.

Monia, fajne zawieszki. Skąd? Chociaż przed narodzinami powstrzymam się od kupna, bo moja córka nie akceptowala smoczka.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-06, 19:40   #689
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Ja sterylizator kupię Na początku może się przydać jak ściągniemy do wyjścia a potem też do większych buteleczek :
Tak sterylizator się przydaje ja miałam i korzystałam kilka razy dziennie ale ja karmilam mlekiem mm już po pierwszym miesiącu. Mam elektryczny firmy tomee tippee i super się sprawdził więc polecam. Butelki też tej firmy miałam i też super. Ogólnie byłam z tej firmy zadowolona.
Stary 2016-07-06, 19:44   #690
mmgi
Zadomowienie

Mewkaa Wam również gratuluje

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości