|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
zawsze lepiej poradzić kogoś obeznanego, także nie wstydź się pytać krawcowych ![]() A ta tkanina, na moje laickie oko, jest ciut za cienka. Chodzi o to, że musiałabyś ją z drugiej strony podszyć jakąś grubszą dzianiną, bo gładka, cienka bawełna może Ci się po prostu ześlizgiwać z oparcia, marszczyć i zwijać. Cytat:
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-07-08 o 15:48 |
||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a syf co u nich opisujesz to aż na samą myśl mi nie dobrze ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
był u dermatologa i dostał maść, smarowałam go a to co raz gorsze co raz większe, to my smarowaliśmy częściej i więcej a tu tylko gorzej jak się okazało potem Teżet miał uczulenie na tą maść która miała to niby zlikwidować i tak to się rozrosło i paćkało, a był to zwykły łupież na skórze
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak leżałam na patologii pierwszy raz z Kacprem, to naprawdę mi zwisało jak wyglądam, liczyło się tylko dziecko. Miałam leżeć to leżałam i nie w głowie mi były makijaże itp (a tak na co dzień to nawet do sklepu obok nie wyskoczę bez choćby tuszu na rzęsach). A obok na łóżku była dziewczyna z przodującym łożyskiem, też miała leżeć bo groziło jej krwawienie, ale makijaż, fryzura i biżuteria musiały być. Skoro lepiej się tak czuła, to ok, ale ja naprawdę nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o dziecku.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-07-08 o 15:54 |
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Boli mnie brzuch coś:/
Dwie no spy już wzięłam. |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej człowiek potem wie, na co się pisze. ![]() Cytat:
(swoją drogą cudne te tkaniny Cytat:
|
|||
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale jestem padnięta, o 9 wyjechaliśmy a wróciliśmy o 15. Na koniec zajechalismy po hamburgery , a teraz zupe gotuje i pije kawę na zimno. Ale poszła bym spać najchetniej ![]() Cherry gratuluję wizyty! Piękna maleńka Zosia desire87 jaki maluszek Anettt87 bardzo ładne ubranka ![]() sosowhat współczuje, najważniejsze jak najszybciej zdiagnozować te dziadostwo u tż |
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale nie ma bata żebym się nie umyła czy chodziła w nieświeżych ciuchach.
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze jest ochota i czas na makijaż itp. ale wystarczy się ogarnąć i człowiek inaczej się czuje czyt. świeżej
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja.
Musze Wam powiedziec ze nie jestem jakas pedantka ale w domu mam porzadek ze nie wstydze sie jak ktos niespodziewanie przyjdzie. Odkurzam tylko 2 razy w tygodniu, kurze tez tak. Czasem jak mi siechce to oowycieram podloge. Nue wyobrazam sobie takiego syfu o ktorym pisala Cherry. Rozumiem, dziecko w domu no ale... I co ona takiego pokazuje swojemu dziecku?? Dzieci ucza sie od rodzicow porzadku i szanowania. Ja chodze do kuzyna, a raczej zony kuzyna. Ma dwie corki rok po roku. I co tam zajde to naprawde dziewczyna ma porzadek i nikt mi nie powie, ze jesr syf, bo dzieci. Mozna sie ogarnac, mozna. Mam nadziejeze my wszystkie bedziemy zorganizowane i tez sexy mamy. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Albo jak tesciowa Karoliny, tez sobie nie wyobrazam zeby nie mozna bylo zadbac o dom. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- MajWija, poloz sie i odpocznij. Moze sprobuj sie zdrzemnac. Listopadowa i jak tam po zabiegu, kiedy wyniki??
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... ale jestem głodna
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz znalazł zmiany
Mam za miesiąc zrobić cytologie i sie znowu u niego pokazać z wynikiem, zrobi mi znowu kolposkopie i zadecyduje czy pobierać wycinek do badań.
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma pojęcia
Może po kolposkopii trzeba miesiąc odczekać Tak mnie teraz wszystko w srodku piecze ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Mam cały opis, nie ma tego najgorszego CIS ale jest Cin1 i Cin2 ale tutaj dał znak zapytania Nie znam sie kompletnie na tym co wpisał, pozniej sprobuje sobie przeanalizować to w necie. |
|
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa, moze to zmiany przez infekcje. Myslalam ze bedziesz miala pobierany wycinek do badania i sie dowiesz czegos wiecej przy wynikach. A tu dalej w stresie Cie zostawili
Nie przejmuj sie poki co.
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
tez myslalam , ze będę miała pobierana ale tylko mnie ogadał przez taki mikroskop jakby.
|
|
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam cin 1 i dysplazje malego stopnia. Po kolposkopii hpv 16 niestety. I nie wiem dlaczego ale po kilku latach (z czego sie bardzo ciesze) organizm sam pozbyl sie tego dziadostwa. A lekarze gadali ze na to nie ma lekarstwa i bede to miala do konca zycia. Takze jestem przykladem ze to co lekarze mowia czasem jest wielkim blefem.
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Listopadowaa, też myślę że lepiej to skonsultować z jakimś lekarzem. W internecie często głupoty są, po co dokładać sobie stresów. Trzymam kciuki! Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleksandramaj, masz racje. Nie warto czytac w necie, bo jeszcze wpadniesz w wieksza rozpacz. Czasem takie ☠☠☠☠☠☠☠y ludzie pisza ze szkoda slow...
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedzialam ze takie slowo jak p i e r d o... Mi usuną
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tylko martwie bo męczyłam sie od kilku lat z takim pieczeniem we wnątrz. Posiew wychodził okey, lekarz infekcji nie widzial, cyto gr 2, leczyl mnie lacto vaginalem, po jakims czasie to wracalo. Samo pieczenie wewnątrz podczas stosunku, ja tak lactoviagniel sie ciagle ratowalam jak co czulam ze jest nie tak. Gin twierdził, że to tylki ph zaburzone Wyniki mialam dobre to sie nie martwiłam...Dobrze, ze zmieniałam ginekologa, nawet teraz dostałam zupelnie inne globulki, wkoncze je i moze cyto wyjdzie lepsza
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-07-08 o 17:34 |
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowa, tylko ostrożnie z tymi internetowymi diagnozami, bo nieraz ludzie piszą głupoty a potem sobie człowiek siedzi i wkręca najgorsze. Może tak jak dziewczyny piszą idź jeszcze do innego lekarza?
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każe Ci tyle czekać pewnie ze względu na to ze miałaś ostatnio infekcje...to też może mieć wpływ...a cin1 ani 2 to jeszcze nie tragedia wiec głowa do góry ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
tak standardowo się to zaznaczacin1 oznacza ze zmiany są na 1/3 grubości nabłonka a cin2 ze na 2/3...najrozsadniej będzie jeśli zrobisz tak jak Ci powiedział lekarz bo takie są wytyczne w Twoim przypadku jak w zeszłym roku miałaś cyto i nic nie wyszło to rzeczywiście dziwne ze teraz coś jest więc tym bardziej głowa do góry! ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kaga90 Czas edycji: 2016-07-08 o 17:43 |
||
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ograniczony z nimi kontakt. Tescia widze tylko jak dziecko odwozi a tesciowa od swieta a mieszkamy niedaleko od siebie. Ona w ogole ze 170kg wazy i ledwo sie rusza. Ja nie wiem jak mozna siebie i dom do takiego stanu doprowadzic...
Wrocilam z zakupow, ide ogarnac kuchnie i zakupy, zrobie obiad a na wieczor czeka mnie sprzatanie lazienki i ubikacji. Jak juz Daniel zasnie bo bede wszystko chlorem sprzatac wiec zeby mlody nie wdychal. I jeszcze prysznic roslina planuje na noc zrobic bo takie zakurzone wszystkie sa. A przez to przeziebienie zaniedbalam troche mieszkanie i teraz trzeba zaczac cos sprzatac bo pozniej nie ogarne
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

a na takie experckie fora to sie wstydze wchodzic bo ja mam problem z prztyszyciem guzika a tu nagle wyskocze z gatunkiem materialu
ale dziekuje za rade
zawsze lepiej poradzić kogoś obeznanego, także nie wstydź się pytać krawcowych 

, w domu jak w westernie klaki psa po kafelkach lataja, wszystko zarasta kurzem, firany zolte i wymiete jak psu z gardla, i oblesna poduszka bez poszewki przepocona z plamami i koc z klakami pod ktorymi oni potrafia wypoczywac leza jak wizytowka na kanapie w salonie. W domu kila i mogila smierdzaca kocimi sikami. Nawet jak pies narzyga to klada tylko gazete na to i tak to lezy. Ja u nich przez dwa lata mieszkalam, tz wyremontowal cale mieszkanie jak bylam w ciazy, ja sprzatalam i ogarnialam to wszystko jeszcze w miare wygladalo a teraz? Ja sie brzydze tam nawet na kawe chodzic. Nie lubie jak Daniel do nich chodzi ale przeciez mu nie zabronie... Aaa i moj tz sie tam nie wychowal bo mieszkal z matka po rozwodzie, a to jego ojciec z macocha.

Mam za miesiąc zrobić cytologie i sie znowu u niego pokazać z wynikiem, zrobi mi znowu kolposkopie i zadecyduje czy pobierać wycinek do badań.
Może po kolposkopii trzeba miesiąc odczekać
Tak mnie teraz wszystko w srodku piecze