Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 07:14   #4741
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Już 13tc??? Wow, jak ten czas leci, ledwo co powiedziałaś na watku
No już leci szybko, ani się obejrzę a już styczeń pewnie będzie
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, od piątku sie nie odzywałam bo przyjechaliśmy do teściów i miałam tu sporo zajęć
Dziś przyszła @, jednak jest mi przykro mimo że wiedziałam o tym że przylezie Szkoda

Jeżeli chodzi o małżeństwo to mi jest cięzko się wypowiadać, bo gdyby nie to że mój mąż mało co nie zmarł przez ten atak hipoglikemii tydzień po ślubie to pewnie byłoby inaczej. Ja przed ślubem byłam inna, nie martwiłam sie tak o Niego, no a po tym ataku to taka się zrobiłam zatroskana i nie lubie tego w sobie, ale niestety, widok Jego w stanie takiego ataku zostawił we mnie taki strach, którego się już pewnie nie pozbęde długo. Ale ja zawsze szanowałam jego prywatność i to, jak chciał wychodzić, nawet sama mu mówiłam, żeby sie spotkał z kolegami, ale On po prostu sam nie chciał, zazwyczaj chodzimy razem jak już chodzimy. Mąz ewentualnie chodzi do sąsiada do piwnicy na "15 minut" - czytać piweczko Jeżeli chodzi o starania, to On sam mnie atakuje i dopytuje się kiedy to, bo tłumaczy, że "chce mieć ze mną dziecko" Nie mamy żadnych problemów ze staraniami, oprócz tego że nam nie wychodzi.
Przykro mi z powodu @

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Kurczę, miałam nadzieję, że jednak nie przyjdzie! Wredna małpa, oby ostatnia na długo.
U mnie cisza, ale ostatnio przyszła w 30dc więc czekam...
Ja też miałam podobną akcję z mężem jedną, nie wiedziałam co się dzieje, to było najgorsze przeżycie w moim życiu I też mamy tak, że spędzamy ze sobą dużo czasu
trzymam kciuki żeby nie przyszła!

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny!

wróciliśmy dziś rano z urlopu było super!! Szkoda, że tak krótko ja mam jeszcze tydzień wolnego, ale TŻ jutro już do pracy niestety A szkoda.

Ja będę w tym tygodniu ogarniac trochę domek, spotykać się na ploteczki z koleżankami, relaksować, pracować w ogródku.. mam nadzieję, że taki odpoczynek też pozwoli mi się zrelaksować

Powiem Wam, że jak się wyjedzie z domu, to się tak nie myśli o tych całych staraniach. Byliśmy ze znajomymi, ktorzy też jeszcze nie mają dzieci, i chyba to nam było potrzebne. Wszędzie naokoło ciąże, porody, dzieciate małżeństwa, a miałam wrażenie, ze jesteśmy jakimiś rodzynkami w tym temacie. A tak to przynajmniej się zrelaksowaliśmy, nałaziliśmy sie ile wlezie, podrinkowaliśmy wszyscy i od razu jakieś inne spojrzenie na to wszystko

Mam nadzieję, że moja panika i ciągłe myślenie O TYM za szybko nie wrócą... 20 lipca te nieszczęsne badania, oby wszystko było w porządku...

Effpe, cieszę się, że sobie wyjaśniliście z mężem u mnie tak jak i u dziewczyn, które wyżej Ci pisały - też od razu po ślubie kolorowo nie było minęły chyba z 2 miesiące, zanim się dotarliśmy... a znaliśmy się przed ślubem już ponad 9 lat!! były kłótnie, do tego jeszcze wykańczaliśmy mieszkanie, spaliśmy w syfie, dopiero jak do moich rodziców się na 3 miechy przez ten wieczny remont i kłótnie przeprowadziliśmy, to jakoś się polepszyło..i jak wróciliśmy z powrotem, to już było cacy rozmowa jest NAJWAŻNIEJSZA dlatego dobrze, że wzięłaś TŻ na szczerą rozmowę - super!!

HEYHO, nie pamiętam czy Ci gratulowałam, dlatego napiszę - super, że się udało!! Trzymam za Ciebie kciuki, i nie martw się niepotrzebnie bo złymi myślami jeszcze złe rzeczy przyciągniesz!! Będzie dobrze!!!!!

Zua, szkoda z @ mam nadzieję, że nie zdołowałaś się za mocno... Który to cykl starań u Was już będzie??

Jelonekhihi - od tego wczesnego wstawania masz przynajmniej dzięki córci dłuższy dzień!

Jej dziewczyny, stęskniłam się przez ten tydzień za Wami!! Jestem uzależniona od tego wątku
Super że wyjazd się udał, i też jestem zdania że na takich wyjazdach zapomina się o wszystkich problemach i dużo daje taki odpoczynek

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !!!
Witam wszystkie, które mnie kojarzą jak i nowe staraczki

Długo mnie nie było... bo przestałam się starać

... ale nagle nieplanowanie moja @ nie przyszła wczoraj i dzisiaj zrobiłam test i oba wyszły od razu pozytywnie : OOO

Jestem w szoku ponieważ z TŻ baraszkowaliśmy zaledwie 03/07. Czy jest możliwe, że test tak szybko pokazał dwie kreski ?
@ powinna być 06/07 do tej pory nie ma. Tak bardzo bym chciała żeby ta niespodzianka trwała

nie wiem jak wrzucić wam zdjęcie testów
Gratulacje
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:50   #4742
monika0185
Zakorzenienie

Dzień dobry Miłego dnia
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 07:54   #4743
Melka_89
Raczkowanie

Agnesia ja tez myslę, że to ciąża z poprzedniego cyklu Leć na betę
Melka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:26   #4744
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby nie przyszła!
Jeszcze nie ma, ale czuję, że przyjdzie pewnie dzisiaj.

Heyho, kciuki za badania!
Agneesia, tak jak dziewczyny piszą musiało się udać jakoś wcześniej! Gratulacje, tyle testów by nie kłamało.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:41   #4745
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nie ma, ale czuję, że przyjdzie pewnie dzisiaj.

Heyho, kciuki za badania!
Agneesia, tak jak dziewczyny piszą musiało się udać jakoś wcześniej! Gratulacje, tyle testów by nie kłamało.
Cava, a jak nie przyjdzie to kiedy testujesz?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 08:59   #4746
raduska
Zakorzenienie

Cavagirl kciuki by nie przyszła małpa wredna !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 09:32   #4747
cavagirl
Rozeznanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Cava, a jak nie przyjdzie to kiedy testujesz?
No chyba jutro... Ale przyjdzie podła bestia

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Cavagirl kciuki by nie przyszła małpa wredna !

Dziękuję! Ale jak wyżej, wiem, że przyjdzie...czuję ją przez skórę, dzisiaj akurat 30dc jak ostatnio.

A i jedzie w kwestii uzależnienia od tego forum chciałam napisać, ze jestem mega uzależniona

Edytowane przez cavagirl
Czas edycji: 2016-07-11 o 09:52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-11, 10:32   #4748
taga91
Zadomowienie

Cytat:
No chyba jutro... Ale przyjdzie podła bestia

Dziękuję! Ale jak wyżej, wiem, że przyjdzie...czuję ją przez skórę, dzisiaj akurat 30dc jak ostatnio.

A i jedzie w kwestii uzależnienia od tego forum chciałam napisać, ze jestem mega uzależniona
Ja też jestem, chociaż nie staramy się już, to i tak wchodzę i codziennie czytam

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 10:53   #4749
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie. Wspominałyście, że Wasi mężowie też łykają. Przypomnicie na co on wpływa?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 11:33   #4750
Melka_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie. Wspominałyście, że Wasi mężowie też łykają. Przypomnicie na co on wpływa?
Ja mam 400.
Cytat:
Kwas foliowy w ciąży reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek, pozytywnie wpływa na system nerwowy oraz mózg, decyduje o dobrym samopoczuciu psychicznym, usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego miedzy innymi poprzez uczestnictwo w tworzeniu soków żołądkowych, zapewnia prawidłowe i sprawne działanie wątroby i jelit, pobudza procesy krwiotwórcze, zapobiega miażdżycy i anemii oraz chroni organizm przed nowotworami
Cytat:
Jego odpowiedni poziom zapobiega wadom tzw. cewy nerwowej, z której powstaje układ nerwowy i kręgosłup.
Cytat:
Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników.
Melka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 11:36   #4751
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Madd dobrze że wypoczęłaś i wróciłaś Będę trzymać kcuki za badania! U nas własnie się zaczął 9ty cykl

Super Agneesia!!!! Brawo, a mocne te kreski? Może to z poprzedniego cyklu ciąża

Effpe jak u Ciebie sytuacja z TŻtem?

Już dużo lepiej nie wiem czy czytałaś u wcześniej ale porozmawialiśmy i wyjaśniliśmy sobie i powiedział co mu leżało na wątrobie
Jeżeli chodzi o przytulanki to powiem Wam ze od piątku sam przychodzi i to nawet dwa razy dziennie i to z przyjemnością xd

Ale podpalam dziś Bp aż do 11

A dziś z tz mamy 7 rocznice i miesięcznice ślubu

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Lidka tez czas leci zdecydowanie za szybko

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 17:02   #4752
Konto usunięte

Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?

Stary 2016-07-11, 17:05   #4753
gr8ania
Moderator

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288819 6]Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

ja wróciłam z pracy, padnięta jak koń po westernie... na nabijanie nie mam siły. do tego burza szaleje za oknem
Stary 2016-07-11, 17:12   #4754
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
ja wróciłam z pracy, padnięta jak koń po westernie... na nabijanie nie mam siły. do tego burza szaleje za oknem

Biedna to prysznic obiad/kolacja i do łóżka

Stary 2016-07-11, 17:25   #4755
heyho
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem w szoku. Nawet nie chce mi się wcale płakać. Popłakałam się oczywiście w pracy, gdy zobaczyłam wyniki, a teraz mam ochotę wrzeszczeć ze wściekłości i bezsilności...

Otworzyłam online wyniki, zobaczyłam od razu liczbę 1.010 i zaczęłam się, naiwna, cieszyć... Że beta niska, ale wszystko ok, będzie widać serduszko za tydzień. Za parę sekund dotarło do mnie, że patrzę na wynik TSH 1,010, a beta wynosi... <0,1, czyli wartość właściwa dla kobiet niebędących w ciąży i przed menopauzą! Prawie zwymiotowałam na biurko z wrażenia. Otwierałam plik i czytałam wyniki milion razy, to nie pomyłka!

Poszłam po pracy po testy, kupiłam tym razem innej firmy i robię. Oczywiście po 3 minutach przepiękne 2 czerwone kreski. JAKIM PRAWEM DO CHOLERY?! Jak to możliwe, że test wyłapuje bHCG z moczu, a z krwi nie?! No o co chodzi? Dlaczego nie mam okresu i powiększają mi się piersi? No co jest grane?!

Oczywiście googlowałam już, że pomyłki w laboratoriach się zdarzają, ale to wszystko nie na moje nerwy. Co jeszcze może może fałszować DODATNIO testy ciążowe?!

Wizytę u endokrynologa jutro odwołałam, chyba wysłałaby mnie prosto do psychiatry z podejrzeniem ciąży urojonej.

NIE WIERZĘ W TO WSZYSTKO!!!

heyho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 17:27   #4756
Vrenth
Zadomowienie

Ja w moim najbardziej znienawidzonym momencie cyklu - dawno po owulacji a do @ jeszcze dalej - 22dc, termin @ w 31dc. Najgorzej, że przez te przesunięcia cyklu to muszę zapomnieć o bezstresowym czekaniu, czy @ przyjdzie, czy nie. Jak nie przyjdzie, to mogę poczekać 2-3 dni i i tak muszę testować, bo inaczej nie zdążę się do lekarza umówić przed wyjazdem.

A, właśnie, mam pytanie - miałam niedoczynność tarczycy, ale niedużą, więc tylko miałam brać jód do ciąży (obecnie w witaminach ciążowych, więc nieduża dawka). No i zbadać TSH jak tylko będę wiedziała o ciąży. Endokrynolog mówiła, że jeśli to będzie 5-6 tydzień, to nie powinno być problemu. Myślicie, że jak zbadam w 8-9 tygodniu, to będzie to duży problem? Tak pytam na wszelki wypadek, jakby mi się nie udało dostać do lekarza wcześniej (i oczywiście jeśli jestem w ciąży).
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 17:29   #4757
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem w szoku. Nawet nie chce mi się wcale płakać. Popłakałam się oczywiście w pracy, gdy zobaczyłam wyniki, a teraz mam ochotę wrzeszczeć ze wściekłości i bezsilności...

Otworzyłam online wyniki, zobaczyłam od razu liczbę 1.010 i zaczęłam się, naiwna, cieszyć... Że beta niska, ale wszystko ok, będzie widać serduszko za tydzień. Za parę sekund dotarło do mnie, że patrzę na wynik TSH 1,010, a beta wynosi... <0,1, czyli wartość właściwa dla kobiet niebędących w ciąży i przed menopauzą! Prawie zwymiotowałam na biurko z wrażenia. Otwierałam plik i czytałam wyniki milion razy, to nie pomyłka!

Poszłam po pracy po testy, kupiłam tym razem innej firmy i robię. Oczywiście po 3 minutach przepiękne 2 czerwone kreski. JAKIM PRAWEM DO CHOLERY?! Jak to możliwe, że test wyłapuje bHCG z moczu, a z krwi nie?! No o co chodzi? Dlaczego nie mam okresu i powiększają mi się piersi? No co jest grane?!

Oczywiście googlowałam już, że pomyłki w laboratoriach się zdarzają, ale to wszystko nie na moje nerwy. Co jeszcze może może fałszować DODATNIO testy ciążowe?!

Wizytę u endokrynologa jutro odwołałam, chyba wysłałaby mnie prosto do psychiatry z podejrzeniem ciąży urojonej.

Kochana jeśli testy wychodzą pozytywne to znaczy, że mogli się pomylić w labo. Nie często się to zdarza, ale jednak. Ja bym poszła jutro jeszcze raz na bete. OBY TO BYŁA POMYŁKA
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 17:32   #4758
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

No, ale to wszystko podejrzane. Nie dziwię się, że jesteś w szoku i zdenerwowana, bo to straszna huśtawka emocjonalna. Powtórz betę. Nie wiem co mogłoby fałszować wyniki, ale to naprawdę dziwna sytuacja.
Stary 2016-07-11, 17:35   #4759
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Ja w moim najbardziej znienawidzonym momencie cyklu - dawno po owulacji a do @ jeszcze dalej - 22dc, termin @ w 31dc. Najgorzej, że przez te przesunięcia cyklu to muszę zapomnieć o bezstresowym czekaniu, czy @ przyjdzie, czy nie. Jak nie przyjdzie, to mogę poczekać 2-3 dni i i tak muszę testować, bo inaczej nie zdążę się do lekarza umówić przed wyjazdem.

A, właśnie, mam pytanie - miałam niedoczynność tarczycy, ale niedużą, więc tylko miałam brać jód do ciąży (obecnie w witaminach ciążowych, więc nieduża dawka). No i zbadać TSH jak tylko będę wiedziała o ciąży. Endokrynolog mówiła, że jeśli to będzie 5-6 tydzień, to nie powinno być problemu. Myślicie, że jak zbadam w 8-9 tygodniu, to będzie to duży problem? Tak pytam na wszelki wypadek, jakby mi się nie udało dostać do lekarza wcześniej (i oczywiście jeśli jestem w ciąży).

Dziwna sytuacja ale obstawiam ze pomylili się w laboratorium idź jeszcze raz a najlepiej do innego jeżeli masz taka możliwość

Stary 2016-07-11, 17:39   #4760
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:

Poszukałam trochę i zdarzają się takie przypadki. Sprawdź, od jakiej wartości laboratorium uznaje ciążę. Możliwe, że piszą 0, nawet jak masz np. 15 (jeśli ciąża jest od wartości 25). Drugą opcją jest błąd laboratoryjny - miałam jeden, tylko odwrotnie jak Ty (w wynikach ciąża, tylko beta za duża, więc wycieczka do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej).

Wiem, że ciężko Ci teraz czekać, ale może poczekaj parę dni i dopiero idź na betę. Za kilka dni powinna być na tyle wysoka, żeby przekroczyć normy laboratorium i już dać wynik. Doradzam czekanie, bo przy niskich wartościach to może być biochemiczna, więc ja bym nie biegła od razu do ginekologa (robiłam tak, ale jak miałam blisko i za darmo ).

Aha, jestem prawie pewna, że wszystko, co fałszuje wyniki testów ciążowych, to fałszuje i domowe testy i betę.

Edytowane przez Vrenth
Czas edycji: 2016-07-11 o 17:41
Stary 2016-07-11, 17:45   #4761
heyho
Raczkowanie

Pójdę jutro, już całkiem prywatnie, do innego laboratorium...

Trafiłam na taką młodą dziewczynę, roztrzepaną... Do badań w ALAB zakreśla się na odwrocie skierowania okienka przy właściwych badaniach. Znam niemal na pamięć te okienka. Dziewczyna znalazła 2 badania tarczycowe, bHCG nie znalazła, bo jest tam tylko HCG całkowite - które miałam zawsze zaznaczone w celu wykluczenia ciąży. Dopisała na dole skierowania, w polu na uwagi czy coś "bHCG"...
Może w laboratorium to za późno zauważyli i np. zrobili badanie ponownie, ze starego materiału? Ktoś się zna na tym?

Oszaleję od tego analizowania.

Najgorzej, że nie wiem jak to mam powiedzieć TŻ... Już tak się cieszyliśmy...

Stary 2016-07-11, 17:52   #4762
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Pójdę jutro, już całkiem prywatnie, do innego laboratorium...

Trafiłam na taką młodą dziewczynę, roztrzepaną... Do badań w ALAB zakreśla się na odwrocie skierowania okienka przy właściwych badaniach. Znam niemal na pamięć te okienka. Dziewczyna znalazła 2 badania tarczycowe, bHCG nie znalazła, bo jest tam tylko HCG całkowite - które miałam zawsze zaznaczone w celu wykluczenia ciąży. Dopisała na dole skierowania, w polu na uwagi czy coś "bHCG"...
Może w laboratorium to za późno zauważyli i np. zrobili badanie ponownie, ze starego materiału? Ktoś się zna na tym?

Oszaleję od tego analizowania.

Najgorzej, że nie wiem jak to mam powiedzieć TŻ... Już tak się cieszyliśmy...
Czyli może być możliwość pomyłki. Wydaje mi się, tak jak pisze Vrenth, że gdyby coś fałszowało wyniki, to i w krwi też by coś wyszło. Postaraj się uspokoić, mężowi przedstaw wszystko tak jak nam napisałaś i powtórz badanie. Zapewne ciężka i nerwowa noc przed tobą, ale wszystkie tu mocno kciuki trzymamy.
Stary 2016-07-11, 17:52   #4763
Vrenth
Zadomowienie

Przede wszystkim nie szalej. Idź jutro na betę i tyle.

A TŻ - nie wiem, jakie macie relacje. Mój wie, że początkowa ciąża jest ryzykowna i nawet sam mówi, żeby czekać z testowaniem do konkretnego spóźnienia @. Dlatego nawet nie wiem, czy niedawno miałam biochemiczną, czy nie (raczej tak). Mierzyłaś temp. w tym cyklu? Bo jak jest dalej podniesiona to kolejny czynnik sugerujący ciążę.
Stary 2016-07-11, 18:00   #4764
heyho
Raczkowanie

Okres spóźnia mi się od 3.07.2016...

Z relacjami między nami jest ok, rozmawiamy o wszystkim. Ale jest mi tak okropnie przykro, bo nie dość, że sama jednak zdążyłam się nakręcić, to jeszcze najbliższa osoba też ma wielkie nadzieje.

Wyniki odczytuję na pewno dobrze, ALAB akurat bardzo przejrzyście to rozpisuje. Nie pozostaje mi nic innego jak kolejne kłucie jutro. I wizyta u gina 20.07...

Stary 2016-07-11, 18:17   #4765
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Okres spóźnia mi się od 3.07.2016...

Z relacjami między nami jest ok, rozmawiamy o wszystkim. Ale jest mi tak okropnie przykro, bo nie dość, że sama jednak zdążyłam się nakręcić, to jeszcze najbliższa osoba też ma wielkie nadzieje.

Wyniki odczytuję na pewno dobrze, ALAB akurat bardzo przejrzyście to rozpisuje. Nie pozostaje mi nic innego jak kolejne kłucie jutro. I wizyta u gina 20.07...
Ja sama też badam krew w ALAB i muszę przyznać, że przejrzyście to rozpisują. Powtórz jutro bete zawsze jest opcja pomyłki tym bardziej, jeśli sama mówisz że dziewczyna była roztrzepana
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 18:19   #4766
cavagirl
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288819 6]Co tu taka cisza ? Nabijają wszystkie ?

Też się zastanawiałam, nie pisały dziewczyny, że znikają na urlop a tu taka cisza!
Cytat:

Co to za masakra!!! Okres spóźnia Ci się długo już i te testy, musieli się pomylić w laboratorium, nie widzę innej opcji!!!! Jeju, ale Ci współczuję tych nerwów, mogę sobie tylko wyobrazić co przechodzisz!
Stary 2016-07-11, 18:42   #4767
raduska
Zakorzenienie

Vrenth jesli wiesz ze masz niedoczynnosc to nie czekaj na badanie do 8/9tyg w przypadku ewentualnej ciazy bo niewyregulowana i niekontrolowana tarczyca moze powodować poronienia i inne "defekty". Takze od razu badaj jak zobaczysz dwie krechy.

Heyho masakra co za sytuacja. Powtórz kochana bete i trzymamy kciuki. Szkoda ze musisz sie tyle stresowac!

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 18:45   #4768
esor
Mamusia Luty 2016

Heyho trzymam kciuki by to był błąd w laboratorium...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-11, 18:49   #4769
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Vrenth jesli wiesz ze masz niedoczynnosc to nie czekaj na badanie do 8/9tyg w przypadku ewentualnej ciazy bo niewyregulowana i niekontrolowana tarczyca moze powodować poronienia i inne "defekty". Takze od razu badaj jak zobaczysz dwie krechy.
Żeby to było jeszcze takie łatwe Serio, pierwszy raz od dawna nie będę się martwić, jak przyjdzie @. Ale powinno się udać dostać do jakiegoś ginekologa w przeciągu kilku dni, więc jak coś to zdążę (potrzebuję skierowanie na każde badania). To najwyżej zajrzę z wynikami po receptę albo nawet się wykosztuję na prywatnego endokrynologa w Polsce - niestety ubezpieczenie pokrywa mi wyłącznie pobyty w niektórych szpitalach.
Stary 2016-07-11, 19:10   #4770
gr8ania
Moderator

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6288851 6]Biedna to prysznic obiad/kolacja i do łóżka

Jednak aż tak strasznie nie byłam zmęczona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości