|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() |
#3152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
New Rock skąd wytrzasnąłeś te stronki. Bardzo chętnie się nimi zajmę. To coś koło tego czym się zajmuję.
![]() |
#3154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeglądam youtube na "liturgical dance", ale nic naprawdę ciekawego nie znajduję...
poCZATuj z nami! CENNIK POCZTY =>suwak na Afryka (paczka ekonomiczna 20 kg [max] = 187 zł) Edytowane przez New_Rock Czas edycji: 2008-01-14 o 05:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
Wysłałam dzisiaj Sophii paczkę, dokładnie 498g!
![]() ![]() ![]() PS. Kochana m@gd@leno! w odpowiedzi na to co mi wczoraj napisałaś na gg: Tak, nadal chcę wysłać do Ciebie paczkę do zrobienia wspólnej, tylko musisz mi podać swój adres na PW albo na gadu. Bo wczoraj znów szybko zniknęłaś i nie zdążyłam poprosić... ![]() Pozdrawiam wszystkich! ![]()
#3156 |
Raczkowanie
|
no, ja właśnie składam mój paczko-list
![]() a wyślę pewnie jutro ![]()
#3157 |
Raczkowanie
|
nie mogłam się powstrzymać i jednak pobiegłam na pocztę dziś
![]() myślałam, że tak tego mało: 4 zeszyty, 4 długopisy (mój mike ma 3 rodzeństwa), paczka nimm2 (jednak. w końcu wszystkie dzieci kochają słodycze. czasem można ![]() ..i wyszło 525 g ![]() cóż. nie miałam serca nic wyjąć. poszło! ![]()
![]() |
#3158 |
Rozeznanie
|
Szkoda,że nie miałaś czegoś, co w zapasie można dołożyć...
Ja tak zawsze robię, wypycham listy na maksa! ![]() A co ma poczta na nas zarabiać...! ![]()
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-01-14 o 16:19 Powód: ort. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
następnym razem na pewno tak zrobię ![]() mam nadzieję, że paczki dojdą dość szybko i w całości ![]()
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
dostałam od siostry pocztą lotniczą takie fpormularze :
1,4,5,6,8,12,13,14,15,16, 17,18,19,26,28,29,31,34,6 6,79,81,84,87,88,89,93,94 ,97, 108,109,110,112,114,116,1 17,121,122 zaraz wyślę do Joli ![]() a ona do Was
#3161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sobie jeszcze poczekam... ![]() Ale dziś zapowiada się bardzo miły dzień. U mnie już od rana świeci słoneczko, (jak szalone) no i tę paczuszkę wysłałam... ![]() Pozdrowienia dla tych, którzy mają mnóstwo roboty! ![]() A ci co się nudzą, niech zajrzą na nasze aukcje... ![]()
![]() |
#3162 |
Rozeznanie
|
Ja więc czekam
![]() A mówię po cichu że mogę do paczki parę kg przygarnąć jakby ktoś chciał.(ktoś mnie pytał ale nie pamiętam kto?) beautyb szkoda że taka paczkę puściłaś ![]() Płacisz za paczkę do 500g i od 500 do kg juz trzeba było wyjąć z niej te 025g dozbierać conieco i wysłać dwie po 0,5kg bo i tak za tyle zapłaciłaś....(szkoda płacic za 475g pustego miejsca)!!!! Polecam stronkę poczty polskiej http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm gdzie można na zagranicznych sprawdzić przedziały wagowe i cenę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Rozeznanie
|
no ja chciałam parę kg do paczki dorzucić. Konkretnie ok. 5 kg. Miałam wysłać do m@gd@leny, ale ostatnio coś nie mogę za bardzo się z nią skontaktować.
![]() Dasz adres na PW?
#3164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to moja pierwsza przesyłka dla mike'a o wszystkim napisałam w liście, więc nie chciałam nic wyjmować zacisnęłam zęby i zapłaciłam faktycznie, szkoda, że nie miałam nic na zapas, żeby dołożyc
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
pamiętam jak ja miałam taka sytuację i niec do dołożenia a wyjac żal to rozejrzałam się po poczcie i kupiłam u nich zeszyty i ołówki chyba a PAni dokładała trzymając kopertę na wadze
![]() a zdziwienie kolejkowiczów - bezcenne ![]() a siostra dzisiaj w Lusace będzie lista paczek ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-01-14 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawartość swojej pierszej pacz wyłożyłam na wagę, z torebki wyciagnęłam paski lizaków i vibowity i bawiłyśmy sie z pania z poczty w dokładanie odejmowanie, ale ubaw. jakis pan sie burzył, ale pani wytumaczyła mu stanowczo ze to bardzo ważna sprawa haha ![]() witam wszystkich serdecznie gratuluje wszystkim wszystkiego i zyczę wszystkiego dobrego. nie było mnie jakis czas, ale meile od siostry przesyłam. jestem na etapie poszukiwania pudła na zapakowanie paki no i czekam na przesyłki od pań. mam ogromną ilość próbek kremów i balsamów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Raczkowanie
|
Pamiętam, że Gosia wspominała iż pragnie zorganizowac koncert na rzecz ośrodka w Mpanshyi - chyba wiem kto może pomóc - w czasie jak pracowałem w klubie Ucho w Gdyni poznałem Larrego OK Ugwu - z pochodzenia Nigeryjczyk - a bliżej z Biafry - w tej chwili jest kierownikiem Nadbałtyckiego Centrum Kultury (NCK) i prowadzi Stowarzyszenie Jeden Świat - organizowali już niejeden koncert, imprezę, wystawę i festiwal - http://www.ugwu.artportal.pl/ - myślę, że w tej sprawie będzie można coś zdziałac po kontakcie z nimi - nic tu praktycznie nie znaczę, dlatego podaję ten namiar - jeśli nawiązecie kontakt i będzie pozytywny odzew podtrzymam temat będąc na miejscu - Larry mieszka na moim osiedlu...
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Schreck- jesteś kochany
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam P.S. - zaczęło się - pierwsza licytacja Legii wczoraj... - cieszę się Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-14 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
słowa od siostry :
Szczesc Boze! Pani Agnieszko wlasnie wrocilam z Lusaki, leja deszcze, na trasie jeden most jest pekniety i grozi mu obsuniecie sie -to odetnie nas od swiata.....daj Boze aby tak sie nie stalo.Odwiedzilam UNICEF spotkalam sie z szefowa tej organizacji w sprawie Arki,przyjela projekt a druga kopie wziela dla Nuncjusza bo miala miec dzisiaj z Nim spotkanie,miejmy nadzieje ze nie skonczy sie na obietnicach.
#3171 |
Rozeznanie
|
Oby ten most wytrzymał... i niech go lepiej naprawią, bo łatwo o nieszczęscie...
![]() ![]() Niedobrze... ![]() A czy wiadomo coś może na temat paczek...? ![]()
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-01-15 o 08:41 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
http://pl.allmetsat.com/metar-taf/zambia-malawi.php szczegółowa prognoza na najbliższe godziny... trzeba na mapie kliknąć w wybrane miasto.
W skrócie: burza, deszcz ![]()
![]() |
#3174 | ||||||||||||||
Raczkowanie
|
No już prawie po kłopotach z moim komputerem, mam nową klawiaturę, mysz, jeszcze walczę z drukarką. Pan powiedział, że resztę to by trzeba wymienić w całości, bo nic się nie opłaca dokładać.
U nas dzieci mają już wakacje. Tak, że dziś jestem sam, bo córki nie ma, a żona na dyżurze. Mogę trochę więcej popisać, co prawda nie tak ciekawie jak doktor. Najpierw witam nowych adopcyjnych rodziców - jest Was tylu, że nie będę wszystkich wyliczał, bo jestem leń. Gratuluję i życzę wytrwałości, bo to właściwie dopiero początek. Witam panie i panów "modelarzy". Wasza aktywność i plany mnie przerażają - bo jak pisałem jestem leniwy - i nie wiem czy my damy radę. Podziwiamy Wasze prace, zdziwieni, że to możliwe. My którzy nię mamy do tego talentu. A przynajmniej tak sobie wmawiamy - z lenistwa. Gratuluję przyszłym mamom noszącym dzidziusie pod sercem, będziemy prosić kogo trzeba by wszystko było dobrze. Ostatnio zapomniałem pogratulować jaroszani jednej sprawy, a tu mam teraz od razu dwa w jednym. Zdjęcia z party urocze. W porównaniu do poprzednich - dzieci są weselsze i lepiej ubrane - to "przez" Was. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mówiła siostra - u większości minimalna lub żadna - prawie jak u nas. Ale książki można wysyłać wszystkie. Widziałem dzisiaj MAMĘ i wyglądała jak zwykle. Jej dzieci też. Cytat:
Pisz, że robisz przerwę a nie, że zamykasz, bo to już kolejny raz i myślę nie ostatni. I to na takim "babskim" forum. Cytat:
Masz wagę laboratoryjną czy co. A nie można ich poskładać. Cytat:
Cytat:
Właśnie, marudzicie. Cytat:
Cytat:
Kelvin ma prawie 12 lat i chodzi do 4 klasy. Cytat:
Cytat:
trudno, nić się nie stało, jakby powiedziała Jagoda - na zdjęciu obok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na koniec zostawiam najciekawsze. Dzisiaj MAMA dała mi przegrać filmy z Arką Noego. Tak mi się spopdobały, źe je wgrałem, choć to nie moja działka. Jak je chcecie zobaczyć to kliknijcie w moim podpisie. Fajna muzyka, afrykańskie rytmy, troćhę dopracować, jakieś studio i można nagrywać płytę. p.s. na razie tylko można obejrzeć jasełka, reszta potem.
filmy ze spotkania z siostrą Józefą, Tychy, Chorzów, ogniska i inne Zambie ; artykuł w DZ Kelvin Mwanza, początki misji Edytowane przez ahamar Czas edycji: 2008-01-15 o 09:27 |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wielkie dzięki ![]()
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Ale mam dziś świetny humor... ![]() Zapewne to dlatego, że... ![]() DOSZŁY KODY na allegro! nareszcie! ![]() przyjmuję wszystko do wystawienia...! a i ja dziś wieczorem wystawię taką małą aukcję- niespodzianką. ![]() Jedyne, co mnie martwi, to to że konto jest nowe, mam 0 komentarzy... Myślicie, że ktoś będzie licytował...? ![]() ![]() PS. A w Lusace wg prognozy ciągle pada... ![]()
#3177 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zalicytuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Dla Ciebie J już ich nie ma,w połowie mi przerwało to co widziałam to super
![]() ![]() ![]() Tylko 1 został jasełka,a było kilka Nie ma NORTON wszystkiego najlepszego,dużo zdrowia,szczęścia STO LAT STO LAT. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-01-15 o 16:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Rozeznanie
|
są
![]() Ach no i chciałam złożyć najserdeczniejsze życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUUUUUUUUżo zdrówka ,szczęścia i zawsze takiego wielkiego i otwartego serduszka na potrzeby małych biednych istotek ![]() Ach no i rośnij duży i gruby ![]() I wchodź trochę na czat,bo z NR chyba się na nas obraziliście? Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-01-15 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
Faktycznie wciąż są. Chociaż ja już rano wszystko widziałam.
Super. ![]() Norton wszystkiego najlepszego!!!! Mnóstwo buziaków! ![]()
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-01-15 o 13:24 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.