Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 19:33   #4141
joasia4786
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez kapciowa Pokaż wiadomość
No zobaczymy. A jak mialas z waga? Tylas normalnie czy wersja minimalistyczna?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie wcale mało nie przytyłam, bo na plusie jest 16kg

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
a Twoja ile wazy teraz?

Dlatego nie będę sie nastawiać ani panikować zwłaszcza, ze któraś z was ostatnio pisała o koleżankę która urodziła 5kg dziecko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wczoraj dziewczyna urodziła przez cc chłopca 4650g

joasia4786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:36   #4142
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
A to nasza kluseczka (wychodzi ze jest 2 tyg starsza)

Niesamowite zdjęcie

My byliśmy dziś w szkole rodzenia było kąpanie i ubieranie pani pochwaliła TŻ bo super mu poszło
A potem... poszliśmy oglądać pralki Kupujemy nową
Stara ma 10 lat i TŻ ocenił że nie ma sensu naprawiać, zwłaszcza że teraz będziemy potrzebowali większej i ekonomiczniejszej Miejsca mamy dużo więc się zmieści, a ciuszki pewnie non stop będzie trzeba prać więc większa będzie akurat

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:36   #4143
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Musiałam przełożyć wizyte - auto nam padło...
Nie zapytalam co z L4 - mam do dzis...

MASAKRA!
a na kiedy przęłożyłaś? lekarz może wypisać l4 o parę dni wstecz..ewentualnie podejdź jutro do rodzinnego i niech Ci wypisze..współczuję awarii auta..

Cytat:
a Twoja ile wazy teraz?

2300g w 34t1dale lekarz nadal prognozuje nie za duże dziewczę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:37   #4144
Fantasmagori
Zakorzenienie

aaa i w piątek idziemy oglądać porodówkę!!!

Stary 2016-07-13, 19:39   #4145
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki

Rozumiem, całkiem dobry system, ale nie wiem czy miałabym tyle cierpliwości... ;P

ale zjadłabym pierogi z jagodami....
a parka niezła ;D

ja też nie wiem czy dam rade Małą wciąż odkładać do łóżeczka, taki plan jest. Jeśli się nie uda, wierze, że nasze duże łózko na nas 3 wystarczy, ani ja ani Tż nie rzucamy sie w nocy

czekamy na szczegółową relacje! )

no powiem Ci, że ja podziwniam Twoje plany.
Nie chciałabym spać bez Tż...
ja uważam, ze on ma być dla mnie wsparciem w tej sytuacji
Nie nie! TŻ na początku przenosi się ze mna - chodzi mi o to żeby stopniowo się od małej wyprowadzać zamiast wyprowadzać mała od nas... z drugiej strony jak mąż wróci do pracy to tez bedzie musial sie wyspac Nie zamierzam się odcinac od TŻ bo za bardzo lubie z nim spac No i nie bardzo mam miejsce żeby urzadzić małej kącik w sypialni.

Cytat:
Hej dziewczyny, naczekalam sie w kolejce dzisiaj jak nigdy. Także bylam na bieżąco ale od 14 musze nadrobić
Byłam planowo a tu 10 osób przede mną. Ma branie moj lekarz. Umawiałam sie na wizyte za 3 tygodnie - dostępna godzina 19:15

Niestety nie widzę zdjeć na tym zrabanym taptalku ale:
Gratuluje Powrotu do domu
Udanych wszystkich wizyt
Tija - wynajęcia mieszkania
Asicucha - cieszę sie ogromnie, ze mama sie wybudziła, teraz moze być tylko lepiej i takie trzeba mieć nastawienie! Bedzie dobrze!

Współczuje zepsutej pralki :-/ to chyba gorsze niz zepsute auto :P

To tyle co pamietam...

A teraz opowiem co na wizycie. Szyjka "miękka jak masełko" wg doktora :P ale nie ma rozwarcia. Chciał mi odstawić luteinę ale w takim wypadku powiedział, ze nie moze tego zrobić i mam brać dalej... Pobrał mi wymaz do GBS ale tylko z Bożenki - kazał zawieść do szpitala - ma tam swoj oddział wiec powinien wiedzieć czy z pupy tez sie pobiera wiec widocznie nie jest to konieczne skoro tego nie zrobił
Te bóle mogą być powodem, ze szyjka jest miękka i ze cos tam sie zadziało ale główna sprawczynią tego jest moje dziecko. Które wazy 2,5kg powiedział doktor, ze duża no i ogolnie nie wiadomo jak to sie skończy czy nie beddie cc... Kazał mi nie panikować i za 3 tygodnie zobaczymy i wtedy będziemy rozmawiac. Robiąc fotkę stwierdził ze jest cudo i mamy fotkę miesiąca zawołał dziewczynę z recepcji i kazał wywiesić na tablicy przy cenniku nasza kluseczke :Love: jestem dumna mała jest taka sliczniutka juz bym chciała mieć ja koło siebie... Wyniki dobre w normie także żelazo
Mogę sobie brać co dwa dni np. Albo w ogóle. No i czekam teraz na wyniki wymazu i na wizyte... 3.08. Na szczęście doktorek nigdzie nie wyjeżdża mówi ze jest pod telefon jak cos i mam dzwonić lub pisać.

O rany jakie realne zdjęcie!!!!! Zatkało mnie! Śliczna buziunia

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcie.
No to będziecie monitorować wagę, może niekoniecznie trzeba będzie CC. Fajnie, że wyniki ok.

:// Ech, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Biedna Natalka, to koniecznie jedźcie, oby lekarz zapodał coś skutecznego.

Ojej, a jutro jakoś dałabyś radę tam podjechać po samo zwolnienie?
Gin przyjmuje w pon, śr i pt. Poza tym jestesmy bez auta a wyprawa komunikacją miejską to pół dnia, 3 przesiadki a mnie już nie łatwo się tak bujać. Nie wiem co z tego wyjdzie, mialam mieć ktg i posiew. Że już nie wspomne o kosztach naprawy auta.

Witam nowe mamusie
Ktoś pisał o pierogach z jagodami
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:39   #4146
kapciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasia4786 Pokaż wiadomość
No właśnie wcale mało nie przytyłam, bo na plusie jest 16kg

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Wczoraj dziewczyna urodziła przez cc chłopca 4650g

Kurde. Ja powalajace 2,5kg...

kapciowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:53   #4147
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie! TŻ na początku przenosi się ze mna - chodzi mi o to żeby stopniowo się od małej wyprowadzać zamiast wyprowadzać mała od nas... z drugiej strony jak mąż wróci do pracy to tez bedzie musial sie wyspac Nie zamierzam się odcinac od TŻ bo za bardzo lubie z nim spac No i nie bardzo mam miejsce żeby urzadzić małej kącik w sypialni.

Gin przyjmuje w pon, śr i pt. Poza tym jestesmy bez auta a wyprawa komunikacją miejską to pół dnia, 3 przesiadki a mnie już nie łatwo się tak bujać. Nie wiem co z tego wyjdzie, mialam mieć ktg i posiew. Że już nie wspomne o kosztach naprawy auta.

Witam nowe mamusie
no to zmienia to troche postać rzeczy
to w sumie nie widze w tym problemu skoro razem i pamiętaj, ze Ty tak samo jak On wyspać się musisz, bo bycie z Dzieckiem cały dzień to też swego rodzaju praca...

a co do samochodu to niezła złośliwość :/ obyście szybko uporali sie z naprawą.

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 20:01   #4148
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Superhuman, ale fota!!! Zazdrosc level hard

W sumie to mysle, ze po prostu tz przyzwyczail sie do wygody. Ja dojezdzalam do pracy 40 minut (w Krakowie) i zylam. On 3 lata mial do pracy jakies 3 kilometry, droga zajmowala mu 5 min. jednym autobusem i teraz bardzo przezywa, ze tyyyyle czasu dziennie na dojazdy trzeba tracic. Och, och, biedaczek

Sluchajcie, strasznie mi niedobrze, boli mnie nadal podbrzusze i ciagle mi sie chce do kibelka :/ Mam nadzieje, ze corka sie nie pospieszy i jeszcze posiedzi w brzuchu...

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a na kiedy przęłożyłaś? lekarz może wypisać l4 o parę dni wstecz..ewentualnie podejdź jutro do rodzinnego i niech Ci wypisze..współczuję awarii auta..

2300g w 34t1dale lekarz nadal prognozuje nie za duże dziewczę
Moze wypisac na dzien wstecz i na dwa dni do przodu, dlatego Luna powinna najpozniej pojutrze sie zglosic, by zachowac ciaglosc.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-07-13 o 20:02
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 20:07   #4149
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Niesamowite zdjęcie

My byliśmy dziś w szkole rodzenia było kąpanie i ubieranie pani pochwaliła TŻ bo super mu poszło
Stara ma 10 lat i TŻ ocenił że nie ma sensu naprawiać, zwłaszcza że teraz będziemy potrzebowali większej i ekonomiczniejszej Miejsca mamy dużo więc się zmieści, a ciuszki pewnie non stop będzie trzeba prać więc większa będzie akurat

Super, że TŻ ma opanowaną kąpiel i ubieranie.

A z pralką to pewnie, że lepiej tak, no i większa większej rodzinie się przyda.

Cytat:

Witam nowe mamusie

To może w piątek by gin wystawił wstecznie, TŻ wyślij.
Oby szybko się udało autko naprawić i nie wyszło drogo.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 20:07   #4150
wiewioreczka
Wtajemniczenie

superhuman to zdjęcie to mistrzostwo ! przesłodkie !!!

ja grzeszę na wieczór i upiekłam właśnie ciasto bananowe któro miało byc muffinkami, ale okazało się że wcięło mi foremki więc jest ciastem bananowym z orzechami i gorzką czekoladą, mniam mniam.

pierniku a podasz mi przepis na ciasto na pierogi ? jak okaże się łatwy to może faktycznie upichcę je sama ! najem się chociaż satysfakcji

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 20:34   #4151
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Powodzenia

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Kurcze jak można mieć psa i po nim nie sprzątać
ręce opadają :/

Wśród znajomych pare par się budowało, troche różnych forum poczytałam i mniej więcej wiedzieliśmy co i ile
Ogólnie powiem, że kasa idzie jak woda

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

O ja.....

Mi do sexów też nie spieszno
Ja już nie pamiętam nawet co to udany sex ....

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Dzięki że pytasz. czuję się świetnie, nic mnie nie boli, wczoraj miałam ściągane szwy i juz prawie wcale nie krwawie, sama podpaska zdecydowanie wystarcza. Na tyłek mogłam spokojnie usiąść już na trzeci dzień od porodu więc połóg jest dla mnie łaskawy.

Super !! Oby dla nas też był taki łaskawy

Cytat:
Hej dziewczyny, naczekalam sie w kolejce dzisiaj jak nigdy. Także bylam na bieżąco ale od 14 musze nadrobić
Byłam planowo a tu 10 osób przede mną. Ma branie moj lekarz. Umawiałam sie na wizyte za 3 tygodnie - dostępna godzina 19:15

Udanych wszystkich wizyt
Asicucha - cieszę sie ogromnie, ze mama sie wybudziła, teraz moze być tylko lepiej i takie trzeba mieć nastawienie! Bedzie dobrze!

To tyle co pamietam...

A teraz opowiem co na wizycie. Szyjka "miękka jak masełko" wg doktora :P ale nie ma rozwarcia. Chciał mi odstawić luteinę ale w takim wypadku powiedział, ze nie moze tego zrobić i mam brać dalej... Pobrał mi wymaz do GBS ale tylko z Bożenki - kazał zawieść do szpitala - ma tam swoj oddział wiec powinien wiedzieć czy z pupy tez sie pobiera wiec widocznie nie jest to konieczne skoro tego nie zrobił
Te bóle mogą być powodem, ze szyjka jest miękka i ze cos tam sie zadziało ale główna sprawczynią tego jest moje dziecko. Które wazy 2,5kg powiedział doktor, ze duża no i ogolnie nie wiadomo jak to sie skończy czy nie beddie cc... Kazał mi nie panikować i za 3 tygodnie zobaczymy i wtedy będziemy rozmawiac. Robiąc fotkę stwierdził ze jest cudo i mamy fotkę miesiąca zawołał dziewczynę z recepcji i kazał wywiesić na tablicy przy cenniku nasza kluseczke :Love: jestem dumna mała jest taka sliczniutka juz bym chciała mieć ja koło siebie... Wyniki dobre w normie także żelazo
Mogę sobie brać co dwa dni np. Albo w ogóle. No i czekam teraz na wyniki wymazu i na wizyte... 3.08. Na szczęście doktorek nigdzie nie wyjeżdża mówi ze jest pod telefon jak cos i mam dzwonić lub pisać.

Jaka boska fotka !!

Padam na twarz bo pół dnia łaziłam po centrum handlowym ... ledwo nadrobiłam Was
Nie mam siły nawet nic pisać więc tylko pożyczę : Dobrej nocki !!

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Jeszcze mam jedno pytanie : czy puchna Wam aż tak koszmarnie stopy jak mi? Mimo że nie było dziś gorąco kostek praktycznie nie mam :/ do tego bardzo bolą stopy. Jak poszłam robić paznokcie do koleżanki, ściągnęłam u niej japonki to jak wychodziłam ledwo się w nie wcislam ... wredna sprawa

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 20:51   #4152
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Jeszcze mam jedno pytanie : czy puchna Wam aż tak koszmarnie stopy jak mi? Mimo że nie było dziś gorąco kostek praktycznie nie mam :/ do tego bardzo bolą stopy. Jak poszłam robić paznokcie do koleżanki, ściągnęłam u niej japonki to jak wychodziłam ledwo się w nie wcislam ... wredna sprawa

Mi się wydawało że mi nie puchną, ale TŻ zauważył że mam spuchnięte od kilku dni I faktycznie, możliwe że tak jest bo dzisiaj zakładałam skarpetki które zawsze były lekko przyduże a tu nie mogłam ich wciągnąć do końca więc chyba faktycznie

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dziewczyny naszło mnie takie zapytanie, zastanawiam się czy jak postawimy łóżeczko w 1 pokoju z naszym łóżkiem to dam radę tak codziennie wstawać w nocy i kłaść maluszka z powrotem do łóżeczka? bo w rodzinie mam same przykłady, że mamy dosyć szybko się poddawały i maluszki kończyły z nimi w łóżku, no i jak wtedy takiego maluszka tam zakwaterować? chciałabym taką dostawkę jak chyba tija, tą chicco next to me, ale już przekroczyłam nasz budżet i nie chciałabym wydawać kolejnych 500 zł skoro mamy już łóżeczko.
No nie wiem, wydaje mi się średnio bezpieczne kłaść dziecko bezposednio do naszego łóżka, mimo że jest duże i spokojnie zmieścimy się we 3, jednak doświadczenie z rodziny pokazuje, że prędzej czy później tak to się kończy.
Może jakiś kojec położyć na łóżko? coś takiego np http://pl.dawanda.com/posciel-do-loz...oduct=95154767

no nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Chciałabym żeby dzidziuś spał z nami w pokoju ale w swoim własnym łóżeczku, ale co jeśli tak się nie uda?
No moim zdaniem spanie w jednym łóżku odpada - nie wydaje mi się to zbyt bezpieczne poza tym uważam że to jest łóżko moje i TŻ, dziecko ma swoje i tam powinno spać Oczywiście będą jakieś przytulaski i wygłupy w naszym łóżku ale jeśli chodzi o sen w nocy to będziemy się starali żeby spało w swoim łóżeczku Ja i TŻ też spaliśmy w swoich łóżeczkach w niemowlęctwie i żyjemy

Stary 2016-07-13, 21:05   #4153
iweczka
Zakorzenienie

Virginia, zdrowka dla Natalki.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 21:08   #4154
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Kupiłam białe papmersy- maja 88szt
I nie uwierzysz - wybrałam je (a nie zielone) bo były do pary

Wysłałam męża po mała paczkę ale tez zaznaczyłam ktore na kupić... Zeby było 22szt

Mam nadzieje ze szybko minie mi te łączenie w pary...

Dziś jadłam pieczonego łososia mój maż żebym go zjadła podzielił 1 filet parzyście
Ja wziełam te zielone bo czytałam opinie że lepiej chłoną i są mniej sztywne niż białe. Jutro rozpakuje i porównam.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Moja gin twierdzi, że już się nie zobaczymy i że nie dotrwam do tp . Trochę mnie nastraszyła i potwierdziła moje obawy. Jeśli będę czuła, że końcówka już blisko to lepiej nie siadać do auta. Urodzić spokojnie w domu, bo teraz 2 faza będzie krótsza . Najważniejsze żeby złapać młodego Mąż chyba na zawał zejdzie jak mu to wszystko powiem

Do moich opuchniętych stóp doszło użądlenie pszczoły
Całkiem możliwe

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

My od wczoraj w domu i staramy się ogarniać rzeczywistość Nie ma szans na nadrobienie Was, ale może uda mi się teraz częściej udzielać i co ważne, odnosić również do Waszych postów, a nie tylko samolubnie pisać co u nas

Jutro (albo dziś wieczorem) planuję Wam napisać co się w moim przypadku sprawdziło jeśli chodzi o szpital.

Mąż jest od wczoraj na wolnym. Teraz wziął "opiekę" 2 tyg, później okolicznościowy i kilka dni urlopu, a od 1 sierpnia wróci przynajmniej na 2 tygodnie do pracy, bo do PL przyjeżdża moja mama i zaproponowała pomoc. TŻ miał wziąć 1,5 miesiąca pod rząd wolnego (opieka+ojcowski+urlop), ale dopiero co zaczął mu się nowy kwartał w pracy i w związku z przyjazdem mojej mamy postanowiliśmy to nieco zmienić. Mam nadzieję, że jakoś z mamą wytrzymam
Super że w domku Napisz jak poród

Cytat:

Moja mała też ważyła 2,4kg w 33 tc i nic mi gin nie mówił o cc
Jaki piękny maluszek Jak ślicznie zapozowała dla mamusi

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
hej mamusie
poczytam Was jutro jak Bozia są, dzis Natalka cały dzień wisi mi na rekach/na kolanach,ledwie już zipie :/ o 20.30 jedziemy z nią prywatnie do doktora
Oby lekarz coś pomógł. Szkoda Natalki

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Gratuluje zakupu.
My dokupiliśmy drugą suszarkę dokładnie z tego samego powodu- bo teraz pranie będzie non stop

Cytat:
Napisane przez kapciowa Pokaż wiadomość
Kurde. Ja powalajace 2,5kg...

Ja przytyłam 3,5kg a mała rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Moze wypisac na dzien wstecz i na dwa dni do przodu, dlatego Luna powinna najpozniej pojutrze sie zglosic, by zachowac ciaglosc.
Z tego co ja wiem to nie można wypisać zwolnienia do przodu, tylko wstecz, ale nie wiem na ile dni wstecz? ostatnio wypisali mi na 3 dni wstecz.

Ja też dziś po sr. Z rzeczy które mnie interesowały to: jak jest taki żar z nieba to nie trzeba czapeczki nie trzeba werandować, tylko od razu wychodzimy z dzieckiem i to na tyle ile chcemy bo to nie zima. Pępka niczym nie psikać tylko wietrzyć, dopiero jak coś się dzieje to Octanisept albo spiryt. Emolienty mogą się przyczyniać do ciemieniuchy. I od gazików do przemywania oka lepsze są waciki bo gaziki są szorstkie i mogą podrażniać oczka.

Czy któraś z Was myślała o sesji noworodkowej? Te zdjęcia maluszków są takie cudowne tak bym chciała mieć takie zdjęcia mojej córeczki. Mam na fb polajkowaną babeczką która robi takie sesje ale tam jest napisane że robi się je do 14 dni od narodzin to dla mnie mega wcześnie. A poza tym skąd mam wiedzieć kiedy urodzę i jak się zapisać
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 21:26   #4155
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Superhuman, ale fota!!! Zazdrosc level hard

W sumie to mysle, ze po prostu tz przyzwyczail sie do wygody. Ja dojezdzalam do pracy 40 minut (w Krakowie) i zylam. On 3 lata mial do pracy jakies 3 kilometry, droga zajmowala mu 5 min. jednym autobusem i teraz bardzo przezywa, ze tyyyyle czasu dziennie na dojazdy trzeba tracic. Och, och, biedaczek

Sluchajcie, strasznie mi niedobrze, boli mnie nadal podbrzusze i ciagle mi sie chce do kibelka :/ Mam nadzieje, ze corka sie nie pospieszy i jeszcze posiedzi w brzuchu...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Po 1 zdecydowanie się przyzwyczaił! Mój tak się do auta przyzwyczaił, że jak przyszło mu pokombinować z dojazdem do pracy to jęczał jakby nie wiem co się działo a miał bezposredni autobus (ja jeździłam wtedy 2 miejskimi i trwało to jakąs godzine!)
Po 2 dziekuje bardzo za info - właśnie wizyte przełożyłam na piątek bo później gin idzie na urlop a ja tez nie mogę sobie pozwolić na zwłoke bo w sobotę będzie 38+0... mam tylko nadzieje że mnie ogarnie pomimo takiego wciśniecia w "grafik"...

Cytat:
Super, że TŻ ma opanowaną kąpiel i ubieranie.

A z pralką to pewnie, że lepiej tak, no i większa większej rodzinie się przyda.

To może w piątek by gin wystawił wstecznie, TŻ wyślij.
Oby szybko się udało autko naprawić i nie wyszło drogo.
będę w piątek na wizycie więc mam nadzieje ze nie bedzie problemu z L4... tzn mam nadzieje, że dotre...

Cytat:

Jaka boska fotka !!

Padam na twarz bo pół dnia łaziłam po centrum handlowym ... ledwo nadrobiłam Was

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Sex? sex? Nie nie znam
Mi puchną bardzo - mam takie serdelki, które męża bardzo bawią. Nie wchodzę w wiekszość butów (a mam ich mnóstwo bo uwielbiam buty), nic nowego nie kupuje bo licze na to, że po porodzie wrócą do formy. A i puchną bez wzgledu na pogodę, w upały, na deszcz i po długim spacerze....po krótkim też
Stary 2016-07-13, 21:27   #4156
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Ja też dziś po sr. Z rzeczy które mnie interesowały to: jak jest taki żar z nieba to nie trzeba czapeczki nie trzeba werandować, tylko od razu wychodzimy z dzieckiem i to na tyle ile chcemy bo to nie zima. Pępka niczym nie psikać tylko wietrzyć, dopiero jak coś się dzieje to Octanisept albo spiryt. Emolienty mogą się przyczyniać do ciemieniuchy. I od gazików do przemywania oka lepsze są waciki bo gaziki są szorstkie i mogą podrażniać oczka.

Czy któraś z Was myślała o sesji noworodkowej? Te zdjęcia maluszków są takie cudowne tak bym chciała mieć takie zdjęcia mojej córeczki. Mam na fb polajkowaną babeczką która robi takie sesje ale tam jest napisane że robi się je do 14 dni od narodzin to dla mnie mega wcześnie. A poza tym skąd mam wiedzieć kiedy urodzę i jak się zapisać
Ja nie wiem czy chciałabym taką sesję, może poproszę kogoś znajomego z lepszym aparatem.
Rzeczywiście strasznie wcześnie się wydaje to do 14 dni, może napisz do babeczki jak to inni ogarniają z zarezerwowaniem terminu. Albo można zaklepać jakiś termin powiedzmy od TP + miesiąc, żeby był jeszcze chociaż mniej więcej zachowany status noworodka i minęły już te trudniejsze chwile połogowe, dziecko nabyło trochę więcej odporności itp.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 21:42   #4157
kasia_ruda
Zakorzenienie

My byliśmy zapisani na sesję noworodkową, ale już po porodzie zrezygnowałam. Wydało mi się trochę nieludzkie męczenie takiego maluszka, wkładanie go w jakieś beczki itd dla własnej przyjemności. Zdjęcia owszem, są śliczne, ale chyba obcych dzieci, mi jakoś nie pasowało robienie tego swojemu. No ale to już każdy sam decyduje.

Mi mega puchną stopy. Jak poleżę z nogami na poduszce, to schodzi, ale jak tylko wstanę, momentalnie znów bańki zamiast stóp. Tragedia. Pomaga mi trochę żel aloesowy, ale też na chwilę. Zastanawiam się nad kupieniem tego z kasztanowca firmy Ziaja.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 21:47   #4158
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
ja też uwielbiam z jagodami..
masakra..który masz tc? dobrze,że Twój syn się szkolił w położnictwie

na pewno to zjadłam bardzo dużo,ale czy parzyście? nie wiem..teraz jem jedną kukurydzę,ale być może skusze się i na drugą
jutro zaczynam 38 tak jasne jeszcze brata będzie łapał

Cytat:

Ojej to się robi poważnie! Ale to dobrze, że masz taką informację o możliwym szybkim przebiegu akcji, coś można zaplanować - oby to dobrze wszystko poszło.

Współczuję użądlenia. :/

Trzymam kciuki!
noga mi spuchła chodzę jak kaleka

Cytat:
heheh..przyznam się dla Twojego spokojnego snu-zjadłam drugą..
mój żołądek nie ma dna

zrobiłam się takim smakoszem..wszystko mi pachnie i smakuje
ja podobno wszystko do jedzenia wącham i zachwycam się zapachem potraw już tego nie kontruluję

Cytat:

Udanych wszystkich wizyt

To tyle co pamietam...

piękne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mąż dzwonił, dostalam dwa antybiotyki do stosowania na zmianę aż do kolejnej wizyty, czyli równo trzy tygodnie pakowania sobie kolejnych piguł. Masakra!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Najgorzej, jak dziecko z przedszkola/ szkoły wszy przyniesie. To trzeba prać WSZYSTKO jak leci. Mieliśmy w szkole epidemię co jakiś czas i prowadziłyśmy na zebraniach rozmowy uświadamiające.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
aa masakra, u nas 2 lata przedszkola i jeszcze niczego nie złapaliśmy, w ogóle szok, że takie rzeczy teraz tak często się zdarzają

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Nie wiem co gorsze już widzę jak mój tż poród odbiera;p życzę Ci jednak, żebyś urodziła normalnie w szpitalu

Ja bym jednak do tej wagi z usg się aż tak nie przywiązywała U nas w czwartek na wizycie była ważona i wyszło lekarzowi 2600, a w niedzielę rodziłam i Mała miała 2200

My o 20 kąpiel
ja tam mogę złapać małego byle nie w aucie - tak mam jakąś totalną schizę z rodzeniem w aucie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
2,5 kg w 34 tc to nie jest aż TAK DUŻO. Nie przekroczy 4 kg przy 40tc.

Ostatnio zrobiłam spory rekonesans dotyczący porodu SN i dużego dziecka. I przy okazji nacinania krocza.
Ale zrobiłam to na UK stronach, bo w PL to faktycznie przy 3800 to już chcą ciąć a przy 3kg połowa kobiet jest nacinana.

I z tego co wyczytałam gdzieś ok 70% porodów było bez nacięcia. Nacięcie było jeśli np potrzeba było użyć kleszczy. Czasami zdarzały się pęknięcia, ale rzadko takie, które docierały do odbytu. Pęknięcia często miały faktycznie związek z szybkością porodów.
Czyli im szybsza druga faza porodu tym większa szansa na pęknięcie.

Przy większym dziecku na korzyść porodu działa grawitacja i wcale nie jest tak trudno je urodzić.

Także, ja tam nadal mam nadzieję, że mój młody (jest do przodu o prawie 3 tyg w zależności, z którego pomiaru) pozwoli się urodzić przed terminem tp i będzie słuchał się moich wszelkich pozytywnych afirmacji
będzie słuchał

w PL widać to z doświadczenia Irenki Chołuj, czy Kasi Oleś przy porodach domowych

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
hej mamusie
poczytam Was jutro jak Bozia są, dzis Natalka cały dzień wisi mi na rekach/na kolanach,ledwie już zipie :/ o 20.30 jedziemy z nią prywatnie do doktora
powodzenia, oby Natalce szybko się poprawiło

Cytat:
Musiałam przełożyć wizyte - auto nam padło...
Nie zapytalam co z L4 - mam do dzis...

MASAKRA!

Cytat:

Jaka boska fotka !!

mi od 3 dni, właściwie to palce u stóp i rąk

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 21:51   #4159
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja wziełam te zielone bo czytałam opinie że lepiej chłoną i są mniej sztywne niż białe. Jutro rozpakuje i porównam.

Całkiem możliwe

Super że w domku Napisz jak poród

Moja mała też ważyła 2,4kg w 33 tc i nic mi gin nie mówił o cc
Jaki piękny maluszek Jak ślicznie zapozowała dla mamusi

Oby lekarz coś pomógł. Szkoda Natalki

Gratuluje zakupu.
My dokupiliśmy drugą suszarkę dokładnie z tego samego powodu- bo teraz pranie będzie non stop

Ja przytyłam 3,5kg a mała rośnie jak na drożdżach

Z tego co ja wiem to nie można wypisać zwolnienia do przodu, tylko wstecz, ale nie wiem na ile dni wstecz? ostatnio wypisali mi na 3 dni wstecz.

Ja mysle o takiej sesji, ale z wykorzystaniem mojego Tz kilka gadzetow mamy

A jesli chodzi o te 2 tygodnie, to dlatego, ze fotografowi wtedy jest latwiej "ustawic" takie dzieciatko, no i jest to czas kiedy wiekszosc dzieciaczkow bardzo duzo spi

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 22:04   #4160
superhuman
Zadomowienie

Mi nogi nie puchną ale zrobiły mi sie na łydkach i ramionach przebarwienia pytałam o to dzisiaj gina to mówił, ze tak sie czasami dzieje i nic sie z tym nie robi ze powinno zejść po ciazy... Póki co unikam słońca bo na nadgarstku tez mi wyszły a nie chciałabym w końcu cała być laciata...

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 22:04   #4161
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Po 1 zdecydowanie się przyzwyczaił! Mój tak się do auta przyzwyczaił, że jak przyszło mu pokombinować z dojazdem do pracy to jęczał jakby nie wiem co się działo a miał bezposredni autobus (ja jeździłam wtedy 2 miejskimi i trwało to jakąs godzine!)
Po 2 dziekuje bardzo za info - właśnie wizyte przełożyłam na piątek bo później gin idzie na urlop a ja tez nie mogę sobie pozwolić na zwłoke bo w sobotę będzie 38+0... mam tylko nadzieje że mnie ogarnie pomimo takiego wciśniecia w "grafik"...

będę w piątek na wizycie więc mam nadzieje ze nie bedzie problemu z L4... tzn mam nadzieje, że dotre...

Sex? sex? Nie nie znam
Mi puchną bardzo - mam takie serdelki, które męża bardzo bawią. Nie wchodzę w wiekszość butów (a mam ich mnóstwo bo uwielbiam buty), nic nowego nie kupuje bo licze na to, że po porodzie wrócą do formy. A i puchną bez wzgledu na pogodę, w upały, na deszcz i po długim spacerze....po krótkim też
Luna, jesli zwolnienie masz do dzis wlacznie, to wizyte musisz miec we czwartek-bo lekarz moze wypisac zwolnienie na dzien wstecz, wiec od srody. Jesli pojdziesz w piatek, to bedziesz miala od czwartku. Zrobi sie jednodniowa luka :/

Ziuta, doczytalam, hm...Moja ginka mowi, ze max dzien do tylu i dwa do przodu. Zaraz pogooglam

Edit-racja. 3 dni wstecz, a do przodu nie ma ograniczen. Nie wiem, co ta moja ginka wymysla w takim ukladzie oO

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-07-13 o 22:10
Stary 2016-07-13, 22:10   #4162
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My byliśmy zapisani na sesję noworodkową, ale już po porodzie zrezygnowałam. Wydało mi się trochę nieludzkie męczenie takiego maluszka, wkładanie go w jakieś beczki itd dla własnej przyjemności. Zdjęcia owszem, są śliczne, ale chyba obcych dzieci, mi jakoś nie pasowało robienie tego swojemu. No ale to już każdy sam decyduje.

Mi mega puchną stopy. Jak poleżę z nogami na poduszce, to schodzi, ale jak tylko wstanę, momentalnie znów bańki zamiast stóp. Tragedia. Pomaga mi trochę żel aloesowy, ale też na chwilę. Zastanawiam się nad kupieniem tego z kasztanowca firmy Ziaja.

Mam takie samo zdanie, uwielbiam oglądać zdjecia noworodków ale swojemu chyba "tego" nie zrobię
Co do seksów to ja od tżta łap oderwać nie mogę i bardzo mi sie chce....ale jak na złość seksy mało przyjemne są w 3 trymestrze dla mnie ciasno jakos i nie wygodnie.....
A macie tą czarną kreskę czy jak yo sie tam zwie? Bo ja mam jakas taka bladą mi sie wydaje, cienką i ledwo widoczną
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 22:18   #4163
iweczka
Zakorzenienie

Lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni wstecz

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie, uwielbiam oglądać zdjecia noworodków ale swojemu chyba "tego" nie zrobię
Co do seksów to ja od tżta łap oderwać nie mogę i bardzo mi sie chce....ale jak na złość seksy mało przyjemne są w 3 trymestrze dla mnie ciasno jakos i nie wygodnie.....
A macie tą czarną kreskę czy jak yo sie tam zwie? Bo ja mam jakas taka bladą mi sie wydaje, cienką i ledwo widoczną
Mi się w ogóle nie chce
To.ostatnia rzecz o jakiej myślę w tym momencie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 22:33   #4164
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Luna, jesli zwolnienie masz do dzis wlacznie, to wizyte musisz miec we czwartek-bo lekarz moze wypisac zwolnienie na dzien wstecz, wiec od srody. Jesli pojdziesz w piatek, to bedziesz miala od czwartku. Zrobi sie jednodniowa luka :/

Ziuta, doczytalam, hm...Moja ginka mowi, ze max dzien do tylu i dwa do przodu. Zaraz pogooglam

Edit-racja. 3 dni wstecz, a do przodu nie ma ograniczen. Nie wiem, co ta moja ginka wymysla w takim ukladzie oO

znowuzapomnialamhasla nie stresuj mnie błagam!!!!
(chciałam napisać "bo urodzę" ale nie będę krakać!)
iweczka dziekuje za info - mogę spać spokojnie
Stary 2016-07-13, 23:11   #4165
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
znowuzapomnialamhasla nie stresuj mnie błagam!!!!
(chciałam napisać "bo urodzę" ale nie będę krakać!)
iweczka dziekuje za info - mogę spać spokojnie
Aj tam, troche adrenalinki nie zaszkodzi
A tak serio, to nie wiem, skad moja ginka to wziela. Kilka razy podkreslala, ze zwolnienie moze wypisac na dzien wstecz max i pod to ustawialysmy moje wizyty...Chyba ja uswiadomie nastepnym razem

Stary 2016-07-13, 23:53   #4166
TinkerrBell
Zadomowienie

Już kiedyś widziałam ten film na jakiejś wegańskiej grupie Ale jeśli nie jesteście zbyt wrażliwe to fajnie takie coś obejrzeć
Inny punkt widzenia na poród

https://www.thesun.co.uk/living/1435...es-_-515543693

https://www.youtube.com/watch?v=EsNh...ature=youtu.be
Stary 2016-07-14, 00:30   #4167
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Już kiedyś widziałam ten film na jakiejś wegańskiej grupie Ale jeśli nie jesteście zbyt wrażliwe to fajnie takie coś obejrzeć
Inny punkt widzenia na poród

https://www.thesun.co.uk/living/1435...es-_-515543693

https://www.youtube.com/watch?v=EsNh...ature=youtu.be
Omg, przewinelam troche, widzialam przez sekunde babke rodzaca w wodzie (?) i wylaczylam. Tak. Jestem "zbyt wrazliwa". Ale musialam kliknac Dobrze, ze nie zobaczylam bardziej zaawansowanej fazy

Stary 2016-07-14, 01:15   #4168
TinkerrBell
Zadomowienie

1:13....

Znów skurcze
Chyba się sama zindukuję w weekend....

Ile można:p ala:
Stary 2016-07-14, 04:25   #4169
natalia_23
Zakorzenienie

Witam

No to następna do porodu ja

Wody mi odeszły coś koło 4:40 Ktoś mówił, że dziś jestem donoszona i wczoraj naciskał, że będzie to szybko... ale nie mówiła, że tak szybko .
Jakoś wszyscy wczoraj mówili, żeby wytrzymał mały do poniedziałku, a tu proszę. Niesamowitą reorganizację wszystkich planów wszyscy muszą zrobić

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 04:29   #4170
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Witam

No to następna do porodu ja

Wody mi odeszły coś koło 4:40 Ktoś mówił, że dziś jestem donoszona i wczoraj naciskał, że będzie to szybko... ale nie mówiła, że tak szybko .
Jakoś wszyscy wczoraj mówili, żeby wytrzymał mały do poniedziałku, a tu proszę. Niesamowitą reorganizację wszystkich planów wszyscy muszą zrobić

No to pieknie powodzenia!!!!!!!!
moja kumpela tez mi o 3:10 napisała SMS, ze wody jej odeszły i jedzie rodzic aktualnie jest w szpitalu rozwarcie chyba cos koło 2cm i pisze, ze boli

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości