Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 20:29   #1291
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

My po spacerku i butli. Zazwyczaj wieczorem dostaje mm i roznie zjada raz 30 raz 90:/
Wracajac z parku o 19 bardzo się rozzalila. Cycki nie pomogly wiec migiem do domu i mm. Teraz się cycami i raz slysze ze polyka a raz czujesz ze sie bawi. Zazwyczaj usypiala przy cycku i czekam az teraz usnie.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Oby dzień był udany jak ten
Dzień inny niz wczorajszy ale przyjemny

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Dziewczyny co może oznaczać takie wypluwanie cycka? Od wczoraj tak czasami robi a wcześniej tego nie bylo.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:29   #1292
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja bym musiała do lapka usiąść by opis porodu napisać, a to ciężkie do wykonania.

Wyskoczyłam dziś na godzinę do galerii by coś kupić. Przymierzyłam kombinezony i fajnie się w nich czuje i całkiem nieźle wyglądam tylko cena zabijała 180zł

Kupiłam bluzkę w mohito i kolczyki. Założę jakaś spódnice i mam strój na chrzciny
Super że udało ci się wyskoczyć na zakupy!

U mnie niestety została po ciąży... brzuch ładnie schodzi, ale do żadnych kiecek z upa nie wchodzę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:35   #1293
Honcia
Zakorzenienie

Ja nie mam wagi więc nie wiem ile jeszcze mi zostało... Na pewno duzo bo tylek wchodzi w spodnie które nosilam w 6miesiacu ciąży więc szalu nie ma... No i cyce jak donice więc garderoba " górna" do wymiany... A za miesiąc wesele

Aniu moja Marcelinka też tak cyca wypuszcza jak je. Zazwyczaj żeby zlapac oddech i odpocząc i za chwilę znowu otwiera pysia i szuka

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:06   #1294
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Aniu moja Marcelinka też tak cyca wypuszcza jak je. Zazwyczaj żeby zlapac oddech i odpocząc i za chwilę znowu otwiera pysia i szuka
Bo już sobie pomyślałem ze Maja mi cyca odrzuca ...
Ja za dużo myślę....

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 21:26   #1295
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja za dużo myślę....
Nie ma co panikować

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:26   #1296
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za dużo myślę....
Mi to starsznie ostatnio wypluwa, nie moze zlapać:/ wycieram z mleka aby nie był sliski czasem zalapuje, myslam ze jej pozycja niebodpowiada, zmieniam próbuje i w koncu nie wiem o co chodzi:/
A dzis to już tak sie wkurzała, ze aż płakała:/

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Moj zachowuje sie identycznie! Przygode z delicolem zakonczylam wraz z koncem butrleczki.nie wiem czy pomagalo.objawy mial stale te same.dzis kupilam floractin podobno lepszy na niekolki a skrety i gaziki.

Dostalam dzis w prezencie karty kontrastowe.malemu sie podobaja.
Mała uwielbia te karty! Ja mam z czuczu.
Kupie jutro delicol i floracin, bo akurat acidolac sie skonczył. Chyba razem mozna to podawac, bo to dwie rozne rzeczy?
A espumisan podajesz? Bo nie wiem czy jak kupie te co piszesz dalej ten espumisan dawać.
Karmisz piersią? (Sorki ze nie wiem, ale ja na tym wątku to taka przylepa ) Ja tak i kazdy mowil abym nie dopajała - nowa szkola. A jakos babcie i prababcie dawaly ziółka wiec zaczełam dawac koperek.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-13 o 21:28
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 21:38   #1297
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Dwa dni miałam offa na wszystko. Hania miała kolke łydki mnie bolą od przysiadowdobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień drugą godzinę jestemm z małą na dworze. Na 17 jedziemy do pediatry i szczepienia.
Oczko dalej ropieje ale przy wrzasku/płaczu dziś skonsultuje to z pediatra.
Mleko Bebilon akurat się skonczylo więc dajemy polecane tutaj Hipp Bio Combiotik zobaczymy czy będzie poprawa, zamówiłam na gemmini butelki dr browns żeby karmic tylko i wyłącznie nimi.

Dziś Hania była tak łaskawa i spała w nocy 7godz nie przebijam Hani córki Ani ale w szoku jestem że tak ładnie spala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Współczuję kolek oby już przeszło małej!!
Mojej też ropieje dalej oczko, choć używałyśmy kropelek- więc ewidentnie to zatkany kanalik i pozostaje masowanie
Brawo za spanie!!
Ty już karmisz tylko butlą prawda?

Cytat:
jak piszesz ile ściągasz to zazdroszczę bo u mnie takiej ilości nie ma
Ania, powtórzę raz jeszcze, moja Hania nie je w ogóle z cycka, a Twoja tak, więc nie dziw się, że później ściągasz mało, jak Maja Ci zjada mleczko

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Do mojej córki na poczatku ktoś zaczął zdrabniać więc przy calej rodzinie zeby nie piwtarzac kilka razy powiedzialam, ze to jest maly czlowiek a nie debil i mają do niej mówić normalnie
jakbym słyszała swojego męża!
Też nie lubię zdrobnień- ok czasami i mi się pewnie coś wyrwie- ale tylko czasami. Mówię do niej ciepłym, ale normalnym głosem i bez zdrobnień

Cytat:

My po wizycie z okazji 6 tygodnia.
Moj syn wazy... 6230g i ma 62cm.
Wymiary proporcjonalne wszystkie na jednym centylu.
big boy!

No to piękna waga!!

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja już trójki kupiłam :p

Dziewczyny walczące z ropa w oczkach masujecie kanalik lzowy?
Tak- na to trzeba czasu, czasami bardzo dużo czasu

Cytat:
Miszkaa rozbawilas mnie szczerze czemu lubisz moje wpisy? Bo dramat jo?

Haneczka maz jest w pracy przewaznie.a jak ma wolne to juz mamuska go na remont do siebie ciagnie.wiec nie ma go wcale praktycznie.tak go gnebi ze zygac sie chce.dzwoni kilka razy dziennie i pieprzy ze ma jechac i robic...nie mam sily z tym walczyc.moja mama pomaga mi popoludniami.ale dotrwac do tej 18 to koszmar.
Oj, ja Cię podziwiam, ja bym nie pozwoliła mężowi jechać robić tego remontu.. jeszcze jakby było wszystko ok, to niech jedzie, ale w takiej sytuacji jak jesteś...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa.
Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.
Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu.

Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Mi jakieś 6kg.. ale ogólnie do zrzucenia: minimum 30

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Jestem kilka stron do tyłu, może później uda mi się nadrobić i coś pocytować. Ignaś ma dzisiaj masakryczny dzień, śpi tylko podczas karmienia i kilka minut po.
Jeszcze nie zdążyłam zrobić sobie obiadu Może po kąpieli wreszcie uśnie porządnie.
Wczoraj byliśmy na ważeniu, przez dwa tygodnie przybrał pół kilograma i waży równo 4.

Acha, udało mi się napisać opis porodu. Może później uda mi się napisać zakończenie i wkleić.

Miłego wieczoru Mamusie i Dzidziusie
Czekamy więc na opis!!
No i oby noc była spokojna!

Dzwoniłam dziś do sanepidu- szczepionka 5w1 jest za darmo dla wcześniaków- tylko że pentaxim.- u mnie w przychodni szczepią tą drugą, i dlatego jest płatna, ale nic mi nie powiedzieli, że jest możliwość za darmo...

Ok, Hania śpi, idę prasować bo się sterta zrobiła

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 22:07   #1298
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka i.bierzesz tą płatną?

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 22:22   #1299
zabciajs
Zakorzenienie

Wałśnie czytam- dawkowanie delicolu 1-2 miesiące 9-11 kropel do jednego posiłku. Masakra!
Stary 2016-07-13, 22:40   #1300
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Jakby to wytłumaczyć.. To znaczy że jak robi się nogi na zabki to lewa noga mniej się odchyla na zabke. W miarę wytlumaczylam?
No jasne, teraz rozumiem. Dzięki

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 22:44   #1301
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mi to starsznie ostatnio wypluwa, nie moze zlapać:/ wycieram z mleka aby nie był sliski czasem zalapuje, myslam ze jej pozycja niebodpowiada, zmieniam próbuje i w koncu nie wiem o co chodzi:/
A dzis to już tak sie wkurzała, ze plakala
To tak mam od dwóch dni :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 22:45   #1302
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moj zachowuje sie identycznie! Przygode z delicolem zakonczylam wraz z koncem butrleczki.nie wiem czy pomagalo.objawy mial stale te same.dzis kupilam floractin podobno lepszy na niekolki a skrety i gaziki.

Miszkaa zgadza sie mam spore poczucie humoru ktore nieraz mnie ratuje.ale do poludnia byl prawdziwy kryzys... Polnoc sie klania! Najmniejsze miasto z tramwajem. Hehe chyba te moje "jo" cie zaintrygowalo co?

Dostalam dzis w prezencie karty kontrastowe.malemu sie podobaja.
Tak myślałam, Twoje poczucie humoru jest właśnie widoczne i dlatego napisałam, że uwielbiam Cię czytać.
Tak, zdradzili Cię jo. Kilkanaście lat temu jeździłam pod namioty do Bialogory. Wiesz, przyjaźnie, miłości... i właśnie to JO

Żabinek
Stary 2016-07-13, 22:46   #1303
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Ania, powtórzę raz jeszcze, moja Hania nie je w ogóle z cycka, a Twoja tak, więc nie dziw się, że później ściągasz mało, jak Maja Ci zjada mleczko
Zakodowalam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 22:48   #1304
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa.

Sorki za literówki, piszemy znad cyca

Pokażcie te karty kontrastowe

Cierpliwość pokaż kiecke dla małej
Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.
Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu.

Ja niby na wadze jestem na O ale najdziwniejsze jest to, że w nic się nie mogę zmieścić. Bez sensu.
Muszę zważyć się na innej bo coś mi się wydaje, że waga mnie oszukuje

A te karty kontrastowe można zrobić samemu. Ja robiłam dla starszaka.

Żabinek
Stary 2016-07-13, 22:48   #1305
ania230
Zakorzenienie

Maja śpi chociaż co jakis czas poplakuje przez sen przykro mi to slyszec bo wiem ze tak ma przez to co przechodzilam w ciąży- jak nikogo źle nie życzę to tej osobie tak!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 22:51   #1306
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Jestem kilka stron do tyłu, może później uda mi się nadrobić i coś pocytować. Ignaś ma dzisiaj masakryczny dzień, śpi tylko podczas karmienia i kilka minut po.
Jeszcze nie zdążyłam zrobić sobie obiadu Może po kąpieli wreszcie uśnie porządnie.
Wczoraj byliśmy na ważeniu, przez dwa tygodnie przybrał pół kilograma i waży równo 4.

Dowiedzieliśmy się też w przychodni że nie ma szczepionek tych 5 w 1 dla dzieci szczepionych po raz pierwszy, są tylko dla tych co kontynuują. Jakieś problemy podobno w hurtowanich. Zdecydujemy się chyba w takim razie na tą 6 w 1.

Lecę poczytać co tam u Was ciekawego.

Acha, udało mi się napisać opis porodu. Może później uda mi się napisać zakończenie i wkleić.

Miłego wieczoru Mamusie i Dzidziusie
U nas też nie ma pierwszej szczepionki. I nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62979261]Sliweczka super! Czekamy na Twój opis porodu

Jest jeszcze kilka dziewczyn które nie podzieliły się opisem dziewczyny to.nasz ostatni wątek tutaj!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Kurde założyłam Hanie na noc pampers 2 i body mokre zglupialam... wygląda na to że bokami uciekło...

Może gdzieś odstawalo i przecieklo

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ja bym musiała do lapka usiąść by opis porodu napisać, a to ciężkie do wykonania.

Wyskoczyłam dziś na godzinę do galerii by coś kupić. Przymierzyłam kombinezony i fajnie się w nich czuje i całkiem nieźle wyglądam tylko cena zabijała 180zł

Kupiłam bluzkę w mohito i kolczyki. Założę jakaś spódnice i mam strój na chrzciny
Właśnie ja też nie mam kiedy do kompa usiąść więc nie wiem kiedy napisze

Żabinek
Stary 2016-07-13, 22:53   #1307
majkela12
Zadomowienie

Ja po dzisiejszym dniu nie wiem jak się nazywam.
Dzisiaj starszaki zostały w domu, syn nabawił się kontuzji a córcia złapała wirusa. I tak do końca tygodnia... Był u nas nasz pediatra obejrzeć całą trójkę i tak jak myślałam 100% u juniora to kolki, kontynuować espumisan, biogaje, dodatkowo debridat i w razie ostrych wieczorów czopek viburcol lub paracetamol a i modlić się, żeby szybko przeszły
My też dzisiaj po bioderkach i wsio ok. Kontrola za 4 miesiące.
Spokojnej nocy. Sorry że nie cytuje, ale dzisiaj wymiękam
Stary 2016-07-13, 22:55   #1308
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za dużo myślę....
Oj tak, zdecydowanie za dużo.
Dzieciaczki się zmieniają a my nie możemy analizować wszystkiego

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A dzis to już tak sie wkurzała, ze aż płakała:/

Mała uwielbia te karty! Ja mam z czuczu.
Kupie jutro delicol i floracin, bo akurat acidolac sie skonczył. Chyba razem mozna to podawac, bo to dwie rozne rzeczy?
A espumisan podajesz? Bo nie wiem czy jak kupie te co piszesz dalej ten espumisan dawać.
Karmisz piersią? (Sorki ze nie wiem, ale ja na tym wątku to taka przylepa ) Ja tak i kazdy mowil abym nie dopajała - nowa szkola. A jakos babcie i prababcie dawaly ziółka wiec zaczełam dawac koperek.
Ja dzisiaj też dopajalam koperkiem. Parę lyczkow na dzień nie zaszkodzi

Żabinek
Stary 2016-07-13, 23:00   #1309
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62984871]Haneczka i.bierzesz tą płatną?

Nie nie, pojde do sanepisu po ta pentaxim
Szczerze, to nie znam
sie...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzisiaj starszaki zostały w domu, syn nabawił się kontuzji a córcia złapała wirusa. I tak do końca tygodnia... Był u nas nasz pediatra obejrzeć całą trójkę i tak jak myślałam 100% u juniora to kolki, kontynuować espumisan, biogaje, dodatkowo debridat i w razie ostrych wieczorów czopek viburcol lub paracetamol a i modlić się, żeby szybko przeszły
Wcale się nie dziwię, ze wymiekasz
Jaka kontuzja? I co za wirus?
Dobrej i lekkiej nocy

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-13, 23:04   #1310
miszkaaa
Zakorzenienie

Kubuś nie spał dzisiaj rano od 6 do 8. Potem zrobił WIELKA kupe-od paska do paska i pospaliśmy do 10. I moje dziecko odsypia cały dzień. Normalnie nakarmic go nie mogłam bo wciąż zasypial.
I na noc poszedł spać ok.21 i śpi godzinę. Modlę się aby w nocy też normalnie spał.
Nie wiem, może poczuł taka ulgę po tej bombie w pueluszce i teraz może spokojnie spac

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Kubuś nie spał dzisiaj rano od 6 do 8. Potem zrobił WIELKA kupe-od paska do paska i pospaliśmy do 10. I moje dziecko odsypia cały dzień. Normalnie nakarmic go nie mogłam bo wciąż zasypial.
I na noc poszedł spać ok.21 i śpi godzinę. Modlę się aby w nocy też normalnie spał.
Nie wiem, może poczuł taka ulgę po tej bombie w pueluszce i teraz może spokojnie spac

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-07-13 o 23:06
Stary 2016-07-13, 23:07   #1311
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj też dopajalam koperkiem. Parę lyczkow na dzień nie zaszkodzi
U mnie byla woda, ale jutro w aptece zakupie herbatkę koperkowa

Która z dziewczyn pila herbate hipp na laktacje?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cosik odciagne na noc i n ide spać. Oczy same się zamykają.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 23:07   #1312
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie byla woda, ale jutro w aptece zakupie herbatkę koperkowa

Która z dziewczyn pila herbate hipp na laktacje?
Ja wciąż popijam Lactosan .

Nie mam koperkowej tej dla dzieci bo tu nigdzie nie ma.
Zaparzylam taka slaba normalna ekspresowa i ta podalam .

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-07-13 o 23:10
Stary 2016-07-13, 23:08   #1313
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wciąż popijam Lactosan
Właśnie wypilam i myślałam spróbować co innego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 23:11   #1314
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wypilam i myślałam spróbować co innego
A ile razy dziennie ja pilas?
Bo jak dla mnie jest super.
Ja piję 3-4 takie wielkie, chyba pół litrowe kubki.

Żabinek
Stary 2016-07-13, 23:35   #1315
201711281320
Konto usunięte

Nadrobiłam

Mój Ignaś od tygodnia ma krosty na policzkach . W piątek była położna i powiedziała, że to trądzik noworodkowy i żeby nic z tym nie robić. Na razie jest tego coraz więcej, niektóre są takie ropne, czerwone i ogólnie wygląda to masakrycznie. Pojedyncze krostki ma też na główce i rączkach.
Wczoraj byliśmy w przychodni na ważeniu i poprosiłam lekarkę żeby na to spojrzała i potwierdziła że to trądzik i żeby niczym tego nie smarować- jedynie woda przegotowana do mycia buzi i ropne można przemyć octeniseptem 1 raz dziennie.

Veronique, przypomniałaś mi że w ten sposób zdarzało mi się karmić któregoś starszaka i jakoś mi to nie szło. Ale w sumie nie zaszkodzi spróbować.
A tak w ogóle to niezły z Ciebie leniuch

Honcia, cieszę się że wszystko u Was ok

MamaNiny, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Oby nie potwierdziła się ta diagnoza

justyna,jestem pewna że jesteś świetną mamą! Przemęczenie robi swoje po prostu. Z czasem będzie dużo lepiej, grunt to się nie załamywać i pamiętać, że dziecko nie płacze żeby nam zrobić na złość tylko dlatego że coś mu dokucza. Korzystaj z pomocy jak tylko masz możliwość.

ania... Ja dzisiaj karmiłam młodego chyba z tryliard razy. Cycki mam jak flaki już od południa jednak za każdym razem jak przystawiam i Ignaś zacznie ssać to mleko zaczyna lecieć ( bo jak już pisałam produkuje się na bieżąco). Nie analizuj, nie zastanawiaj się, nie rozkminiaj tylko jak trzeba wyjmuj cyca i Maja będzie miała co jeść.
I czemu uważasz że haneczka ma więcej mleka od Ciebie? Przecież nie wiesz ile Maja przed odciąganiem wypiła.

Co do kg. po porodzie... Mi zostało 4,5 kg. na plusie i sporo tłuszczyku na udach, tyłku i brzuchu. Generalnie mam problem z garderobą, bo w nic się nie mieszczę (oprócz getrów i ubrań ciążowych ). Ogólnie to wielkość tyłka mi nie przeszkadza, bo wcześniej był płaski ale brzuch to jakaś masakra. I ten pionowy pasek i wystający, ciemny pępek mogłyby zniknąć...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 00:47   #1316
Weronia93
Rozeznanie

Co Sikh zostało ni 2 kg do zgubienia i masakrycznie płaska dupa zawsze była duża jędrna a teraz została tylko wiotka deska wrr:: masakra i te boczki mało co mi zostało do ztzudebiavake do ciuchów jeszcze nie wchodzę
Stary 2016-07-14, 01:34   #1317
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cierpliwość- krostki hormonalne mówisz?? a jak długo się mogą utrzymywać? moja od jakiś dwóch tygodni ma na twarzy praktycznie cały czas.. i wiem, że to nie od jedzenia mojego.
I tak właśnie dumam, co to może być..
Lekarka kazała obserwować i smarować bephantenem i przemywać nagietkiem-herbatką.
I obserwuję..

Super, że znalazłaś sukieneczkę jaka cena sukienki??
Tu jest o różnych krosteczkach https://parenting.pl/portal/krostki-u-noworodka A szczerze to myślałam, że tzw. prosaki są hormonalne jeszcze z brzucha.
A sukienka z 125zł na jakieś 83 z groszami, mogłoby być taniej, ale w zasadzie to poza ciuszkami na wyjście ze szpitala, nic jej nie kupiliśmy, więc chociaż ta jedna kreacja.
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Justynka, Krzysiowi tez sie tak skórka luszczyla, kapalismy go w emolium ale wg mnie to nic nie dawalo, po prostu samo zeszlo

U mnie wizyta tesciowej, juz sie nie moge doczekac niedzieli, albo chociaz sb jak maz caly dzien bedzie! Niby tragedii nie ma, tesciowa stosunkowo malo marudzi, ale na kazde stekniecie Krzysia ma cos do powiedzenia. Troche irytujace...
Współczuję wizyty, a raczej wizytacji, bo jak to mówią: mama przychodzi z wizytą, a teściowa z wizytacją
Cytat:
Na początku bardzo mocno łapie a potem jak ssie to zdecydowanie lżej. A położna mówi ze ładnie się przystawia.
A masz laktator elektryczny? Bo one są zwykle dwufazowe, najpierw ciągną mocno, a później słabiej, bo mają imitować ssanie dziecka!
Czyli Maja ssie idealnie
Cytat:
Znajoma polozna powiedziala abym dawala Mai wody przygotowanej. Wiec dzisiaj Jej podalam zaczela pic i nagle zrobilo mine bleee wypila 10 ml
A w jakim celu masz podawać tę wodę?
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]
Pokażcie te karty kontrastowe

Cierpliwość pokaż kiecke dla małej

[/QUOTE]
O taka sukienka http://www.mayoral.com/pl/polska/sukienka-haftowana Na żywo ładniejsza jest, ten hafcik na dole śliczny
Pochwal się swoimi! I gdzieś dorwała w takiej cenie?
Dla siebie też sukienkę kupiłam z tzw. szybkim dostępem (u nas będzie Msza, obiad, kawa ciastko i zimna płyta, to Esia z 2-3 razy będzie jadła), weszłam w rozmiar 34, ale ma poziome pasy i robi mi bigdupę, no i brzuch się jednak odznacza:/
Jak się jakoś tydzień temu ważyłam, to zeszło 8, 10kg zostało, ale mi to kurde wszytko w brzuchu siedzi i tyłku trochę:/ Brzuszek mi został jakbym w 6miesiącu była
Cytat:

Zazdroszczę dobrego wyglądania w kombinezonach.
Też bym sobie kupiła (w sh ich sporo jest), ale przez brzuszek wyglądam strasznie
I też muszę znaleźć czas, odpalić kompa i machnąć opis porodu

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
i trzymam żeby noc była lepsza
Cytat:
Nie mam koperkowej tej dla dzieci bo tu nigdzie nie ma.
Kup normalną koperkową-w markecie albo aptece i zaparz. Te typowo dziecięce to samo zło. Koperku mają śladowe ilości, za to na I miejscu w składzie cukier.

Śliweczko dobrze, że się odezwałaś, bo już rozmyślałam co Cię tak wsysło. No ale współczuję dnia , oby noc była lepsza.
A co do pionowej kreski na brzuchu, jeśli chodzi Ci o kresę czarną, to Cię nie pocieszę, przy starszej miałam przez cały okres karmienia, trochę tylko zbladła. Także no...

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Idę spać zanim zaczniecie się witać z nocnych karmień

Hmm...trochę tu pustawo ostatnio, co nie? Tzn. wiele dziewczyn przestało się odzywać albo wpadają rzadko (tak jak ja), albo jeszcze rzadziej.
Ewka skrobnij, co tam u Was!
Radena też chyba dawno się nie odzywała, z resztą nie tylko ona...

Australia znajdź chwilkę żeby porządek na I stronie zrobić. Gerda się odezwała (czy mi się przyśniło), to możesz zlikwidować oczekujące. I głupio jakoś tu siedzieć skoro nasz miesiąc się skończył, wszystkie urodziły... Nigdzie nie piszą o tym, kiedy można opuścić poczekalnie, więc chyba musimy więcej pisać, żeby szybko wątek wykończyć
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 02:01   #1318
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A ile razy dziennie ja pilas?
Bo jak dla mnie jest super.
Ja piję 3-4 takie wielkie, chyba pół litrowe kubki.
Starałam sie 2-3 dziennie. Na mnie tak średnio dziala.

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

A masz laktator elektryczny? Bo one są zwykle dwufazowe, najpierw ciągną mocno, a później słabiej, bo mają imitować ssanie dziecka!
Czyli Maja ssie idealnie

A w jakim celu masz podawać tę wodę
Elektryczny canpola ale moim zdaniem slabo ciągnie :/ ustawione mam na najwyzszym ssaniu i slabizna.

Wode kazala mi dawac jak jest upalnie i parno. Wypila Maja z 30 ml i na wieczór miala wodnista kupe.

Teraz obudziła się z strasznym placzem Tz przybiegl ja utulal. Teraz leży kolo mnie i cycamy się.
Czasami jak ścisne brodawki nic nie leci... musze je trochę potemosic. Niby taki masaż wskazany.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

Cytat:
Jak się jakoś tydzień temu ważyłam, to zeszło 8, 10kg zostało, ale mi to kurde wszytko w brzuchu siedzi i tyłku trochę:/ Brzuszek mi został jakbym w 6miesiącu była
Rozmiar 34! Marzenie!
U mnie 15 kg do zrzucenia. Najwięcej w pupie i udach. Brzuch ładnie schodzi ale wygląda jeszcze jak balon.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 03:11   #1319
fiazo
Zakorzenienie

Ania też mam canpola elektryczny. Dla mnie super bo nie dość ze ustawiasz rodzaj ssania to i siłę

Dziś u nas ciężka noc. Sutki mi już odpadają. Bola od wiszenia.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 03:31   #1320
haneczkab92
Ania

Cytat:
Tu jest o różnych krosteczkach https://parenting.pl/portal/krostki-u-noworodka A szczerze to myślałam, że tzw. prosaki są hormonalne jeszcze z brzucha.
A sukienka z 125zł na jakieś 83 z groszami, mogłoby być taniej, ale w zasadzie to poza ciuszkami na wyjście ze szpitala, nic jej nie kupiliśmy, więc chociaż ta jedna kreacja.

O taka sukienka http://www.mayoral.com/pl/polska/sukienka-haftowana Na żywo ładniejsza jest, ten hafcik na dole śliczny
Pochwal się swoimi! I gdzieś dorwała w takiej cenie?
Dla siebie też sukienkę kupiłam z tzw. szybkim dostępem (u nas będzie Msza, obiad, kawa ciastko i zimna płyta, to Esia z 2-3 razy będzie jadła), weszłam w rozmiar 34, ale ma poziome pasy i robi mi bigdupę, no i brzuch się jednak odznacza:/

Śliweczko dobrze, że się odezwałaś, bo już rozmyślałam co Cię tak wsysło. No ale współczuję dnia , oby noc była lepsza.
A co do pionowej kreski na brzuchu, jeśli chodzi Ci o kresę czarną, to Cię nie pocieszę, przy starszej miałam przez cały okres karmienia, trochę tylko zbladła. Także no...

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Idę spać zanim zaczniecie się witać z nocnych karmień

Hmm...trochę tu pustawo ostatnio, co nie? Tzn. wiele dziewczyn przestało się odzywać albo wpadają rzadko (tak jak ja), albo jeszcze rzadziej.
Ewka skrobnij, co tam u Was!
Radena też chyba dawno się nie odzywała, z resztą nie tylko ona...

Australia znajdź chwilkę żeby porządek na I stronie zrobić. Gerda się odezwała (czy mi się przyśniło), to możesz zlikwidować oczekujące. I głupio jakoś tu siedzieć skoro nasz miesiąc się skończył, wszystkie urodziły... Nigdzie nie piszą o tym, kiedy można opuścić poczekalnie, więc chyba musimy więcej pisać, żeby szybko wątek wykończyć

Dziękuję za link
Piękna sukienusia
Ja np tej pionowej kreski nie miałam w ogóle
Pusto pusto. Nie ma co nadrabiać.. Dziewczyna zajęły sie dziećmi i ich ni ma
A szkoda

Cytat:
Ania też mam canpola elektryczny. Dla mnie super bo nie dość ze ustawiasz rodzaj ssania to i siłę

Dziś u nas ciężka noc. Sutki mi już odpadają. Bola od wiszenia.
Oby dalsza noc byla lekka

Ja ściągam mleczko, Hania usypia.. Tzn chyba juz śpi, albo drzemie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości