|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
No to ja dodam, że moja koleżanka też rodzi
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Się dzieje!
|
|
#4172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :kci uki:
|
||
|
|
|
#4173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, to rozpakowania zaczely sie na dobre chyba Ciekawe, kto nastepny ![]() Tija , wspolczuje, ale pocieszajace troche, ze nie tylko moje samopoczucie jest w tylnej czesci ciala No i chyba Tinkerr z tymi skurczami ma gorzej, masakra-ilez mozna ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę,że już rozwikłałyście sprawę l4, mój gin twierdzi,że 3 dni wstecz,ale do przodu absolutnie -nie.. Cytat:
daj znać jak Ci poszło.. miałam skomentować..ale w związku z Twoim kolejnym postem przemilczę.. Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki... |
||||
|
|
|
#4175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mowie do tz, ze kolejna poszla sie rozpakowywac . Jego reakcja-spakowalas juz wszystko? 😂 Ale faktycznie, dzis poprasuje reszte rzeczy i spakuje torbe dziecka. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za kolejne dziecię
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idziecie jak burza ;-) Dzien dobry Kiepska noc bo burzowalo pare razy sie wracala burza i ogolnie jakos zle spalam. Powietrze za to sie zbytnio nie zmienilo :-( Zwolnienie mozna wystawic wstecz owszem ale do przodu nie mozna ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
tija i superhuman - powodzenia dla koleżanek. Co to dziś dzień porodów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-07-14 o 08:28 |
||||||
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Okazało się, że Natalkę dopadł wirus bostoński... Objawia się wysypką (którą my początkowo braliśmy za ugryzienia dopóki nie zaczęły się pojawiać coraz to nowe wypryski), Natalka ma ją na nóżkach, gł. stopach, rączkach, języki i w buzi (co jest chyba najgorsze bo boli ją mocno i nie chce jeść). Nie życzę tego paskudztwa żadnej mamie ani maluszkowi, podobno jest bardzo dokuczliwa w przebiegu, wywołuje niepokój, rozdrażnienie, a jeśli chorują na nią dorośli to skarżą się nawet na ból całego ciała. Teraz już wiem skąd te marudzenie - na ogół nietypowe u Natalki bo ona nawet jak choruje to nic po niej nie widać i wyjątkowo ciężkie nocki. Przedwczoraj od 3 już prawie w ogóle nie spała bo co chwila budziła się z płaczem, dziś też kilkakrotnie płakała w nocy i to tak, że trudno ją było utulić choć dziś i tak już lepiej bo lekarka kazała nam na taki niepokój w nocy dawać jej jakiś syrop przeciwbólowy/przeciwgorączkowy. Mam nadzieję, że szybko jej minie bo bardzo mi jej szkoda .Dziś o 14 mam wizytę u gina. Spróbuję Was nadrobić na tyle na ile Niunia mi pozwoli (na razie lula pieska-maskotkę ).
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotarłam do laboratorium
Dzisiaj podpisujemy umowę na mieszkanie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące
zdrówka dla Natalki My już dzisiaj po obchodzie. Ordynator nastraszył mnie porodem, bo zobaczył na ktg skurcze i zapytał co się dzieje i czy dzidzia się rodzi... W ogóle jeszcze nie jestem na to gotowa:/ nawet torba małej nie spakowana do końca. O kąciku dla niej już nie wspomnę .. zrobią mi chyba USG dzisiaj to zobaczymy czy Maja coś urosła przez ten tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
nie stresujcie mnie tymi porodami bo zaczyna mnie brzuch boleć
![]() gratuuulacje ![]()
|
|
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam powiem, że jak mi koleżanka dała znać, że jest na porodówce to jej pozazdrościłam
Czy jestem dziwna?
|
#4186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpiszę tylko z grubsza, bo ciężko Was ogarnąć
.Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka dla Natalki Witam nowe mamusie, trzymam za Was kciuki! Cytat:
.Mnie już sama deszczowa pogoda denerwuje bo jak na złość jak ja się zabrałam za ciuszki to pranie bardzo wolne schnie. Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za rady, wiem że można pojedyncze posty jakoś zebrać i wstawić w jedno miejsce, może ktoś wie jak i może takie z radami byśmy właśnie w 1 miejsce wrzucały? Cytat:
O kurczę, jeśli jest tak jak piszesz to będę miała niezłą orkę z Kasią - Natalka w brzuszku nie była aż tak bardzo aktywna a teraz to istny wulkan energii, za to Kasia już w brzuszku urządza takie wygibasy że hoho aż strach pomyśleć co będzie poza brzuszkiem .Cieszę się, że dobrze się czujesz, malutka jest spokojna a Wy z mężem zacieśniacie więzi . Macie już imię dla niej, bo chyba coś nie doczytałam?Cytat:
![]() Cytat:
A to że już ledwie zipię i w tej ciąży czuję się znacznie gorzej niż w poprzedniej, brzuch mam ogromny, kondycję na poziomie zero i chciałabym już wrócić do swojej dawnej formy to inna sprawa. Jak więc widzisz takie obawy to normalnie i nie świadczą o 'wyłączeniu instynktu', myślę, że wręcz przeciwnie... Cytat:
Powodzenia z ogarnianiem nowej rzeczywistości ![]() Cytat:
I waga słuszna ![]() Cytat:
Bezproblemowego porodu i szczęśliwego rozwiązania, informuj nas na bieżąco!
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja tez juz od rana w labie bylam, nie lubie pobierania krwi :P Ale zaciagnelam ze soba Tz i jemy tez sprawdzimy morfo i mocz ![]() A co do mieszkania, to mega! Kiedy zaczynacie przeprowadzke??
|
|
#4189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:-* Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia_23, powodzenia!
![]() I kurde, dziewczyny, to by chyba trzeba przystopowac , takim tempem to soe zadna w sierpniu nie eozpakuje, tylko w lipcu wszystkie
|
|
|
|
#4191 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Taka nowina z rana ![]() Cytat:
Witam się w ten deszczowy dzień. Po wczorajszej wizycie: szyjka skróciła się o jakieś 2-3 mm. Obecnie ma 3-3,1 cm. Luteine mam brać do następnej wizyty a potem odstawiam i będę mogła normalnie funkcjonować Co do mojego strachu przed atakiem rwy podczas porodu ginka mnie uspokoiła, że szybko zareagują i nie mam się martwić. A i mały waży 2100-2200g.
Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-07-14 o 09:30 |
|||
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak wcześniej jakoś tak pozytywnie szło, tak teraz też zaczynam mieć dość. Ale jest dobrze, jeszcze chwile wytrzymamy ![]() Cytat:
Wczoraj zanieśliśmy mu ksera dowodów do umowy i chciał być chyba fajny i rzucić tekstem "Czy już ruchy czuje?" Po chwili się zreflektował i mówi, że przecież od dawna czuje, bo to koniec ciaży
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakies 3tyg temu spotkalam kuzyna, a on do mnie, to pierwszy trymest juz minal? :P A dodam ze brzuch juz byl na prawde spory :P
|
|
#4194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wrażenie ze Ty z racji zawodu chcesz odkryć druga stronę i dlatego Cie to tak ciekawi i intryguje... Jakbyś to traktowała na zasadzie doświadczenia zawodowego ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Witam sie niekoniecznie o poranku ![]() U mnie pada wiec pogoda jak na moje cudowna nie za zimno nie jest tez upalnie nic tylko odpoczywać i czytać książki Wysłane za pomocą magii |
||
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mysle, ze mojemu maluszkowi to nie spieszno na swiat. Jeszcze wyjdzie na to, że przenosze
W nocy spię spokojnie, zadnych skurczy, malec sie rusza tak jak zwykle, brzuch nie opadł chyba sie slucha tatusia by poczekał.Dzisiaj u mnie 37+0 tija93 Jak czytam, ze kolejna urodziła to tez zazdraszczam Powodzenia z umową. My jestesmy umówieni na sobote ![]() natalia_23 Powodzenia! Oby wszystko poszło gładko ![]() virginia Biedna Natalka musi byc ci strasznie ciezko |
|
|
|
#4196 | |||||
|
Zakorzenienie
|
żonamojegomęża- co u Ciebie?
Krefetka-powodzenia na wizycie.. Tinkerbell - jak tam sytuacja po nocy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Ty leżysz cały czas? u mnie 2cm i powiedział ,że mam normalnie funkcjonować.. |
|||||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia, a mówiła ci coś pediatra o tym, jak w razie porodu postąpić? Bo możesz się zarazić/ przenosić na dziecko. Współczuję bostonki, nas co prawda nie dopadla, ale razem z ospą są to choroby, których się boję, bo objawiają się skórnie, więc u nas wiadomo- będzie tragedia.
Natalia, rodzisz dawaj (tu powinien być brokuł tańczący, ale w aplikacji nie mam :/ ).Ja się dziś obudziłam z taką dziwną myślą, że dziś urodzę :O ale muż mi przeszlo ![]() W ogóle to wzięłam wczoraj ten pierwszy antybiotyk, co za żółte gówno, wypływa go chyba z litr, kolor i możliwość usunięcia jak żółtej farby. Masakra. I tak trzy tygodnie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- U nas dziś 34t0d. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
współczuję..ja luteiny mam dość..i laktovaginal od czasu do czasu i te potopy mnie wykończą... a na początku nie mówiłaś "byle do 34t?"
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z potwornym bólem gardła
![]() |
|
|
|
#4200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby synek nie musiał przechodzić przez te choroby skórne już i tak dużo się męczy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Miejsca mamy dużo więc się zmieści, a ciuszki pewnie non stop będzie trzeba prać więc większa będzie akurat 
to dla mnie mega wcześnie. A poza tym skąd mam wiedzieć kiedy urodzę i jak się zapisać 
.
powodzenia!!!!!!!!
aktualnie jest w szpitalu rozwarcie chyba cos koło 2cm i pisze, ze boli 

.