|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
mnie Teściu nazywa grubaskiem ale nie przeszkadza mi to bo on się strasznie cieszy na widok coraz większego brzusia ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
justyniaxxx kurcze, współczuję z tą zmywarką. Zwłaszcza, że to wszystko nowe więc oczekuje się, że ma być idealnie.
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się szybko rozwiązał ten problem
|
|
#1535 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to badanie dowcipne trwa tylko chwile, potem przez brzuch juz maz bedzie mogl wejsc przeciez ja mam badania raz w miesiacu wiec 3 tygodnie to krociutko ![]() Cytat:
![]() I to nowa zmywarka? Masakra... Zazdroszcze wstawania o 10, ja codziennie od 5:40 jestem na nogach ![]() Cytat:
a kiedy znowu przyjezdza? Dlugo bedzie tak w rozjazdach?Ja pierwsze 4 miesiace spedzilam calkowicie sama bez TZ wiec wiem jak sie czujesz Cytat:
Z ta lista to dobry pomysl, zeby nie nakupowac za duzo rzeczy ktorych potem sie nie uzyje ![]() Cytat:
ogromnie wspolczuje.. Ja sie boje mojego pazdziernikowego remontu jak tak czytam co sie u was dzieje ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co my zrobilysmy najlepszego? Cytat:
Cytat:
a nie wytrzymasz do nastepnej wizyty?
|
|||||||||
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Sto lat i kuferczek stóweczek !!!
![]() Cytat:
Faceci to jednak inny gatunek ![]() A ja mam problem. Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch. Jakby mi ktos nawpychal czegoś do macicy. Tak jakoś cieżko. Potem przeszło. Wieczorem znowu. Wzięłam nospe i zero poprawy. Nie jest to ból typu skurcze. Raczej jak kolka w kilku miejscach. Nie wiem czy to jelita, czy bobo się rozpycha i na cos uciska. Jak leżę jest ok, jak stoję to boli a jak wstaje to czasem aż nie mogę się szybko wyprostować.
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis mialam szanse sie wyspac i niestety o 7:30 zadzwonila moja matka, zeby jej przywiezc walizke. Kobieta w ogole nie mysli. A kilka dni temu mi powiedziala ze ciaza to nie choroba i zebym nie szukala wymowek na moje lenistwo
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż po części wiem co przechodzisz bo ja na swoją kuchnię też się naczekałam a do tego ciągle było coś nie tak, coś do poprawki. Z tym, że tfu tfu aż takich przygód nie mieliśmy jak ty ze zmywarką...Cytat:
no i ciekawość coraz większa ooo ty właśnie z tych mega chudzinek z brzuszkiem, to zajrzyj sobie do klubu to zobaczysz mniej więcej jak będziesz wyglądała w końcówce ciąży;D hehe
|
|
|
#1539 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mam geny mojej mamusi to brzuch bedzie duzy i uda i dupa tez urosna... Cytat:
ja mialam psikusa ze zmywarka jak wlaczylismy ja pierwszy raz. Zaczela leciec woda. Tz wyczytal, ze trzeba przytrzymac dugo start zeby zatrzymac mycoe i zeby woda sie odpompowala. To bylo 2 lata temu, od tamtej pory już nam psikusa nie zrobila. A wlaczam zmywarke dzien w dzien bo mam ta slim line i jest dosc mala, wiec idealnie po sniadaniu, obiedzie i kolacji. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ok, nie choroba ale po co od razu tak wypominać ![]() mademoiselle może faktycznie coś uciska dzidziuś? skoro zmiana pozycji pomaga to to będzie najpewniejsze.
|
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis wieczorem juz na pewno usiade i na spokojnie poprzegladam fotki ktore wrzucalyscie tutaj i do klubu ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze to to
|
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to na to licze ![]() Cytat:
no nic bedzie trzeba ogarnać ![]() a jaki remont robisz?
|
||
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię remonty, jakbym miała kasę to co chwilę bym coś robiła
we wrześniu będziemy malować mieszkanie i już się nie mogę doczekać. Jestem strasznie ciekawa ile już przytyłam, szkoda, że nie mam wagi w domu. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
My robimy pokój maluszka w sierpniu jak Tż bedzie miał urlop
nie mogę się doczekać
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
A masz już pomysł jak będzie wyglądał? Jaki kolor ścian?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1548 | |||
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Cytat:
Cytat:
TZ obstawia ze dzidzia cwiczy szpagat ![]() No a mi wlasnie jelita pasują do tego bólu wiec poki co nie dzwonię do gin. Przed ciąża potrafiłam sie załatwić kilka razy dziennie a po 1 papierosie to juz w ogole obowiązkowo a teraz jak raz dziennie idę to radocha ![]() Papaya widze ze twoja mama postanowiła byc upierdliwa dla Ciebie w ciązy chyba po prostu musisz wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim i się nie przejmować
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-07-16 o 11:09 |
|||
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Malowanie mieszkania, moze wpadnie nam wymiana okien i wstawianie zmywarki, chociaz ja walcze zeby tylko malowac mieszkanie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubię zmieniać kolor ścian, ale na razie myślimy co i jak ![]() Cytat:
![]() masz już pomysł? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ja już tżtowi mówiłam ze zmywarka musi być
|
|||
|
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
Papaya ja mam 160 a tz 170.
Iwona gratuluję ruchów dzidzi ;-)) Mademoiselle z tym preparatem do pępka masz racje..ja tylko tak napisałam ze spirytus do pępka a głębiej będę sie interesować za 1.5 miesiąca ![]() Emosz sto lat sto lat ![]() Papaya zabilabym własną matkę jakby mi tak ciągle nadawała ze jestem leniwa. Co zrobiłaś ostatnio ze przeszła sraczka? ja wczoraj zjadłam kolacje w restauracji i mnie tak ruszyło ze myślałam że kibel pęknie.No ale cóż Wczoraj bylam w knajpie z kolezankami i siostrą bo siorka obchodziła 30te urodziny. Kupiłam jej ten złoty pierścionek i akurat trafiłam bo powiedziała wcześniej ze oprocz obrączki to już nic nie zakłada i musi powyciągać swoje swiecidelka. Na to ja jej daje prezent i takie tadaaam Wy mówicie o remontach , macie już zaplanowane przeprowadzki a my z tz zaczynamy gadać czy aby czekać do konca marca z zakończeniem umowy najmu czy spadam stąd wczesniej. Sam tż powiedział ze meczy go już mały metraż mieszkania i to ze nie możemy odpocząć oddzielnie bo np ja oglądam filmy do pozna a on wczesnej zasypia itp. No a jak będzie bobo to już w ogóle w tej kawalerce lipa. Ja myślę że 3 miesiące wytrzymamy bo bono tylko śpi i je no ale jakby trafiło się coś szybciej... tylko ze my w umowie mamy ze jak zakończymy najem wcześniej niż na umowie to przepada nam kaucja. Tak się zabezpieczyla wlascicielka... i mogę jej powiedzieć 2 msc wcześniej ze będziemy się wyprowadzać a kasa przepadnie. No chyba ze tz z nią pogada. Ale wątpię że odda kase szybciej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- No. A tak w ogóle to ostatnio za wynajem kawalerki 26m2 i rachunek za.prad zapłaciliśmy 1615zł wiec za to cenę miałabym 2 pokoje. Masakra co ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - wcale się nie dziwie że chcecie zmienić na większe bo kawalerka to problem..
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tylko się dowiemy to działamy Cytat:
właśnie mi się przypomniałam że miałam wrzucić fotki kuchni wrzucę do klubu jak wrócę od mamy ( tylko zastanawiam się pod jaki temat ) ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Darunia ale cena !!! to my mniej płacimy za kredyt i czynsz za 3 pokojowe mieszkanie 50m2... cena kosmos !!! dużą macie tą kaucję??
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napar z suszonych jagod pilam ale to chyba nic nie pomoglo bo 6 dni sie meczylam, wiec podejrzewam ze samo mi przeszlo ![]() Max duzo placicie! Jak ja sie ciesze ze juz nie mieszkam w Poznaniu, te ich studenckie ceny... Ja bym szukala czegos wiekszego, warto miec chociaz dwa pokoiki, jeden na sypialnie a drugi na dzienny ![]() Watpie zeby wlascicielka wam oddala kaucje - wlasnie ona tylko czeka na taka sytuacje, to dla niej latwa kasa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super pomysł bo już suknie mamy w naszych wakacjach więc
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
|
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Papaya wiem ze dużo
Jakbyś slyszala albo widziała ze ktoś ma coś fajnego na wynajem w dobrej cenie to podrzucić link. Winogrady /Piątkowo jak cos. Justynka musze sprawdzic dokladnie umowie ale mysle ze na połowę mojego mutsy igo wózka wystarczy... Baba która nam wynajmuje pracuje w biurze prawnika wiec sobie same Wyobraźcie jak się skonstruowana umowa ... Juz nie mogę doczekać się aż pójdziemy na swoje. No ale dopiero odkładamy pieniadze. Tzn tz bo ja z mojej wypłaty nie jestem w stanie odłożyć takich kwot. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie mam sciane w kuchni zamiast big otworu ktory byl ![]() Darunia - no nie ma co za taka kwote to masz rate za kredyt itp.. masakra. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też tak mieliśmy z tym że umowa na 3 lata ;/ i gdybyśmy chcieli wcześniej ją zerwać to musieli byśmy faceta spłacić za każdy miesiąc do końca umowy... no ale wtedy motyle w brzuchu , chcieliśmy razem zamieszkać i człowiek miał klapki na oczach w lutym kupiliśmy mieszkanie a w marcu nam się kończyła umowa więc idealnie ale z mieszkaniem nam się mega udało ale to Wam w klubie później napisze ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
tylko uważaj na zmywarkę Zaraz jadę do męża do pracy autobusem nie pamiętam kiedy ostatnio nim jechałam ale rano nie chciało mi się wstawać więc pojechał sam a teraz muszę zabrać auto żeby do mamy dojechać tuż to będzie wycieczka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

mnie Teściu nazywa grubaskiem ale nie przeszkadza mi to bo on się strasznie cieszy na widok coraz większego brzusia 

znam kilka dziewczyn ktore tylko w brzuszku przytyly
dokładnie 5 sierpnia
generalnie na moje bóle kości ogonowej zalecił jedynie ciepłe kompresy i to najlepiej jak najbardziej miejscowo żeby nie nagrzewać się za mocno. Na skurcze też nic nie mówił specjalnego. Ot, że się zdarzają ale z badania wynika, że wsio ok. Aha! i uprzedził mnie, że na tym USG mam mu przypomnieć (w razie jakby sam nie pamiętał), że ma mi zrobić dwa (tzn dowciapne i przez brzuch). Ma w ten sposób ocenić dokładnie szyjkę
myślałam, że zabiorę męża na to badanie ale chyba najpierw będzie musiał poczekać przed drzwiami 

Tyle pięknych wspomnień zostanie w tych ścianach. Ale z drugiej strony to mega się cieszę bo nowe mieszkanko przepełnimy jeszcze piękniejszymi bo tam po raz pierwszy zaniesiemy naszą córeczkę
No hello?
a nie wytrzymasz do nastepnej wizyty?