Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-16, 10:15   #1531
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Sto lat Sto lat

Pisałyście o tym jak się czujecie w ciąży czy grubo czy nie grubo i zapytałam wczoraj wieczorem męża...

J:
Czy jestem gruba w ciąży?
M:
Nie ! ale uważam że połknęłaś arbuza
Hehe mnie Teściu nazywa grubaskiem ale nie przeszkadza mi to bo on się strasznie cieszy na widok coraz większego brzusia

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
dobrze że wszystko dobrze

ja raz widziałam jak mi się górka po brzuchu przesuwała i czasem jak przykładam rękę na dole brzucha to czuję takie jakby delikatne plumkanie. Sama nie wiem czy to to czy to nie to
To najprawdopodobniej to! Zwłaszcza z tą górką migrującą
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:17   #1532
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
tak czasem jest moja siostra tez tak wygladala,i tez na to licze znam kilka dziewczyn ktore tylko w brzuszku przytyly

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
heh to powinno być odgórnie ustalone, że w ciąży rośnie tylko brzuszek;D ale ty masz spore szanse skoro siostra tak miała

justyniaxxx kurcze, współczuję z tą zmywarką. Zwłaszcza, że to wszystko nowe więc oczekuje się, że ma być idealnie.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:20   #1533
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dzisiaj znów pojechał... Znów śpię sama, ale dziś nie obudziłam się z dołem.

Mam zamiar iść do sklepu dziecięcego i kupić kilka rzeczy z listy wyprawkowej

Link poprawiony!

Wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciąży, zero stresu, pomyślności i radości

Chciałabym podejrzeć co u mojej dzidzi, myślicie, że jakbym pojechała do ginka to by mi zrobił usg? Tak bez przyczyny?
Czy skłamać, że się uderzyłam?
Powiedz, że coś Cię brzuch bardziej boli albo po prostu, że chcesz zobaczyć, że dzidziuś ma się bardzo dobrze
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:21   #1534
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
heh to powinno być odgórnie ustalone, że w ciąży rośnie tylko brzuszek;D ale ty masz spore szanse skoro siostra tak miała

justyniaxxx kurcze, współczuję z tą zmywarką. Zwłaszcza, że to wszystko nowe więc oczekuje się, że ma być idealnie.
no właśnie pierwszy raz ją włączyliśmy i już coś nie tak, ta kuchnia mi bokiem wychodzi powoli oby się szybko rozwiązał ten problem
Stary 2016-07-16, 10:24   #1535
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka melduję, że już po wizycie badanko na fotelu i serduszko słyszałam na tym aparatku małym. Ustalił mi termin USG połówkowego... na za 3 tygodnia dokładnie 5 sierpnia jak ja wytrzymam generalnie na moje bóle kości ogonowej zalecił jedynie ciepłe kompresy i to najlepiej jak najbardziej miejscowo żeby nie nagrzewać się za mocno. Na skurcze też nic nie mówił specjalnego. Ot, że się zdarzają ale z badania wynika, że wsio ok. Aha! i uprzedził mnie, że na tym USG mam mu przypomnieć (w razie jakby sam nie pamiętał), że ma mi zrobić dwa (tzn dowciapne i przez brzuch). Ma w ten sposób ocenić dokładnie szyjkę myślałam, że zabiorę męża na to badanie ale chyba najpierw będzie musiał poczekać przed drzwiami
Najwazniejsze ze wszystko ok a to badanie dowcipne trwa tylko chwile, potem przez brzuch juz maz bedzie mogl wejsc przeciez ja mam badania raz w miesiacu wiec 3 tygodnie to krociutko

Cytat:
Hej Kochane. Teraz szybko Was nadrobilam bo u mnie dzis kiepski dzien... Parapetowka dla rodzicow a godzine przed wlaczylismy 1 raz bową zmywarkę i nam zalala kuchnie... Piana szła każdą stroną syf i ubóstwo.. Facet od mebli ktory nam montowal nie wie o co chodzi trzeba dzwonic na serwis.. Tylko ze dzis bylo za pozno a jutro sobota.. Właczylo sie zabezpieczenie przed zalaniem i non stop piszczy... Musielismy wylaczyc z pradu..

Do tego zaspalam zeby oddac mocz bo wstalam o 10 :/ co za dzien...
O rety
I to nowa zmywarka? Masakra...
Zazdroszcze wstawania o 10, ja codziennie od 5:40 jestem na nogach

Cytat:
No wiem, ale co zrobie jak dół łapie? :<
Ale tż przyjechał na noc i mi sie humor poprawił
Zapewnił mnie, że nie jestem gruba tylko w ciąży i że jestem piękna
No i kochany TZ a kiedy znowu przyjezdza? Dlugo bedzie tak w rozjazdach?
Ja pierwsze 4 miesiace spedzilam calkowicie sama bez TZ wiec wiem jak sie czujesz

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Wpadlam w nalog... kolejny dziem wypad do sklepu i cos kupilam. Tz wymysl, ze mam zrobic liste. Ile czego jest potrzebne ma dany rozmiar... i skreślac co mam... w sumie to ma racje.
Ide na kompa ogladac wasze zdobycze.

Z ta lista to dobry pomysl, zeby nie nakupowac za duzo rzeczy ktorych potem sie nie uzyje

Cytat:
my zaczelismy remont..
jeszcze tak ostatnio padalo ze cos gdzies przecieka i mielismy zalana piwnice,. czyli dodatkowo kasa bedzie musiala byc wydana :/
Cobza remonty ogromnie wspolczuje.. Ja sie boje mojego pazdziernikowego remontu jak tak czytam co sie u was dzieje

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo! Dziewczyny stawiam dziś Piccolo i ciastko na moje urodziny
Wszystkiego najlepszego

Cytat:

Pisałyście o tym jak się czujecie w ciąży czy grubo czy nie grubo i zapytałam wczoraj wieczorem męża...

J:
M:
Moj tez juz mowil o polknietym arbuzie

Cytat:
Spelnienia marzen!

Fajnie mają ludzie urodzeni w lato... mozna robic grila, ognisko i impreze na swiezym powietrzu
No nasze dzieci tez beda zazdroscic tym letnim
Co my zrobilysmy najlepszego?

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja też spełniam dziś obowiązki Pani domu Muszę tu trochę ogarnąć mimo, że już w każdym kącie stoją kartony i rzeczy do nowego mieszkanka to nie umiem funkcjonować w bałaganie Nie mogę uwierzyć, że za 2 tygodnie już tu nas nie będzie Tyle pięknych wspomnień zostanie w tych ścianach. Ale z drugiej strony to mega się cieszę bo nowe mieszkanko przepełnimy jeszcze piękniejszymi bo tam po raz pierwszy zaniesiemy naszą córeczkę

A tak ogólnie to właśnie zaczęłam 5 miesiąc... spotkaniem z kibelkiem No hello?
Nowe mieszkanko, nowe zycie, nie ma sie co ogladac za starym

Cytat:
Chciałabym podejrzeć co u mojej dzidzi, myślicie, że jakbym pojechała do ginka to by mi zrobił usg? Tak bez przyczyny?
Czy skłamać, że się uderzyłam?
Sama nie wiem czy warto klamac a nie wytrzymasz do nastepnej wizyty?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:28   #1536
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo! Dziewczyny stawiam dziś Piccolo i ciastko na moje urodziny
Sto lat i kuferczek stóweczek !!!

Cytat:

J:

M:

Faceci to jednak inny gatunek

A ja mam problem. Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch. Jakby mi ktos nawpychal czegoś do macicy. Tak jakoś cieżko. Potem przeszło. Wieczorem znowu. Wzięłam nospe i zero poprawy. Nie jest to ból typu skurcze. Raczej jak kolka w kilku miejscach. Nie wiem czy to jelita, czy bobo się rozpycha i na cos uciska. Jak leżę jest ok, jak stoję to boli a jak wstaje to czasem aż nie mogę się szybko wyprostować.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:34   #1537
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A ja mam problem. Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch. Jakby mi ktos nawpychal czegoś do macicy. Tak jakoś cieżko. Potem przeszło. Wieczorem znowu. Wzięłam nospe i zero poprawy. Nie jest to ból typu skurcze. Raczej jak kolka w kilku miejscach. Nie wiem czy to jelita, czy bobo się rozpycha i na cos uciska. Jak leżę jest ok, jak stoję to boli a jak wstaje to czasem aż nie mogę się szybko wyprostować.
A moze to gazy?

Ja dzis mialam szanse sie wyspac i niestety o 7:30 zadzwonila moja matka, zeby jej przywiezc walizke. Kobieta w ogole nie mysli.
A kilka dni temu mi powiedziala ze ciaza to nie choroba i zebym nie szukala wymowek na moje lenistwo

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-16, 10:35   #1538
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie pierwszy raz ją włączyliśmy i już coś nie tak, ta kuchnia mi bokiem wychodzi powoli oby się szybko rozwiązał ten problem
późnij będziecie się z tż się z tego śmiać chociaż po części wiem co przechodzisz bo ja na swoją kuchnię też się naczekałam a do tego ciągle było coś nie tak, coś do poprawki. Z tym, że tfu tfu aż takich przygód nie mieliśmy jak ty ze zmywarką...
Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Najwazniejsze ze wszystko ok a to badanie dowcipne trwa tylko chwile, potem przez brzuch juz maz bedzie mogl wejsc przeciez ja mam badania raz w miesiacu wiec 3 tygodnie to krociutko

O rety
I to nowa zmywarka? Masakra...
Zazdroszcze wstawania o 10, ja codziennie od 5:40 jestem na nogach

No i kochany TZ a kiedy znowu przyjezdza? Dlugo bedzie tak w rozjazdach?
Ja pierwsze 4 miesiace spedzilam calkowicie sama bez TZ wiec wiem jak sie czujesz

Z ta lista to dobry pomysl, zeby nie nakupowac za duzo rzeczy ktorych potem sie nie uzyje

Cobza remonty ogromnie wspolczuje.. Ja sie boje mojego pazdziernikowego remontu jak tak czytam co sie u was dzieje

Wszystkiego najlepszego

Moj tez juz mowil o polknietym arbuzie

No nasze dzieci tez beda zazdroscic tym letnim
Co my zrobilysmy najlepszego?
Nowe mieszkanko, nowe zycie, nie ma sie co ogladac za starym
Sama nie wiem czy warto klamac a nie wytrzymasz do nastepnej wizyty?
no w sumie ja też raz w miesiącu mam wizyty ale ostatnie usg było w 12 tygodniu więc już mi tęskno no i ciekawość coraz większa ooo ty właśnie z tych mega chudzinek z brzuszkiem, to zajrzyj sobie do klubu to zobaczysz mniej więcej jak będziesz wyglądała w końcówce ciąży;D hehe

♥37/40♥
Stary 2016-07-16, 10:38   #1539
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Emosz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Wiecie co, ja to się załamałam, znajoma wstawiła ostatnio zdjęcia swoje w ciąży i dopisała, że niedługo rodzi a brzuszek ma dosłownie jakby sobie tylko piłkę pod bluzkę włożyła. Nogi, ręce, ogólnie całe ciało szczupłe i zgrabne i taka kulka z przodu Mówiłam do męża, że tak się powinno w ciąży wyglądać a ja mogę tylko pomarzyć... mam tendencję do tycia wszędzie i znów będę wielorybkiem na koniec... Wstawię wam jej zdjęcie w klubie (oczywiście bez twarzy) normalnie szok... aaaaale w sumie patrząc na wasze zdjęcia brzuszkowe to pewnie 3/4 z was tak będzie miała bo tu praktycznie same chudziny
Moja kolezanka.tez ma tylko pileczke a jest w 7 miesiacu. Kuzy a zona w 7 to miala taki brzuszek jak ja teraz z teraz juz powinna urodzic z tydzien temu.
Jak mam geny mojej mamusi to brzuch bedzie duzy i uda i dupa tez urosna...

Cytat:

ja mialam psikusa ze zmywarka jak wlaczylismy ja pierwszy raz. Zaczela leciec woda. Tz wyczytal, ze trzeba przytrzymac dugo start zeby zatrzymac mycoe i zeby woda sie odpompowala. To bylo 2 lata temu, od tamtej pory już nam psikusa nie zrobila. A wlaczam zmywarke dzien w dzien bo mam ta slim line i jest dosc mala, wiec idealnie po sniadaniu, obiedzie i kolacji.

Cytat:

Ja mialam we wtorek dziwny bol w macicy. Czulam sie jakby sie rozciągala ale bylo to bardzo nisko. Poszlam spac i po przebudzeniu juz tego bolu nie bylo. Mam nadzieje, ze szybko ci to minie;*
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:39   #1540
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
A moze to gazy?

Ja dzis mialam szanse sie wyspac i niestety o 7:30 zadzwonila moja matka, zeby jej przywiezc walizke. Kobieta w ogole nie mysli.
A kilka dni temu mi powiedziala ze ciaza to nie choroba i zebym nie szukala wymowek na moje lenistwo
no ok, nie choroba ale po co od razu tak wypominać a tak w ogóle to o jakie lenistwo jej chodzi jak ty na te praktyki chodzisz

mademoiselle może faktycznie coś uciska dzidziuś? skoro zmiana pozycji pomaga to to będzie najpewniejsze.

♥37/40♥
Stary 2016-07-16, 10:41   #1541
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
no w sumie ja też raz w miesiącu mam wizyty ale ostatnie usg było w 12 tygodniu więc już mi tęskno no i ciekawość coraz większa ooo ty właśnie z tych mega chudzinek z brzuszkiem, to zajrzyj sobie do klubu to zobaczysz mniej więcej jak będziesz wyglądała w końcówce ciąży;D hehe
Strasznie mi nie po drodze do komputera dzis wieczorem juz na pewno usiade i na spokojnie poprzegladam fotki ktore wrzucalyscie tutaj i do klubu

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
no ok, nie choroba ale po co od razu tak wypominać a tak w ogóle to o jakie lenistwo jej chodzi jak ty na te praktyki chodzisz
No bo nie tyram po praktykach tylko popoludniami po zrobieniu obiadu leze i sie lenie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-16, 10:43   #1542
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze pomyslalam o jelitach tak jak piszesz... kilka razy mialam juz bol. Ja jestem z tych co biega kilka razy dziennie do wc ale jak raz przez caly dzien nie poszlam to od razu wiedzialam, ze bol w podbrzuszu to jelita. Kiedys mialam zapalenie jalita jak bylam mlodsza i znam ten okropny bol. Dlatego zawsze staram sie miec zróżnicowana diete bo tylko to mi pomaga.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 10:47   #1543
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze pomyslalam o jelitach tak jak piszesz... kilka razy mialam juz bol. Ja jestem z tych co biega kilka razy dziennie do wc ale jak raz przez caly dzien nie poszlam to od razu wiedzialam, ze bol w podbrzuszu to jelita. Kiedys mialam zapalenie jalita jak bylam mlodsza i znam ten okropny bol. Dlatego zawsze staram sie miec zróżnicowana diete bo tylko to mi pomaga.
Ja teraz jak sie zakleilam po moim rozwolnieniu to mam mega gazy i czekam az bede musiala isc do wc i wlasnie tak mnie troche kluje w brzuchu. Ale po odpowietrzeniu jest ok wiec moze to to

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-16, 10:59   #1544
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
.
oj tak!
w sumie to na to licze

Cytat:

no masakra.. dom stoi kilkanaście lat i nikt tego nie widział ..
no nic bedzie trzeba ogarnać

a jaki remont robisz?
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 11:01   #1545
mmgi
Zadomowienie

Ja lubię remonty, jakbym miała kasę to co chwilę bym coś robiła we wrześniu będziemy malować mieszkanie i już się nie mogę doczekać.
Jestem strasznie ciekawa ile już przytyłam, szkoda, że nie mam wagi w domu.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 11:03   #1546
xjustyniaaax
Zakorzenienie

My robimy pokój maluszka w sierpniu jak Tż bedzie miał urlop nie mogę się doczekać
Stary 2016-07-16, 11:03   #1547
mmgi
Zadomowienie

A masz już pomysł jak będzie wyglądał? Jaki kolor ścian?

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 11:07   #1548
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
A moze to gazy?

Cytat:
Ja mialam we wtorek dziwny bol w macicy. Czulam sie jakby sie rozciągala ale bylo to bardzo nisko. Poszlam spac i po przebudzeniu juz tego bolu nie bylo. Mam nadzieje, ze szybko ci to minie;*

Cytat:

mademoiselle może faktycznie coś uciska dzidziuś? skoro zmiana pozycji pomaga to to będzie najpewniejsze.

Cytat:

TZ obstawia ze dzidzia cwiczy szpagat

No a mi wlasnie jelita pasują do tego bólu wiec poki co nie dzwonię do gin. Przed ciąża potrafiłam sie załatwić kilka razy dziennie a po 1 papierosie to juz w ogole obowiązkowo a teraz jak raz dziennie idę to radocha

Papaya widze ze twoja mama postanowiła byc upierdliwa dla Ciebie w ciązy chyba po prostu musisz wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim i się nie przejmować

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-07-16 o 11:09
Stary 2016-07-16, 11:08   #1549
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

a jaki remont robisz?
Malowanie mieszkania, moze wpadnie nam wymiana okien i wstawianie zmywarki, chociaz ja walcze zeby tylko malowac mieszkanie

Cytat:
My robimy pokój maluszka w sierpniu jak Tż bedzie miał urlop nie mogę się doczekać
Ooo pokazesz jak juz skonczycie?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-16, 11:11   #1550
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Ja lubię remonty, jakbym miała kasę to co chwilę bym coś robiła we wrześniu będziemy malować mieszkanie i już się nie mogę doczekać.
Jestem strasznie ciekawa ile już przytyłam, szkoda, że nie mam wagi w domu.

ja się ciesze że my tam nie mieszkamy
ja lubię zmieniać kolor ścian, ale na razie myślimy co i jak

Cytat:
oo super
masz już pomysł?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Malowanie mieszkania, moze wpadnie nam wymiana okien i wstawianie zmywarki, chociaz ja walcze zeby tylko malowac mieszkanie
hehe zawsze coś
ja już tżtowi mówiłam ze zmywarka musi być
Stary 2016-07-16, 11:18   #1551
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Papaya ja mam 160 a tz 170.

Iwona gratuluję ruchów dzidzi ;-))

Mademoiselle z tym preparatem do pępka masz racje..ja tylko tak napisałam ze spirytus do pępka a głębiej będę sie interesować za 1.5 miesiąca

Emosz sto lat sto lat

Papaya zabilabym własną matkę jakby mi tak ciągle nadawała ze jestem leniwa.
Co zrobiłaś ostatnio ze przeszła sraczka? ja wczoraj zjadłam kolacje w restauracji i mnie tak ruszyło ze myślałam że kibel pęknie.
No ale cóż

Wczoraj bylam w knajpie z kolezankami i siostrą bo siorka obchodziła 30te urodziny.
Kupiłam jej ten złoty pierścionek i akurat trafiłam bo powiedziała wcześniej ze oprocz obrączki to już nic nie zakłada i musi powyciągać swoje swiecidelka. Na to ja jej daje prezent i takie tadaaam

Wy mówicie o remontach , macie już zaplanowane przeprowadzki a my z tz zaczynamy gadać czy aby czekać do konca marca z zakończeniem umowy najmu czy spadam stąd wczesniej. Sam tż powiedział ze meczy go już mały metraż mieszkania i to ze nie możemy odpocząć oddzielnie bo np ja oglądam filmy do pozna a on wczesnej zasypia itp.
No a jak będzie bobo to już w ogóle w tej kawalerce lipa. Ja myślę że 3 miesiące wytrzymamy bo bono tylko śpi i je no ale jakby trafiło się coś szybciej... tylko ze my w umowie mamy ze jak zakończymy najem wcześniej niż na umowie to przepada nam kaucja. Tak się zabezpieczyla wlascicielka... i mogę jej powiedzieć 2 msc wcześniej ze będziemy się wyprowadzać a kasa przepadnie. No chyba ze tz z nią pogada. Ale wątpię że odda kase szybciej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

No. A tak w ogóle to ostatnio za wynajem kawalerki 26m2 i rachunek za.prad zapłaciliśmy 1615zł wiec za to cenę miałabym 2 pokoje. Masakra co ??

Stary 2016-07-16, 11:20   #1552
kamisha
Zakorzenienie

Darunia - wcale się nie dziwie że chcecie zmienić na większe bo kawalerka to problem..
Stary 2016-07-16, 11:24   #1553
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
A masz już pomysł jak będzie wyglądał? Jaki kolor ścian?

jeszcze nie wiem jaka płeć ale jak tylko się dowiemy to działamy

Cytat:

Ooo pokazesz jak juz skonczycie?
jasne jasne właśnie mi się przypomniałam że miałam wrzucić fotki kuchni wrzucę do klubu jak wrócę od mamy ( tylko zastanawiam się pod jaki temat )

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Darunia ale cena !!! to my mniej płacimy za kredyt i czynsz za 3 pokojowe mieszkanie 50m2... cena kosmos !!! dużą macie tą kaucję??
Stary 2016-07-16, 11:29   #1554
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Papaya ja mam 160 a tz 170.

Iwona gratuluję ruchów dzidzi ;-))

Mademoiselle z tym preparatem do pępka masz racje..ja tylko tak napisałam ze spirytus do pępka a głębiej będę sie interesować za 1.5 miesiąca

Emosz sto lat sto lat

Papaya zabilabym własną matkę jakby mi tak ciągle nadawała ze jestem leniwa.
Co zrobiłaś ostatnio ze przeszła sraczka? ja wczoraj zjadłam kolacje w restauracji i mnie tak ruszyło ze myślałam że kibel pęknie.
No ale cóż

Wczoraj bylam w knajpie z kolezankami i siostrą bo siorka obchodziła 30te urodziny.
Kupiłam jej ten złoty pierścionek i akurat trafiłam bo powiedziała wcześniej ze oprocz obrączki to już nic nie zakłada i musi powyciągać swoje swiecidelka. Na to ja jej daje prezent i takie tadaaam

Wy mówicie o remontach , macie już zaplanowane przeprowadzki a my z tz zaczynamy gadać czy aby czekać do konca marca z zakończeniem umowy najmu czy spadam stąd wczesniej. Sam tż powiedział ze meczy go już mały metraż mieszkania i to ze nie możemy odpocząć oddzielnie bo np ja oglądam filmy do pozna a on wczesnej zasypia itp.
No a jak będzie bobo to już w ogóle w tej kawalerce lipa. Ja myślę że 3 miesiące wytrzymamy bo bono tylko śpi i je no ale jakby trafiło się coś szybciej... tylko ze my w umowie mamy ze jak zakończymy najem wcześniej niż na umowie to przepada nam kaucja. Tak się zabezpieczyla wlascicielka... i mogę jej powiedzieć 2 msc wcześniej ze będziemy się wyprowadzać a kasa przepadnie. No chyba ze tz z nią pogada. Ale wątpię że odda kase szybciej.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

No. A tak w ogóle to ostatnio za wynajem kawalerki 26m2 i rachunek za.prad zapłaciliśmy 1615zł wiec za to cenę miałabym 2 pokoje. Masakra co ??

Pilam smecte, bralam multilac i jadlam kleiki ryzowe z gotowana marchewka lub jablkiem i napar z suszonych jagod pilam ale to chyba nic nie pomoglo bo 6 dni sie meczylam, wiec podejrzewam ze samo mi przeszlo

Max duzo placicie! Jak ja sie ciesze ze juz nie mieszkam w Poznaniu, te ich studenckie ceny... Ja bym szukala czegos wiekszego, warto miec chociaz dwa pokoiki, jeden na sypialnie a drugi na dzienny
Watpie zeby wlascicielka wam oddala kaucje - wlasnie ona tylko czeka na taka sytuacje, to dla niej latwa kasa

Cytat:
jeszcze nie wiem jaka płeć ale jak tylko się dowiemy to działamy

jasne jasne właśnie mi się przypomniałam że miałam wrzucić fotki kuchni wrzucę do klubu jak wrócę od mamy ( tylko zastanawiam się pod jaki temat )

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Darunia ale cena !!! to my mniej płacimy za kredyt i czynsz za 3 pokojowe mieszkanie 50m2... cena kosmos !!! dużą macie tą kaucję??
Moze zrobimy nowy temat o nazwie "nasze mieszkania" czy cos takiego?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-16, 11:33   #1555
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

dobry pomysł
Stary 2016-07-16, 11:35   #1556
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Pilam smecte, bralam multilac i jadlam kleiki ryzowe z gotowana marchewka lub jablkiem i napar z suszonych jagod pilam ale to chyba nic nie pomoglo bo 6 dni sie meczylam, wiec podejrzewam ze samo mi przeszlo

Max duzo placicie! Jak ja sie ciesze ze juz nie mieszkam w Poznaniu, te ich studenckie ceny... Ja bym szukala czegos wiekszego, warto miec chociaz dwa pokoiki, jeden na sypialnie a drugi na dzienny
Watpie zeby wlascicielka wam oddala kaucje - wlasnie ona tylko czeka na taka sytuacje, to dla niej latwa kasa

Kurcze to długo Cię trzymało !

Super pomysł bo już suknie mamy w naszych wakacjach więc
Stary 2016-07-16, 11:38   #1557
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:

Jak dobrze pójdzie to we wtorek moze wrzucę tam tez moja kuchnie wczoraj zaczęli montaż i powiedzieli ze w poniedziałek skończą
Juz sie nie moge doczekać !! Yupi !!
Stary 2016-07-16, 11:38   #1558
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Papaya wiem ze dużo
Jakbyś slyszala albo widziała ze ktoś ma coś fajnego na wynajem w dobrej cenie to podrzucić link. Winogrady /Piątkowo jak cos.

Justynka musze sprawdzic dokladnie umowie ale mysle ze na połowę mojego mutsy igo wózka wystarczy...

Baba która nam wynajmuje pracuje w biurze prawnika wiec sobie same Wyobraźcie jak się skonstruowana umowa ...
Juz nie mogę doczekać się aż pójdziemy na swoje. No ale dopiero odkładamy pieniadze. Tzn tz bo ja z mojej wypłaty nie jestem w stanie odłożyć takich kwot.

Stary 2016-07-16, 11:50   #1559
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze pójdzie to we wtorek moze wrzucę tam tez moja kuchnie wczoraj zaczęli montaż i powiedzieli ze w poniedziałek skończą
ale super!!
ja na razie mam sciane w kuchni zamiast big otworu ktory byl

Darunia - no nie ma co za taka kwote to masz rate za kredyt itp.. masakra.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-16, 11:55   #1560
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Papaya wiem ze dużo
Jakbyś slyszala albo widziała ze ktoś ma coś fajnego na wynajem w dobrej cenie to podrzucić link. Winogrady /Piątkowo jak cos.

Justynka musze sprawdzic dokladnie umowie ale mysle ze na połowę mojego mutsy igo wózka wystarczy...

Baba która nam wynajmuje pracuje w biurze prawnika wiec sobie same Wyobraźcie jak się skonstruowana umowa ...
Juz nie mogę doczekać się aż pójdziemy na swoje. No ale dopiero odkładamy pieniadze. Tzn tz bo ja z mojej wypłaty nie jestem w stanie odłożyć takich kwot.

Kurczę no to szkoda takiej kasy jednak ;/
My też tak mieliśmy z tym że umowa na 3 lata ;/ i gdybyśmy chcieli wcześniej ją zerwać to musieli byśmy faceta spłacić za każdy miesiąc do końca umowy... no ale wtedy motyle w brzuchu , chcieliśmy razem zamieszkać i człowiek miał klapki na oczach w lutym kupiliśmy mieszkanie a w marcu nam się kończyła umowa więc idealnie ale z mieszkaniem nam się mega udało ale to Wam w klubie później napisze

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
wiem jaka to radość tylko uważaj na zmywarkę

Zaraz jadę do męża do pracy autobusem nie pamiętam kiedy ostatnio nim jechałam ale rano nie chciało mi się wstawać więc pojechał sam a teraz muszę zabrać auto żeby do mamy dojechać tuż to będzie wycieczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości