|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie pada, ale jest pochmurno
najchetniej dzisiaj caly dzien przelezalabym w lozku, a w pracy trzeba siedziec :<Jestem dzis strasznie zamulona... Ale pociesza mnie mysl ze wieczorem idziemy do kina z TZ
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Fajnie do kina! My musimy iść na Star Trek w nieznane. Premiera jest w piątek. Dlatego w czwartek muszę usłyszeć zielone światło na wychodzenie z domu! |
||
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
U nas też paskudna pogoda, już mi się wyczerpuja pomysły na zabawę z mała.
Papaya, na co idziecie? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1716 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kto to kupuje? Chyba tlyko jacyś szpanerzy, vipy czy inne cudaniewidy ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja kuzynka też miała ciążę zagrożoną i musiała praktycznie cały czas leżeć, ale urodziła śliczną, zdrową, psotną córeczkę! Ty też musisz wierzyć, że będzie ok mimo trudności. Powiedz coś więcej bo się strasznie martwię ![]() Cytat:
I te różowe z kapturkiem typu owieczka ![]() Cytat:
![]() Do tego jesteśmy dopiero w połowie ciąży, niektóre nawet nie, więc na prywatne rozmowy i szczegóły jeszcze jest czas. Bliżej porodu zrobi się intymnie a może niektóre z nas będą koleżankami dłużej dzięki temu. Członkostwo w klubie nie jest obowiązkowe, nie trzeba należeć.
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wczoraj wyniki badań zleconych przez gin.martwią mnie.Podwyższone WBC,podwyższone GRA,podwyższone MCHC,podwyższone MPV a dosyć niskie HCT i jeszcze jakieś liczne nabłonki płaskie w moczu
![]() Wizyta w czwartek, ale jestem bardzo niespokojna.Brzuszek zaczyna się ładnie zaokrąglać,wyraźnie czuję,że rośnie.Może w czwartek dowiem się wreszcie KTO w nim mieszka
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
kociulek Trzymajcie się obydwoje, silny chłopak, dacie radę na pewno
iwona335 Gratulacje Blondi2989 Ja też jeszcze nic nie mam dla mojej malutkiej Na razie się orientuje, co i jak A co do Pepco to się zgadzam, ceny kuszą, jakość... mniej Ale da się wyłowić perełki, więc też tam będę polować Za to ich rzeczy do domu uwielbiam mewkaa Gratuluje synka kamisha Łączmy się w opryszczkowym bólu Ja mam dwie obok siebie, usta jak balon i w ogóle fuuuu, nie cierpię tego dziadostwa A ja wczoraj wieczorem poczułam moją kruszynkę Kapitalne uczucie, jakbym miała jakąś rybkę w brzuchu
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-19 o 10:24 |
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz brzusie będą chyba w oczach rosnąć
|
|
|
|
|
#1721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek trzymam kciuki, zebys w czwartek dostala zielone swiatlo, bo to by oznaczalo ze nie musisz sie juz niczym martwic! ![]() Cytat:
Ja tez widzialam te kocyki, chyba zakupie jeden taki Cytat:
wydaje mi sie ze ciaza to czas odchylen od normy jakos bardzo sie nie przejmuje, zobacze co mi gin powie w czwartek ![]() Zjadlam dzisiaj juz 0,5 litra jezyn mialam na nie taka chcice! Przepysznie kwasne sa!
|
|||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
velvet - łączmy sie w bolu. a jak sobie z nimi radzisz? masc i tyle? ja chce potem posmarowa czosnkiem..
ale super ze poczulas ruchy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam z pracy o 12.15 na wagary !!! jupiii
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-19 o 10:52 |
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj nie chce sie ujawniac, ale w klubie nie widze problemu ![]() Ja dzis o 13 uciekam, nie chce mi sie siedziec do 14 hihihi
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny..ja nie na temat ciazy ale moze mi cos doradzicie...
Wracam do domu 4 h szybciej niz tz. Chce mu zrobic obiad... ale jakis wyjatkowy. On tak o mnie dba... troszczy sie o mnie, jest na kazde zawolanie i pomyślałam, ze zrobie mu cos co go zaskoczy... tylko nie mam pomuslu co... myslalam nad pierogami albo plackiem po wegiersku... doradzcie coś jeszcze... moze macie lepszy pomysl. On lubi porzadnie zjesc a od poniedzialku chce przejsc na diete i znowu jesc zdrowo więc dzis niech sobie zgrzeszy... |
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Kociulek, wiem że łatwo się mówi, ale staraj się myśleć pozytywnie. Moja siostra leżała plackiem od 4 miesiąca, wcześniej dwa razy była w szpitalu a jej syn urodził się caly i zdrowy i w dokładnym terminie, a lekarze straszyli że może stracić ciąże.
Placki po węgiersku bym zjadła a my dziś będziemy mieć spaghetti.Opryszczki nigdy nie miałam ale Wam współczuję, podobno straszne dziadostwo. Ostatnio wygrzebałam się z infekcji grzybiczej, ponad dwa tygodnie leczenia ale teraz jest już dobrze. |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie babeczki
Iwona335 gratuluję córci piękne zdjęcia zgrabnej panienki Kociulek ty się nie dołuj kochana, musi być dobrze!!! Twoje dziecko jest silne i pokazało to przy pierwszym i drugim krwawieniu!! a ty musisz tylko dołożyć wszelkich starań żeby odpoczywać, leżeć jak trzeba i dbać o wasze dobre samopoczucie. Jakaś optymistyczna książka w rękę, słodkie przekąski i nie przejmowanie się bo to i tak nic nie da. mewka a tobie gratuluję synka papaPapaya gratki połowy ciąży ja jestem tuż za tobą Pisałyście o pieluszkach tetrowych i bambusowych zawsze używałam tetrowych i na prawdę przydają się do wielu rzeczy ale to wychodzi przy dziecku już do czego a teraz skuszę się chyba na te bambusowe ale, że u nas są dość drogie więc zamówię na aliexpress (takie chińskie allegro jeśli nie wszyscy jeszcze kojarzą tą stronę). W ogóle chyba zrobię listę takich tekstylnych rzeczy dla maluszka i zamówię tam bo ceny dużo niższe niż u nas a i przesyłka zazwyczaj darmowa. Co do jakości to większość produktów sprzedawanych u nas jest ściągana z chin jedynie co to typowo polskie wyroby ale tu też się można naciąć bo nieraz widziałam, że coś niby hand made a na aliexpress pełno tego za grosze i jeszcze u nas cena dodatkowo 10krotnie wyższa. Jedyny minus to to, że sporo się czeka na przesyłkę (około miesiąca zazwyczaj) ale jest jeszcze trochę czasu więc max w sierpniu/wrześniu to ogarnę
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Motylek, wstawiaj nam linki Jan będziesz coś zamawiać z Alli dla maleństwa.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo pizza domowej roboty ![]() Nic wiecej nie pomoge, bo jak TZ ma dzien bez diety to wystarcza mu golabki mojej roboty, albo zwykle mielaki i jest szczesliwy
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Papaya mi też powoli zaczyna brakować skóry na brzuchu. Zaczęłam się smarować już tak porzadniej tymi specyfikami na rozstępy, bo nie chce potem wyglądać jak zebra. Chociaż jak mają wyjść to i tak wyjdą te rozstępy, ale może chociaż troszkę mnie ![]() Kociulek nie martw się i nie przywołuj niedobrych myśli. Aniołek nad Wami czuwa! ![]() Ja dziś kupiłam jeansy ciążowe w h&m on line, bo w sumie przemyślałam sprawę, wolę kupić nowe za 75 zł niż używki które mi się podobały na olx za 50. i do tego wzięłam sobie jeszcze bluzkę z długim rekawkiem bo też była w promocji :P Zamówiłam bilety na walkę Głowackiego na wrzesień dla nas i znajomych i kurde... czas zleciał, zaraz szykuję się do pracy. ale czekam aż najpierw tż zrobi amuu ![]() Wczoraj byłam na mega zakupach w lidlu (żarełko), więc jestem ciekawa co dziś dostanę na śniadanie
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o zwykle tematy, ktore nie sa tabu
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
kamisha, co do opryszki to maść erazaban, dla mnie najlepsza I na pewno bezpieczna w ciąży
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/3-pai...08.0.80.JUrzYP dla córeczki kuzynki zamówiłam takie cudeńka jeszcze: http://www.aliexpress.com/item/2015-...08.0.67.JUrzYP na fb jest grupa Aliexpress dla dzieci i tam babeczki wstawiają linki do ciekawych rzeczy i promocji
|
|
|
#1736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoś chciałby zobaczyć ładny wózeczek, to wg mnie fajne są Cayenne oraz Evado ![]() Evado ma większą torbę dolną i dodatkową amortyzację na stelażu. Cytat:
Urocze A co jak leżymy na boku, bardziej w dół i brzuch jest lekko dociśnięty do łóżka? To już w ogóle by nie miały jak kopać te dzieciaczki ![]() Cytat:
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze przed obiadem a ty mi tu takie smakołyki wypisujesz no to idę sobie zapiekanki zrobić
|
|
|
#1738 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W swetrze chodzę po domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet byłam gotowa kupić ten różowy, ale mój Tż kategorycznie zabronił "uróżawiać" jego syna ![]() Wrócił mi na szczęście apetyt, więc jem normalnie, tylko wczoraj miałam taki gorszy dzień A mały jak kopnął z rana to, aż podskoczyłam Ale jestem ciekawa ile mierzy i waży
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
Ja mojemu TŻ na jakiś specjalny obiad lubię robić albo meksykańską tortille albo właśnie placka po cygańsku
Super też jest calzone, czyli taki pieróg pizza, mniam, mniam A co wózka to mi jak się od razu spodobał szary Dorjan Baby Boat 3w1 to inne mi się nie podobają A nie mogę go znaleźć "na żywo" aby nim pośmigać po sklepie :/ A w ciemno online nie chcę kupować... Ehh, jeszcze sporo czasu, muszę go znaleźć. My będziemy mieszkać na parterze na szczęście, więc toduże ułatwienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako, że to mój trzeci wózek i po typowo praktycznym (brzydkim), potem po ładnym i praktycznym, postawiłam na wygląd i szukam quinny mood a co tam, i tak poużywam go max półtora roku a potem spacerówka taka lekka mieszkamy w domku więc w sumie dla mnie waga nie ważna gondole ma sporą i do tego składaną na płasko, fotelik pasuje maxi cosi a tylko spacerówka co ma gorszą opinię ale jak sama nie sprawdzę to się nie przekonam;D najwyżej wcześniej przesiądziemy się na coś lekkiego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

najchetniej dzisiaj caly dzien przelezalabym w lozku, a w pracy trzeba siedziec :<

Na razie się orientuje, co i jak
Ja mam dwie obok siebie, usta jak balon i w ogóle fuuuu, nie cierpię tego dziadostwa
mialam na nie taka chcice! Przepysznie kwasne sa!

a my dziś będziemy mieć spaghetti.
ja jestem tuż za tobą