Chłopak zabronił mi wyjść na plażę. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 10:49   #361
stewardesa
BAN stały

Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Mój komentarz miał na celu jedynie pokazanie, że kompromisy istnieją w związkach. Wg mnie o rzeczy, które obiektywnie patrząc są błahe. A taką błahą sprawą była moja broda, którą zresztą wolałbym mieć. Ale jeśli miałbym przez to zakończyć związek, to popukałbym się w czoło.
Nie są obiektywnie błahe, są bardzo subiektywnie przez Ciebie uważane za błahe. Ani kawałek materiału nie musi być dla kogoś błahy, ani sam fakt, że partner chce mieć możliwość komentowania czyjegoś ubioru lub czegokolwiek.
Ty byś się popukał. Ktoś inny by się rozstał. Bo dla niego brak tego konkretnego partnera > ustępowanie.
Cytat:
Czy Twoje problemy prywatne rzutują jakoś na czytanie ze zrozumieniem? Pytam poważnie, bez złośliwości.
Żadnej. No przecież napisał, że bez, nie kłamałby.
Cytat:
Napisane przez higirl Pokaż wiadomość
To, że coś jest w mniejszości, nie oznacza, że jest niewłaściwe, nigdzie tak nie napisałam i proszę mi nie wkładać w usta słów, których nie wypowiedziałam.
Nie tylko uważasz za niewłaściwe, używasz gorszych określeń nawet w tym poście, a przede wszystkim informujesz Kahoko, która zaraz bierze ślub, że nie jest w żadnym związku i że tego, w czym będzie nie można nazywać małżeństwem.
Cytat:
Mam głęboko jak sobie żyjesz ze swoim facetem, tak samo głęboko mam to, czy zobaczę na plazy kawałek dupy czy nie, tylko sama komuś próbujesz coś wmawiać.
Nie masz, pytałaś o to. Masz ogromny problem z tym, jak żyją inni.
Cytat:
Ja mam inną definicję kompromisu, nie trzymam się kurczowo słownika, dla mnie znaczy to coś innego, inaczej postrzegam jego istotę i jak widać nawet na tym forum, nie tylko ja.
W takim razie masz na myśli inne pojęcie.
Cytat:
Skoro ty masz inną to po co komuś próbujesz ją wmówić? Rany boskie.
Nie mam swojej, stosuję ogólną. Gdyby była moja, to byłoby to inne słowo.
Cytat:
Tak samo nie czaję po co brać ślub jeśli dalej chce się piep*yć z innymi, no sory.
I o takie właśnie komentarze mi chodzi. Nikomu Twoje czajenie nie jest potrzebne. Zajmij się własnym życiem.
Cytat:
Ja nie ustalam reguł, które mają obowiązywać w czyimś związku/małżeństwie, mogę jedynie powiedzieć co na ten temat myślę.
Cały czas to robisz.
Cytat:
Ty mówisz, że facet autorki nie ma prawa jej szantażować. Dlaczego ty w takim razie chcesz mówić komuś do czego ma prawo a do czego nie? Jesteś jakąś strażniczką sprawiedliwości? Jeżeli autorka nie widziałaby w tym nic złego, to tobie kij do tego.
To nie do mnie. A autorka założyła wątek i PYTA (<- zasadnicza różnica) o nasze zdanie.
Cytat:
Naginasz sobie po prostu wszystko jak chcesz, razem z kahoko, lisbeth, żeby wyszło na wasze.
Co konkretnie np.?
Cytat:
Albo kahoko napisała, że nikogo w naturze nie obrzydzają genitalia. POPROSZĘ STATYSTYKI + że intymność nie jest naturalna, sami sobie ją wymyśliliśmy, ale gwałt już masakra, chociaż w naturze też normalnie występuje. Piszecie to co wam po prostu podpasuje.
Tu nie statystyki są potrzebne, tylko powrót do szkoły w takim razie.
Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Oznacza to, że tego pytania nie zadalam wiec nie ma konieczności odpowiadania na nie.
To dlaczego to zrobiłaś?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 10:58   #362
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam inną definicję kompromisu, nie trzymam się kurczowo słownika, dla mnie znaczy to coś innego, inaczej postrzegam jego istotę i jak widać nawet na tym forum, nie tylko ja. Skoro ty masz inną to po co komuś próbujesz ją wmówić? Rany boskie.
To źle. Po to słowa mają swoje znaczenia, by ułatwić komunikację, więc należy się kierować słownikowym znaczeniem. Inaczej można dojść do absurdu, gdzie napiszę "Uwielbiam morderstwo!", podczas gdy chciałem powiedzieć "Uwielbiam piec babeczki!". No co, w moim słowniku morderstwo == pieczenie babeczek

Cytat:
Oznacza to, że tego pytania nie zadalam wiec nie ma konieczności odpowiadania na nie.

Można zrobić teraz tak jak zostało zaproponowane, dodatkowo proponując coś innego, korzystnego dla nas.
Bo zaraz się okaże że kompromisem w robieniu obiadu i sprzątaniu po nim nie jest układ "ja gotuje - ty zmywasz " bo trzeba robić po połowie xD przy tak wąskiej definicji kompromisu,przyjętej oczywiście tylko na potrzeby tej dyskusji, faktycznie trudno o satysfakcjonujący kompromis.
Bez przesady, kompromis nie ma wąskiej definicji. Tylko jakoś obie strony zapomniały że ma dwa znaczenia

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 11:01   #363
higirl
Raczkowanie

Cytat:
To źle. Po to słowa mają swoje znaczenia, by ułatwić komunikację, więc należy się kierować słownikowym znaczeniem. Inaczej można dojść do absurdu, gdzie napiszę "Uwielbiam morderstwo!", podczas gdy chciałem powiedzieć "Uwielbiam piec babeczki!". No co, w moim słowniku morderstwo == pieczenie babeczek

Bez przesady, kompromis nie ma wąskiej definicji. Tylko jakoś obie strony zapomniały że ma dwa znaczenia
wtf?
No przecież napisałam dużo wcześniej jak dla mnie wygląda kompromis. Piszesz teraz, że trzeba się kierować tym co jest w słowniku. Niżej piszesz, że nie ma wąskiej definicji i że ma dwa znaczenia. XD?
higirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 11:04   #364
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Stewardesa - żeby trochę poheheszkowac z twojego podejścia.

Leszy - tez fakt.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 11:11   #365
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
wtf?
No przecież napisałam dużo wcześniej jak dla mnie wygląda kompromis. Piszesz teraz, że trzeba się kierować tym co jest w słowniku. Niżej piszesz, że nie ma wąskiej definicji i że ma dwa znaczenia. XD?
Najwidoczniej przegapiłem to, co pisałaś wczoraj. My bad.

Stary 2016-07-25, 11:13   #366
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Nie są obiektywnie błahe, są bardzo subiektywnie przez Ciebie uważane za błahe. Ani kawałek materiału nie musi być dla kogoś błahy, ani sam fakt, że partner chce mieć możliwość komentowania czyjegoś ubioru lub czegokolwiek.
Ty byś się popukał. Ktoś inny by się rozstał. Bo dla niego brak tego konkretnego partnera > ustępowanie.
Żadnej. No przecież napisał, że bez, nie kłamałby.
Nie tylko uważasz za niewłaściwe, używasz gorszych określeń nawet w tym poście, a przede wszystkim informujesz Kahoko, która zaraz bierze ślub, że nie jest w żadnym związku i że tego, w czym będzie nie można nazywać małżeństwem.
Nie masz, pytałaś o to. Masz ogromny problem z tym, jak żyją inni.
W takim razie masz na myśli inne pojęcie.
Nie mam swojej, stosuję ogólną. Gdyby była moja, to byłoby to inne słowo.
I o takie właśnie komentarze mi chodzi. Nikomu Twoje czajenie nie jest potrzebne. Zajmij się własnym życiem.
Cały czas to robisz.
To nie do mnie. A autorka założyła wątek i PYTA (<- zasadnicza różnica) o nasze zdanie.
Co konkretnie np.?Tu nie statystyki są potrzebne, tylko powrót do szkoły w takim razie.
To dlaczego to zrobiłaś?

No popatrz, w szkole mnie nie uczyli, że nie brzydzę się ludzkimi genitaliami A co jeśli się brzydzę genitaliami obcych ludzi? Terapia? Jestem nienormalna? A może po prostu stwierdzenie to jest wyciągnięte z dupy. Jak w ogóle można dawać takie ogólniki i jeszcze ich bronić, że to poparte naukowo? Skąd wiesz co mnie brzydzi? Nie wiesz. Więc daruj sobie.

A twoje komuś jest potrzebne? To chyba właśnie jest dyskusja, ale pewnie się znowu mylę

No bo dla mnie nie można nazwać takiej relacji małżeństwem. Kiedy pojmiesz, że wypowiadam swoje zdanie?

xD
Dziwne, że jestem jedną z niewielu osób w moim otoczeniu, która ma wywalone na to jak ktoś się ubiera, nie rusza mnie jak ktoś wygląda, czy, że jest osiedlową prostytutką. Ale jeżeli ktoś mnie zapyta o zdanie, to je wypowiem. Albo nawet wypowiem je, gdy uważam, że chcę się tym podzielić. Dyskusja = wymiana poglądów. Izi do zrozumienia. Jak myślisz, że boli mnie to,że Kahoko bierze ślub i będzie mogła bzykać się z kim chce to musze cię wyśmiać
Stary 2016-07-25, 11:24   #367
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Jak myślisz, że boli mnie to,że Kahoko bierze ślub i będzie mogła bzykać się z kim chce to musze cię wyśmiać
Ale kahoko nigdzie tak nie napisała. Pisała o ustalaniu takich spraw w związku + zapędziła się w kretyński pogląd gdzie wolność kosztem uczuć partnera jest najważniejsza. Natomiast nie łączyła tych dwóch spraw razem, więc też nie ma sensu z tego podowu na nią naskakiwać.

Stary 2016-07-25, 11:32   #368
thirky
on tired little feet

Cytat:
Ale kahoko nigdzie tak nie napisała. Pisała o ustalaniu takich spraw w związku + zapędziła się w kretyński pogląd gdzie wolność kosztem uczuć partnera jest najważniejsza. Natomiast nie łączyła tych dwóch spraw razem, więc też nie ma sensu z tego podowu na nią naskakiwać.
Ależ właśnie takie zasady obowiązują w związku Kahoko. Bierze ślub co nie zmienia faktu że oboje uważają ich związek za otwarty. I masz rację, nie ma potrzeby na nią za to naskakiwać.

No dla mnie wolność > partner. Zawsze. I wolność partnera > ja.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.

Edytowane przez thirky
Czas edycji: 2016-07-25 o 11:34
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 11:33   #369
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Nie naskakuję na nią, tylko informuję, że mnie to nie interesuje co dzieje się w jej relacji. I jak chce może nawet kochać się ze stadem murzynów przy jej mężu i stwierdzam, że nadal mnie to nie obchodzi.
Stary 2016-07-25, 11:46   #370
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Stewardesa - żeby trochę poheheszkowac z twojego podejścia.
Aha, trolololo. Dlatego też się do tego odniosłam.
Jesteś pewna, że to moje podejście najbardziej nadaje się do heheszkowania?
Cytat:
No popatrz, w szkole mnie nie uczyli, że nie brzydzę się ludzkimi genitaliami
Uczyli Cię, że masz się nimi brzydzić? W ogóle coś na ten temat było?
Cytat:
A co jeśli się brzydzę genitaliami obcych ludzi? Terapia? Jestem nienormalna?
A brzydzisz się? Przeszkadza Ci to?
Cytat:
A może po prostu stwierdzenie to jest wyciągnięte z dupy. Jak w ogóle można dawać takie ogólniki i jeszcze ich bronić, że to poparte naukowo? Skąd wiesz co mnie brzydzi? Nie wiesz. Więc daruj sobie.
Dyskusję na ten temat toczyłaś z Kahoko, więc nie wiem dlaczego cały czas piszesz o tym do mnie.
Cytat:
A twoje komuś jest potrzebne? To chyba właśnie jest dyskusja, ale pewnie się znowu mylę
Wskaż, gdzie skomentowałam czyjąś relację.
Cytat:
No bo dla mnie nie można nazwać takiej relacji małżeństwem. Kiedy pojmiesz, że wypowiadam swoje zdanie?
Jak przestaniesz obrażać ludzi.
Cytat:

xD
Dziwne, że jestem jedną z niewielu osób w moim otoczeniu, która ma wywalone na to jak ktoś się ubiera, nie rusza mnie jak ktoś wygląda, czy, że jest osiedlową prostytutką.
Nie jesteś. Niczym się od nich nie różnisz, co potwierdzasz nawet tym komentarzem. A już największą perełką było stwierdzenie, że jak dziewczyna przychodzi w takim ubraniu, że widać że ma stringi, to można ją brać.
Cytat:
Ale jeżeli ktoś mnie zapyta o zdanie, to je wypowiem. Albo nawet wypowiem je, gdy uważam, że chcę się tym podzielić.
I to jest właśnie obrażaniem i narzucaniem ludziom swojego jedynie słusznego podejścia i definicji z tyłka.
Cytat:

Dyskusja = wymiana poglądów. Izi do zrozumienia.
wymiana poglądów =/= obrażanie kogokolwiek
Cytat:
Jak myślisz, że boli mnie to,że Kahoko bierze ślub i będzie mogła bzykać się z kim chce to musze cię wyśmiać
Ilość emotek, powtórzeń jak bardzo masz na coś wywalone, prób przekonania jak się świetnie bawisz oznacza coś zupełnie przeciwnego niż twierdzisz. Bardzo Cię boli fakt, że ktoś sobie żyje jak chce i masz z tym problem.
Stary 2016-07-25, 11:50   #371
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Ależ właśnie takie zasady obowiązują w związku Kahoko.
Jakie? Jej wolność KOSZTEM uczuć partnera? To w takim razie współczuję partnerowi.

Cytat:
uważają ich związek za otwarty. I masz rację, nie ma potrzeby na nią za to naskakiwać.
Winszować. Oby mieli wszystko od dawna obgadane.

Cytat:
No dla mnie wolność > partner. Zawsze. I wolność partnera > ja.
Zawsze? Czyli dopuszczasz możliwość seksu z kimś innym, nawet jeśli Twój partner tego by nie pochwalał? Bo ja nie dopuszczam. Bo taka wolność odbyłaby się kosztem uczuć mojej TŻ.

Stary 2016-07-25, 11:57   #372
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Aha, trolololo. Dlatego też się do tego odniosłam.
Jesteś pewna, że to moje podejście najbardziej nadaje się do heheszkowania?
Uczyli Cię, że masz się nimi brzydzić? W ogóle coś na ten temat było?
A brzydzisz się? Przeszkadza Ci to?
Dyskusję na ten temat toczyłaś z Kahoko, więc nie wiem dlaczego cały czas piszesz o tym do mnie.
Wskaż, gdzie skomentowałam czyjąś relację.
Jak przestaniesz obrażać ludzi.
Nie jesteś. Niczym się od nich nie różnisz, co potwierdzasz nawet tym komentarzem. A już największą perełką było stwierdzenie, że jak dziewczyna przychodzi w takim ubraniu, że widać że ma stringi, to można ją brać.I to jest właśnie obrażaniem i narzucaniem ludziom swojego jedynie słusznego podejścia i definicji z tyłka.
wymiana poglądów =/= obrażanie kogokolwiek
Ilość emotek, powtórzeń jak bardzo masz na coś wywalone, prób przekonania jak się świetnie bawisz oznacza coś zupełnie przeciwnego niż twierdzisz. Bardzo Cię boli fakt, że ktoś sobie żyje jak chce i masz z tym problem.
Tak, było na temat tego, że nikt nie brzydzi się genitaliami innych, że jest to całkowicie nienaturalne. Kilka stron wcześniej. Absurd. Generalizowania nie lubicie, jak napisze się "większość" to jest oburzenie, ale z drugiej strony fajnie napisać, że jest się w mniejszości. Jedno potwierdza drugie. Poszukaj sobie.

O stringach i braniu to ci się pomyliło, nie ja tak napisałam.
Nikogo nie obraziłam i nie obrażam, więc się hamuj. Dla ciebie mówienie komuś co ma założyć jest zamachem na wolność i prywatność. Tt możesz o tym mówić? Jak ja powiem, że dla mnie otwarty związek nie powinien nazywać się związkiem popełniam straszliwy czyn i kogoś obrażam? Daruj sobie, jesteś tak mało konsekwentna, że aż wszystko boli od czytania tych głupot.
Stary 2016-07-25, 11:57   #373
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Nie naskakuję na nią, tylko informuję, że mnie to nie interesuje co dzieje się w jej relacji. I jak chce może nawet kochać się ze stadem murzynów przy jej mężu i stwierdzam, że nadal mnie to nie obchodzi.
Tak bardzo nie obchodzi, że napisałaś już ileś razy, co dokładnie myślisz o jej relacji (jakby Cię ktoś pytał) i masz coraz więcej fantazji na jej temat.

Stado murzynów <- masz, poczuj się lepsza
Stary 2016-07-25, 11:58   #374
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Jakie? Jej wolność KOSZTEM uczuć partnera? To w takim razie współczuję partnerowi.
Zawsze? Czyli dopuszczasz możliwość seksu z kimś innym, nawet jeśli Twój partner tego by nie pochwalał? Bo ja nie dopuszczam. Bo taka wolność odbyłaby się kosztem uczuć mojej TŻ.
No widzisz, ale to my WSZYSTKIE jesteśmy w toksycznych związkach
Wyżyny absurdu i lordowanie własnych przekonań nad innymi w imię wolności przekonań. Perełka.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 12:01   #375
thirky
on tired little feet

Cytat:

Winszować. Oby mieli wszystko od dawna obgadane.

Takie, że mają związek otwarty.
Owszem, mają obgadane, kółko adoracyjne dziękuje za troskę o członkinie.

Wolny wybór mam zawsze, niezaleznie od tego czy jestem w związku czy nie. Ode mnie zależy jakich wyborów dokonam i jakie granice sobie ustalę. Nie od tego co nakaże mi partner. Dlatego związałam się z kimś komu moje granice odpowiadają, a mnie jego.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Wyżyny absurdu i lordowanie własnych przekonań nad innymi w imię wolności przekonań. Perełka.
W dalszym ciągu nie rozumiesz.

Stary 2016-07-25, 12:02   #376
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Ot, na przykład: ja chce iść na imprezę, TZtowi się nie chce, w ramach kompromisu jedziemy autem i na krócej.
Aha, oczywiście, można iść samemu, ale... Niektórzy lubią spędzać czas z partnerem.
Z partnerem który jest nieszczęśliwy z tego powodu i odlicza czas do umówionej godziny wyjścia?

Jak chcę spędzać czas z partnerem, to spędzam czas z partnerem, nie potrzebuję do tego kilkudziesięciu innych osób.

Cytat:
Nie widzę nic złego w pokazaniu drugiej osobie, że można inaczej się ubierać/wyglądać/mówić/coś robić.
Ty nie widzisz i tak masz, również uważasz, że możesz doradzać swojej TŻ, ok.
Żeby był kompromis, musi być najpierw konflikt, a tu go nie ma.

Cytat:
Była informacja o napisaniu jak to kompromisy są "fajne". Nie widzę tutaj porównywania związkowych kompromisów z sytuacją trolla z tego wątku. Więc nie próbuj mi insynuować, że coś porównuję.
Ale w tym wątku się wypowiadasz i to w tonie, który tłumaczy takie zachowania.

Naprawdę nie wiem, JAK sobie wyobrażacie kompromis w tej sprawie, bo jedyne, co tu zostało zasugerowane, to zakrycie zadka przez nią w celu uzyskania korzyści jaką jest brak wk*rwu misia. To już nie jest kompromis, tylko toksyczny związek.

Cytat:
Wg mnie o rzeczy, które obiektywnie patrząc są błahe. A taką błahą sprawą była moja broda, którą zresztą wolałbym mieć. Ale jeśli miałbym przez to zakończyć związek, to popukałbym się w czoło.
No więc właśnie piszę, łatwo się mówi o kompromisie, jeśli sprawa nie jest dla kogoś istotna, a wręcz uważa, że to rozwiązanie jest lepsze, chociazby tylko dlatego, że też może do woli ingerować w wygląd drugiej osoby i cieszyć się myślą, że jest się dla niej bardziej atrakcyjnym.

Cytat:
połowie, dochodzicie do absurdu xD
W Waszym rozumieniu nie, polega na podporządkowaniu się oczekiwaniom partnera.

Cytat:
Tak, już nam tłumaczono, że kompromis jest wtedy, kiedy zrobisz dokładnie tak jak osoba, która ten kompromis proponuje. Nadal nie mogę wyjść z szoku, że można to tak nazywać.
No dokładnie.

Cytat:
Bo zaraz się okaże że kompromisem w robieniu obiadu i sprzątaniu po nim nie jest układ "ja gotuje - ty zmywasz " bo trzeba robić po połowie xD przy tak wąskiej definicji kompromisu,przyjętej oczywiście tylko na potrzeby tej dyskusji, faktycznie trudno o satysfakcjonujący kompromis.
Bo trudno. Dlatego lepiej tego unikać.
Ja lubię gotować, Ty wolisz sprzątać - to nie jest kompromis, tylko właśnie dobre dopasowanie i dogadanie. Problem się może pojawić, jeśli np. jedna osoba jest pedantem, druga bałaganiarzem.

Naprawdę nie rozumiem, jak komuś życie w układzie "coś za coś" może pasować, ale nie muszę rozumieć wszystkiego. Im więcej takich punktów zapalnych, tym trudniej.

Cytat:
Pisała o ustalaniu takich spraw w związku + zapędziła się w kretyński pogląd gdzie wolność kosztem uczuć partnera jest najważniejsza.
A dlaczego ten pogląd jest bardziej kretyński, niż założenie, że można komuś coś "sugerować" kosztem jego uczuć i ta osoba powinna się dostosować, żeby okazać dojrzałość, chęć pójścia na kompromis i szacunek dla partnera?
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 12:06   #377
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Zaczyna przerażać mnie ten cały liberalizm. Wolność, wolnością,ale ja będąc w związku 3,5 roku nigdy nie czułam się ograniczana, szantażowana, na uwięzi. My mieliśmy po prostu granice, których nawet nie trzeba było ustalać, bo dla nas było to całkowicie normalne, że jak jesteśmy razem to nie ma mowy o kontaktach seksualnych czy innych zbliżeń z innymi ludźmi. Nigdy przez to nie czułam się gorsza, jeden partner mi w zupełności wystarczał, ale może jakbym była nimfomanką to byłby problem . Albo feministką.
Stary 2016-07-25, 12:07   #378
thirky
on tired little feet

Cytat:
Zaczyna przerażać mnie ten cały liberalizm. Wolność, wolnością,ale ja będąc w związku 3,5 roku nigdy nie czułam się ograniczana, szantażowana, na uwięzi. My mieliśmy po prostu granice, których nawet nie trzeba było ustalać, bo dla nas było to całkowicie normalne, że jak jesteśmy razem to nie ma mowy o kontaktach seksualnych czy innych zbliżeń z innymi ludźmi. Nigdy przez to nie czułam się gorsza, jeden partner mi w zupełności wystarczał, ale może jakbym była nimfomanką to byłby problem . Albo feministką.
Kobieta chwaląca się że nie jest feministką coś pięknego

Stary 2016-07-25, 12:08   #379
201703061049
Konto usunięte

Cytat:

W dalszym ciągu nie rozumiesz.

Ależ ja świetnie rozumiem, co chcesz mi powiedzieć, tylko się z tym nie zgadzam i śmieszy mnie wmawianie innym, że są w toksykach, bo definiują swoją wolność w związku inaczej. I to w dodatku w imię wolności przekonań.
Nie widzisz tego absurdu?
Stary 2016-07-25, 12:13   #380
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

A czy ktoś tu napisał, że nie ma ŻADNYCH granic w związku? No ale skoro one dla ciebie kończą się na wyłączności seksualnej...
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 12:15   #381
thirky
on tired little feet

Cytat:
Ależ ja świetnie rozumiem, co chcesz mi powiedzieć, tylko się z tym nie zgadzam i śmieszy mnie wmawianie innym, że są w toksykach, bo definiują swoją wolność w związku inaczej. I to w dodatku w imię wolności przekonań.
Nie widzisz tego absurdu?
Niestety nie rozumiesz. Nigdzie nie było mowy o urażaniu uczuć partnera. Wiążę się z kimś kto nie ma absolutnie żadnego problemu z moimi granicami ani ja z jego. Chcę sobie iść na plażę nago to idę, mój chłopak będzie chciał pójść na wesele w dresie to pójdzie. Nie zdradzamy się bo oboje chcemy być dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi. Gdyby mój chłopak wpadł na pomysł wyjazdu samemu na rok do Brazylii to bym z nim zerwała, a nie namawiała do pozostania przy mnie. Ale zwiazałam się z kimś kto chce być obok mnie.

Stary 2016-07-25, 12:17   #382
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meagara Pokaż wiadomość
A czy ktoś tu napisał, że nie ma ŻADNYCH granic w związku? No ale skoro one dla ciebie kończą się na wyłączności seksualnej...
Czyli jestem płytka, bo nie tolerowałabym, gdyby facet chciał spać z innymi?
Granice rozpoczynają się tam, gdzie kończy się wolność osobista. Tak to rozumiem.
Stary 2016-07-25, 12:19   #383
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Teraz nagle na mnie spłynęło, skąd się biorą te wszystkie "chwile zapomnienia", "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal", "mieliśmy kryzys" itd.

Ja też nie dopuszczam, bo dla mnie ideałem jest związek monogamiczny. Z obu stron. Nie zdradzam, bo nie chce, a nie dlatego, że się do tego zmuszam na zasadzie kompromisu.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 12:20   #384
thirky
on tired little feet

Cytat:
Granice rozpoczynają się tam, gdzie kończy się wolność osobista. Tak to rozumiem.
Co? Kto niby tak napisał?
Ale nikt nie ma obowiązku zawężać swoich granic. Jak poznam chłopaka który będzie chciał związku otwartego a ja bym chciała mieć go na wyłączność to nie poproszę go o zmienienie preferencji ani on mnie, tylko powiemy sobie papa.

Stary 2016-07-25, 12:22   #385
201701121406
Konto usunięte

Cytat:

Oesu. Nie. Dążę do tego, że można mieć tysiąc innych ustaleń z ta uwielbianą przez ciebie wyłącznością albo z pominięciem jej. Nie wiem czemu się uczepiłaś tak tej jednej rzeczy
Stary 2016-07-25, 12:30   #386
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Tak, było na temat tego, że nikt nie brzydzi się genitaliami innych, że jest to całkowicie nienaturalne. Kilka stron wcześniej. Absurd.
To Ty się brzydzisz i uważasz to za naturalne?
Cytat:
Generalizowania nie lubicie, jak napisze się "większość" to jest oburzenie, ale z drugiej strony fajnie napisać, że jest się w mniejszości. Jedno potwierdza drugie. Poszukaj sobie.
Niczego nie muszę szukać, nie ze mną o tym dyskutowałaś i nie wiem, do czego się odnosisz.
Cytat:
O stringach i braniu to ci się pomyliło, nie ja tak napisałam.
Nic mi się nie pomyliło. To była odpowiedź na post trolla, z którym niby się nie zgodziłaś, a jednak:
Cytat:
Masakra, czyli wychodzi na to, że jak ma się założone stringi to od razu, że szuka kogoś na seks? Trochę zaściankowe myślenie. Poza tym nie wiem skąd oni mogą wiedzieć, że dziewczyna ma takie i takie majtki. Chyba musiałaby mieć kawałek materiału zamiast spódniczki, albo nie mieć jej wcale, wtedy to już chyba wiadomo o co chodzi.
O co chodzi?
Cytat:
Nikogo nie obraziłam i nie obrażam, więc się hamuj.
To nie ja mam problem ze wszystkimi naokoło i znajduję coraz to nowe grupy do pogardzania.
Cytat:
Dla ciebie mówienie komuś co ma założyć jest zamachem na wolność i prywatność.
Znowu mnie z kimś mylisz.
Cytat:
Tt możesz o tym mówić?
Pokaż, gdzie coś takiego napisałam.
Cytat:
Jak ja powiem, że dla mnie otwarty związek nie powinien nazywać się związkiem popełniam straszliwy czyn i kogoś obrażam?
Tak.
Cytat:
Daruj sobie, jesteś tak mało konsekwentna, że aż wszystko boli od czytania tych głupot.
Wskaż, gdzie.
Cytat:
Zaczyna przerażać mnie ten cały liberalizm. Wolność, wolnością,ale ja będąc w związku 3,5 roku nigdy nie czułam się ograniczana, szantażowana, na uwięzi. My mieliśmy po prostu granice, których nawet nie trzeba było ustalać, bo dla nas było to całkowicie normalne, że jak jesteśmy razem to nie ma mowy o kontaktach seksualnych czy innych zbliżeń z innymi ludźmi.
To rzeczywiście niesamowite. A niby jakim cudem mogłabyś być ograniczana, skoro się w tym zgadzaliście?
Cytat:
Nigdy przez to nie czułam się gorsza, jeden partner mi w zupełności wystarczał, ale może jakbym była nimfomanką to byłby problem . Albo feministką.
To żeś dowaliła teraz. Po takiej obeldze już się nie podniesiemy. Z czym jeszcze masz problem?
Stary 2016-07-25, 12:32   #387
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Teraz nagle na mnie spłynęło, skąd się biorą te wszystkie "chwile zapomnienia", "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal", "mieliśmy kryzys" itd.

Ja też nie dopuszczam, bo dla mnie ideałem jest związek monogamiczny. Z obu stron. Nie zdradzam, bo nie chce, a nie dlatego, że się do tego zmuszam na zasadzie kompromisu.

Dokladnie to. Nie uprawiam seksu z innymi osobami niż partner, bo nie czuję takiej potrzeby. A to właśnie z tych potrzeb (albo ich braku) wynikają moje granice, według których dobieram sobie partnera. Żadne "Dobra, w ramach kompromisu odpuszczę sobie seks z innymi osobami" Nie chciałabym być z kimś, na kim muszę wymuszać wierność (taką definiowaną według mojego światopoglądu).
Stary 2016-07-25, 12:37   #388
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Niestety nie rozumiesz. Nigdzie nie było mowy o urażaniu uczuć partnera. Wiążę się z kimś kto nie ma absolutnie żadnego problemu z moimi granicami ani ja z jego. Chcę sobie iść na plażę nago to idę, mój chłopak będzie chciał pójść na wesele w dresie to pójdzie. Nie zdradzamy się bo oboje chcemy być dla siebie jedynymi partnerami seksualnymi. Gdyby mój chłopak wpadł na pomysł wyjazdu samemu na rok do Brazylii to bym z nim zerwała, a nie namawiała do pozostania przy mnie. Ale zwiazałam się z kimś kto chce być obok mnie.

Jezuuuuuuuuuuuuu
Chcesz to idź, ale innym dziecka w brzuch nie wmawiaj.
Nie, skąd.
Stary 2016-07-25, 12:45   #389
thirky
on tired little feet

Cytat:
Jezuuuuuuuuuuuuu
Chcesz to idź, ale innym dziecka w brzuch nie wmawiaj.
Nie, skąd.
No fakt. Pierwszy post i wasze przyzwolenie na szantaż to akurat było obrażanie uczuć. Pominęłam z rozpędu.

Stary 2016-07-25, 12:47   #390
higirl
Raczkowanie

Cytat:
Kobieta chwaląca się że nie jest feministką coś pięknego

Bo nie jestem, a tobie nic do tego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości