|
|
#361 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Cytat:
Ty byś się popukał. Ktoś inny by się rozstał. Bo dla niego brak tego konkretnego partnera > ustępowanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam swojej, stosuję ogólną. Gdyby była moja, to byłoby to inne słowo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To dlaczego to zrobiłaś? |
||||||||||
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No przecież napisałam dużo wcześniej jak dla mnie wygląda kompromis. Piszesz teraz, że trzeba się kierować tym co jest w słowniku. Niżej piszesz, że nie ma wąskiej definicji i że ma dwa znaczenia. XD? |
|
|
|
|
|
#364 |
|
zuy mod
|
Stewardesa - żeby trochę poheheszkowac z twojego podejścia.
Leszy - tez fakt.
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej przegapiłem to, co pisałaś wczoraj. My bad.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No popatrz, w szkole mnie nie uczyli, że nie brzydzę się ludzkimi genitaliami A co jeśli się brzydzę genitaliami obcych ludzi? Terapia? Jestem nienormalna? A może po prostu stwierdzenie to jest wyciągnięte z dupy. Jak w ogóle można dawać takie ogólniki i jeszcze ich bronić, że to poparte naukowo? Skąd wiesz co mnie brzydzi? Nie wiesz. Więc daruj sobie. A twoje komuś jest potrzebne? To chyba właśnie jest dyskusja, ale pewnie się znowu mylę No bo dla mnie nie można nazwać takiej relacji małżeństwem. Kiedy pojmiesz, że wypowiadam swoje zdanie? xD Dziwne, że jestem jedną z niewielu osób w moim otoczeniu, która ma wywalone na to jak ktoś się ubiera, nie rusza mnie jak ktoś wygląda, czy, że jest osiedlową prostytutką. Ale jeżeli ktoś mnie zapyta o zdanie, to je wypowiem. Albo nawet wypowiem je, gdy uważam, że chcę się tym podzielić. Dyskusja = wymiana poglądów. Izi do zrozumienia. Jak myślisz, że boli mnie to,że Kahoko bierze ślub i będzie mogła bzykać się z kim chce to musze cię wyśmiać |
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kahoko nigdzie tak nie napisała. Pisała o ustalaniu takich spraw w związku + zapędziła się w kretyński pogląd gdzie wolność kosztem uczuć partnera jest najważniejsza. Natomiast nie łączyła tych dwóch spraw razem, więc też nie ma sensu z tego podowu na nią naskakiwać.
|
|
|
|
#368 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
No dla mnie wolność > partner. Zawsze. I wolność partnera > ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-07-25 o 11:34 |
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Nie naskakuję na nią, tylko informuję, że mnie to nie interesuje co dzieje się w jej relacji. I jak chce może nawet kochać się ze stadem murzynów przy jej mężu i stwierdzam, że nadal mnie to nie obchodzi.
|
|
|
|
|
#370 | |||||||
|
BAN stały
|
Aha, trolololo. Dlatego też się do tego odniosłam.
Jesteś pewna, że to moje podejście najbardziej nadaje się do heheszkowania? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wymiana poglądów =/= obrażanie kogokolwiek Ilość emotek, powtórzeń jak bardzo masz na coś wywalone, prób przekonania jak się świetnie bawisz oznacza coś zupełnie przeciwnego niż twierdzisz. Bardzo Cię boli fakt, że ktoś sobie żyje jak chce i masz z tym problem. |
|||||||
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie? Jej wolność KOSZTEM uczuć partnera? To w takim razie współczuję partnerowi.
Cytat:
Zawsze? Czyli dopuszczasz możliwość seksu z kimś innym, nawet jeśli Twój partner tego by nie pochwalał? Bo ja nie dopuszczam. Bo taka wolność odbyłaby się kosztem uczuć mojej TŻ.
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno potwierdza drugie. Poszukaj sobie. O stringach i braniu to ci się pomyliło, nie ja tak napisałam. Nikogo nie obraziłam i nie obrażam, więc się hamuj. Dla ciebie mówienie komuś co ma założyć jest zamachem na wolność i prywatność. Tt możesz o tym mówić? Jak ja powiem, że dla mnie otwarty związek nie powinien nazywać się związkiem popełniam straszliwy czyn i kogoś obrażam? Daruj sobie, jesteś tak mało konsekwentna, że aż wszystko boli od czytania tych głupot. |
|
|
|
|
|
#373 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Stado murzynów |
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wyżyny absurdu i lordowanie własnych przekonań nad innymi w imię wolności przekonań. Perełka. |
|
|
|
|
|
#375 | ||
|
on tired little feet
|
Cytat:
Owszem, mają obgadane, kółko adoracyjne dziękuje za troskę o członkinie. Wolny wybór mam zawsze, niezaleznie od tego czy jestem w związku czy nie. Ode mnie zależy jakich wyborów dokonam i jakie granice sobie ustalę. Nie od tego co nakaże mi partner. Dlatego związałam się z kimś komu moje granice odpowiadają, a mnie jego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#376 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak chcę spędzać czas z partnerem, to spędzam czas z partnerem, nie potrzebuję do tego kilkudziesięciu innych osób. Cytat:
Żeby był kompromis, musi być najpierw konflikt, a tu go nie ma. Cytat:
Naprawdę nie wiem, JAK sobie wyobrażacie kompromis w tej sprawie, bo jedyne, co tu zostało zasugerowane, to zakrycie zadka przez nią w celu uzyskania korzyści jaką jest brak wk*rwu misia. To już nie jest kompromis, tylko toksyczny związek. Cytat:
W Waszym rozumieniu nie, polega na podporządkowaniu się oczekiwaniom partnera. Cytat:
Cytat:
Ja lubię gotować, Ty wolisz sprzątać - to nie jest kompromis, tylko właśnie dobre dopasowanie i dogadanie. Problem się może pojawić, jeśli np. jedna osoba jest pedantem, druga bałaganiarzem. Naprawdę nie rozumiem, jak komuś życie w układzie "coś za coś" może pasować, ale nie muszę rozumieć wszystkiego. Im więcej takich punktów zapalnych, tym trudniej. A dlaczego ten pogląd jest bardziej kretyński, niż założenie, że można komuś coś "sugerować" kosztem jego uczuć i ta osoba powinna się dostosować, żeby okazać dojrzałość, chęć pójścia na kompromis i szacunek dla partnera? |
||||||
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Albo feministką.
|
|
|
|
|
|
#378 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie widzisz tego absurdu? |
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A czy ktoś tu napisał, że nie ma ŻADNYCH granic w związku? No ale skoro one dla ciebie kończą się na wyłączności seksualnej... |
|
|
|
|
|
#381 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Granice rozpoczynają się tam, gdzie kończy się wolność osobista. Tak to rozumiem. |
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też nie dopuszczam, bo dla mnie ideałem jest związek monogamiczny. Z obu stron. Nie zdradzam, bo nie chce, a nie dlatego, że się do tego zmuszam na zasadzie kompromisu. |
|
|
|
|
|
#384 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
Ale nikt nie ma obowiązku zawężać swoich granic. Jak poznam chłopaka który będzie chciał związku otwartego a ja bym chciała mieć go na wyłączność to nie poproszę go o zmienienie preferencji ani on mnie, tylko powiemy sobie papa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oesu. Nie. Dążę do tego, że można mieć tysiąc innych ustaleń z ta uwielbianą przez ciebie wyłącznością albo z pominięciem jej. Nie wiem czemu się uczepiłaś tak tej jednej rzeczy |
|
|
|
|
|
#386 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nic mi się nie pomyliło. To była odpowiedź na post trolla, z którym niby się nie zgodziłaś, a jednak: Cytat:
To nie ja mam problem ze wszystkimi naokoło i znajduję coraz to nowe grupy do pogardzania. Cytat:
Pokaż, gdzie coś takiego napisałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To żeś dowaliła teraz. Po takiej obeldze już się nie podniesiemy. Z czym jeszcze masz problem? |
|||||||
|
|
|
|
#387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokladnie to. Nie uprawiam seksu z innymi osobami niż partner, bo nie czuję takiej potrzeby. A to właśnie z tych potrzeb (albo ich braku) wynikają moje granice, według których dobieram sobie partnera. Żadne "Dobra, w ramach kompromisu odpuszczę sobie seks z innymi osobami" |
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chcesz to idź, ale innym dziecka w brzuch nie wmawiaj. Nie, skąd. |
|
|
|
|
|
#389 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

A co jeśli się brzydzę genitaliami obcych ludzi? Terapia? Jestem nienormalna? A może po prostu stwierdzenie to jest wyciągnięte z dupy. Jak w ogóle można dawać takie ogólniki i jeszcze ich bronić, że to poparte naukowo? Skąd wiesz co mnie brzydzi? Nie wiesz. Więc daruj sobie. 

Jedno potwierdza drugie. Poszukaj sobie.
. Albo feministką.