Lutówki 2017 ❤ - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 10:56   #4021
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja wiem jak się czuje kobieta w 8 i 9 miesiącu, ty też to wiesz, one jeszcze nie...dopiero się dowiedzą
Ja wiem co mi się przydało przy córce, wiem co było zbędne dlatego zaczynam sobie od sierpnia kupować, zwłaszcza, że ja musze podwójnie
Nie zamierzam znowu chodzić jak kaczka i przepychać się w kolejkach, nie zamierzam też prać, prasować i układać pod koniec ciąży, mam za to zamiar dużo odpoczywać, bo to będzie dla mnie najlepsze, dlatego ogarnę wszystko jak nie będę chodzić jak kowboj
Piąteczka ✋

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 10:57   #4022
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Odpisałaś malejMi ale pisałaś na mój temat. Chcę zakopać topór wojenny i wyciągam rękę na zgodę, bo bez sensu sie kłócić. Co Ty na to? Jak sie uda spedzimy na tym watku kilka ładnych, miejmy nadzieje miłych miesięcy.

Kochana, przykro mi, że uważasz, że wyciągam do Ciebie topór wojenny. Nigdy to nie miało miejsca. Po prostu mam silny charakter, w końcu jestem lwicą, a do tego bardzo silnie rozwinięte poczucie sprawiedliwości. Od małego i w szkole zawsze ujmowałam się za każdym, kto w moim poczuciu był skrzywdzony. Ja po prostu napisałam głośno i wyraźnie to, co wiele osób też pomyślało, tylko uznało, że nie będzie się wychylać, bo taka postawa na jaką ja się zdecydowałam to opcja trudniejsza
Nie chcę się kłócić, dlatego ignorowałam Twoje posty, mam sporo problemów osobistych, a to forum daje mi wytchnienie. I tego nie ukrywam.
Jeśli chcesz to możemy oczywiście zapomnieć o całej sprawie i to zlekceważyć I pisać jakby nigdy nic. Dla mnie ok. Buziaki
Stary 2016-07-25, 10:58   #4023
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Z drugiej strony moja ciąża zakończy się na pewno szybciej, bo bliźniacza.
Znam też przypadki gdzie dziewczyny rodziły grubo przed terminem, z niezależnych przyczyn, nigdy nie wiadomo jak i kiedy się ciąża zakończy.
No można, oczywiście można zostawić listę mężowi, tylko wtedy nie będzie tak jak wy chcecie
Stary 2016-07-25, 11:20   #4024
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Kochana, przykro mi, że uważasz, że wyciągam do Ciebie topór wojenny. Nigdy to nie miało miejsca. Po prostu mam silny charakter, w końcu jestem lwicą, a do tego bardzo silnie rozwinięte poczucie sprawiedliwości. Od małego i w szkole zawsze ujmowałam się za każdym, kto w moim poczuciu był skrzywdzony. Ja po prostu napisałam głośno i wyraźnie to, co wiele osób też pomyślało, tylko uznało, że nie będzie się wychylać, bo taka postawa na jaką ja się zdecydowałam to opcja trudniejsza
Nie chcę się kłócić, dlatego ignorowałam Twoje posty, mam sporo problemów osobistych, a to forum daje mi wytchnienie. I tego nie ukrywam.
Jeśli chcesz to możemy oczywiście zapomnieć o całej sprawie i to zlekceważyć I pisać jakby nigdy nic. Dla mnie ok. Buziaki
Tak chyba jest, jak się dwie lwice złapią za grzywy 😂 Też nie potrafię siedzieć cicho i jeśli mnie coś irytuje mówię o tym głośno, co nie zawsze wychodzi mi na dobre. Ale jesteśmy w ciąży i nie czas myśleć tylko o sobie, ale o maluszku, który w brzuszku trzęsie się ze stresu, kiedy mama się stresuje. Rzadko wyciągam rękę na zgodę, (chociaż z wiekiem zdarza mi się ) jednak teraz mam na uwadze rzesze dzieciątek w naszych brzuszkach i mamusie, które niepotrzebnie się denerwują tą bezsensowna kłótnią. Trzymam kciuki, oby Twoje problemy osobiste szybko się rozwiązany i żebyś mogła cieszyć się ciążą na całego.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Znam też przypadki gdzie dziewczyny rodziły grubo przed terminem, z niezależnych przyczyn, nigdy nie wiadomo jak i kiedy się ciąża zakończy.
No można, oczywiście można zostawić listę mężowi, tylko wtedy nie będzie tak jak wy chcecie
Lolita czasem rady dawane w dobrej wierze są źle odbierane, ale ok nie ma co się narzucać 😉 czas sam pokaże co i jak. Jedna będzie skakać na skakance i jeździć na rowerze do porodu, inna będzie leżeć, bo np. szyjka będzie się skracać. Jest wiele sytuacji kiedy ciąża może być zagrożona, czego nikomu nie życzę. Ja byłam na chodzie do końca, wszystko robiłam w domu, chodziłam na długie spacery i pływałam, jednak na zakupy ciuszków, macanie wózków, fotelików czy łóżeczek nie miałam ochoty i czasami wolałam zwyczajnie poleżeć. Zrobicie jak zechcecie i nie odbierajcie źle takich rad, bo nikt nie chce dla Was źle.

Paulina
Stary 2016-07-25, 11:21   #4025
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem jak się czuje kobieta w 8 i 9 miesiącu, ty też to wiesz, one jeszcze nie...dopiero się dowiedzą
Ja wiem co mi się przydało przy córce, wiem co było zbędne dlatego zaczynam sobie od sierpnia kupować, zwłaszcza, że ja musze podwójnie
Nie zamierzam znowu chodzić jak kaczka i przepychać się w kolejkach, nie zamierzam też prać, prasować i układać pod koniec ciąży, mam za to zamiar dużo odpoczywać, bo to będzie dla mnie najlepsze, dlatego ogarnę wszystko jak nie będę chodzić jak kowboj
ja wiem ze jest tez tatus dziecka i nie ja koniecnzie musze jechac i kupic... ogladac sobie bede ale jezdzic, kupowac, zalatwiac bedzie On z domem tak wyszlo to i Kropka ogarniemy
Stary 2016-07-25, 11:29   #4026
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja wiem ze jest tez tatus dziecka i nie ja koniecnzie musze jechac i kupic... ogladac sobie bede ale jezdzic, kupowac, zalatwiac bedzie On z domem tak wyszlo to i Kropka ogarniemy
Niestety mamusie w większości muszą zmierzyć się z wyprawką same, bo mężowie pracują do późna, jak moj do 19. Zresztą jeśli chodzi o dzieci wolę mieć pełną kontrolę, bo nie lubię jak nie jest po mojej myśli. Mężowi zleciłabym kupno pieluch, ale już wybór ubranek czy akcesoriów zostawiam sobie, ponieważ w większości ja będę tego używać.

Paulina
Stary 2016-07-25, 11:34   #4027
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Lolita czasem rady dawane w dobrej wierze są źle odbierane, ale ok nie ma co się narzucać 😉 czas sam pokaże co i jak. Jedna będzie skakać na skakance i jeździć na rowerze do porodu, inna będzie leżeć, bo np. szyjka będzie się skracać. Jest wiele sytuacji kiedy ciąża może być zagrożona, czego nikomu nie życzę. Ja byłam na chodzie do końca, wszystko robiłam w domu, chodziłam na długie spacery i pływałam, jednak na zakupy ciuszków, macanie wózków, fotelików czy łóżeczek nie miałam ochoty i czasami wolałam zwyczajnie poleżeć. Zrobicie jak zechcecie i nie odbierajcie źle takich rad, bo nikt nie chce dla Was źle.
Nie, to nie chodzi o to, że coś jest źle odebrane. Uważam, że każda z nas powinna ciążę przeżyć tak jak chce. Mam świadomość, że mogę nawet w grudniu urodzić. Tak samo mam świadomość, że pod koniec może mi się nic nie chcieć. Ale po co mówić o tych złych rzeczach? Żadna z nas nie dopuszcza do siebie myśli, że może stracić swoje maleństwo i tak samo nie dopuszczamy myśli, że nic nam się nie będzie chciało pod koniec. Za wózkiem już się rozglądam, ale kupię go pod koniec roku, albo nawet w styczniu (nie wiem ile się czeka na wózki), bo tak jak pisałam wcześniej szkoda mi gwarancji na coś co leży nieużywane. I tak samo mogłyśmy źle odebrać, że mówicie "My w ciąży byłyśmy, a dziewczyny jeszcze nie, to zobaczą co będzie". Kojarzy mi się to z gadaniem starej ciotki "Teraz jesteś młoda, to Cię nic nie boli, ale zobaczysz jak będziesz w moim wieku…" Wkurzało mnie też takie gadanie na studiach od starszych kolegów "Zobaczysz jak z nim będzie ciężko", "Będziesz mieć przechlapane". A potem nie wiedzieć czemu wykładowca mnie lubił, a mi nauka przychodziła jak z płatka Wiadomo, że nie przewidzimy, czy nam się szyjka będzie rozwierać wcześniej, czy nie, ani też czy przytyjemy jak balony i stopy nam tak popuchną, że w żadne buty się nie zmieścimy. Ja do siebie złych myśli staram się nie przyjmować, albo zminimalizować je do minimum
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 11:43   #4028
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
dziecko jest moje i meza wiec nie ma byc jak ja chce tylko jak my chcemy :P

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Niestety mamusie w większości muszą zmierzyć się z wyprawką same, bo mężowie pracują do późna, jak moj do 19. Zresztą jeśli chodzi o dzieci wolę mieć pełną kontrolę, bo nie lubię jak nie jest po mojej myśli. Mężowi zleciłabym kupno pieluch, ale już wybór ubranek czy akcesoriów zostawiam sobie, ponieważ w większości ja będę tego używać.

ja tez pracuje do 17-18, wracam kolo 19..i planuje do listopada wiec 3 trymestr jak fix na wyprawke

biedny tatus do pozna i pozniej dziecko całe jest mamusi? bo tatus biedny do 19? a mamusia co? lezy i pachnie cala ciaze?
zycze kazdej zeby lezec nie musiala
Stary 2016-07-25, 11:51   #4029
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Usg będę miała w poniedziałek... ale paní wpłynęła na mnie dziwnie kojąco...głównie mnie interesowała sprawa ile tam mam czekać...kiedy zacznie się poronienie....ale wszystko jest porządku..... są trzy opcje

Oczywiscie po jednoznacznych stwierdzeniu że jest jak jest

1. Czekamy aż się samo zacznie do 3 tygodni

2. Przychodzę na 1 dzień (od 6 do 12 godzin) do szpitala i podają mi tabletkę

3. Czyszczenie mechaniczne

Biorąc pod uwagę że do pl wyjeżdżamy w piątek wątpię żeby się wyrobiłem z opcją 2 lub 3. Bo to musi być zarezerwowany pokój osobny dla mnie na konkretny dzień

Czekam spokojnie na poniedziałek (bez nadziei zadnych). Mam oczy widziałam sama na ekranie wczoraj ...wiem mniej więcej co powinno się widzieć...raczej nie ma możliwości żeby 1cm fasolka (bo taka mniej wiecej powinna być) tak się schowała żebyśmy nie mogli jej zauważyć.

Także...już na spokojnie.... z ciężkim sercem ale czekam do poniedziałku.

Dzięki że jesteście ze mną

Strasznie jest mi przykro i smutno, tulę Was mocno.

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Kurde, to moje niespełnione ambicje, żałowałam, że nie poszłam dalej w tę biologię, szóstkę z niej miałam na świadectwie Ale spełniam się amatorsko, w farmaceutykach, składach kosmetyków, i jako samozwańczy lekarz rodzinny
No ja studiowałam biologię, bardzo fajne studia

Cytat:
to ja podobnie niespełnioną miłością darzę chemię. do dziś mam ukłucie w sercu, że jej na maturze nie zdawałam i nie poszłam chemii studiować. wszystko mi w mig do głowy wchodziło.
ale np z matmy czy fizy byłam noga ale poszłam inną drogą i też jest ok
ja za to jestem samozwańczą dietetyczką rodzinną obecnie i autorytetem choćby dla mamy, która się mnie ciągle pyta których witamin nie można razem łykać i tym podobne
Kończyłam technikum chemiczne, teraz w laboratorium chemicznym pracuję I mam podobną pasję do waszej

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nic nie wiem Rozglądałam się za szpitalami ale decydować będę dopiero jak je odwiedze i zobacze Trochę tego mam bo i miejskie i uniwersyteckie i jakis 'półprywatny' z naprwde dobrymi warunkami... Każdy ma plusy i minusy... na decyzję jeszcze sporo czasu.

Jedyne co oglądam na okrągło to wózki a im więcej oglądam tym mniej wiem... niby chce 3w1 z bazą jakiś... niby... ale sama nie wiem jeszcze

A, no i kombinuje jak urządzić pokój... na jaki kolor przemalować, jakie podstawowe meble kupić.... mamy kompletnie pusty pokój na razie (no, troche graciarnia z tego jest )

Ale na same zakupy uważam, że jeszcze jest czas
No ja wiem gdzie będę rodzić, tam gdzie pierwsze

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja jestem z Katowic
W katowicach rodziłam synka Bardzo byłam zadowolona ze szpitala.

Cytat:
Ja wodnik
W nocy jedna pobudka i śpię jak zabita

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Mocne kciuki trzymamy
Ja też wodnik.

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja miałam madele mini electric. Rewelacja! A na start kupiłam ręczny avent, ale nie zdał egzaminu.

Też miałam i super była, żałuję że sprzedałam.

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ja juz weszłam w 2 ☺

MartaMagda kciuki za usg! Ja mam genetyczne za sobą. Wszystko ok, Ufff.
Kolejna wizyta 8 sierpnia, mam nadzieję że uda się podejrzec płeć.

Co do listy zakupów to fajna sprawa. Można dyskutować o konkretnych produktach na wątku i najlepsze wpisywać na listę. Dobry pomysł aby poczekać do 2 trymestru. Na spokojnie wszystko ogarniemy.

W pierwszej ciąży wszystkie produkty kosmetyczne kupiłam przez internet w Gemini. Miałam przygotowane listę i raz dwa miałam załatwione.
Wózek fotelik łóżeczko wybierałam bardzo wcześnie. Ale zamowilam dopiero pid koniec ciąży. Szczerze mówiąc to nie latalam po sklepach, tylko podjechalam zobaczyć na żywo wózek i tam go zamowilam.
Co do ubranek to cała ciążę od samego początku chodziłam po lumpeksach. Pomału, niespiesznie kompletowalam wyprawkę. Synek skończył rok i nadal ma pełną komodę markowych ubrań z lumpeksu ☺

Ja też w lumpkach najpiękniejsze i najlepsze gatunkowo ciuszki kupowałam.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A myślałam dzisiaj o jaglance, ale bałam się, że kasza jaglana będzie mi śmierdzieć

To łóżeczko to nic wymyślnego, ale ja uwielbiam minimalizm i białe, drewniane meble <3

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
Bardzo mi się podoba.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 11:53   #4030
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Nie, to nie chodzi o to, że coś jest źle odebrane. Uważam, że każda z nas powinna ciążę przeżyć tak jak chce. Mam świadomość, że mogę nawet w grudniu urodzić. Tak samo mam świadomość, że pod koniec może mi się nic nie chcieć. Ale po co mówić o tych złych rzeczach? Żadna z nas nie dopuszcza do siebie myśli, że może stracić swoje maleństwo i tak samo nie dopuszczamy myśli, że nic nam się nie będzie chciało pod koniec. Za wózkiem już się rozglądam, ale kupię go pod koniec roku, albo nawet w styczniu (nie wiem ile się czeka na wózki), bo tak jak pisałam wcześniej szkoda mi gwarancji na coś co leży nieużywane. I tak samo mogłyśmy źle odebrać, że mówicie "My w ciąży byłyśmy, a dziewczyny jeszcze nie, to zobaczą co będzie". Kojarzy mi się to z gadaniem starej ciotki "Teraz jesteś młoda, to Cię nic nie boli, ale zobaczysz jak będziesz w moim wieku…" Wkurzało mnie też takie gadanie na studiach od starszych kolegów "Zobaczysz jak z nim będzie ciężko", "Będziesz mieć przechlapane". A potem nie wiedzieć czemu wykładowca mnie lubił, a mi nauka przychodziła jak z płatka Wiadomo, że nie przewidzimy, czy nam się szyjka będzie rozwierać wcześniej, czy nie, ani też czy przytyjemy jak balony i stopy nam tak popuchną, że w żadne buty się nie zmieścimy. Ja do siebie złych myśli staram się nie przyjmować, albo zminimalizować je do minimum
nie moglabym tego lepiej ując. Mnie takie "dobre rady" tez wyprowadzają z równowagi, jako mama po raz pierwszy chetnie się wesprę na doswiadczeniach mam które juz mają dzieci, ale straszenie mnie bardzo irytuje
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:00   #4031
sQuaara
Zakorzenienie

pol biedy jak rodzace maja dzieci...gorzej jak ja uslyszalam caly wyklad ze MUSZE rodzic naturalnie od laski ktorej do porodu bardzo daleko...
Stary 2016-07-25, 12:00   #4032
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

ja tez pracuje do 17-18, wracam kolo 19..i planuje do listopada wiec 3 trymestr jak fix na wyprawke

biedny tatus do pozna i pozniej dziecko całe jest mamusi? bo tatus biedny do 19? a mamusia co? lezy i pachnie cala ciaze?
4 lata pracowałam w sklepie z dziecięcymi artykułami, w 90% przypadków było tak jak pokazałam tatusiowi na ladzie, jak dobrze że jest internet
Stary 2016-07-25, 12:01   #4033
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
pol biedy jak rodzace maja dzieci...gorzej jak ja uslyszalam caly wyklad ze MUSZE rodzic naturalnie od laski ktorej do porodu bardzo daleko...
takie sa najlepsze
Stary 2016-07-25, 12:04   #4034
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Każda z nas robi co chce, każda przeżywa ten czas po swojemu
Ale pomysł z listą jest bardzo fajny, bo choć znam asortyment dziecięcy od podszewki, wiem że jest tez bardzo dużo nowości i fajnych rzeczy których ja akurat nie używałam, a ktoś tak i może polecić, najbardziej o to mi właśnie chodzi
Stary 2016-07-25, 12:05   #4035
malgos_87
Raczkowanie

Hej!
Ja tylko chciałam dać znać że żyję. Córka się nacieszyła dziadkami, my odrobinkę odpoczęliśmy, teraz czas wracać do pracy.
W sobotę byłam na usg genetycznym, dość szybkim... Wszystko z maluszkiem w porządku, słodko sobie leżał i machał nóżkami i rączkami. Ma 6,2 cm. Ja teraz jestem w 13 tygodniu więc jak nadejdzie sobota to zacznie się drugi trymestr.
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn na badaniu genetycznym.
A teraz powoli zabieram się za nadrabianie wątku.. uff..
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:17   #4036
Lilotka
Zakorzenienie

Wybacz nie chciałam nikogo straszyć. Moje słowa były hipotetyczne. Co do gadania starej ciotki, to coś w tym jest, bo młoda już nie jestem wiadomo każda zrobi jak uważa, ale lista wg mnie to świetny pomysł, bo nie powstanie sama ani przecież jednej osobie na głowę tego zwalić nie można podczas luźnej dyskusji można pomału ją tworzyć. Może też ktoś będzie miał linki do fajnych sklepów internetowych godnych zaufania sprzedawców np. Allegro i podzieli się nimi?

Paulina
Stary 2016-07-25, 12:20   #4037
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja tez znam wiele fajnych produktów i uwazam, ze lista to dobry pomysł.
Stary 2016-07-25, 12:21   #4038
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Źle mnie zrozumiałaś. Ja pisałam o mamach które nie pracują. Ja pracuje w domu, mam dwuletniego synka a mąż bardzo dużo robi przy dziecku i cały wolny czas poświęca naszej rodzinie.
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Paulina
Stary 2016-07-25, 12:22   #4039
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mam genetyczne - trzymajcie kciuki o 11:00 Przydadzą się

KCIUKI!
Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja obudzilam sie z lekkim plamieniem. Mam nadzieje, ze to dlatego, że wczoraj miałam intensywny dzień. Dalej biorę duphaston. Cieszyłam się, że już ok, ale widzę że to nie jest tak prosto. Zadzwoniłam do mojej lekarz i póki nie jest czerwono to mam odpoczywać, a jak tylko zacznie być to na izbę przyjęć. Ehhh.

Oby już było dobrze
Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ja juz weszłam w 2 ☺

MartaMagda kciuki za usg! Ja mam genetyczne za sobą. Wszystko ok, Ufff.
Kolejna wizyta 8 sierpnia, mam nadzieję że uda się podejrzec płeć.
Super,że wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja tylko chciałam dać znać że żyję. Córka się nacieszyła dziadkami, my odrobinkę odpoczęliśmy, teraz czas wracać do pracy.
W sobotę byłam na usg genetycznym, dość szybkim... Wszystko z maluszkiem w porządku, słodko sobie leżał i machał nóżkami i rączkami. Ma 6,2 cm. Ja teraz jestem w 13 tygodniu więc jak nadejdzie sobota to zacznie się drugi trymestr.
Ale duży maluszek już gratuluję udanej wizyty

Ale mam zawroty głowy jak wstaje. Od paru dni znów tak mam. I tak się szybko męczę,że szok. Na pół godziny wyszłam do sklepu wczoraj + wejście na ostatnie piętro do mieszkania i oddechu nie umiałam złapać.
Stary 2016-07-25, 12:24   #4040
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Gratuluję pozytywnego genetycznego.

Paulina
Stary 2016-07-25, 12:28   #4041
monika 1985
Wtajemniczenie

Hej witam się i ja po przerwie , ale czytam na bieżąco

spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantek

ja w końcu na urlopie odpoczywam , bo w pracy urwanie głowy , a za tydzień wyjeżdzamy odpocząć nad jeziorko

jutro ide na badanie krwi do CRKiK , zobaczymy jak tam wyglądają moje przeciwciała, czy coś urosły czy na razie są na tym samym poziomie , a w piątek na genetyczne , mam nadzieję , że moja fasolka się dobrze czuje , oby szybko to przeżyć do tego 18 tygodnia
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:37   #4042
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Też kiedyś coś takiego usłyszałam (jak nie byłam jeszcze w ciąży).

Cytat:
Hej!
Alee już masz dużą Fasolkę Ciekawe ile moja już ma

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale mam zawroty głowy jak wstaje. Od paru dni znów tak mam. I tak się szybko męczę,że szok. Na pół godziny wyszłam do sklepu wczoraj + wejście na ostatnie piętro do mieszkania i oddechu nie umiałam złapać.
Ja mam zawroty głowy od rana I oczywiście mdłości z tego wszystkiego… Chyba zaraz Te upały mnie wykańczają psychicznie i fizycznie… Muszę mieć otwarte okna, bo nie ma czym oddychać, a jak na złość panowie muszą kosić

MartaMagda jak po badaniach?
Stary 2016-07-25, 12:47   #4043
justkonev
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli chcecie, to możemy taką listę stworzyć wcześniej zadecydujcie Ewentualnie spisujcie sobie gdzieś swoje typy/pomysły, żeby nic nie uciekło.
Albo poczekajmy do następnego wątku (przecież to za chwile) i niech założycielka następnej części ogarnie liste
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:54   #4044
Lilotka
Zakorzenienie

Nic mi się dziś nie chce, a jeszcze muszę dwa obiady zrobić na dziś wątróbka z kurczaka a na jutro pulpeciki w sosie pomidorowym.

Paulina
Stary 2016-07-25, 13:25   #4045
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
W jaki sposób ono rośnie? Widzę wymiary 120/60 radzę wziąć szersze i dłuższe bo dziecko lubi się kręcić przez sen a przy 60 szerokości będzie szukało się w głowę. No chyba, że jego rosniecie polega na tym że je się jakoś wydłuża?
W bardzo prosty Nie zmienia wymiarów, ale dostosowuje się do wieku dziecka, tak że będzie też łóżkiem dla 2-3 latka Mnie nie przekonuje konstrukcja rozciąganych mebli.

Zresztą chciałabym kupić dużo rzeczy 2w1 czy nawet 3w1, żeby nie generować kosztów

Co do listy to, chyba jesteśmy zgodne. I też bym była za tym, żeby ograniczyć te ciotkowe rady i nie straszyć, jak to może być źle.

Lilotka, mnie na przykład niektóre Twoje posty bardzo stresują, bo zaczynam myśleć o jakiś strasznych ciążowych przypadłościach, choć nie muszą być one moim udziałem.

Escorpio, dopiero wróciłam!

Jestem mega szczęśliwa! trafiliśmy na świetnego lekarza Badanie trwało ok. 20 minut i wszytko było ładnie widać, od czwartku maleństwo urosło o ponad 1 cm i teraz ma 6,4 cm I machało rączkami i nóżkami. Jakie miało w ogóle słodkie stópki

Przezierność jest w normie, jest kość nosowa, serduszko na ten moment bije 156 razy na minutę i jest dobrze zbudowane, tak samo mózg. Wszystkie przepływy też w normie. Za 10 dni dostanę opis razem z wynikami krwi, ale dla mnie najważniejsze było to USG.

No i na 80% będzie dziewczynka
Stary 2016-07-25, 13:32   #4046
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Tak chyba jest, jak się dwie lwice złapią za grzywy �� Też nie potrafię siedzieć cicho i jeśli mnie coś irytuje mówię o tym głośno, co nie zawsze wychodzi mi na dobre. Ale jesteśmy w ciąży i nie czas myśleć tylko o sobie, ale o maluszku, który w brzuszku trzęsie się ze stresu, kiedy mama się stresuje. Rzadko wyciągam rękę na zgodę, (chociaż z wiekiem zdarza mi się ) jednak teraz mam na uwadze rzesze dzieciątek w naszych brzuszkach i mamusie, które niepotrzebnie się denerwują tą bezsensowna kłótnią. Trzymam kciuki, oby Twoje problemy osobiste szybko się rozwiązany i żebyś mogła cieszyć się ciążą na całego.
ja sie staram nie łapać dosłownie za grzywę, bo mam hopla na punkcie włosów

mam nadzieję, że z dzidziem będzie ok, bo mam mega nerwy okazało się, że pies nie ma szczepienia aktualnego i musi iść na obserwacje. z sąsiadami wielka chryja oczywiście. ale policjanci są w porządku, więc mam nadzieję, że bedzie ok. oby pies dobrze przeszedł obserwacje i TŻ nie musiał się szczepić, bo to chyba z 10 kłuć

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
W bardzo prosty Nie zmienia wymiarów, ale dostosowuje się do wieku dziecka, tak że będzie też łóżkiem dla 2-3 latka Mnie nie przekonuje konstrukcja rozciąganych mebli.

Zresztą chciałabym kupić dużo rzeczy 2w1 czy nawet 3w1, żeby nie generować kosztów

Co do listy to, chyba jesteśmy zgodne. I też bym była za tym, żeby ograniczyć te ciotkowe rady i nie straszyć, jak to może być źle.

Lilotka, mnie na przykład niektóre Twoje posty bardzo stresują, bo zaczynam myśleć o jakiś strasznych ciążowych przypadłościach, choć nie muszą być one moim udziałem.

Jestem mega szczęśliwa! trafiliśmy na świetnego lekarza Badanie trwało ok. 20 minut i wszytko było ładnie widać, od czwartku maleństwo urosło o ponad 1 cm i teraz ma 6,4 cm I machało rączkami i nóżkami. Jakie miało w ogóle słodkie stópki

Przezierność jest w normie, jest kość nosowa, serduszko na ten moment bije 156 razy na minutę i jest dobrze zbudowane, tak samo mózg. Wszystkie przepływy też w normie. Za 10 dni dostanę opis razem z wynikami krwi, ale dla mnie najważniejsze było to USG.

Gratulacje

tak czułam, że bedzie girl. tyle tego rzyganka oczywiście żartuje super, że wszystko w porządku, bardzo sie ciesze
Stary 2016-07-25, 13:36   #4047
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Suuuper gratuluję

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-25, 13:41   #4048
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miło czytać takie komentarze Gratulacje I gratulcje za dziewczynkę

Cytat:
mam nadzieję, że z dzidziem będzie ok, bo mam mega nerwy okazało się, że pies nie ma szczepienia aktualnego i musi iść na obserwacje. z sąsiadami wielka chryja oczywiście. ale policjanci są w porządku, więc mam nadzieję, że bedzie ok. oby pies dobrze przeszedł obserwacje i TŻ nie musiał się szczepić, bo to chyba z 10 kłuć
To za męża A Ty się nie denerwuj, bo nic nie zrobisz, a tylko maleństwu szkodzisz
Stary 2016-07-25, 13:41   #4049
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

tak czułam, że bedzie girl. tyle tego rzyganka oczywiście żartuje super, że wszystko w porządku, bardzo sie ciesze

Tyle rzygania, cera jak u nastolatki i do tego jem słodycze na okrągło, to i teraz mamy 80% szans na dziewczynkę
Stary 2016-07-25, 13:44   #4050
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

: oklaski:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości