|
|
#61 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Do końca życia bez seksu?
Idź do fachowca, bo będziesz po każdym seksie dostawiać paniki, że zaszłaś. Nie ma sensu się męczyć.
|
|
#62 |
|
Humanistka
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
W hipermarkecie to takie złe prezerwatywy serio? Kupujecie tylko w aptece? Jedynie z kiosku odradzam boczasem widze oczami wyobrazni jak ta pani z nudów i by zwiekszyc przyrost naturalny przedziurawia te prezerwatywy.
![]() |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Uprawiaj normalnie seks i módl się do Boga, żeby nie zajść w ciążę
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
|
#65 | |
|
Humanistka
|
Cytat:
![]() Dzięki temu postowi (w końcu, po wysłuchaniu od kilku osób, że jestem trollem xD) uświadomiłam sobie, że faktycznie i tak dostawałbym paniki. Niby o tym wiedziałam, ale teraz mam ,,czarno na białym" na forum, ze faktycznie najlepiej jakbym poszła do specjalisty. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Humanistka
|
Niestety średnio u mnie z wiarą w boga. Zwłaszcza gdy jego żarliwi zwolennicy pro-life chcą całkowitego ograniczenia dostępu do aborcji, a na dodatek antykoncepcja fe (oprócz protestantów), chyba że kalendarzyk.
Niby do jakiego ja mam się w takim wypadku boga modlić xD |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W aptece stażysci tez moga przekłuwac opakowania.Czyli nalezy dobrze ogladac opakowania czy to z apteki czy z hipermarketu. Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-07-26 o 18:30 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Humanistka
|
Cytat:
Jeśli poważnie, to oto przykład, że jednak wolę w aptece, a poza tym to kolegom się w mordę należy i to glanem. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
W takiej sytuacji rozpoczelabym współżycie po sterylizacji z partnerem uznajacym aborcję i po wazektomii. Tez balam się wpadki jak byłam młodsza, bo nie miałam pieniędzy na zabieg i nie byłam pewna czy w razie czego partner nie zmieni zdania. Teraz mnie stać i na sterylkizacje i na wyjazd w razie czego, ale mam zaburzenia hormonalne, więc tabletki wystarczają (a gdyby nawet to zostaje wyjazd). Moim zdaniem Twój strach jest trochę irracjonalny, może terapeutą by pomógł? I odłożeniepewnej sumy pieniędzy
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Humanistka
|
No nie, w aptece też?
![]() Biedni ci nataliści. |
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Humanistka
|
Nie mogą, to oficjalne stanowisko kościoła rzymsko-katolickiego. Tylko kalendarzyk.
Aż pytałam kilkakrotnie księdza, bo nie mogłam w to uwierzyć. |
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy zauwazylas, ale autorka jest lekką histeryczką , więc dla pewności niech jej przyszły partner zakłada jednak tę gumkę. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Humanistka
|
Oczywiście, że nie tylko, tak samo, jak spora część feministek (wbrew stereotypom) nie jest za aborcją, ale jednak większość pro-life to osoby wierzące. W każdym razie w Polsce.
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz tylko w kauflandzie (niemiecka jakość a co :-D) i bejbika brak.
|
|
|
#80 |
|
Humanistka
|
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Humanistka
|
W ogóle gorsze od mojej histerii IMO jest absolutna chęć nieposiadania potomstwa i niechlujstwa w kwestii antykoncepcji :/ Aż mi tych ludzi szkoda w przypadku niechcianej wpadki.
Idę sobie poczytać to forum ginekologiczne. + dziękuję za znoszenie mojej paranoi i zaprzestania nawoływania, że jestem trollem Mam nadzieję, że nikogo nie zdenerwowałam/obraziłam w tym poście, a jedynie rozśmieszyłam (bo kiedy mam te ,,lepsze" dni w mojej obsesji, większość moich zachowań jest dla mnie zabawna. Ten post za jakieś dwa tygodnie pewnie też będzie) ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63463421]Powiedziałabym, że "za aborcją", to prawie nikt nie jest. Jak już, to "za wyborem".[/QUOTE] Och, no tak, oczywiście to miałam na myśli Niefortunne ,,przejęzyczenie" (przepisanie?).
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
A co do tabletek 'po' to partia rządząca już zapowiedziała , ze niebawem nie będzie można ich dostać bez recepty, wiec radze się zaopatrzyć w razie wu
![]() A i bym zapomniała, autorko, dla pocieszenia powiem Ci , ze znam taką dziewczynę, co nie bierze tabletek anty, bo nie może, wiec dla pewności, zawsze sprawdza prezerwatywy czy nie pękły -świecąc na nie latarką z telefonu W przyszłości możesz wykorzystać ten sposób, gdyby cos (ale dobrej jakości rzadko pękają), masz tabletki 'po'. Wiec ogarnij się i zacznij zyc. Poza tym , żeby zajść w ciąze, wazny jest tez komfort psychiczny, dlatego często parom które zaczynają się starac o dziecko nie wychodzi, bo za bardzo się starają. Ty jesteś tak spięta, ze na pewno nie zajdziesz
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Humanistka
|
Dziękuję!
I nawet zapomniałam przez to dzisiejsze skupienie się na mojej obsesji (jedzenie lodów, oglądanie horrorów i płacz nad puszką level upa xD), że za pewien czas (a jeszcze więcej zajmie mi szukanie, zaufanie i pokochanie partnera, z którym dziewictwo będę mogła potencjalnie stracić) prawdopodobnie emigruję do Anglii, gdzie z dostępem do ,,po" ani aborcją raczej problemu nie będzie. Już zacznę w razie czego odkładać. Po waszych odpowiedziach jestem niemal pewna (chociaż i tak psychoterapeuta aktualny, bo poprawa może być tylko chwilowa, czasem tak mam), że ta suma mi się nie przyda, ale najwyżej po menopauzie zafunduję sobie jakąś ,,ekskluzywną" wycieczkę, na której zabaluję za hajs na nagły wypadek. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Aż po napisaniu tego się zaśmiałam
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
A które gumki są złej jakości?
|
|
#89 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeżeli masz poczucie, że możesz zaufać antykoncepcji, to kup np. paczkę prezerwatyw, odpakuj je w domu i spróbuj rozerwać. Wtedy zobaczysz, że prezerwatywy są naprawdę solidnie zrobione i trudno o ciążę, kiedy się ich używa. Natomiast poza tym masz w sobie naprawdę bardzo dużo lęku i mam wrażenie, że nawet dane dotyczące skuteczności antykoncepcji nie do końca Cię przekonują. Idź na terapię, ale poszukaj kogoś, kto specjalizuje się w tego typu problemach, jaki Ty teraz masz. Może rozmowa z seksuologiem by Ci pomogła? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie. Skuteczność tej metody to bodajże 99,6%, na pewno nie 100%. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- te do włosów Edytowane przez lolita96 Czas edycji: 2016-07-26 o 19:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.