Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-28, 20:52   #751
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Również jestem zadowolona z dad

Dziewczynki cholernie bola mnie kolana jak myślicie cos mogę brac?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-28 o 21:13
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 21:24   #752
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się popołudniu 😊
Zrobiłam młodemu kąpiel w krochmalu i pupa lepiej. Byłam też u ginekologa i mogę już uprawiać sex😨tż już się doprasza a ja jakoś ochoty nie mam😳z pozytywnych wiadomości to w końcu weszłam na wagę i jest -15 kg po równo 6 tygodniach. Zostało mi 7kg do wagi sprzed ciąży. Rzeczy ciążowe spakowane, czekają na swój czas.

Soffinka współczuję. Precz z ZUS i lekarzami partaczami 😈

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
2,3 razy dziennie
?
U nas tez bol brzuszka, Gabi spi w przerwach ja już nie.

Ja jeszcze tfu tfu nie, ale mąż od poniedziałku. Nie zbliża sie do nas.
Współczuje

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ktoś pisał, ze pił duzo kompotu z jabłek. Po jakim czasie były efekty?

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

A czy jak nie macie klopotu z laktacją to i tak cos pijecie?
Oj dużo zdrówka dla was😚ja cały czas pije familtiker mimo że kłopotow nie mam, ale lubię ten smak a jak jeszcze może pomóc to tym lepiej😆
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jestem, żyję, ale wszyscy w sumie chorzy. Kiepsko sie czuję, Igi juz prawie zdrowy, Gabi skrzeczy chociaż gardlo ma czyste i oskrzela.. jutro kontrola.
Napiszę pozniej i was poczytam

Elaine dużo zdrówka dla waszej rodzinki. To się zaczęły choróbska na wątku.
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od chirurga dziecięcego. Za dwa miesiące mamy przyjechać na usunięcie tego "ogonka" , na szczęście w znieczuleniu miejscowym.
Jeszcze 17 sierpnia na usg jamy brzusznej. Ale na razie wszystko wygląda na to ze to zwykła narosl skorna, nic poważniejszego. Oby tak było!
Madzius nie jestem na bieżąco i nie wiem o co chodzi ( przepraszam postaram się doczytać) ale mimo to trzymam kciuki żeby było ok.
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam
Sciskam wszystkie dziewczyny, tym ktirym jest snutno i te ktore przynosza dobre wiesci

Jak tak czytam ze sie tak super ogarnuacie z dziecmi, i Wam tak ladnie spia to zazdroszcze i czekam az i ja sie ogarne. Jutro mija nam miesiac
Jedyny "staly" punkt to sen 3 h po 22 lub 23 a tak to wszystko roznie. Wczoraj przeplakal caly dzien i na spacerze tez plakal, a potem zlapal spiocha i po spacerze jeszcze z godzinke spal. A dzis od 11:40 spi juz trzecia godzine. Trudno go wyczuc czy pojdzie spac na dluzej czy na 20 min.
No i te karmienia po godzinie lub poltorej troche mnie dobijaja. Nie unien sie zorganizowac. To normalne?
Co do masazu to wybieramy sie, ale podobno jednak dopiero po skonczeniu 6 tygodnia wiec jeszcze troche.
I mozecie sie smiac wczoraj przelewalam bialko kurze nad glowa synka bo juz bylam zrozpaczona ze spac od kilku dni nie chce na dniu i w nocy. Taki zabobon ze ktos mi dziecko zauroczyl ale matka lapie sie wszystkiego gdy widzi ze dziecko placze i sie meczy. Nie wiem czy pomoglo, dzis spi. Albo pomoglo, albo taki dzien.
A tez mialam stracha.mieszkamy w domku jednorodzinnym ale przy ulicy. Wychodzac z drzwi jestes juz na chodniku przy ulicy. Ja karmie malego, mysle o tych zabobonach, ciemno w pokoju, maz obok usypia, a tu drzwi sie otwieraja, ja patrze a tu kot. My nie mamy kota, wlaz nam do domu jakis obcy :/ troche mialam stracha. Maz i szwagierka go nie mogli wygonic.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Ja oczyszczam nosek woda morska i frida codziennie po umyciu sie. Czasami sa kozuchy, czasami nie.
Justynko ja Ci się nie dziwię. Zdesperowany człowiek już wszystko zrobi byle by dziecku ulżyć. Ja tam kokardkę czerwoną przy wózku mam😉
Oby Gabryś dał Ci trochę wytchnienia 😙

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zabcia zwykle robiłam rano i wieczorem, ale jak już mnie coś bardziej brało to nawet 3razy dziennie

Madzius dobre wiadomości. Super

Justyna chyba i ja muszę coś zrobić swojemu. Przez spódnice przeciągnąć czy co.
Fiazo ja kiedyś natrafiłam na taki profil na fb " Beka z mamuś na forach " czy jakoś tak. Tam to dopiero sposoby były, z czym twoje przeciąganie przez spódnice to małe piwo, że tak powiem. Teraz to chyba zlikwidowali ten profil i jest nowy ale bez porównania😉

Stary 2016-07-28, 21:47   #753
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniu 😊
Zrobiłam młodemu kąpiel w krochmalu i pupa lepiej. Byłam też u ginekologa i mogę już uprawiać sex😨tż już się doprasza a ja jakoś ochoty nie mam😳z pozytywnych wiadomości to w końcu weszłam na wagę i jest -15 kg po równo 6 tygodniach. Zostało mi 7kg do wagi sprzed ciąży. Rzeczy ciążowe spakowane, czekają na swój czas.

Oj dużo zdrówka dla was😚ja cały czas pije familtiker mimo że kłopotow nie mam, ale lubię ten smak a jak jeszcze może pomóc to tym lepiej😆
Dziekuje, zdrowko sie przyda
Chcialabym aby ten mąż wyzdrowiał i zajął sie troszke Małą abym mogla np ogolić nogi - teraz szybko biore prysznic,zrobić maseczke, a moze zrobic sobie balejaż..Ciekawe ile utrzymuje sie taka zaraza na nim,czy mimo lepszego samopoczucia nadal bedzie zarazał.

Co do sss to my jeszcze nie. Nawet nie ma kiedy i jak. Mała spi z nami, bo na te upaly czyli w sumie od bardzo dawna zamieszkalismy w salonie, wzielismy materac z lozka z sypialni i tak koczujemy. Miejsce jest bo mebli brak

Mam jeszcze jeden problem, wstydliwy troche... zmienił mi sie zapach w intymnym miejscu. Jest dosć intensywny i nie czuje sie z tym komfortowo. Nie wiecie co to moze być?

7 kg to nie dużo spaceruj

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A ta herbatka to nie czasem połączenie kopru z jakimis innymi ziołami?
To ja zaczne w takim razie pic koper codziennie, bo przerwalam. Boje sie skoku w 3 mieisacu, duzo znajomych zaczynalo wtedy dawac mm, bo za mało pokarmu.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-28 o 21:40
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 21:53   #754
soffinka
Zadomowienie

Dziekuje wam za wsparcie i prosze jutro rano p kciuki bo jade na tzw czyszczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy dziecko którejś z Was ma/mialo krwiaczka? Hania ma małego w kąciku ust. Jest troszkę widoczny. Położna przy szczepieniu mówiła, że to powinno się wchłonąć póki co delikatnie pojasnialo. Z takim krwiaczkiem coś sie robi/idzie do lek specjalisty czy po prostu czeka?

Moj Ignas ma na powiece

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja mała zrobiła zielonkawe, rzadkie kupki, jedną o 15, drugą o 18, martwię się, bo odwodnienie to w momencie chwyta :-( dzwoniłam do lekarza, ale telefon wyłączony
:-(

Przy odwodnieniu ciemiączko sie mocno zapada i skóra po uszczypnięciu tak jakby pozostaje taka uszczypnięta - elastyczna nie jest
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 22:07   #755
chudziaszek11
Wtajemniczenie

MariaFrancesca przykro mi, że tata tak się zachował i ze zostałaś na lodzie bez pomocy.

Aaaa i my też już kończymy dady 2 i już 2 opakowania rozmiaru 3 czekają😊dziś byłam w biedronce i jakieś nowe się pojawiły - Premium czy jakoś tak.
Cytat:
Dziewczynki czy dziecko którejś z Was ma/mialo krwiaczka? Hania ma małego w kąciku ust. Jest troszkę widoczny. Położna przy szczepieniu mówiła, że to powinno się wchłonąć póki co delikatnie pojasnialo. Z takim krwiaczkiem coś sie robi/idzie do lek specjalisty czy po prostu czeka?

Mój ma takiego naczyniaka na karku. Zauważyłam go z 2 dni temu. Na początku myślałam że to od mojego zegarka, ale w sumie to czytając was to skojarzyłam że to to. Wizaż dobry na wszystko
Cytat:
Dziewczyny, moja mała zrobiła zielonkawe, rzadkie kupki, jedną o 15, drugą o 18, martwię się, bo odwodnienie to w momencie chwyta :-( dzwoniłam do lekarza, ale telefon wyłączony
:-(
Mój też na jakiś czas też rób taką z jakby trawą. Ja czytałam że to może być od herbatek na laktacje lub koperkowej. Ogólnie młody ma się dobrze, więc nic z tym nie robię. Daj znać co powie lekarz jak się dodzwonisz.
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
My również po kąpieli się usypiamy i jestem w szoku 5 razy ruszylam wózkiem i śpi

Ide ogarnąć wanienke. Powiem Wam ze jestem mega zadowolona. Wyprofilowana wkładam Maje i sobie rozmowiamy. Dzisiaj kapiel trwala z jakieś 15 min. Potem szybko do ręcznika i przytulanie i dopiero później ubieram. Nie ma placzu ani krzyku

Aniu cieszę się że u Was lepiej. Oby więcej takich chwil.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
tak tak, z dady a kupilam je nie tydzien temu w przedwczoraj jutro pojadę wymienic-glupia matka kupila dwie paki nie patrzac, ze dziecko z nich wyrasta juz)

Ja mam juz przygotowane do wywolania
Przez internet zamawiasz?
Polecam jedna stronę , na allegro, świetne zdjecia, sprawdzone przeze mnie i moja siostre, ktora od 5 lat tam wywołuje i tanio 20zl za 100 zdjec 10/15

Nie mam pojęcia, ale widzę, ze dziewczyny juz Ci odpowiedziały

Obserwuj, dwie to chyba jeszcze nc złego, no ale ja się nie znam do konca..

No pewnie, ze mama musi dobrze wygladac, jescze u teściów

Moj tez niby chcial chlopca, a jak się dowiedział ze dziewczynka to oszalal
I np ostatnio :
Wcześniej moj maz mówił :nie będziemy ubierac na różowo.. A ostatnio, ubralam jej takie body/sukieneczke pudrowe i pytam jakie spodenki, ciemne czy różowe? A maz: różowe!!
Haneczka a moglabym prosić o namiar na te zdjęcia? ? Mam do wywołania ślubne, ciążowe i wojtkowe 😆

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem czy wam się on spodoba. Dziewczyny z mojego wątku staraczkowego złożyły zamknięta grupę na fb. Wygodniejsze to niż klub przynajmniej jedli chodzi o zdjęcia. Każda by mogła stworzyć swój album i dodawać zdjęcia maluchów.

Stary 2016-07-28, 22:26   #756
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się popołudniu 😊

Ja tez nie mam ochoty na sex :/ jeszcze nie byłam u ginekologa bo jest na urlopie ale Tz wspomina.

Waga super mi bardzo powoli spada :/ jeszcze 15 kg do zrzucenia. Jak tylko będę miała zielone światło od ginekologa to zaczynam ćwiczyc z Ewka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-28, 22:30   #757
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dziekuje wam za wsparcie i prosze jutro rano p kciuki bo jade na tzw czyszczenie

Przy odwodnieniu ciemiączko sie mocno zapada i skóra po uszczypnięciu tak jakby pozostaje taka uszczypnięta - elastyczna nie jest
O proszę, dobrze wiedzieć..

Cytat:
MariaFrancesca przykro mi, że tata tak się zachował i ze zostałaś na lodzie bez pomocy.

Mój też na jakiś czas też rób taką z jakby trawą. Ja czytałam że to może być od herbatek na laktacje lub koperkowej. Ogólnie młody ma się dobrze, więc nic z tym nie robię. Daj znać co powie lekarz jak się dodzwonisz.

Aniu cieszę się że u Was lepiej. Oby więcej takich chwil.

Haneczka a moglabym prosić o namiar na te zdjęcia? ? Mam do wywołania ślubne, ciążowe i wojtkowe 😆

Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem czy wam się on spodoba. Dziewczyny z mojego wątku staraczkowego złożyły zamknięta grupę na fb. Wygodniejsze to niż klub przynajmniej jedli chodzi o zdjęcia. Każda by mogła stworzyć swój album i dodawać zdjęcia maluchów.

Ja też ślubne mam do wywołania... wyślę Ci link na priv
Ja jestem jak najbardziej za taką grupą!!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 23:36   #758
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny czy pocicie się bardziej niz wcześniej?

Oj tak!

Cytat:

Ignaś miał w oku ale już się wchłonął, drugiego malutkiego ma na skroni.

Cytat:
Ja mam juz przygotowane do wywolania
Przez internet zamawiasz?
Polecam jedna stronę , na allegro, świetne zdjecia, sprawdzone przeze mnie i moja siostre, ktora od 5 lat tam wywołuje i tanio 20zl za 100 zdjec 10/15

Mogę prosić? Ja kiedyś zamówiłam na alle i to co przysłali to była poracha. Wszyscy ludzie wyglądali jak figury woskowe, kolory jakieś nierzeczywiste i papier na pewno nie profesjonalny...

Co do czyszczenia noska to ja właściwie tego nie robię. Może ze 3 razy do tej pory użyłam aspiratora jak słyszałam że coś w nosie furczy.

Szamponu nie używamy. Główkę myjemy tym samym co ciałko.

Mnie dzisiaj rano bolało gardło. Teraz przeszło. Nawet nie straszcie, że już, w środku lata, jakiś sezon przeziębieniowy się zaczyna...
_________

U nas dzisiaj całkiem spoko dzionek. Ignaś sporo pospał, ja posprzątałam w domu, trochę siebie ogranęłam.
Po obiedzie pojechaliśmy do teściów na placki ziemniaczane, potem siedzieliśmy w ogródku i wróciliśmy dopiero przed 22:00. Ignaś z tej okazji miał dzień dziecka i poszedł spać bez kąpania. Mam nadzieję, że nie będzie miał problemów ze snem tej nocy z nadmiaru bodźców i noszących Umyłam mu tylko buzię i przetarłam też mokrym wacikiem główkę bo tyle całusów dzisiaj od wszystkich nazbierał, że masakra

Dobranoc Mamusie!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 00:18   #759
ania230
Zakorzenienie

Mój Skarbek dalej śpi w wózku wiec nie będę Jej ruszać. Ide spać i ja. Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-29, 01:19   #760
chudziaszek11
Wtajemniczenie

U nas pierwsze karmienie. Ja nawet jeszcze nie zdążyłam się położyć spać więc nawet mi to na rękę. Melduję że dziecko się dziś naprawiło i poszło łamie spać, bez płaczów i lulania.
Chyba mamy ciemieniuchę😡tylko możliwe to żeby tak wcześnie i żeby zaatakowała skronia i czubek głowy? I czym to usunąć?

Stary 2016-07-29, 01:32   #761
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
U nas pierwsze karmienie. Ja nawet jeszcze nie zdążyłam się położyć spać więc nawet mi to na rękę. Melduję że dziecko się dziś naprawiło i poszło łamie spać, bez płaczów i lulania.
Chyba mamy ciemieniuchę😡tylko możliwe to żeby tak wcześnie i żeby zaatakowała skronia i czubek głowy? I czym to usunąć?

Jeżeli to faktycznie ciemieniucha to polecam olejek ze słodkich migdałów. Nakładasz przed kąpielą, myjesz jak zawsze i dokładnie spłukujesz (podobno to się robi od kiepskiego spłukiwania).
A w ogóle to zapomniałam Ci napisać, że Wojtuś jest śliczny Urzekły mnie jego włosy
I tak przy okazji nam na odparzenie pomogła maść Clotrimazolum z Ziai (taka zielona tubka), tylko nie wiem od kiedy można używać, bo to przy starszej stosowałam jak miała ok 10 miesięcy.
I jeszcze mam koleżanka polecała maść pięciornikową też z Ziai, która działa jak tornientol tylko nie ma tego złego kwasu borowego
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 01:35   #762
fiazo
Zakorzenienie

Madzia Hania to córeczka tatusia

Ania mnie też bolą kolana. Zapomniałam zapytać fizjo co robić

Chudziaszek brawo za wagę. Ja muszę stanąć rano i zobaczyć jak u mnie. Super że pupa lepiej.

Sofinka kciuki na rano

Ania ja już ćwiczę ale trzeba wiedzieć co by se krzywdy nie zrobić. Teraz głownie ćwiczenia rozciągające i na mięśnie brzucha

Na ciemieniuchę oliwka.

U nas już po pierwszym karmieniu. Ide spać bo nie wiadomo ile dzieć pośpi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 01:39   #763
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Marcelinka ma takie wybroczyny na powiekach i naczyniaczka na karku. Mamy się tym nie przejmować, samo się wchlonie

Haneczko ja też bardzo poproszę o namiar na te zdjęcia na priv

My mielmy pierwszy mega kiepski wieczór. Marcelina plakała i prężyła się a bączków nie było cały dzień. Dopiero o 20 ją puściło, ale biedna wymęczyla się jak nigdy ja pojechałam do Biedry a mąż nie mógł sobie z nią poradzić ( zostawilam ją zasypiającą i nakarmioną) na szczęście jest u nas moha siostra i jakoś ją utuliła. Jak wróciłam cycałyśmy się 50minut. Oby to był jednorazowy taki epizod

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 01:56   #764
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie mam ochoty na sex :/ jeszcze nie byłam u ginekologa bo jest na urlopie ale Tz wspomina.

Waga super mi bardzo powoli spada :/ jeszcze 15 kg do zrzucenia. Jak tylko będę miała zielone światło od ginekologa to zaczynam ćwiczyc z Ewka

Ja też chciałam zacząć Ewka,ale głupio mi tak jak dom zasyfiony a ja chcę rekreację uskuteczniac:-/
Btw też się witam z karmienia. Oczywiście kupa znów wyszła plecami,nie wiem czy już nie skończyć tych 2 teraz,bo mnie wkurzaja a mam całkiem sporo:-/ najwyżej dla 2 dziecka zostaną,co nie?
Haneczko,czy ja też mogłabym prosić na pw namiary na to wywoływanie zdjęć? U mnie też jeszcze ze ślubu czekają
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 02:50   #765
haneczkab92
Ania

Wysle Wam wszystkim
Chyba, ze mogę tu link wkleić ? Mozna? - ja nie wiem, bo to polecania strony czy coś, jak można , wkleje tu

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 02:58   #766
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Wysle Wam wszystkim
Chyba, ze mogę tu link wkleić ? Mozna? - ja nie wiem, bo to polecania strony czy coś, jak można , wkleje tu
Moze po prostu podaj nazwę uzytkownika na allegro, bo linka chyba nie mozna...
Już się napaliłam na te zdjęcia

Stary 2016-07-29, 03:03   #767
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Moze po prostu podaj nazwę uzytkownika na allegro, bo linka chyba nie mozna...
Już się napaliłam na te zdjęcia
Fotosmart- taki zielony avatar, bodajze na drugiej stronie bedzie, jak wpiszecie na allegro juz.
Jak cos to wysle priv, ale to w dzien jak wejdę na komputer

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-29, 03:06   #768
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Fotosmart- taki zielony avatar, bodajze na drugiej stronie bedzie, jak wpiszecie na allegro juz.
Jak cos to wysle priv, ale to w dzien jak wejdę na komputer
Dziękuję od razu obczaję
i tak nie spię bo Mala nadal ma katar to przynajmniej coś zrobię

Doopa doopa doopa... Monitor mi padł oby udalo się go uratowac bo mnie nie swędzi kolejny wydatek

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-07-29 o 03:18
Stary 2016-07-29, 03:13   #769
motylek1984
Zadomowienie

Haneczka ja też poproszę namiar na te zdjęcia.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 04:10   #770
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Jeżeli to faktycznie ciemieniucha to polecam olejek ze słodkich migdałów. Nakładasz przed kąpielą, myjesz jak zawsze i dokładnie spłukujesz (podobno to się robi od kiepskiego spłukiwania).
A w ogóle to zapomniałam Ci napisać, że Wojtuś jest śliczny Urzekły mnie jego włosy
I tak przy okazji nam na odparzenie pomogła maść Clotrimazolum z Ziai (taka zielona tubka), tylko nie wiem od kiedy można używać, bo to przy starszej stosowałam jak miała ok 10 miesięcy.
I jeszcze mam koleżanka polecała maść pięciornikową też z Ziai, która działa jak tornientol tylko nie ma tego złego kwasu borowego
Olejek ze,slodkich migdałów to chyba niezbędna rzecz przy malutkim dziecku ile wszechstronnego zastosowania ma
W jakim mniej wiecej okresie życia u dziecka robi się ciemieniucha?
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia Hania to córeczka tatusia

Ania mnie też bolą kolana. Zapomniałam zapytać fizjo co robić

Chudziaszek brawo za wagę. Ja muszę stanąć rano i zobaczyć jak u mnie. Super że pupa lepiej.

Sofinka kciuki na rano

Ania ja już ćwiczę ale trzeba wiedzieć co by se krzywdy nie zrobić. Teraz głownie ćwiczenia rozciągające i na mięśnie brzucha

Na ciemieniuchę oliwka.

U nas już po pierwszym karmieniu. Ide spać bo nie wiadomo ile dzieć pośpi
Tak. Fakt to córeczka tatusia! wczoraj był w CH i kupił jej 3 sukienki w Coccodrillo ;D taki zadowolony jest z siebie, że sam wybierał i przeceny to już totalnie zaszalal. Dziś mnie do Smyka wysyła bo takie ładne ciuszki tanioo

Cytat:
Marcelinka ma takie wybroczyny na powiekach i naczyniaczka na karku. Mamy się tym nie przejmować, samo się wchlonie

Haneczko ja też bardzo poproszę o namiar na te zdjęcia na priv

My mielmy pierwszy mega kiepski wieczór. Marcelina plakała i prężyła się a bączków nie było cały dzień. Dopiero o 20 ją puściło, ale biedna wymęczyla się jak nigdy ja pojechałam do Biedry a mąż nie mógł sobie z nią poradzić ( zostawilam ją zasypiającą i nakarmioną) na szczęście jest u nas moha siostra i jakoś ją utuliła. Jak wróciłam cycałyśmy się 50minut. Oby to był jednorazowy taki epizod
Czyli takie zmiany na skórze tuż po urodzeniu to częste zjawisko. W takim razie czekam spokojnie na zniknięcie.
Ciekawe ile to będzie trwać
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja też chciałam zacząć Ewka,ale głupio mi tak jak dom zasyfiony a ja chcę rekreację uskuteczniac:-/
Btw też się witam z karmienia. Oczywiście kupa znów wyszła plecami,nie wiem czy już nie skończyć tych 2 teraz,bo mnie wkurzaja a mam całkiem sporo:-/ najwyżej dla 2 dziecka zostaną,co nie?
Haneczko,czy ja też mogłabym prosić na pw namiary na to wywoływanie zdjęć? U mnie też jeszcze ze ślubu czekają
Hm ja od poniedziałku idę na rower, idę, idę i co wieczór jak już umyje i utule Hanie do spania to mi się nie chcęale dupsko powoli ruszyć trzeba! Też mam trochę buredllo bum bum w mieszkaniu. Cel na jutro to odkurzanie. Zmywanie podłóg i łazienka plus paznokcie (których wieczorem nie zrobiłam bo był u Nas TZ,bliski kolega i się zagadalismy :p)

Chudziaszku brawo za wejście na wagę! tak się tego balas 7kg to nie jest bardzo dużo! Trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do wymarzonej wagi.
Ja co prawda,wagę mam taką samą jak przy zajciu w ciążę, ale brzuch i tyłek większe. Tyłek minimalnie. Ale brzuch na boczki się rozlazltrzeba coś z tym zrobić. Zaczelam od peelingu i balsamowania plus lekki masaż ,na większy ruch muszę poczekać.

Pieluszki Dady te premium Comfort fit są super! Porownywalne jakościowo do zielonych pampersow i mniej intensywnie pachnące niż oryginale pampersy to plus
Tz kupił roz 3ale z tym extra soft Dady i grubsze są n pomijam fakt,że miał 2wziąći są za duże jeszcze. Jutro kupię jedno opakowanie 2 tylko chyba w Lidlu lub Rosmanie bo tam mniej sztuk w opakowaniu a nie wiem czy za 4-5dni nie trzeba będzie jednak na 3przejść

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 05:09   #771
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam przy karmieniu
Moj synek dzis spioch, po 10 byla drzemka 1,5 h gdzie ja moglam sie zregenerowac, potem 3 h po 13, troche na spacerze drzemal, a po 23 spal 4 h nie wierze normalnie. Chyba ze sie obudzil i spokojnie lezal w lozeczku bo obudzilam sie jak mial otwarte oczy i machal raczkami i nozkami. Ogolnie dzis spokojniejszy. Ale nie zapeszam moze taki zryw ma, czasami mu sie zdarzaly dni dobroci dla matki no chyba ze to bialko pomoglo

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 07:25   #772
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam przy karmieniu
Moj synek dzis spioch, po 10 byla drzemka 1,5 h gdzie ja moglam sie zregenerowac, potem 3 h po 13, troche na spacerze drzemal, a po 23 spal 4 h nie wierze normalnie. Chyba ze sie obudzil i spokojnie lezal w lozeczku bo obudzilam sie jak mial otwarte oczy i machal raczkami i nozkami. Ogolnie dzis spokojniejszy. Ale nie zapeszam moze taki zryw ma, czasami mu sie zdarzaly dni dobroci dla matki no chyba ze to bialko pomoglo
Nawet jeśli to białko pomogło to przelewaj je częściej Twój spokój i komfort psychiczny jest najważniejszy

P.s mam czerwona kokardke przy wozku i fotelikumama mi kupiła i zaczepila. Jakoś szczególnie w to nie wierzę, ale tak sobie są

Sophia Loren
Stary 2016-07-29, 07:37   #773
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Od zlego spłukiwania?pierwsze słysze i w to nie wierze, bo kąpie w samej wodzie a z cidmieniucha walcze tydzień. Co praktycznie cała zejdzie pojawia się znów:/
Zamowilam olej z migdalow i lniany, bo sie skonczyły.

Ja dzis nie wyspana. O 24 pol godz nie spania i od 3 do 4.30 bo burza, bo wystraszony pies, bo karmienie,bo koopa. Moze jeszcze sie uda dospać, jak tylko Gabi zechce spać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 08:00   #774
motylek1984
Zadomowienie

U nas bez koopy u Lilianki, uff, kamień z serca :-o
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:10   #775
fiazo
Zakorzenienie

Motylek super

Czy tylko moje dziecko robi co karmienie kupę? Położna mi powiedziała że za dużo. Wczoraj mu miesiąc minął

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:14   #776
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Chudziaszek ja nie zawieszalam czerwonej kokardki, ale juz mam. Niech bedzie juz mi nue zalezy.

Normalnie pierwszy raz od porodu czuje sie w miare wypoczeta. Syn tak jak pisalam spal 4 h, godzina jedzenia i dwie pospane teraz tak ladnie usmiecha sie przy cycku.
Boje sie ze przestalam byc czujna bo odlozyklam go na boczku, za plecami mial rolke podtrzymujaca plecki, a jak sie obudzikllam to lezal na wznak a rolka pod szczebelkami. I teraz nie wiem co myslec. Jefno pewne, sypiajac do tej pory z przerwami 2 lub 3 h na dobe, to wspaniale bylo pospac 6 z jedna przerwa )
Teraz tylko czekac az te karmienia szybciej beda szly

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Fiazo mojemu dzis mija miesiac i tez przewaznie co karmienie kupa czy ze dwie. Mi tam mowia ze normalne, ze powoli bedzie coraz mniej ich.
Tez mi sie wydaje ze jest ich troche mniej, bo przy jednym karmieniu czasami i ze trzy walna (przez 1,5 h) a ja teraz przewaznie jedna podczas karmienia.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:31   #777
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny użytkownik uwolnij kolory ma zdjęcia 100szt za 17zl. Do tego np fotoobrazy 20x30cm za 8zl ja zawsze u niego biorę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Nawet jeśli to białko pomogło to przelewaj je częściej Twój spokój i komfort psychiczny jest najważniejszy

P.s mam czerwona kokardke przy wozku i fotelikumama mi kupiła i zaczepila. Jakoś szczególnie w to nie wierzę, ale tak sobie są

Też mam czerwoną kokardke przy Zosi babcie mi wcisnely, a teraz sama poprosiłam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Super!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:15   #778
Honcia
Zakorzenienie

Hej ho
Zaliczamy skok rozwojow
Moje dziecko niespokojne, raczki nie, cycek nie, goło nie, ubrana nie, otulona nie... Help ile to trwa???

Stary 2016-07-29, 09:20   #779
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Na ciemieniuche polecam płyn z Ziajki.
U mnie sprawdził się przy dwóch maluchach. U Zuzi zaczynała się robić ciemieniucha, dwa razy umylam tym włoski i brwi i nie ma

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Zdjęcia też wywołuje u uwolnijkolory
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:30   #780
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Od zlego spłukiwania?pierwsze słysze i w to nie wierze, bo kąpie w samej wodzie a z cidmieniucha walcze tydzień. Co praktycznie cała zejdzie pojawia się znów:/
Zamowilam olej z migdalow i lniany, bo sie skonczyły.

Ja dzis nie wyspana. O 24 pol godz nie spania i od 3 do 4.30 bo burza, bo wystraszony pies, bo karmienie,bo koopa. Moze jeszcze sie uda dospać, jak tylko Gabi zechce spać.
Mój pies burzy się nie boi wręcz przeciwnie jak grzmi głośno to szczeka
Cytat:
Suuuper!!!
Cytat:
Hej ho
Zaliczamy skok rozwojow
Moje dziecko niespokojne, raczki nie, cycek nie, goło nie, ubrana nie, otulona nie... Help ile to trwa???
Też mnie zastanawia ile takie skoki trwają? Bo Hania coś marudna i inna niż zwykle od wczoraj :/

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości