|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Również jestem zadowolona z dad
![]() Dziewczynki cholernie bola mnie kolana jak myślicie cos mogę brac?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-28 o 21:13 |
|
|
|
#752 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniu 😊
Zrobiłam młodemu kąpiel w krochmalu i pupa lepiej. Byłam też u ginekologa i mogę już uprawiać sex😨tż już się doprasza a ja jakoś ochoty nie mam😳z pozytywnych wiadomości to w końcu weszłam na wagę i jest -15 kg po równo 6 tygodniach. Zostało mi 7kg do wagi sprzed ciąży. Rzeczy ciążowe spakowane, czekają na swój czas. Soffinka współczuję. Precz z ZUS i lekarzami partaczami 😈 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby Gabryś dał Ci trochę wytchnienia 😙 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcialabym aby ten mąż wyzdrowiał i zajął sie troszke Małą abym mogla np ogolić nogi - teraz szybko biore prysznic,zrobić maseczke, a moze zrobic sobie balejaż..Ciekawe ile utrzymuje sie taka zaraza na nim,czy mimo lepszego samopoczucia nadal bedzie zarazał. Co do sss to my jeszcze nie. Nawet nie ma kiedy i jak. Mała spi z nami, bo na te upaly czyli w sumie od bardzo dawna zamieszkalismy w salonie, wzielismy materac z lozka z sypialni i tak koczujemy. Miejsce jest bo mebli brak ![]() Mam jeszcze jeden problem, wstydliwy troche... zmienił mi sie zapach w intymnym miejscu. Jest dosć intensywny i nie czuje sie z tym komfortowo. Nie wiecie co to moze być? 7 kg to nie dużo spaceruj ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A ta herbatka to nie czasem połączenie kopru z jakimis innymi ziołami? To ja zaczne w takim razie pic koper codziennie, bo przerwalam. Boje sie skoku w 3 mieisacu, duzo znajomych zaczynalo wtedy dawac mm, bo za mało pokarmu.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-28 o 21:40 |
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wam za wsparcie i prosze jutro rano p kciuki bo jade na tzw czyszczenie
Cytat:
![]() Cytat:
Przy odwodnieniu ciemiączko sie mocno zapada i skóra po uszczypnięciu tak jakby pozostaje taka uszczypnięta - elastyczna nie jest |
||
|
|
|
#755 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
MariaFrancesca przykro mi, że tata tak się zachował i ze zostałaś na lodzie bez pomocy.
Aaaa i my też już kończymy dady 2 i już 2 opakowania rozmiaru 3 czekają😊dziś byłam w biedronce i jakieś nowe się pojawiły - Premium czy jakoś tak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem czy wam się on spodoba. Dziewczyny z mojego wątku staraczkowego złożyły zamknięta grupę na fb. Wygodniejsze to niż klub przynajmniej jedli chodzi o zdjęcia. Każda by mogła stworzyć swój album i dodawać zdjęcia maluchów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga super mi bardzo powoli spada :/ jeszcze 15 kg do zrzucenia. Jak tylko będę miała zielone światło od ginekologa to zaczynam ćwiczyc z Ewka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#757 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
wyślę Ci link na priv![]() Ja jestem jak najbardziej za taką grupą!!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#758 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mogę prosić? Ja kiedyś zamówiłam na alle i to co przysłali to była poracha. Wszyscy ludzie wyglądali jak figury woskowe, kolory jakieś nierzeczywiste i papier na pewno nie profesjonalny...Co do czyszczenia noska to ja właściwie tego nie robię. Może ze 3 razy do tej pory użyłam aspiratora jak słyszałam że coś w nosie furczy. Szamponu nie używamy. Główkę myjemy tym samym co ciałko. Mnie dzisiaj rano bolało gardło. Teraz przeszło. Nawet nie straszcie, że już, w środku lata, jakiś sezon przeziębieniowy się zaczyna... _________ U nas dzisiaj całkiem spoko dzionek. Ignaś sporo pospał, ja posprzątałam w domu, trochę siebie ogranęłam. Po obiedzie pojechaliśmy do teściów na placki ziemniaczane, potem siedzieliśmy w ogródku i wróciliśmy dopiero przed 22:00. Ignaś z tej okazji miał dzień dziecka i poszedł spać bez kąpania. Mam nadzieję, że nie będzie miał problemów ze snem tej nocy z nadmiaru bodźców i noszących Umyłam mu tylko buzię i przetarłam też mokrym wacikiem główkę bo tyle całusów dzisiaj od wszystkich nazbierał, że masakra ![]() Dobranoc Mamusie! |
|||
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Skarbek dalej śpi w wózku wiec nie będę Jej ruszać. Ide spać i ja. Dobranoc
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pierwsze karmienie. Ja nawet jeszcze nie zdążyłam się położyć spać więc nawet mi to na rękę. Melduję że dziecko się dziś naprawiło i poszło łamie spać, bez płaczów i lulania.
Chyba mamy ciemieniuchę😡tylko możliwe to żeby tak wcześnie i żeby zaatakowała skronia i czubek głowy? I czym to usunąć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogóle to zapomniałam Ci napisać, że Wojtuś jest śliczny I tak przy okazji nam na odparzenie pomogła maść Clotrimazolum z Ziai (taka zielona tubka), tylko nie wiem od kiedy można używać, bo to przy starszej stosowałam jak miała ok 10 miesięcy. I jeszcze mam koleżanka polecała maść pięciornikową też z Ziai, która działa jak tornientol tylko nie ma tego złego kwasu borowego
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Hania to córeczka tatusia
![]() Ania mnie też bolą kolana. Zapomniałam zapytać fizjo co robić Chudziaszek brawo za wagę. Ja muszę stanąć rano i zobaczyć jak u mnie. Super że pupa lepiej. Sofinka kciuki na rano Ania ja już ćwiczę ale trzeba wiedzieć co by se krzywdy nie zrobić. Teraz głownie ćwiczenia rozciągające i na mięśnie brzucha Na ciemieniuchę oliwka. U nas już po pierwszym karmieniu. Ide spać bo nie wiadomo ile dzieć pośpi |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haneczko ja też bardzo poproszę o namiar na te zdjęcia na priv My mielmy pierwszy mega kiepski wieczór. Marcelina plakała i prężyła się a bączków nie było cały dzień. Dopiero o 20 ją puściło, ale biedna wymęczyla się jak nigdy ja pojechałam do Biedry a mąż nie mógł sobie z nią poradzić ( zostawilam ją zasypiającą i nakarmioną) na szczęście jest u nas moha siostra i jakoś ją utuliła. Jak wróciłam cycałyśmy się 50minut. Oby to był jednorazowy taki epizod
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw też się witam z karmienia. Oczywiście kupa znów wyszła plecami,nie wiem czy już nie skończyć tych 2 teraz,bo mnie wkurzaja a mam całkiem sporo:-/ najwyżej dla 2 dziecka zostaną,co nie? Haneczko,czy ja też mogłabym prosić na pw namiary na to wywoływanie zdjęć? U mnie też jeszcze ze ślubu czekają
|
|
|
|
|
#765 |
|
Ania
|
Wysle Wam wszystkim
Chyba, ze mogę tu link wkleić ? Mozna? - ja nie wiem, bo to polecania strony czy coś, jak można , wkleje tu
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się napaliłam na te zdjęcia
|
|
#767 | |
|
Ania
|
Cytat:
Jak cos to wysle priv, ale to w dzien jak wejdę na komputer
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu obczaję![]() i tak nie spię bo Mala nadal ma katar to przynajmniej coś zrobię ![]() Doopa doopa doopa... Monitor mi padł oby udalo się go uratowac bo mnie nie swędzi kolejny wydatek
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-07-29 o 03:18 |
|
|
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka ja też poproszę namiar na te zdjęcia.
|
|
|
|
#770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jakim mniej wiecej okresie życia u dziecka robi się ciemieniucha? Cytat:
wczoraj był w CH i kupił jej 3 sukienki w Coccodrillo ;D taki zadowolony jest z siebie, że sam wybierał i przeceny to już totalnie zaszalal. Dziś mnie do Smyka wysyła bo takie ładne ciuszki tanioo Cytat:
Ciekawe ile to będzie trwać ![]() Cytat:
ale dupsko powoli ruszyć trzeba! Też mam trochę buredllo bum bum w mieszkaniu. Cel na jutro to odkurzanie. Zmywanie podłóg i łazienka plus paznokcie (których wieczorem nie zrobiłam bo był u Nas TZ,bliski kolega i się zagadalismy :p)Chudziaszku brawo za wejście na wagę! tak się tego balas 7kg to nie jest bardzo dużo! Trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do wymarzonej wagi.Ja co prawda,wagę mam taką samą jak przy zajciu w ciążę, ale brzuch i tyłek większe. Tyłek minimalnie. Ale brzuch na boczki się rozlazl trzeba coś z tym zrobić. Zaczelam od peelingu i balsamowania plus lekki masaż ,na większy ruch muszę poczekać.Pieluszki Dady te premium Comfort fit są super! Porownywalne jakościowo do zielonych pampersow i mniej intensywnie pachnące niż oryginale pampersy to plusTz kupił roz 3ale z tym extra soft Dady i grubsze są n pomijam fakt,że miał 2wziąć i są za duże jeszcze. Jutro kupię jedno opakowanie 2 tylko chyba w Lidlu lub Rosmanie bo tam mniej sztuk w opakowaniu a nie wiem czy za 4-5dni nie trzeba będzie jednak na 3przejść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Witam przy karmieniu
Moj synek dzis spioch, po 10 byla drzemka 1,5 h gdzie ja moglam sie zregenerowac, potem 3 h po 13, troche na spacerze drzemal, a po 23 spal 4 h nie wierze normalnie. Chyba ze sie obudzil i spokojnie lezal w lozeczku bo obudzilam sie jak mial otwarte oczy i machal raczkami i nozkami. Ogolnie dzis spokojniejszy. Ale nie zapeszam moze taki zryw ma, czasami mu sie zdarzaly dni dobroci dla matki no chyba ze to bialko pomoglo
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój spokój i komfort psychiczny jest najważniejszy ![]() P.s mam czerwona kokardke przy wozku i foteliku mama mi kupiła i zaczepila. Jakoś szczególnie w to nie wierzę, ale tak sobie są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowilam olej z migdalow i lniany, bo sie skonczyły. Ja dzis nie wyspana. O 24 pol godz nie spania i od 3 do 4.30 bo burza, bo wystraszony pies, bo karmienie,bo koopa. Moze jeszcze sie uda dospać, jak tylko Gabi zechce spać.
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
U nas bez koopy u Lilianki, uff, kamień z serca :-o
|
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Chudziaszek ja nie zawieszalam czerwonej kokardki, ale juz mam. Niech bedzie juz mi nue zalezy.
Normalnie pierwszy raz od porodu czuje sie w miare wypoczeta. Syn tak jak pisalam spal 4 h, godzina jedzenia i dwie pospane teraz tak ladnie usmiecha sie przy cycku. ![]() Boje sie ze przestalam byc czujna bo odlozyklam go na boczku, za plecami mial rolke podtrzymujaca plecki, a jak sie obudzikllam to lezal na wznak a rolka pod szczebelkami. I teraz nie wiem co myslec. Jefno pewne, sypiajac do tej pory z przerwami 2 lub 3 h na dobe, to wspaniale bylo pospac 6 z jedna przerwa )Teraz tylko czekac az te karmienia szybciej beda szly ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Fiazo mojemu dzis mija miesiac i tez przewaznie co karmienie kupa czy ze dwie. Mi tam mowia ze normalne, ze powoli bedzie coraz mniej ich. Tez mi sie wydaje ze jest ich troche mniej, bo przy jednym karmieniu czasami i ze trzy walna (przez 1,5 h) a ja teraz przewaznie jedna podczas karmienia.
|
#777 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny użytkownik uwolnij kolory ma zdjęcia 100szt za 17zl. Do tego np fotoobrazy 20x30cm za 8zl
ja zawsze u niego bioręWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
przy Zosi babcie mi wcisnely, a teraz sama poprosiłam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Super!
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Zaliczamy skok rozwojow Moje dziecko niespokojne, raczki nie, cycek nie, goło nie, ubrana nie, otulona nie... Help ile to trwa???
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sprawdził się przy dwóch maluchach. U Zuzi zaczynała się robić ciemieniucha, dwa razy umylam tym włoski i brwi i nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Zdjęcia też wywołuje u uwolnijkolory |
|
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie jak grzmi głośno to szczeka Suuuper!!! ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

jak myślicie cos mogę brac?

Ja kiedyś zamówiłam na alle i to co przysłali to była poracha. Wszyscy ludzie wyglądali jak figury woskowe, kolory jakieś nierzeczywiste i papier na pewno nie profesjonalny...
Umyłam mu tylko buzię i przetarłam też mokrym wacikiem główkę bo tyle całusów dzisiaj od wszystkich nazbierał, że masakra 

ja pojechałam do Biedry a mąż nie mógł sobie z nią poradzić ( zostawilam ją zasypiającą i nakarmioną) na szczęście jest u nas moha siostra i jakoś ją utuliła. Jak wróciłam cycałyśmy się 50minut. Oby to był jednorazowy taki epizod

oby udalo się go uratowac bo mnie nie swędzi kolejny wydatek
ale dupsko powoli ruszyć trzeba! Też mam trochę buredllo bum bum w mieszkaniu. Cel na jutro to odkurzanie. Zmywanie podłóg i łazienka plus paznokcie (których wieczorem nie zrobiłam bo był u Nas TZ,bliski kolega i się zagadalismy :p)