Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-28, 20:19   #2521
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

W tym czarnym brakije mi jakies kolorowej wstawki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 20:32   #2522
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Kolyska to moze do 3mcy tylko posluzyc.
Ja kupilam kosz potem wrzuce zdjecie.
Sa tez tzw kosze mojzesza bardzo fajne

Mam tez kosz. Dostalam od znajonych przyda sie zehy postawic przy naszym lozku zeby w nocy nie wstawac.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Łapcie kilka zdrowych przepisów:

Sałatka z pieczonym łososiem:
filet z łososia
rukola
pestki granatu,
olej lniany,
koperek
sok zlimonki, orzechy wloskie, sol, pieprz.
Umytego i osuszonego łososia doprawić solą, pieprzem i upiec. Opłukać sałatę i koper. Łososia ułożyć na rukoli, dodać pestki granatu i orzechy, posypać koperkiem. Doprawić, polać olejem lnianym, wymieszać, na koniec skropić cytryną.

Pasta jajeczna:

jaja ugotowane na twardo
jogurt grecki
olej lniany, musztarda, kiełki rzodkiewki
szczypiorek, sól, pieprz
Ugotowane jajka obrać, drobno pokroić, szczypior poszatkować, połączyć z jajami, jogurtem i kiełkami. Dolać olej i musztardę, doprawić. Smarować pastą pieczywo i posypać szczypiorkiem.

Koktajl pietruszkowo-cytrusowy:
4 łyżki siekanej naci pietruszki
1/2 pomarańczy
1 kiwi
3/4 szklanki wody
łyżka oleju lnianego
Pokroić pietruszkę, umieścić z obranymi owocami, wodą i olejem w blenderze. Miksować do gładkości.

Dziękuję!!! Caly dzien chodzą za mna jajka... ide robic paste!!!
Nie mam kielek ale to kwestia 3 dni i na niedzielę juz beda. Dzieki raz jeszcze!!!

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ten biało-szary jest prześliczny!
Cudowny ten szary ale ja stawiam na grafit albo czarny ze wzgledu na latanie samolotem. Podobniez w bagazu czesto wozki sie brudza i niszcza.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 22:16   #2523
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Sevilla ma ściągania spacerokw do prania? ? ? Wow
Nigdzie tego.do tej pory nie wyczytalam.
Do prania można wyciągnąć ten mięciutki wkład, na którym bezpośrednio siedzi dziecko
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-28, 22:41   #2524
xjustyniaaax
Zakorzenienie

boziuuu jaka tu dziś cisza
Stary 2016-07-29, 00:21   #2525
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Byłam oglądać z tż mieszkanie na wynajem i sobie zaklepaliśmy
Parter domu, 2 pokoje, kuchnia, łazienka. Na górze mieszka starsza pani z wnukiem, ale to nie szkodzi, bo siedzi cały czas u góry, tylko wejście mamy wspólne... Ten niecały rok damy radę
Najważniejsze, że parter i własny wjazd
Tylko trzeba odmalować i trochę domeblować.
super meble już zawsze możecie kupować pod kątem przyszłego domu , żeby je potem zabrać ze sobą

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
My byliśmy dziś w dwóch sklepach z wózkami w pierwszy porażka jeżeli chodzi o obsługę za to w drugim siedzieliśmy 2,5 godziny ! tak genialny gościu był chyba właściciel non stop gadał wszystko pokazywał odpowiadał na kazde pytanie itp , były jeszcze 2 pary zainteresowane więc tak staliśmy i staliśmy u nas póki co wybór padł na Anex Sport( zamówimy jutro bo zastanawiamy się nad kolorem ciągle...) wózek wygląda genialnie, pięknie wykonany, bardzo zgrabny ! stał obok bebetto i tamten wydawał się bardzo topory a mamy z mężem powyżej 170cm !
Oboje jestesmy zachwyceni do tego w pierwszym sklepie kosztował 2099zł 2w1 a w tym drugim 10 min piechotą od naszego bloku jest promocja 2050zł 3w1 z ich fotelikiem. Zastanawiamy się ciągle czy go brać czy dopłacić do maxi cosi city ale pan powiedział że ten z zestawu jest bardzo porównywalny do maxi cosi...
Mamy dylemat no i najbardziej nam się podobała wersja w kolorze rudym ale pozniej jakies różowe ubranka i będzie się gryzło moim zdaniem i dylemat mamy nad czarnym lub szarym
U nas tez Anex Sport albo Adamex Barletta Rainbow
ten pierwszy najbardziej mi sie podoba biało szary, barlette widziałam granatową z białym stelazem i czerwonymi wstawkami i na żywo jest super
Ja będę wózek zamawiać dopiero w październiku żeby bez sensu nie leciała mu gwarancja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anex_14.jpg (75,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160403_154510_resized-600x600.jpg (80,7 KB, 7 załadowań)
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 00:32   #2526
muffinowe_love
Raczkowanie

Ledwo Was nadrobiłam, ale nie będę cytować, bo by mi ze 3 dni zeszło

Mam jakiś kryzys chyba, jestem totalnie zmęczona Dzisiaj bolały mnie plecy i po obiedzie chciałam się tylko na chwilkę rozprostować i tak spałam prawie do 21 no i oczywiście teraz oczy jak 5 zł i ani myślę o spaniu...

Na dodatek złapała mnie jakaś infekcja: piecze i swędzi umówiłam się na jutro do mojego gin, chociaż w planie mieliśmy wizytę dopiero za 3 tygodnie, ale słyszałam że takie infekcje mogą być niebezpieczne i lepiej to sprawdzić.
Miałyście taki problem?

Widzę, że Wy już wszystko ostro kompletujecie i macie wizję pokoików dziecięcych.
Nasz synek będzie miał swój pokój z łóżeczkiem, mamy w nim też łóżko pojedyncze drewniane i dużą szafę z regałem więc komodę sobie odpuszczamy. Na razie w tym pokoju stoi też nasze biurko, ale w ogóle z niego nie korzystamy więc chyba się wyzbedziemy, chociaż też zastanawiamy się czy tego biurka nie potraktować jako przewijaka...

Na tapecie też temat wózka. W jednym sklepie bardzo nam polecali wózek baby design husky - jest to wersja typowo zimowa, gondola ocieplana, z dodatkową ochroną od wiatru, w komplecie też mufa na ręce, śpiworek, etui termiczne na butelkę czyli szmery bajery
Wózek fajnie się prowadzi, jest lekki i dobrze się składa
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-gl...rpack-6594.php
Oglądaliśmy jeszcze wózki Bebetto, a w planie mamy zobaczyć jeszcze Joie - koleżanka poleca - podobno bardzo lekki i składa się jednym klikiem.... Ogólnie czym więcej to tym większy mętlik w głowie

A i jeszcze: kociluek - trzymaj się!!!!Nawet nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ale zobaczysz za parę lat jak będziesz to wspominać to na pewno z wielkim wzruszeniem, o dzieciaki masz cudowne

Edytowane przez muffinowe_love
Czas edycji: 2016-07-29 o 00:40
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 01:38   #2527
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
super meble już zawsze możecie kupować pod kątem przyszłego domu , żeby je potem zabrać ze sobą

ten pierwszy najbardziej mi sie podoba biało szary, barlette widziałam granatową z białym stelazem i czerwonymi wstawkami i na żywo jest super
Ja będę wózek zamawiać dopiero w październiku żeby bez sensu nie leciała mu gwarancja
zapytaj w sklepie jak jest z odbiorem bo my zamawiamy teraz a odbieramy w listopadzie/grudniu i wtedy placimy reszte czyli 90% i od tego dnia liczy sie gwarancja wiec nie tracimy nic a wole zamowic bo im wiecej ogladam tym bardziej wydziwiam

Adamexa Barletta ma kolezanka od kwietnia i nie jest zadowolona, bo fatalnie ma zamontowame wentyle ze ledwo pompka wchodzi, co chwile musi kola pompowac, i podobno mega skrzypi.

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Ledwo Was nadrobiłam, ale nie będę cytować, bo by mi ze 3 dni zeszło

Mam jakiś kryzys chyba, jestem totalnie zmęczona Dzisiaj bolały mnie plecy i po obiedzie chciałam się tylko na chwilkę rozprostować i tak spałam prawie do 21 no i oczywiście teraz oczy jak 5 zł i ani myślę o spaniu...

Na dodatek złapała mnie jakaś infekcja: piecze i swędzi umówiłam się na jutro do mojego gin, chociaż w planie mieliśmy wizytę dopiero za 3 tygodnie, ale słyszałam że takie infekcje mogą być niebezpieczne i lepiej to sprawdzić.
Miałyście taki problem?

Widzę, że Wy już wszystko ostro kompletujecie i macie wizję pokoików dziecięcych.
Nasz synek będzie miał swój pokój z łóżeczkiem, mamy w nim też łóżko pojedyncze drewniane i dużą szafę z regałem więc komodę sobie odpuszczamy. Na razie w tym pokoju stoi też nasze biurko, ale w ogóle z niego nie korzystamy więc chyba się wyzbedziemy, chociaż też zastanawiamy się czy tego biurka nie potraktować jako przewijaka...

Na tapecie też temat wózka. W jednym sklepie bardzo nam polecali wózek baby design husky - jest to wersja typowo zimowa, gondola ocieplana, z dodatkową ochroną od wiatru, w komplecie też mufa na ręce, śpiworek, etui termiczne na butelkę czyli szmery bajery
Oglądaliśmy jeszcze wózki Bebetto, a w planie mamy zobaczyć jeszcze Joie - koleżanka poleca - podobno bardzo lekki i składa się jednym klikiem.... Ogólnie czym więcej to tym większy mętlik w głowie

A i jeszcze: kociluek - trzymaj się!!!!Nawet nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ale zobaczysz za parę lat jak będziesz to wspominać to na pewno z wielkim wzruszeniem, o dzieciaki masz cudowne
ogladalam dzis ten Husky i fajny ale taki smutny mi sie wydawał ale jezdzil fajnie ale to akurat w 1 sklepie gdzie obsluga fatalna wiec za duzo o nim nie wiem

Widzialam dzis parę ktora odbierała wózek Mima nie wiem czy to zemna cos nie tak czy co ale nie rozumiem jego fenomentu... Dla mnie jest brzydki poprostu i do tego strasznie drogi..
Stary 2016-07-29, 06:29   #2528
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny,
ja wczoraj cały dzień, tak mnie jakoś naszło, porządkowałam ubranka po córce, układałam w pudełkach zgodnie z numeracją. O matulu ile tego jest, mogłabym sklep otworzyć. Także z ubranek dokupię tylko parę rzeczy i basta. DZisiaj zabieram się za sprzątanie, bo na weekend mam gości, normalnie to byłabym happy, ale teraz jakoś mnie wszystko męczy i za bardzo mi się nie chce.
Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość

Kurcze, też bym chciała kołyskę, ale mam malusie mieszkanko, nie ma miejsca Póki co kącik dzidzi będzie w naszej sypialni (łóżeczko i komoda z tej samej serii) pewnie znacie, bo z IKEA, ta seria z taką jakby "falą". Zawsze to mi się podobało, wiem, że może nie są to meble najwyższych lotów, ale mi odpowiadają I idealnie się komponują z naszą sypialnią, która ma białe meble Jedynie materacyk zakupię gdzie indziej bo chcę z domieszką kokosa. Do salonu decyduję się na leżaczek, albo huśtawkę hybrydową coś tego typu; https://www.google.pl/search?q=hu%C5...PsVKZmvbk0M%3A
:
ja nie kupowałam kłoyski, bo jak to już któraś napisała, za długo nie posłuży, aczkolwiek są mega słodkie. Ja miałam właśnie ten leżaczek z tiny love i szczerze polecam. Bardzo długo mi służyło, początkowe pełniło rolę kołyski, później jako leżaczek, naprawdę super

Cytat:
ja jestem za czarnym ale mąż chce szary czarny wydaje się taki smutny o ile w spacerówce wygląda genialnie to gondola faktycznie taka ponura sama już nie wiem

Kto jeszcze doradzi???

mi się ten szary podoba
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 07:12   #2529
LuckySparkle
Zadomowienie

Justynia jaki to model wozka jest? Pokazalam wczoraj tz u stwierdzil, ze mega mu sie podoba. Mi w sumie tez ale musialabym poczytac i zobaczyc czy w UK jest dostepny.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 07:24   #2530
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Justynia jaki to model wozka jest? Pokazalam wczoraj tz u stwierdzil, ze mega mu sie podoba. Mi w sumie tez ale musialabym poczytac i zobaczyc czy w UK jest dostepny.
Anex Sport mój mąż jak go testowal to powiedzial ze innego nie chce prowadzi sie super i wykonany jest porzadnie. Bardzo mi sie podoba ze gondola jest zapinana na zamek przec co dziecko sie nie odkopie.
Stary 2016-07-29, 07:48   #2531
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Kurczę nie wiem czy to był Igor ale trzymałam ręce na brzuchu i nagle taki "bulg" mocny, stuknęłam do niego a on jeszcze raz taki bulg I nie wiem czy to to ale to było fajne I inne od moich jelitowych bulgów
gratuluje ruchow!

Cytat:
o masakra, muszę chyba wyszukać jakieś fora i poczytać jak to wygląda wszystko podczas porodu
Ja wole nie czytac informacji z internetu, tylko sie przestrasze porodu
Poczekam co mi polozna na szkolr rodzenia powie

Cytat:
Co ta moja corka ze mna robi... po 2 latach chyba zjadlam slodki jogurt z kuleczlami czekoladowymi z Nestlé... a moze dluzej jak po 2.latach? Nie pamietam.
Ja wcinam platki z mlekiem a przed ciaza w ogole nie mialam ochoty

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 07:49   #2532
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
zapytaj w sklepie jak jest z odbiorem bo my zamawiamy teraz a odbieramy w listopadzie/grudniu i wtedy placimy reszte czyli 90% i od tego dnia liczy sie gwarancja wiec nie tracimy nic a wole zamowic bo im wiecej ogladam tym bardziej wydziwiam

Adamexa Barletta ma kolezanka od kwietnia i nie jest zadowolona, bo fatalnie ma zamontowame wentyle ze ledwo pompka wchodzi, co chwile musi kola pompowac, i podobno mega skrzypi.

W naszym sklepie zamawiasz max 4 tyg przed odbiorem. W drugim 6-8 tyg.

Jesli chodzi o Barlette to wizualnie jest moim faworytem.
Wybraliśmy go tez poniekąd dlatego ze jako jedyny z tych co mi się podobały i co dało się obejrzeć na żywo (poza anex sportem) ma dodatkową amortyzację. Jeszcze adamex Aspena bierzemy pod uwagę - to samo co Barlette tylko ma dodatkowa blokadę amortyzatorów.
Pewnie stanie na anexie bo TZ bardzo przypadł do gustu
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:02   #2533
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MK_02 Pokaż wiadomość
Drogie Panie, ostatnio mało się udzielam ale mam sporo pracy przed urlopem. Dodatkowo byłam na badaniu moczu dziś i wyszła mi duża obecność leukocytow. Znajoma mnie nastraszyla że wezmą mnie do szpitala, bo to jest niebezpieczne dla dziecka i trzeba to leczyć. Siedzę na necie i i już studiuje problem. A lekarza mam we wtorek. Nie chcę wpadać w panikę przez to co wyczytałam w Google (piszą min.o śmierci dziecka przez ten problem)dlatego wolę zapytać się waszych, może mialyscie podobny problem? I to jednak nie jest tak poważne..

Nie czytaj google! Tam jak boli palec u stopy to od razu jest rak mozgu 😨 mi ginek na samym poczatku powiedzial zebym nie czytala glupot w internecie i tego sie trzymam. Raz natrafilam na forum gdzie dziewczyny pisaly ze sa w ciazy i boja sie kichac zeby nie poronic to nie na moje nerwy!

Cytat:
piękne

Ja jestem po wizycie, mój maluch ostatnio był 4 dni do przodu, a teraz jest tydzień do tyłu, waży 360g, mierzy 17cm bez nóżek. Do tego mam anemie, lekarz mi zalecił żelazo. Fikał sobie koziołki łobuz mały i drapał się po nosie palcami stóp
Maluski
Jedz miecho! Wolowinke i popijaj sokiem pomaramczowym!

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Cudo 😍
Karol na usg był taki nieśmiały że nie można było mu zrobić ładnej fotki buźki
Aż rozsierdzil lekarza tym
Który wkurzony strzelił mu fote 3d
A ja nie lubię tych fot
Wiem dziwne ale te dzieci są takie na nich chude
Jak Alien Karol wyszedł 😐

Hahahahaha ja tez uwazam ze chude sa dzieci na tych fotkach 3d. Moj lekarz nie ma tego w pakiecie a nie bede specjalnie wydawala 250 zl zeby sie przestraszyc swojego Julka 😱

Cytat:
Mi dni bardzo szybko lecą
Bo najpierw praca i drka
Teraz co prawda mam wakacje ale znowu latamy z Karolem na budowę
A w sierpniu dojdzie mi do dopilnowania remont mieszkania 😥
Tż w pracy całe dnie a inż Karol nadzoruje standardy
Moj synus jest taki dzielny ani lknie tylko fika w brzuszku mamusi 😊
Uwielbiam twoje teksty

Cytat:
Ps. Poczynilam znowu zakup
Bardzo na czasie jak to u mnie bywa
Kupiłam karolowi śliniaka, miskę i kubek żabę 🐸
No nie mogłam się powstrzymać 😆
To huz bardziej przyszlosciowy zakup polecialas

Cytat:
Jestem księgową, moja praca to głównie przy kompie - segregowanie, księgowanie, sprawdzanie, rozliczanie, robienie zestawień itd Uwielbiam to co robię, a dodatkowo w pracy mam dobre warunki i świetne towarzystwo, więc stwierdziłam że póki będę się dobrze czuła to będę pracować. Póki co to tylko czasami czuję, że muszę zrobić dłuższą przerwę w siedzeniu i wtedy spaceruję po biurze, układam dokumenty, albo tłumaczę coś dziewczynie która mnie będzie zastępować.
Aa to luz, tez pracuje w ksiegowosci, do konca wrzesnia i tez najbardziej przeszkadza mi ciagle siedzenie. A reszta ok

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
No to z radością oczekujmy aż siostra będzie w ciąży i też się jej zwalisz do domu cała rodzinką 😉
Piekne slowa!!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 08:03   #2534
mewkaa
Zadomowienie

Papaya dokładnie tak wygląda mój Karolek 👽
No cóż nie kocha się ZA ale POMIMO 😆
Moja żabcia kochana ❤🐸

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:12   #2535
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

My dziś w planach ... spacer do KFC na skrzydełka 🙊

A mówiłam że nie podoba mi się zdjęcie karola w 3d
Zmieniło się
Teraz tylko je mam przed oczami 😍
Kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle 😉
Ja chodze na 5 km spacer do sklepu po mleczko slodzone w tubce. Mam wtedy wrazenie ze co se schudne to se przytyje 😁
Karol wypieknial? 😜

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja chce kupic komode i szafe dla dziecka
mega podobaja mi sie w pokoju fotele do karmienia itp na pewno zakupimy
Ooo ja ostatnio przegladalam fotele, chcialabym cos wybrac i postawic kolo lozeczka. Masz cos na oku? Bo obawiam sie ze w nocy podczas karmienie bede sobie przysypiac jak juz dojde do wprawy i chcialabym cos wygodnego

Cytat:
Melduję się że wróciłam

Z lodówką ok , jedynie lody w zamrażalniku sie potopiły i śmierdziało troche z warzyw ale nic się nie wylało albo poprostu wsiąkło i śladów nie ma dobrze ze nie zostawilismy miesa itp
Ufff!!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Marudzilam, ze w czarnej dopie jestem, a bylam u szwagierki i dostalismy lozeczko
Oooo jak elegancko! Milo z jej strony!
My dostalismy od kuzyna TZ bujaczek

Cytat:
Widziałam fajny śpiworek na promocji. Ale wstrzymałam się bo skład zewnętrznego materiału był 100 % poliester, w środku 100% bawełna. I teraz nie wiem czy wszystkie śpiworki tak mają?
Moze to przeciwdeszczowy spiworek? 😁

Cytat:
Z wesela zwinęłam się po 3ej, przetańczyłam 2 wolne i 2 szybsze, namarudziłam się o tym, że nie mogę zjeść łososia ani pstrąga bo podwędzane
Atmosfera była super, nawet jeśli pijani to każdy był radosny i przyjazny
Oczywiście, tak jak podejrzewałam, byłam "odkryciem wieczoru" bo nikt nie wiedział o mojej ciąży co skutkowało różnymi "ochami" i "achami:
Na drugi dzień poprawiny, również udane, tż wyciągnął mnie na jeden wolny, popszytulał i w ogóle jakiś miły był
Młoda para zorganizowała fajną pamiątkę na pożegnanie gości w postaci fotobudki i różnych przebrań Drukowały się 2 serie po 4 fotki a jedną można było im wkleić do księgi kości
Lepsze to, niż magnesiki czy figurki wg mnie.
Super ze TZ byl mily 😍
I fajnie ze milo spedzilas to wesele

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 08:20   #2536
mewkaa
Zadomowienie

On papaya ma po mamusi urodę
Jednego dnia patrzy w lustro i mysli sobie co to za piękność dzisiaj wstała
A innego...Omg! Co tu się wydarzyło?!😲

Zmykamy z Karolem
Inżynierowie budowy
Akcja! Start 😎

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:25   #2537
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, oświadczam, że ja chce mieć w domu usg 3d/4d

Bąbel byłby na podglądzie 24 h taki był dzsiaj rozkoszny na tych badaniach połówkowych
ziewał, kręcił się, torszkę pozował, potem zakrywał się raczkami i nózkami lekarz się śmiał ze albo mały bokser rośnie albo karateka
chłopiec na 100% choć długo nie chciał pokazać , wszystkie narządy ok, waży 450 g, pokazał nam nawet swoje bicepsy

kolejny duzy chlopak! to moze z moim nie jest az tak zle

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio tryb paniki włączył jak przeczytałam o dziewczynie, która urodziła dziecko w 5 miesiącu ciąży.. ale tego nie da się przewidzieć, więc wole sobie wmawiać, że będzie terminowo chociaż fajnie by było mieć wszystko tak na 2 tyg przed terminem

Co do laktatora ja chyba nie kupię przed porodem, ale będziemy mieć wybrany żeby w razie potrzeby wysłać po niego tż

Dobranoc

Ps. Zaczynam odczuwać co to zgaga, ale na szczęście mało uciążliwe
Ja chcialabym na poczatku listopada miec juz wszystko gotowe dla Juliana
I kupie laktator i bo spotkalam sie z wieloma opiniami ze na poczatku jest nawal mleka i jak cos to bede sobie dociagac laktatoren zeby sie przypadkiem zapalenia nie nabawic 😨

Kuzynka mi polecila laktator avent, mowi ze po tej butelce i smoczku ktory jest w zestawie jej synek nie ma kolek a po innych mial

Cytat:
Jade do szpitala;(

Mam takie bole ze ledwo stoje na nogach. Nawet nospa nie pomogla;(
😨😨😨

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 08:30   #2538
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ja chodze na 5 km spacer do sklepu po mleczko slodzone w tubce. Mam wtedy wrazenie ze co se schudne to se przytyje 😁
Karol wypieknial? 😜

Ooo ja ostatnio przegladalam fotele, chcialabym cos wybrac i postawic kolo lozeczka. Masz cos na oku? Bo obawiam sie ze w nocy podczas karmienie bede sobie przysypiac jak juz dojde do wprawy i chcialabym cos wygodnego

Ufff!!

Oooo jak elegancko! Milo z jej strony!
My dostalismy od kuzyna TZ bujaczek

Moze to przeciwdeszczowy spiworek? 😁

Super ze TZ byl mily 😍
I fajnie ze milo spedzilas to wesele
hej pytanie nie do mnie o fotel ale pokażę ci co ja mam na oku już się zakochałam w turkusowym ale myślę nad żółtym

http://allegro.pl/uszak-fotel-next-n...304547541.html

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 08:48   #2539
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Monia to kawał o mnie i tz
w lodówce na ts chwilę ser żółty ogórki kiszone i mleko
Idę zaraz na zakupy bo wyladujemy na pasku w TVN w końcu jako tragedia w łódzkim 🙄

Uwielbiam twoje teksty 😂

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość

Ja miałam wczoraj zwykłą wizytę i też wszystko ok. Pani doktor dalej widzi chłopca i mówiła że to graniczy z cudem jakby się okazało, że jednak dziewczynka.
super ze wszystko ok!

[QUOTE=ewelinuus;63435461
Wczoraj znowu keestia imion jeszcze nam się chyba pozmienia nie raz teraz oprocz igora i Mikołaja doszedl nam Jakub Maciej i Błażej
Co do ruchów to dzis konczymy 20.tydzień a nasz synuś jest bardzo spokojny..czasem czuje tylko jak przyłoże rece na brzuch takie bulgi...a na kopniaki dalej czekam.
W przyszlym tyg musze zrobić badania na przeciwciala znowu i nie mogę doczekać się wizyty.. [/QUOTE]
Maciej piekne imie! Nie znam zadnego niesympatycznego Macka 😁

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
ja też byłam na usg 4d, ogólnie wszystko ok, na 100 % córcia.
od 3 dni strasznie boli mnie kolano, normalnie szok, i nic nie można zrobić, na szczęście mama doradziła mi okłądy z kapusty i dzisiaj już dużo lepiej
u mnie był 22 tydzień, dzidzia podobno trochę mniejsza chyba o dwa dni od terminu i ważyła 410g
Gratuluje corci 😍

Duze te nasze dzieci juz 😁

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
http://mataja.pl/2015/02/wprowadzani...z-tego-wynika/
Wstawiam link do artykułu na temat dokarmiania..może któraś z was zainteresuje.
😨 jak mozna takiemu maluszkowi 3 miesiecznemu podawac normalne jedzonko??

Cytat:
Hej.

Dopiero wstalam bo wrocilismy se pisztala po 3.

Do konca nie ma przyczyny tych skurczy. Po wstepnym badaniu moczu wyszla bardzo niska ilosc bialka w moczu i mocz poszedl do badania do laboratorium, mam dzwonic w czwartek po wyniki.

Koniec koncow trafilam na przemila pania doktor, ktora mnie zbadala i powiedziała, ze moja szyjka jest ladna i dluga i nic zlego sie nie dzieje.
Powiedzialam jej o moich bardzo obfitych uplawach. Twierdzila, ze to jest mozliwe w ciazy i nie musi o nizym zlyn świadczyć ale pobrala w razie czego wymaz. Doslatalam silne tabletki przciwbolowe, ktore nie maja wplywalac na zdrowko Lili ale bede brala tylko jak naprawde zle sie poczuje. Dzis obudzilam sie bez zadbych boli.

Oby to sie nie powtorzylo. Mialam juz rozne bole miesiaczkowe i po laparoskopii ale te wczorajsze byly nie do zniesienia.
Pewnie sobie Pani doktor pomyślała, ze mloda... pierwszy raz w ciazy to sie wystraszyla... ale jak zobaczyłam jak tan sie inne koniety zachowuja... to masakra... krzycza, wyklucaja sie, ze ktos na im kawe przyniesc... ja nie jestem zwyczajna takich akcji!

tz był przy mnie orawie caly czas. Wczoraj zrozumiałam, ze bie ucieknie raczej w czasie porodu. Byla rumunka, ktora rodzila i tak krzyczała, ze jej maz bie wytrzymal i uciekl. Polozne i lekarz i lekarka szukali go po calym szpitalu żeby poinformowac, ze musza kobiecie zrobic cc... kobieta nawet po angielsku slowa nie mowila...

Teraz tylko czekac do czwartku i dzwonic po wyniki badan moczu i wymazu.

Musze nadrobic to co pisalyscie kd wczoraj i pozagladac we wszystkie linki wrzycone.

Aa... nastawilam sobie bidzik co 2h w nocy zebyym siusiu chodzić. Mam chodzić jak najczęściej.

Milego dnia!
Uff miod na moje uszy! 😊

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Jestem po usg, wszystkie pomiary dobre, co do plci to "nic duzego nie widze" powiedzial lekarza, wiec byc moze cora bedzie. Bobo nie chcialo sie dobrze ustawic, wstydzioch
Wazne ze wszystkie pomiary dobre!

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem, bo byłam w sumie u 3 lekarzy: u tego co mi powiedział 3 dziewczynki (to on mi robił ivf), u mojego prowadzącego, który widział 2 dziewczynki i chłopca, no i na 2 prenatalnych, a tam usłyszałam, że jest 2 chłopców i dziewczynka i bądź tu człowieku mądry

sama bym zglupiala

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Dziś byłam na badaniach, ledwo zdążyłam, bo ubzdurałam sobie, że wizytę mam w czwartek. Ginekolog nadal twierdzi, że będę mieć córcie. Wszystkie pomiary w normie. Ola waży jakieś 450 g. Niestety moja szyjka ma 33 mm i lekarz zalecił mi dużo wypoczynku. Przytyłam dwa kilogramy
U mnie laboratorium jest czynne od 7 ale pojadę wcześniej bo na następną wizytę mam mieć zrobioną krzywą cukrową więc 3 pobrania i minimum dwie godziny w laboratorium. Dostałam tez skierowanie na toksoplazmoze, tsh, morfologie, badanie moczu, przeciwciała na grupę krwi.

Duza cora!

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Dziękuję wam dziewczyny za pamięć, za wszystkie privy i tu i na fb
No nareszcie sie odezwalas tu!
Lez, lez i pamietaj ze my tu wszystkie w ciebie i Jakuba wierzymy i zobaczysz ze bedziesz miala zdrowiuskiego synka!

Cytat:
Dziewczyny a nasza wątkowa mama aniołkowa Lilotka jest na wątku lutówek cieszę się że jej się udało

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

strasznei skomplikowane to bycie w ciąży
Potwierdzam!!

Cytat:
Kociulek ty odpychaj źle myśli od siebie a nie je pielęgnuj 😬
Jaki do cholery pochówek? 😲
Ty chrzciny planuj do jasnej ciasnej!!!😚

O wlasnie kociulku, chrzcinami sie zajmij! nie pisz juz tu nam wiecej o pochowku, bo zadnej z nas to nie spotka!

Cytat:
Kobieto ja na sniadanie zjadlam 5 bulek z dzemorkiem
Ile?? 😨

Cytat:
Kuzynka Męża wczoraj urodziła synka o wadze 4,4 kg 😨 Chyba byli sami zdziwieni, że taki duży 😨 zwłaszcza rodząca.

Jaki byk!!!

Cytat:
Moja Szwagierka była dzisiaj na usg i dostała śliczne zdjęcie profilowe w 3d Ma 26 tc i dzidziuś waży 800 g Ale te dzieci rosną w drugiej połowie ciąży
Podobno 100 gram tygodniowo te nasze male kluseczki rosna 😍

Cytat:
40 ruchow w 4min38sekund, moje dziecko jest szalone 😍
Ja mam chyba leniuszka w brzuchu, ale dobrze ze tam mnie od czasu do czasu smyrnie i wiem ze wsio ok

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 08:58   #2540
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoras z was cwiczy w domu? Ja prawie od miesiaca 3x w tyg aktywna w ciazy ale malo mi.
Ja staram sie codziennie spacerowac

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim! Melduje się kolejna grudniowa ciężarówka
21 tydzień i prawdopodobnie córa

witaj!

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
U mnie z najciekawszych wydarzeń jest jeszcze to, że zaczęłam czuć ruchy mojej Kruszynki, choć wciąż są baaardzo delikatne, rzadkie i zupełnie inne niż chłopców. Widocznie to delikatna dama będzie Już chyba je wcześniej czułam, ale ciągle nie mogłam sobie uwierzyć, że to to. Ciężko mi było odróżnić je od jelit. Upewniłam się właściwie dopiero na usg, gdy mi lekarka powiedziała, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc pomyślałam, że dlatego inaczej je czuję.

Ostatnio było trochę ciekawych tematów, to jeszcze ja dorzucę moje ciekawostki
Jeśli chodzi o śpiewanie maleństwu w brzuchu, to ja znam taki sposób (wypróbowałam z dobrym skutkiem na moich dzieciach), żeby wybrać jedną jakąkolwiek piosenkę, którą będziemy najczęściej śpiewać. I potem po porodzie w tych pierwszych tygodniach możemy ją śpiewać dziecku dla uspokojenia, gdy już wiemy, że nie jest głodne, śpiące, itp, a jednak jest dalej niespokojne, marudne. To jest niewiarygodne, jak dziecko na nią reaguje, jak się uspokaja, gdy ją słyszy.
Gratuluje ruchow
Bardzo fajnie ze napisalas o tej jednej piosence. Chyba to zastosuje u siebie, zobaczymy czy bedzie dzialac. Musze tylko wybrac jedna... Mam ulubiona z dziecinstwa, ale ona jest smutna i sama nie wiem

Cytat:
No a jak to jest z tym alkoholem w trakcie kp? Gdzieś słyszałam/czytałam, że można sobie łyknąć ale wcześniej np odciągnąć mleko do butelki. To jak to jest?
Ja bede wyznawac zasade ze poki bede karmic to nie bede pic

Cytat:
Wypiłam kawę, jak doradzałyście i poczułam się lepiej Dzięki!
Byłam w szkole rodzenia.
Super!!! Będę stanowczo chodzić Położna przesympatyczna

Ważne info:
Wiedziałyście, że w dniach "spodziewanej miesiączki" w trakcie ciąży powinnyśmy się oszczędzać i nie męczyć? Ja się właśnie dziś dowiedziałam. Macica jakby zapamiętuje, że w tych dniach powinna być miesiączka i powinnyśmy w ten czas na siebie zwracać szczególną uwagę. Nie "trzepać dywanów", nie podróżować daleko, ogólnie wszystko na spokojnie
Bo jeśli się przemęczymy w tych dniach w 3 trym, to możemy mieć przedwczesne skurcze albo inne dolegliwości. Dobrze wiedzieć.
O i super! Ja tez gadalam ostatnio z polozna i tez mi sie kobitka spodobala!
Nie mialam pojecia o tej miesiaczce :O

Cytat:
najlepsza dzisiaj była moja mama przychodzi i mowi: " ale znalazłam super kaftanik na zimę taki malusi chodź ci okaże"..
poszłam i wiecie co?
nie wiadomo gdzie to schowała ^^
poszukamy później

ej mi aplikacja też nie pokazuje nowych postów ale to od dłuuuższego czasu
Zakrecona kobieta

Cytat:
Ja czasem też czuję takie wypuklenie, ale delikatnie jak na razie
Ale wydaję mi się, że czasem czuję jak łapie za pępowinę Takie ciągnięcie do środka...

Byłam oglądać z tż mieszkanie na wynajem i sobie zaklepaliśmy
Parter domu, 2 pokoje, kuchnia, łazienka. Na górze mieszka starsza pani z wnukiem, ale to nie szkodzi, bo siedzi cały czas u góry, tylko wejście mamy wspólne... Ten niecały rok damy radę
Najważniejsze, że parter i własny wjazd
Tylko trzeba odmalować i trochę domeblować.
Tez czuje takie dziwne cos i przez chwile pomyslalam ze to moze Julek ciagnie za pepowine a pozniej pomyslalam ze to niemozliwe zebym tak czula a teraz czytam to i prosze! Moze jednak?

Gratuluje mieszkania! Super opcja!
A finansowo jak? Lepiej niz to aktualne mieszkanie?

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 08:58   #2541
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Ja chcialabym na poczatku listopada miec juz wszystko gotowe dla Juliana
I kupie laktator i bo spotkalam sie z wieloma opiniami ze na poczatku jest nawal mleka i jak cos to bede sobie dociagac laktatoren zeby sie przypadkiem zapalenia nie nabawic 😨

Kuzynka mi polecila laktator avent, mowi ze po tej butelce i smoczku ktory jest w zestawie jej synek nie ma kolek a po innych mial

Ja też jak tak stawiam na aventa mam już nawet dwie butelki, bo była wyprz w tesco :P

Cytat:

Zmykamy z Karolem
Inżynierowie budowy
Akcja! Start 😎

Haha Mewka to z Karola niedługo będzie Bob Budowniczy, co ?

Cytat:
Ja tak samo kocham płatki Lion

Dziś mam prenatalne o 15 40, niestety idę bez tż, bo nie może się wyrwać z pracy ale i tak się ogromnie cieszę, że zobaczę co tam u malutkiej
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:01   #2542
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
aa rozumiem
już sie wystraszyłam ze jakiś okres dostanę

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

co myślicie o tej kołysce: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited
Nawet całkiem spoko Mój tz ogólnie lubi pracować z drewnem i wymyślił że zrobi kołyskę teraz i wystawi na sprzedaż a następną zrobi dla nas więc kołyskę postawimy na dole a łóżeczko będzie stało w naszym pokoju na górze
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:04   #2543
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem za czarnym ale mąż chce szary czarny wydaje się taki smutny o ile w spacerówce wygląda genialnie to gondola faktycznie taka ponura sama już nie wiem

Kto jeszcze doradzi???

Szary 😍😍😍

Cytat:

Zmykamy z Karolem
Inżynierowie budowy
Akcja! Start 😎

Hahaha cos ty. Karolek sie urodzi i zobaczysz ze nie bedzie dnia w ktorym bys nie pomyslala ze to najpiekniejsze dziecie na swiecie
Tak jak moj Julian 😎
Karol to od razu z papietami inzyniera sie urodzi

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej pytanie nie do mnie o fotel ale pokażę ci co ja mam na oku już się zakochałam w turkusowym ale myślę nad żółtym

http://allegro.pl/uszak-fotel-next-n...304547541.html
Ooo super ze ktos zareagowal teraz lece na uczelnie zaniesc papiery i jak bede wracac to zobacze link

Cytat:
Dziś mam prenatalne o 15 40, niestety idę bez tż, bo nie może się wyrwać z pracy ale i tak się ogromnie cieszę, że zobaczę co tam u malutkiej

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Uff nadrobilam! zaraz wysiadam z pociagu a na dworze leje
Madra ja nie wziela parasolki bo nawet mowilam do Tz, ze jakby padalo to musialby byc mega pech. No i masz babo!

W drodze powrotnej do domu wiecej wam napisze

13.12.2016 Julian

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 09:04   #2544
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Hej, ostatnio coś za Wami nie nadążam a aplikacja przestała mi przypominać o nowych postach

Byłam dziś z mamą oglądać wózki Camarelo i bardzo mi się podobają na żywo, solidna konstrukcja, lekkie i w sumie znajdzie się coś dla każdego, mi najbardziej podobają się modele Carera i Sevilla, bo nie mają nigdzie ekoskóry spacerówka jest fajna dość spora i ma taki fajny wkład, który można wyprać. Gondola spora, więc zmieści się bobas w śpiworku no i ma fajne pompowane kółka idealne na spacery po lesie
U mnie też apka nie informuje o nowych postach:/
Chyba którejś niedzieli tez musimy z tz wybrać się i pooglądać wózki bo w necie one dla mnie wszystkie takie same
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:04   #2545
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ale zlozona na czas remontu. Zalaczam zdjęcie jeszcze z aukcji z ebaya. Ja kupilam uzywana ale w suoer stanie jest.
piękna!

Cytat:

bardzo ladne wózki

Cytat:

super wózeczek

Cytat:

mam!
generalnie ten jest drogi ale moze będę szukać tańszego ten kosztuje 900 zł w Ikea ale na all są tansze

a chce zrobić pokoik w takim stylu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strandmon-fotel-szary__0325432_PE517964_S4.JPG (31,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z19349204IH,Zolto-szary-pokoik-dzieciecy.jpg (83,8 KB, 14 załadowań)
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 09:07   #2546
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet całkiem spoko Mój tz ogólnie lubi pracować z drewnem i wymyślił że zrobi kołyskę teraz i wystawi na sprzedaż a następną zrobi dla nas więc kołyskę postawimy na dole a łóżeczko będzie stało w naszym pokoju na górze
ale super!!!
mój tata jest stolarzem ale woli większe rzeczy robić

a już za dużo ma u nas na budowie roboty takze zakupię

ja wiem ze kołyski nie ma sie długo ale jest mniejsza od lóżeczka i będzie tylko do spania na noc , a otem i tak dziecko będzie spało u siebie w pokoiku
Stary 2016-07-29, 09:09   #2547
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ehh boski dzien od rana...
Najpierw nie moglam zasnac bo mąż tak chrapał ze myslalam ze go udusze poduszka.. Zasnelam przed 3.. Potem obudzil mnie o 6 ... Do 8 drzemalam i pojechalam na badania. Przy pobieraniu krwi slabo mi sie zrobilo wiec posiedzialam tam kilkanascie minut. Wychodzac poszlam do apteki obok po herbate zurawinowa na te cholerne bakterie w moczu... Powiem Wam ze to moja najdrozsza herbata bo 5 zl a wychodzac dostalam mandat 50zł bo przeszlam pomiedzy pasami... Auto mialam po drugiej stronie ulicy i szybko przebieglam...nosz kurde co za pech wolalabym te 50 zl inaczej przeznaczyc Mąż sie śmieje a ja rycze od godziny
Stary 2016-07-29, 10:03   #2548
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Duży chłopak a kuzynka tż nie ma może inicjałów Ż.S. ?
A nawet nie mam pojęcia? Mówisz, że jest w lipcówkach?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Wczoraj mnie nie było na forum i tyle do odrobienia!

Tymczasem dobrego dnia życzę

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Ja mam często zawroty głowy i ciemno przed oczami jak wstaje. Wczoraj sobie mierzyłam ciśnienie u Dziadków i miałam 99/56 puls 75. Jakieś niskie, dziwić się, że ospała chodzę.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Hejo 🐸

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Nowa koleżanko cześć 😉

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Migdalek ja raz na jakiś czas jak mam słabszy dzień
Pije lekka kawę i czuje się po niej lepiej
Bardziej mi się tedy ma życie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ja miałam ciężka noc
Śnił mi się spadajacy na mnie sufit
A to przez to że wczoraj
Lezymy sobie z Karolem w lozku
Godz 22.30
Tż gdzieś tam coś robił
I nagle słyszę odgłos tluczonego szkła
Myśle sobie tz znowu coś w kuchni potlokl
Ale zaraz zaraz
Żadnego przekleństwa nie słychać
Cisza w domu
Wstałam wchodzę do kuchni, a tam pusto
W dużym pokoju stoi tz i patrzy się na żyrandol
Jeden z kloszy spadł na podłogę i się potlokl
Byłam w takim szoku że do tej pory nie wierzę że to się stało
Bo planowalam w dużym pokoju postawić kiedyś kojec dla Karola
Mniej więcej po środku pokoju
W pobliżu tego miejsca gdzie spadł klosz
Cieszę się że on spadł teraz a nie później
Nie chce myśleć co mogłoby się wydarzyć gdyby był z nami Karol juz
Byłam w takim szoku i czułam taki lek że cała noc mi się śniło tak ciężko 😓

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Wiem że to zdarza się raz na milion lat
Ale nam taki uraz po tym że nie postawie karola
Np jego maty do zabawy gdy będzie większy pod tym pieprzonym zyrandolem 😑

O jasny gwint! Ja postawie łóżeczko tak, że nic nad nim wisieć nie będzie.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Witam się w 23 tygodniu dzień rozpoczęliśmy mega ochotą na ogórki i silnymi kopniakami Marcela
Zastanawiam się jak on się tam w tym moim brzuchu poobracał, że do tej pory czułam Jego ruchy na wysokości pępka, teraz bardzo nisko kopie,że nawet mam wrażenie, że w pochwie
Ja mam czasami wrażenie, że Jagoda kopie jak pies w ogrodzie w mojej Bożenie

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Heeej u nas rozpoczyna się 21tc.
Powiedzcie czy wy też nie macie energii. Od kilku dni czuje się jak zombi nie mogę wstać rano z łóżka (po ponad 8h snu), bolą mnie stopy i puchną okropnie, a na dodatek moja waga już szybciej lecieć w górę chyba nie może
U mnie to od dnia zależy A tak ogólnie to szybko się męczę. W sklepie muszę robić przystanki. Jak mi idzie waga to dowiem się za tydzień u gina

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Wypiłam kawę, jak doradzałyście i poczułam się lepiej Dzięki!
Byłam w szkole rodzenia.
Super!!! Będę stanowczo chodzić Położna przesympatyczna

Ważne info:
Wiedziałyście, że w dniach "spodziewanej miesiączki" w trakcie ciąży powinnyśmy się oszczędzać i nie męczyć? Ja się właśnie dziś dowiedziałam. Macica jakby zapamiętuje, że w tych dniach powinna być miesiączka i powinnyśmy w ten czas na siebie zwracać szczególną uwagę. Nie "trzepać dywanów", nie podróżować daleko, ogólnie wszystko na spokojnie
Bo jeśli się przemęczymy w tych dniach w 3 trym, to możemy mieć przedwczesne skurcze albo inne dolegliwości. Dobrze wiedzieć.
Dobrze wiedzieć! Zresztą ja cały czas się oszczędzam

My szkołę rodzenia rozpoczniemy prawdopodobnie 23.08

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Ładna!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ale to się jeszcze zastanawiam, nie wiem czy to nie zbytni gadżet
Jeszcze podoba mi się coś w ten deseń; https://www.google.pl/search?q=hu%C5...PsVKZmvbk0M%3A
No i oczywiście w nieco późniejszym czasie mata edukacyjna, którą pewnie kupię już za wyprawką bo nie wytrzymam
Fajny ten leżaczek

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

Kto jeszcze doradzi???

I czarny i szary wygląda bosko

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Łapcie kilka zdrowych przepisów:

Sałatka z pieczonym łososiem:
filet z łososia
rukola
pestki granatu,
olej lniany,
koperek
sok zlimonki, orzechy wloskie, sol, pieprz.
Umytego i osuszonego łososia doprawić solą, pieprzem i upiec. Opłukać sałatę i koper. Łososia ułożyć na rukoli, dodać pestki granatu i orzechy, posypać koperkiem. Doprawić, polać olejem lnianym, wymieszać, na koniec skropić cytryną.

Pasta jajeczna:

jaja ugotowane na twardo
jogurt grecki
olej lniany, musztarda, kiełki rzodkiewki
szczypiorek, sól, pieprz
Ugotowane jajka obrać, drobno pokroić, szczypior poszatkować, połączyć z jajami, jogurtem i kiełkami. Dolać olej i musztardę, doprawić. Smarować pastą pieczywo i posypać szczypiorkiem.

Koktajl pietruszkowo-cytrusowy:
4 łyżki siekanej naci pietruszki
1/2 pomarańczy
1 kiwi
3/4 szklanki wody
łyżka oleju lnianego
Pokroić pietruszkę, umieścić z obranymi owocami, wodą i olejem w blenderze. Miksować do gładkości.
Zaśliniłam się na tą pastę jajeczną!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
gratuluje ruchow!

Ja wole nie czytac informacji z internetu, tylko sie przestrasze porodu
Poczekam co mi polozna na szkolr rodzenia powie

Przypomniałaś mi, że też mam ochotę na coś z mlekiem, orkisz dmuchamy mniam! Tylko chwilowy brak w domu

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Faktycznie już macie sporo kupione do wyprawki Ja tylko coś ciuszków i poducha do karmienia
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:10   #2549
kamisha
Zakorzenienie

ja kupiłam pieluchy flanelowe w pepco ale cudne mówie wam
i kocyk
z ubrań to czapeczkę , i kilka body nie znam płci i ciężko kupować..
Stary 2016-07-29, 10:25   #2550
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam pieluchy flanelowe w pepco ale cudne mówie wam
i kocyk
z ubrań to czapeczkę , i kilka body nie znam płci i ciężko kupować..
pokaż pieluszki ! ja do pepco już nie wchodzę... mam zakaz od samej siebie

Dziś idziemy wózek zamówić i kupię sobie poduche do spania bolą mnie od kilku dni plecy i może ona pomoże.. I w tym sklepie widziałam super pieluszki bambusowe ale 25 zł szt nie wiedziałam że to takie drogie. I mają piękny kocyk bambusowy 65 zł - genialny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości