|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świadkowie Johowy - co wy o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
BAN stały
|
No, w sumie E.T. też nie był z tego świata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niestety, E.T. nie ma swojej Biblii, ale mógłby też jakąś ludzi natchnąć swą mocą, co by książkę napisali i jego wyznawcy by cytatami zapodawali z niej jak przenajprawdziwszą prawdą na prawo i lewo, a co tam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ET nie ma biblii bo jeszcze za mało czasu minęło i zyją ludzie którzy wiedza, ale za jakeiś 300, 400 lat, jak nastąpi jakaś awaria w systemie i nikt nie będzie wiedział co było prawdą a co fikcją. Kto wie. moze ET doczeka się wyznawców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym link był formą żartu ![]()
![]() |
#757 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a poza tym jak nie jestes ze swiata to moim zdaniem powinniscie sobie załozyc swoj system policyjny, ratowniczy i inny a nie jak was potem cos doswiadczy to prosicie sie ludzie ze swiata.... a jak sie tak uskarzacie na rzady swiatowe to moze załozycie swoje i pokazecie jacyscie lepsi co? Cytat:
![]()
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Parę godzin "nie zaglądania" i cóż można tu wyczytać ![]() P.S.Mnie ,to nawet E.T nie nawróci... O ŚJ ,czy Rydzyku nie wspomnę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
BAN stały
|
A swoją drogą, rozwaliły mnie argumenty coldold na temat faktycznego istnienia Arki Noego. Oni naprawdę w to wierzą czy tylko udają? Bo nie umiem uwierzyć, jak można na poważnie w to wierzyć...
To też jest dobre: Coldold, w takim razie po co w ogóle studiujesz? Biblia starczy w zupełności! Edytowane przez calkiem-spoko Czas edycji: 2008-01-22 o 18:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
BAN stały
|
W Wielkie Księdze Tajemniczej E.T. jest napisane: Nie będziesz zestawiała imienia E.T. swego z imieniem ojca dyrektora Tadeusza R.
E.T. mówi: GO HOME. Masz w to wierzyć! Nie przyjmuję odstępstwa od normy! Samodzielne myślenie jest zakazane, zresztą po co myśleć, masz Księgę E.T. z innego świata! |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
![]()
ainoh7 a skąd tyle wiesz - he ???
Odkąd nie jestem już w tej religii to patrzę totalnie inaczej na te wszystkie sprawy związane ze ŚJ. Co prawda szanuję ich jako ludzi i bardzo mi brakuje moich dwanych "przyjaciół" z tej religii, ale skoro tak musiało być, że już nie jestem jedną z nich, to cóż... Obecnie jestem w fazie nie wgłębiania się w jakąkolwiek religię. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niczego nie trzeba wymyślać wszystko jest opisane w Biblii, wystarczy zajrzeć. Zwyczaje pogan, są obrzydliwością z prostej przyczyny, fałszują prawdę, np. nieśmiertelność duszy, nauka ta zakłada, że dusza ludzka, jest nieśmiertelna, a więc nie można jej w żaden sposób zabić, to jest przedłużanie nauki Szatana z Edenu, już tam chciał ludziom wmówić, że poradzą sobie bez Boga, a ja Ci mówię, że Bóg ma władzę zabić duszę, bo dusza która grzeszy ta umrze.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A któż słyszał oprócz prof. Anny Świderkówna o poeamcie „Atarhasis” ? Gdzie jest odnotowane, pisali w gazetach o tym "wiekopomnym " odkryciu? Co do kleru, to ja ani żaden Świadek, wierz mi, nie chciał by im dorównać pod żadnym względem Nadal nie wytłumaczyłeś fenomenu Biblii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Rozeznanie
|
moja bliska rodzina jest w tej wierze a ja akurat swego czasu tez sie tym interesowałam i rózne rzeczy posprawdzałam no i widziałam na własne oczy
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
to samo mogłabym napisać w odpowiedzi na Wasze zarzuty, jednak nie poszłam na łatwizne. A skoro Twoja wiedza religijna jest już ugruntowana, o rozumiem, że masz wiedze o swojej religi, a Jezus jest jej częścią i to znaczną, więc powinnaś wiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Wklejanie tony tekstu którego nikt nie czyta to najlepszy sposób by ten wątek umarł. Chyba zetego własnie chcesz." Przypominasz sobie? Najstarsza część Biblii powstała wcześniej niż wszystkie inne teksty religijne świata. Tora, czyli pięć pierwszych ksiąg biblijnych — Prawo, które pod wpływem natchnienia od Boga spisał Mojżesz — pamięta XV i XVI wiek p.n.e. Dla porównania: hinduska Rygweda (zbiór hymnów) została ukończona około 900 roku p.n.e. i nie rości sobie pretensji do Boskiej inspiracji. Kanon buddyjski, tak zwany Trójkosz, pochodzi z V stulecia p.n.e., Koran, który Bóg jakoby przekazał za pośrednictwem anioła Gabriela, powstał w VII wieku n.e., a Księga Mormona, uchodząca za dar ofiarowany Amerykaninowi Josephowi Smithowi przez anioła imieniem Moroni, jest wytworem XIX wieku. Gdyby część tych ksiąg istotnie została natchniona przez Boga, jak zapewniają niektórzy, to podane w nich wskazówki religijne nie powinny kolidować z naukami Biblii, składającej się przecież z najstarszych natchnionych tekstów.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Ainoh7 , całkiem-spoko,momo, z tego co zauważyłam nie macie żadnej wiedzy, nie znacie Bibli, historii, nie znacie nawet własnej religi, nie wiecie ile w niej z chrześcijaństwa, ile z pogaństwa i jak ma się jedno do drugiego. Wasze " argumenty" to drwienie z osób, które znają Pismo, taka taktyka, tak? Drwicie z goldold bo zna Biblie? to jest iracjonalne jak na chrześcijanki, którymi jesteście , tak? w kościele uczą, żeby nie wierzyć Bibli, żeby ją negować?
My z goldold odpowiadamy na Wasze pytania, dlaczego nie odpowiecie na nasze? Przecież w końcu to ma być dyskusja..... |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
BAN stały
|
Cytat:
A to chyba mnisi tybetańscy dają swoje zwłoki na pokarm dla sępów ![]() Jaka KONKRETNA pogańska nauka mówi o nieśmiertelności duszy? Ups, chyba katolicyzm. Jakie to szczęście, że jako jedna z nielicznych znasz PRAWDĘ, możesz występować jako adwokat samego Boga... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katolicyzm to nie jest nauka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a artykuł który przytoczyłem jest bzdurą i napisał go jakis głab z tytułem profesora, i pewnie na dodatek antychryst ;-) Sama wklejałaś teksty razem zz twoją koleżanką więc posłuzyłęm się tym samym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a goldold zna ale chyba ksiazeczke "całe pismo jest natchnione..." albo biblia słowo boze czy ludzkie" i tyle. spisuje całe akapity z czego popadnie wiec nie mow mi ze ona zna biblie. zna owszem pare wersetow wyrwanych z kontekstu. a wogole dlaczego tak sie czepiasz tego iz jestem chrzescijanka? a moze nie jestem.. moze nie chodze do koscioła a wiec co z gory zakładasz ze tak mnie uczy kosciół? wiesz dlaczego/ bo tylko wiare katolicka wy umiecie negowac i tyle.... ale porozmawiac z jakims ateista to lepiej sie oddalic nie? o ilez prosciej jest tłuc katolikowi ze choinka jest poganska .. haha a dalczego ty nie odpowiedziałas na pytanie : dlaczego swiadkowie zapowiadali koniec swiata na wiek 20? dlaczego tegokonca niema / i dlaczego nawet teraz nie przyznaja sie do błedu??? tylko nie wymawaiaj sie tzw "swiatłami" bo padne zaraz ze smiechu... - czyli raz bog cos wyjawił a potem sobie zaprzeczył i inaczej to wyjawił i jeszcze nazwał to:" nowe swiatło' co?
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ainoh7 Czas edycji: 2008-01-22 o 21:22 Powód: przecinek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Wy też niestety nie odpowiadacie na pytania, albo robicie to zdawkowo, a tam gdzie nie da się czegoś racjonalnie wytłumaczyć mówicie ze ten fakt jest oczywisty sam wsobie. Ja sie na pewno z Wami nie dogadam bo mamy dwie różne tezy. Wy wierzycie w boga i w to co jest w biblii uznajecie za prawdę natomiast ja wrecz przeciwnie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście,że nie mam na ten temat żadnej wiedzy - nie studiowałam religioznastwa ani też Biblii. Nie czuję żadnej potrzeby aby się w nią wgłębiać.Owszem lubię sobie coś ciekawego czasami poczytać.Nawet na tym wątku znalazłam wiele interesujących rzeczy ![]() Co dziwne, im więcej dowiaduję się na te tematy ,tym bardziej odpycha mnie to od jakiejkolwiek religii. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że każda religia ,to rodzaj sekty ![]() Takie jest moje osobiste zdanie.
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy - co wy o tym myślicie?
Cytat:
Ainoh nawet nie możesz się posunąć do napisania z dużej litery "Bóg"? Z ateistą wiele razy rozmawiałam, ale o czym tu rozmawiać skoro sprawa rozchodzi się o wiarę w Boga, tylko na tym można budować dalszą dyskusję. O moją wiedzę proszę pytać mnie i pisać poprawnie mój nick ![]() Nikt nie zapowiadał końca świata, bo niby co znaczy werset "Nikt nie zna dnia ani godziny"? Podaj źródło, konkrety a nie rzucanie słów na wiatr i to jeszcze tak chaotycznych, że czuję jakbym się w wymiocinach babrała. Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałem wczesniej dlaczego stary testament jest dla mnei fenomem, tez uważam ze była jakaś ingerencja z zewnatrz, ale bardziej skłąniam sie do tego że była to inna cywilizacja duzo bardziej technicznie zaawansowana. Człowiek tamtego okresu widząc samolot z p[enościa uznał by to za cos boskiego bo nie umiałby sobie tego w racjonalny sposób wytłumaczyć. Do tej pory zresztą ludzie widząc w stanach bardziej technicznie zaawansowane samoloty uważaja ze to ufo. Pod tym względem stary testament jest dla mnie fenomentm. Bo opisy w nim zawarte akie jak spotkanie z bogiem, zagłada pierworodnych, i reszta plag, zniszczenie sodomy, przypomina mi raczej opis z filmu sf. Takie miałem pierwsze wrażenie gdy czytałem stary testament. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie sie zdaza robić literówki bo w przeciwieństwie do ciebie nie używam az tak czesto klawiszy ctrlc ctrlv bo piszę to co myślę . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.