![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Lidka, biedaku, dobrze, że już się lepiej czujesz. To na pewno Cię jakiś wirus dopadł.
![]() ![]() Jeśli chodzi o teściową i jej pomysły, to wiesz, jak ja poznałam? W sobotę około 4 nad ranem po prostu zapukali do drzwi domu Tż!!!!!! Mieli przyjechać w niedzielę wieczorem, ale jak usłyszałam pukanie, wiedziałam, że to oni. Tylko do Tż krzyczalam- daj mi jakąś koszulkę! Bo spałam bez. Fajny pomysł, co? Nakryć syna i jego dziewczynę w środku nocy. No boki zrywać... Moi rodzice nigdy by mi czegoś takiego nie zrobili. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz wyrasta powoli z bycia Cycusiem Mamusi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Rozumiem. Ja też ostatnio z humorem cienko. Zupełnie jakby te słynne hormony zaczęły działać. TŻtem się nie przejmuj, a sprzątanie -hmm to pewnie codzienność większości z nas. Głowa do góry!!
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niedlugo z tztem lecimy na zakupy i robie mala liste co musze sobie kupic, jemu i dzidzi! Mam juz w glowie plan jak bedzie to wszysyko wygladalo i w ogole. A przede mna jeszcze tyleee czasu ![]()
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
A ja w pracy i nic na razie nie robimy, bo czekamy az przywioza nam warzywa. Wolalabym od rana pracowac i za niedlugo isc do domu, a tak to pol dnia nic nie robienia, a pozniej skonczymy o 4 albo 5. Eh xD
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie o szkole nie wspominalam. Ide do cku w trybie zaocznym (sob i niedz co dwa tygodnie). Ciesze sie, bo mam dobry dojazd i jade jednym tramwajem 15 min wiec szybciutko. Co do wyprawki to mam tylko lozeczko, baldachim, wanienke, wkladke do wanienki (zeby malucha nie podtrzymywac rekoma). I tak na prawde na tym sie konczy, bo z ubranek to mam 6 bodziakow nowych i kilka ubranek po moich siostrzencach. Jak narazie kupie kilka fajnych unisex w lumpeksie, bo sa czasem przepiekne ubrania (osobiscie wole wydac 100 zl i byc obkupiona po uszy a wszystko wyglada jak nowe i jest z dobrych sieciowek). Jednak za kilka dni ide na bazarek i moze tak cos ciekawego wypatrze ![]() ![]()
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
Moje weekendowe przemyślenie - ciężarna przestaje być kobietą, staje się brzuchem z doczepioną do niego jakąśtambabą, na dodatek brzuch jest dobrem wspólnym i publicznym, który można do woli komentować, macać, paść i patrzeć czy równo puchnie.
Ciężarna to też osobny gatunek, obok mężczyzny i kobiety (choć z niej się wywodzi), który istnieje wyłącznie po to, aby nosić swe dziecię, a wygląd, sposób zachowania Ciężarnej podlega Wysokim Sądom w Radzie Najwyższych i Najmądrzejszych. Ciężarna używa mózgu w minimalnym stopniu, więc trzeba jej mówić, co ma robić, ile ma jeść, w co się ma ubrać. Nie ma też uczuć, więc można do niej mówić "hej Grubasie". Ciężarna jest, do cholery, w ciąży, więc jakim prawem chce się czuć kobieco i atrakcyjnie. Jak śmie, wyrodna Ciężarna, myśleć o takich banalnych sprawach - wszakże przez 9 miesięcy istnieje ona tylko dla Zadania, które swą wielkością przerasta maluczkie i prymitywne potrzeby kobiece, które ewentualnie w Ciężarnej się uchowały. Przepraszam za trucie, musiałam się wygadać, mąż mimo najszczerszych chęci (a może i nie) nie jest w stanie mnie zrozumieć. W ogóle, myślę, że te słynne ciążowe, hormonowe humorki to bujda na resorach. Po prostu ludziom się wydaje, że ciężarną można komentować jak konia na wybiegu, a ona będzie tylko słuchać. A jak nie daj Boże odpowie, to wtedy się to tłumaczy "ciążowymi humorkami".
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-08-01 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63651241]My ostatnio przetestowaliśmy nasze autko i weszły do niego dwa wózki: mutsy igo z gondolą i nasza spacerówka kubełkowa. Do tego kilka toreb z prowiantem na plaże, koc, namiot przeciwsłoneczny i opona zapasowa
![]() Ale Franek chyba do grudnia zupełnie zrezygnuje z wózka. Ostatnio od kilku dni nie ruszamy wozu z piwnicy, a my wszędzie pieszo albo rowerkiem ![]() ![]() A miałam się pytać, wymiotujesz jeszcze iwona335?[/QUOTE] To moze my wymienimy auto i problem spacerowki zniknie ![]() W moim suzuki swift w bagazniku zmiesci sie stelaz z jedo ale kola trzeba wypoac, gondole wozilam na przednim siedzeniu bo z tylu fotelik+gondola nie da rady- a gdzie zakupy itd? Dlatego mala amortyzowana spacerowka do ktorej wepne fotelik bedzie rewelacja. Co do wymiotow jest ich juz duzo mniej, ostatni raz w piatek rano. Musze pilnowac posolkow co 2h cos malego wtedy nie mam mdlosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Furjatko, widzę, że nieźle dostalas w kość. Kto Ci tak dopiekł? Inni goście na weselu?
Ja myślę, że trzeba odpuścić, ignorować te wszystkie teksty albo wszystko krótko ucinać i cieszyć się po prostu swoim stanem. ![]() U mnie z wymiotami też kilka dni spokoju i też zauważyłam, że częste jedzenie małych porcji zdecydowanie pomaga. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie zawsze gadają głupoty i tego nie zmienimy. Myślę, że to co mozemy zmienić, to jedynie nasze podejście. Zawsze można mądralińskim odpowiedzieć, że może i jestem gruba, ale i tak wyglądam lepiej od Ciebie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3618 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgd5ui4d09.png Edytowane przez monia_2405 Czas edycji: 2016-08-01 o 15:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lidka Mam nadzieję, że już się czujesz lepiej! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W dwa tygodnie przybrałam 1,5 kg ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Dotykać na szczęście nikt nie chce na razie... Tak jak mówię, moje gorzkie przemyślenie to raczej suma tego co czytam tu na forum, kilku swoich męczących sytuacji i porównania tego, jak ja bym się zachowywała wobec innej ciężarnej.
Serio, jakbym chciała być miła i uczynna wobec bliskiej mi ciężarnej, to bym jej zaproponowała, że jej okna umyję albo obiad ugotuję, a nie zasypywała złotymi radami z epoki kamienia łupanego.
#3621 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- no właśnie... a małż mi się dziwi jak powiedziałam wczoraj że jak przychodzi pora posiłku to mam ochotę się zamknąć w pokoju sam na sam z michą i wyjść dopiero jak zjem.
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Ja to lubie tą troskę wszystkich na około. Jedyne co mnie wpienia to tż, który najchętniej trzymałby mój rower podczas mojej jazdy... On akurat bardzo przesadza. Co do jedzenia to płaczę xe szczęścia, że każdy mnie dokarmia, bo jestem małym żebrającym szczeniakiem i zawsze nim byłam, nawet przed ciążą jadłam za dwóch! Ide po ogorki kiszone bo mam straszna ochote... 😂😂😂
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- I dodam, że jem dużo z nudów, nawet jak siedzę ze znajomymi to jem żelki, albo hot dogi hehe. A co do wagi to na poczatku ciazy bylo +2 kg a teraz jakby schudłam (?)...
#3624 |
Wtajemniczenie
|
Mnie nikt po brzuchu nie tyka, nikt nic uszczypliwego nie mowi, zadnych dziwnych spojrzen, nikt nie komentuje tego co i ile jem, nikt nie karmi na sile... nie wiem. Jakos tak normalnie wszystko jest
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3625 |
Zadomowienie
|
No to bardzo dobrze masz. Ja ostatnio poszłam na rynek z psem na spacer i tam "napadły" mnie moje znajome. Były pijane i 5 razy pod rzad pytaly sie czy chlopak czy dziewczynka. Albo będąc ze znajomymi spotkalismy ich znajonego (ja go nie xnam) byl ewidentnie nafaszerowany narkotykami i zaczął mnie pytać kto jest ojcem mojego dziecka itp haha. Śmieszne sytuacje
#3626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Dontbesoshine no widzisz ja też bd miała studia w weekendy, myślę że łatwiej w wakacje kompletować wyprawkę, bo wtedy można z tż pojechać w weekend kiedy ma wolne w pracy
![]() ![]() Furjatka w takich chwilach się cieszę tym błogim stanem że o ciąży wie tylko mąż i bliskie przyjaciółki ![]() ![]() Niebe bardzo Ci współczuję z tą cukrzycą ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zadomowienie
|
Zobaczę co mój gin powie w piątek, jak do tej pory mówił ze jazda na rowerze ok.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#3630 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zamówienie w załączniku, część będę zwracać, bo nie wiedziałam jak z rozmiarem ![]() ![]() ![]() Mąż faktycznie chory, był u lekarza i dostał antybiotyk, ale na razie nie wraca do tematu chwilowej wyprowadzki, teraz ja się nim trochę pozajmuję ![]() ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-08-01 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.