Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 16:41   #4711
schism_
Zadomowienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Ledwo co zlądowałam w domu,a tu wieść,że o 20 kolęda W sumie ani zeszytu do religii nie prowadzę,jestem 'areligijna' (acz w 'absolut'/'Boga' wierzę ),ale co mi tam szkodzi 5 minutowa pogawędka z księdzem

Byłam dziś w centrum handlowym,łaziłam po sklepach bite 3 godziny
W Bershce upolowałam na promocji ciekawy sweterek, w Stradivariusie bluzę z kapturem Wogóle pokręconą rozmiarówkę mają, tzn.od xs/s do L, a u mnie bardzo chudej osoby najwygodniejszym (nie za ciasnym.luznym) jest tamtejsza L'ka (ktorej nie było ) Przymierzałam też spodnie,ale z nimi to dopiero kongo jest
Taki 34 w tyłku ciasnawy,dalej za luzny,w 36 się topiłam. Hyh poszperam jeszcze w H&M czy Tally Wejlu,a nuż będą pasowały

Poczytałam Wos,wykułam trochę słówek z anglika i popijam 'herbatkę z prądem' Mokate.
Coś za nadto wciąga ...
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 17:17   #4712
phenomena
Zakorzenienie

orzeszku, lolciu jak dobrze, ze ja nie mam juz zadnych watpliwosci co do mojego uczucia do tz. nie wyobrazam sobie, ze moglby mi sie podobac ktos inny i niech tak zostanie! a tak w ogole kolejny dzien spedzilam z nim ;D. zrobilismy nasz pierwszy polski obiad - schabowe, surowka z jablka, marchewki i pora a do tego ryz oczywiscie ryz wyszedl twardy, kotlety przypalone, ale dalo sie zjesc jutro neistety wyjezdzam z mama na 3 dni i juz tesknie do tz.. ah ta milosci

orzeszku, nie bede cie pocieszac, ani glaskac po glowie, bo nie robisz nic madrego. pewnie o tym wiesz, ale chce ci uzmyslowic, ze nawet jesli osiagniesz te 49 kg, to dlugo sie nimi nie nacieszysz... i chyba wmawiasz sobie, ze nie jestes glodna. no ale to twoja sprawa, twoje cialo.. zycze powodzenia
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 17:33   #4713
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Lolciu, a wiesz, że właśnie tak sobie niedawno myślałam ... Przecież jesteśmy z Katowic i możemy się kiedyś umówić Na przykład, gdy się troszkę ociepli Jeśli oczywiście Cię aż tak bardzo nie przestraszyłam
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:06   #4714
asiek14
Zakorzenienie

[COLOR="Sienna]prawie pół dnia spędziłam na nicnierobieniu a jutro olimpiada
chyba sie troche poucze
miłego wieczoru [/COLOR]

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:13   #4715
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
chyba sie troche poucze
miłego wieczoru [/color]
Zycze powodzenia jutro i 3mam kciuki Ja tez lece sie uzyc z scislych bo to jednak nie humanistyka i nie bede miec fuksa...

Milego wieczorku
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:25   #4716
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

W Bershce upolowałam na promocji ciekawy sweterek, w Stradivariusie bluzę z kapturem Wogóle pokręconą rozmiarówkę mają, tzn.od xs/s do L, a u mnie bardzo chudej osoby najwygodniejszym (nie za ciasnym.luznym) jest tamtejsza L'ka (ktorej nie było ) Przymierzałam też spodnie,ale z nimi to dopiero kongo jest
Taki 34 w tyłku ciasnawy,dalej za luzny,w 36 się topiłam. Hyh poszperam jeszcze w H&M czy Tally Wejlu,a nuż będą pasowały

P
gratuluję zakupów
a co do rozmiarówki, to ja nigdy tego nie zrozumiem w każdym sklepie jest inaczej i nigdy nie wiadomo co zabierać do przymierzalni

Cytat:
chyba sie troche poucze
miłego wieczoru [/color]
na pewno świetnie sobie poradzisz

ja się tak uczę niby ale coś mało efektywnie
zwyczajnie mi sie nie chce

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:30   #4717
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Pogodziłam się z moja A. ^^ Wyjasniłysmy sobie wszystko JEstem taka szczęsliwa.. a zaraz.. wychodzne z P. To tylko przyjaciel jak cooo! ;D

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 18:41   #4718
agness51
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zaglądnęłam do Was dopiero teraz kochane,bo miałam zalatany dzień i niedawno co wróciłam
Najpierw byłam na mieście z siostrą (nasza wspólna przyjaciółka miała do nas dołączyć,ale że tak powiem wystawiła nas i trochę się na nią wkurzyłyśmy ),a potem miałam iść z TŻ i znajomymi do kina wieczorem,jednak musieliśmy to przesunąć na wcześniej,bo film na który chcieliśmy iść trzeba było czytać,więc woleliśmy iść na taki co nie trzeba,aż w końcu padło na 'Alvin i wiewiórki' Śmieszny film nawet^^^,choć wolałam iść na Piłę4,ale podobno od 18 lat .
No,ale mimo wszystko było super

Orzeszku - Ja nadal nie rozumiem gdzie Ty widzisz siebie grubą. Widziałam Twoje fotki i naprawdę,nie masz się z czego odchudzać Słońce
Nefre - Udanego spotkania^^
LoLcia - Mam nadzieję,że serduszko podpowie Ci jaką decyzję podjąć
Ather - No,wybaczamy,ale masz żółtą kartkę,o!

Idę pomoderować trochę

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:45   #4719
madame_apple
Zadomowienie

hej dziewuszki Poźne dzien dobry bo zaraz po powrocie z zajec postanowiłam odwalic dwa artykuły, ktore mialam na dziś wieczor do napisania uffff zrobilam to wreszcie i teraz bez wyrzutow sumienia moge wizazowac
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a teraz przechodzę kryzys za kryzysem i to już nie chodzi o TŻ-a tylko o mnie i o moje "widzi mi się" i ogólne przekonanie że ta to jestem jednak stworzona do bycia samej

i jeśli sie nie zmienię to staropanieństwo mnie czeka jak nic
ech skad ja to znam... zero zdecydowania i same wątpliwości. nie ukrywam, że samej mi dobrze.

jakby co to przyłaczę się do Klubu Starych Panien ^^
Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
co do rezonansu z łękotką wszytsko ok, ale zarzepkowo i w dole podkolanowym niewielka ilość płynu a także jakieś hiperintensywne ognisko w chrząstce stawowej rzepki Mama rozmawiała wczoraj z radiologiem przez telefon kazał jej się bardzo nie niepokoić bo nie są to rzekomo duże zmiany .. nie mniej jednak coś trzeba bedzie z tym robic, więc w poniedziałek bede próbowała się wryć do mojego ortopedy bez rejestrowania ciekawe czy przyjmie i co powie
cieszę się, że wszystko w miarę ok i mam nadzieję, że szybko będzie juz calkiem dobrze

Cytat:
a ja dziś po południu wybieram się na kręgle ze znajomymi wreszcie jakiś odskok od nudy
super na pewno masz mile popoludnie

Cytat:
Band zwie się '30 Seconds To Mars', ostatnimi czasy ma średniawą reputację przez łatkę znanego aktora-wokalisty i zakochane w nim 11sto latki o_O Btw z wielu recenzji słyszałam,że show dają swietne
A i szczerze polecam ich debiutancką płytę
znam, znam
i powtarzam - jedź na koncert

Cytat:
Coma gra w gdyńskim klubie Ucho ,bilety są za 30/35 zł , tak se myślę,aby nie 'pokombinować'i przełożyć termin zabiegu na 26 lutego , bardziej wyrobię sie z badaniami/szkołą i rozrywką
nie no jak Coma gra w Uchu i to po sesji to muszę tam być
a co do przełożenia...heh nie wiem - czy to nie jest tak ze im szybciej tym lepiej dla zdrowia? zdrowie najwazniejsze jednak...

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Posprzeczałam się dzisiaj z dwoma kumpelami. jaka ja kłótliwa dzisiaj jestem ;( I JEst mi strasnzie przykro ;( Tyle nauki ejszcze mam, ale nie mam ochoty nic robić. Kompletnie.. Dziwnie.. a tak wiosennie za oknem.. ehh..

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Dzisiaj siostra przyjezdza , zafarbuje mi ładnie wloski, jutro kolezanka robi mi akrylowe paznokcie, zeby na studniówce jako tako wyglądać.
no to bedziesz miec w domu prawdziwy salon pieknosci,super

Cytat:
Hmm..a tak w głębi duszy, w glębi siebie czuje ze cos jest nie tak.
Z jedzeniem oczywiście .
Schudłam 4kg. Ciesze sie, ale jeszcze 10kg przede mną.
Coraz mnie jem, coraz więcej ćwiczę.
To mnie martwi, wstręt do jedzenia, jem praktycznie owoce, kefiry jogurty, rano owsianke lub jakąś ziarnista bułkę.
Do tego dochodza godzinne lub dwu godzinne codzienne cwiczenia.
To sie znowu zaczęło.
echhh... przykro mi strasznie,ze znow to wraca... ale przeciez wiesz już jak to wygląda i na pewno nie chcesz powtórki,prawda? wiec postaraj sie ze wszystkich sil zmobilizowac,zeby tym razem bylo inaczej.

Cytat:
dziś jeden z wykładowców z okazji ostatniego wykładu w tym semestrze przyniósł nam całą furę pączków, eklerów i ptysi nie przepadam w prawdzie ale zjadłam chętnie, bo bardzo mi się spodobał ten gest
jednak są ludzie i ... ludzie
ale świetny wykładowca ja też chce takiego! wolałabym wprawdzie gdyby przynosił jabłka albo winogrona no,ale liczy sie gest w koncu^^
btw. u mnie dziś też jeden okazał serce - wpisał wszystkim dobre ocenki mimo, że nie chodziliśmy praktycznie na zajęcia ale on jest opiekunem naszego roku to pewnie dlatego okazał nam "ojcowska troskę" :P

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Boze mam dosc pewnego chlopaka... podoba mi sie, bylismy razem na zabawie,tanczylismy, mamy wspolne tematy do rozmowy,lubimy sie itd itp. a on sie boi czegos wiecej bo twierdzi ze go szkrzywdze To ze rok temu jedna dziewczyna sie nim zabawila bawiac sie jego uczuciami i chodzac z nim dlatego by inne jej zazdroscily to nie znaczy ze ja bede taka sama! Co ja mam zroic?dodam ze z dnia na dzien kocham go coraz bardziej...
no jeśli coś do niego czujesz to daj mu trochę czasu. W sumie to zrozumiałe, może jeszcze rany po tamtym związku są na tyle świeże, że boi się zaangażować. Za jakiś czas powinno mu przejść jeśli naprawdę chce być z Tobą

Cytat:
N
chce schudnąć 10kg,do wagi 49 kg, wtedy bedzie dobrze, bede sie dobrze czuła sama ze sobą.
To jest moja granica, której nie przekroczę , obiecuję.
jasne...przy 49 stwierdzisz,ze lepsze by bylo 40 i skoro przechodzilas ed to doskonale zdajesz sobie z tego sprawe. Im wczesniej postarasz sie z tym skonczyc tym wieksze szanse na sukces.
a dobrego psychologa niestety trzeba szukac metoda prob i bledow.
przytulam Cie i mam nadzieje,ze jednak uporasz sie z tym jeszcze przed zrzuceniem tych 10kg

Cytat:
ech rozmiarówki to jest kosmos - w kazdym sklepie inne...
a moze jakies fotki ciuszkow?
btw. co to za herba? dobra?

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
orzeszku, lolciu jak dobrze, ze ja nie mam juz zadnych watpliwosci co do mojego uczucia do tz. nie wyobrazam sobie, ze moglby mi sie podobac ktos inny i niech tak zostanie! a tak w ogole kolejny dzien spedzilam z nim ;D. zrobilismy nasz pierwszy polski obiad - schabowe, surowka z jablka, marchewki i pora a do tego ryz oczywiscie ryz wyszedl twardy, kotlety przypalone, ale dalo sie zjesc jutro neistety wyjezdzam z mama na 3 dni i juz tesknie do tz.. ah ta milosci
ależ to się przyjemnie czyta, aż się ciepło na serduchu robi

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ja tez lece sie uzyc z scislych bo to jednak nie humanistyka i nie bede miec fuksa...
bedzie good, na pewno

Cytat:
ja się tak uczę niby ale coś mało efektywnie
zwyczajnie mi sie nie chce
łączę się z Tobą w tej nie-chcicy

idę walnąć sobie jakąś dobrą herbatkę i na rowerek przed telewizorek. jestem tak zmęczona tym pseudotworzeniem artykułów, że muszę zregenerować siły przed czytaniem notatek. Swoją drogą niedługo utonę chyba w kserówkach,muszę je jakoś przeorganizowac

PS. nefre - super, ze sie pogodzilyscie a po powrocie prosze o szczegoly na temat P. :P
Ather - wybaczamy ale pod warunkiem ze choc od czasu do czasu napiszesz (nawet krotko) jak zyjesz

buziaczyska

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 19:09   #4720
schism_
Zadomowienie

Madame_Apple- chętnie bym wrzuciła foty,jeśli cyfrówka miałaby wymienione baterie na nowe Stare coś się przegrzały i oto efekt
Co do koncertowego tripu zbieram hmm chęci/siły na rozmowę z rodzicielką. (oby owocną ;P)

Kolęda była i się zmyła W pierwszej chwili jak duszpasterz zaczął śpiewać (czyt.fałszować) pieśń omal wybuchnęłam śmiechem, potem wywiązała się dyskusja nt.jak się żyje,a raczej o mych perypetiach rodem z 'Na dobre i na Złe'
Ksiądz jak to ksiądz,w sumie sympatyczny
Poza faktem,że uznał mnie za uczennicę gimnazjum kategorycznie temu zaprzeczyłam _^_

schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 19:46   #4721
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh, Lolci jak ja Ciebie doskonale
Strasznie chciałam być taka jak oni, jak ta "ekipa" nowyi znajomi, dopiero potem zrozumiałam ze oni wcale nie są tacy cool jakby sie wydawało. PRzestalam chodzić na imprezy, nie odpowiada mi to fałszywe i obłudne towarzystwo.
Szczerze to nie moge doczekac sie konca szkoly, kiedy wyjade stąd i nie wróce.
oj skąd ja znam takie pozory .. i takie końcówki ;]

Cytat:
Hmm..a tak w głębi duszy, w glębi siebie czuje ze cos jest nie tak.
Z jedzeniem oczywiście .
Schudłam 4kg. Ciesze sie, ale jeszcze 10kg przede mną.
Coraz mnie jem, coraz więcej ćwiczę.
To mnie martwi, wstręt do jedzenia, jem praktycznie owoce, kefiry jogurty, rano owsianke lub jakąś ziarnista bułkę.
Do tego dochodza godzinne lub dwu godzinne codzienne cwiczenia.
To sie znowu zaczęło.
ehh .. Ty przynajmniej widzisz ten problem, ja uważam że go nie mam choć tak naprawde to chyba zależy u mnie od dnia :|

Cytat:
cieszę sie ze łękotka cała najważniejsze że nie masz zmian mechanicznych.. bo takie zapalenie to można wyleczyć normalnie farmakologicznie, np zastrzykami, albo nawet samo przejdzie
trzymam kciuki za wbijanie sie do lekarza
ojj no to mnie pocieszyłaś

Cytat:

Poczytałam Wos,wykułam trochę słówek z anglika i popijam 'herbatkę z prądem' Mokate.
Coś za nadto wciąga ...
narobiłaś mi ochoty na sklepy (a miałam już nie wydawać )
a moja herbatka z prądem się skończyła
hmm zaraz sprawdze czy mam jeszcze rum w barku

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

jakby co to przyłaczę się do Klubu Starych Panien ^^

super na pewno masz mile popoludnie
ja też się dołączam ale my juz mamy tych oczekująch na księcia pamiętacie?;P

a popołudnie było owszem miłe, kręgle spoko spodobało mi się choc pierwszą grę przegrałam potem poszlismy na rynek i niby wszystko fajnie ale nie do końca .. mam wrażenie że jakoś nie pasuje do tego towarzystwa .. niby śmiejemy razem gadamy o wszystkim to jednak momentami czuję się jak piąte koło u wozu i niepotrzebny człowiek na przystawke ciężko z takimi myślami

śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 19:50   #4722
agness51
Zakorzenienie

Śnieżko - Skoro jest Ci z nimi fajnie,to nie zamartwiaj się,nie stwarzaj sobie dodatowych zmartwień .
Na pewno nie jest tak,jakie masz wrażenie .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 19:54   #4723
tamonita
Zakorzenienie

Cos mnie tu dziś jakoś tak mało aż się sobie dziwie, ale jakoś nie mam czasu nadrobić Tego co napisałyście, niby komputer mam włączony, ale ciągle zajęta jestem czymś innym. Jutro znów do szkoly, niby to tylko 2 dni, ale... powinnam się pouczyć na jutrzejszy francuski (podejrzewam, że zrobi tzw. 'niezapowiedzianą' kartkówke ) ale nie chce mi się i tłumacze to sobie tak, że tą jedną jedynke moge dostać Choć wolalabym nie... Zobaczymy jak to będzie. Wogóle nie mam już weny na naukę, marze tylko o feriach i świętym spokoju. Ale pocieszam się... tylko 2 dni...
(nie ma to jak sztuczny optymizm )
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 21:33   #4724
LoLcIa123
Zakorzenienie

Witam
Oj dzisiaj miałam zalatany dzień,najpierw byłyśmy z mamą odwiedzić takie biedne,niepełnosprawne małżeństwo,później do dziadka z spóźnionym prezentem no i do fryzjera leciałam po zamówione kosmetyki,zostawiłam u fryzjera 150zł,a jeszcze złotówki mi zabrakło,świetnie.
Poza tym napisałam dzisiaj Tż-etowi,że zaczęło się robić trochę monotonnie,albo jesteśmy u mnie,albo w kinie i tak nam leci,więc zaproponował mi na jutrzejszy dzień;
wypad do restauracji chińskiej,bądź do sphinxa,albo stadnina koni,tia...
ostatecznie stanęło na palmiarni [tak to się pisze?] w Gliwicach,więc jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń...

Poza tym ostatnio boli mnie często żołądek i zauważyłam,że najczęściej po jogurcie naturalnym,bądź kefirze,najpierw mi się tak odbija ciągle,a później buch żołądek i kolację muszę jeść na siłę,a wieczorem oczywiście mięta.Muszę zrezygnować z tych produktów,ale ja je tak lubię.
Albo może to też z tego,że nie jem ciepłych posiłków,prawie w ogóle,mama wszystko robi na szybko i kto chce to sobie odgrzewa,a czasami kupuje coś gotowego na zimno i tak ostatnio jadamy.Muszę sama sobie gotować ciepłe posiłki,bo wiem że zajadanie się samymi zimnymi przekąskami w niczym mi nie pomoże,dobrze że chociaż herbaty gorące pije

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 21:46   #4725
śnieżka_
Zakorzenienie

Oj to Lolciu niedobrze z tym jedzeniem Twoim postaraj się jakoś chociaż jeden ciepłyy posiłek zawsze to będzie inaczej dla żołądka
Udanej wycieczki z TŻtem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 21:49   #4726
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Witam Kochane
a raczej Dobry wieczor
Jaka ja najedzona. Wtrąbiliśmy 2 małe pizze z P. ;D Od razu wyjasniam - P. to TYLKO przyjaciel, nic więcej ;D Świetnie mi się z nim spędza czas, doskonale mnie rozumie i.. jest dobrze jak jest Później dłuuugi spacer i .. oto jestem ;D
Z dzisiejszej nauki nic mi nie wyszło, mam nadzieję, że dam radę coś zrobić jutro. Zgadałam się już z kumpelą , aby rano pójść do biblioteki to coś z tą prezentacją pokombinujemy.. Bałagam.. trzymajcie kciuki, abym się ze wszystkim do niedzieli wyrobiła ;D

Stary 2008-01-23, 21:59   #4727
tamonita
Zakorzenienie

Lolcia, to udanego jutrzejszego wypadu życze. Wiesz odnośnie tych kefirów, to ja mam tak z jogurtami... Jak zjem to zaraz jakoś tak przezemnie "przepływają", w brzuchu mi bulgocze po nich, czasem żoładek boli i jeszcze jestem szybko głodna Zgadzam się ze Śnieżką, powinnaś jeść normalne ciepłe posiłki częściej.

Btw. chyba podjęłam ostateczną decyzję. Obcinam włosy Obecnie byłam na etapie "twardego" zapuszczania i w efekcie sięgają mi do połowy pleców, aczkolwiek zrobiły się cienkie, matowe, strasznie się elektryzują i są takie... "nijakie" więc postanowiłam podciąć je do ramion, szkoda mi ich, ale trudno, potrzebuje jakiejś odmiany, a one ewidentnie potrzebują wzmocnienia, co być może uda sie osiągnąć przez to podcięcie, ponadto robie jasne pasemka, a następnie na całą głowe kłade wiśniową (lub podobny odcień) farbę (zmywalną), aby uzyskać efekt takiego mienienia się.

Tymczasem po raz kolejny boję się szkoły i mam nadzieję, że obędzie się bez depresji po szkolnej spowodowanej jakąś ndst. Oby było tak jak wczoraj, niby tak się bałam, a przeszło bez echa... (tudzież wypadałoby stwierdzić: "głupi ma zawsze szczęście )

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-01-23, 22:00   #4728
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:

Co do koncertowego tripu zbieram hmm chęci/siły na rozmowę z rodzicielką. (oby owocną ;P)
powodzenia!

Cytat:
ehh .. Ty przynajmniej widzisz ten problem, ja uważam że go nie mam choć tak naprawde to chyba zależy u mnie od dnia :|
hmm....? śnieżko, Ty chyba nie masz większych problemów z jedzeniem?

Cytat:
ja też się dołączam ale my juz mamy tych oczekująch na księcia pamiętacie?;P
pewnie, że pamiętam Ale wiesz, w chwilach zwątpienia klub starych panien będzie bardziej na miejscu Te czekające na księcia natomiast pozostaną na bardziej optymistyczne dni^^
Cytat:
a popołudnie było owszem miłe, kręgle spoko spodobało mi się choc pierwszą grę przegrałam potem poszlismy na rynek i niby wszystko fajnie ale nie do końca .. mam wrażenie że jakoś nie pasuje do tego towarzystwa .. niby śmiejemy razem gadamy o wszystkim to jednak momentami czuję się jak piąte koło u wozu i niepotrzebny człowiek na przystawke ciężko z takimi myślami
echh... na pewno nie jest tak jak myślisz - może to chwilowe, kwestia Twojego złego humoru albo smutnego nastroju np. i wtedy czujesz się ogólnie jak 5 koło u wozu?

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Poza tym napisałam dzisiaj Tż-etowi,że zaczęło się robić trochę monotonnie,albo jesteśmy u mnie,albo w kinie i tak nam leci,więc zaproponował mi na jutrzejszy dzień;
ostatecznie stanęło na palmiarni [tak to się pisze?] w Gliwicach,więc jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń...
a co to ta palmiarnia? bo ja się nie znamm...
w każdym razie mam nadzieje, ze faktyko dzien bedzie pelen wrazen

Cytat:
Poza tym ostatnio boli mnie często żołądek i zauważyłam,że najczęściej po jogurcie naturalnym,bądź kefirze,najpierw mi się tak odbija ciągle,a później buch żołądek i kolację muszę jeść na siłę,a wieczorem oczywiście mięta.Muszę zrezygnować z tych produktów,ale ja je tak lubię.
Albo może to też z tego,że nie jem ciepłych posiłków,prawie w ogóle,mama wszystko robi na szybko i kto chce to sobie odgrzewa,a czasami kupuje coś gotowego na zimno i tak ostatnio jadamy.Muszę sama sobie gotować ciepłe posiłki,bo wiem że zajadanie się samymi zimnymi przekąskami w niczym mi nie pomoże,dobrze że chociaż herbaty gorące pije
heh myślę, że to właśnie kwestia niedoboru ciepłych posiłków - postaraj się koniecznie wszamać co dzień coś ciepłego, żeby żołąd był zadowolony

Cytat:
Jaka ja najedzona. Wtrąbiliśmy 2 małe pizze z P. ;D Od razu wyjasniam - P. to TYLKO przyjaciel, nic więcej ;D Świetnie mi się z nim spędza czas, doskonale mnie rozumie i.. jest dobrze jak jest Później dłuuugi spacer i .. oto jestem ;D
a to takie buty... ciesze sie, ze mialas taki fajny wieczór
Cytat:
Z dzisiejszej nauki nic mi nie wyszło, mam nadzieję, że dam radę coś zrobić jutro. Zgadałam się już z kumpelą , aby rano pójść do biblioteki to coś z tą prezentacją pokombinujemy.. Bałagam.. trzymajcie kciuki, abym się ze wszystkim do niedzieli wyrobiła ;D
hehe spoko, nauka nie zając
no i trzymam, żebyś się ładnie ze wszystkim wyrobiła

tamo - kurcze jak tak opisujesz to rośnie mi ochota na zobaczenie Twojego zdjęcia - kiedy w końcu się ujawnisz, hę?
mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej fryzurki
No i oczywiście życzę Ci udanego dnia jutro, główka do góry ferie tuż-tuż

No ja się zregenerowałam, ale wcale nie mam dość relaksu Idę się położyć z notatkami dla niepoznaki i póki nie zasnę będę to czytać to zerkać na tv

A jutro woooolneee (juhuuu więcej czasu na...naukę, powiedzmy :P)

Buzi, słodkich snówwww ;*

Stary 2008-01-23, 22:13   #4729
LoLcIa123
Zakorzenienie

Eh prosiłam mamę od tygodnia żeby zrobiła dzisiaj coś ciepłego,np naleśniki,mam na nie wielką ochotę,to powiedziała,że nie ma czasu,mamy sobie odgrzać bigos [przepraszam,ale jemy już ten bigos od tygodnia i wychodzi mi uszami,nosem i tyłkiem.] ale z drugiej strony to dobrze,bo mamę już w ogóle nie obchodzi co ja jem,przy czym wcześniej wpychała mi wszystko do ust na siłę,była nawet w stanie o 24 zrobić mi naleśnika.
Ale mniejsza już z tym
Palmiarnia to takie miejsce gdzie jest mnóstwo egzotycznych kwiatków i jakieś tam zwierzaki .

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 22:16   #4730
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple;6378785[COLOR=#008080
][/COLOR]
tamo - kurcze jak tak opisujesz to rośnie mi ochota na zobaczenie Twojego zdjęcia - kiedy w końcu się ujawnisz, hę?
mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej fryzurki
No i oczywiście życzę Ci udanego dnia jutro, główka do góry ferie tuż-tuż

No ja się zregenerowałam, ale wcale nie mam dość relaksu Idę się położyć z notatkami dla niepoznaki i póki nie zasnę będę to czytać to zerkać na tv

A jutro woooolneee (juhuuu więcej czasu na...naukę, powiedzmy :P)

Buzi, słodkich snówwww ;*
Szczerze Kochana, to ja nie wykonuje sobie zdjęć od pół roku, gdyż nie chce się dołować niefotogeniczym widokiem mojej chudej twarzy Aczkolwiek obiecuje, że się "ujawnie". Co do fryzury to nadal nie jestem w 100 % pewna tego obcięcia, bo tyle czasu zapuszczałam włosy Ale potrzebuje zmiany i to pilnie, a nawet powiem więcej, ja jej chce, aczkolwiek troche jakby się... boje Głupie, wiem. Ale wkońcu włosy nie ręka, odrosną. A co do jutra, to... jakos tak mi "zwisa" czy dostane 1 czy nie () podly humor mam dziś Za to Ty masz fajnie... wolne... ahhh Słodkich snów i owocnej "nauki"

Dobranoc Moje Drogie

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-01-23, 22:18   #4731
LoLcIa123
Zakorzenienie

Aa tamonitka,to świetny pomysł z tymi włoskami,będzie Ci pasowało na 100% poza tym,ładnemu we wszystkim ładnie

Mangosia ja się mam Ciebie bać? no coś Ty,większego świra niż ja to już chyba nie ma także spotkanie jak najbardziej załatwione na cieplejsze dni

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2008-01-23, 22:25   #4732
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Pogodziłam się z moja A. ^^ Wyjasniłysmy sobie wszystko JEstem taka szczęsliwa..
no to świetnie

Cytat:

btw. u mnie dziś też jeden okazał serce - wpisał wszystkim dobre ocenki mimo, że nie chodziliśmy praktycznie na zajęcia ale on jest opiekunem naszego roku to pewnie dlatego okazał nam "ojcowska troskę" :P
taki gest też jest fajny zawsze to łądnie wygląda w indeksie

mój opiekun rojku, też nam zawsze dobre oceny daje, ale poza tym jest strasznie zakręcony, jakby znajdował się w innej czasoprzestrzeni

Cytat:

daj znać jak poszło

Cytat:
Napisane przez śnieżka_;6377035[COLOR=SandyBrown

[/COLOR]
może szybciej dorastasz niż oni np rożne mogę być przyczyny... mam nadzieję że to uczucie minie

Cytat:
Witam
Oj dzisiaj miałam zalatany dzień,najpierw byłyśmy z mamą odwiedzić takie biedne,niepełnosprawne małżeństwo,później do dziadka z spóźnionym prezentem no i do fryzjera leciałam po zamówione kosmetyki,zostawiłam u fryzjera 150zł,a jeszcze złotówki mi zabrakło,świetnie.

dobrze że to TZ-owi napisałaś, może teraz będzie bardziej kreatywny
udanej wyprawy

btw mój TŻ też mi tą palmiarnię obiecywał kiedyś, ale na obietnicach sie skończyło
(Jabłuszko palmiarnia to taki choćby ogród botaniczny jest... egzotyka w środku zimy )

a co do odżywiania to masz racje, koniecznie powinnaś zacząć jeść ciepłe posiłki...

Cytat:
Witam Kochane
a raczej Dobry wieczor
widzę zę wieczorek udany
trzymam kciuki za prezentację

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość

Btw. chyba podjęłam ostateczną decyzję. Obcinam włosy Obecnie byłam na etapie "twardego" zapuszczania i w efekcie sięgają mi do połowy pleców, aczkolwiek zrobiły się cienkie, matowe, strasznie się elektryzują i są takie... "nijakie" więc postanowiłam podciąć je do ramion, szkoda mi ich, ale trudno, potrzebuje jakiejś odmiany, a one ewidentnie potrzebują wzmocnienia, co być może uda sie osiągnąć przez to podcięcie, ponadto robie jasne pasemka, a następnie na całą głowe kłade wiśniową (lub podobny odcień) farbę (zmywalną), aby uzyskać efekt takiego mienienia się.)
udanej fryzurki

Cytat:

ano właśnie

pouczyłam się nawet tak dość... zwłaszcza w wannie (uwielbiam uczyć się w wannie, chociaż mam bardzo złe światło w łazience... ale w wannie mi przynajmniej nic nie przeszkadza )

idę zalec do łóżka z notatkami również (i z moim wierszem na emisję głosu co go mam zdać jutro co za głupota )

miłych snów Słoneczka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 05:36   #4733
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Aa tamonitka,to świetny pomysł z tymi włoskami,będzie Ci pasowało na 100% poza tym,ładnemu we wszystkim ładnie
Kochana

Ewuś (nie)dziękuje, zeby się aby udała Nauka w wannie ? szczerze to to bardzo dobry pomysł

Dzień dobry

Wstałam o 5:40 i się nawet wyspałam !
ehhh... Już tylko 2 dni... Jejku, ale mam stracha ! Niech juz będzie po francuskim ! Dobrze, że jest pierwszy, ale cóż, co ma być to będzie, mimo, że nic nie wiadomo jszcze to ja jestem już pogodzona z tą ndst, którą dostane
Idę po śniadanie & kawe

Miłego Dnia

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-01-24, 07:46   #4734
asiek14
Zakorzenienie

dZień dobry
ja uciekam na ostatnią już olimpiadę w tym miesiącu
i w ogóle popsuł mi sie troche humor wczoraj ale juz jest chyba lepiej
miłego dnia

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2008-01-24, 08:38   #4735
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dzień dobry kochane ;*

Miłego dnia wszystkim do szkoły chodzacym i tym nie chodzącym też

Stary 2008-01-24, 08:53   #4736
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
P. to TYLKO przyjaciel, nic więcej ;D
no skoro tak twierdzisz ..

Cytat:
Napisane przez tamonita;6378772[SIZE=1
[/SIZE]

Btw. chyba podjęłam ostateczną decyzję. Obcinam włosy Obecnie byłam na etapie "twardego" zapuszczania i w efekcie sięgają mi do połowy pleców, aczkolwiek zrobiły się cienkie, matowe, strasznie się elektryzują i są takie... "nijakie" więc postanowiłam podciąć je do ramion, szkoda mi ich, ale trudno, potrzebuje jakiejś odmiany, a one ewidentnie potrzebują wzmocnienia, co być może uda sie osiągnąć przez to podcięcie, ponadto robie jasne pasemka, a następnie na całą głowe kłade wiśniową (lub podobny odcień) farbę (zmywalną), aby uzyskać efekt takiego mienienia się.
O widzisz a ja przedwczoraj poprosiłam mamę żeby podcięła mi końcówki bo były już fatalne no i z włosów do połowy pleców zostały mi sięgające za ramie najpierw czułam straszny ból no ale w końcu odrosną

Cytat:
hmm....? śnieżko, Ty chyba nie masz większych problemów z jedzeniem?

pewnie, że pamiętam Ale wiesz, w chwilach zwątpienia klub starych panien będzie bardziej na miejscu Te czekające na księcia natomiast pozostaną na bardziej optymistyczne dni^^

echh... na pewno nie jest tak jak myślisz - może to chwilowe, kwestia Twojego złego humoru albo smutnego nastroju np. i wtedy czujesz się ogólnie jak 5 koło u wozu?
mysle ze mam ..
opcja złych i dobrych dni mówisz no niech będzie

Ewusia może masz racje ..
Asiek powodzenia na olimpiadzie

A ja dziś prawie w nocy nie spałam nie wiem dlaczego wstałam rano posprzątałam i koło 11 mają przyjechać koleżanki więc czekam

Miłego dzionka ^^
Stary 2008-01-24, 11:07   #4737
phenomena
Zakorzenienie

a ja wstalam o 10, zjadlam sniadanie i zalatwilam juz wakacje sobie i tz! wiem, szybka jestem a zaraz spadam pakowac sie i myk do niedzieli do babci. nie przesadzajcie z pisaniem tutaj, bo pozniej nie bede miala czasu poczytac xD

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-24, 11:14   #4738
madame_apple
Zadomowienie

bonjour
Cytat:
Eh prosiłam mamę od tygodnia żeby zrobiła dzisiaj coś ciepłego,np naleśniki,mam na nie wielką ochotę,to powiedziała,że nie ma czasu,mamy sobie odgrzać bigos [przepraszam,ale jemy już ten bigos od tygodnia i wychodzi mi uszami,nosem i tyłkiem.] ale z drugiej strony to dobrze,bo mamę już w ogóle nie obchodzi co ja jem,przy czym wcześniej wpychała mi wszystko do ust na siłę,była nawet w stanie o 24 zrobić mi naleśnika.
Ale mniejsza już z tym
heh to może sama weź się za gotowanie
Cytat:
Palmiarnia to takie miejsce gdzie jest mnóstwo egzotycznych kwiatków i jakieś tam zwierzaki .
o, brzmi fajnie

Cytat:
Ale potrzebuje zmiany i to pilnie, a nawet powiem więcej, ja jej chce, aczkolwiek troche jakby się... boje Głupie, wiem. Ale wkońcu włosy nie ręka, odrosną.
pewnie zmiany są czasem potrzebne i dobrze wpływają również na psychikę więc do dzieła
Cytat:
A co do jutra, to... jakos tak mi "zwisa" czy dostane 1 czy nie () podly humor mam dziś Za to Ty masz fajnie... wolne... ahhh Słodkich snów i owocnej "nauki"
sny były słodkie i dłuuugie, wstałam ok. 10
Mam nadzieje,ze jednak tej 1 nie zarobisz

Cytat:
mój opiekun rojku, też nam zawsze dobre oceny daje, ale poza tym jest strasznie zakręcony, jakby znajdował się w innej czasoprzestrzeni
ojjj to tak jak mój ten to jak idzie korytarzem to już w ogóle nic nie kojarzy - nawet nie zauważa jak mu mówimy "dzień dobry" :P Zyje chyba tylko ksiązkami i nauką

Cytat:
pouczyłam się nawet tak dość... zwłaszcza w wannie (uwielbiam uczyć się w wannie, chociaż mam bardzo złe światło w łazience... ale w wannie mi przynajmniej nic nie przeszkadza )

idę zalec do łóżka z notatkami również (i z moim wierszem na emisję głosu co go mam zdać jutro co za głupota )
kurcze ja w wannie zawsze od razu zasypiam, a jak się budzę to mi tak słabo od gorąca, że ledwie mogę z niej wyjść^^ takze u mnie nauka w wannie niestety odpada - wole w samochodzie/busie/kolejce albo na rowerku stacjonarnym :P A jak nie to chodzę z notatkami po całym mieszkaniu w kółko :P
Powodzenia w zdawaniu wiersza

Cytat:
Wstałam o 5:40 i się nawet wyspałam !
ehhh... Już tylko 2 dni... Jejku, ale mam stracha ! Niech juz będzie po francuskim ! Dobrze, że jest pierwszy, ale cóż, co ma być to będzie, mimo, że nic nie wiadomo jszcze to ja jestem już pogodzona z tą ndst, którą dostane
te dwa dni do ferii miną śmigiem-migiem, zobaczysz
Powodzenia w szkółce

Cytat:

ja uciekam na ostatnią już olimpiadę w tym miesiącu
i w ogóle popsuł mi sie troche humor wczoraj ale juz jest chyba lepiej
Trzymam kciuki za olimpiadę (i za dobry humor )
daj znac jak poszlo!

Cytat:
A ja dziś prawie w nocy nie spałam nie wiem dlaczego wstałam rano posprzątałam i koło 11 mają przyjechać koleżanki więc czekam
to miłego koleżankowania kochana

phenomenko, powiedz coś wiecej o tych wakacjach,to taki miły temat

A ja zjadłam sobie w spokoju pyszne sniadanko i zaraz mknę...uwaga-uwaga! tak, na ksero chyba tam niedługo zamieszkam :P A pozniej do biblioteki gdzie tez jestem coś za czestym gosciem ostatnio

Milego dnia wszystkim, buuuziii

Stary 2008-01-24, 11:57   #4739
phenomena
Zakorzenienie

mazury, zakopane - na razie tyle. mam nadzieje, ze cos jeszcze wpadnie dziewczyny, rezerwujcie juz domki na mazurach, bo za miesiac pewnie juz nic nie znajdziecie!
Stary 2008-01-24, 12:53   #4740
asiek14
Zakorzenienie

napisałam - jak nie wiedziałam to strzelalam (ale rymy )
ale mam zakwasy po wczorajszych ćwiczeniach... nie chce m isie iść na tańce

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości