Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 14:05   #91
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
w tych ruchach PRO najbardziej mnie rozwala fakt samego darcia się- a dla przykładu może by przygarnęli jakieś chore dziecko ( w ostatnich dniach przynajmniej o dwójce mieszkającej w szpitalu czytałam- bo nie mają dokąd iść...)
A i ten temat był poruszany na jednej z pikiet Jedna z nas spytała pana, czemu nie pomoże w hospicjum i nie zajmie się ludźmi, którzy na serio potrzebują jego pomocy. Powiedział z pogardą, że "on nie będzie komuś dupy podcierał"- to poleci w czeluście jutuba za jakiś czas
Kurtyna.

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:13   #92
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
A i ten temat był poruszany na jednej z pikiet Jedna z nas spytała pana, czemu nie pomoże w hospicjum i nie zajmie się ludźmi, którzy na serio potrzebują jego pomocy. Powiedział z pogardą, że "on nie będzie komuś dupy podcierał"- to poleci w czeluście jutuba za jakiś czas
Kurtyna.
No niestety, słowa nic nie kosztują, łatwo się je wypowiada, łatwo się skanduje hasła typu: aborcyjny holocaust. Gorzej, jeśli za słowami mają iść czyny a więc realne działanie, poświęcenie czasu i starań. Takich teoretyczny pro-life, bardzo wygodny i niekłopotliwy.

Wrzućcie to na YT.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:16   #93
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

Wrzućcie to na YT.
Po zakończeniu akcji będziemy montować film z całości. Nie mamy dużo dobrego materiału, a chcemy zrobić to porządnie. Podrzucę link jak już skończymy

Stary 2016-08-18, 14:20   #94
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Mieszkałam kiedyś w takiej parafii, gdzie ksiądz kościół budował.
Ksiądz wyliczył ile każdy parafianin ma conajmniej kasy co miesiąc dawać, żeby było na budowę. Do skrzynek powrzucał listy w tonie wezwania do zapłaty.
Kazał dawać na tacę w podpisanej kopercie, a najlepiej na konto. i jak ktoś ma w koncie inny adres, to dopisywać ten pod którym mieszka na terenie parafii.
Co miesiac robił podsumowanie i mówił która ulica dała najwiecej, czy która rodzina oraz kto nie dał nic czy najmniej. Na tablicy wieszał listę. W przypadku bloków ile dala która klatka, a w przypadku domów ile kasy dostal spod którego adresu.
Obłęd.

Potwierdzam, też się spotkałam dokładnie z takim zachowaniem, ksiądz na mszy wyczytywał kto ile dał " na budowę kościoła" no ewentualnie wyczytywał klatkami i adresami.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:25   #95
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Zygotarianie? Płodziarze?

Może opowiem trochę o tych naszych kontr-pikietach. W sumie to taka tragikomedia.

Od księdza (zakonnika?) usłyszałyśmy, że: jesteśmy pedałami, dziećmi szatana, szkoda, że nas matka nie wyskrobała, powinnyśmy zdechnąć.
Od reszty gawiedzi (to będą cytaty), że chcemy skakać po kutasach, dlatego chcemy aborcji, chcemy się seksić codziennie, jesteśmy morderczyniami, lesbijkami, płaci nam Nowoczesna/Gazeta Wyborcza/ Merkel/ Putin, że jesteśmy prostytutkami, nie mamy głów i można nas używać jak się chce. Miłość do bliźniego pełną parą.
Trochę mamy ponagrywane.
W poprzednią sobotę przyjechały śmieszne bojóweczki ONRu, próbowali nas zastraszać, grozić, były przepychanki.
Polecam. Super zabawa
Wiem że na patelni w Warszawie też atakowali ludzi zbierających podpisy a w Ameryce zabili już chyba z 7 lekarzy, działających w klinikach aborcyjnych.

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6429100 1]No dobrze, ale tu jest mowa o rodzicach - dorosłych ludziach - którzy od zasad tej wiary odeszli, a pchają do niej swoje dziecko. Dalej to nie tłumaczy po co to robią.[/QUOTE]

Może aby sąsiedzi nie gadali? Może wychodzą z założenia że w podstawówce nie ma jeszcze jakiegoś kato-oszołomstwa i dzieci potem będą mogły same wybrać? Nie wiem-tak strzelam. Spytaj tych rodziców najlepiej

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Ja jestem wierząca i w tej wierze będę wychowywała moje dzieci. To nie ich wina, że mam z ich ojcem TYLKO ślub cywilny. Tak mi się w życiu ułożyło, że śmiałam zakochać się w mężczyźnie po rozwodzie. Wiem, że dla KK jestem nikim w tym momencie, ale moje dzieci nie są temu winne.
To jest ciekawe, bo ja np bym wtedy dzieci nie wysyłała do KK, jeśli bym była nikim tylko dlatego że nie mam ślubu- nie to nie, łaski bez niech się kiszą w swojej nienawiści do świata.

Cytat:
w tych ruchach PRO najbardziej mnie rozwala fakt samego darcia się- a dla przykładu może by przygarnęli jakieś chore dziecko ( w ostatnich dniach przynajmniej o dwójce mieszkającej w szpitalu czytałam- bo nie mają dokąd iść...)
Pamiętam taką historię: rozmawiają dwie osoby o przeciwnych poglądach, ta "za wyborem" rzuca hasło do drugiej "weź może zrób listę osób co pomogą chorym dzieciom, tyle dzieci w domach dziecka, wy tak chcecie pomagać to macie szanse", druga strona ucieszona, stwierdziła że super. A co po pewnym czasie? Lista pusta-chętnych do pomocy brak.
To chyba przeczytałam w jakiś artykule, ale nie podlinkuję bo nie pamiętam gdzie.

Cytat:
Kurtyna.
Moja koleżanka stwierdziła że"to nie jest jej problem" gdy spytałam co ma zamiar robić dla tych biednych kobiet,rodzin, dzieci.
Stary 2016-08-18, 15:51   #96
201701300929
Konto usunięte

Cytat:

Może opowiem trochę o tych naszych kontr-pikietach. W sumie to taka tragikomedia.

Od księdza (zakonnika?) usłyszałyśmy, że: jesteśmy pedałami, dziećmi szatana, szkoda, że nas matka nie wyskrobała, powinnyśmy zdechnąć.
Od reszty gawiedzi (to będą cytaty), że chcemy skakać po kutasach, dlatego chcemy aborcji, chcemy się seksić codziennie, jesteśmy morderczyniami, lesbijkami, płaci nam Nowoczesna/Gazeta Wyborcza/ Merkel/ Putin, że jesteśmy prostytutkami, nie mamy głów i można nas używać jak się chce. Miłość do bliźniego pełną parą.
Trochę mamy ponagrywane.
W poprzednią sobotę przyjechały śmieszne bojóweczki ONRu, próbowali nas zastraszać, grozić, były przepychanki.
Polecam. Super zabawa
no wiadomo, ze seksic sie codziennie to tylko jak aborcja bedzie dostepna - w koncu wszyscy wiedza,ze tansza i bezpieczniejsza niz tabletki anty,
no i lesbijkom jak najbardziej potrzebna

Cytat:
Kurtyna.
jakbym gadala z takim panem to chyba bym mu odpowiedziala,ze mam nadzieje,ze jak on bedzie stary i potrzebujacy to tez nie znajdzie sie nikt kto bedzie podcieral dupe jemu

nawiasem mowiac mnie w tych wszystkich ludziach najbardziej bola nie tyle poglady-bo niech sobie uwazaja co uwazaja i robia co chca robic ale ta hipokryzja,slepota i glupota (a takze mam wrazenie,ze chec utrudnienia innym zycia ,coby za dobrze nie mieli)

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka stwierdziła że"to nie jest jej problem" gdy spytałam co ma zamiar robić dla tych biednych kobiet,rodzin, dzieci.
standardowe-w dupie maja , problem nie ich ale komus sie do zycia trzeba wtrynic i podjac za niego takie decyzje
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 16:08   #97
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
no wiadomo, ze seksic sie codziennie to tylko jak aborcja bedzie dostepna - w koncu wszyscy wiedza,ze tansza i bezpieczniejsza niz tabletki anty,
no i lesbijkom jak najbardziej potrzebna

nawiasem mowiac mnie w tych wszystkich ludziach najbardziej bola nie tyle poglady-bo niech sobie uwazaja co uwazaja i robia co chca robic ale ta hipokryzja,slepota i glupota (a takze mam wrazenie,ze chec utrudnienia innym zycia ,coby za dobrze nie mieli)
Mnie już te teksty bawią. Pokazują doskonale o co im chodzi. Bo wiadomo, że oni te płody mają w dupach głęboko. Chcą trzymać ludzi za mordy, kontrolować kobiecą seksualność i nasze "skakanie po kutasach", jak to pięknie sami ujęli. Jakby faktycznie byli przeciwnikami aborcji to byliby zwolennikami antykoncepcji i rzetelnej edukacji seksualnej. A jedyne co mają do powiedzenia to "trzeba było się nie puszczać".
A, przypomniało mi się. Jedna pani darła mordę na naszą koleżankę, bo miała krótkie spodenki. Dowiedziała się, że jest dziwką, że jak ktoś ją zgwałci to będzie jej wina, bo sama prowokuje i się prosi, bo wygląda nieskromnie.
A ksiądz (ciągle ten sam) mówił, że jako pierwsze zostaniemy zgwałcone przez uchodźców.

Przez pół roku protestowania nazbierało mi się historii

Stary 2016-08-18, 16:16   #98
79 Marta
Wtajemniczenie

Z moich obserwacji wynika, że często działacze ( nie generalizuję, nie znam wielu) to ludzie w wieku juz nieprokreacyjnym, a jeśli nawet- zazwyczaj nieparzyści.
Stary 2016-08-18, 16:51   #99
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 17:04   #100
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość

i to wcale nie są rzadkie przypadki...
U mojej przyjiałówki był takie przypadek. Zmarł ojciec, pijak rodzinie zostawił jedynie długi. Dwoje niepełnosprawnych dzieci, ledwo wiążą koniec z końcem. Matka przyjaciółki chciała zapłacić po zasiłku pogrzebowym. Jeden ksiądz nawet był przychylny, przyszedł proboszcz i odmówił. Kredyt brała na pogrzeb. Szkoda że mnie tam nie było...

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 17:45   #101
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:

Trochę mamy ponagrywane.
Polecam. Super zabawa
ej, a ten ksiądz to nie widział takiego trochę jakby konfliktu pomiędzy tym stwierdzeniem, a protestowaniem przeciwko aborcji?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 17:52   #102
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Naprawdę nie obchodzi mnie, czemu chcą ochrzcić dziecko. Powodów, dlaczego nie mają ślubu kościelnego, też może być więcej. Może planują go wziąć, ale za jakiś czas. Może nie mogą, bo jedna z osób już taki ślub kiedyś brała. Może jest inny powód. Czy to oznacza, że nie mogą ochrzcić dziecka, a ksiądz, który powinien z zasady przywodzić ludzi do Kościoła, ma prawo odmówić tego chrztu?

___
o apostazji słyszałaś?
Stary 2016-08-18, 18:14   #103
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Chyba nie rozumiem?
Stary 2016-08-18, 18:33   #104
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Z moich obserwacji wynika, że często działacze ( nie generalizuję, nie znam wielu) to ludzie w wieku juz nieprokreacyjnym, a jeśli nawet- zazwyczaj nieparzyści.
No z tego, co zaobserwowałam to rzeczywiście ludzie w wieku tuż po lub mocno juz "poprokreacyjnym" i zwyczajowo Wszechpolacy, którzy z zasady stawiają się na prawie każdej demonstracji bo mogą zadymić i pokrzyczeć. Trafiają się też matki małych dzieci wraz z dziećmi ale tylko te najbardziej nawiedzone bo jednak demonstracja to nie miejsce dla dzieci.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-08-18, 18:56   #105
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2016-08-18, 19:11   #106
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Gdzie napisałam o wytykaniu palcami?
Stary 2016-08-18, 19:14   #107
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2016-08-18, 19:19   #108
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta

Ja nie przeżywam religii innych ludzi, rzuciłam to hasło w odpowiedzi na inny post, bo myślę że taki może być powód. I za to dostaję komentarz "droga Karino"?
Stary 2016-08-18, 19:40   #109
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Po zakończeniu akcji będziemy montować film z całości. Nie mamy dużo dobrego materiału, a chcemy zrobić to porządnie. Podrzucę link jak już skończymy

Czekam na link i wysłałam wiadomość prywatną

Chciałam wybrać się na pikietę w zeszłą sobotę, ale przyznaję że zrezygnowałam ze strachu przed agresją prolajferów i ich łysych kolegów z ONR-u.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 20:52   #110
lily92920
Zakorzenienie

Co do księży- jestem świeżo po ślubie i wyobraźcie sobie, że wybrałam się do parafii po spisanie protokołu, był fajny ksiądz i powiedział, że musimy przyjść z papierkiem z USC, więc za tydzień przybyliśmy z tż do kancelarii, a tam inny klecha, protokołu nie spisze, zapytał o adres i sprawdził na komputerku, że nie przyjęłam go po kolędzie Na nic były tłumaczenia, że mnie wtedy w mieście nie było. Potem zaczął coś mówić, że oni mają cennik i to nas będzie dużo kosztować Powiedziałam, że ok, ja zapłacę, a on wtedy dalej, że nie, nie wypisze...
Na szczęście znalazł się ksiądz, który nam to później wypisał, bo, stwierdził, że mu jest nas żal...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 21:11   #111
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Co do księży- jestem świeżo po ślubie i wyobraźcie sobie, że wybrałam się do parafii po spisanie protokołu, był fajny ksiądz i powiedział, że musimy przyjść z papierkiem z USC, więc za tydzień przybyliśmy z tż do kancelarii, a tam inny klecha, protokołu nie spisze, zapytał o adres i sprawdził na komputerku, że nie przyjęłam go po kolędzie Na nic były tłumaczenia, że mnie wtedy w mieście nie było. Potem zaczął coś mówić, że oni mają cennik i to nas będzie dużo kosztować Powiedziałam, że ok, ja zapłacę, a on wtedy dalej, że nie, nie wypisze...
Na szczęście znalazł się ksiądz, który nam to później wypisał, bo, stwierdził, że mu jest nas żal...
a potem się dziwić, że ludzie niekoniecznie do ślubu się garną
Stary 2016-08-18, 22:10   #112
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Chciałam wybrać się na pikietę w zeszłą sobotę, ale przyznaję że zrezygnowałam ze strachu przed agresją prolajferów i ich łysych kolegów z ONR-u.
Agresji trochę było, ale do rękoczynów jako-takich nie doszło. ONR to miętkie pałki, nie ma się czego bać.
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6430611 6]ej, a ten ksiądz to nie widział takiego trochę jakby konfliktu pomiędzy tym stwierdzeniem, a protestowaniem przeciwko aborcji?[/QUOTE]
Nie, no co Ty Można też wyskrobać, jak dziecko to "pedał", tak duchowny rzecze

Stary 2016-08-18, 23:50   #113
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Agresji trochę było, ale do rękoczynów jako-takich nie doszło. ONR to miętkie pałki, nie ma się czego bać.
Przy takich okazjach głównie krzyczą. Po konkretne argumenty sięgają przy okazji świąt państwowych ale tylko wtedy, gdy są w dużej grupie

No pasaran!
Stary 2016-08-19, 13:31   #114
Calla001
Raczkowanie

zostałam wczoraj okrzyknięta homofobem i publicznie wyzywana od najgorszych, bo nie miałam ochoty rozmawiać z kobietą poznaną 10 min wcześniej o seksie (o tym jak go urozmaicić) .
poznana kobieta oczywiście była lesbijką i nie mogło jej się w głowie pomieścić, że nie chodzi o jej orientację, ale o to, że nie prowadzę takich rozmów z obcymi dla mnie osobami.
Calla001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 13:58   #115
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Najgorsze to sa "wróżki-cyganki" w Kazimierzu... Do mnie uderzaly z tekstem, że złym czlowiekiem jestem i na pewno kogos skrzywdziłam, bo nie chce by mi powrozyla. Tylko we mnie to od razu agresje nasila. Kurna, tam za grosz spokoju. Oczywiscie winni są turyści, którzy chetnie korzystaja z owych usług.
Moja znajoma, swoją drogą baardzo nieogar, dała się namówić na wróżbę. Cyganka chciała jakąś monetę, by ta położyła jej na dłoń to ta wywróży jej coś tam. Dała 50zł bo tylko to miała. Cyganka w sekundę przepadła jak kamfora.
Ostatnim razem jak byłam w Kazimierzu to nie były tak nachalne jak potrafią być.
Za to u mnie w mieście jest taka jedna stara, która ma swój rewir niedaleko dworca. Rozsiada się na krzesełku i chce wróżyć. Przechodziłam raz z bratem, coś zagadywała a my nie reagowałyśmy- rzuciła tylko 'zakochana para'. No profesjonalnie wywróżyła . Moja przyjaciółka postraszyła ją kiedyś szatanem, że w niego wierzy. O dziwo zamknęła twarz.

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Przyjechała do nas na kilka dni teściowa
-Zapytała TŻ dlaczego pozwala mi tak leżeć w ciągu dnia skoro w domu jest nieposprzątane. Wróciłam z nocki, więc leżę/ odpoczywam/ czytam, a w domu nie ma syfu, chciaż ręczniki też nie są porozwieszane od linijki.
-Udziela mi porad kosmetycznych w stylu "a po co tyle pieniędzy wydawać na kosmetyki?", "u Joli kupisz zapach za 8zł i też pachnie".
-ogląda w kółko te same filmy, "bo innych nie lubi", ale nie ma jak polubić skoro ciągle ogląda to samo
To będą bardzo dlugie odwiedzin y
Pogrubione:
Czyżby to był Znachor, Sami Swoi, Trędowata, Nad Niemnem, Noce i Dnie? U mnie babcia z mamą w koło Wojtek to samo oglądają. I tylko: 'nie ma co obejrzeć, nic nie ma w tej telewizyji' Ale żadnych Discovery to nie obejrzą.
Stary 2016-08-19, 14:56   #116
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Moja znajoma, swoją drogą baardzo nieogar, dała się namówić na wróżbę. Cyganka chciała jakąś monetę, by ta położyła jej na dłoń to ta wywróży jej coś tam. Dała 50zł bo tylko to miała. Cyganka w sekundę przepadła jak kamfora.

Ostatnim razem jak byłam w Kazimierzu to nie były tak nachalne jak potrafią być.

Za to u mnie w mieście jest taka jedna stara, która ma swój rewir niedaleko dworca. Rozsiada się na krzesełku i chce wróżyć. Przechodziłam raz z bratem, coś zagadywała a my nie reagowałyśmy- rzuciła tylko 'zakochana para'. No profesjonalnie wywróżyła . Moja przyjaciółka postraszyła ją kiedyś szatanem, że w niego wierzy. O dziwo zamknęła twarz.

Pogrubione:

Czyżby to był Znachor, Sami Swoi, Trędowata, Nad Niemnem, Noce i Dnie? U mnie babcia z mamą w koło Wojtek to samo oglądają. I tylko: 'nie ma co obejrzeć, nic nie ma w tej telewizyji' Ale żadnych Discovery to nie obejrzą.

U mnie w domu królują"czterej pancerni", pan Wołodyjowski i 2 wojna światowa.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 15:42   #117
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;6434073 1]U mnie w domu królują"czterej pancerni", pan Wołodyjowski i 2 wojna światowa.[/QUOTE]

Ano zapomniałam o Pancernych, Jak Rozpętałem... i Janosiku
Stary 2016-08-19, 18:34   #118
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Ano zapomniałam o Pancernych, Jak Rozpętałem... i Janosiku
I jeszcze Hans Kloss

Mój teść za to jest wielkim fanem Sary Brightman, za każdym razem jak mnie widzi to ją puszcza i pyta czy wiem kto to śpiewa.
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 19:52   #119
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Za to u mnie w mieście jest taka jedna stara, która ma swój rewir niedaleko dworca. Rozsiada się na krzesełku i chce wróżyć. Przechodziłam raz z bratem, coś zagadywała a my nie reagowałyśmy- rzuciła tylko 'zakochana para'. No profesjonalnie wywróżyła . Moja przyjaciółka postraszyła ją kiedyś szatanem, że w niego wierzy. O dziwo zamknęła twarz
Mój kolega ze studiów, taki poczciwy naiwny chłopak, miał podobna sytuacje, tylko na bronowicach. Cyganka chciała mu powrozyc, prosile o banknot, o nominale największym jaki ma. Położył 10 zł, ona oburzona, że za niski nominał, wróżba nie wyjdzie, na pewno ma większy. Zamienił na 50zł i znów ta gadka. Tak była przekonujaca, że dał 100 zł. Coś tam mu powiedziała, banknot zniknął, a ona mówi, że jak przyjdzień w to samo miejsce o 23, to ona mu banknot odda i zniknęła.
Przyjechał tam na 23, ale oczywiście śladu po Cygance nie było.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-19, 20:39   #120
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Mój kolega ze studiów, taki poczciwy naiwny chłopak, miał podobna sytuacje, tylko na bronowicach. Cyganka chciała mu powrozyc, prosile o banknot, o nominale największym jaki ma. Położył 10 zł, ona oburzona, że za niski nominał, wróżba nie wyjdzie, na pewno ma większy. Zamienił na 50zł i znów ta gadka. Tak była przekonujaca, że dał 100 zł. Coś tam mu powiedziała, banknot zniknął, a ona mówi, że jak przyjdzień w to samo miejsce o 23, to ona mu banknot odda i zniknęła.
Przyjechał tam na 23, ale oczywiście śladu po Cygance nie było.
Mojemu TŻ-owi cyganka kazała dać największy banknot to dał 10zł. To mu powiedziała, że na jego koncie widzi, że ma dużo pieniędzy i niech idzie do bankomatu po 100zł (TŻ rzeczywiście parę dni wcześniej dostał na konto sporą kwotę). Nie poszedł do bankomatu ale ta i tak mu powróżyła. Część się spełniła, większość o przeszłości miała rację ale 2 rzeczy się nie spełniły bo syna w ciągu roku się nie doczekaliśmy ani TŻ nie wrócił do poprzedniej pracy
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości